Följ med Kanal 10 till ISRAEL november 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Följ med Kanal 10 till ISRAEL november 2018"

Transkript

1 Följ med Kanal 10 till ISRAEL 4 11 november 2018

2 Följ med Kanal 10 till Israel. Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10. Israel, landet mitt i händelsernas centrum. Landet där Jesus själv en gång vandrade omkring tillsammans med sina lärjungar. Det är också lite speciellt att resa till Israel Israel firar 70 år som stat, sedan proklamationen den 14 maj Vi har också försökt att forma en resa med lite annorlunda upplägg, än de tidigare resorna. I programmet finns både de mer traditionella platserna, samt lite nya platser och upplevelser. Vi hoppas att du skall tycka om resan och välja att resa med oss. En Israelresa är en naturupplevelse med en fantastiskt skiftande natur, allt från grönskande kulle och blomsterprakt till torr och het sandöken, en historisk upplevelse där vi besöker två av världens äldsta städer, Jerusalem och Jeriko, vi vandrar omkring mitt i historiens vingslag och ser de spännande arkeologiska utgrävningarna, som bekräftar den bibliska historien. En Israelresa skall också vara en profetisk upplevelse, den knyter an vår tid till det profetiska ordet om den sista tiden och Jesu återkomst. Men framför allt skall en Israelresa vara en Jesus upplevelse. Vi vandrar i hans fotspår och möter hans närvaro och kraft på plats efter plats. Resan erbjuder också härlig gemenskap med underbara människor, kvällssamlingar med sång och musik, Guds ord och levande vittnesbörd. Du kommer också att få tillfälle att möta Börje och Britt Claesson, Lennart och Rosie Åsberg med flera från Kanal 10. Detta vill du inte missa.

3 Program Denna resa sträcker sig över en 8-dagars tur med möjlighet att välja till två dagar för sol och bad. Vi önskar att resan skall vara en kombination av avkoppling, gemenskap och härliga intryck av landet. Dag 1. Utresa med flyg från: Köpenhamn 4 11 november D nov. Köpenhamn Tel Aviv D nov. Tel Aviv Köpenhamn Arlanda 4 11 november DY nov. Arlanda Tel Aviv DY nov. Tel Aviv Arlanda Arlanda 4 13 november: DY nov. Arlanda Tel Aviv DY nov. Tel Aviv Arlanda Bussen hämtar oss vid Ben Gurions internationella flygplats. Vi reser sedan utmed Medelhavet, för att sedan ta av österut och över den omtalade Harmagedonslätten, förbi Nasaret och fram till vårt hotell i Tiberias.

4 Dag 2. Detta blir en heldag på de intressanta Golanhöjderna. Vi reser norrut via staden Qiryat Shemona, en stad som under tider varit under stark beskjutning från Libanon. Nu är läget lugnt. Vi fortsätter via den bördiga Huledalen upp till den vackra utsiktsplatsen vid Libanesiska gränsen. Här stannar vi för att lovsjunga och be för landet Israel, dess folk och gränser samt deras grannländer. Vi fortsätter sedan till Tel Dan en av platserna för Jordans källflöden, där vi gör en kortare vandring i underbar natur och ser hur vattnet springar fram ur marken runt omkring oss. Resan fortsätter sedan upp till druserbyn Masáda vid Kratersjön. Här gör vi ett stopp för lunch. Efter lunch går resan vidare utmed den Syriska gränsen, över de bördiga Golanbergen. Här utspelade sig dramatiska händelser under 6 dagars-kriget 1967 och under kriget i oktober Vi reser vidare via Yarmukdalen, vid den Syrisk/jordanska gränsen över den stora bördiga platån på Golanhöjden. Väl hemma på hotellet igen, finns det tid för lite avkoppling. Efter middagen kommer vi att hålla en härlig kvällssamling med sång, lovsång och vittnesbörd.

