ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla."

Transkript

1 Protokoll 1(15) Plats och tid Socialkontoret 13:30-15:50 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Yvonne Andreasson (M) Patrik Krupa (S) Lena Karlsson (S) Siw Henriczon (S) Nedjo Diljkan ersätter Fredrik Svensson (S) Ersättare saknas för Markus Mörlund (C) Ersättare saknas för Karin Nordvall (L) Rolf Liljequist (V) Ersättare saknas för Annika Lande (SD) Max Nielsen Övriga deltagande Rolf Persson (S), ordförande i KSPU 69 Camilla Munther, förvaltningschef Pernilla Andersson, bitr förvaltningschef Ingela Colleen, verksamhetschef Muad Janzon, verksamhetschef Robert Schelin, verksamhetschef Helen Hagegren, verksamhetschef Anna Brandholm, verksamhetschef Adnan Samardzic 69 Cecilia Leandersson 70 Linda Svensson 70 Matilda Frigård, sekreterare Inger Lilja, sekreterare Utses att justera Patrik Krupa (M) Paragraf Justeringens plats och tid Socialkontoret Sekreterare Ordförande Justerande... Matilda Frigård... Miroslav Milurovic... Patrik Krupa ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Beslutsinstans Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Underskrift Matilda Frigård

2 Protokoll 2(15) Ärendelista Sid 68 Godkännande av dagordning Information om Stratsys Verksamhetsinformation KAA Månadsuppföljning ekonomi maj 2018 soc förv Timersättning vid personlig assistans Märkning av socialförvaltningens leasingbilar med kommunnamn Komplettering av delegationsordningen socialnämnden Ansökan om särskild förordnad vårdnadshavare, ***** ***** ***** Redovisning av delegationsbeslut Ordförandens information Förvaltningschefens information...15

3 Protokoll 3(15) SN 68/2018 SN 2018/ Godkännande av dagordning s beslut: godkänner dagordningen med nedanstående revidering. Punkterna Ordförandens information samt Förvaltningschefens information tillkommer.

4 Protokoll 4(15) SN 69/2018 SN 2018/ Information om Stratsys s beslut: Informationen tas till dagens protokoll. Adnan Samardzic, kvalitetsstrateg, redovisar om hur verksamhetssystemet Stratsys används för målarbetet inom Olofströms kommun. Systemet är uppbyggt efter en röd tråd där övergripande mål bryts ner i nämndernas mål, verksamhetsmål, indikatorer och aktiviteter. I systemet finns både verksamhetsplan för innevarande år, möjlighet till uppföljning för de uppsatta målen från föregående år samt planering för kommande år. Samtliga politiker i Olofströms kommun kommer att få läsbehörighet i systemet Stratsys för att kunna följa måluppfyllelsen.

5 Protokoll 5(15) SN 70/2018 SN 2018/ Verksamhetsinformation KAA s beslut: Informationen tas till dagens protokoll. Cecilia Leandersson, samordnare Navigatorcentrum (NC) och Linda Svensson, SYV Nordenbergsskolan/samordnare för KAA, informerar om kommunalt aktivitetsansvar (KAA). Styrdokument som styr KAA-arbetet är bland annat Skollagen 29 kap 9 och Skolverkets allmänna råd om KAA. Arbetet leds av en styrgrupp bestående av ansvarig chef från arbete/ försörjning, chef arbetsförmedlingen, samordnare samt arbetsmarknadscoach från NC. Styrgruppen sköter det övergripande arbetet och sammanträder en gång i månaden. Utöver styrgruppen finns en arbetsgrupp men representanter från NC, Växtverket, Socialtjänsten, ungdomshandläggare från Arbetsförmedlingen, praktiksamordnare från socialförvaltningen samt representant från projektet om ökad skolnärvaro. Meningen med gruppen är, förutom att hitta ungdomarna och organisera arbetet, att skapa ett kontaktnät mellan de olika verksamheterna där ungdomarna kan finnas. Individen i centrum är ledordet för arbetet med KAA. Varje ungdom tilldelas en kontaktperson. Syftet är att få tillbaka ungdomarna till meningsfull sysselsättning t ex studier eller praktik. Ett arbetssätt som används för att få ungdomarna till sig är att skicka öppna vykort då arbetsgruppen sett svårigheter att nå ut till ungdomarna. En stor del ungdomar har efter denna insats hört av sig till arbetsgruppen för KAA. Andra arbetssätt för att nå ungdomar är sms, mail samt hembesök. I Olofströms kommun finns en ökning av antalet individer i målgruppen och även antalet insatser som gjorts. I april hade KAA 38 ungdomar i målgruppen. Den största delen av dessa ungdomar har någon form av aktivitet. De utvecklingspunkter som finns inom KAA-arbetet är att öka samarbetet mellan NC, IMIND (introduktionsprogram individuellt val) och Komvux, synas mer genom utökning av information på hemsidan, få NC att bli en permanent plats, få möjlighet att fortsätta jobba med de ungdomar som fyllt 20 år och därmed hamnat utanför målgruppen för KAA samt få utökade resurser för KAA-samordnaren.

6 Protokoll 6(15) Varje individ som genom t.ex KAA kan hindras från att hamna i utanförskap är en vinst för både samhället och för individen.

7 Protokoll 7(15) SN 71/2018 SN 2018/ Månadsuppföljning ekonomi maj 2018 soc förv s beslut: Månadsuppföljningen för maj 2018 med årsprognos godkänns. : Ekonomichef Pernilla Andersson redovisar månadsföljningen för maj 2018 samt årsprognos. Resultatet visar att utfallet för maj ligger på drygt 2,01 mkr sämre än periodbudget. Prognosen för helåret pekar på ett överskridande på 5 mkr.

8 Protokoll 8(15) SN 72/2018 SN 2018/ Timersättning vid personlig assistans s förslag till kommunfullmäktige: föreslår att ändra i taxor och avgifter angående timersättning för personlig assistans till: Det yrkade timbeloppet ska vara verkligt och skäligt. För att kommunen ska kunna göra sin utredning avseende detta behöver den enskilde inkomma med underlag för att styrka det yrkade timbeloppet. I de fall den enskilde inte i tillräcklig omfattning medverkat i utredningen kan kommunen tillämpa ett förenklat förfarande och då blir timbeloppet 270 kr. Det nya beloppet gäller fr.o.m har fått ärendet om timersättning för personlig assistans återremitterat från Kommunfullmäktige i november Socialförvaltningen har efter återremissen fått i uppdrag att kolla över timersättningen och lämnar följande underlag: Det strider mot LSS att hänvisa till ett redan lagt principbeslut angående timbeloppet. Det yrkade timbeloppet ska vara verkligt och skäligt och för att kommunen ska kunna utreda och bedöma detta behöver den enskilde inkomma med underlag som styrker detta. I de fall den enskilde inte i tillräcklig omfattning medverkat i utredningen kan kommunen tillämpa ett förenklat förfarande och då blir timbeloppet 270 kr. Kommunen ska besluta om ett timbelopp för ekonomiskt stöd till skäliga kostnader för personlig assistans enligt 9 2 lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. I begreppet skäliga kostnader ligger dels det antal assistanstimmar som beviljas, dels det belopp som ska utges för de utförda assistanstimmarna (s.k. timbelopp). Enligt 5 förordningen (1993:1091) om assistansersättning är det s.k. schablonbeloppet under 2018 för den av Försäkringskassan förmedlade assistansersättningen 295, 40 kr per assistanstimme. En kommun är inte bunden av detta schablonbelopp och har inte heller med denna författning, som avser en socialförsäkringsrättslig förmån, att göra (jfr RÅ 2005 ref 85 och 86, Regeringsrätten konstaterar först att en kommuns skyldigheter enligt LSS gentemot enskilda funktionshindrade inte utan uttryckligt stadgande påverkas av ändrade villkor för den av Försäkringskassan förmedlade statliga assistansersättningen vilket naturligtvis samtidigt betyder att en kommun inte har att göra med kassans socialförsäkringsrättsliga författningar överhuvudtaget.).

9 Protokoll 9(15) Ekonomiskt stöd enligt 9 2 LSS avser ett skäligt belopp vilket innebär att kostnaderna, när saken ställs på sin spets, ska vara dels verkliga, dels skäliga. Detta betyder bl.a. att det formellt inte finns hinder för en kommun att i ett enskilt fall efter individuell bedömning - bevilja ett större belopp än 295,40 kr per timme, om dessa kostnader är verkliga och kommunen samtidigt anser att de är skäliga. En oskälig kostnad kan exempelvis vara om lönekostnaderna är för låga i relation till den vinstgivande restdelen. Av HFD 2016 ref 87 följer att en kommun, för att kunna ta ställning till ett yrkat timbelopp, har rätt att infordra styrkande underlag. Om sådant underlag överhuvudtaget inte presenteras har den enskilde (som, om denne inte är egen arbetsgivare för sina personliga assistenter, vanligen företräds av sin assistansanordnare) inte alls styrkt den uppkomna kostnaden, inte ens i ett fall när denna kostnad framstår som liten. I ett sådant fall kan kommunen välja att fatta ett beslut om att ett visst belopp som ska utges, dvs. i ett fall när den enskilde inte presenterat underlag som styrker kostnaden utan endast yrkat ett visst belopp. Ett sådant förfarande strider inte mot 9 2 LSS utan är i själva verket till den enskildes fördel. Om den enskilde å andra sidan presenterar ett underlag enligt vilket det begärda beloppet uppgår till eller överstiger Försäkringskassans schablonbelopp måste kommunen göra en individuell prövning (jfr Kammarrättens i Göteborg dom den 18 maj 2015 i mål ). Det går alltså inte att hänvisa till ett redan lagt principbeslut i frågan. Ett sådant beslut strider mot LSS. En månadsfaktura kan således betraktas som en ansökan om det timbelopp som framställts genom fakturan. Slutligen bör erinras om att den enskildes yrkande om ett visst timbelopp ytterst grundar sig på att den enskilde har en skuld till anordnaren. LSS bygger på att den enskilde inte ska vidkännas extra kostnader för att denne anlitar en privat anordnare. Inte minst av detta skäl ska en individuell bedömning göras när den enskilde presenterar godtagbart kostnadsunderlag. Delges: Kommunstyrelsen Robert Schelin, verksamhetschef funktionsstöd Pernilla Andersson, förvaltningsekonom

10 Protokoll 10(15) SN 73/2018 SN 2018/ Märkning av socialförvaltningens leasingbilar med kommunnamn s beslut: beslutar att de bilar som finns inom socialförvaltningen märks med Olofströms kommun. Inom vård och omsorg behöver personalen ibland köra ända fram till bostäderna och då behöver det finnas en dekal på bilen där det står Olofströms Kommun. Detta för att kunna utfärda parkeringstillstånd hos olika bostadsbolag och av kommunen. Dekalen som ska sättas på bilen ska tas fram av kommunikationsavdelningen så att kommunens grafiska profil följs. Delges: Pernilla Andersson, förvaltningsekonom

11 Protokoll 11(15) SN 74/2018 SN 2018/ Komplettering av delegationsordningen socialnämnden s beslut: beslutar att anta revideringarna i delegationsordningen avseende GDPR. Övriga punkter återremitteras till socialförvaltningen med hänvisning till att komplettering behöver göras på flertalet punkter bland annat för stödboende. Delegationsordningen behöver kompletteras utifrån den nya lagstiftningen avseende GDPR som trädde i kraft den 25/ Därför kompletteras delegationsordningen med följande punkter samt Dessa kompletteras i samtliga delegationsordningar inom kommunen. Vidare behöver även delegationsordningen förtydligas avseende hyreskontrakt, andrahandskontrakt och stödboende. Dessa förändringar och tillägg finns i punkterna , 1.20 och 1.25 Delges: Pernilla Andersson, förvaltningsekonom Kommunstyrelsen

12 Protokoll 12(15) 75 Ansökan om särskild förordnad vårdnadshavare, ***** ***** *****

13 Protokoll 13(15) SN 76/2018 SN 2018/ Redovisning av delegationsbeslut s beslut: Redovisningen av delegationsbeslut godkänns. Redovisning av delegationsbeslut inom socialförvaltningen. Pärmar finns tillgängliga innan och under sammanträdet.

14 Protokoll 14(15) SN 77/2018 SN 2018/ Ordförandens information s beslut: tar informationen med godkännande till protokollet. Ordföranden informerar om Arbetsmiljöverkets föreläggande avseende rum och personalutrymmen på Klinten som inte anses vara tillfredsställande.

15 Protokoll 15(15) SN 78/2018 SN 2018/ Förvaltningschefens information s beslut: tar informationen med godkännande till dagens protokoll. Förvaltningschef Camilla Munther informerar om att Lex Sarah-rapport har inkommit från verksamhet särskilt boende. Socialförvaltningen har påbörjat utredning. ny HSL-organisation

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(14) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:45 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (M) Patrik Krupa (S) Nedjo Dilijkan ersätter Lena Karlsson (S) (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (S) Markus

Läs mer

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum Protokoll 1(12) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:40 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon

Läs mer

... Anna Appelgren... Miroslav Milurovic 11-12, Anita Skarphagen Karin Nordvall

... Anna Appelgren... Miroslav Milurovic 11-12, Anita Skarphagen Karin Nordvall Protokoll 1(11) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:30 Beslutande (S) Miroslav Milurovic 11-12 (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(14) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:15 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (M) Patrik Krupa (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (C) Karin Nordvall (SD) Max Nielsen (MP) Anitha Fredriksson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på Protokoll 1(12) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-16:05 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Yvonne Andreasson (M) Patrik Krupa (S) Nedjo Diljkan ersätter Lena Karlsson (S) (S) Fredrik Svensson (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på Protokoll 1(15) Socialnämnden

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på   Protokoll 1(15) Socialnämnden Protokoll 1(15) Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum 3:e våningen 13:30-15:05 Beslutande (S) Miroslav Milurovic t o m 76 (S) (S) Yvonne Andreasson ordförande fr om 77 Sandra Danielsson ledamot fr

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(23) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:40 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Yvonne Andreasson (M) Patrik Krupa (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (S) Sam Vidén

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(18) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:00 Beslutande (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (V) Annika Lande (S) Nedjo Diljkan ersätter Miroslav

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialkontoret och har tillkännagivits på Protokoll 1(17) Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum 3:e våningen 13:30-16:35 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Yvonne Andreasson (M) Patrik Krupa (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (V) Annika

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(14) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-14:50 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på socialförvaltningen och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(17) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-16:20 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Nedjo Diljkan (M) Patrik Krupa (S) Lena Karlsson (S) Sam Vidén Jakobsson (S) Siw Henriczon (L) Rolf Liljequist

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(21) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:55 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Siw Henriczon (L) Rolf Liljequist (V) Annika Lande

Läs mer

Socialkontoret kl

Socialkontoret kl . ~. OLOFSTRÖMs l KOMMUN 1 (19) Plats och tid Beslutande övriga deltagande Socialkontoret kl13.30-16.50 s Miroslav Milurovic, ordf S Anita Skarphagen S Yvonne Andreasson S Lena Karlsson S Siw Henriczon

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ...

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan13, Köping, kl 14.00 16.10 ande Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd

Läs mer

Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: Mottagare: Handikappomsorg

Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: Mottagare: Handikappomsorg Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: 1997-09-05 Mottagare: Handikappomsorg Individ-och familjeomsorg Äldreomsorg Personalfrågor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 27 december 2016 KLAGANDE Höganäs kommun 263 82 Höganäs MOTPART AA Ombud: BB Frösunda Omsorg AB Box 1021 212 10 Malmö ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2016-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, Gagnefsrummet kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(23) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-16.40 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Yvonne Andreasson (M) Patrik Krupa (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson, ers. Sam Vidén (S) (S) Siw Henriczon

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 13.00 15.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgs- och socialnämnden 2018-01-30 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsesalen, klockan 11:40-11:55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan Protokoll 1(10) Plats och tid Konferensrum Olofström, 14:00-16:15 Beslutande (S) Michael Henriksson (S) Johnny Andreasson (C) Rolf Jönsson (S) Hans Jonsson tj gör ers för Tamam Abou Hamidam (SD) Dan Rasmusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00 ande Per-Inge Pettersson, c ordf Eva Svedberg, s Conny Daag, m Britt Wireland Sorpola, s Jonny Bengtsson, s Lizette

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sida 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sida 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Socialnämnden 1(15) Plats och tid Eklövet, Lenhovda, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:05-15:30 Ajournering kl. 14:14-14:46 Beslutande Lars-Erik Hammarström (S), Ordförande Carl Krekola (M), 1:e vice ordförande Bjarne

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Roland Dahlström (S), Älvdalen, tjänstgörande ordförande Christiane Djäken (M), Mora, tjänstgörande ersättare

Roland Dahlström (S), Älvdalen, tjänstgörande ordförande Christiane Djäken (M), Mora, tjänstgörande ersättare myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-5 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoret i Mora, kl 13.15-14.30 ande Roland Dahlström (S), Älvdalen, tjänstgörande ordförande Christiane Djäken (M),

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Lena Bergman, Socialt ansvarig sköterska SAS Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare

Lena Bergman, Socialt ansvarig sköterska SAS Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 11 april kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Mårten Karlsson, V. Ordförande (S) Agneta Eklund (S) Esbjörn Andersson

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M)

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M) SOCIALNÄMNDEN 2017-05-17 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:15 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Matti Turunen (S), Britt-Inger

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(23) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Tjänstgörande ersättare Eric

Läs mer

Protokoll 1 (7) Sammanträdesdatum 2015-03-23

Protokoll 1 (7) Sammanträdesdatum 2015-03-23 Protokoll 1 (7) ammanträdesdatum Plats och tid Folkets Hus, kl. 17.30-17.55 Beslutande V C M KD D D ara Rudolfsson, ordf Kjell-Åke Karlsson Kaj Joelsson Patrik jöstedt ersätter Anita karphagen Karmen Björkman

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Bildningsnämnden. Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55

PROTOKOLL Sida 1 Bildningsnämnden. Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55 Beslutande Magnus Larsson (C), ordförande Thina Andersson (S) 1:e vice ordförande Gudrun Gustafsson (M) 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(15) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 14 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders Magnhagen

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Upphandling av personlig assistans enligt LSS

Upphandling av personlig assistans enligt LSS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-04-13 Handläggare: Pia Ludvigsen Ehnhage Telefon: 08 508 25 911 Till Socialtjänst-

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ...

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan13, Köping, kl 14.00 15.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ...

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2019-04-03 Plats och tid Hotell Scheele, Hultgrensgatan 10, Köping kl. 13.00-13.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr A

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr A 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Ljusgården, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Martine Eng, S, ordförande Henny Möhlnhoff Lindkvist, S Ida Nilsson, S Göran Jämting, M ersättare för Anki Thander

Läs mer

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Aktuell lydelse Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Bestämmelser oavsett om betalning sker i efterskott eller förskott Starttidpunkt för beviljandeperiod 1 När Försäkringskassan

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 21 april 2016 klockan 13:15-15:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Annica Jonsson (C) ersättare Vakant (S) Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Jamil Barikzey

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Petra Sundström 2015-05-21 OSN-2015-0204 Omsorgsnämnden Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Lena Jonsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.40 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Ibrahim Behnam (S) för Irene Smedberg (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.10-16.05 Ajournering: 14.45-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(19) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:40 Beslutande (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Siw Henriczon (C) Karin Nordvall (L) Rolf Liljequist

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 1 Plats och tid ande Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 17 juni 2009, kl 14.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v) Eric

Läs mer