Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 2"

Transkript

1 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 2 Programmet dag 2 såg ut så här: 15/8 torsdag Kl 0815: Avfärd med buss till Räddningsskolan Sandö Kl 0845: Information om skolans verksamhet, kaffe Kl 1000: Avfärd till Box whiskydestilleri Kl 1030: Visning och information om verksamheten vid whiskyframställningen Kl 1145: Avfärd till Mannaminne i Nordingrå Kl 1230: Lunch och därefter guidad tur på Mannaminne museum Kl 1500: Återfärd till hotellet Kl 1715: Avfärd buss till Härnösands hamn Kl 1800: Båttur med MS Ådalen III, middag ombord. Bo G Hall berättar om älvbåtstrafiken på Ångermanälven Kl 2200 ca: Åter på hotellet Rapport dag 2 Vädret ser ut att bli underbart i dag!

2 Frukosten ser också bra ut! Inte sant, Anna-Britta och Nils? Och den som tycker om kaviar uppskattar den eleganta anordningen för att få ut kaviaren ur tuben! Klockan är Om fem minuter avgår bussen mot Räddningsskolan Sandö! Men innan dess måste fordonets kapacitet kontrolleras, anser Roland. Hur är det med hjultrycket?

3 Det verkar vara OK eftersom vi nu är på väg och Gunnar här är beredd att informera oss om besöket på skolan. Och naturligtvis måste vi ta ett foto av bron! Nu är vi framme vid minnesmärket om Ådalen Den 14 maj sköts fem personer ihjäl av inkallad militär. Allt om den fruktansvärda händelsen finns att läsa här: Källa: Birger Norman! Gunnar Westman berättar detaljer för från vänster ivrigt lyssnande Rune Dahlén, Bertil Kleberg och Olle Carlbom.

4 Och nu är vi framme vid Räddningsskolan Sandö. Per och Gun Zachrisson är bland de första att gå in i skolan. Javisst, ja! MSB! Kanske finns det viss info om skolan här: en-for-samhallsskydd-och-beredskap- (msb)-raddningsskolan-i-sando Finns dock inget om skolans organisation mm på Internet! Däremot gick det att hitta en instruktion för hur man skall agera vid bussolyckor: _lararhandledning.pdf Alltid något!

5 Skolchefen Christine Elfvendal hälsar försvarsdirektörerna välkomna till Sandö!

6 Framför oss alla fanns en tavla med en kamera riktad mot oss. Längst ner en liten bild av vad kameran visade.

7 Vad visade den? Jo, oss alla! Här gällde det att sitta snyggt! Christine erkände att hon varit endast 1½ år för skolan och hade därför bett gamlingen på skolan (började år 1988), Tommy Söderholm att informera i detalj om verksamheten.

8 Och det gjorde han också. Många kloka frågor från det kvalificerade auditoriet besvarade på ett bra sätt. Tommy använde ett antal foton och bilder i sin information. Däremot hade han inget med Nordea att göra. (Det var nämligen bara det bankkontonummer som arrangören Gunnar hade.) Däremot var Tommy noga med att informera om det stöd dagens länsstyrelser får. Det hände faktiskt att Tommy blev en aning ställd när han fick en fråga som krävde ett kompetent svar. Det visar egentligen bara att han hade stor respekt för de närvarandes bakgrund. Under den efterföljande kaffepausen ville skolchefen gärna höra med vår ende närvarande kvinnliga försvarsdirektör, Gun Zachrisson, om hennes erfarenheter som chef.

9 Christine noterade att kaffet och bullarna hade smakat bra. Det fanns inte mycket kvar! Vår störste expert på civilförsvar, Kurt Johansson, informerade Gun-Jeanette om sin tveksamhet om dagens beredskap på området. Det var bättre förr! Så var det dags att med bussen göra en rundtur på skolans övningsområde. Längst fram i bussen satte sig Tommy Söderholm. Till vänster, till höger!

