EUROCINE VACCINES AB (publ)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EUROCINE VACCINES AB (publ)"

Transkript

1 Bokslutskommuniké för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, Solna, Sweden. vaccines.com

2 Räkenskapsåret juli 2012 juni 2013 i sammandrag Eurocine Vaccines avslutar samarbete med japanskt bolag Immunose FLU repositioneras för barn, det segment av marknaden för influensavaccin där tillväxten är och förväntas bli störst Nya patentansökningar kan ge skydd till 2032 Resultatet efter skatt under räkenskapsåret uppgick till 13,0 Mkr (f.å. 13,4 Mkr) Resultatet efter skatt under fjärde kvartalet uppgick till 2,7 Mkr (f.å. 3,6 Mkr) Intäkterna under räkenskapsåret uppgick till 0 Mkr (1,5 Mkr) Intäkterna under fjärde kvartalet uppgick till 0 Mkr (0 Mkr) Resultat per aktie för räkenskapsåret (före och efter utspädning) 1,09 kr ( 1,13 kr) Resultat per aktie för fjärde kvartalet 0,23 kr ( 0,30 kr) Likvida medel vid räkenskapsårets slut var 13,6 Mkr (8,2 Mkr) 2 (21)

3 VD kommenterar Händelserna i Eurocine Vaccines under räkenskapsåret har innehållit både besvikelse och glädjande framsteg. För ett år sedan var jag övertygad om att Bolaget skulle teckna ett första licensavtal innan nästa bokslutskommuniké. Så blev det inte. Den noggranna utvärderingen av vårt nasala influensavaccin Immunose FLU som ett japanskt bolag genomförde ledde inte vidare trots en stor framgångsrik musstudie och resultaten i iller, där Immunose FLU gav komplett skydd. Detta var en stor besvikelse för mig och jag förstår verkligen att det var tungt för många andra aktieägare också. I det läget var det avgörande att snabbt förtydliga positioneringen av Immunose FLU för att väcka intresse hos fler vaccinbolag. Det har vi lyckats med. Repositioneringen av Immunose FLU för barn har lett till ökat intresse hos vaccinbolagen WHO har identifierat barn som en av de grupper som har störst nytta av att skyddas mot influensasmitta. I detta starkt växande marknadssegment såg vi en stor potential för Immunose FLU att bidra. De goda resultaten som vi hade genererat i illerstudien är särskilt betydelsefulla för den nya positioneringen av Immunose FLU. Immunose FLU repositioneras för barn, det segment av marknaden för influensavaccin där tillväxten är och förväntas bli störst Vi kan nu presentera Immunose FLU som en konkurrenskraftig vaccinkandidat för barn, det segment av marknaden för influensavaccin där tillväxten är och förväntas bli störst. Eftersom barnsegmentet har behov av bättre vacciner finns utrymme för ett högre pris, vilket FluMist (Fluenz i Europa) har visat. Immunose FLU kan tillverkas med råvara från befintlig tillverkningskapacitet för vaccinantigen och kan därmed få en attraktiv tillverkningskostnad. Tillsammans kan det ge högre lönsamhet än de befintliga injicerade vaccinerna. Nya patentansökningar kan ge skydd till 2032 I december 2012 skickade vi in patentansökningar som kan skydda viktiga delar av den nya positioneringen. Nu marknadsför vi med andra ord en produktkandidat med premiumpris och potential till patentskydd till Premiumpris och rationell tillverkning kan ge god lönsamhet Våra erfarenheter sedan årsskiftet har bekräftat att denna positionering av Immunose FLU är rätt. Vi för nu konkreta samtal med flera vaccinbolag som visar ett starkt intresse för repositioneringen av Immunose FLU. 3 (21)

4 Fullt fokus på licensieringsarbetet Tack vare det stora intresset för repositioneringen av Immunose FLU för barn, fokuserar vi nu helt på licensieringsarbetet och startar inga stora studier under tiden. Med den strategin täcker den befintliga kassan kostnaderna, även utan licensintäkter, under hela innevarande räkenskapsår. Hans Arwidsson Verkställande direktör 4 (21)

5 Resultat och ställning Resultatet för räkenskapsåret efter skatt uppgick till 13,0 Mkr ( 13,4 Mkr) eller 1,09 kr ( 1,13 kr) per aktie. För fjärde kvartalet är resultatet efter skatt 2,7 Mkr ( 3,6 Mkr) eller 0,23 kr ( 0,30 kr) per aktie. Likvida medel vid räkenskapsårets utgång uppgick till 13,6 Mkr (8,2 Mkr). Samtliga uppgifter avser koncernen om inte annat anges och uppgifterna inom parentes avser motsvarande period/tidpunkt föregående år. Väsentliga händelser under räkenskapsåret Eurocine Vaccines avslutar samarbete med japanskt bolag Eurocine Vaccines japanska samarbetspartner meddelade i oktober 2012 att man inte avsåg att gå vidare med ett licensavtal för Immunose FLU, trots goda immunologiska resultat i de utvärderingsstudier som genomförts. Immunose FLU repositioneras för barn Eurocine Vaccines har repositionerat det nasala influensavaccinet Immunose FLU med inriktning mot barn, det segment av marknaden för influensavaccin där tillväxten är och förväntas bli störst. Strategin grundar sig på bolagets vetenskapliga resultat som tyder på att Immunose FLU kan ta en stark position i barnsegmentet. Bolaget har skyddat viktiga delar av positioneringen genom två nya patentansökningar som skickades in i december Den nya positioneringen för Immunose FLU har presenterats vid Phacilitate Vaccine Forum i Washington den 29 januari, vid Oxford 3rd Annual Vaccines Congress i London den mars samt vid World Vaccine Congress i Washington den april. Organisation Dr Anna Karin Maltais har utsetts till chef för forskning och utveckling (Chief Scientific Officer, CSO). Emma Berglund Eng har utsetts till chef för affärsutveckling (Chief Business Officer, CBO). Prof. Jorma Hinkula finns kvar i sin tidigare roll som rådgivare åt Eurocine Vaccines. Information om verksamheten Eurocine Vaccines utvecklar och kommersialiserar nasala vacciner som fyller stora medicinska behov. Vaccinerna utvecklas till proof of concept (klinisk fas I/II) och licensieras sedan till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering. Företagets patentskyddade adjuvansteknologi, Endocine, som är en viktig beståndsdel i de nasala vaccinerna, kan också utlicensieras till andra företag för utveckling inom särskilda indikationer. Företaget har under räkenskapsåret fokuserat på utlicensiering av det nasala influensavaccinprojektet, Immunose FLU, som har visat proof of concept i en klinisk studie på människa och i en skyddsstudie på iller, samt på preklinisk utveckling av ett nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation. 5 (21)

