Twistedlittlestar var bara dålig senast utan att jag har någon förklaring. Hon jobbar mycket fint, passar på distansen och fick ett bra startspår.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Twistedlittlestar var bara dålig senast utan att jag har någon förklaring. Hon jobbar mycket fint, passar på distansen och fick ett bra startspår."

Transkript

1 Lopp 1 Sharav har varit borta länge, men ser nu fin ut i träningen. Startspåret är fint och Göteborgs gräsbana oroar inte. Det är ett par bra emot, men en outsider kan väl Sharav kallas, säger Johan Reuterskiöld. IKC Dragon Heart är en häst jag verkligen gillar. Det är första gången han startar på banan, men det är en allround typ som borde klara av underlaget. Formen är god och helt borta är definitivt inte, säger Johan Reuterskiöld. Monkey Bar Flies har jag varit lite besviken på i de senaste starterna, men han kan bättre. Distansen kanske är i längsta laget på en förmodad mjuk bana? Formen är bättre än raden och vi ska till ledningen. Det är ett litet fält och allt kan hända, säger Henrik Engblom. Cruikadyke har bra form och passar fint i Göteborg. Det blir täta starter, men det är en tuffing så jag är inte speciellt oroad. Passas, säger Catharina Vång. Dust Cloud har gått bra i år utan att få vinna lopp, det borde väl vara dags snart tycker man. Min häst trivs på banan och mjuk bana är väl inget stort problem. Det är ett par bra med, men det är min också. Okej vinstchans, säger Bodil Hallencreutz. Saving Kenny var ruskigt fin i årsdebuten och borde rimligtvis vara ytterligare förbättrad till den här starten. Distansen är inget bekymmer och han klarar underlaget. Min häst står bra till och jag är optimist, säger Roy Arne Kvisla. Lopp 2 Forward Planning håller fina formen, men är inget spetsbud från innersta startboxen. Mjuk bana fungerar bra, i alla fall över den här distansen. Det är ett jämnt och tufft lopp, men jag känner mig inte slagen, säger Lotta Månsby.

2 Twistedlittlestar var bara dålig senast utan att jag har någon förklaring. Hon jobbar mycket fint, passar på distansen och fick ett bra startspår. Viktläget ser intressant ut och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Niels Petersen. Cekath tappade massor från start senast, men reparerade sedan storstilat. Hon är fortsatt fin i träningen och Göteborgs bana kommer passa perfekt. Det är en liten häst som klarar mjukt underlag. Platsfidus, säger Cathrine Erichsen. Marmala är van vid längre distanser, men jag tror det ska gå bra med 1400 meter i Göteborg. Formen är riktigt fin, men det är klart att viktläget är tufft. På sin grundklass är det bra segerchans för Marmalas del, säger Niels Petersen. Visit Copenhagen är i bättre form än vad hon visat i de senaste starterna. Distansen kan vara i kortaste laget, men också precis mitt i prick. Jag tror på bra vinstchans, säger Jessica Long. Vestibule är kraftigt på gång och hon absolut inget emot banan i Göteborg. Jag tycker hon är värd en seger och att den kommer redan nu, säger Johan Reuterskiöld. Sarepta är en kapabel dam med ett stort problem hon är strulig i startboxarna. Vid två tillfällen har hon skött sig och då har det blivit vinst i båda, jag hoppas på repris. Formen är riktigt fin och jag tror att den låga vikten talar till vår fördel på den förmodat tunga höstbanan. Distansen är perfekt och jag är optimist, säger Cathrine Wittsö Slettemark. Sweety bär myggvikt, men ändå ett par kilo över. Hon är i fint slag och passar bättre i Göteborg som har en flatare och enklare bana. Distansen är perfekt, men jag skulle vara nöjd med pengar, säger Cathrine Erichsen. Sweet Loreen har gjort två helgjutna insatser efter vila och blir stadigt bättre. Distansen passar perfekt, hon trivs på gräset i Göteborg, men startspåret kunde naturligtvis varit bättre. Det måste ändå vara god segerchans, säger Vanja Sandrup.

3 Lopp 3 Darjeeling är i bra författning och passar med dessa förutsättningar. Med klaff på vägen kan det mycket väl bli seger, säger Pia Höiom. Saint Sebastian har inte haft det rätta flytet på sistone och står på tur för vinst. Formen är utmärkt och medeldistans mitt i prick. Mjuk bana är inget bekymmer. Startspåret är perfekt och jag är optimist, säger Lotta Månsby. Mozaika har inte startat på länge och behöver loppet. Jag ligger lågt, säger Ole Larsen. Jack Of Clubs var struken senast, men har inte tappat något av formen. Han gillar distansen, älskar blöt bana och trivs med det långa upploppet i Göteborg. Jag tror på bra vinstchans, säger Brian Wilson. Forray har haft en massa otur på sistone och är i bättre form än vad raden antyder. Förutsättningarna passar och jag har en bra jockey ombord. Platschans, säger Vanja Sandrup. Hands Up trivs ypperligt i Göteborg och jag tycker han står intressant till med lärlingslättnaden. Distans och startspår passar fint formen är det inget fel på. Jag tror en hel del på Hands Up den här gången, säger Vanja Sandrup. Dandy s Hero har god form och distansen är okej. Med den här låga vikten blir jag inte förvånad om han är bland de tre främsta, säger Henrik Engblom. Pine Wood är i fint slag och återkommer till rätt distans den här gången. Startspåret är väl inte det bästa, men jag tror han kommer passa fint med Fanny Olsson. Platschans, säger Catharina Vång. Daydream Believer gör första starten i Göteborg, men det oroar inte ett dugg. Formen är bra och startspåret spelar ingen roll, hon ska ned i ryggar direkt. Hon växlar tempo grymt fort då man drar ned de flexibla blinkersen och jag är stor optimist, säger Cathrine Wittsö Slettmark. Lopp 4

4 Head To Toe var bra på Klampenborg senast och att det här loppet är 200 meter längre är bara en fördel. Nu testar vi med sidoludd vilket borde gynna oss ytterligare. Startspåret är fint och jag är optimist, säger Jessica Long. Qaswa Alqardabiyah har haft en spricka i höften och vilat länge innan de två senaste starterna. Hon blir nog bra på sikt, men är inget hett bud den här gången, säger Pia Höiom. Al Rannan är jämn och säker distansen är ett stort plus. Tung bana går bra. Jag är optimist och tror på seger, säger Pia Höiom. Bacchus The Grape vann på bra sätt senast, men är ännu bättre på gräsunderlag. Formen är intakt och distansen utmärkt. Han har ett hjärta av guld och jag tror han kan vinna igen, säger Patrick Wahl. Lady Accent har bra form, men är bara tre år och det är alltid tufft mot äldre hästar. Distansen är optimal, hon är urstark och klarar mjukt underlag. Platschans, säger Pia Höiom. High Heeled Honey fick en dålig ritt senast glöm loppet. Formen är som den ska och den här distansen är den rätta. Min häst står fint till och jag tror på chans, säger Lone Bager. Redlorryyellowlorry svarade för en bra debut och är framsatt till detta. Distansen är ett stort plus för min häst och tung bana i Göteborg skulle inte vara något problem snarare en fördel. Jag hoppas på seger, men skulle vara nöjd med en trioplacering, säger Knut O Arnesen. Augustinian mår fint, men den här distansen är i längsta laget tror jag. Vi får hoppas på en vilsam resa i draget. Om det blir så kan han vara ett platsbud, säger Henrik Engblom. Zero Tolerance har haft lite tveksam form, men verkar nu på rätt väg. Vi sätter på de flexibla blinkersen igen vilket jag tror är ett plus. Vi har en stark ryttare ombord och banan i Göteborg passar fint. Ett sunt triobud, säger Lone Bager.

5 Lopp 5 Hat Parade kom helt bort senast, vi glömmer det loppet. Gräs bör fungera och formen är precis där den ska. Distansen står han. Det måste vara bra vinstchans, säger Johan Reuterskiöld. Jungleland gick godkänt senast och håller god form för dagen. Distansen är den rätta och en mjuk bana vore en fördel för min häst. Bra segerchans, säger Jessica Long. Prawda fungerade utmärkt i Göteborg näst senast, men inte alls i förra starten på hemmaplan. Hon kan på sitt bästa, men i ett tufft lopp är jag nöjd med en tredjeplats, säger Knut O Arnesen. Tam O Final hade inget flyt i sista sväng senast, annars hade han vunnit loppet. Formen är fin och distab Danneman blev tagen senast så den starten är bara att stryka ett streck över. Han är fin i träningen och kan vara en outsider, säger Roy Arne Kvisla. Lopp 6 Bubbles In Paris kvalade bra och är väl förberedd inför detta. Gräs är ett plus och startspåret är fint. Jag tror på bra segerchans, säger Lennart Reuterskiöld Jr. Di Centa var bra i debuten, men den här distansen är nog i längsta laget. Gräs är ett plus, men jag skulle vara nöjd med en bra slant, säger Knut O Arnesen. Pavement är väl förberedd, kommer passa bra över distansen och är nog okänslig för banunderlaget. Normalt sett en bra vinstchans, säger Fransisco Castro. Griffenfield var mycket bra i debuten, men i den senaste starten på Täby var jag besviken. Han såg ut som en vinnare in på upploppet, men stannade på trist sätt. När vi kom hem kollade vi halsen vilken var okej, men det visade sig att han fått rejäla skenben. Nu ser allt bra ut och jag måste vara optimist, säger Knut O Arnesen.

6 Lopp 7 Chilly In Rio var mycket bra i Göteborg näst senast, men i den senaste starten tappade ryttarinnan stigbyglarna och så var den dagen förstörd. Min häst har droppat i handicap och Lise Vest är duktig. Utmärkt segerchans, säger Brian Wilson. Kanzee Gold går ned i klass, men distansen är förmodligen i längsta laget. Han jobbar mycket fint inför detta och startspåret är jag också nöjd med. Jag tror på bra segerchans, säger Henrik Engblom. Golden Shine har två raka och har stigit i handicapskalan. Hon håller formen, men jag vågar inte tro på tredje raka. Hon behöver fäste och skulle mssgynnas av en tung bana. Jag har en bra ryttarinna och det är klart jag hoppas det går bra igen, säger Pia Höiom. Foot Tapper kastrerades för en tid sedan och nu börjar han visa mer moral i loppen. Formen är riktigt bra och han trivs i Göteborg. Han bör passa med ryttarinnan och jag tror på chans, säger Catharina Vång. Winterzeit gick för hårt i ledningen senast. Nu är det kortare distans vilket är positivt. Hon är värd en seger och jag tror faktiskt den kan komma nu, säger Pia Höiom. Elusive Thought testar vi med flexibla blinkers vilket jag tror är en fördel. Att hon får ridas med pisk är också gynnsamt. Distansen är den rätta och hon kan ju ett par kilo mer än aktuellt formtal. Formen är som den ska, men jag vill ligga lite lågt innan hon visar något i lopp, säger Knut O Arnesen. Lopp 8 Al Janoob passar bra på tung gräsbana inget bekymmer. Formen är god och det är så klart tacksamt att han droppat i handicap. Distansen passar perfekt och startspåret är fint. Jag tror han kommer gilla att springa på Göteborg -

7 en bana han aldrig löpt på. Jag tror på god segerchans, säger Maria Hagman Eriksson. Sheimah Qardabiya är i fin författning, men är mer än sprinter och når normalt inte på min andra häst i loppet, Labwah, säger Pia Höiom. Murjaan är extremt gynnad av gräset och om det är tung bana är det ett extra plus. Formen är god och distansen bra. Det är en handicap och jag hoppas kunna vara bland de tre främsta, säger Marie Twomey. Labwah får på sig sina flexibla blinkers igen positivt. Formen är perfekt och distansen den rätta. Viktläget är tufft, men jag är ändå positivt inställd. Bra segerchans, säger Pia Höiom. Lopp 9 Bolognese gick mycket bra i skymundan senast och den fina formen är konserverad. Startspåret är perfekt och distansen inget problem. Vi slänger på ett par flexibla blinkers för första gången vilket känns spännande. Han står inte bäst till, men kan mer än sitt tal och borde vara ett platsbud, säger Catharina Vång. Two Frisky är lite väl vass ännu, men kommer bli en bra häst nästa år. Det var ett fall framåt förra gången och min häst är förbättrad. Gräs passar fint och jag hoppas kunna vara bland de tre främsta, säger Marie Twomey. Wolf Dance testar vi över ny distans vilket känns spännande. Formen är bra och även om vi inte står bäst till kan det räcka rätt långt den här gången, säger Dennis Persson. Gobertier var jag besviken på senast, men nu återkommer han till gräset vilket är en stor fördel. Distansen passar perfekt, men startspåret kunde varit bättre. Jag hoppas att Gobertier tar livets första seger, säger Catharina Vång.

NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning. Maria Brandel

NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning. Maria Brandel NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning Maria Brandel FRÅN VALP TILL STJÄRNA Del 1: Grundträning Maria Brandel Redaktörer: Lena Gunnarsson och Jenny Nyberg Från valp till stjärna Andra utgåvan Maria Brandel

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2

V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2 Solvalla / Bergsåker Onsdag 29 april 2015. V86-1 BRA CHANS FÖR MÅNPRINSEN A.M. TILL FJÄRDE ÅRSSEGERN Ranking: A: 4 B: 6-1-7-3-5-2 V86 inleds med ett Kallblodslopp och förstatipset till högkapabla 4 Månprinsen

Läs mer

Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma.

Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma. Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma. Totalt antal svar 18 st. Hur fick du nya på tävlingen? Ramlade över hemsidan via google (sökning på swimrun) Tror det var

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika

Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika Filip, Måns och Ida samma på papperet men ändå så olika Det här är en berättelse om våra tre barn. De är alla adopterade från Kina och de har alla tre total enkelsidig LKG. Nu finns det säkert de som ställer

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

BREEDERS TROPHY STAYER

BREEDERS TROPHY STAYER NR 0 Jackpot på V! Tisdag juli 0 - första start kl 8.0 BREEDERS TROPHY STAYER STEWARDS CUP - HIPP S WHIP TÄBY GALOPP Tävlingarna arrangeras av Svensk Galopp www.svenskgalopp.se e-post info@svenskgalopp.se

Läs mer

Bygg upp ditt tempel!

Bygg upp ditt tempel! Bygg upp ditt tempel! Av: Johannes Djerf År 586 f kr. Så hade Babylons arméer lagt Jerusalems tempel i ruiner. Guds hus, beviset på Guds närvaro bland dem var förstört. Men några årtionden senare omkring

Läs mer

första hjälpen vid spelproblem

första hjälpen vid spelproblem första hjälpen vid spelproblem för dig som har problem med spel om pengar för dig som vill hjälpa någon som har det för dig som vill veta mer om spelproblem Författare: Henrik Josephson Om.författaren.och.

Läs mer

Älska Gud, men hur? Lukas 10:25-42 - Predikan Söderhöjdskyrkan 20.07.08

Älska Gud, men hur? Lukas 10:25-42 - Predikan Söderhöjdskyrkan 20.07.08 Älska Gud, men hur? Lukas 10:25-42 - Predikan Söderhöjdskyrkan 20.07.08 Inledning Nåd, nåd, nåd, det är bara nåd. Det är vad vi i dagens frikyrkliga förkunnelse kan få höra att Luthers budskap är om man

Läs mer

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Jannice, 29 år, har gått ner 40 kg. Cecilia Bergh i Intervju med Jannice Andersson Jannice: - För två år sen vägde jag

Läs mer

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Ledarmaterial För barn mellan 7 och 9 år, eventuellt ända upp till 11 år En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Introduktion Detta är ett ledarmaterial

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

Jag vill lära känna Kristus

Jag vill lära känna Kristus Jag vill lära känna Kristus Fil.3:1 11 Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja dagens predikan som är en del av vår vandring i filipperbrevet den här hösten, med ett klipp ifrån en film som heter oh, brother

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

Så här gör du för att. vuxna ska. lyssna på dig. Läs våra tips

Så här gör du för att. vuxna ska. lyssna på dig. Läs våra tips Så här gör du för att vuxna ska lyssna på dig Läs våra tips Vuxna kan lära sig mycket av oss. Vi tänker på ett annat sätt och vet grejer som de inte tänkt på. Det här är en tipsbok Du träffar många vuxna

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

1. En scout söker sin tro och respekterar andras

1. En scout söker sin tro och respekterar andras 1. En scout söker sin tro och respekterar andras Ett frågetecken - Vad är skillnaden på att tro och att veta? Ta en sekund till att fundera på skillnaden mellan tro och vetande. Rita upp en linje på marken.

Läs mer

Slutet på en resa men början på en annan

Slutet på en resa men början på en annan Slutet på en resa men början på en annan Inledning Det är idag man längtar tillbaka till fyran. De korta dagarna, inga prov och ingen gruppering. Det blir tyvärr mer och mer utav det rakt motsatta ju äldre

Läs mer

Studieverkstaden om. Muntlig presentation. Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber. Studieverkstaden

Studieverkstaden om. Muntlig presentation. Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber. Studieverkstaden om Muntlig presentation Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber Studieverkstaden Inledning I din utbildning ingår troligen muntliga redovisningar och presentationer. Här har

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

Dags för en förändring?

Dags för en förändring? Dags för en förändring? Dags för en skribent Karin Bengtsson foto www.matton.se Hans Runesson grafisk form Katarina Lundquist repro & tryck Löwex Trycksaker AB, Växjö upplaga 3 000 ex kontakt detgodalivet@ltkronoberg.se

Läs mer

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

Våga vara { } Uppmuntrande ord till dig som har drabbats av en ätstörning

Våga vara { } Uppmuntrande ord till dig som har drabbats av en ätstörning Våga vara { } Uppmuntrande ord till dig som har drabbats av en ätstörning nejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnejnej.

Läs mer

Sju ungdomar om sin rättegång RAPPORT 2002:18

Sju ungdomar om sin rättegång RAPPORT 2002:18 Sju ungdomar om sin rättegång RAPPORT 2002:18 BRÅ centrum för kunskap om brott och åtgärder mot brott Brottsförebyggande rådet (BRÅ) verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället.

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för par där någon av er ska göra utlandstjänst 1 2 INNEHÅLL Allmän information 3 När man är ifrån varandra... 4 Tiden före insatsen 6 Vad är det som gör att vissa vill åka på insats?

Läs mer