10 Tack Tommy, för en trevlig genomgång av Din verksamhet. Man kan fråga sig vad som händer när de som varit med länge pensionerar sig? (Tommy går i pension om två år). Det var bättre förr? Nu hittade jag en adress på Internet: ovning/utbildning/har-utbildarvi/sando/kontakt/ Nu ser jag att skolchefen stavar sitt förnamn: AnnKristine! På denna adress kan Du också anmäla Ditt intresse att få ta del av MSB:s nyhetsbrev. Då kan du följa utvecklingen inom området skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. (Jag har anmält mig!) Nu till nästa spännande programpunkt! Box whiskydestilleri! Det ser lovande ut. Men redan nu vill jag hänvisa till Där hittar Du all information!

11 BOX-guiden Peter Söderlind till höger hälsade välkommen och berättade kortfattat om företagets historia. Resumé nedan. Idén att tillverka whisky i Box gamla kraftverk föddes 2004 då Mats och hans bror Per de Vahl förstod att byggnaden hade ett fantastiskt läge för whiskyproduktion. En tid senare reste de båda bröderna till Skottland. Vid hemkomsten från Skottland hade bröderna de Vahl inga större svårigheter att övertala en handfull lokalt rotade whiskyvänner att ansluta och grunda företaget Ådalen Destilleri AB. Efter flera års förberedelser och finansieringsarbete kunde ett whiskydestilleri installeras och tas i drift i det gamla kraftverket. En stor del av destilleriutrustningen köptes in från Vin & Sprits nedlagda fabrik i Sundsvall. Klockan 18 minuter över tio, på förmiddagen den 10 december 2010 destillerades de första dropparna Box singelmaltwhisky. En nyhet: Ställ foten i maskinen så får Du genast ett skoskydd som fungerar!

12 Vi börjar här med produktionen Vi använder två recept, ett rejält rökigt och ett orökt. Och här har vi tre olika sorter av malt. Och här något som ni gärna kan smaka på eller åtminstone lukta på.

13 Hur smakar det, Hans? Och här ett av många foton som vi tog av oss själva! (Det bästa har Ni redan fått!)

14 Och nu är vi i det otempererade lagerhuset. Vi får veta att man har tre alternativ av fat: Bourbonfat, Sherryfat och Ungers ek. Ett ankare (39,25 l) kostar ca 20 kr. Så kan man också kalla sitt ankare: Fylltunnan! Som sagt: Se mer Och tack för trevligt värdskap. Nu nästa programpunkt: MANNAMINNE! Barbro och Anders hälsar oss välkomna till Mammaminne! Men vi börjar med lunch!

15 Längst till vänster vid lilla runda bordet den svartröda jacka som kommer att tvinga bussen med alla passagerare till en tre km lång extra tur tillbaka till Mannaminne! Sorry! Och här honnörsbordet!

16 Eller kanske det här är honnörsbordet? Om inte annat så har vi det trevligt och bra tillsammans! Nu är det allvar! Nu skall guiden Sarita från Österbotten se till att vi lär oss allt om Anders Åbergs livsverk! Läs gärna själva: MEN! För att få gå runt i området måste vi bära ett märke: M! Här får Maj ett M! Inte Maj! Inte Mmmmm! Marabou Mjölkchoklad! (Den fick man köpa extra!) Här en kavalkad av foton:

17 Vad är då detta?

18 Jo, ögat på en myskoxe! Att möta en myskoxe är som att resa tusentals år bakåt i tiden. Myskoxen som är en av världens äldsta däggdjursarter levde vilt i Skandinavien under den senaste istiden. Numera är den egentligen att betrakta som utdöd, men Sveriges enda frilevande stam hittar man i Härjedalen. Den lilla kyrkan med vår egen Anne Jansson på plats. Jordgloben som skulle gå runt, runt, runt men som då förde sådant oväsen att man

19 var tvungen stänga av cykelhjulsmotorn till vänster! Här hotellbygget som knäckte företagets ekonomi! Kommunen tvingades ta över verksamheten. Anders är nu anställd! Jobbar fortfarande som en besatt, enligt guiden Sarita!

20 Vi kanske skall hyra in oss här? Bara ca kr per natt. Frukost och fri vacker utsikt ingår!

21 Svensk översättning: Kärleken är en rikedom som växer genom att slösas med! Nej! Nu måste vi fortsätta! Vi kunde väl ha stannat kvar någon timme extra? Det finns ju så mycket att titta på! Tack för besöket! Välkommen tillbaka! Trevlig fortsatt resa!

22 Vad nu då? Totalstopp! Vad gör den där vägskrapan på allmän väg? Skönt. Föraren var strax i närheten till vägskrapan! Nu hinner vi hem till hotellet för att förbereda oss för kvällens båttur! Vi känner oss välkomna även om vi är gamla! Nu vila/omladdning!

23 Klockan är Bussen är på väg mot Härnösands hamn. Bo G Hall har redan satt sig i guidestolen. Nu kan han inleda sin föreläsning: Älvbåtstrafiken på Ångermanälven! Vår nye ordförande är helnöjd. Han har redan fått in 10 x 100 kr i medlemsavgifter! Det här kan bli en trevlig kväll! Nu är vi framme vid båten, Ådalen III. Embarkera! (Det är väl rätt verb?)

24 Sist men inte minst Bo G Hall Bo skriver själv på Internet: Kontakta mig gärna om föredrag, guidning, artiklar och bilder om * Hägerstenstrakten (särskilt Mälarhöjden) * Ådalens kulturhistoria (t.ex. älvbåtar, vikingatid, medeltida kyrkor och militärt) * Carl Michael Bellman (i synnerhet hans miljöer i Stockholm) * Studentliv i Uppsala (främst kring Gästrike-Hälsinge nation) * Kommerskollegium (dess utveckling sedan 1651) * Utrikeshandeln i kris- och krigslägen * Sveriges politiska historia * Snapsvisor, limerickar, julklappsrim och pekoral. Nu skall vi äta! Nej, Nu skall vi inte äta! Vi skall gå upp en våning och lyssna på Bo G Hall! Där sitter ju redan Gunnar Westman! Han har verkligen gjort sig förtjänt av en öl!

25 Bo G Hall är nu i full gång med sin föreläsning! Nedan ambitiösa lyssnare:

26 4 Krister, kan jag få en kort sammanfattning av Bo G Halls anförande?

27 Hur som helst! Vi hade ett skönt väder! Som sig bör: Gunnar Westman framför vårt tack till Bo G Hall! Och nu kvällens höjdpunkt: Smörgåsbord med drycker av olika slag och sång och musik!

28 Så är vi framme vid vår avstigningsplats. Styrmannen ser till att båten lägger till på ett snyggt sätt. Gunnar Westman räknar av gruppen. Ingen får lämnas kvar!

29 I fjärran anar vi hotell Höga kusten. Skön! Snart är vi framme efter en lång dag och lång kväll! Men givande har det varit! Det sista som sker för kvällen är att vi hyllar en person som fyller 78 år idag! Gunnar Westman äskar tystnad och vi firar Rune Dahlén med ett fyrfaldigt leve! En trevlig avslutning på en lyckad dag. God natt och sov gott! Redaktören återkommer!

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Programmet dag 1 såg ut så här: 14/8 onsdag Fm: Golf på Härnösands golfklubb, lunch på golfklubben. Em: Övriga deltagare anländer till hotellet och installerar

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Programmet dag 3 såg ut så här: 16/8 fredag Kl 0815: Avfärd från hotellet till Hemsö fästning, färja till Hemsön kl 0930 Kl 0930: Guidad tur på Hemsö fästning

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen Äntligen! Den 5-10 april 2019 är det dags att bli Det här är en resa jag verkligen längtat efter, att få ta med er till underbara Portugal. Vi börjar i Porto, och via den vackra Duorodalen tar vi oss ner

Läs mer

Katarina k:a, Jimmy s Steakhouse, Baresso Coffe, Musik- o Teatermuseet, Nr 2,

Katarina k:a, Jimmy s Steakhouse, Baresso Coffe, Musik- o Teatermuseet, Nr 2, Katarina k:a, Jimmy s Steakhouse, Baresso Coffe, Musik- o Teatermuseet, Nr 2, 2014-01-21 Dagen började bra med tre nya ansikten på perrongen i Sollentuna. Någon form av komplikation fanns det dock gällande

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 4

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 4 F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 4 Torsdagen den 10 september Mot Fårö Alla sju bilarna har linat up för boarding av färjan till Fårö. Det

Läs mer

En smakrik upplevelse på Höga kusten med Club Eriks

En smakrik upplevelse på Höga kusten med Club Eriks Club Eriks noga utvalda upplevelser En smakrik upplevelse på Höga kusten med Club Eriks Höga kusten i Ångermanland Höga Kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 7 2004-11-27 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets femte och sista provning hade temat gammal whisky. Till denna provning kom 39 medlemmar samt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR PALACE PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VINPROVNING Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för att förstå

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL WÄRDSHUSET

VÄLKOMMEN TILL WÄRDSHUSET VÄLKOMMEN TILL WÄRDSHUSET I Bredaryd finns det tre kyrkor och ett bryggeri, i det senare puttrar en gudagåva till dryck SPÄNNANDE & PERSONLIGT Vi tror att du precis som vi gillar att överraskas. Och överraskningar

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks Club Eriks noga utvalda upplevelser En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks Höga Kusten i Ångermanland Höga Kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

ett svenskt whiskydestilleri

ett svenskt whiskydestilleri ett svenskt whiskydestilleri vår passion för whisky Välkommen att besöka ett svenskt whiskydestilleri. Vi brinner för det vi gör och vi tror att det märks. Hängivna traditionen, ödmjuka inför hantverket

Läs mer

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2 F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2 Onsdagen den 9 september Rundvandringen i Visby fotsätter. Här bjuder guiden Lars Bäckman inte bara på

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Deltagare: Stockholmare: Göteborgare Gunnar Landborg Jan Lemos Håkan Karlsson Jukka Hämäläinen Klas Eliasson Bo Hörnquist Birger Vilhjalmsson Magnus Juthage Ingemar

Läs mer

Bockholmengruppen AB 08-518 01 288, anna-karin@dalaroskans.com www.dalaroskans.com

Bockholmengruppen AB 08-518 01 288, anna-karin@dalaroskans.com www.dalaroskans.com Offert Bröllop 2015 Kund: Kontakt: Datum: Tid: 17.00 01.00 Antal: minimum 90 personer Kontakt: Anna-Karin Haglund, anna-karin@dalaroskans.com, 072 512 64 68 Bröllop kan se ut på många olika sätt och här

Läs mer

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 Det är bara att konstatera. Inget händer inom veteranidrotten i tennis utan idealister. Hade dessa personer inte funnits

Läs mer

Namnuppgifter. Barndomen

Namnuppgifter. Barndomen Tilltalsnamn (eventuell smeknamn) Namnuppgifter Tidigare efternamn Barndomen Min födelseplats och boendeplatser under uppväxten Här kan det stå om platser jag bott på och vad det har betytt för mig och

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

SEARCH2011. WE SEARCH WE FIND J.MALMQVIST TRAINING SPECIALISTS www.ptsweden.com

SEARCH2011. WE SEARCH WE FIND J.MALMQVIST TRAINING SPECIALISTS www.ptsweden.com SEARCH2011 Träningsresa S.E.A.R.C.H. 2011 J.Malmqvist training specialists Panorama Hotel Kalamaki Kreta 14-21 oktober 2011 Klassiskt förstaklasshotell högt beläget på en udde utanför byn Kalamaki. Till

Läs mer

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Logg från Älva Datum: 140329 Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Position: Hamnen i Agadir Segelsättning: Inga segel alls. Fart: Inget här heller. Kurs: Mot stranden långt bort i fjärran.

Läs mer

FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck. Offert - grund

FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck. Offert - grund Till Buss- Grupprese arrangör FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck Offert - grund Ett förlag på en tre-dagars resa till Bergslagen på tema

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

Mötesplats Transporter 2014

Mötesplats Transporter 2014 PRELIMINÄRT PROGRAM Mötesplats Transporter 2014 14-15 oktober i Malmö Representanter från kommuner och landsting Välkommen till Mötesplats Transporter 2014! Datum: den 14-15 oktober 2014 Plats: Hotell

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!.