6 Utvecklingsprojekt Immunose FLU, nasalt influensavaccin Ett nasalt influensavaccin, Immunose FLU, är det första vaccinet som Eurocine Vaccines utvecklar. Influensa är en mycket smittsam sjukdom som globalt smittar procent av befolkningen varje år. Även om hela befolkningen riskerar att smittas, så hör barn och äldre till de mest utsatta grupperna och upp till en halv miljon dödsfall orsakas av influensa varje år. Marknaden för influensavacciner var 3,6 miljarder USD säsongen 2011/2012 och domineras av Sanofi Pasteur, GSK och Novartis väntas marknaden nå 5 miljarder USD 1. WHO rekommenderar att alla barn 6 59 månader vaccineras mot influensa Barn upp till fem år är en grupp som på senare tid pekats ut som en riskgrupp för svår influensa. WHO rekommenderar sedan förra året att alla barn 6 59 månader bör vaccineras mot influensa. I USA rekommenderar man sedan tre år tillbaka att alla personer över sex månader skall vaccineras mot influensa och i Storbritannien erbjuds alla barn 2 17 år kostnadsfri vaccinering mot influensa. Även Kanada och ytterligare sex europeiska länder rekommenderade influensavaccinering av små barn säsongen Det levande, nasala influensavaccinet Fluenz (FluMist i USA) har dokumenterat gott skydd i barn och dessutom visat signifikant bättre skydd mot influensa än ett injicerat vaccin. Fluenz (FluMist) har ett högre pris än andra influensavacciner för barn. Det saknar godkännande för barn under två år och för barn med svår astma, två av de mest utsatta grupperna inom barnsegmentet. Baserat på Eurocine Vaccines egna resultat har Immunose FLU potentialen att vara ett säkert vaccin för barn från 6 månader och att ge barn ett skydd mot influensa liknande det som uppnås efter nasal vaccinering med Fluenz. Vacciner med god, dokumenterad skyddseffekt mot influensa saknas för barn under 2 år, en position som kan komma att fyllas av Immunose FLU Med den bakgrunden har Eurocine Vaccines valt att positionera Immunose FLU i första hand för barn. Det är den snabbast växande delen av influensavaccinmarknaden. Eftersom det också är ett av de områden där det finns ett tydligt behov av bättre vacciner, kan ett högre pris förväntas för ett väldokumenterat barnvaccin mot influensa. Viktiga delar av den nya inriktningen har skyddats med patentansökningar. Eurocine Vaccines kan nu erbjuda en patentskyddad vaccinkandidat till licenstagare som kan använda befintliga vaccinantigen som råvaror för ett vaccin med ett framtida 1 Datamonitor 2012 och (21)

7 premiumpris inom barnsegmentet. En partner kan välja att dokumentera Immunose FLU även för andra åldersgrupper. Prekliniska resultat Eurocine Vaccines har tillsammans med ett japanskt bolag genererat en stor mängd musdata kring Immunose FLU under de senaste två åren. Studierna har visat att Endocine fungerar väl som adjuvans, att det ger en förstärkning av vaccinets effekt och att det är jämförbart med andra viktiga referensadjuvans. Immunose FLU har i studierna jämförts med ett injicerat vaccin adjuvantat med alum samt ett nasalt vaccin adjuvantat med koleratoxin (en kombination av koleratoxin och koleratoxin subunit b). Alum är ett adjuvans som används i flera injicerade vacciner på marknaden idag och koleratoxin används som referensadjuvans både för nasala och injicerade vacciner. Båda två är kraftfulla adjuvans som ger en tydlig förstärkning av immunsvaret mot ett vaccin. Man har också jämfört Immunose FLU med ett nasalt vaccin helt utan adjuvans samt med olika doser antigen. Resultaten visar en tydlig adjuvanseffekt där Immunose FLU gav gånger högre antikroppsnivåer jämfört med ett nasalt vaccin utan adjuvans. I jämförelsen med koleratoxin gav Immunose FLU jämförbara serumantikroppar men något lägre nasalt IgA. Immunose FLU gav också jämförbara serumantikroppar som alum. Möss används som en första djurmodell där man studerar immunologisk respons av ett influensavaccin. Iller är den djurmodell som är mest erkänd när man vill visa skydd mot influensa. Illrar blir sjuka i influensa på samma sätt som människor och uppvisar liknande skydd som människor vid vaccinering. Det är dock mycket kostsamt att göra studier på iller varför man gör mycket av det basala arbetet på möss. I en studie på iller skyddade nasal influensavaccinering med Immunose FLU samtliga illrar mot influensasmitta. En dos av det nasala vaccinet var tillräckligt för att uppnå robusta HAI nivåer. Det nasala influensavaccinet gav signifikant bättre skydd, signifikant högre HAI nivåer och både ett starkare och bredare immunologiskt svar än den kontrollgrupp som fick ett injicerat vaccin. HAI mäter mängden antikroppar mot en del av influensaviruset, hemagglutinin, och ligger till grund för myndigheternas godkännande av influensavacciner. Resultaten ger stöd för att Immunose FLU kan skydda människor på samma sätt. Kliniska resultat Immunose FLU har i en klinisk studie visat ett immunologiskt svar i både blod och nässlemhinna. Vaccinet gav en ökning av mängden antikroppar i nässlemhinnan jämfört med ett injicerat influensavaccin. Mätningar av antikroppar i blod och nässlemhinna tyder också på att det nasala influensavaccinet ger korsimmunitet. Syftet med den kliniska studien var att studera säkerheten hos Immunose FLU samt den immunologiska effekten av olika doser antigen och adjuvans i kombination. Det är den första kliniska studie som genomförts med Immunose FLU och sammanlagt rekryterades 154 personer. Immunose FLU visade god säkerhet och uppfyllde därmed den primära målsättningen med studien. De rapporterade bieffekterna var mestadels milda och bestod av snabbt övergående irritation i näsan och svalget. Ingen försöksperson avbröt studien på grund av bieffekter från vaccinet. 7 (21)

