Krispigt med Tikkle Me

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Krispigt med Tikkle Me"

Transkript

1

2 Krispigt med Tikkle Me Elektroniska pop-artkollektivet Tikkle Me bjuder på krispiga melodier på Visholmsfesten. Tikkle Me bildades av Frida Herchenröther, programmering/sång, och Karin Taberman, klaviatur. Bandet har allt eftersom förvandlats och växt från en duo till en kvintett, i ständig utveckling i samarbete med musiker, sångare, dansare, fotografer och filmare. Turnéer i Sverige och ett antal framträdanden i länder som Tyskland, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Georgien har gett dem möjligheten att möta publiken och sprida musiken signerade de med Gaphals och har hittills släppt tre singlar och albumet What Is Real som släpptes i april Tillsammans med producenten Niels Nielsen har ett mer dynamiskt uttryck tagit form, med mörkare beats och krispigare melodier. Get funky med FUSE Strängnäsbandet FUSE är inte bara husband för allsången, de kommer också att bjuda på en egen show på lördagskvällen. Dansvänlig, svängig funk och het soulmusik utlovas. Magnus Ädel spelar keyboards i bandet: Vi hoppas såklart på fint väder, dansant publik och skön stämning. Vi är omåttligt stolta över att få vara med på den här kvällen och hoppas på att det kan bli ett återkommande evenemang, kul för Strängnäs. Vi ses på lördag!

3 Syster Sol reggae på svenska! Isabel Sandblom, kvinnan bakom Syster Sol-aliaset, är född och uppvuxen i Sollentuna och blev reggaefrälst i början av gymnasiet när hon hörde Gladiators i en butik i Stockholm. Detta blev starten på Livelihood, hennes första band, tillsammans med några av kamraterna i musikklassen. Den svenska reggaescenen står större och starkare än någonsin förut: Kapten Röds stora framgångar, Labyrint och Syster Sol, det är många som vill vara med. Det verkar finnas en större acceptans idag för reggae på svenska. Absolut. Det handlar om att reggaescenen fått ett annat självförtroende i och med den mediala uppmärksamheten. Man har då kunnat utvecklas i ett sammanhang där man haft råd med det. Förut var allt på gräsrotsnivå, man var tvungen att ha två extrajobb för att ha råd att hålla på med sin musik. Nu kan man överleva på det. Det gör att hela scenen utvecklats. I och med nya albumet står det klart att Syster Sol bär på en av de starkaste rösterna i Sverige. Isabel litar på rösten fullt ut nu. En del i utvecklingen av hennes röst kommer nog från det faktum att Syster Sol idag sjunger på svenska. Det är 15 års arbete, men det är nog först nu som jag faktiskt har hittat hem med min röst. Man kan alltid utvecklas, men jag känner mig väldigt trygg i min röst. Jag är egentligen inte så politiskt lagd. Jag tror inte på politik i den form vi har idag. Däremot tror jag på att leva den förändring som man vill se. Det driver mig. Jag tror på att samarbeta, det är så jag vill leva mitt liv.

4 Efterlängtad återförening kan leda till fortsättning Punkbandet Da Skywalkers var ett populärt Strängnäsband som spelade tillsammans fram till 2005 då man beslutade att gå skilda vägar. Nu återförenas bandet. Vi lade ner mycket tid och energi och även om punk som genre inte var särskilt stor så hade vi ambitionen att komma så långt det gick i alla fall. Men 2005 kände vi alla att vi ville komma vidare och göra litet andra saker, berättar Christoffer Bergfors, gitarr och orgel. Medlemmarna har fortsatt med musiken i varierande grad. Själv har jag har bildat familj och driver en studio där jag arbetar med musikproduktion, spelar in andra band, etc. Alla i Da Skywalkers bor dock i kommunen och vi ses då och då. Ingen av oss är väl helt fokuserad på punk längre, vi har ganska bred musiksmak. Det var tre killar som redan spelade ihop när jag kom med i bandet och då var det punk på svenska som gällde. Strebers var självklart en av de stora förebilderna. Vi ville prova på att skriva på låtar på engelska och valde då namnet Da Skywalkers, delvis på skämt men grabbarna gillade Star Wars. Även om punken inte ges något större utrymme i media så lever den och mår bra. Ja, definitivt. Jag har spelat in en hel del punkband från olika delar av landet i min studio och de är riktigt bra och ser ljust på framtiden. De flesta av oss i Da Skywalkers var väldigt aktiva i musiklivet i kommunen. Det fanns en musikförening värd namnet som det var ett ordentligt driv i. Vi hade ju bland andra 35:an som sedermera blev K-rock. Vi arrangerade spelningar i Stureskolan för både lokala band och band från övriga landet. Musikföreningen la också ned mycket tid på olika rocktävlingar. Hur det ser ut idag vet jag inte riktigt. Det är inte helt omöjligt att det blir någon form av fortsättning efter Da Skywalkers spelning på Visholmens, vilka för övrigt avslutar lördagen. Nej, det vet vi ju inte ännu. Nu är det Visholmsfesten som gäller men går det bra och vi tycker det är kul så vi får vi se. Vi är ju inte unga längre utan går försiktigt fram och försöker låta bli att ta för många ogenomtänkta beslut. Man kan inte bli för gammal för punk, det handlar om inställning. Tyvärr har väl också punken numera blivit kommersialiserad då man kan köpa de klassiska attributen på H & M. Nu kanske det är mera punk att sätta på sig en slips och göra sin egen grej, skrattar Christoffer Bergfors. Fotnot: Punken uppstod i England på 70-talet och slog snabbt igenom också i Sverige. Det blev en härligt uppfriskande revolt mot det polerade och tillrättalagda. Plötsligt var det möjligt för vem som helst att hänga på sig en gitarr och leva ut sin ilska över till exempel samhällets orättvisor. Hemmagjort och icke-kommersiellt var ledorden.

5 Nina gillar att kliva över gränser Nina Ramsby är multiinstrumentalist, låtskrivare, sångerska, producent, poet, fotograf, grafisk designer, med mera. Hon älskar att kliva över gränser och blanda genrer. Nina berättar att hon ser sig själv som en kommunikatör och konventionsreflekterare. Jag vill att alla ska ha rätten att accepteras precis som de är, att alla ska få plats och ska ha samma rättigheter i det här samhället. På Visholmsfesten uppträder Nina Ramsby tillsammans med Bröderna Lindgren. Inte heller här är genren riktigt tydlig. Vuxen barnmusik eller vuxenmusik för barn. Eller bara fantastisk musik om hur det är att vara barn och om att som vuxen acceptera barnet i sig. Det viktiga när en spelar för människor som inte levt lika länge som en del andra är att de sällan bär på föreställningar eller konventioner om hur en ska bete sig på konsert. En del vill gå runt bland publiken och titta upp i taket, en del vill sjunga med fast de inte kan låten. En del vill inte sjunga med fast de kan låten. Närvaro i lyssning och upplevelse av konsert kan se så olika ut för olika människor. Det viktiga som artist på scenen är att bjuda in och lyssna in människor så att folk får vara med, ja känna sig inkluderade. Då skapas kontakt och kontakt är det viktigaste vi har oss människor emellan. Vi ses på Visholmsfesten, hälsar Nina Ramsby.

6 Sjung med Little Team Wille Ni minns väl den lila kören, Team Wille, som ifjol gjorde succé i Körslaget i TV4? Tjugo duktiga sångare från Strängnäs kommun ledda av Wille Crafoord kämpade tappert men nådde inte ända fram. På Visholmsfesten ges vi alla chansen att sjunga tillsammans med Little Team Wille. Efter succén i TV bestämde vi oss att fortsätta att sjunga tillsammans då vi hade så fantastiskt roligt tillsammans. Tyvärr har det inte blivit i den omfattning vi hoppades på, det är mycket som ska fungera när det är så många inblandade. Men några uppträdanden har vi haft och vi ser verkligen fram mot Visholmsfesten. Jag gissar att vi blir 9-10 stycken sångare i kören, berättar Cecilia Berggren, Team Wille. Repertoaren på Visholmsfesten består av låtar man sjöng i tv men det blir också allsång. Strängnäsbandet FUSE står för ett svängigt komp. Valet av allsånger gjorde jag tillsammans med Agneta Klingberg, rektor på Kulturskolan i Strängnäs, och Magnus Ädel från FUSE. Det blir en härlig blandning kan vi lova och förhoppningsvis finns det något för alla. Sångglädje är enormt viktigt i allsång. Och FUSE är verkligen ett kanonbra band. Vi har självklart frågat Wille om han kan vara med men det lutar åt att han inte har tid tyvärr. Han är ute på Hovturnén i Skåne, den ridande musikfestivalen som de senaste sex åren tagit med svenska artister ut på hästryggen. Men jag lovar att det kommer att bli jättebra ändå och hoppas givetvis på att Visholmsfestens besökare känner sig sugna på att sjunga med oss, säger Cecilia Berggren. Fakta Allsång: Vad som kan ses som en början till vad vi idag kallar för allsång menar många vara sprunget ur unionsupplösningen med Norge Då bildades i Sverige en förening som kallades för Samfundet för unionssång. Man samlades på Skansen för att sjunga fosterländska sånger för att stärka den fosterländska gemenskapen. Alice Tegnér redigerade för det sammanhanget boken Sjung Svenska Folk, en bok som då blev en av de mest populäraste skrifterna i Sverige.

7 Samtida musik Ninas melodi Nina Beckmann, vd för Grafikens Hus, kommer tillsammans med sin djkollega Mats Hansson, att uppträda som Grafikens Hus All Stars. På det stora hela kommer det att bli modern samtida musik. Förmodligen spelar vi väldigt många kvinnliga artister. Det blir en hel del hip-hop till exempel. Linda Pira, som jag gillar, och likaså en hel del av Silvana Imam. Gruppen Hjältar mot sin vilja är en annan favorit som kommer att höras. Nytt, som sagt men också några klassiker. Kanske Beatles, säger Nina som har ett stort intresse för musik. Jag började min yrkesbana på ett skivbolag och jobbade där i 4-5 år, då var det vinyl som gällde. Musik är enormt viktigt och jag lyssnar väldigt mycket. Både live och inspelad, gärna ny musik. Konst betyder självklart väldigt mycket för mig men musik förmår att försätta i alla tänkbara känslostämningar. Från euforisk till ledsen, musik är fantastiskt! Även om Nina inte hinner gå så mycket på klubb numera så har hon bra koll. Utvecklingen är helt fantastisk. Se på Avicii och Swedish House Maffia, till exempel. Hela dj-kulturen har förändrats och är nu en stor del i det totala musikutbudet. Jag tycker att man inte alltid kan hålla fast vid det som varit, det finns där ändå, utan man måste vara öppen och nyfiken på ny musik. Musik skapas på helt andra sätt än för 20 år sedan och det är jättekul. Mats och Nina ser sig som hobby-dj:s. Vi spelade under några år på ett ställe i Stockholm. Sedan har det blivit litet på fester och sådär. Jag är den där irriterande tjejen som tar över musiken om jag är på en fest. Men jag är en tyst dj, jag håller inte på och manar på publiken. Bäst tycker jag nog om att spela i en miljö där målet inte är att få så många som möjligt att dansa. En bra låt är alltid en bra låt oavsett om man dansar eller ej. Även om jag själv alltid går fram och önskar låtar vill jag helst inte ha några önskemål alls utan bara spela det jag själv bestämt, skrattar Nina. Spotify är ett bra redskap för en dj tycker Nina. Ja, kvaliteten duger bra och att skapa listor är ju underbart kul. På Visholmsfesten vet vi dock inte om man kan lita på uppkopplingen så för säkerhets skull har vi med både dator och cd-spelare, lovar Nina Beckmann.

8 Invitro bjuder på prock Invitro är fem killar från Strängnäs som spelar progressiv grunge. Eller som vi kallar det, prock! Vi kommer att bjuda på ett riktigt tungt och framförallt awesome framträdande där vi blandar flera olika rockstilar och gör det till en grym kväll där alla kommer att bli nöjda, säger Isak Boström. Loiz framför Feel Loiz, eller Lollo Blomberg som hon heter, började sjunga i kyrkokör när hon var sex år gammal. Det utvecklades snabbt till att hon började ta lektioner på Strängnäs kulturskola. Jag ville utvecklas mer så därför sökte jag på egen hand till en musiklinje i Eskilstuna. Jag har sedan dess gått på Kulturama i Stockholm, medverkat i Idol, Musik Direkt, Rockkarusellen, vunnit Sörmlandsuttagningen av Svensktoppen nästa 2011 och gått till Riksfinal. Jag kom tvåa med en av de låtar som jag kommer att framföra på lördag Feel. Jag har också varit musiklärare på Paulinska skolan i ett år och på Tosteröskolan. Utöver det så är jag musikproducent, låtskrivare och studerar inom kort till bland annat stylist i Stockholm.

9 Doo wopare ser fram emot Strängnässpelning TT Grace består av fem unga Stockholmskillar. Bandet har turnerat i snart åtta år och på meritlistan finns bland annat att de som första band från Europa fick spela i en livesändning i radio på Graceland, Memphis. Stort! Dennis Quintero är bandets leadsångare och sologitarrist: Det ska bli hur kul som helst att spela i Strängnäs. Vi fick ju en liten försmak av staden när vi spelade på Livat i Holken i juli. Jag växte upp i Stallarholmen och även om jag lämnade orten i ganska unga år så känns det litet som hemma. Det går bra för bandet och man har gott om spelningar. Ja, det flyter på fint. Festivaler i både Sverige och utomlands, båtar och krogar, med mera. Vi känner att vi skulle kunna köra på heltid och det måste väl sägas vara vårt mål. Materialet är till cirka 80 procent eget och det är vad vi helst spelar givetvis. Men det händer att vi stoppar in en och annan klassiker från tiden då Doo wop var som störst på 50-talet. TT Grace har precis avslutat inspelningen av en ny platta. Den är så färsk att den ännu inte har fått något namn. Releasen kommer under hösten. En av låtarna på det kommande albumet, Sandy, är dock redan ute. Den finns med på en helt ny samlingsplatta med svensk rockabilly Rockabilly Summer Men egentligen är vi inte ett rockabillyband. Stilen vi kör är Doo wop. När folk frågar hur vi låter brukar jag säga att TT Grace påminner om The Boppers, vilka vi för övrigt har varit förband till många gånger, dock lägger vi ner mer arbete på sången. Stämbaserad rock n roll låter kanske stelt men vi har inget bättre ord dans- och partyvänlig Doo wop helt enkelt, skrattar Dennis. Fotnot: Doo wop är en mix av rythm n blues och rock n roll och var som populärast på 1950-talet och en bit in på 60-talet. Strukturen för Doo wop-musik är att en tenorsångare sjunger låtens melodi och backas av en trio eller kvartett. Termen Doo wop kommer från de ljud som görs av de övriga i gruppen Oom bop ba ba do wop shoobee da ba doo yeah yeah...

10 Hjärta, smärta och hillbillysväng Med passionerad stämsång, sentimentalt gravallvar samt odödlig spelglädje ger Spinning Jennies en unik musikalisk upplevelse. Den unga bluegrasskvintetten har gett sig till känna genom en korsning mellan svensk lyrik och nordamerikansk bergsmusik. Spinning Jennies bjuder på en show fylld av hjärta, smärta och explosivt hillbillysväng där de vardagsskildrande texterna pimpas med djärva trix och blixtrande licks från de sjudande resonanslådorna i A-dur. Ute med sin tredje skiva Från Rotterdam till Lilla Wien.

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr« 98 jämställdhet »På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«de flesta associerar ordet skivbolag till fräscha kontor, guldskivor och stora studios genom vilka namnkunniga artister gör entré och

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Gitarrist sökes! Förutsättningar

Gitarrist sökes! Förutsättningar Gitarrist sökes! Förutsättningar 1. Ni är ett band som precis släppt er första cd och ni ska åka på turné. 2. Ni behöver en kompgitarrist och ni ska välja en ny bland fem sökande. 3. Det är i dag den 5

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

46 Volkswagen Magasin

46 Volkswagen Magasin 46 Volkswagen Magasin Folk nog med jante! Duktiga flickan linnea Henriksson har vuxit upp. nu gör hon som hon vill och trivs med att ta plats. Med personliga texter och färgstark stil har hon slagit alla

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar:

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Förklara varför Ge exempel Visa med olika alternativ Generalisera Fördjupa med frågor Använd bindeord för att

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Den 9:e upplagan av Clandestino Festivalen äger rum gången mellan 10 12 juni. Den här gången intar festivalen som ligger i hjärtat av Göteborg. Festivalen har bytt plats mellan olika ställarna i Göteborg.

Läs mer

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Kära dagbok! Nu är jag tillbaka i Leiden igen. Flygresan var lika rolig som vanligt. Jag kände igen mig direkt när vi kom fram så jag visade Annika, Caroline,

Läs mer

Tema & julunderhållning

Tema & julunderhållning Tema & julunderhållning FÖRGYLL VISTELSEN MED MINNESVÄRDA UPPLEVELSER Det finns många olika faktorer som gör en fest riktigt lyckad. Det kan vara allt från en helkvällsunderhållning med band och DJ, till

Läs mer

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms 46 responses View all responses Publish analytics Summary Edit this form Nina Wormbs This version of Safari is no longer supported. Please upgrade to a supported browser. Dismiss Vilken kör gäller svaren?

Läs mer

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7 RAPPORT Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Pianot i fokus Daniel Larsson Hur fick du idén till att göra pianokonserten och varför ville du göra den? Jag har spelat piano sedan jag var runt

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du är värdefull! Det är viktigt att få höra att man är värdefull och att man är duktig på något. Så kom ihåg, beröm dina kompisar och personer i

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Musik bland dagens ungdomar

Musik bland dagens ungdomar Musik bland dagens ungdomar En undersökning som tar reda på hur dagens ungdomar gör då de vill lyssna på musik. Musik är för många ungdomar en mycket stor del av vardagen. Utbudet av musik och sätt att

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner.

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner. Rockmusik Vanliga instrument: Elgitarr, elbas, trumset, synt. Vanligt i musiken: Musiken har ofta både verser och refränger. Det är vanligt med elgitarrsolon i musiken. Musiken låter: Hård, tuff. Den uttrycker

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

bit för bit av maria soxbo foto: john scarisbrick idé: linda öhrström

bit för bit av maria soxbo foto: john scarisbrick idé: linda öhrström bit för bit Sveriges mest självständiga artist är inte så märklig som somliga tror. För ELLE berättar Robyn om urringningar, doftande krämer och hur skönt det är att inte behöva vara kreddig. av maria

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 2014 Huddinge kommun Genomförd av CMA Research AB April 2014 Kön Är du 37 61 2 40 58 1 Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor, Kundundersökning

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Intervju med Kenneth, 63 år. Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig 2014 Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar Bjuvskalaset (Slutförda: Besökte Du Bjuvs kalaset? Svar Graf Procent Antal Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt 49 Vad tyckte du om följande? 1=inte nöjd 5=jätte nöjd Artistutbudet

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander Uppläsning av Cecilia Frode Indiska Berättelser del 8 Hej Jag heter

Läs mer

Andreas Johnson sjunde gången gillt i Mello.

Andreas Johnson sjunde gången gillt i Mello. Andreas Johnson sjunde gången gillt i Mello. folk o folk har hängt bakom kulisserna i några dagar i samband med Sveriges största underhållningsprogram, Melodifestivalen. Där fick vi möjlighet att träffa

Läs mer

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande på Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Kay Pollak, filmregissör, känd för bland annat "Så som i himmelen",

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Välkommen att se vad vi gör läsåret !

Välkommen att se vad vi gör läsåret ! Uttryck 2018-2019 Välkommen att se vad vi gör läsåret 2018 2019! Film & Musikgymnasiet är en liten skola som drivs helt utan vinstintresse. Huvudman är Studiefrämjandet i Östergötland och vi har funnits

Läs mer

ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Jag har deltagit i detta ämne i

ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Jag har deltagit i detta ämne i ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Dans 28 15,8 Teater 13 7,3 Dans/teaterensemble 7 4 Bild 7 4 Stråk 18 10,2 Klaviatur 8 4,5 Sång 20 11,3 Elgitarr/bas 15 8,5 Gitarr

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Inslaget fälls. Granskningsnämnden anser att det strider mot kravet på opartiskhet. Sveriges Radio ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut.

Inslaget fälls. Granskningsnämnden anser att det strider mot kravet på opartiskhet. Sveriges Radio ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut. 1/5 BESLUT 2012-12-20 Dnr: 12/01833 SAKEN Godmorgon Stockholm, Sveriges Radio P4 Radio Stockholm, 2012-09-17, inslag om en dödsannons; fråga om opartiskhet BESLUT Inslaget fälls. Granskningsnämnden anser

Läs mer

FunBar Pianobar med allsång

FunBar Pianobar med allsång FunBar Pianobar med allsång underhåller och inspirerar er till sång. En pianobar byggs upp med barstolar, ljud, ljus och digitalt piano var än ni önskar - I matsalen, i loungen eller t.o.m. utomhus vid

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Musik bland dagens ungdomar

Musik bland dagens ungdomar Musik bland dagens ungdomar En undersökning som tar reda på hur dagens ungdomar gör då de vill lyssna på musik. Musik är för många ungdomar en mycket stor del av vardagen. Utbudet av musik och sätt att

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Larsåke Thuresson har hängt med många celebriteter.foto: Yasmine Winberg. Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Bob Dylan, The Who och The Beatles. Många skulle ha gått över

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Utveckla resonemang om musicerande

Utveckla resonemang om musicerande Utveckla resonemang om musicerande Nivå E: Eleven kan föra enkla resonemang om eget och andras musicerande. Nivå C: Eleven kan föra utvecklade resonemang om eget och andras musicerande. Nivå A: Eleven

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag.

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid UNGKULTURDIALOG Ungdomsfullmäktige, Göteborg 1 mars 2007 Under 1,5 timme samtalade vi med representanter från Göteborgs

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september Nu var det ett tag sen sist - och ett tag som vi inte har så bra koll på för av att vi har varit i Sverige. Vi bad därför Ullis och Sophie de

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB FRAMTIDENS STUDENT -OM NYA VÄRDERINGAR OCH LIVSSTILAR Thomas Fürth forskningsledare, Kairos Future AB SUNETVECKAN, MALMÖ HÖGSKOLA, 2012-10-23 Kairos Future AB Framtid 3 områden: forskning, utbildning och

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin MARTIN ERIKSSON Boken om Martin 21. 2. Träningen Boken om Martin Kapitel Sid På senaste åren har det blivit mycket golfträning. Men även en hel del styrketräning på vintrarna och jag springer en del. Det

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster!

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Hög kvalité och Glädje är Nacka Musikklassers ledord Vår vision är att ge varje elev bästa möjliga förutsättningar att utveckla sin personlighet,

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Art s Birthday MENY BOKA BILJETTER. Boka eller köp biljetter

Art s Birthday MENY BOKA BILJETTER. Boka eller köp biljetter MENY Boka eller köp biljetter BOKA BILJETTER Art s Birthday Gå igenom förråd, gamla lådor och se om du har kvar dina gamla favoritkassetter. Ta med dem hit så får vi höra hur Umeå låter! Det blir också

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni.

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en-till-en-projektet och hjälper oss att förbättra

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer