1. Omfattning. 2. Förutsättningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Omfattning. 2. Förutsättningar"

Transkript

1 Rekommendation angående dels information till kunder med anledning av lagen (1999:268) om betalningsöverföringar till och från andra stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet dels EG-förordningen den 19 december 2001 om gränsöverskridande betalningar i euro (2560/2001) 1. Omfattning Lagen omfattar betalningsöverföringar (betalningar) från beställare i Sverige till betalningsmottagare inom Europeiska Unionen, Norge, Island och Liechtenstein (EES-stat) eller från beställare i nämnda länder till mottagare i Sverige. Betalning skall utföras av en bank eller annat företag, som i sin verksamhet medverkar vid betalningar till utlandet, genom att beloppet överförs till en bank eller annat företag som mottagaren anlitar. Betalningen skall vara i någon av nämnda länders valutor eller i EUR och på ett högsta belopp motsvarande EUR Beställare och mottagare kan vara såväl fysisk som juridisk person. Betalningar i euro och svenska kronor inom EU omfattas även av EG-förordningen om gränsöverskridande betalningar i euro (nr 2560/2001). En förordning är enligt EG-fördraget allmänt tillämplig och bindande i dess helhet samt har därmed s.k. direkt effekt. Den gäller därför som lag i Sverige och alla andra medlemsstater i EU. Förordningens tillämpning på svenska kronor föreskrivs i lag (2002:598) om avgifter för vissa gränsöverskridande betalningar. Fr.o.m. den 1 juli 2003 gäller för gränsöverskridande betalningar inom EU, för belopp upp till euro, att de avgifter som tas ut ska vara desamma som samma bank tar ut för motsvarande betalningar inom landet. För betalningar i svenska kronor tillämpas motsvarande princip för belopp upp till svenska kronor. 2. Förutsättningar Bankernas skyldigheter enligt lagen om betalningsöverföringar gäller inte om beställaren till banken lämnat felaktiga eller bristfälliga instruktioner om t.ex. mottagare, dennes bank eller kontonummer och de övriga uppgifter som krävs för att genomföra en betalning. Beställaren skall dessutom vid tidpunkten för utförande av uppdraget, om inte betalningen har erlagts kontant, hålla tillräckliga medel tillgängliga på det konto från vilket betalningen skall göras. För utförande av uppdrag viss dag gäller att uppdrag skall vara banken tillhanda senast vid tidpunkt enligt bankens vid varje tid gällande regler. Har kund angivit dag som inte är bankdag som dag för utförande av en betalning gäller att banken skall utföra betalningen närmast följande bankdag.

2 3. Tidsåtgången för betalningar enligt lagen om betalningsöverföringar Beställarens bank är skyldig att göra det belopp som betalningen avser tillgängligt för mottagarens bank senast före utgången av femte bankdagen efter den dag då beställaren uppfyllt förutsättningarna för utförande av en betalning enligt punkt 2 ovan, om inte annat avtalats mellan beställaren och banken. I det fall beställaren angivit dag som inte är bankdag som dag för utförande av en betalning gäller att tiden räknas från och med närmast följande bankdag. Mottagarens bank är skyldig att kreditera mottagarens konto senast bankdagen efter den dag då beloppet överfördes till mottagande bank, om inte mottagaren och banken har kommit överens om någon annan tid. Ovan angiven längsta tid för en betalning är inte tillämplig i det fall banken vidtar åtgärd med stöd av lagen om åtgärder mot penningtvätt. 4. Kostnader för betalningsöverföringar Kostnader för betalningsöverföringar utgår enligt bankens vid varje tid gällande prislista. Bank som medverkar vid betalningar får inte göra avdrag för kostnader från det belopp som betalningen avser om inte beställaren har angivit att kostnaderna helt eller delvis skall bäras av mottagaren. Utländsk valuta avräknas efter den avista säljkurs som banken tillämpar vid den tidpunkt då en betalning vidarebefordras till utlandet. För en betalning från utlandet avräknas vid valutaväxling utländsk valuta till svenska kronor efter den avista köpkurs som banken tillämpar vid tidpunkten för hantering av betalningen. Beträffande kostnaderna för gränsöverskridande betalningar i euro och svenska kronor inom EU som omfattas av EG-förordningen gäller, som framhålls ovan i punkt 1, att de avgifter som tas ut skall vara desamma som samma bank tar ut för motsvarande betalningar inom landet. För en kund som vill genomföra en utlandsbetalning står normalt tre alternativ till buds beträffande kostnaderna för en sådan. Avsändaren kan välja att kostnaderna skall delas med mottagaren och betalar då det pris som avsändarbanken tar ut för sina kostnader. Mottagaren får i sin tur betala det pris som mottagarbanken tar ut. att betala ett pris som ska täcka såväl avsändar- som mottagarbankens kostnader. Mottagaren behöver då inte stå för några kostnader i samband med betalningen. att mottagaren ska stå för alla kostnader. Betalningar som omfattas av EG-förordningen ställer krav på att priset för en gränsöverskridande betalning skall vara detsamma som tas ut för en motsvarande domestik betalning. Om prissättningen enligt EG-förordningen skall vara tillämplig kan i praktiken endast det första alternativet omfattas eftersom de övriga två alternativen inte står till buds f.n. för kunden.

3 Om kunden inte lämnar uppgifter om mottagarens kontonummer i s.k. IBAN-format (International Bank Account Number) och bankens adress i form av en BIC (Bank Identifier Code) kan denne enligt artikel 5.2 i förordningen påföras en extra avgift av institutet. För att prissättningen enligt EG-förordningen skall gälla måste alltså kunden dessutom alltid ange korrekt IBAN och BIC. 5. Bankens informationsskyldighet Information i samband med betalningsuppdrag Banken skall informera kunderna om villkoren för en betalning. Informationen skall lämnas skriftligen eller i elektronisk form och minst innefatta uppgifter om tidsåtgången för betalningen, hur det totala priset för betalningen beräknas, den dag banken debiterar beställarens konto respektive krediterar betalningsmottagarens konto, eventuella växlingskurser som beräknas, lagens tillämpningsområde och bankens ersättningsskyldighet när en betalningsöverföring inte verkställs och möjligheterna att få klagomål och begäran om ersättning prövade när ett uppdrag utförs felaktigt. Förhandsinformation rörande avgifter enligt EG-förordningen Enligt artikel 4.1 skall varje institut ge sina kunder skriftlig och lättförstådd förhandsinformation om vilka avgifter som skall tas ut för en gränsöverskridande betalning samt för betalningar som utförs inom Sverige. Om det är lämpligt skall vidare motsvarande information lämnas i elektronisk form. Enligt artikel 4.3.a. skall institutet dessutom ge förhandsinformation om de växlingsavgifter som det avser att ta ut. Information om genomförd betalning Bank som utfört ett betalningsuppdrag eller tagit emot en betalning skall lämna tydlig information om betalningen till beställaren respektive mottagaren. Bank som utfört ett betalningsuppdrag skall lämna sådana uppgifter som gör det möjligt för beställaren att identifiera betalningen, det belopp som betalningen avsåg och samtliga kostnader (t.ex. ev. växlingsavgifter) för betalningen och om den dag banken debiterat beställarens konto. Bank som tagit emot en betalning skall lämna sådana uppgifter som gör det möjligt för mottagaren att identifiera betalningen, det belopp som betalningen avsåg och samtliga kostnader (t.ex. ev. växlingsavgifter) för betalningen och om den dag banken krediterat mottagarens konto.