8 I studien gav Immunose FLU en större ökning av mängden antikroppar i nässlemhinnan än ett injicerat kommersiellt influensavaccin. Antikroppar i nässlemhinnan är en del av kroppens första försvarslinje och därmed en viktig faktor för att skydda mot infektion. Antikropparna i nässlemhinnan och blodet tyder också på att vaccinet ger korsimmunitet mellan två olika influensastammar. Korsimmunitet innebär att ett vaccin ger ett immunsvar mot fler virusstammar än vad som ingår vaccinet. Sammantaget visade Immunose FLU immunologiska resultat, inklusive HAI nivåer, som motiverar fortsatt utveckling. HAI mäter mängden antikroppar mot en del av influensaviruset, hemagglutinin, och ligger till grund för myndigheternas godkännande av influensavacciner. För ett marknadsgodkännande av vaccinet krävs att säkerhet och effekt visas i betydligt större studier än den som Eurocine Vaccines genomfört. Bolaget planerar att genomföra den typen av studier tillsammans med en framtida partner. Licensieringsarbete Eurocine Vaccines använder de goda resultaten från den kliniska studien samt från illerstudien och musstudierna i diskussioner med potentiella licenstagare med målet att licensiera ut rättigheterna för influensa och därmed generera de första mer betydande intäkterna för Bolaget. En sådan licenstagare, partner, kommer att använda ett eget influensaantigen eller ett antigen levererat från tredje part. Nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation Eurocine Vaccines utvecklar ett nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation (pneumokockinfektion), en annan sjukdom som smittar via slemhinnorna. Eurocine Vaccines experimentella pneumokockvaccin har visat skydd mot pneumokockinfektion i möss. Det monovalenta vaccinet gav ett lika starkt skydd som det marknadsledande, injicerade 13 valenta pneumokockvaccinet Prevenar vid jämförbara doser. Studien visar att möss som fått det monovalenta, nasala pneumokockvaccinet tillsammans med Endocine var skyddade mot infektion även vid lägre antigendoser. Skyddet mättes som insjuknande efter nasal provokation med den pneumokockstam som fanns representerad i vaccinet, samt som förekomst av skyddande antikroppar. Studien visade en tydlig korrelation mellan skydd och förekomst av antikroppar, d.v.s. en vaccineffekt. Skillnaden mellan grupper med och utan Endocine var statistiskt signifikant och bekräftar adjuvansets potentierande effekt för olika vacciner. Det experimentella nasala vaccinet gav ett lika starkt skydd mot den homologa provokationen som Prevenar, både vad gällde insjuknande och förekomst av skyddande antikroppar. 8 (21)

9 Eurocine Vaccines aktie Eurocines aktie är listad på Aktietorget, och handlas i OM Stockholmsbörsens SAX system. Aktien har kortnamn EUCI och ISIN kod SE Antalet utestående aktier per var stycken. Slutkursen den 30 juni 2013 var 6,6 kr. Insynspersoners innehav i Eurocine Vaccines AB samt förändring sedan föregående bokslutsrapport Förändring från föregående Insynsperson Innehav bokslutsrapport Hans Arwidsson Jorma Hinkula Alf Lindberg Pär Thuresson Insynspersonerna Emma Berglund Eng, Anna Karin Maltais, Jan Sandström, Leonard Daun, Jonatan Folkegård, Björn Sjöstrand, Lena Wikingsson och Michael Wolff Jensen är inte aktieägare i Bolaget och ingen förändring har skett under räkenskapsåret. Finansiell utveckling Allmänt Bolaget fortsätter sina investeringar i den utveckling som bolaget driver, med huvudfokus på ett nasalt influensavaccin. Vidare har bolaget under perioden fortsatt satsningen på profilering av företaget och det nasala influensavaccinet Immunose FLU, särskilt på aktiviteter för att attrahera potentiella licenspartners. Intäkter Inga intäkter redovisas för perioden. För motsvarande period förra räkenskapsåret redovisades intäkter på 1,5 Mkr, vilka till stor del utgjordes av bidrag från Vinnova. De första intäkterna från bolagets produkter beräknas vara licensintäkter från en utlicensiering av Immunose FLU. Bolaget för diskussioner med internationella läkemedelsbolag avseende en internationell licens. Kostnader Årets kostnader präglas som tidigare år av kostnader för forskning och utveckling av bolagets produkter, med huvudfokus på nasalt influensavaccin. Kostnaderna för bolagets forskning och utveckling inklusive löner uppgick för perioden till 6,8 Mkr (8,2 Mkr) och kvartalets kostnader uppgick till 1,0 Mkr (1,9 Mkr). Av periodens forskningskostnader utgörs 83% (92 % )av kostnader för underleverantörer och kontraktsforskare, motsvarande siffra för fjärde kvartalet är 74 % (91%). Minskningen av kostnaderna för forskning och utveckling reflekterar den större fokusering på utlicensiering som har skett under perioden. 9 (21)

