Göteborgsregionens kommunalförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgsregionens kommunalförbund"

Transkript

1 IFO chefsnätverket Anteckningar Helena Mäki/Elisabeth Beijer Anteckningar från möte i IFO chefsnätverket Närvarande från nätverket: Ragnhild Ekelund, Social resursförvaltning, Göteborg, Monica Fundin, Kungälv, Ewa Roslund, Härryda, Juan Navas, Tjörn, Helena Wikman Ericson, SDF Centrum, Maria Enbuske, Lerum, Tina Karlsson, Alingsås, Pernilla Sundemar, Lilla Edet Närvarande övriga: Elisabeth Beijer, GR, Nicholas Singleton, GR, Kjerstin Bergman, SKL via Skype, Cristina Dahlberg, GR, Jeanette Olsson, GR, Therese Wissö, Institutionen för socialt arbete, GU, Helena Mäki, VFU student från Institutionen för socialt arbete, GU 1 Yrkesresan (se också bildspel) Lägesrapport. Cristina Dahlberg Yrkesresan drivs utifrån treåriga avtal med samtliga GR kommuner. Det fungerar bra och idag finns det nya socialsekreterare inne i systemet (plus runt 120 kommunadmin). Fullbokat inför kurstillfället nu i september Den första punkten på Yrkesresan är en introduktion till arbetsplatsen/kommunen/stadsdelen. Just nu är det varierande i vilken utsträckning kommunerna lagt in introduktionsfilmer. Uppföljning sker både före och efter med enkätundersökning. Mycket bra utvärderingar från pilotomgången i maj. Exempel på en fråga i våras var Hur länge tror du att du kommer arbeta på din nuvarande arbetsplats?. 48 procent svarade 1 2 år. Förarbetet och kursdagarna fungerar bra för deltagarna medan efterarbetet haltar. Fem temadagar håller på att utvecklas. Arbetet pågår och lansering sker löpande. Varje hållplats innehåller förberedelser, kursdagar och efterarbete. För att få tillgång till webbplatsen Yrkesresan, meddela Cristina Dahlström (el. Helena Mäki) så upprättas ett konto. Yrkesresan väcker stort intresse nationellt. Yrkesinriktad handledning: Handledning kring yrkesrollen och att vara ny (ersätter alltså inte annan handledning). Det som visats i andra delar av landet där man prövat detta är att den yrkesinriktade handledningen leder till en mer positiv känsla till yrket, men det behövs mer uppföljning. Handledningen följer fasta teman. 2 Om anmälningar i den sociala barn och ungdomsvården Kjerstin Bergman deltar på länk från SKL. Det högst prioriterade temaområdet i nätverket det här året är situationen med ett ökat antal anmälningar under senare år. Vad kan ökningen bero på? Hur ser det ut i GR kommunerna och i

2 landet? Vad gör SKL? Nätverket redovisar för tendenser i respektive kommun. Antingen fortsatt samma höga nivå på antal anmälningar eller en fortsatt ökning. Anmälningar som inte leder till utredning är inte sökbara, frågan aktuell hos Socialdepartementet. Det förefaller vara fler små barn som blir utsatta för våld. Kjerstin beskriver vad hon hör om orsaker till våld och den ökande frekvensen av orosanmälningar. Hur stor andel av anmälningarna leder till utredning? Var kommer anmälningarna från? Anledningen till anmälan kanske inte är så intressant, snarare i nästa steg, vad blir orsaken till utredningen? Sorteringsverksamheten vid anmälan hur ser den ut? Är den effektiv och vad leder den faktiskt till för insatser? Socialtjänsten håller på med mycket utredningsverksamhet. Stor fokus på att anmäla, handböcker etc. En tendens i hela Sverige och också nationellt. Viktigt att arbeta proaktivt med tidiga insatser, att bistå barn och familjer med stöd och att ha en god dialog med samverkanspartners. Anmälan kan egentligen inte titta på detta isolerat men kan vara en bra start. Dialogen rör också socialtjänstens roll. Kjerstin har själv skrivit en artikel: Myndighetsutövningen kan inte hjälpa alla barn ( kan inte hjalpa allabarn/) Kjerstin hänvisar också till en intressant artikel från forskaren Gunvor Anderssons som skrivit om socialarbetarens normalkurva som visar på olika trösklar i olika kommuner. På nätverkets uppdrag har ett förslag tagits fram till ett GR gemensamt arbete för en struktur att följa aktualiseringar inom den sociala barn och ungdomsvården. Synpunkter: Kopplat ihop med BBIC, angeläget och bra. Bra tidsplan och att skapa ett underlag som kan ge en gemensam bild. Kostnadsfrågor, viktigt att alla kommuner är mer. Värdefullt att koppla det till andra kommuner i GR. Systematisk uppföljning är här för att stanna. En lärandeprocess, vad har vi för nytta och hur gör vi? Några övriga punkter som diskuteras: SoL, 189 ändringar, från ramlag till detaljstyrning. Margareta Vinberg som leder översynen kommer till GR den 2 november. IVO:s roll. Signs of safety risk och skyddsbedömningar att skapa en gemensam bild

3 Idé: Sätra bruk konferens med chefer barn och unga för att diskutera systematisk uppföljning. Att avsätta ordentligt med tid. Nätverkets ställningstagande: Arbetet med att åstadkomma en struktur och att samla in data kring anmälningar sätts igång och GR återkommer med prisuppgift. Planering för en eventuell konferens om systematisk uppföljning startar. 3 Nyanlända barn och unga (se också bildspel) Inslaget filmas och har skickats till deltagare i nätverket Länsstyrelsen har beviljat vår ansökan om 37 medel för att kunna göra en kartläggning av erfarenheter inom IFO när det gäller nyanlända barn och unga. Jeanette Olsson, forskare FoU i Väst/GR, ansvarar för kartläggningen och presenterar ett förslag på genomförande. Syftet är att få ett bättre kunskapsunderlag för att utveckla arbetssätt och metoder. Kartläggningen kommer att innehålla: Kvantitativ del, att undersöka förekomsten: Att jämföra variabler mellan gruppen nyanlända barn med samtliga barn som blivit aktualiserande. Kvalitativ del, att öka förståelse från olika sektorer: IFO chefsnätverket, civilsamhällets aktörer etc. Intervjuer med företrädare för flyktingfamiljer, ex invandrarföreningar, andra ledare. IFO chefsnätverket är uppdragsgivare och Jeanette kommer att återkoppla till nätverket. Eventuell referensgrupp tillsätts med personer som har kunskap från olika verksamheter, nyckelpersoner. Återkoppla gärna med förslag från kommunerna. Förslag som kommer upp vid nätverkets möte är Bettan Byvald, Angered och Daniel Nylander, polisen. Jeanette planerar att åka ut till samtliga kommuner och träffa relevanta personer. Förslagsvis först träffa företrädare för IFO, sedan träffa relevanta personer från olika sektorer. Frågan ställs: Är det möjligt att sammankalla till en fokusgrupp hos IFO ute i kommunerna? Jeanette kommer att börja kontakta respektive kommun för att börja planera insamlingen till studien. Övriga punkter som diskuteras kring studien är bland annat hälso och sjukvården som en viktig part och att det är viktigt att ha ett genusperspektiv. 4 Återkoppling från möten med Institutionen för socialt arbete Maria Enbuske och Monica Fundin har som representanter för nätverket deltagit vid två möten med Institutionen för socialt arbete tillsammans med representanter för övriga chefsnätverk på GR, Sur gruppen i Göteborg och samverkansorganet VFU. Syftet har varit att undersöka hur samverkan kan stärkas.

4 Maria och Monica anser att det har varit givande att träffa Institutionen för socialt arbete med en god dialog. En handlingsplan kommer att tas fram och ett första underlag skrivs av GR. Förslaget innehåller nio aktiviteter och kommer att skickas ut till nätverket. Gruppen träffas vid ytterligare ett tillfälle för att summera. 5 Föräldrastöd till föräldrar med barn som är placerade Se film och referat: Länk Therese Wissö, Institutionen för socialt arbete, inbjuden till punkten. Som en uppföljning av nätverkets studieresa till Norge anordnades ett seminarium den 10 maj 2017 tillsammans med forskaren Tor Slettebö. Det finns ett referat och en film framtagen från seminariet. Deltagarna hade många goda idéer om hur man kunde utveckla stödet till föräldrarna. Föräldrar upplever sig ofta lämnade i samband med att barnet placeras och barnet påverkas av föräldrarnas situation. Therese Wissö studie om vårdnadsöverflyttningar visar att oro för hur föräldrarna har det vid en placering. Therese berättar att hon och Anna Melke på FoU i Väst/GR har en idé om att översätta och anpassa ett metodstöd från Tor Slettebö. Finns det en vilja att delta i kommunerna? Ja, säger flera i nätverket, Kungälv och Tjörn anmäler intresse redan nu. Therese och Anna kommer att ansöka om forskningsmedel från Allmänna barnhusets forskningsfond. Nätverkets ställningstagande: Önskemål om att GR anordnar ytterligare ett seminarium, då intressanta exempel från utvecklingsarbete i kommunerna kan presenteras och föreningen Maskrosföräldrar kan bjudas in. Kommunerna intresserade av att delta i en forskningsstudie. 6 Mötesplats IFO Nästa Mötesplats är den 16 november Nicholas kommer att skicka ut information och nätverkets deltagare ska enligt tidigare överenskommelse ta ansvar som seminarievärdar. Vem som ska hälsa välkommen diskuteras, och Nicholas kontaktas om förslag. 7 Mötestider 2018 Göteborg har skickat tider för sina nätverk och GR kommer att återkomma med förslag utifrån det. Bra att ha med är att det behövs tid för att diskutera systematisk uppföljning.

5 8 Samverkansforum Gryning och GR kommunerna Ewa Roslund informerar om att det första mötet i det nyskapade samverkansforumet med Gryning Vård genomförts. Punkten kommer upp vid nästa nätverksmöte. (Anteckningar ligger på webbplatsen för IFO chefsnätverket på GR). Kommande aktiviteter Nästa nätverksmöte är tisdag den 10 oktober kl 13 på Mötesplats FH, Eriksbergshallen. Observera dag, tid och plats! Se skylt med GR chefsnätverk för vägvisning till lokal. Samsjuklighet varför gör vi inte det vi vet? 12 oktober Översyn av socialtjänstlagen den 2 november, har du anmält dig? Se även bifogad fil. Mötesplats IFO 16 november Nätverkets möte fredag den 15 december jätteviktigt, då kommer Institutionen för socialt arbete och vi ska berätta om Yrkesresan och ha en dialog med dem.

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018 IFO-chefsnätverket/GR Plan 2018 Varför? (syfte) Arena för strategiska frågor inom IFO-området Omvärldsbevakning Erfarenhetsutbyte Inspiration till utveckling Samverkan om utvecklingsinsatser Påverkan i

Läs mer

Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket Välkommen! GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket Välkommen!   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket 2017-12-15 Välkommen! www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Idag kl 8 30-10 30 1 Välkommen och sammanhang Monica Fundin 2 Varför Yrkesresan?

Läs mer

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Nätverk FH-chefer Göteborg, Cristina Dahlberg, GR

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Nätverk FH-chefer Göteborg, Cristina Dahlberg, GR Yrkesresan en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen Nätverk FH-chefer Göteborg, 2017-12-08 Cristina Dahlberg, GR Innehåll Bakgrund Resultat: Yrkesresan innehåll erfarenheter

Läs mer

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Mötesplats IFO Göteborg,

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Mötesplats IFO Göteborg, Yrkesresan en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen Mötesplats IFO Göteborg, 2017 11 16 Cristina Dahlberg, GR Lena Freij, Göteborg Cecilia Wester, Lerum Innehåll Bakgrund

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-10-14 Peter Lindgren/EB Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-10-14 GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Irene Jansson, Mölndal Barbro Carlhamre,

Läs mer

Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR

Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR IFO-chefsnätverket Anteckningar 2017-12-15 Elisabeth Beijer Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR Tid: Fredag 2017-12-15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande Nätverket: Helena

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund IFO-chefsnätverket Anteckningar 2018-02-09 Närvarande: Therese Sammels, Social resursförvaltning, Göteborg Monica Fundin, Kungälv Ewa Roslund, Härryda Iréne Jansson, Mölndal Karen Alvstad, Alingsås Pernilla

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Växa eller krympa Luleå,

Yrkesresan. en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen. Växa eller krympa Luleå, Yrkesresan en satsning på kompetens och stabilitet för personal i Göteborgsregionen Växa eller krympa Luleå, 2018-05-17 Cristina Dahlberg projektledare Göteborgsregionens kommunalförbund Innehåll Bakgrund

Läs mer

Aktualiseringar i den sociala barnavården

Aktualiseringar i den sociala barnavården Aktualiseringar i den sociala barnavården Resultat från Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille och Tjörn 1 Juni 2018 Jeanette Olsson Bakgrund Ökande trend av aktualiseringar Gävleborg

Läs mer

Lägesrapport Yrkesresan. Göteborg, Cristina Dahlberg, Göteborgsregionen

Lägesrapport Yrkesresan. Göteborg, Cristina Dahlberg, Göteborgsregionen Lägesrapport Yrkesresan Göteborg, 181019 Cristina Dahlberg, Göteborgsregionen Resultat: Yrkesresan En gemensam satsning på kompetens och stabilitet Rör socialtjänstens myndighetsutövning barn och unga

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-10-26 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Anteckningar 9 sep 2016 Anteckningar FH chefsnätverket, GR 9 september 2016 Närvarande: Marie Bake, Lerum Tanja Mattsson, Alingsås Göran Hjertstrand, Mölndal Ewa Roslund, Härryda Agneta Lindell, Stenungsund

Läs mer

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU Mötesanteckningar samverkansorganet VFU 140916 Närvarande: Ale, Ann- Kristin Forlslund Alingsås, Ann Cajvert Göteborg, Margaretha Hägglund Härryda, Marie Blomqvist Lerum, Maria Larsson Mölndal, Catarina

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet

Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet 2018-02-26 RAPPORT Elisabeth Beijer Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet Bakgrund Kommunerna i Göteborgsregionen (GR), FoU i Väst/GR och Institutionen

Läs mer

Nätverk IFO-chefer. Anteckningar

Nätverk IFO-chefer. Anteckningar Anteckningar NÄRVARANDE Therese Sammels, Social resursförvaltning, Göteborg Susanne Grabe, Härryda Juan Navas, Tjörn Jessica Svanström, Partille Iréne Jansson, Mölndal Iréne Blomqvist, Ale Anne Forssell,

Läs mer

Handlingsplan för stärkt samverkan

Handlingsplan för stärkt samverkan Handlingsplan för stärkt samverkan Kommunerna i Göteborgsregionen och Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Utkast 2017-09-28 Förslaget GR har fått i uppdrag att sätta samman ett förslag

Läs mer

Möte i samverkansorganet VFU Socionomer

Möte i samverkansorganet VFU Socionomer Möte i samverkansorganet VFU Socionomer 2014-02- 05 Närvarande: Marie- Louise Andersson, Tjörn Marie Blomqvist, Härryda Annica Emanuel, Kungälv Ann- Kristin Forslund, Ale Margareta Häggström, Göteborg

Läs mer

Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning

Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning Samverkansorgan VFU Anteckningar 2016-04-11 Helena Håkansson Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning Tid: Måndag den 11 april 2016 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8 Närvarande

Läs mer

Nya vård- och behandlingsinsatser för barn och unga i samarbete mellan GR-kommunerna och Gryning vård