5 Dag 3. Dagen inleds med en båttur på Genesarets sjö. Mitt på sjön gör vi ett stopp för att läsa några av de aktuella bibeltexterna från Jesu liv, och sjunga lovsång till Herren. Nästa stopp blir vid Petrusplatsen där Petrus fick möta Jesus till upprättelse. Här håller vi ett kortare morgonmöte. Vi reser sedan vidare till Kapernaum, platsen där Jesus gjorde miraklet med den besatte mannen i synagogan. Här hade också lärjungen Petrus sitt hem, som Jesus besökte och botade Petrus svärmor. På kvällen samlades hela staden utanför dörren till Petrus hus. Jesus betjänade folket och botade de sjuka. Detta är en plats för mirakler. Vi lämnar Galiléen och åker via Nasaret, vidare över den över den stora slätten Harmagedon, som är omtalad i bibeln som en viktig plats i slutfasen av denna tidsålder och Jesu återkomst. Vi reser upp på Karmels berg där vi besöker Muchraka, platsen för uppgörelsen mellan profeten Elia och Baalsprofeterna. Därefter går resan vidare till Cesarea vid havet som ligger precis vid Medelhavets strand och platsen för de första hednakristna i Nya testamentet. Där gör vi ett besök för att se stora Amfiteatern, Hippodromen samt Korsfararstaden. Efter fikapaus åker vi vidare till de imponerande akvedukterna, innan bussen tar oss upp till Jerusalem.

6 Dag 4. Denna dag startar vi i Kaifas Palats, med den vackra utsikten över Kidrondalen och upp mot Oljeberget. Vid klart väder ser vi ända ner mot Döda havet. Kaifas palats, är platsen dit Jesus fördes av soldaterna från Getsemane. Här finns en kyrka, Hanegällets kyrka med de fängelsegrottor, där man tror att Jesus hölls i förvar innan han fördes till korsfästelsen. Detta är en av de säkraste autentiska platserna från Jesu tid. Här finns en trappa som troligtvis Jesus vandrade på när han fördes till Kaifas palats. Vi fortsätter upp till Sions berg och Övre Salen. Vi tar oss upp på taket och tittar på den fina utsikten. Här läser vi texten om händelsen på den första pingstdagen i Jerusalem och får tillfälle att prisa Gud för Andens utgjutelse. Vi vandrar sedan in i Gamla Jerusalem via Sion porten och kommer in i de vackra judiska kvarteren med de intressanta utgrävningarna av Cardo. Efter en lunchpaus går vi sedan vidare ner till Västra muren/klagomuren som är judarnas heliga böneplats. Vi blandar oss med judarna och ber tillsammans med dem, männen på sin sida och kvinnorna på sin. Efter lunch besöker vi Yad va Shem, en minnesplats över andra världskrigets förföljelse av det judiska folket. Vi vandrar lugnt och stilla igenom den stora utställningshallen och via bild, film och ljud följer vi hela tidsepoken av andra världskriget. Ett besök på denna plats är ett måste. Vi vandrar sedan vidare in i Herzelparken, där vi följer utvecklingen av Israel som nation från premiärminister Ben Gurions proklamation av staten Israel den 14 maj Detta är en mycket vacker minnespark över Israels historia med monument över krigs- och nationalhjältarna. Vandringen slutar uppe på toppen av Herzelparken och vid Teodor Herzels minnesplats

7 Dag 5. Vi börjar dagen med att resa ut till Betlehem, staden för Jesu födelse. Vi besöker födelsekyrkan som ligger i centrum av de gamla kvarteren av staden. Vi gör en kort vandring genom de gamla stadsdelarna och den gamla marknaden. Vi åker vidare ut till den plats om pekas ut som Herdarnas äng, där änglakören steg ner och proklamerade Jesu födelse för herdarna. Vi åker sedan vidare till Oljeberget, platsen för Jesu himmelsfärd, där vi läser bibeltexterna från Matteus 24 och Jesu predikan från Oljeberget, om den sista tiden. Vi promenerar vidare från Oljebergets topp ner via Palmsöndagsvägen, till Tårarnas kapell och Getsemane örtagård, platsen där Jesus utkämpade sin kamp i ensamhet, innan han går till Korset. Detta är verkligen en speciell plats, som inbjuder till både eftertanke och stillhet men också tacksägelse över det Jesus gjorde för oss. Vi besöker Betesdadammen platsen för den lame mannens helande, och därefter tar vi en fikapaus på ett litet arabiskt café. Vi vandrar sedan vidare in i gamla Jerusalem och besöker Antoniaborgen, den plats där Jesus gisslades och dömdes. Där får vi berättelsen om Via Dolorosa (lidandets väg) som går via de trånga gränderna, och slutar vid den heliga Gravens kyrka. Dagen avslutas sedan med ett besök vi Gordons Golgata, en vacker trädgård som är en av de tänkbara platserna för Jesu korsfästelse och grav. Här får vi en kort rundvandring. Vi avslutar sedan dagarna i Jerusalem med en gudstjänst och firar Herrens måltid i bön och lovsång.