10 Rörelseresultat Resultat efter finansiella poster för räkenskapsåret uppgick till 13,0 Mkr ( 13,4 mkr). Kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till 2,7 Mkr ( 3,6 Mkr). Finansiering och finansiell ställning Likvida medel uppgick per den 30 juni 2013 till 13,6 Mkr (8,2 Mkr). Bolagets befintliga kassa finansierar driften av befintlig verksamhet under minst 12 månader, även utan licensintäkter. Eget kapital Vid periodens utgång uppgick Koncernens soliditet till 84% (80%). Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Koncernen och moderbolaget har i likhet med föregående år inga ställda säkerheter eller ansvarsförbindelser. Moderbolaget Hela bolagets verksamhet drivs i moderbolaget Eurocine Vaccines AB varför periodens finansiella utveckling i koncernen är densamma som i moderbolaget. Risker och osäkerhetsfaktorer Eurocine Vaccines fokus ligger på det nasala influensavaccinet Immunose FLU. Om Bolagets fortsatta utvecklingsaktiviteter inte skulle uppnå acceptabla resultat, t.ex. med avseende på biverkningar, immunologisk effekt eller skyddseffekt, kan detta komma att väsentligt påverka Bolagets verksamhet negativt. I detta fall kan Bolaget komma att sakna möjligheter att framgångsrikt utveckla och utlicensiera eller kommersialisera sina produkter. Bolaget fokuserar nu helt på licensieringsarbetet och startar inga stora studier under tiden. Bedömningen är att existerande data kan ligga till grund för ett licensavtal. Skulle det visa sig att det krävs ytterligare data, kan det innebära ytterligare kostnader och finansieringsbehov för Bolaget. För en utförligare beskrivning av riskfaktorer som påverkar Eurocine Vaccines, se Bolagets årsredovisning för räkenskapsåret 2011/ (21)

11 Koncernens resultaträkningar Kvartal /2013 Kvartal /2012 Räkenskapsår 2012/2013 Räkenskapsår 2011/2012 Tusentals kronor Nettointäkter 613 Övriga intäkter 892 Bruttovinst Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Ränteintäkter Räntekostnader och liknande poster 5 Resultat efter finansiella poster Periodens resultat Resultat per aktie, kronor 0,23 0,30 1,09 1,13 Resultat per aktie efter utspädning, kronor 0,23 0,30 1,09 1,13 Antal aktier vid slutet av perioden ) ) Genomsnittligt antal utestående aktier Periodens resultat samt resultat per aktie är i sin helhet hänförlig till moderföretagets ägare då koncernen saknar minoritetsintressen Den genomförda företrädesemissionen medför att jämförelsesiffror för genomsnittligt antal aktier och därmed resultat per aktie har omräknats. 1) Avser antalet aktier med hänsyn taget till emissionen som genomfördes i juni och registrerades den 10 juli (21)

12 Koncernens rapport över totalresultatet Kvartal /2013 Kvartal /2012 Räkenskapsår 2012/2013 Räkenskapsår 2011/2012 Tusentals kronor Periodens resultat Övrigt totalresultat Övrigt totalresultat för perioden, netto efter skatt Summa totalresultat för perioden Summa totalresultat hänförligt till: Moderbolagets aktieägare Ingen del av koncernens övriga totalresultat kan komma att återföras senare mot årets resultat. 12 (21)

13 Koncernens förändring i eget kapital Tusentals kronor Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital Övrigt tillskjutet kapital Ansamlad förlust Summa eget kapital Ingående balans per 1 juli Nyemission Emissionskostnader Summa totalresultat för perioden Utgående balans per 30 juni Ingående balans per 1 juli Emissionsregistrering Summa totalresultat för perioden Utgående balans per 30 juni (21)

14 Koncernens balansräkningar Tusentals kronor Tillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och Bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital 259 Övrigt tillskjutet kapital Balanserad förlust Summa eget kapital Kortfristiga skulder, icke räntebärande Kortfristiga skulder, räntebärande Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder (21)

15 Koncernens kassaflödesanalys Räkenskapsår 2012/2013 Räkenskapsår 2011/ Tusentals kronor Den löpande verksamheten Resultat före skatt Justering för poster som ej ingår i kassaflödet 0 0 Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapitalet Förändring av rörelsekapitalet Andra kortfristiga fordringar Kortfristiga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Finansieringsverksamhet Kortfristigt lån 0 0 Nyemission Kassaflöde från finansieringsverksamhet Periodens kassaflöde Likvida medel vid periodens ingång Förändring likvida medel Likvida medel vid periodens utgång Optionsprogram 2010 Bolaget beslutade på årsstämman den 14 december 2010 om ett optionsprogram omfattande teckningsoptioner med rätt att under perioden till och med den 31 december 2012 teckna en ny aktie per teckningsoption till en kurs om 37,3 kr. Av optionsprogrammets teckningsoptioner hade överlåtits innan räkenskapsårets början. Inga av programmets optioner har utnyttjats innan förfallodatum. 15 (21)