Nya vård- och behandlingsinsatser för barn och unga i samarbete mellan GR-kommunerna och Gryning vård Inspiration och workshop 6 april 2018: Nya vård- och behandlingsinsatser för barn och unga i samarbete mellan GR-kommunerna och Gryning vård Den 6 april 2018 träffades olika chefsnätverk på GR och inom

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-08-26 Yvonne Witzöe Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-08-26 i Lilla Edet Närvarande: Monica Fundin, Kungälv, Anita Mattisson, Partille. Irene Jansson,

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

FH chefsnätverket på GR /2020

FH chefsnätverket på GR /2020 FH chefsnätverket på GR 2018 2019/2020 Återblick och framåt Yvonne Witzöe 2019-03-15 Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag,

Läs mer

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning Anteckningar 2 februari 2018 FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl. 8.30 12.00 Närvarande: Andreas Witt, Ale Helen Persson, Lilla Edet Ulla Hedström, Öckerö Rickard Olsson, Mölndal Johnny

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 2 mars 2017 kl 9 12 Plats: Mölndals stad, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen, Södra Ågatan 4 b, Mölndal Ledamöter Närvarande: Henrik

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 17 mars 2016 kl 9 11 30 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Ingen skickar blommor när man mister barnet genom att det omhändertas

Ingen skickar blommor när man mister barnet genom att det omhändertas FoU i Väst/Göteborgsregionens kommunalförbund Ingen skickar blommor när man mister barnet genom att det omhändertas Om stöd till föräldrar som har placerade barn, anteckningar från en workshop den 10 maj

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 juni 2007 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande: Madeleine Dahlgren (s), Lilla Edet Carina Liljesand (kd), Göteborg Nicklas Attefjord (mp), Öckerö Siw

Läs mer

REGIONAL HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN

REGIONAL HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN REGIONAL HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN KOMMUNERNA I GÄVLEBORGS LÄN REGIONAL HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN I GÄVLEBORGS LÄN I juni 2015 antog Sveriges Landsting

Läs mer

Barns delaktighet i socialtjänsten

Barns delaktighet i socialtjänsten Barns delaktighet i socialtjänsten Erfarenheter av Västernorrlandsmodellen i Västra Sverige FoU Välfärds konferens 2O18, 2O september Jeanette Olsson, Forskare Bakgrund Stiftelsen Allmänna Barnhuset projekt

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 3 juni 2016 kl 11 12 30 (dessförinnan studiebesök på enheten för samhällsorientering kl 9 11) Plats: Enheten för samhällsorientering, Integrationscentrum,

Läs mer

Styrgruppen för Social Välfärd. och arbetet inom GR Välfärd

Styrgruppen för Social Välfärd. och arbetet inom GR Välfärd Styrgruppen för Social Välfärd och arbetet inom GR Välfärd Cecilia Bokenstrand Avdelningschef GR Välfärd Organisation Styrgruppen för social välfärd Henrik Ripa (M) ordf. Eva Borg (S) v. ordf. Lerum Kungsbacka

Läs mer

Med siktet inställt mot en långsiktig och hållbar barn- och ungdomsvård

Med siktet inställt mot en långsiktig och hållbar barn- och ungdomsvård Med siktet inställt mot en långsiktig och hållbar barn- och ungdomsvård Nationell nivå SOSFS BBIC? SIP Läget för praktiken, exempel Ökade inflöden av ärenden bl a Ensamkommande (ca 6500 barn 2014) Barn

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 11 juni 2015, kl. 13.00-16.00 Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg (S), vice

Läs mer

Aktualiseringar till socialtjänsten

Aktualiseringar till socialtjänsten Aktualiseringar till socialtjänsten En kartläggning av aktualiseringar till den sociala barn- och ungdomsvården i Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille och Tjörn Jeanette Olsson

Läs mer

Handlednings- och utbildningserbjudanden i Signs of Safety

Handlednings- och utbildningserbjudanden i Signs of Safety Handlednings- och utbildningserbjudanden i Signs of Safety Landa Familje- och nätverksteam På Landa Familje- och nätverksteam arbetar vi med familjebehandling, handledning och utbildning inom Signs of

Läs mer

Styrgruppenfdr det sociala området

Styrgruppenfdr det sociala området hd: 8mars2011 Styrgruppenfdr det sociala området Ida Holmgren Ledamöterna presenterar sig för varandra 2. Presentationsrunda Magnusson Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll valdes Hampus

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-12-08 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård

Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Johan Karlsson Administrativa enheten +46155245000 2016-05-19 NSV16-0024-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 21 september 2017 kl 9 12 Plats: Kommunhuset Partille Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), Lerum Sebastian Aronsson (S), Alingsås

Läs mer

Projektplan Barn och Unga Fyrbodal

Projektplan Barn och Unga Fyrbodal 2012-04-26 Projektplan Barn och Unga Fyrbodal Bakgrund Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har 2011-01-27 undertecknat en överenskommelse om stöd till en evidensbaserad praktik inom den

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Styrgruppen för sociala området

Styrgruppen för sociala området Protokoll Styrgrupp Sociala området 2007-05-07 Lars-Göran Jansson Styrgruppen för sociala området Tid: 7 maj 2007 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), Göteborg, tjänstgörande ordförande

Läs mer

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE Anteckningar NÄRVARANDE Ebba Gierow, Ale Catharina Johansson, Alingsås Louise Odengard, Göteborg Anette Johannesson, Göteborg Arne Wiik, SDF Angered Göteborg Lena Lager, Härryda Lena Arnfelt, Kungälv Monica

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Bred delaktighet, samarbete och samråd. Socialdepartementet

Bred delaktighet, samarbete och samråd. Socialdepartementet Bred delaktighet, samarbete och samråd Förändrade förutsättningar 2014 sökte 7049 ensamkommande barn asyl i Sverige. 2015 sökte 35 369 ensamkommande barn asyl. Prognos för 2016 27 000 ensamkommande. 2014

Läs mer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer 2014 1. Inledning Arbetet med våld i nära relationer är ett högt prioriterat område utifrån regeringens skrivelse 2007/08:39. Familjefridssamordnarens

Läs mer

Förälder på avstånd Stöd till placerade barns föräldrar

Förälder på avstånd Stöd till placerade barns föräldrar Förälder på avstånd Stöd till placerade barns Ett 3 årigt praktiknära aktionsforskningsprojekt i samarbete mellan sex team, sju kommuner i två regioner och tre forskare i tre organisationer Anna Melke,

Läs mer

Kunskap för barn & ungas bästa

Kunskap för barn & ungas bästa VÄLKOMMEN TILL Kunskap för barn & ungas bästa START 13 OKTOBER 2015 HÄRNÖSANDS FOLKHÖGSKOLA Du är varmt välkommen! Jessica Eriksson, Kommunförbundet Västernorrland Tillsammans utvecklar vi socialtjänsten

Läs mer

Minnesanteckningar socialchefsnätverket/gr

Minnesanteckningar socialchefsnätverket/gr Socialchefsnätverket Minnesanteckningar 2017-10-06 Linda Macke/EB Minnesanteckningar socialchefsnätverket/gr 2017-10-06 Närvarande: Nätverket Ebba Gierow, Ale Monica Holmgren, Mölndal Margareta Antonsson,

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Anteckningar Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 september 2008, kl. 12-17 Plats: Thorskogs slott, Västerlanda Närvarande: Madeleine Dahlgren, Lilla Edet Dario Espiga, Göteborg

Läs mer

U T V E C K L I N G S L E D A R E

U T V E C K L I N G S L E D A R E Projektplan REGIONAL UTVECKLINGSLEDARE BARN OCH UNGA Bakgrund Under 2008 tillsatte regeringen en utredning under ledning av Kerstin Wigzell som 2008 resulterade i ett betänkande Evidensbaserad praktik

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Styrgruppspresidiet för sociala området

Styrgruppspresidiet för sociala området Åsa S Angervall Protokoll 2009-02-03 Styrgruppspresidiet för sociala området Tid: 3 februari kl.10.00-12.00 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Madeleine Dahlgren, Göteborg Elisabeth Hajtowitz, FoU i

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Familje- och nätverksteam

Familje- och nätverksteam Familje- och nätverksteam Landa Familje- och nätverksteams familjebehandling Arbetet på Landa Familje- och nätverksteam utgår från Signs of Safety. Teamets uppgift är att med utgångpunkt från socialtjänstens

Läs mer

Kunskap för barn & ungas bästa

Kunskap för barn & ungas bästa VÄLKOMMEN TILL Kunskap för barn & ungas bästa Dokumentation som en del av en kunskapsbaserad verksamhet START 6 OKTOBER 2016 HÄRNÖSANDS FOLKHÖGSKOLA Du är varmt välkommen! Tillsammans utvecklar vi socialtjänsten

Läs mer

Stärkt skydd för barn och unga HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN

Stärkt skydd för barn och unga HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN Stärkt skydd för barn och unga HANDLINGSPLAN FÖR DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN Konkreta förslag för att stärka den sociala barn- och ungdomsvården Det är kommunerna som via den sociala barn- och

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 13 november 2015 kl 9-12 Sammanträdet följs av ett möte med socialchefsnätverket på temat ehälsa och Välfärdsteknologi kl 13-16. Plats:

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Situationen för nyanlända barn i familj

Situationen för nyanlända barn i familj Situationen för nyanlända barn i familj - med fokus på sociala frågor och socialtjänstens roll En kartläggning i de 13 kommunerna i Göteborgsregionen Jeanette Olsson 26 april, 2018 Antal asylsökande till

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg

Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg Staffan Höjer, Elisabeth Beijer och Therese Wissö Syfte och frågeställningar

Läs mer

Delrapport 1. Preliminära resultat

Delrapport 1. Preliminära resultat Delrapport 1. Preliminära resultat Ett forskningsprojekt om användning och erfarenheter av modellen Signs of Safety Francesca Östberg, Stefan Wiklund, Åsa Backlund Signs-of-Safety en riskbedömningsmodell

Läs mer

Systematisk uppföljning för vård och omsorg av barn och unga

Systematisk uppföljning för vård och omsorg av barn och unga Systematisk uppföljning för vård och omsorg av barn och unga Maria Branting och Peter Nilsson, utredare Myndigheten för vård- och omsorgsanalys Birgitta Svensson, fil. dr, universitetslektor i socialt

Läs mer

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson.

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson. Aktuellt Psykisk hälsa Arbetsmodell för samordnade insatser Socialchefsnätverket, GR 2018-03-02 Yvonne Witzöe Margareta Antonsson Kommuner och landsting rekvirerar nu årets medel för Överenskommelsen psykisk

Läs mer

21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård

21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-27 NSV16-0024-3 21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård Diarienummer: NSV16-0024

Läs mer

Väster(norrlands)modellen - för att öka barns delaktighet

Väster(norrlands)modellen - för att öka barns delaktighet Väster(norrlands)modellen - för att öka barns delaktighet Jeanette Olsson Forskare, FoU i Väst GR 30 JANUARI 2018 Barnkonventionen Barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling 1989. 196 länder har

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2016-12-01, 312 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2017-01-01 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Kick Off Västermodellen. 18 oktober

Kick Off Västermodellen. 18 oktober Kick Off Västermodellen 18 oktober EN HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Agenda 08.00-08.30 08.30-09.00 09.00-10.00 10.00-10.20 10.20-11.30 11.30-12.00 Registrering Bakgrund och syfte med modellen Barns delaktighet

Läs mer

Situationen för nyanlända barn i familj

Situationen för nyanlända barn i familj Situationen för nyanlända barn i familj - med fokus på sociala frågor och socialtjänstens roll En kartläggning i de 13 kommunerna i Göteborgsregionen Jeanette Olsson 1 Juni, 2018 Upplägg Samtliga GR-kommuner

Läs mer

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokoll 2012-12-12 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 12 december 2012, kl. 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Bo Pettersson (S), ordf. Hampus Magnusson

Läs mer

Uppdrag inom trygg och säker vård för barn och unga

Uppdrag inom trygg och säker vård för barn och unga Regeringsbeslut II:3 2012-10-11 S2012/7070/FST (delvis) Socialdepartementet Socialstyrelsen 106 30 Stockholm Uppdrag inom trygg och säker vård för barn och unga Regeringens beslut Regeringen ger Socialstyrelsen

Läs mer

Katja Dijkstra Anne Forsell

Katja Dijkstra Anne Forsell Katja Dijkstra Anne Forsell -- KOMPETENSLÄGE OCH KOMPETENSBEHOV INOM DEN SOCIALA BARN- OCH UNGDOMS- VÅRDEN I GR KOMMUNER En sammanställning av kommuners svar på Socialstyrelsens inventering: Ale, Alingsås,

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet Uppdrag DUA Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet 1. Målgrupp 2. Mål 3. Genomförande Gunilla Bergström Casinowsky, forskare FoU i Väst/GR gunilla.bergstromcasinowsky@grkom.se

Läs mer

Aktuellt. Psykisk hälsa. (Spel)missbruk/beroende

Aktuellt. Psykisk hälsa. (Spel)missbruk/beroende Aktuellt Psykisk hälsa (Spel)missbruk/beroende IFO chefsnätverket, GR 2017-02-09 Yvonne Witzöe Några dokument som påverkar Nationella Riktlinjer schizofreni Nationella Riktlinjer missbruk och beroende

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Rips (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Marcus Claesson (L), Mölndal Azar Hedenmalm (MP), Tjörn Lena Hedlund (KD), Stenungsund Mats Nilsson

Läs mer

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan miljöbrottsträffar Anmälningsblankett Kartor 15 och 16 nov Kartor 17 och 18 nov Miljösamverkans seminarium om egenkontroll och systemtillsyn

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Protokoll Åsa S Angervall 2009-06-22 Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 juni 2009, kl. 13-16 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Carina Liljesand, Göteborg Boel Holgersson, Ale Lise-Lotte Berghede,

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Protokoll 2005-11-18 Gunnel Rydberg Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Tid: Fredagen den 18 november 2005 Plats: Riverton Hotell, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), ordf Bo Pettersson

Läs mer

Anteckningar socialchefsnätverket/gr

Anteckningar socialchefsnätverket/gr Socialchefsnätverket Anteckningar 2016-12-02 Anteckningar socialchefsnätverket/gr 2016-12-02 Närvarande Lena Lager, Härryda Mio Saba, Mölndal Lena Arnfelt, Kungälv Lisbeth Nilsson, Göteborg Jonas Arngården,

Läs mer

Stöd till placerade barns föräldrar

Stöd till placerade barns föräldrar FoU i Väst Stöd till placerade barns föräldrar Hur ser det ut idag och hur kan det förbättras? Intervjuer med socialtjänstpersonal i åtta GR-kommuner Anna Melke, forskare Elin Pettersson, praktikant 1

Läs mer

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019 Projekt Modig Mer omsorg med digital teknik Uppstartskonferens 5 september 2019 Dagordning 13:00 Välkomna! Praktisk information 13:10 Projekt Modig Presentation av Monica Wallström 13:30 Förbjuden framtid.

Läs mer

Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr: 14-71-1057 1057

Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr: 14-71-1057 1057 Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen Boverkets dnr: 14-71-1057 1057 Projektansvarig 1 : Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Adress 1 : Box 123, 424

Läs mer

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Gunnel Rydberg 2012-11-01 Protokoll protokollet. Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera 1. Val av justerare Gunnel Rydberg,

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Rutin ärendes aktualisering anmälan

Rutin ärendes aktualisering anmälan Ansvarig för rutin Avdelningschef Individ och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef, 2013-10-30 Beslutad (datum och av vem) Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2013-12-16 Reviderad

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 10 september 2015, kl. 14.00-16.00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5A, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva

Läs mer