8 Dag 6. Idag gör vi en heldag vid Döda havet. Vi börjar dagen med att bussen tar oss ner från Jerusalem, som ligger 800 meter över havet, till Jeriko som ligger cirka 260 meter under havet. Vi gör ett kortare besök i Jeriko, som också kallas Palmstaden. Jeriko grundades cirka år f.kr och är en av världens äldsta städer. Vi stannar till vid det gamla Mullbärsfikonträdet och läser texten om Jesus och Sackeus. Vi besöker också Elisakällan som försett staden med friskt vatten ända sedan Elisas mirakel då vattnet förvandlades från bittert till sunt. Efter besöket i Jeriko åker vi ut till dopstället utanför Jeriko, den troliga platsen där Jesus döptes av Johannes döparen. Vi reser sedan vidare ner till Döda havet, som ligger 422 meter under havet, och gör ett stopp vid En Gedi, där det sägs att David gömde sig för Saul. Vi erbjuder en kortare vandring upp i En Gedi en vacker naturpark med härliga vattenkällor, mitt ute i öknen. Här kommer vi nära ökennaturen och de vilda djur som rör sig fritt bland bergen, såsom Klippdassarna och Hjortarna som obehindrat klättrar rakt upp utmed bergskanterna. För den som önskar tar vi oss till Masadaklippan, där vi gör en intressant vandring och lyssnar till berättelsen om judarnas kamp emot romarna år. 73 e.kr. (OBS! priset för linbanan ingår inte i resans pris. Priset är ca. 22 USD och betalas på plats av resenärerna). För dig som inte vill åka med upp på Masada, kommer bussen att köra er till den plats vid Döda havet, där vi skall stanna några timmar för det efterlängtade badet i Döda havets salta vatten. Bussen kommer sedan att hämta upp de som gör rundvandringen på Masada och ta dem ner till badet vid Döda havet. Här stannar vi några timmar, innan vi åker vidare till vårt hotell i Netanya.

9 Dag 7. Fri dag i Netanya. Dag 8. Hemresa för de som inte förlänger. Efter en spännande och intressant resa i det heliga landet, är det så dags för en del av er att resa hem till Sverige igen. Bussen tar oss till Ben Gurions flygplats där de som skall åka hem kliver av. De som valt att förlänga resan med några dagar för sol och bad vid Medelhavet åker vidare till sitt hotell. Dag 8 och 9. Lediga dagar för sol och bad. Dessa dagar erbjuder vi samlingar för bön, lovsång, vittnesbörd och Guds ord. Dag 10. Hemresa för de som stannar extradagar.

10 Resans pris: Grundresan 8 dagar 4 11 nov Pris i dubbelrum: kr. Enkelrums tillägg: kr Tillägg för två dagar i Tel Aviv 4 13 nov Pris tillägg: kr. Pris tillägg för enkelrum: kr Barn rabatt: kr. (Gäller barn under 12 år som bor i extrasäng i dubbelrum) Övrig information Tid: 4-11 (4-13) november 2018 Anmälan: Anmälningsavgift kr per person. Anmälan sker till Duveskogs Reseservice AB. Ta kontakt med oss via telefon eller via e-post info@duvres.se för anmälan. Anmälan är registrerad när du fyllt i anmälningsblankett och betalat in din anmälningsavgift. För frågor och information kontakta: Kanal 10, Tel , eller Hans och Eva Marklund Tel eller info@kanal10.se FOTO: GOISRAEL.COM I priset ingår: flyg, flygskatt, hotell, frukost, middag, turer och inträden enligt program, guide, reseledare, kvällsmöten och samlingar mm. Reseledare: Hans och Eva Marklund FOTO: GOISRAEL.COM

11 Hotell: Tiberias Hotell Golan Jerusalem Jerusalem Gardens Netanya Mediterre Hans och Eva Marklund: Hans och Eva kommer att arbeta tillsammans med Kanal 10 och Israel resorna. De har stor erfarenhet av resor till Israel och har lett över 50 resor till det heliga landet. Att resa till Israel är en av de största händelserna en kristen kan få uppleva. Att se landet och möta folket är en fantastisk upplevelse. Vi försöker alltid att komma så nära människorna och deras vardagsliv som möjligt på våra resor. Efter alla resor vi gjort har vi förmånen att få ha vänner både bland det judiska, arabiska och palestinska folket. Vi tycker också att det är viktigt att få dela det bibliska perspektivet, både historiskt, profetiskt om framtiden och få sprida kunskap om Israel som land och folk. Detta och mycket mer vill vi gärna dela med oss av under resorna. Men framför allt kommer en Israelresa att fördjupa din relation med Jesus själv. Bibeln kommer att bli en ny bok för dig efter resan. Vi ser fram emot att få vandra genom landet och möta en levande Jesus tillsammans med er. Välkomna. Resorna med Kanal 10 till Israel har alltid varit fyllda med starka stunder, där människor tagit emot Jesus och där många blivit döpta. Helandemirakler har skett mitt framför ögonen på oss, säger Börje Claesson, VD och ägare av Kanal 10. Vi är övertygade om att resorna är ett bra sätt att välsigna Israel på. Och det är vad vill på Kanal 10. Åk med oss på Kanal 10 till Israel, avslutar Börje. Det blir en resa du aldrig kommer att glömma.

12 VÄLKOMMEN MED PÅ RESAN För mer information kontakta Kanal 10, Tel , eller Hans och Eva Marklund Tel eller

Följ med Kanal 10 till ISRAEL mars Anmal dig senast den 31 december till priset av SEK REAL ESTATE JERUSALEM FOTO: RUTH BRUNELL

Följ med Kanal 10 till ISRAEL mars Anmal dig senast den 31 december till priset av SEK REAL ESTATE JERUSALEM FOTO: RUTH BRUNELL FOTO: RUTH BRUNELL REAL ESTATE JERUSALEM Följ med Kanal 10 till ISRAEL 17 25 mars 2019 Anmal dig senast den 31 december till priset av 13 900 SEK Följ med Kanal 10 till Israel Det är en stor glädje för

Läs mer

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 FOTO: ITAMAR GRINBERG INFO.GOISRAEL.COM Följ med Kanal 10 till Israel Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa

Läs mer

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 2019 24 september - 1 oktober RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 24 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2019 Välkommen till pastors- och ledarresa till Israel Vi vill hälsa dig välkommen att följa med till Israel på

Läs mer

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON med Kanal 10 22 31 OKTOBER 2 12 NOVEMBER FOTO: BILL MATTSSON FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG Fol j med Kanal 10 till Israel FÖLJ MED Kanal 10 TILL ISRAEL det heliga landet, ständigt i händelsernas centrum

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig! I Mästarens Spår H ISRAEL I MAJ 2014 Res med bibel- och Israelkunniga reseledare Se vi gå upp till Jerusalem Upplev herdarnas

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig I Mästarens Spår Ledare... Lil o Dan Johansson Birgitta o Olle Rosenqvist Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt

Läs mer

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 FÖLJ MED KANAL 10 TILL ISRAEL det heliga landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Bli betagen av skönheten och platserna

Läs mer

Res med. till Israel 2014

Res med. till Israel 2014 Res med till Israel 2014 FÖLJ MED OSS TILL ISRAEL och upplev landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Låt dig bli betagen av skönheten och platserna som inte

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 13-20 nov 2016 historiska platser, människomöten

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör MINDRE GRUPP 10-14 pers Det heliga landet 4-11 maj 2014 en rundresa med många människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Vår svenska

Läs mer

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson Se och upplev Israel Med 2-13 oktober 2013 Vi har länge burit på en dröm om att få visa vänner, bekanta och andra det Israel som vi ofta återkommer till och som är en del av vårt intresse och liv. Hösten

Läs mer

Läsarresa till Israel

Läsarresa till Israel Läsarresa till Israel Tidningen Dagen 22-29 mar 2015 Välkommen till Israel! Att resa till Israel tillsammans med andra Dagenläsare är en alldeles speciell upplevelse. Det ger dig chansen att på ort och

Läs mer

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem Följ med oss till du blir aldrig densamma mer 10-21 April 2015 Nästa år i Jerusalem H ISRAEL I APRIL 2015 Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt till Tel Aviv. Flygtidtabell... 10.4 kl 20.05 AY

Läs mer

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Ta chansen att följa med på en helt unik resa till Israel! Den 11-18 oktober åker jag och Marcus Birro till Israel. Tillsammans med den svensktalande

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 17-24 nov 2019 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut Det heliga landet 6-13 sept 2013 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under

Läs mer

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag:

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag: Vänbrev 4 2011 Min livräddare Min livräddare Jesus Han har räddat mig med blodspriset På korset på Golgata Han har räddat mig utan förtjänst. Vem är min livräddare? Han är Jesus som har dött för mig På

Läs mer

Bibeln fšrenar & beršr

Bibeln fšrenar & beršr Bibeln fšrenar & beršr Det heliga landet 22-29 april 2012 en klassisk rundresa med mœnga mšnniskomšten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Birgitta Alkne, vår

Läs mer

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter:

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter: Månadsbrev juni 2014 Lasne 2014-05- 28 Hej alla Sweor! Denna sommarmånad, maj, har vad jag tycker, rusat förbi men snart stundar den verkliga sommaren med ledighet och avkoppling för många. Under maj månad

Läs mer

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Mat 4:23 Jesus vandrade omkring i hela Galileen, och han undervisade i deras synagogor och förkunnade evangeliet om riket och botade alla slags

Läs mer

Israel 2016 8-15 mars

Israel 2016 8-15 mars Israel 2016 8-15 mars Följ med Stefan Dozzi på en fantastisk resa från Galiléen i norr till Masada i söder och däremellan Jerusalem. Välkommen till Israel! Israel i våra hjärtan Varmt välkommen till Bibelns

Läs mer

När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom.

När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom. Fråga 1. När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom. 2. En röst från himlen säga Du är min älskade

Läs mer

Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40

Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40 Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40 Idag är det tacksägelsedagen och temat för helgen är lovsång. Lovsången hänger intimt samman med tron på vem Jesus är. Dagens text som handlar

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 10-17 sep 2017 historiska platser, människomöten

Läs mer

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Ett besök i Palestina och Israel ger oss många upplevelser! Intressant historia, olika religioner och fängslande natur. Vi besöker kända platser som födelsekyrkan

Läs mer

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com Tag chansen och följ med till solen och värmen. SPA-resa till Döda Havet, jordens lägsta punkt och saltaste hav. -Här finns Döda havets hälsosamma mineraler i vatten, lera och luft. Gynnsamt för muskler,

Läs mer

Fakta om kristendomen

Fakta om kristendomen Kristendomen Jesus Fakta om kristendomen Kristendomen är världens största religion med fler än 2 miljarder anhängare. Kristendomen utgår från Jesus från Nasarets liv och lära som återges i Nya testamentet.

Läs mer

Följ med på en unik gruppresa till Israel

Följ med på en unik gruppresa till Israel Följ med på en unik gruppresa till Israel Grupp Ewa & Börje 15-25 september 2016 Välkommen till Israel! Det är med stor glädje vi planerar vår resa till Israel, ett land som vi både har bott i (Ewa) och

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Juni Vecka 23 Onsdag 7/6 18,30 Bibel och Bön Torsdag 8/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Söndag 11/6 10,00 Gudstjänst. P-O Svensson. Dop. Sång Annika Lindh & Lisa Josefsson Vecka 24 Onsdag 14/6 18,30

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

Kristendomen. Mikael C. Svensson

Kristendomen. Mikael C. Svensson Kristendomen Mikael C. Svensson Jesus Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Maria och Josef kan inte få barn. Ängeln Gabriel visar sig för Maria och säger att hon ska föda guds son. Jesus

Läs mer

Bibeltexter till predikan

Bibeltexter till predikan Bibeltexter till predikan 2016 03 13 Apg 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva. Rom 6:6 Vi vet

Läs mer

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen Ande och gemenskap Nr 5 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GEMENSKAP Människan är skapad till gemenskap med andra människor och med Gud. Vi är med i många gemenskaper: i familjen, i skolan eller

Läs mer

Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36. Jesus på härlighetens berg

Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36. Jesus på härlighetens berg Andra söndagen i fastan (år C) (24 februari 2013) Jesus på härlighetens berg Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36 Jesus på härlighetens berg Ungefär en vecka senare tog han med sig Petrus och Johannes

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Vad är församlingens vision, väg och värderingar? Enligt vår församlingsordning är

Läs mer

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahams barn Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahamitiska religioner Mose grundade judendom. Jesus grundade kristendom. Muhammed grundade islam. Abraham Abraham är stamfader till de

Läs mer

En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse

En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse Det här kommer ta lång tid att smälta, jag har varit med om något fantastiskt! var det första jag sa när jag kom hem från en ögonöppnande och oförglömlig upplevelse-

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Spår Första samlingen Lärjungar

Spår Första samlingen Lärjungar Inledande bön Gud, vår Fader, vi tackar dig för att du alltid söker efter oss. I skapelsen ser vi spår av din kärlek; kom och befria oss från allt som hindrar vårt gensvar på din godhet. Herre Jesus Kristus,

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen Hoppet Nr 9 i serien Kristusvägen 1 KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Kärleken övervinner allt! Det är påskens budskap om Jesu död och uppståndelse. Eftersom döden inte är det sista i Jesu historia, är inte

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen Anden Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 5 1. Den helige Ande Samling 1 Den helige Ande som person 6-8 Fördjupningsruta treenigheten 9 Samling 2 Andens frukt 10-11 Samling 3 Andens gåvor

Läs mer

Cro s spoint. Vi sion och m ål

Cro s spoint. Vi sion och m ål Cro s spoint Vi sion och m ål Vi sion och m ål medel att nå m ålet Vi sion Crosspoints vision är att vi, alla som deltar, skall bli utrustade och uppmuntrade att leva som Jesu lärjungar i vårt vardagsliv.

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. 1Ko 14:26 Hur ska det

Läs mer

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2):

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2): TAL vid sommarfest i Pörtom kyrka 9.8.2008 Bön Om sakramenten och vi kristna Käre himmelske Fader. Vi tackar dig för att du har sänt oss Jesus Kristus. Vi tackar dig för frälsningen genom hans blod. Öppna

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

RESENYTT. Israel - the promised

RESENYTT. Israel - the promised BONUSPAKET Resekit med neccesär, säkerhetspåse, ryggsäck, Ahava fot eller handkräm. Värde 400 kr Kampanjerbjudandet gäller under hela april, men kom ihåg att uppge vid bokning bonuspaket april 2014. Kenya-Tanzania

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Den första påsken

Bibeln för barn presenterar. Den första påsken Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Bearbetad av: Lyn Doerksen Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång Ordning vid dop på egen bekännelse Denna ordning kan infogas som en del i en större gudstjänst eller vara fristående. Anvisningar, bibeltexter och böner är förslag som kan väljas och formuleras efter situationens

Läs mer

PREDIKAN. Människor trängs omkring Jesus och kanske stiger han i en båt för att bättre kunna ses och höras av dem alla.

PREDIKAN. Människor trängs omkring Jesus och kanske stiger han i en båt för att bättre kunna ses och höras av dem alla. PREDIKAN Apostladagen (5:e söndagen efter Trefaldighet) 20 juli 2014 i S:t Mikaels kyrka, Ängelholm 3:e årgångens texter Jeremia 1:4-10 Romarbrevet 16:1-7 Markusevangeliet 3:7-19 Psaltaren 40:6-12 Idag

Läs mer

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam.

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam. De abrahamitiska religionerna Kristendom, Judendom, Islam. Tre religioner som hör ihop Judendom, Kristendom och Islam kallas för de abrahamitiska religioner. Det är för att religionernas grundare (personer

Läs mer

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa Tel Aviv Pride 2016 Tel-Aviv har på kort tid gjort sig känd som ett utav världens topp gay resmål. Den extravaganta och överdådiga Pride veckan 29 maj 6 juni är ett måste för dig som vill parta, upptäcka

Läs mer

Herrdals kapell Det är jag var inte rädda. Matt 14:22-32

Herrdals kapell Det är jag var inte rädda. Matt 14:22-32 1 Herrdals kapell 20130616 Det är jag var inte rädda Matt 14:22-32 I Herrdals kapell utanför Kungsör finns en altartavla som föreställer bibelberättelsen om när Jesus och Petrus går på vattnet. I mitten

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Berättelse 54 av 60

Bibeln för barn presenterar. Berättelse 54 av 60 Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Översatt av: Christian Lingua Bearbetad av: Lyn Doerksen Berättelse 54 av 60 Svenska Licens: Du har

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Vi besöker bl.a. Jerusalem, Bethlehem, Jericho, Nazareth och Galiléen på den

Läs mer

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia Jesus tog på sig alla människors misslyckanden och synder när han dog på korset. På så sätt befriade Jesus människorna till att kunna leva ett liv nära Gud och beroende av Gud. Kristendomen uppstod i det

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Bibeln för barn. presenterar. Den första påsken

Bibeln för barn. presenterar. Den första påsken Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Bearbetad av: Lyn Doerksen Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

2 dec mars 2013

2 dec mars 2013 Linghemskyrkan en del av Gemensam Framtid 2 dec 2012-3 mars 2013 Änglar den sjöngo, först för markens herdar. Skönt från själ till själ det ljöd: Människa gläd dig Frälsarn är kommen. frid över jorden

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det?

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom De Centrala tankegångarna i kristendom Kristendomens historia; hur religionen började och hur

Läs mer

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www.

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2013 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

Så får vi under en termin läsa M arkusevangeliet och hans berättelser om Jesus.

Så får vi under en termin läsa M arkusevangeliet och hans berättelser om Jesus. Eva Andreas, Tunadalskyrkan, Köping 180114 Mark 1:1-39 Så får vi under en termin läsa M arkusevangeliet och hans berättelser om Jesus. Hur förklarar man en människas liv på några få rader? De fyra evangelisterna

Läs mer

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar.

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar. Instuderingsfrågor Bibeln och kristendomen - Läs följande sidor i läroboken 30-38 (om Bibeln) och 55-60, 62, 67-68 (om kristendomen) - Läs följande stenciler: Jesu under, äktenskapsbryterskan och Jesu

Läs mer

ISRAELRESA 9-16 oktober 2012

ISRAELRESA 9-16 oktober 2012 ISRAELRESA 9-16 oktober 2012 1 Välkommen till Israel Var med om en historisk resa till Israel, landet som Jesus vandrade omkring i. Oktoberresan 2012 med Kanal 10 till Bibelns land, kommer att bli något

Läs mer

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Vid starten: Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den. (Heliga Birgitta) Betlehem: Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus

Läs mer

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014 Följ med på en spännande resa till en av vår civilisations födelseplatser. Besök Jerusalem där tre världsreligioner möts, se Klagomuren, Klippmoskén och Uppståndelsekyrkan. Bada i Döda Havet på världens

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vem ser vi när vi ser på Jesus?

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vem ser vi när vi ser på Jesus? 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 190512 Vem ser vi när vi ser på Jesus? Vi lever i tiden mellan påsk och pingst. För oss handlar det om en sträcka mot vårvärme och sommar, om att börja se fram emot

Läs mer

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36 Det är en härlig tid vi är mitt inne i just nu. Allt lever och utvecklas och nu om någonsin kan vi se hur Guds ande ger liv i skapelsen. Samme Ande som skapar liv i naturen föder också de andligt döda

Läs mer

JEsUs På HärLiGHEtENs BErG

JEsUs På HärLiGHEtENs BErG JEsUs På HärLiGHEtENs BErG ANDRA SÖNDAGEN I FASTA (ÅR C) (21 FEBRUARI 2016) Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36 Jesus på härlighetens berg Ungefär en vecka senare tog han med sig Petrus och Johannes och

Läs mer

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 237 Herrens Dop - år B Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Mos 31:6-8. Från påsk till pingst

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Mos 31:6-8. Från påsk till pingst 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 180513 5 Mos 31:6-8 Från påsk till pingst Var inte rädda, Herren din Gud går själv med dig! Så lät hälsningen till folket som vi läste tidigare i gudstjänsten. Herren

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 190630 Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört Apg 4:13-31 Lärjungen Petrus kunde se tillbaka på många händelser med Jesus. En dag när

Läs mer

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen Fredagen den 26 April till lördagen den 4 Maj 2013 ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Följ med oss till Italien i glädjens tecken med underbara naturupplevelser

Läs mer

RESENYTT. Diplom fråm Israel. Nu presenterar vi höstens och vinters resor 2013/2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .

RESENYTT. Diplom fråm Israel. Nu presenterar vi höstens och vinters resor 2013/2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. . Nu presenterar vi höstens och vinters resor 2013/2014 Diplom fråm Israel I februari blev Göran Duveskog inbjuden till ett viktigt möte hos Israels Ambassadör. Det var Keren Hayesood, Förenade Israel Insamlingen,

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår (Alla Bibelord ifrån Svenska Folkbibeln) Om du hör Herrens, din Guds, röst och noga lyssnar till hans bud och

Läs mer

JESUS Del 1: Den första julen Del 2: Profeten Del 3: Undergöraren Del 4: Helaren Del 5: Den första påsken

JESUS Del 1: Den första julen Del 2: Profeten Del 3: Undergöraren Del 4: Helaren Del 5: Den första påsken JESUS Del 1: Den första julen Del 2: Profeten Del 3: Undergöraren Del 4: Helaren Del 5: Den första påsken Serien omfattar 5 x 10 minuter program. Orginaltitel Bible Stories - The First Christmas Jesus

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

1 e Trettondedagen. Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22

1 e Trettondedagen. Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22 1/5 1 e Trettondedagen Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Luk 3:15-18,

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Joh 1:19 Detta är Johannes vittnesbörd när judarna sände präster och leviter från Jerusalem för att fråga honom vem han var. Joh 1:20 Han bekände och

Joh 1:19 Detta är Johannes vittnesbörd när judarna sände präster och leviter från Jerusalem för att fråga honom vem han var. Joh 1:20 Han bekände och Joh 1:19 Detta är Johannes vittnesbörd när judarna sände präster och leviter från Jerusalem för att fråga honom vem han var. Joh 1:20 Han bekände och förnekade inte, han bekände: "Jag är inte Messias."

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIR MATION 2 0 2 0 Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Följ med på intressant och givande resa till Israel 2-9 augusti 2015. Folke Holtz kommer tillsammans med er guide att leda denna lärarresa.

Följ med på intressant och givande resa till Israel 2-9 augusti 2015. Folke Holtz kommer tillsammans med er guide att leda denna lärarresa. Följ med på intressant och givande resa till Israel 2-9 augusti 2015. Folke Holtz kommer tillsammans med er guide att leda denna lärarresa. Dag 1 söndagen den 2 augusti Folke Holtz,reseledare möter er

Läs mer