4 Mottagarens bank är skyldig att informera mottagaren om beställaren har angett att kostnaderna helt eller delvis skall bäras av mottagaren. Bank som medverkar vid valutaväxling skall informera om tillämpliga kurser enligt vad som sägs i punkt 4 ovan. Allmän information enligt EG-förordningen Enligt artikel 5.3 skall instituten fr.o.m. den 1 juli 2003 på varje kunds kontoutdrag, eller i en bilaga till detta, ange kundens IBAN-nummer och sitt instituts BIC-kod. Av själva förordningen och uttalanden av EG-kommissionen i samband därmed, inklusive EG-kommissionens meddelande om den praktiska implementeringen av artikel 9 i förordningen - avseende det svenska beslutet att utvidga tillämpningen av förordningen även till svenska kronor - framgår dock inte helt klart vilken räckvidd artikel 5.3 har. En rimlig tolkning av aktuell artikel torde vara att inte alla konton skall förses med information om IBAN och BIC utan endast sådana konton från vilka en utlandsbetalning normalt kan verkställas eller tas emot. Hänsyn torde också i detta sammanhang behöva tas till det faktum att angivande av IBAN och BIC för konton som normalt inte utnyttjas för sådana betalningar riskerar att leda till en viss förvirring för kunderna. I vilken utsträckning uppgifter om IBAN och BIC därtill skall anges på kontoutdrag i internet-miljö eller via andra distributionskanaler kan inte heller direkt utläsas av EG-förordningen. 6. Bankens ersättningsskyldighet Reklamation Om beställaren eller mottagaren anser att en betalning utförts felaktigt eller att kostnader oriktigt debiterats bör denne framställa, muntligen eller skriftligen, en begäran om ersättning för den felaktigt utförda betalningen till den bank de anlitat. Beställaren och mottagaren har rätt att få information om att de kan få sin begäran om ersättning prövade av aktuellt bankkontor eller bankens klagomålsansvarige. Om beställarens eller mottagarens begäran om ersättning inte beviljas av banken skall de erhålla information om att de kan få sin rätt till ersättning prövad av allmän domstol samt att kund som är konsument kan få sin sak prövad av Allmänna reklamationsnämnden. Försenad betalning Om bank som har verkställt en betalning till mottagare i en annan EES-stat inte har överfört beloppet till mottagarens bank inom tid som anges i punkt 3 ovan, är den av beställaren anlitade banken skyldig att betala ersättning med ränta på beloppet enligt 6 räntelagen (1975:635) från den dag då beloppet senast skulle ha överförts till den dag då sådan överföring skedde. Motsvarande gäller för beställare som har anlitat en bank inom en annan EES-stat än Sverige, varvid ränta skall utgå enligt den räntesats som tillämpas i den staten för det ändamålet. Ersättning utgår inte om dröjsmålet beror på beställaren.

5 Om betalningsmottagarens bank inte har gjort beloppet tillgängligt för mottagaren inom tid som anges i punkt 3 ovan, är den av mottagaren anlitade banken skyldig att ersätta mottagaren. Om mottagarens bank är en bank verksam i Sverige utgörs ersättningen av ränta på beloppet enligt 6 räntelagen (1975:635) från den dag då beloppet senast skulle ha varit tillgängligt för mottagaren till den dag det blev tillgängligt. Om mottagarens bank är en bank inom en annan EES-stat skall ränta utgå enligt den räntesats som tillämpas i den staten för det ändamålet. Ersättning utgår inte om dröjsmålet beror på mottagaren. Betalning har inte verkställts Om beloppet inte har överförts till mottagarens bank skall den av beställaren anlitade banken återbetala det nämnda beloppet, dock högst motsvarande EUR , samt utge ersättning med dels - om det är en bank verksam i Sverige - ränta på beloppet enligt 6 räntelagen (1975:635) från den dag beställaren gav banken betalningsuppdraget till den dag då återbetalning sker, dels ett belopp motsvarande de kostnader som beställaren har haft för betalningen. För beställare som har anlitat en bank inom en annan EES-stat skall ränta utgå enligt den räntesats som tillämpas i den staten för det ändamålet. Ersättningen skall betalas ut senast 14 bankdagar efter det att beställaren framställde sin begäran. Om anledningen till att beloppet inte har överförts till mottagarens bank är att beställaren har givit felaktiga eller bristfälliga instruktioner, skall beställarens bank vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att beloppet skall återbetalas. De berörda bankerna är berättigade att göra avdrag för de kostnader, som återbetalningen har medfört. Felaktigt avdrag av kostnader Om den bank som beställaren anlitat eller en förmedlande bank gjort avdrag för kostnader i strid med beställarens instruktioner enligt vad som anges i punkt 4 ovan skall beställarens bank återbetala det avdragna beloppet till betalningsmottagaren eller, ifall beställaren så begär, till beställaren. Om den bank som mottagaren anlitar har gjort avdrag för kostnader i strid med beställarens instruktioner enligt vad som anges i punkt 4 ovan, är mottagarens bank skyldig att återbetala det avdragna beloppet till mottagaren.

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om betalningsöverföringar inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet; SFS 1999:268 Utkom från trycket den 1 juni 1999 utfärdad den 12 maj 1999. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Från konto till konto - uppföljning ett

Från konto till konto - uppföljning ett RAPPORT DEN 31 MAJ 2002 DNR 02-1886-320 Från konto till konto - uppföljning ett 2002:3 Bankernas åtgärdsplaner SAMMANFATTNING 1 INLEDNING 2 UTLÄNDSKA ÖVERFÖRINGAR 4 INHEMSKA ÖVERFÖRINGAR OCH BETALNINGAR

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE Dessa allmänna villkor för valutabetalningar har utarbetats vid Danske Bank på basis av de modellvillkor som utarbetats av Finansbranschens Centralförbund (FC).

Läs mer

Gireringar...2. Betalningssätten och betalningsuppdragets bekräftelse...3. Att spara betalningar och förfallodagsbetalningar...3

Gireringar...2. Betalningssätten och betalningsuppdragets bekräftelse...3. Att spara betalningar och förfallodagsbetalningar...3 för privatkunder produktbeskrivning 1 (5) Innehåll Gireringar...2 Betalningssätten och betalningsuppdragets bekräftelse...2 Att spara betalningar och förfallodagsbetalningar...2 Tjänsten är tillgänglig

Läs mer

Innehållsförteckning. Betalningar i Företagets 1 (5) Classic nätbank produktbeskrivning

Innehållsförteckning. Betalningar i Företagets 1 (5) Classic nätbank produktbeskrivning Betalningar i Företagets 1 (5) Innehållsförteckning Gireringar... 2 Betalningssätten och betalningsuppdragets bekräftelse... 2 Att spara betalningar och förfallodagsbetalningar... 2 Tjänsten är tillgänglig

Läs mer

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank.

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank. Allmänna villkor för betaltjänster Sida 1 av 6 Allmänna villkor för betaltjänster 1. Definitioner Netfonds Bank Netfonds Bank AS, org.nr. 976 546 180 Bankdag En dag när medverkande betaltjänstleverantörer

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR 1 (6) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Dessa villkor är i kraft från och med 1.6.2010. Vid skillnader mellan olika språkversioner är de finskspråkiga villkoren avgörande.

Läs mer

Från konto till konto V

Från konto till konto V RAPPORT DEN 18 NOV 2003 DNR 03-3192-621 Från konto till konto V 2003 : 4 En granskning av betalningsöverföringar, automatuttag och kortköp i svenska kronor och euro. Från konto till konto V 1 2 INNEHÅLL

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET Dessa villkor är i kraft från och med 1.6.2010. Vid skillnader mellan olika språkversioner är de finskspråkiga villkoren

Läs mer

Allmänna villkor för handel med finansiella instrument hos SPP Spar AB

Allmänna villkor för handel med finansiella instrument hos SPP Spar AB Allmänna villkor för handel med finansiella instrument hos SPP Spar AB Allmänna villkor för handel med finansiella instrument hos SPP Spar AB... 3 1. Uppdrag... 3 2. Riktlinjer för mottagande och vidarebefordran

Läs mer

Nordeas allmänna villkor för avgående och 1 (6) ankommande valutabetalningar Gäller från 1.2.2014

Nordeas allmänna villkor för avgående och 1 (6) ankommande valutabetalningar Gäller från 1.2.2014 Nordeas allmänna villkor för avgående och 1 (6) Vid skillnader mellan språkversionerna av villkoren gäller de finskspråkiga villkoren. 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON. ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01. Sid 1 (5)

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON. ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01. Sid 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON Sid 1 (5) ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01 Information om Resurs Bank Resurs Bank AB, org.nr. 516401-0208, Box 222 09, 250 24 Helsingborg, Tfn växel:

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2010 Utgiven i Helsingfors den 30 april 2010 Nr 290 304 INNEHÅLL Nr Sidan 290 Betaltjänstlag... 1121 291 Lag om ändring av 7 kap. 19 i konsumentskyddslagen... 1144 292 Lag

Läs mer

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5 V I L L K O R S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2010:751) om betaltjänster; SFS 2017:342 Utkom från trycket den 16 maj 2017 utfärdad den 4 maj 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om

Läs mer

www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten

www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten Fr o m 19 Oktober 2015 Innehållsförteckning Generella villkor... 3 Kontovillkor Företag...12 Villkor för Företagskonto och Depåkonto Kontotypvillkor

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET C5-0639/2001. Gemensam ståndpunkt. Sammanträdeshandling 2001/0174(COD) 10/12/2001

EUROPAPARLAMENTET C5-0639/2001. Gemensam ståndpunkt. Sammanträdeshandling 2001/0174(COD) 10/12/2001 EUROPAPARLAMENTET 1999 Sammanträdeshandling 2004 C5-0639/2001 2001/0174(COD) SV 10/12/2001 Gemensam ståndpunkt antagen av rådet den 7 december 2001 inför antagandet av Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Sid 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Dessa allmänna villkor utgår från de mallvillkor som utarbetats av Finansbranschens Centralförbund (FC). 1. Villkorens tillämpningsområde

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på gireringar och i villkoren

Läs mer

Allmänna villkor för avgående och ankommande valutabetalningar

Allmänna villkor för avgående och ankommande valutabetalningar Allmänna villkor för avgående och ankommande valutabetalningar 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på alla gireringar, betalningsanvisningar

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Regeringens proposition 1998/99:53

Regeringens proposition 1998/99:53 Regeringens proposition 1998/99:53 Lag om betalningsöverföringar inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet Prop. 1998/99:53 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 4 mars

Läs mer

Statusrapport avvisade betalningar i Handelsbankens semikilon separerade CSVformat

Statusrapport avvisade betalningar i Handelsbankens semikilon separerade CSVformat Statusrapport avvisade betalningar i Handelsbankens semikilon separerade CSVformat Version 0.1.1 Publiceringsdatum 2009-05-15 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 DEFINITIONER... 3 1.2 HISTORIK...

Läs mer

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Gäller fr.o.m. 01.1. 2013 Nedanstående avtalsvillkor tillämpas mellan Banken och Kunden vid hanteringen av e- som kunden sänder och/eller mottar via en elektronisk

Läs mer

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal 1702-06, vilka jag förbinder mig att följa.

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal 1702-06, vilka jag förbinder mig att följa. Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal, vilka jag förbinder mig att följa. Jag lämnar härmed samtycke till behandling av personuppgifter

Läs mer

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet Dessa allmänna villkor för förmedling av betalningar har utarbetats av Danske Bank på basis av modellvillkor utarbetade av

Läs mer

Från konto till konto IV

Från konto till konto IV RAPPORT DEN 28 NOVEMBER 2002 DNR 02-8524-601 Från konto till konto IV 2002 : 9 En granskning av betalningsöverföringar inom EES Från konto till konto IV 1 2 INNEHÅLL FÖRORD 3 SAMMANFATTNING 5 INLEDNING

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2011:755) om elektroniska pengar Utfärdad den 5 april 2018 Publicerad den 11 april 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om lagen (2011:755)

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Sid 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, om inget annat har avtalats, på gireringar och i villkoren avsedda

Läs mer

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG - För att bli väl förtrogen med vilka rättigheter och skyldigheter du har som Användarmanualer Användarmanualer, instruktioner,

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något bindande krediterbjudande. Uppgifterna återger

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR Valutakonto Utgivningsdatum 2010-12-31

ALLMÄNNA VILLKOR Valutakonto Utgivningsdatum 2010-12-31 1(5) 1. DEFINITIONER I dessa ALLMÄNNA VILLKOR VALUTAKONTO har följande begrepp här nedan angiven innebörd: med erforderliga handlingar som ska företes för Banken. Behörighetshandlingar avseende juridisk

Läs mer

Nordeas allmänna villkor för 1(5) förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet 1.2.2014

Nordeas allmänna villkor för 1(5) förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet 1.2.2014 Nordeas allmänna villkor för 1(5) Vid skillnader mellan språkversionerna av villkoren gäller de finskspråkiga villkoren. 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något bindande krediterbjudande. Uppgifterna återger

Läs mer

Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation

Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation Gäller från 1.1.2009 KONTON BRUKSKONTO Till försäljning bara Brukskonto 0 17 år (Ungdomsbrukskonto) Månadsavgift för brukskontopaket

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete; SFS 2009:194 Utkom från trycket den 31 mars 2009 utfärdad den 19 mars 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om investerarskydd; SFS 1999:158 Utkom från trycket den 8 april 1999 utfärdad den 18 mars 1999. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. Inledande bestämmelser 1

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 24.3.2003 KOM(2003) 78 slutlig/2 2003/0057 (COD) CORRIGENDUM Annule et remplace la Proposition de Règlement du Conseil (COM(2003) 78 final du 21.2.2003.

Läs mer

www.danskebank.se Villkorsbok Företag Kundavtal

www.danskebank.se Villkorsbok Företag Kundavtal www.danskebank.se Villkorsbok Företag Kundavtal Fr o m 21 September 2015 Innehållsförteckning Generella villkor... 3 Kontovillkor Företag...13 Villkor för Företagskonto, Danske Business ONE, Danske Business

Läs mer

Från konto till konto

Från konto till konto RAPPORT DEN 27 FEBRUARI 2002 DNR 01-7952-201 Från konto till konto 2002 : 2 En granskning av överföringstider inom Sverige och EES Från konto till konto 1 INNEHÅLL 2 FÖRORD 3 SAMMANFATTNING 5 INLEDNING

Läs mer

Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan följande betalningstyper:

Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan följande betalningstyper: Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Allmänna villkor för SveaDirektSpar

Allmänna villkor för SveaDirektSpar Allmänna villkor för SveaDirektSpar 1. PARTER Parter är SveaDirekt, bifirma till Svea Ekonomi AB (556489-2924), nedan kallad Svea och den eller de som tecknat avtal med Svea innebärande att sådan fysisk

Läs mer

Om betalningen saknar eller innehåller felaktig information finns det risk för att betalningen kommer fel eller reklameras.

Om betalningen saknar eller innehåller felaktig information finns det risk för att betalningen kommer fel eller reklameras. Sida 1 av 7 För att en utlandsbetalning ska nå mottagaren så snabbt, billigt och säkert som möjligt ska en rad villkor uppfyllas. Detta kompendium hjälper dig att göra korrekta betalningar till de vanligaste

Läs mer

TARGET2- Suomen Pankki

TARGET2- Suomen Pankki REGLER OM AUTOMATISK KOLLATERALISERING I TARGET 2-SUOMEN PANKKI Definitioner automatisk kollateralisering: intradagskredit som en nationell centralbank i euroområdet beviljar i centralbankspengar till

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKEN

EUROPEISKA CENTRALBANKEN 8.5.2009 Europeiska unionens officiella tidning C 106/1 I (Resolutioner, rekommendationer och yttranden) YTTRANDEN EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE av den 20 april 2009 om ett

Läs mer

Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)

Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) Särskilda trafikförfattningar m.m./internationell vägtransport m.m. 1 Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) Anm. Rubriken har fått sin

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23 ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23 1.ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Ekobanken medlemsbank banken, org.nr. 516401-9993, Box 64, 153 22 Järna,

Läs mer

Gränsöverskridande överföringar i euro från och med den 1 juli i år vanliga frågor (se även IP/03/901)

Gränsöverskridande överföringar i euro från och med den 1 juli i år vanliga frågor (se även IP/03/901) MEMO/03/140 Bryssel den 26 juni 2003 Gränsöverskridande överföringar i euro från och med den 1 juli i år vanliga frågor (se även IP/03/901) Vad är det som ändras den 1 juli? I förordning 2560/2001/EG om

Läs mer

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning skall ha kommit Bagport tillhanda innan hittegodset skickas till kunden. Om inget annat avtalats skickas godset normalt inom två

Läs mer

TARGET2- Suomen Pankki

TARGET2- Suomen Pankki REGLER OM AUTOMATISK KOLLATERALISERING I TARGET 2-SUOMEN PANKKI Definitioner automatisk kollateralisering: intradagskredit som en nationell centralbank i euroområdet beviljar i centralbankspengar till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Brottsdataförordning Utfärdad den 20 juni 2018 Publicerad den 27 juni 2018 Regeringen föreskriver 1 följande. 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 I denna förordning finns kompletterande

Läs mer

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats.

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Förhandsinformation om konsumentkrediter Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något rättsligt bindande krediterbjudande. Uppgifterna återger

Läs mer

Ändrat förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om insiderhandel och otillbörlig marknadspåverkan (marknadsmissbruk)

Ändrat förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om insiderhandel och otillbörlig marknadspåverkan (marknadsmissbruk) EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 25.7.2012 COM(2012) 421 final 2011/0295 (COD) Ändrat förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om insiderhandel och otillbörlig marknadspåverkan (marknadsmissbruk)

Läs mer

(Text av betydelse för EES)

(Text av betydelse för EES) L 129/68 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2018/764 av den 2 maj 2018 om de avgifter som ska betalas till Europeiska unionens järnvägsbyrå och villkoren för deras betalning (Text av betydelse för

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON Sid 1 (5) ( RBAV05 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2012-01-01 Information om Resurs Bank Resurs Bank AB, org.nr. 516401-0208, Box 222 09, 250 24 Helsingborg, Tfn växel:

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-04-25. Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-04-25. Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-04-25 Närvarande: f.d. regeringsrådet Karl-Ingvar Rundqvist, regeringsrådet Marianne Eliason, justitierådet Severin Blomstrand. Riksdagens finansutskott

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:1016) om resolution; SFS 2017:1310 Utkom från trycket den 28 december 2017 utfärdad den 18 december 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 2.5.2018 C(2018) 2532 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den 2.5.2018 om de avgifter som ska betalas till Europeiska unionens järnvägsbyrå och villkoren

Läs mer

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Att kreditgivaren lämnar dessa uppgifter medför ingen skyldighet för denne att bevilja krediten.

