PROJEKTUTVECKLING. En ansvarstagande samhällsutvecklare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROJEKTUTVECKLING. En ansvarstagande samhällsutvecklare"

Transkript

1 PROJEKTUTVECKLING En ansvarstagande samhällsutvecklare

2 2 3 «Vi är lokala där vi verkar» OBOS i Sverige Vi är en av Nordens största bostadsutvecklare och verkar i Sverige genom våra varumärken OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget Kärnhem. Sedan 1927 har vi skapat goda hem, och än idag följer vi vår tydliga vision; att utveckla framtidens samhälle och uppfylla människors bostadsdrömmar. Vårt åtagande sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt kommersiella byggnader ingår i våra projekt. Vi sätter stolthet i att aktivt delta i utvecklingen av framtidens boende, smarta mötesplatser och i livet mellan husen. OBOS i Sverige 2018 OBOS Sverige ägs av norska OBOS-koncernen, som är en medlemsägd organisation med över medlemmar Våra sålda bostäder i Sverige uppgår till 1800 per år Vi har egen tillverkning i våra fyra fabriker i Myresjö, Vrigstad, Sävsjö och Sundsvall, och utför även platsbyggnation Vi tillverkar småhus, volymhus, grupphus och lägenheter i olika upplåtelseformer Vi är cirka 1000 medarbetare runt om i Sverige Vi är lokala där vi verkar genom våra 40 kontor Huvudkontoret ligger i Myresjö i Småland

3 4 5 En ansvarstagande samhällsutvecklare Långsiktighet och ansvar är två viktiga ledord för oss i OBOSkoncernen. Vårt samhällsengagemang sträcker sig över såväl ett miljömässigt som socialt perspektiv. Det vi gör idag ska gynna oss och vår omvärld nu och flera generationer fram i tiden. Därför återinvesterar vi tio procent av vår vinst i socialt främjande insatser och satsningar som gagnar vår miljö. «Det vi gör idag ska gynna oss och vår omvärld nu och flera generationer fram i tiden» Hos oss är dialogen om hur vi ska agera för att bidra till en trygg och hållbar värld ständigt pågående. Vi står för det vi har sagt, vi är transparenta med det vi gör och vi kan känna stolthet för vår verksamhet. Det får oss att sova gott om natten och det är en grundbult i vårt varumärke. Vår vinst återinvesterar vi i vår verksamhet. Det gör oss helt unika! Ägare: OBOS BBL, Norge Vi ägs av OBOS BBL i Norge, som är Norges största bostadsorganisation med över medlemmar. OBOS grundades i Oslo 1929 och är ett opolitiskt kooperativ och en av Nordens största bostadsutvecklare med stark ekonomi och stor erfarenhet av bostadsbyggnation. OBOS BBL har ett aktivt innehav i ett antal strategiska bolag såsom Veidekke och AF Gruppen. OBOS-koncernen kännetecknas av stort samhällsengagemang som månar om bostadsområden och vill bidra till en positiv uppväxt för barn och ungdomar. Myresjöhus AB SmålandsVillan AB OBOS BBL, Norge OBOS Sverige AB OBOS Projektutveckling AB Kärnhem AB OBOS Mark AB

4 6 7 «Vi kopplar samman nya områden med befintliga» Vi är lokala där vi verkar Vi har medarbetare över hela landet och är därför lokala där vi verkar. Det gör att vi förstår och engagerat deltar i planering och hållbar projektering av nya områden oavsett var vi bygger. Under 2017 levererade vi bostäder till 161 av landets 290 kommuner. När vi bygger tar vi hänsyn till lokal arkitektur, estetik och befintlig natur. Vi kopplar samman nya områden med omvärlden genom till exempel cykelvägar och samarbetar med lokaltrafiken för att på bästa möjliga sätt ta hänsyn till människors livsmönster och behov. När vi bygger bostäder planerar vi även för serviceoch samhällsfunktioner.

5 8 9 Vi bygger där människor vill bo och leva Genom åren har vi deltagit och ansvarat för planering och byggnation av hundratals projekt där nya områden har fått växa fram. Vi känner oss trygga i att påstå att vi, i vår organisation, har framstående kunskap när det gäller samhällsutveckling och totalentreprenad av såväl stora som små projekt. OBOS utvecklar bostäder, men tar också ansvar för kringliggande omgivningar och infrastruktur i form av vägar, cykelbanor, parker, lekplatser, gatubelysning och odlingsbara ytor. Bolaget utvecklar även äldreboenden, förskolor och skolor i de områden där behov finns. Allt för att säkerställa en god, livsanpassad och trygg miljö för de boende. «Vi tar också ansvar för kringliggande omgivningar» Genom vårt bolag OBOS Mark köper och förädlar vi mark till attraktiva områden och tomter.

6 10 11 Vi bygger i trä, det mest hållbara som finns Majoriteten av det material som vi bygger i inom OBOS i Sverige kommer från skogarna runt omkring oss. Trä är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livstid, till och med i färdigbyggda hus. Att tillverka ett trähus kräver i sig väldigt lite energi. Och när husets stomme består av trä i stället för andra material minskar koldioxidutsläppen betydligt. Vi bygger i trä och därför kan vi tryggt påstå att vi bygger med och för vår miljö. «Vi bygger i trä och därför kan vi tryggt påstå att vi bygger med och för vår miljö»

7 12 13 I ständig utveckling För att hela tiden utveckla oss själva och höja innovationsnivån i branschen driver och deltar vi i ett antal projekt där byggande i trä står i fokus. High6 High6 är ett projekt med utgångspunkt i trä, glas och digitala plattformar. I projektet samarbetar OBOS Sverige och Smart Housing Småland med arkitektbyrån Tengbom och andra strategiska partners för att utveckla framtidens smarta hem. High6 kommer att bestå av cirka 30 lägenheter fördelade på olika storlekar. Huset kommer att uppföras i den nya stadsdelen Södra staden i Kalmar. Våra hus är energieffektiva Energieffektiva material är en självklarhet i alla våra hus. Dessutom erbjuder vi en mängd energismarta lösningar för att höja energieffektiviteten i de hus vi levererar. Solceller på såväl tak som i väggpaneler blir allt vanligare i våra leveranser. Inom kort kommer vi också att kunna tillvarata och lagra den energi som fångas av solen. Vi bygger kvalitetsmässigt och levererar sunda hus Vi bygger sunda hus för framtida generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggsystem, såväl konstruktioner som lösningar, är granskade av RISE Certifiering och uppfyller alla gällande byggregler. Medlemskap och certifieringar Vårt arbete med att göra vår verksamhet mer hållbar pågår ständigt. Vi är certifierade enligt en rad standarder och deltar i olika organisationer och råd som jobbar miljöfrämjande. Framtidens smarta hem tar utgångspunkt i trä, glas och digitala plattformar.

8 14 15 «I vår fabrik i Vrigstad har vi en egen SFI-lärare» Mångfald är en av våra framgångsfaktorer Mångfald för oss är det som gör varje individ unik. Vår framgång baseras på individer. Individer med olika bakgrund och erfarenheter från tidigare arbetsplatser, uppväxt, utbildning, kultur, religion, fritidsintressen m.m. Hos oss ska alla medarbetare känna arbetsglädje och stolthet samt ha inflytande och möjlighet att utvecklas både i arbetet och som individer. När vi har uppnått det målet anser vi att vi har lyckats. Vi vill ta tillvara på kompetens Inom OBOS i Sverige har frågan om integration blivit en del i den egna kompetensförsörjningen och bolaget har utvecklat ett program för hur nyanlända snabbt och på ett så bra sätt som möjligt ska komma i arbete inom koncernen. Säkerhet i alla lägen För oss kommer säkerheten först på agendan. Alla har rätt att känna sig trygga på sin arbetsplats och komma hem välbehållna efter en dag på jobbet. På alla våra arbetsplatser arbetar vi systematiskt för att upprätthålla en god säkerhet. Detta gör vi till exempel genom: Regelbundna säkerhetsdagar på våra byggarbetsplatser ID-kontroll på alla byggarbetsplatser enligt ID06 Användning av hjälm, skyddsskor, glasögon, varselväst och handskar på alla våra byggarbetsplatser Rapportering och åtgärdsplan för skador och tillbud

9 16 17 «Design w Volymhus» «Brf Glaset, Umeå Kvarteret Glaset är ett mysigt bostadsområde i Ersboda, cirka 5 kilometer från Umeå centrum. Här har vi byggt 16 radhus och 18 lägenheter i bostadsrättsform. Håkan Hedman, hakan.hedman@obos.se Brf Södra Grava, Skåre Här bygger OBOS 17 kedjehus som bostadsrätter. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Området ligger nära natur, barnomsorg, skolor och service. Per Forell, per.forell@obos.se» Brf Pionen, Harvestad Här har vi byggt 21 radhus om 115 m² och 9 kedjehus om 136 m². I Harvestad finns alla möjligheter för familjer att trivas och må bra, tack vare det fina läget mitt i naturen och med närhet till Linköping City. Jimmy Bäckstrand, jimmy.backstrand@obos.se»

10 18 19 «Husen utrustas med solcellspaneler och laddare för elbil» «Västra Balingsnäs, Stockholm I Västra Balingsnäs strax söder om centrala Stockholm uppför vi friliggande villor certifierade för Miljöbyggnad nivå Silver, vilket innebär att de uppfyller krav om effektiv energianvändning, sunda materialval, tyst inomhusmiljö, god ventilation och hög fuktsäkerhet. Dessutom utrustas husen med solcellspaneler och laddare för elbil. Matts Sandberg, matts.sandberg@obos.se Vikaholms Allé, Växjö Vikaholm är ett helt nytt bostadsområde i Växjö, som fungerar som en naturlig fortsättning av stadsdelen Teleborgs södra del. Brf Vikaholms Allé består av två- och fyrvåningshus från OBOS modulhuskoncept Start Living. Tobias Abrahamsson, tobias.abrahamsson@obos.se»

11 20 21 «Råbylund, Lund Bostäderna i detta radhusområde i Lund är designade av arkitekt Gunilla Svensson och har flera spännande egenskaper som till exempel takloft, ljuskupol, färdig trädgård, dubbla entréer och rymliga balkonger. Anders Borgqvist, anders.borgqvist@obos.se Prästgårdsgärde, Falköping Här ska vi bygga 170 moderna lägenheter i storlekarna 2-5 rum och kök. Bostäderna är i bostadsrätts- och hyresrättsform. Ett trivsamt område vars utformning präglas av ett fokus på hållbarhet och härliga utemiljöer. Martin Kumar, martin.kumar@obos.se»

12 22 23 Projektutveckling OBOS Sverige David Carlsson Operativ Chef Projektutveckling Bostäder Daniel Öhman Chef Kommersiell Projektutveckling DISTRIKT NORR Håkan Hedman DISTRIKT ÖST Jimmy Bäckstrand DISTRIKT MITT Per Forell DISTRIKT SYDOST Tobias Abrahamsson DISTRIKT STOCKHOLM Matts Sandberg DISTRIKT SYD Anders Borgqvist ÖST Linköping DISTRIKT VÄST Martin Kumar

13 Huvudkontor, Myresjö Besöksadress: Stationsvägen 6, Myresjö vx: Postadress: OBOS Projektutveckling AB Vetlanda Utgåva: Juni 2018 Med reservation för tryckfel och ändringar.

VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE

VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE RUNSTEN VILLAGE VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE Projektet Runsten Village började som en dröm om att kunna bo i direkt anslutning till sin passion. Att skapa en plats där du inte bara bor, utan även kan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SUNDBY STRAND

VÄLKOMMEN TILL SUNDBY STRAND SUNDBY STRAND 4 VÄLKOMMEN TILL SUNDBY STRAND Det expansiva samhället Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mitt emellan Strängnäs och Mariefred. Nära den vackra naturen, bara en timme från Stockholm.

Läs mer

OBOS BBL. Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef

OBOS BBL. Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS BBL Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef En ledande nordisk bygg- och fastighetsaktör OBOS House of Brands De viktigaste varumärkena i OBOS-koncernen Bostadsutveckling OBOS Nye Hjem OBOS Projektutveckling

Läs mer

SKÖNSMON. BRF Gläntan 2

SKÖNSMON. BRF Gläntan 2 SKÖNSMON BRF Gläntan 2 2 BRF GLÄNTAN 2 Illustrationerna i denna broschyr skall ses som vägledande och avvikelser kan förekomma. BO I SKÖNSMON Bekvämt boende med närhet till centrum! Välkommen till Skönsmon,

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

FREDRIKSSKANS, KALMAR MARKANVISNINGSTÄVLING, DELOMRÅDE E RÄVSVANSEN

FREDRIKSSKANS, KALMAR MARKANVISNINGSTÄVLING, DELOMRÅDE E RÄVSVANSEN FREDRIKSSKANS, KALMAR MARKANVISNINGSTÄVLING, DELOMRÅDE E RÄVSVANSEN Burspråk ger vyer mot park och vatten Flygvy Gröna gårdar knyter ihop området med parken. Förslag gällande delområde E Området bildar

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

Riksbyggenmodellen. Eftertänksamhet för en bättre framtid

Riksbyggenmodellen. Eftertänksamhet för en bättre framtid Riksbyggenmodellen Eftertänksamhet för en bättre framtid Vi tänker efter, före I handen håller du en idéskrift om Riksbyggen- Modellen. Materialet har arbetats fram av Riksbyggen i samarbete med danska

Läs mer

Det här är Framfast Urklipp från bolagets årsredovisning för 2015

Det här är Framfast Urklipp från bolagets årsredovisning för 2015 2 Det här är Framfast Urklipp från bolagets årsredovisning för 2015 Framfast grundades 2011 med målet att skapa moderna och prisvärda hem för alla. Vi sätter boendet i fokus: genomtänkt och effektivt på

Läs mer

DITT NYA HEM I EKÄNGEN

DITT NYA HEM I EKÄNGEN DITT NYA HEM I EKÄNGEN bo BLAND EKAR I EKÄNGEN Välkommen till det nya området Björksäter i omtyckta Ekängen. Sedan det började byggas i Ekängen för 30 år sedan så har området gått från nästan noll till

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

DITT NYA HEM I EKÄNGEN

DITT NYA HEM I EKÄNGEN DITT NYA HEM I EKÄNGEN bo BLAND EKAR I EKÄNGEN Välkommen till det nya området Björksäter i omtyckta Ekängen. Sedan det började byggas i Ekängen för 30 år sedan så har området gått från nästan noll till

Läs mer

Tuvelyckan. Bo mellan stranden och stationen i Båstad. Tuvelyckan, Båstad kommun» LAT , LONG TRÄHUS FRÅN DEROMEGRUPPEN

Tuvelyckan. Bo mellan stranden och stationen i Båstad. Tuvelyckan, Båstad kommun» LAT , LONG TRÄHUS FRÅN DEROMEGRUPPEN Tuvelyckan Tuvelyckan, Båstad kommun» LAT 56.433269, LONG 12.903078 Bo mellan stranden och stationen i Båstad. TRÄHUS FRÅN DEROMEGRUPPEN Välkommen till Tuvelyckan i Båstad. I direkt anslutning till Båstad

Läs mer

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

Positive Footprint Housing

Positive Footprint Housing Positive Footprint Housing - ett hållbart utvecklingsprojekt inom Riksbyggen SABO Energikick 2013-11-06 Mikael Ahlén Riksbyggen ekonomisk förening Riksbyggen har sedan starten 1940 utvecklat bostadsområden

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN - ETAPP

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY. #mitthässleholm

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY. #mitthässleholm #mitthässleholm Bilderna är hämtade från Hässleholms kommuns Instagram-konto. Medarbetare har fotograferat och publicerat bilder från sin arbetsvardag. Dela gärna dina historier, bilder och filmer och

Läs mer

Parkvillan Hambogatan, Alingsås

Parkvillan Hambogatan, Alingsås Parkvillan Hambogatan, Alingsås Vi har länge tittat på den obebyggda markytan som kommunen äger i korsningen Hedvigsbergsvägen/Kavlåsvägen/Stadsskogsgatan och vi finner den mycket attraktiv. Vi vill härmed

Läs mer

Nedanstående hus är förslag. Ni väljer själva vilket hus ni vill bygga. Tomt nr 13. Villa Kivik med matplatsvinkel 1,5-planshus, 157,3 m 2

Nedanstående hus är förslag. Ni väljer själva vilket hus ni vill bygga. Tomt nr 13. Villa Kivik med matplatsvinkel 1,5-planshus, 157,3 m 2 linnéa park VEBERÖD bo naturnära I veberöd Vid foten av Lund, på Romeleåsens sluttningar i Veberöd, ligger detta nya natursköna område med en unik boendemiljö omsluten av blandskog och enorma rekreationsområden.

Läs mer

DITT NYA HEM I linnéa park

DITT NYA HEM I linnéa park linnéa park VEBERÖD bo naturnära I veberöd Vid foten av Lund, på Romeleåsens sluttningar i Veberöd, ligger detta nya natursköna område med en unik boendemiljö omsluten av blandskog och enorma rekreationsområden.

Läs mer

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden Stockholm växer Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden stockholm.se/norradjurgardsstaden The Capital of Scandinavia ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

Svenska Hus i Göteborg

Svenska Hus i Göteborg Svenska Hus i Göteborg 29 Svenska Hus i Göteborg Vår vision är att förvalta och utveckla fastigheter med ett evighetsperspektiv och säkerställa en hållbar och lönsam projektportfölj. Vi ska ta hand om

Läs mer

Odla grödor och relationer på 250 kvm

Odla grödor och relationer på 250 kvm UMEÅ Växthuset 2 3 Ditt nya vardagsrum utanför lägenheten. Odla grödor och relationer på 250 kvm I Brf Växthuset bygger vi moderna lägenheter där vardagen blir både trivsam och smidig. Trevliga lägen heter

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN

GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPGIFTER OM SÖKANDEN 1.1. Uppgifter om Sökandens namn och organisationsnummer. 1.2. Ägarkedjan/koncernen upp till slutlig ägare. 1.3. Kontaktperson för

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

S MÅ L. think... VÄSTRA GÄRDE. Naturskönt område med rikt friluftsliv. i samarbete med

S MÅ L. think... VÄSTRA GÄRDE. Naturskönt område med rikt friluftsliv. i samarbete med think... S MÅ L VÄSTRA GÄRDE Naturskönt område med rikt friluftsliv i samarbete med Västra Gärde - ett rikt friluftsliv inpå husknuten Att bo bra är en viktig del i livet. Men långt ifrån allt. Vi vill

Läs mer

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX STRATEGISK PLAN Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX 2016-2019 sidan 1 av 5 Vara vågar! Vision 2030... 2 Övergripande mål... 2 I Vara kommun trivs alla att leva och bo... 2 Framgångsfaktorer...

Läs mer

LINDBACKEN. Här skapar du ditt drömboende

LINDBACKEN. Här skapar du ditt drömboende LINDBACKEN Här skapar du ditt drömboende VÄLKOMMEN TILL LINDBACKEN I Uppsalas mysigaste stadsdel, Lindbacken kommer vi att uppföra sex stycken nya hem. Nu har du möjlighet att bygga ditt drömhus i området

Läs mer

S MÅ L. think... VÄSTRA GÄRDE. Naturskönt område med rikt friluftsliv. i samarbete med

S MÅ L. think... VÄSTRA GÄRDE. Naturskönt område med rikt friluftsliv. i samarbete med think... S MÅ L VÄSTRA GÄRDE Naturskönt område med rikt friluftsliv i samarbete med Västra Gärde - ett rikt friluftsliv inpå husknuten Att bo bra är en viktig del i livet. Men långt ifrån allt. Vi vill

Läs mer

Skånes Plan- och byggdag Knislinge. Den lilla ortens attraktivitet för fastighetsutveckling Magnus Norén, Affärschef Markutveckling

Skånes Plan- och byggdag Knislinge. Den lilla ortens attraktivitet för fastighetsutveckling Magnus Norén, Affärschef Markutveckling Skånes Plan- och byggdag 2018 - Knislinge Den lilla ortens attraktivitet för fastighetsutveckling Magnus Norén, Affärschef Markutveckling 1 Midroc Europe 2017 3 600 medarbetare Tjänster inom industri,

Läs mer

Kooperativa hyresrätter för unga vuxna. Positive Footprint Housing

Kooperativa hyresrätter för unga vuxna. Positive Footprint Housing Kooperativa hyresrätter för unga vuxna Positive Footprint Housing 213 000 skäl för oss att jobba hårdare Hundratusentals kan inte flytta hemifrån Boverket rapporterar att bristen på hyreslägenheter ökar

Läs mer

Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1.

Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1. Tjänsteskrivelse 1 (5) Plankontoret Bill Eriksson 2017-10-02 Dnr SBN 2017-714 Samhällsbyggnadsnämnden Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1. Förslag till beslut

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN Smarta bostäder ett stenkast från staden! Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN Allt

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

Affärsidé. Vision. På våra lokala marknader skall JSB vara den ledande projektpartnern inom entreprenader och byggservice.

Affärsidé. Vision. På våra lokala marknader skall JSB vara den ledande projektpartnern inom entreprenader och byggservice. Affärsidé JSB är ett företag inom Bygg- och projektutveckling. Vi skall i företaget och i våra projekt bidra till ett bra samhälle med fokus på hållbarhet, mångfald och positiva upplevelser. Ø Ekonomi

Läs mer

Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo

Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo 2016-12-02 TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2016/124 1 (5) ) Arbets- och företagsnämnden Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden antar yttrande enligt

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Vackra radhus vid de södra ängarna

Vackra radhus vid de södra ängarna br f ängslyck an Vackra radhus vid de södra ängarna design helhet tr ygghet prisvär t örebro Hus att längta hem till Nu har du chansen att skaffa dig ett underbart boende i Örebros nya stadsdel Södra Lindhult

Läs mer

Medarbetar- och ledarpolicy

Medarbetar- och ledarpolicy www.hassleholm.se S Medarbetar- och ledarpolicy Policy Innehåll Medarbetar- och ledarpolicy 3 Tillsammans skapar vi Hässleholms kommun 3 Hässleholms kommun som arbetsgivare 3 Medarbetarskap 3 Ledarskap

Läs mer

OBOS SVERIGE AB ORGANISATIONSNUMMER

OBOS SVERIGE AB ORGANISATIONSNUMMER OBOS SVERIGE AB ORGANISATIONSNUMMER 556723-6087 Hållbara handlingar 2017 2 3 Väsentliga frågeställningar Under hösten 2017 genomförde OBOS Sverige en väsentlighetsanalys med syftet att förankra befintligt

Läs mer

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning 2013-06-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2007/72-214 Projekt 9531 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under

Läs mer

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Projektledare Harry Jonsson Individuell mätning är en del av Life+projektet Green Citizens of Europe, Sustainable living

Läs mer

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt västra hamnen, malmö NCC är ett av de ledande nordiska byggoch fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 49 Mdr SEK och 17 000 anställda. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

FALKÖPING. Brf Lövängen

FALKÖPING. Brf Lövängen FALKÖPING Brf Lövängen 2 FALKÖPING / BRF LÖVÄNGEN LÖVÄNGEN Trivsamma radhus på bästa läge! I Falköping är en ny liten stadsdel på väg att växa fram. Den första etappen heter Brf Lövängen där vi bygger

Läs mer

Lillhamra Trädgårdsstad

Lillhamra Trädgårdsstad Lillhamra Trädgårdsstad Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde Lillhamra.

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

VästRA HAMNEN Kv Sk onaren HYREsRättER

VästRA HAMNEN Kv Sk onaren HYREsRättER VÄSTRA HAMNEN Kv Skonaren HYREsrätter Välkommen till Västra Hamnen Västra Hamnen i Malmö är en ny stadsdel som har blivit en attraktiv plats att bo och leva i men också en internationell symbol för hållbar

Läs mer

Social hållbarhet. Britta Blaxhult Chef projekt och

Social hållbarhet. Britta Blaxhult Chef projekt och Social hållbarhet Britta Blaxhult Chef projekt och markanskaffning @BBlaxhult 076-542 66 76 britta.blaxhult@einarmattsson.se Einar Mattsson 5 200 bostäder 15 000 förvaltas 2 800 bostadsbyggrätter i projektportföljen

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND

VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND BO HAVSNÄRA I STENUNGSUND Stenungsund är en av Sveriges snabbast växande orter. Det är inte förvånande här finns det mesta blomstrande företag, härlig natur, bryggliv, pendelavstånd

Läs mer

Ungdomsettor i Brf Viva. Positive Footprint Housing

Ungdomsettor i Brf Viva. Positive Footprint Housing Ungdomsettor i Brf Viva Positive Footprint Housing Riksbyggen Positive Footprint Housing för en mer hållbar framtid Positive Footprint Housing är tvärvetenskaplig forskning för helhetstänkande kring innovativ

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

Vid dessa övningar skriver du in dina tankar och åsikter i den personliga arbetsboken.

Vid dessa övningar skriver du in dina tankar och åsikter i den personliga arbetsboken. Samtal för Täby Inledning Välkommen till samtal för Täby! Du väljer en grupp att delta i baserat på vad du är intresserad av, och tilldelas en personlig arbetsbok som guidar dig genom mötet. Vid mötets

Läs mer

SIGNERAT BESQAB. Hållbarhet

SIGNERAT BESQAB. Hållbarhet SIGNERAT BESQAB Hållbarhet Hållbarhet hos Besqab En utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Brundtlandkommissionen Vår

Läs mer

Trivsamma villor på bästa läge! TAVLELIDEN

Trivsamma villor på bästa läge! TAVLELIDEN UMEÅ Tavleliden 2 2 UMEÅ / TAVLELIDEN TAVLELIDEN Trivsamma villor på bästa läge! OBOS bygger friliggande enfamiljshus som äganderätter på omtyckta Tavleliden i Umeå - ett barnvänligt område med närhet

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDENS VÄXJÖ! Centralt & tillgängligt stadshus med en unik möjlighet att kommunicera med sina invånare Cityhandeln gynnas av en välfungerande och modern

Läs mer

KALMAR. Kv Vimpelmästaren

KALMAR. Kv Vimpelmästaren KALMAR Kv Vimpelmästaren 2 KALMAR / KV VIMPELMÄSTAREN KALMAR / KV VIMPELMÄSTAREN 3 Fakta Antal hus 9 st BoA ca 130 m 2 Våningar 2 obos.se/vimpelmastaren KV VIMPELMÄSTAREN Bo enskilt men inte avskilt I

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa MTR Nordic Group Vi är MTR MTR har alltid stått för något mer än att ta människor från A till B. Vi vill vara med och utveckla de samhällen där vi finns.

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra

Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra Lillhamra Arosekens område Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde Lillhamra.

Läs mer

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 lägger grunden för den fortsatta planeringen. Den har tagits fram i samarbete mellan

Läs mer

Mean. Green. Lean. Puupäivä, Helsinfors 27 oktober 2011. Rationellt byggande sunt boende www.lindbacks.se

Mean. Green. Lean. Puupäivä, Helsinfors 27 oktober 2011. Rationellt byggande sunt boende www.lindbacks.se Mean. Green. Lean Puupäivä, Helsinfors 27 oktober 2011 Ett familjeföretag i fjärde generation Företaget grundades 1924 Från Byasåg till industriellt byggande LINDBÄCKS GROUP LINDBÄCKS PORSÖN AB LINDBÄCKS

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Lillhamra Kv. Vänskapen

Lillhamra Kv. Vänskapen Lillhamra Kv. Vänskapen Arosekens område Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde

Läs mer

Framtidens Vallentuna

Framtidens Vallentuna Framtidens Vallentuna Vallentunas vision Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd bidrar Vallentuna kommun aktivt till en växande och hållbar storstadsregion. 2016-05-31

Läs mer

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 lägger grunden för den fortsatta fysiska planeringen på kort och lång sikt. Planen sätter ramarna för mer

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

www.gbjbygg.se Nya bostäder på Vikaholm mellan sjö och stad

www.gbjbygg.se Nya bostäder på Vikaholm mellan sjö och stad www.gbjbygg.se Nya bostäder på Vikaholm mellan sjö och stad GBJ ger dig mer! Vi bygger alltid med kvalitet. Jämför oss gärna! B alltid spånskiva på båda sidor bakom gipsen på innerväggarna samt av insida

Läs mer

Karlssons äng. ett boende utöver det vanliga. Markanvisning Karlssons äng

Karlssons äng. ett boende utöver det vanliga. Markanvisning Karlssons äng Karlssons äng ett boende utöver det vanliga Markanvisning Karlssons äng Karlssons äng att bo och umgås på samma gång Vi vill bygga ett varmhjärtat bostadsområde där människor hälsar på varandra, umgås

Läs mer

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte HÅLLBARHETSPOLICY Lansa Fastigheter AB Fastställd vid styrelsemöte 2019-05-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ansvar och styrning... 3 2. Hållbarhetspolicy... 3 2.1.

Läs mer

ANSVARSFULL ARKITEKTUR

ANSVARSFULL ARKITEKTUR OM WHITE ANSVARSFULL ARKITEKTUR Människans inverkan får allt tydligare konsekvenser för det ekologiska system vi alla tillhör. Aldrig har en generation behövt bry sig så mycket om vad som händer med jorden

Läs mer

SnABbT, snyggt och hållbart

SnABbT, snyggt och hållbart Snabbt, snyggt och hållbart 2017-05-27 1 SnABbT, snyggt och hållbart KuLtUR -och DemOKratiMiniStER AliCE BaH KuHnKE, bostads- och digitaliseringsminister PetER ErIKsSON och miljöminister KaroliNA SkOG,

Läs mer

ANPASSAT FÖRSLAG I SIFFROR. BTA: ca 3640 m 2 (varav 390m 2 mörk) BOA: ca 2380 m 2 LOA/GEMENSAMHETSLOKAL: ca m 2 ANTAL LÄGENHETER: 35

ANPASSAT FÖRSLAG I SIFFROR. BTA: ca 3640 m 2 (varav 390m 2 mörk) BOA: ca 2380 m 2 LOA/GEMENSAMHETSLOKAL: ca m 2 ANTAL LÄGENHETER: 35 PLAN 4 PLAN 5 PLAN 6 KAN TILLHÖRA LGH TYP F ELLER TYP D ENTRÉPLAN PLAN 2 PLAN 3 MÖJLIGT LÄGE FÖR LOKALER 20-80 m 2 KAN TILLSKAPAS. ANPASSAT FÖRSLAG I SIFFROR BTA: ca 3640 m 2 (varav 390m 2 mörk) BOA: ca

Läs mer

Storsjö Strand - stadens pärla

Storsjö Strand - stadens pärla Storsjö Strand - stadens pärla Med utsikt över Oviksfjällen och Frösön bor du bara ett stenkast från centrum. Den nya stadsdelen blir ett unikt bostadsområde men också en plats för Östersundare och besökare

Läs mer

Företagspresentation 2016

Företagspresentation 2016 Företagspresentation 2016 Affärsidé JSB är ett företag inom Bygg- och projektutveckling. Vi skall i företaget och i våra projekt bidra till ett bra samhälle med fokus på hållbarhet, mångfald och positiva

Läs mer

1 TRÄBYGGNADSSTRATEGI

1   TRÄBYGGNADSSTRATEGI 1 www.trabyggnadskansliet.se TRÄBYGGNADSSTRATEGI MILJÖSTRATEGISKA PROGRAM ARKITEKTURPOLICY HÅLLBART BYGGANDE 201 8- Gävle kommun 2 04-18 Historik Regeringens nationella träbyggnadsstrategi 2005 2008 Länsstyrelsen

Läs mer

Modernt träbyggande för en ny tid! Copperhill Mountain Lodge / Åre / Bild: Åke E:son Lindman

Modernt träbyggande för en ny tid! Copperhill Mountain Lodge / Åre / Bild: Åke E:son Lindman Modernt träbyggande för en ny tid! Copperhill Mountain Lodge / Åre / Bild: Åke E:son Lindman VÄRDEN FÖR VÄRLDEN konsekvenser av ett ökat industriellt träbyggande TOMAS NORD VID LINKÖPINGS UNIVERSITET HAR

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stad

Välkomna till Göteborgs Stad Välkomna till Göteborgs Stad Introduktion för Socialsekreterare och Biståndsbedömare Maria Tuvegran, HR Stadsledningskontoret Idag Snabbfakta Göteborg Förutsättningar och förväntningar Attraktiv arbetsplats

Läs mer

KRISTINEBERGS NATURSTAD FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER BILAGA 1 ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR

KRISTINEBERGS NATURSTAD FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER BILAGA 1 ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR Exploatörens namn, organisationsnummer, adress och kontaktperson. Namn och adress: Bostadsrättsföreningen Blåbärsriset 26 c/o

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

VEBERÖD. Välkommen till Linnéa Park i Veberöd, Lund!

VEBERÖD. Välkommen till Linnéa Park i Veberöd, Lund! VEBERÖD Välkommen till Linnéa Park i Veberöd, Lund! BO NÄRA NATUREN I VEBERÖD Vid foten av Lund, på Romeleåsens sluttningar i Veberöd, ligger detta nya natursköna område med en unik boendemiljö om-sluten

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer

Regional strategi för arbetsgivarpolitik

Regional strategi för arbetsgivarpolitik Regional strategi för arbetsgivarpolitik Vår vision Socialdemokratisk arbetsgivarpolitik ska stärka personalens arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det är viktigt både för den enskilde men också för kvaliteten

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Strategisk plan 2015-2018

Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan 2015-2018 1 Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan för mandatperioden 2015-2018 Fastställt av: Fullmäktige 2015-06-22 52 Produktion: Kommunledningskontoret Dnr: MK KS 2015/00217 Bilder:

Läs mer