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Resebrev nr 5, 2013 Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Nu var det länge sedan vi skrev ett resebrev o detta kan ju bero på att vi varit hemma i Sverige en hel del i sommar.

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Holmiadagen 2013 Det klappar

Holmiadagen 2013 Det klappar Holmiadagen 2013 Det klappar En gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition, enligt ett bevingat uttryck. Kanske utbildning är på väg att bli tradition i vår loge. För två

Läs mer

BowlingNytt

BowlingNytt BowlingNytt 2015-09-24 2015-10-07 Här kommer ett reportage från vår bortamatch den 24 sep mot våra bowlingvänner i Mariehamn, plus ett från vårt deltagande i årets Förbundsmästerskap (FM) i Skövde 6-7

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Barn kan be! Men de måste ibland få veta att deras böner är lika viktiga som vuxna krusidullböner. När vi ber med barn, brukar vi sätta upp enkla böneregler.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017

DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017 ! DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017 Välkomna till klubbens trettonde årsmöte. Nu på Tyllsnäs stugby och camping i Borlänge. Staden är tätort i Dalarna och blev en viktig industriort i samband med

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

SKOLVERKSAMHETER. Introduktion. Kontakta museets kundtjänst som är behjälplig med alla era bokningsfrågor: www.kulturcenter.se

SKOLVERKSAMHETER. Introduktion. Kontakta museets kundtjänst som är behjälplig med alla era bokningsfrågor: www.kulturcenter.se SKOLVERKSAMHETER Introduktion Fotevikens Museum med Vikingareservatet och Koggmuseet har lång erfarenhet av arbetet med barn och ungdom. Platserna erbjuder spännande möjligheter i undervisningen. På koggen

Läs mer

Instruktion maila in RM anmälan

Instruktion maila in RM anmälan Instruktion maila in RM anmälan Anmälningsblanketten i pdf format är ifyllbar. Öppna filen och fyll i din kontaktinfo och kryssa i de aktiviteter du önska delta i. Addera ihop avgifterna för de programpunkter

Läs mer

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet!

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet! NIVÅER A1-A2 1. Välj rätt alternativ 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag. A. i B. på C. till D. om 2. -. kommer din fru? Från Italien. A. Vart B. Var C. Varifrån D. Vad 3. Vad kör du bil? En Volvo. A.

Läs mer

EN GLIMT A V P ARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014

EN GLIMT A V P ARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014 EN GLIMT AV PARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014 Välkomna på Barnkörsstämma! I maj 2014 får alla barnkörssångare och deras ledare och föräldrar samlas på Kimitoön, ett litet paradis

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Välkommen ombord! Under våren 2017 erbjuder vi fyra olika turer, som presenteras i bifogade blad.

Välkommen ombord! Under våren 2017 erbjuder vi fyra olika turer, som presenteras i bifogade blad. Den nybildade resegruppen inom PRO-föreningarna i Örebro Samorganisation tackar för förtroendet att samordna resor. Vi börjar i liten skala för att se intresset och deltagandet. Under våren 2017 erbjuder

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland PROGRAM 2015 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Hotellövernattningar i Tallinn Temaresor till Estland Välkomna med på resan vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi som jobbar på Peters

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Tallinnkryssningar Vi tar er till Estland sen 1997 M/S Victoria & Baltic Queen Kryssningar 3 dagar 2 nätter på fartyget 1 dag i Tallinn Vi startar från

Läs mer

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VIN Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för

Läs mer

Att resa är att träffa gamla vänner - och nya.

Att resa är att träffa gamla vänner - och nya. Att resa är upplevelser! Att resa är att träffa gamla vänner - och nya. Vårresa 12 mars till Dalénmuseet Stenstorp. 08.00 Bussen avgår från Parkhallens parkering. Medtag kaffekorg, vi stannar på lämplig

Läs mer

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 EXAM COURSE 1 Saturday February 22, 15:00-17:00 Surname A L: LADUVIKSSALEN Surname K Ö: UGGLEVIKSSALEN Please register

Läs mer

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson.

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Tylösandsnytt Nr 2 mars 2014 Trivselföreningen Konstrunda på Hotel Tylösand Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Vi träffas måndagen den

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Kungaparets besök i Jämtland och Härjedalen onsdagen den 11 september 2013

Kungaparets besök i Jämtland och Härjedalen onsdagen den 11 september 2013 Medieprogram Kungaparets besök i Jämtland och Härjedalen onsdagen den 11 september 2013 Under kungaparets besök i Jämtland och Härjedalen onsdagen den 11 september 2013, kommer medias representanter att

Läs mer

Föreningen Försvarsdirektörer Emeritis möte15 17 augusti 2018

Föreningen Försvarsdirektörer Emeritis möte15 17 augusti 2018 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeritis möte15 17 augusti 2018 Föreningen Försvardirektörer Emeriti (FFE) upplöstes vid sitt årsmöte i Hedemora den 17 augusti 2018. I anslutning till årsmötet tillbringade

Läs mer

Lektion 5. Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5. Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Alla Kurs 1:or är registrerade i ladok och kan anmäla sig till tentan på www.mitt.su.se > mystudies>examination sign up Sista anmälningdag är den

Läs mer

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 En idé föds Tanken på en svensk whisky, gjord enligt konstens alla regler, föddes i äkta alhoholdimmor en afton när en isbelagd altan äntligen var färdigskottad

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

Vårprogram Utfärd, föredrag och studiegrupper. Foto: arkivbild

Vårprogram Utfärd, föredrag och studiegrupper. Foto: arkivbild Vårprogram 2016 Utfärd, föredrag och studiegrupper Foto: arkivbild Välkommen till Kyrkfolket! Kyrkfolket i Perstorp-Oderljunga arrangerar merparten av verksamheten för vuxna i församlingen. Alla är välkomna

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Salemveteranen Avdelning 267 av SPF

Salemveteranen Avdelning 267 av SPF Salemveteranen Avdelning 267 av SPF Program för 2009 2010 2009 augusti 18 Informationsmöte sid 3 augusti 25 Båtresa i S:t Annas skärgård sid 3 september 25-26 Grythyttan och Hjälmare kanal sid 4 oktober

Läs mer

Höstmöte den oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg

Höstmöte den oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg Välkommen till Svenska Brandsäkerhetsföretags Höstmöte den 11-12 oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg 11:30 Lunch 13:00 Höstmöte 13:00 Mötet öppnas Torsdag 11 oktober SVEBRAs ordförande P.O. Swedérus

Läs mer

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Kultur och alkohol Så startade Systembolaget Systembolaget

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

PROGRAM FÖR SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELG 2016 Torsdagen den 11 augusti 17.00-18.00 Välkommen! Vi träffas i samlingshuset /konferensanläggningen (markerad som nr 11 på platskartan) för att hälsa på varandra,

Läs mer

Upplandsrundan En berättelse om Upplands Fordonshistoriker s sedvanliga veteranfordonsrally.

Upplandsrundan En berättelse om Upplands Fordonshistoriker s sedvanliga veteranfordonsrally. Upplandsrundan 2008 En berättelse om Upplands Fordonshistoriker s sedvanliga veteranfordonsrally. 7.30 påbörjades resan via Märsta till Lohärad för att deltaga i den årliga Upplandsrundan. Denna gång tävlade

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Sverige förr i tiden. Så föddes Systembolaget. Systembolaget

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2017

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2017 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2017 23 augusti, onsdag Rune Dahléns hälsning för den 23 augusti: Kamrater och mötesdeltagare! Vi är i skrivandes stund 18 deltagare. Sex återbud har inkommit. Classes

Läs mer

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm Fjärrvärmedagarna 9-10 april 2014 Utsikten Meetings, Stockholm PROGRAM Tisdagen den 8 april Från kl. 19.00 Mingelkväll med mat och dryck Lokal: Cocktailbaren PROGRAM Onsdagen den 9 april Morgonaktivitet

Läs mer