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Att kreditgivaren lämnar dessa uppgifter medför ingen skyldighet för denne att bevilja krediten. Förhandsinformation om konsumentkrediter 2014-09-01 Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något rättsligt bindande krediterbjudande. Uppgifterna

Läs mer

SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige

SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige Page 1 of 5 Utskriven av kunden den 11.09.2012 13:25:40 GMT +2 Svenska betalningar SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige

Läs mer

Europeiska gemenskapernas officiella tidning. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk)

Europeiska gemenskapernas officiella tidning. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) 19. 12. 98 SV Europeiska gemenskapernas officiella tidning L 345/3 I (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 2743/98 av den 14 december 1998 om ändring av förordning (EG)

Läs mer

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE 1. Bakgrund 1.1 Dessa allmänna villkor för köp via auktioner online ( Villkoren ) gäller när en näringsidkare eller annan juridisk

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2004O0013 SV 22.12.2004 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B M1 EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE av den 1 juli 2004

Läs mer

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Svensk författningssamling 2013:1157 t.o.m. SFS 2016:428 Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser om stöd till

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Att kreditgivaren lämnar dessa uppgifter medför ingen skyldighet för denne att bevilja krediten.

Förhandsinformation om konsumentkrediter. Att kreditgivaren lämnar dessa uppgifter medför ingen skyldighet för denne att bevilja krediten. Förhandsinformation om konsumentkrediter 2014-02-01 Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något rättsligt bindande krediterbjudande. Uppgifterna

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

Utlandsbetalningar kan betalas i euro och i de vanligaste valutor som växlas. Tjänstens valutor är:

Utlandsbetalningar kan betalas i euro och i de vanligaste valutor som växlas. Tjänstens valutor är: 1 Presentation av utlandsbetalning Via tjänsten kan du sända betalningsuppdrag utomlands. Utlandsbetalningarna avviker på många sätt från inrikesbetalningarna. Läs noggrant den här presentationen och de

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. Swish Företag. Utgivningsdatum 2014-06-01. Sida 1(2)

ALLMÄNNA VILLKOR. Swish Företag. Utgivningsdatum 2014-06-01. Sida 1(2) Swish Företag 2014-06-01 1(2) 1. Allmänt om Swish Företag Banken tillhandahåller Swish Företag i enlighet med vad som framgår av dessa Allmänna villkor Swish Företag, och Produktinformationen, dvs. den

Läs mer

Riktlinje kring hantering av statligt stöd

Riktlinje kring hantering av statligt stöd Beslut Datum Diarienr 2018-11-20 2018/00216 1(6) GD-nummer 2018/00003-85 Riktlinje kring hantering av statligt stöd Syfte med riktlinjen Denna riktlinje beskriver översiktligt reglerna om statligt stöd

Läs mer

- ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING

- ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING - ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING 1. UPPDRAGET Vator Securities AB:s ( Vator ) Kunder lämnar Vator order avseende köp eller försäljning av finansiella instrument inom ramen för Vators produktutbud.

Läs mer

av Svensk Markrätt 2016

av Svensk Markrätt 2016 Allmänna villkor för tjänster tillhandahållna av Svensk Markrätt 2016 1. Tillämpning och tolkning Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Svensk Markrätt tillhandahåller sina kunder. Anlitar

Läs mer

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 22.5.2010 Europeiska unionens officiella tidning L 126/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr 440/2010 av den 21 maj 2010 om de avgifter som ska betalas till Europeiska

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om investeringssparkonto; SFS 2011:1268 Utkom från trycket den 13 december 2011 utfärdad den 1 december 2011. Enligt riksdagens 1 beslut föreskrivs följande. Innehåll 1 Denna

Läs mer

www.danskebank.se Villkorsbok Privat Kundavtal

www.danskebank.se Villkorsbok Privat Kundavtal www.danskebank.se Villkorsbok Privat Kundavtal Fr o m 8 Januari 2014 Innehållsförteckning Generella villkor... 3 Kontovillkor Privat... 13 Swish... 69 Prenumerationsservice... 71 Kontotypvillkor Danske

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 16 april 2009 T 4750-07 KLAGANDE J.O. Forsbergs Reservdelar AB, 556231-0713 Box 283 573 23 Tranås Ombud: Advokat JK MOTPART Sparbanken Alingsås,

Läs mer

gemensamma Innehåll: Direktdebitering SEPAs effekter för företag ALLMÄNT betalningarnas snabbhet är i framtiden är till fördel för Betalkort

gemensamma Innehåll: Direktdebitering SEPAs effekter för företag ALLMÄNT betalningarnas snabbhet är i framtiden är till fördel för Betalkort GENOMFÖRANDET AV DET GEMENSAMMA EUROBETALNINGSOMRÅDET SEPA I FINLAND FRÅGOR OCH SVAR Innehåll: Allmänt Girering Direktdebitering Betalkort SEPAs effekter för företag ALLMÄNT 1. VAD ÄR SEPA? SEPA är en

Läs mer

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet (06/2018)

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet (06/2018) 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på gireringar och i villkoren avsedda kontanttjänster som utförs i euro inom det gemensamma, om betalningen

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

I bruk från och med

I bruk från och med Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet 1 (13) I bruk från och med 13.1.2018. 331316s 1 Villkorens tillämpningsområde De här allmänna villkoren tillämpas, såvida inget

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Februari 2006 Allmänna villkor för säkerhetsgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med exportavtal: anbud från garantitagaren till förmånstagaren avseende

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23]

ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23] ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23] 1. ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Sparbanken Syd Banken, org.nr. 548000-7425, Box 252, 271 25 YSTAD, tfn 0411-82 20 00, webbsida:

Läs mer

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Fi2019/00437/B Februari 2019 Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås vissa

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2013-01-01

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2013-01-01 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn. 010-4999010 (Telefonbanken), webbplats: www.sparbankenoresund.se,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER Parter är Avida Finans AB, nedan kallad Avida, och den eller de som tecknat avtal med Avida om Avidas tjänster och för vilken respektive ett konto förs, nedan

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 5.7.2014 L 198/7 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT av den 31 januari 2014 om nära samarbete med nationella behöriga myndigheter i deltagande medlemsstater som inte har euron som valuta (ECB/2014/5) (2014/434/EU)

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best.

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best. Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2014:67 /Rubriken upphör att gälla U:2018-07-01/ Förordning (2014:67) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart.

Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart. Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart.) Innehållsförteckning 1 Allmänna villkor 1.1 Struktur och omfattning 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar

Läs mer

Användarvillkor - Ladda kort

Användarvillkor - Ladda kort Lingua Fastigheter AB Användarvillkor - Ladda kort Reviderad 2014-08-19 Kort från Lingua fastigheter AB (Café Cupcake, Språkskolan i Umeå), nedan kallat Lingua. Dessa allmänna villkor gäller för Lingua

Läs mer

Nr 789. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation. 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens identitet och kontaktuppgifter

Nr 789. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation. 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens identitet och kontaktuppgifter 2640 Nr 789 Bilaga 1 Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens identitet och kontaktuppgifter Kreditgivare Kreditfömedlare * Denna information är frivillig

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning L 44/23

Europeiska unionens officiella tidning L 44/23 20.2.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 44/23 RÅDETS DIREKTIV 2008/9/EG av den 12 februari 2008 om fastställande av närmare regler för återbetalning enligt direktiv 2006/112/EG av mervärdesskatt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om försäkringsmedicinska utredningar Utfärdad den 8 november 2018 Publicerad den 13 november 2018 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 I denna

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Upp till 5 000 kr

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Upp till 5 000 kr STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon E-post Webbadress Paxo Finans AB, org.nr. 556902-7344 Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Villkor gäller från och med

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AVGÅENDE OCH ANKOMMANDE VALUTABETALNINGAR Villkor gäller från och med Vid skillnader mellan olika språkversioner är de finskspråkiga villkoren avgörande. 1 (5) 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på alla gireringar,

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 1 mars 2001

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 1 mars 2001 EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 1 mars 2001 K(2001) 477 slutlig - SV KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 1 mars 2001 om förhandsinformation som skall lämnas av långivare som erbjuder bostadslån

Läs mer

Anmälningssedel för teckning av B-aktier, utan stöd av teckningsrätter, i TracTechnology AB (publ)

Anmälningssedel för teckning av B-aktier, utan stöd av teckningsrätter, i TracTechnology AB (publ) - - - - - - - - - - Teckning utan stöd av teckningsrätter Anmälningssedel för teckning av B-aktier, utan stöd av teckningsrätter, i TracTechnology AB (publ) Teckningstid Teckningskurs Tilldelning och betalning

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar Grundförfattningen Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna.

Läs mer