16 Koncernens nyckeltal Kvartal /2013 Kvartal /2012 Räkenskapsår 2012/2013 Räkenskapsår 2011/ NYCKELTAL Rörelsemarginal, % na na na na Vinstmarginal, % na na na na Soliditet, % Skuldsättningsgrad, % Investeringar Antal anställda vid periodens slut Data per aktie Resultat per aktie, före utspädning, kr Resultat per aktie, efter utspädning, kr Eget kapital per aktie, före utspädning, kr Eget kapital per aktie, efter utspädning, kr 0,23 0,30 1,09 1,13 0,23 0,30 1,09 1,13 1,03 2,11 1,03 2,11 1,03 2,11 1,03 2,11 Antal aktier vid periodens slut ) ) Genomsnittligt antal aktier, före utspädning Genomsnittligt antal aktier, efter utspädning UTDELNING ) Avser antalet aktier med hänsyn taget till emissionen som genomfördes i juni och registrerades den 10 juli DEFINITIONER Rörelsemarginal, %, = Rörelseresultat efter av och nedskrivningar i procent av årets fakturering. Vinstmarginal, %, = Resultat efter finansnetto i procent av årets fakturering. Soliditet, %, = Eget kapital inklusive minoritet i procent av balansomslutning. Skuldsättningsgrad, %, = Räntebärande skulder dividerat med eget kapital. Resultat per aktie, SEK, = Nettoresultat dividerat med genomsnittligt antal aktier. Eget kapital per aktie, SEK = Eget kapital dividerat med antal aktier på balansdagen. 16 (21)

17 Moderbolagets resultaträkningar Kvartal /2013 Kvartal /2012 Räkenskapsår 2012/2013 Räkenskapsår 2011/2012 Tusentals kronor Nettointäkter 613 Övriga intäkter 892 Bruttovinst Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivning inventarier Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Ränteintäkter Räntekostnader och liknande poster Resultat efter finansiella poster Periodens resultat (21)

18 Moderbolagets balansräkningar Tusentals kronor Tillgångar Anläggningstillgångar Aktier i dotterbolag Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och Bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital Övrigt bundet eget kapital Övrigt fritt eget kapital Periodens förlust Summa eget kapital Kortfristiga skulder, icke räntebärande Kortfristiga skulder, räntebärande Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Ställda säkerheter Inga Inga Ställda ansvarsförbindelser Inga Inga 18 (21)

19 Redovisnings och värderingsprinciper Denna bokslutskommuniké är upprättad i överensstämmelse med IAS 34, Interim Financial Reporting. För moderbolaget har Rådet för finansiell rapporterings rekommendation RFR 2 Redovisning för juridisk person tillämpats vid upprättandet av denna bokslutskommuniké. De redovisningsprinciper som i övrigt tillämpas i denna bokslutskommuniké beskrivs närmare i noter till årsredovisningen 2011/2012 och är med undantag av IAS 1 Utformning av finansiella rapporter (ändrad) oförändrade. Ändringen innebär att de poster som redovisas i Övrigt totalresultat ska presenteras baserat på huruvida poster kan komma att omklassificeras till resultaträkningen eller ej. Inga andra nya eller omarbetade IFRS har trätt i kraft som förväntas ha någon betydande påverkan på koncernen. 19 (21)

20 Nästa redovisningstillfälle Årsredovisningen för räkenskapsåret 2012/2013 beräknas hållas tillgänglig från den 19 november Delårsrapport för perioden 1 juli till 30 september 2013 publiceras den 19 november Årsstämman äger rum den 17 december Styrelsen har inte för avsikt att föreslå någon utdelning. Solna Eurocine Vaccines AB (Publ) Michael Wolff Jensen Alf Lindberg Jan Sandström Styrelseordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Björn Sjöstrand Pär Thuresson Lena Wikingsson Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot Hans Arwidsson Verkställande Direktör För ytterligare information, vänligen kontakta: Hans Arwidsson, Verkställande direktör Eurocine Vaccines AB (publ) Karolinska Institutet Science Park Fogdevreten Solna Telefon Investor relations kontakt: hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com Internet: Orgnr: (21)

21 Granskningsrapport Inledning Vi har utfört en översiktlig granskning av bifogad bokslutskommuniké för perioden den 1 juli 2012 till den 30 juni 2013 för Eurocine Vaccines AB (publ). Det är styrelsen och verkställande direktören som har ansvaret för att upprätta och presentera denna bokslutskommuniké i enlighet med årsredovisningslagen och IAS 34. Vårt ansvar är att uttala en slutsats om denna bokslutskommuniké grundad på vår översiktliga granskning. Den översiktliga granskningens inriktning och omfattning Vi har utfört vår översiktliga granskning i enlighet med Standard för översiktlig granskning SÖG 2410 Översiktlig granskning av finansiell delårsinformation utförd av företagets valda revisor som är utgiven av FAR. En översiktlig granskning består av att göra förfrågningar, i första hand till personer som är ansvariga för finansiella frågor och redovisningsfrågor, att utföra analytisk granskning och att vidta andra översiktliga granskningsåtgärder. En översiktlig granskning har en annan inriktning och en betydligt mindre omfattning jämfört med den inriktning och omfattning som en revision enligt ISA och god revisionssed i övrigt har. De granskningsåtgärder som vidtas vid en översiktlig granskning gör det inte möjligt för oss att skaffa oss en sådan säkerhet att vi blir medvetna om alla viktiga omständigheter som skulle kunna ha blivit identifierade om en revision utförts. Den uttalade slutsatsen grundad på en översiktlig granskning har därför inte den säkerhet som en uttalad slutsats grundad på en revision har. Slutsats Grundad på vår översiktliga granskning har det inte kommit fram några omständigheter som ger oss anledning att anse att den bifogad bokslutskommuniké inte, i allt väsentligt, är upprättad för koncernens del i enlighet med IAS 34 och årsredovisningslagen samt för moderbolagets del i enlighet med årsredovisningslagen. Uppsala den 23 augusti 2013 Öhrlings PricewaterhouseCoopers Leonard Daun Auktoriserad revisor Huvudansvarig revisor 21 (21)

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2013 03 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2012 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delå rsråpport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2015-07-01 2015-09-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2014 07 01 2014 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2013 07 01 2014 03 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2018-07-01 2018-09-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2012 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2014-07-01 2015-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2015 07 01 2015 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2008-07-01 2008-09-30 1(14) Delåret juli 2008 - september 2008 i sammandrag Influensaprojektet fortskrider enligt plan. Patent på Bolagets

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2016 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2011 07 01 2011 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2017 07 01 2017 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2017-07-01 2018-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2016 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2007-07-01 2007-09-30 1(11) Delåret juli 2007 - september 2007 i sammandrag Den kliniska studien på Bolagets nasala influensavaccin kontrakteras

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommunike fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2017 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2006-12-31 1(11) Delåret juli-december 2006 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr. Nyemissionen övertecknades.

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2007-07-01 2008-03-31 1(15) Delåret juli 2007 - mars 2008 i sammandrag Den kliniska studien på Bolagets nasala influensavaccin kontrakteras

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2018-07-01 2019-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia RISE Holding RISE Holding Belopp i tkr 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 Omsättning 214 668 196 868 89 499 84 275 122

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 3 Kv 3 Jan-Sep Jan-Sep Helår Omsättning, Mkr 68,8 56,2 222,0 197,1 283,9 Rörelseresultat, Mkr 5,0-55,6 22,6-41,6-30,9 Rörelsemarginal, % 7,2 neg 10,2 neg

Läs mer

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr 1 Mkr Mkr Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 3 3 Förändr. Jan-Sep Jan-Sep Förändr. Helår Omsättning, Mkr 85,7 68,8 24,5% 272, 222, 22,5% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 3,1 5, -38,5% 26, 22,6 14,8% 34,9

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. juli september

Koncernen. Delårsrapport. juli september Q3 Delårsrapport januari september 2009 Koncernen januari september juli september - Nettoomsättningen uppgick till 349,8 Mkr (389,7) - Nettoomsättningen uppgick till 96,8 (112,6) - Resultat före skatt

Läs mer

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde Q3 Delårsrapport januari september 2013 Koncernen juli-september januari-september Nettoomsättning 75,1 Mkr (86,6) Nettoomsättning 269,9 Mkr (297,9) Resultat före skatt 4,7 Mkr (3,6) Resultat före skatt

Läs mer

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9).

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9). Q3 Delårsrapport januari september 2011 Koncernen januari - september juli - september Nettoomsättning 324,5 Mkr (321,2) Nettoomsättning 88,2 Mkr (88,4) Resultat före skatt 54,2 Mkr (46,6) Resultat före

Läs mer

* efter engångskostnad på 10,6 Mkr i Q2 2013

* efter engångskostnad på 10,6 Mkr i Q2 2013 Delårsrapport Q3 januari september 2014 Koncernen juli-september januari-september Nettoomsättning 82,3 Mkr (75,1) Nettoomsättning 278,2 Mkr (269,9) Resultat före skatt 11,1 Mkr (4,7) Resultat före skatt

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2008

Delårsrapport januari mars 2008 Delårsrapport januari mars 2008 Omsättningen för första kvartalet uppgick till 35,3 MSEK (25,4), en ökning med 39 % (37). Rörelseresultatet under första kvartalet 2008 ökade med 29 % till 4,3 MSEK (3,3),

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommuniké för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2007-06-30 1(14) et 1 juli 2006-30 juni 2007 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr under fjärde kvartalet

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2015

Delårsrapport Januari mars 2015 Delårsrapport Januari mars 2015 Period 1 januari - 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgår till 68 650 (62 493) kkr motsvarande en tillväxt om 10 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 4 365

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Årsredovisning och koncernredovisning för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 Räkenskapsåret 2012 07 01 2013 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2016

Delårsrapport Januari mars 2016 Delårsrapport Januari mars 2016 Period 1 januari - 31 mars 2016 Nettoomsättningen uppgår till 72 353 (68 650) kkr motsvarande en tillväxt om 5,4 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 2 339

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Rörelsemarginalen för perioden januari - september uppgick till 14,6 % (15,6).

Rörelsemarginalen för perioden januari - september uppgick till 14,6 % (15,6). Q3 Delårsrapport januari september 2010 Koncernen januari september juli september Nettoomsättning 321,2 Mkr (349,8) Nettoomsättning 88,4 Mkr (96,8) Resultat före skatt 46,6 Mkr (54,7) Resultat före skatt

Läs mer

SJR koncernen fortsätter expandera

SJR koncernen fortsätter expandera SJR koncernen fortsätter expandera Omsättningen för andra kvartalet uppgick till 37,7 MSEK (29,0 motsvarande samma period föregående år), en ökning med 30 %. För halvåret 2008 uppgick omsättningen till

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 DELÅRSRAPPORT AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 Perioden 1 september 2014 28 februari 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK Rörelseresultatet uppgick till - 0,4 (-

Läs mer

Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR

Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR Omsättningen uppgick till 25,4 MSEK (18,6), en ökning med 37 procent. Rörelseresultatet ökade med 37 procent till 3,3 MSEK (2,4), motsvarande en rörelsemarginal

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011.

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. STOCKHOLM 2011-04-21 DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. Viktiga händelser under första kvartalet Omsättningen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Delårsrapport Januari - september 2015

Delårsrapport Januari - september 2015 Delårsrapport Januari - september 2015 Period 1 juli 30 september 2015 Nettoomsättningen uppgår till 83 192 (69 703) kkr motsvarande en tillväxt om 19,4%. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommunike fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2017-07-01 2018-06-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS Kvartalet oktober -- december 2014/2015 -Nettoomsättningen uppgick till ksek 12 826 (11 958) -Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 355 (1 566) -Rörelseresultat efter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21)

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21) FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER 2013 1 (21) ACANDO AB (publ.) 2 (21) ACANDO AB (publ.) 3 (21) MSEK oktober - december 2013 2012 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättninomsättninresultaresultamarginal

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %.

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Halvårsrapport Januari - juni 2019 Period 1 april 30 juni 2019 Nettoomsättningen uppgick till 101 620 (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Rörelseresultatet uppgick till 10 774 (12 047) kkr.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 1 (20) ACANDO AB (publ.) 2 (20) januari - mars 2014 2013 2014 2013 2014 2013 MSEK Nettoomsättning Nettoomsättning Rörelseresultat Rörelseresultat Rörelsemarginal

Läs mer

Delårsrapport Januari - september 2016

Delårsrapport Januari - september 2016 Delårsrapport Januari - september 2016 Period 1 juli 30 september 2016 Nettoomsättningen uppgår till 90 929 (83 192) kkr motsvarande en tillväxt om 9,3 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2013

Delårsrapport Januari mars 2013 Delårsrapport Januari mars 2013 Period 1 januari - 31 mars 2013 Nettoomsättningen uppgår till 58 992 (43 057) kkr motsvarande en tillväxt om 37 %. Organisk tillväxt uppgår till 7 % Rörelseresultatet uppgår

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 januari 2016 december 2016 Perioden 1 juli 2016 31 december 2016 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 MSEK Rörelseresultatet uppgick till -0,2 MSEK

Läs mer

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Resultatet efter finansiella poster blev för helåret 13,2 Mkr (1,3) Omsättningen ökade med 54,7% till 24,9 Mkr (16,1) Nettomarginalen

Läs mer

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013 Ökad omsättning Perioden januari mars Omsättningen ökade till 61,9 MSEK (58,7), vilket ger en tillväxt om 6 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (4,5) vilket ger en rörelsemarginal om 6,9 % (7,7)

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2017

Delårsrapport Januari mars 2017 Delårsrapport Januari mars 2017 Period 1 januari - 31 mars 2017 Nettoomsättningen uppgår till 84 399 (72 353) kkr motsvarande en tillväxt om 16,6 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 2 394

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2013 augusti 2014

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2013 augusti 2014 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2013 augusti 2014 Perioden 1 mars 2014 31 augusti 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -0,6(-2,9)

Läs mer

Happy minds make happy people. H1 Communication AB (publ) bokslutskommuniké

Happy minds make happy people. H1 Communication AB (publ) bokslutskommuniké Happy minds make happy people H1 Communication AB (publ) bokslutskommuniké 212 Bokslutskommuniké Väsentliga händelser under 212 Redan under 211 aviserade vi att planen för att nå ett kostnadseffektivare

Läs mer

Net Gaming Europe AB (publ)

Net Gaming Europe AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari 30 september 2013 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Casinotillväxt,

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 KONCERNEN HELÅRET JULI 2016 JUNI 2017 Rörelseresultat 30,1 mkr Nettoomsättning 0,4 mkr Resultat efter finansiella poster 120,2 mkr Eget kapital 172 mkr Soliditet 52 % KONCERNEN HALVÅRET

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2014 APL har under perioden januari juni ökat nettoomsättningen med 22,1 mkr eller

Läs mer

Halvårsrapport Januari - juni 2016

Halvårsrapport Januari - juni 2016 Halvårsrapport Januari - juni 2016 Period 1 april 30 juni 2016 Nettoomsättningen uppgår till 100 849 (90 655) kkr motsvarande en tillväxt om 11,2 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 10

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %.

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Kvartalsrapport Januari - mars 2019 Period 1 januari 31 mars 2019 Nettoomsättningen uppgick till 64 558 (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Rörelseresultatet uppgick till 2 520 (3 217) kkr.

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 juni 2016

DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 juni 2016 DELÅRSRAPPORT Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 januari 2016 juni 2016 Perioden 1 januari 2016 30 juni 2016 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0)* MSEK Rörelseresultatet uppgick till -0,3 (-0,3)

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %.

Nettoomsättningen uppgick till (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %. Halvårsrapport Januari - juni 2018 Period 1 april 30 juni 2018 Nettoomsättningen uppgick till 91 192 (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %. Rörelseresultatet uppgick till 12 047 (7 426) kkr. Resultatet

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-september 2013 APL har under januari-september 2013 haft en positiv försäljningsutveckling

Läs mer

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall Delårsrapport 2017-01-01 2017-06-30 Sveavalvet AB (publ) 559034-6564 Sveavalvet AB (publ) Storgatan 20 852 30 Sundsvall INLEDNING Sveavalvet AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som startades under

Läs mer

Starkt kvartal Kraftig tillväxt och god lönsamhet

Starkt kvartal Kraftig tillväxt och god lönsamhet Starkt kvartal Kraftig tillväxt och god lönsamhet Perioden aug-okt Omsättningen ökade till 43,0 MSEK (35,4), vilket motsvarar en ökning om 22 % Resultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 2,8 MSEK

Läs mer

Brighter AB (publ) Bokslutskommuniké 2012

Brighter AB (publ) Bokslutskommuniké 2012 BrighterAB(publ) Bokslutskommuniké 2012 Om Brighter AB (publ) Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Brighter One den patenterade allt i ett produkten som

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall Delårsrapport 2017-01-01 2017-03-31 Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan 20 852 30 Sundsvall INLEDNING Sveavalvet AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som startades under 2016. Bolaget

Läs mer

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Bokslutskommuniké 2015-06-01 2016-05-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012 Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012 Nettoomsättning 15 105 (12 816) KSEK Rörelseresultat 2 505 (2 806) KSEK Resultat efter skatt 1 873 (2 077) KSEK Resultat per aktie 0,43 (0,51)

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014. Kopparbergs Bryggeri AB (publ) 556479-8493

Bokslutskommuniké 2014. Kopparbergs Bryggeri AB (publ) 556479-8493 Bokslutskommuniké 2014 Kopparbergs Bryggeri AB (publ) 556479-8493 Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2014 Resultatet efter finansnetto ökade och uppgick till 194,7 Mkr (125,1 Mkr) Styrelsen föreslår

Läs mer

Delårsrapport för SENSYS Traffic AB (publ)

Delårsrapport för SENSYS Traffic AB (publ) Delårsrapport för SENSYS Traffic AB (publ) Januari September 2012 Periodens nettoomsättning 15,7 Mkr (34,5) Rörelseresultat -43,3 Mkr (-34,8) Resultat efter skatt -37,7 Mkr (-25,7) Resultat per aktie -0,08

Läs mer

Halvårsrapport Januari - juni 2015

Halvårsrapport Januari - juni 2015 Halvårsrapport Januari - juni 2015 Period 1 april 30 juni 2015 Nettoomsättningen uppgår till 90 655 (81 127) kkr motsvarande en tillväxt om 12 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 8 943

Läs mer

Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB

Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB CWS Comfort Window System AB Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2009-09-01 till 2010-08-31 Verksamhetsåret i sammandrag, (föregående år) : 4:e kvartalets

Läs mer

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)**

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)** Bokslutskommuniké januari december2013 Koncernen januari-december oktober-december Nettoomsättning 369,9 Mkr (400,8) Nettoomsättning 100,0 Mkr (103,0) Resultat före skatt 24,0* Mkr (26,8) Resultat före

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2014

Delårsrapport Januari mars 2014 Delårsrapport Januari mars 2014 Period 1 januari - 31 mars 2014 Nettoomsättningen uppgår till 62 493 (58 992) kkr motsvarande en tillväxt om 6 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 1 916

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %.

Nettoomsättningen uppgick till (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %. Delårsrapport Januari - september 2018 Period 1 juli 30 september 2018 Nettoomsättningen uppgick till 88 289 (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %. Rörelseresultatet uppgick till 10 624 (8 169)

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2016

Delårsrapport januari juni 2016 Under årets sex första månader utfördes flera kliniska studier med som mål att fastslå potentialen för produkten Biolight inom sportmedicinen. Då studiernas resultat inte var tillräckligt tydliga, fattades

Läs mer

Delårsrapport Januari - september 2014

Delårsrapport Januari - september 2014 Delårsrapport Januari - september 2014 Period 1 juli 30 september 2014 Nettoomsättningen uppgår till 69 703 (65 171) kkr motsvarande en tillväxt om 7 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2007-03-31 1(12) Delåret juli 2006 - mars 2007 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr. Nyemissionen övertecknades.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 1 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 Delårsrapporten i korthet Omsättningen uppgick till 364,4 MSEK (249,0), en ökning med 46%. Rörelseresultatet ökade med 80% till 25,7 MSEK (14,3), vilket ger

Läs mer

Delårsrapport Januari september 2013

Delårsrapport Januari september 2013 Delårsrapport Januari september 2013 Period 1 juli 30 september 2013 Nettoomsättningen uppgår till 65 171 (39 971) kkr motsvarande en tillväxt om 63 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014/15

Bokslutskommuniké 2014/15 Bokslutskommuniké 1 april 2014 31 mars 2015 (12 månader) Nettoomsättningen för ökade med 12 procent till 2 846 MSEK (2 546). Den organiska tillväxten mätt i lokal valuta uppgick till 5 procent för jämförbara

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Fortsatt försäljningstillväxt

Fortsatt försäljningstillväxt 1 januari 31 mars 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (31 988) kkr motsvarande en tillväxt om 69,3 %.

Nettoomsättningen uppgick till (31 988) kkr motsvarande en tillväxt om 69,3 %. Kvartalsrapport Januari - mars 2018 Period 1 januari 31 mars 2018 Nettoomsättningen uppgick till 54 165 (31 988) kkr motsvarande en tillväxt om 69,3 %. Rörelseresultatet uppgick till 3 217 (-178) kkr.

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer