Sida 1 av 7. Sammanträdesdatum Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande. Anita Söderlind, socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida 1 av 7. Sammanträdesdatum 2011-09-07. Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00 16.05. Närvarande. Anita Söderlind, socialnämnden"

Transkript

1 Sida 1 av 7 Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof Skilberg, PRO Höganäs/Jonstorp/Brunnby Gun-Britt Skilberg, PRO Höganäs/Jonstorp/Brunnby Bertil Johansson, PRO Höganäs/Jonstorp/Brunnby Kerstin Mellberg, PRO Höganäs/Jonstorp/Brunnby Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening Ingrid Arthursson, Kullabygdens pensionärsförening Anne Cronström, Kullabergs pensionärsförening Anneli Lindkvist, Tre Byar Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG vård- och omsorgschef Johan Holmer äldreinformatör Ann-Christin Lilja Martinsson Swedbank Tina Leo Swedbank Sven Persson gatuchef Lennart Andersson förvaltningssekreterare Sofia Sandberg Justering Utsedd justera Gun-Britt Skilberg

2 Sida 2 av 7 19 Genomgång av föregående protokoll Protokollet från sammanträdet gicks igenom. Anneli Lindkvist ansåg protokollet var ofullständigt utan bifogade bilagor och framförde en önskan om i fortsättningen få bilagorna medskickade med protokollet. godkänna föregående protokoll. 20 Det penninglösa samhället Tina Leo, bankchef och Sven Persson, biträdande kontorschef Swedbank, informerade om det penninglösa samhället, om en minskad hantering av kontanter i samhället och hur man kan vara kontantsmart. Genom inte hantera kontanter i automater spar man på miljön, ökar säkerheten för individen och minskar kostnaderna. Målet är inte ta bort kontanter i alla situationer utan ibland behövs kontanter. Men vi kan alla agera kontantsmart genom inte plocka ut kontanter i automat utan istället när vi handlar i affären, runda av uppåt och på det sättet få tillgång till lite kontanter. Tina och Sven utmanade oss alla vara kontantfria från 10 september till 10 oktober, alltså inte ta ut kontanter i automat eller bankkontor utan bara runda av uppåt i affären. Alla som klarar utmaningen deltar i en utlottning av fina priser. OBS! Glöm inte lämna in lappen till banken senast den 15 oktober. 21 Snöröjning Lennart Andersson från gatukontoret informerade om kommunens snöröjning. I kommunen finns det tre instanser som har hand om snöröjningen vägverket, kommunen och ett antal enskilda vägföreningar. Vägverket jobbar mer preventivt, de är ute och saltar innan snön kommer. Anledningen är de vanligtvis ansvarar för större vägar som tillåter högre hastigheter.

3 Sida 3 av 7 Under veckorna har kommunen vinterberedskap. Varje morgon klockan kontrolleras vägnätet. Snöskottning utföres på de större gatorna samt prioriterade gång- och cykelvägar när snödjupet är minst 5 centimeter. För snöskottning ska ske i vanliga villagator måste snödjupet vara 10 centimeter. På senare år har det skett ett samarbete med Utvecklingscentrum som har hjälpt till skotta vid bland annat övergångsställen. De flesta klagomålen beror på fastighetsägare inte sköter snöröjningen. I kommunal förfningssamling, KFS, står det fastighetsägaren ska göra i ordning gångbana eller liknande utanför sin fastighet. Är det så det inte sköts är det polisen man ska vända sig till och anmäla bristen. Även de olika vägföreningarna runt om i småbyarna lyder under samma regler som gäller i övriga kommunen. Hur informeras fastighetsägarna om skyldigheter avseende snöröjning? Förra året annonserades det tre eller fyra gånger i HD, plus i lokaltidningen. Eventuellt kommer det även komma information i frågan med venräkningen framöver. Jan-Olof Skilberg understryker det borde vara extra viktigt snöröja framför vissa viktiga samhällsfunktioner, t.ex. apoteket och då inte enbart framför dörren utan även vägen från parkeringsplatsen osv. Lennart svarar det är fastighetsägarens ansvar, i detta fall Höganäshem. 22 Äldrevecka i Höganäs Åke Lindroth, SPI-Höganäs, har skickat en skrivelse till pensionärsrådet angående en Äldrevecka i Höganäs. Åke fick idén från Landskrona där det arrangerats ett sportlov för pensionärer. Under en sådan här äldrevecka hade det ju varit ett ypperligt tillfälle för många organisationer presentera sig själva och sin verksamhet. /.../Pensionärsrådet skulle kunna höra sig för, bland pensionärsföreningar och andra föreningar med pensionärsaktiviteter, huruvida det finns intresse medverka i en äldrevecka (Åke Lindroths skrivelse). Bilaga 6 Siw Persson ställer sig positiv till arrangemanget men ifrågasätter möjligtvis tidpunkten. Socialförvaltningen ställer sig också positiv till ett arrangemang av detta slag. Anneli Lindkvist med flera hade inte hunnit förhöra sig med sina föreningar om ett eventuellt intresse. Generellt blev det ett positivt mottagande av ett arrangemang under våren Det bestämdes alla skulle prata med sina respektive föreningar och sedan återkomma vid nästa möte.

4 Sida 4 av 7 I samband med detta passade Ann-Christin Lilja Martinsson på informera om PepparPeppar en dag för seniorers säkerhet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) uppmärksammar FN:s internationella äldredag genom göra en återkommande kampanjdag för äldres säkerhet. Höganäs kommun uppmärksammar denna dag på Höganäs sportcenter klockan På programmet står bland annat: visning av Höganäs sportcenter och dess möjligheter, tillgänglighet och hjälpmedel m.m, Fixar Malte berättar om sitt fallförebyggande arbete, utställningen från Rehabenheten av Smarta produkter Hjälpmedel i vardagen, information av polisen, räddningstjänsten och biståndsenheten och mycket mer. ta upp frågan igen vid nästa möte Vård- och omsorgsplanen Som tidigare meddelats har socialförvaltningen fått i uppdrag ta fram förslag på ny vård- och omsorgsplan. Den befintliga planen gäller till och med Socialförvaltningen erbjuder en representant från SPF och en från PRO vara delaktiga i utvecklingen av den nya planen genom ge feedback på den befintliga vård- och omsorgsplanen. Vad har varit bra? Vad har varit mindre bra? Vad kan det ändras på. Berörda personer ska kontakta Ewa Sjöborg på socialförvaltningen. Anneli Lindqvist representerar SPF, samt PRO får utse en representant i utvecklingsarbetet av den nya vård- och omsorgsplanen. 24 Stölder på Vikhaga En härva med stölder på vårdboendet Vikhaga har rullats upp. Det började med en anmälan från en anhörig som upptäckt hennes mor saknade en mindre summa kontanter och ett halsband. Sedan dess har ytterligare ett tiotal polisanmälningar gjorts. En sommarvikarie sitter häktad för stölderna. Johan Holmer tycker det inträffade är mycket olyckligt. Det drabbar många personer - de utsa, de anhöriga plus det skapar oroligheter i personalgruppen.

5 Sida 5 av 7 En fråga som blivit aktuell i sammanhanget är möjligheten begära utdrag ur polisens belastningsregister gällande personal som jobbar inom socialnämndens område. Inom barnomsorgen är det lagstadgat med utdrag ur belastningsregistret. Göran Jönsson, socialchef och Anita Söderlind, socialnämndens ordförande ställer sig positiva till aktuell personal inom förvaltningen ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Kommunen har tills en arbetsgrupp, bestående av Herman Crespin, t f kommunchef, Carolina Håkansson, personalchef och Göran Jönsson, som ska arbeta med frågan. I Ängelholms kommun och Helsingborgs stad är berörd personal tvungen lämna ett belastningsutdrag. 25 Budgetinformation Budgetprognosen ser inte ljus ut för socialnämndens räkning, det ser ut bli ett underskott med 9 miljoner. Vård och omsorg går back med 1 miljon och LSS går back med 9,8 miljoner. Främst beror LSS ökade kostnader på fler externa placeringar och fler och dyrare ärenden. Individ och familjeomsorgen uppvisar ett överskott på 1,8 miljoner. Totalt blir det ett underskott på cirka 9 miljoner. 26 Övrigt Handikappdag. Ulf Molin informerar om det kommer arrangeras en handikappdag lördagen den 3 december. Arrangemanget kommer hålla till i Stadshuset och är öppet för alla. Soini Hartikainen går i pension efter 41 år som anställd på Räddningstjänsten. Många har kanske träffat honom när han har varit ute och informerat i olika sammanhang. Avtackningen kommer hållas den 30 september klockan på Räddningstjänsten.

6 Sida 6 av 7 Gemensam kostorganisation. Idag finns det en kostorganisation inom socialförvaltningen och en inom utbildningsförvaltningen. Från och med 2012 kommer de slås samman och bilda en gemensam kostorganisation som kommer ligga under fastighetsförvaltningen. En gemensam organisation kommer skapa större flexibilitet både gällande personal och övriga resurser. Tandhälsa. Fyra av tio kommuner tar sällan eller aldrig upp munhälsa och tandvård när de ska bedöma äldres biståndsbehov, trots dåliga tänder är ett vanligt problem bland äldre. Det visar resultatet av en enkät som genomförts av Sveriges Tandläkarförbund. Siw Persson undrar om Höganäs kommun deltog i denna undersökning och om man vid biståndsbedömning, talar man om munhälsa och tandvård? * Tillgängliga distriktssköterskor. Anneli Lundkvist hade varit på möte i veckan och pratat med ordföranden i närsjukvården inom Region Skåne angående bristen på tillgängliga distriktssjuksköterskor i småorterna ute i kommunen. Regionen kommer kontakta kommunen för diskutera frågan. Stroke - informationskort. Anneli Lundkvist informerade om ett Hälsovårdsprojektet Lär dig känna igen stroke som presenterats på SPF Hallands distriktsstämma. Ett informationskort i plånboksformat har tagits fram med ekonomiskt stöd av Region Halland. Kortet är tänkt underlätta identifieringen av stroke. Arbetsordningen KPR. Anneli Lundkvist skulle vilja ta upp arbetsordningen för KPR vid nästa möte. Anita Söderlind bad föreningarna komma med konkreta förslag, gärna innan mötet så det finns möjlighet respondera. Bilaga 7 Informationscafé. Ann-Christin Lilja Martinsson informerade om det varje sista onsdag i månaden är ett informationscafé på Brorsbacke klockan 14.00, förutom i juni, juli och december. Nästa café är och temat är Res tryggt. Kommunens restränare, som med information och praktisk träning kan ge stöd vid resor med allmänna kommunikationer, kommer närvara. Gratis buss för 75+. Bertil Johansson vill tacka för gratis buss för de över 75 år kom till stånd. Ersättning till SPF s representanter. Det råder viss otydlighet i hur ersättningen ska betalas ut till representerar inom SPF, är det en personlig ersättning eller är det föreningen som ska få ersättningen. Sedan tidigare har alla föreningar inom SPF fått ersättningen från KPR men nu har det uppdagats så inte alltid är fallet. Sofia Sandberg bad därför de föreningar, inom SPF, som ska få sin ersättning personligen komma med ett protokollsutdrag som styrker detta. Därefter kommer de få sin ersättning personligen. Åhörare. Bertil Johansson undrade över om det fanns möjlighet för åhörare närvara? Anita Söderlind bad få återkomma i frågan.

7 Sida 7 av 7 ta upp frågan gällande KPR s arbetsordning vid nästa möte, samt * skickade Sveriges Tandläkarförbund en enkät (dnr SN/2011/174) till kommunen angående Hur uppmärksammas munhälsan hos äldre, som stadigvarande bor hemma, vid bedömning av biståndsbehov? Vilken hjälp får de med sköta sin dagliga munhygien och hur ser kontakterna med tandvården ut? besvarade biståndsenhetens chef enkäten. På frågan om munhälsa och tandvård tas upp vid bedömning av äldres biståndsbehov blev svaret Nej, sällan. Underskrifter Vid protokollet... Sofia Sandberg Ordförande... Anita Söderlind Justerande... Gun-Britt Skilberg

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 7 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.30 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09 Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Sida 1 av 6. Sammanträdesdatum Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande. Anita Söderlind, socialnämnden

Sida 1 av 6. Sammanträdesdatum Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00 15.35 Närvarande Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof Skilberg,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.50 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Jan-Olof Skilberg, PRO Höganäs Bertil

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.45 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen (fr.o.m.

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Krusrummet, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Adjungerad ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff,

Läs mer

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG Sida 1 av 6 Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00-15.30 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00-15.50 Beslutande Anders Svärd (S), ordf. Ida Andersson (C), tjg. ers. för Eva Olofsson (C), vice ordf. Ann Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Krister Olsson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 31 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (FP) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Charlotta Bermhagen (M) Ingemar

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Sida 1 av 21. Sammanträdesdatum Plats och tid. Sammanträdestid kl Närvarande

Sida 1 av 21. Sammanträdesdatum Plats och tid. Sammanträdestid kl Närvarande SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-10-05 Plats och tid Sammanträdestid kl. 14.00 16.15 Sammanträdesplats Gruvsalen Närvarande Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (FP) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Leif Örtendahl (M) Ingemar Narheim (M) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Möte i pensionärsrådet den 29 november 2013

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Möte i pensionärsrådet den 29 november 2013 Pensionärsrådet PROTOKOLL Tid och plats Fredagen den 29 november 2013, kl. 13.00 Elektron, Västra Storgatan 15, Frösjön Närvarande Majken Strömbäck (PRO), Inger Ivansson (PRO), Gunilla Bränström (SPF),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 12.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Birgitta Frödin (SPF),

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M), lämnade mötet innan något beslut fats Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 7 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson 2016-11-28 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.15 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg

Läs mer

Smedstorps pensionärsförening. Brösarps pensionärsförening, ersättare. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare

Smedstorps pensionärsförening. Brösarps pensionärsförening, ersättare. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare Rådsprotokoll 1 Närvarande: Ulf Persson Anne-Maj Råberg Ordförande (c) Ledamot (s) Kjell Fröjd Birgit Roth Brösarps pensionärsförening Brösarps pensionärsförening, ersättare Tage Andersson SPF Klubb 67

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Brösarps pensionärsförening. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare

Brösarps pensionärsförening. Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Birgit Rooth Majken Bendroth Malte Johansson Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Onslunda pensionärsförening PRO Tomelillas Pensionärsförening

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande Plats och tid Stadshuset, Gråa rummet kl. 13.30 14.45 Beslutande: Jan-Olof Sewring, ordförande Mikael von Krassow, ledamot socialnämnden Eva Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Greta Lemminge, ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-26 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.50 Beslutande Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden, Göte Moberg fritid-

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Kjell Fröjd Gun Hedar Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Tranås pensionärsförening Tage Andersson SPF Klubb 67 Agne Persson Kommunalpensionärerna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Svanen, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Stina Lindberg PRO Birgit

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

PROTOKOLL KS BUDGETUTSKOTT

PROTOKOLL KS BUDGETUTSKOTT 2015-02-16 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C), vice ordförande Anita Söderlind (M) Anders Ståhl (M) Lennart Nilsson (S) Fredrik

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Tekniska problem i kommunen på jourtid... 5 4 Medicinering av äldre... 6 5 Gratis halkskydd till pensionärer... 7 6

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15 2015-03-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Roland Mähl (PRO) Roger Torvidsson (PRO) Mats Ivarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 37 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind (M) Mufida Dizdar (FP) Clas-Jörgen Trohammar (M) Lars-Anders

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Bonargården, måndagen den 19 februari 2018 kl 16:00-19:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen

Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen Ledamöter Marléne Lund Kopparklint (M), ordförande, kommunstyrelsen Kjell-Åke Rhodin, PRO, vice ordförande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen,

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 1(11) Plats och tid Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 09.00-12.00 Ledamöter Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Stig Nilsson, ordförande (S) Lars Östberg, vice ordförande (PRO Stigsjö)

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP)

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) Bengt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot Mårtensson,

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 februari kl. 13.00 15.00. Ingvar Öhrn, SPF/ KOM ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer