Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar"

Transkript

1 Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar 1 (16)

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Versioner Tillgänglighet Översikt Nyps Moduler Inloggning Min sida Mina uppgifter Meddelanden Ny ansökan Frågor & svar Kontakt Ansökan om bidrag/stöd (Ny ansökan om bidrag/stöd) Flikar i ansökan om bidrag/stöd Fliken uppgifter om stödmottagare Fliken Fylla i ansökan om bidrag/stöd Fliken Sammanfattning Fliken Skicka in ansökan om bidrag/stöd Bilagor Sparad ansökan om bidrag/stöd - uppgifter i flikar Komplettering/Revidering av ansökan om bidrag/stöd Ansökan om utbetalning Flikar i ansökan om utbetalning Fliken uppgifter om stödmottagare Fliken fylla i ansökan om utbetalning Fliken sammanfattning Fliken skicka in ansökan om utbetalning Sparad ansökan om utbetalning/uppgifter i flikar Komplettering/revidering av ansökan om utbetalning Kopierafunktion Kopiera ansökan Övrigt Meddelandefunktion Utskrift av ansökan om bidrag/ ansökan om utbetalning Hjälptexter Teknisk nyckel Hämtning av befintliga ansökningar om bidrag/stöd samt ansökningar om utbetalning Administrativt Gränssnitt Allmänt Behörigheter Behörighet lokal nivå Behörighet Central Nivå Behörighet Utvecklarnivå Dokumentation Framtida önskemål Utvecklad meddelandefunktion Hämtning i realtid av vissa uppgifter Skicka ansökan till flera organisationer samtidigt Läges- och slutrapportering (16)

3 10.5 Ansökan om bidrag för stödtyp som inte finns i Nyps Projektidé Lägg till deltagare Hämtning av dokument Inledning Detta dokument gäller som kravspecifikation för utvecklandet av den nya e-tjänsten kopplad till Nyps ärendehanteringssystem. 2 Versioner Version Datum Författare Beskrivning ML Första utkast ML ML ML ML/DM ML Ny struktur ML 3 Tillgänglighet Som myndighet har Tillväxtverket att följa vägledningen för 24timmarswebben vid utvecklande av webbplatser. Till denna vägledning finns det riktlinjer kopplade som är framtagna av Web Content Accesebility Group. Dessa riktlinjer kallas WCAG 1.0. Riktlinjerna är omfattande och gäller inte bara för att underlätta för funktionshindrade utan även för alla medborgare då vägledningen tar upp standardiseringsfrågor. Det finns en senare version av WCAG som då heter WCAG 2.0 men dessa är för närvarande ett utkast. För denna e-tjänst gäller att så långt det är möjligt ska vägledningen och WCAG 2.0 följas. Vissa avsteg måste göras utifrån projektets resurser och målgruppen för projektet. Tydlig information måste finnas på e-tjänsten om de specifika delar som e-tjänsten inte kan stödja. Ett dokument som beskriver detta mer i detalj håller på att tas fram. 3 (16)

4 4 Översikt Nyps Nyps står för Nytt projekt och stödärendehanteringssystem och är det system som används av Tillväxtverket, länsstyrelserna och regionförbunden m.m. för att hantera de olika stöd som dessa organisationer förmedlar. Nyps hanterar ansökningar, ansökan om utbetalning och förhandsbesked som är möjliga att söka. För närvarande finns det 37 olika stödtyper och till vissa av dessa finns det detaljerade stödtyper. Dessa detaljerade stödtyper utgörs till största delen av program inom respektive stödtyp. Ansökan Med ansökan menas att det inkommer en ansökan från en juridisk- eller fysisk person till någon av de myndigheter som använder Nyps för handläggning av sådana ärenden. Ansökan kommer in automatisk via nuvarande lösning för webbansökan eller via blankett som en administratör eller handläggare på respektive myndighet registrerar i Nyps. Efter registrering eller att webbansökan inkommit inträffar beredningsperioden vilket innebär att uppgifterna i ansökan gås igenom för att säkerställa att de uppfyller de krav som måste uppfyllas för att stöd ska kunna beviljas. När beredningen är genomförd skickas ansökan till en beslutsfattare för beslut( i vissa fall passerar ansökan en beslutsdeltagare innan den hamnar hos beslutsfattaren). Beslutsfattaren tar beslut på ärendet och skickar tillbaka till Handläggaren som berett ärendet för expediering av beslutet. Ansökan om utbetalning Har en ansökan beviljats kan så stödmottagaren ansökan om utbetalning. För de flesta stödtyper kan utbetalning av beviljade medel ske i flera omgångar till hela det beviljade beloppet har betalats ut till stödmottagaren. Vissa stödtyper har dock så kallad direktutbetalning vilket innebär att hela det beviljade beloppet betalas ut på en gång i samband med ett positivt beslut på ärendet. Ansökan om förhandsbesked För ett fåtal stödtyper finns det möjlighet att ansöka om förhandsbesked. Detta innebär helt enkelt att en granskning av organisationen sker för att säkerställa att de uppfyller de krav som finns för den särskilda stödtyp de ansöker om förhandsbesked för. Har förutsättningarna för stödet ändrats genom en författningsändring, som trätt ikraft sedan beskedet getts, gäller förhandsbeskedet dock inte. Roller Kopplat till Nyps finns ett antal roller identifierade som är värda att ha i minnet. De mest framträdande när det gäller kopplingen till e-tjänsten är följande: Ansökaren (Den som gör själva ansökan) Handläggaren( Den som bereder ärendet och har kontakt med användaren) Beslutsfattaren ( den som fattar beslutet i Nyps-klienten. Kan i vissa fall ha kontakt med användaren. Ansökaren Användaren är den person som skapar ett konto på min sida och fyller i ansökan om bidrag/stöd och ansökan om utbetalning. Användaren är också i de flesta fall den person som har kontakt med respektive myndighet i frågor rörande nämnda asnökningar. Handläggaren 4 (16)

5 Handläggaren är den person på myndigheten som ansvarar för att genomföra beredningen av användarens ansökan om bidrag/stöd eller ansökan om utbetalning. För vissa stödtyper är de personer som genomför beredningen av ansökan om bidrag/stöd och ansökan om utbetalning olika personer. Beredningen innefattar en hel del steg där kommunikation med användaren sker när så krävs. Det kan gälla allt från bankgironummer till utförligare beskrivning av projektmål. Beslutsfattaren Beslutsfattaren är den person som tar beslut om de olika ansökningarna om bidrag/stöd eller ansökning om utbetalning. Beslutsfattaren har betydligt mindre kontakt med användaren men det händer från fall till fall att användaren och beslutsfattaren har kontakt. 5 Moduler E-tjänsten ska bygga på moduler dvs. fristående delar som kan fyllas i var för sig. En användare ska inte behöva fylla i uppgifterna i en särskild ordning. Nedan anges vilka dessa moduler är. 5.1 Inloggning Det ska vara möjligt att använda sig av e-legitimation från Telia, Nordea och BankID för att kunna logga in på denna E-tjänst. (Alternativt kan det vara lämpligt med en lösning där användaren skapar ett konto med hjälp av e-postadress och själv får välja ett lösenord och användandet av e-legitimation sker först när ansökan om bidrag ska skickas in ex. Telias mina sidor ). Funktioner: Skapa konto Logga in Inloggningen ska även innehålla följande information: Vanliga frågor Driftinformation (Information om underhåll av systemet, Om systemet ligger nere av en eller annan anledning). Information om e-legitimation Information om denna e-tjänst Kontaktuppgifter Information om webbplatsen Flödet är följande: Ansökaren följer en länk från den organisation den är inne på för tillfället. Länken leder till inloggningssidan för e-tjänsten. På inloggningssidan väljer ansökaren att skapa ett nytt konto(om de tär första gången) eller väljer att logga in på sitt konto. 5.2 Min sida När ansökaren har skapat sitt konto kommer ansökaren in på min sida. min sida ska ge en bra överblicksbild över ansökningar, både påbörjade och sådana som är inskickade. På min sida ska ansökaren också kunna: 5 (16)

6 Ta bort ansökan om bidrag/stöd eller ansökan om utbetalning Dela med sig av ansökan om bidrag/stöd eller ansökan om utbetalning Kopiera ansökan om bidrag/stöd eller ansökan om utbetalning Information om olika saker finns uppdelade på flikar. Dessa flikar presenteras nedan: Mina uppgifter På mina uppgifter har ansökaren möjlighet att lägga in uppgifter om den organisation som kommer att stå som stödmottagare vid olika ansökningar. Hämtning av uppgifter: Org.nr och Cfar-nr fylls i och då ska det vara möjligt att hämta dessa uppgifter om de sedan tidigare sökt bidrag/stöd som hanterats i Nyps. Finns uppgifter registrerat på en matchande kombination av org.nr och CFAR-nr i Nyps ska dessa automatiskt fyllas i, när det är klart ska ansökaren via ett meddelande ombedjas kontrollera uppgifterna. Skulle någon uppgift behöva ändras ska detta kunna göras och sedan sparas. Manuell ifyllnad av mina uppgifter: Finns inga uppgifter som matchar angivna värden ska användaren uppmanas att fylla i obligatoriska uppgifter. Användaren ska aldrig under denna process behöva lämna sidan. Följande uppgifter måste anges i mina uppgifter: Organisationsnamn (obligatorisk uppgift) Juridisk form (obligatorisk uppgift) Postnummer (obligatorisk uppgift) Postort (obligatorisk uppgift) Land (obligatorisk uppgift) Telefonnummer (obligatorisk uppgift) E-postadress (obligatorisk uppgift) Uppgifter ska även finnas om följande men ska inte hämtas från servern: Firmatecknare(obligatorisk uppgift) Kontaktperson(obligatorisk uppgift) Telefonnummer kontaktperson (obligatorisk uppgift) Meddelanden På denna flik kan ansökaren se olika meddelanden som inkommit angående olika ansökningar eller frågor från handläggaren av det specifika ärendet Ny ansökan Från fliken ny ansökan kan ansökaren välja att gå vidare och göra en ny ansökan. Oavsett om det gäller en ansökan om bidrag/stöd eller en ansökan om utbetalning Frågor & svar På fliken frågor och svar finns uppgifter om de vanligaste frågorna och svaren på dessa. 6 (16)

7 5.2.5 Kontakt På fliken kontakt finns uppgifter om hur man går tillväga för att kontakta någon som kan svara på frågor om e-tjänsten. 5.3 Ansökan om bidrag/stöd (Ny ansökan om bidrag/stöd) När Ny ansökan om bidrag/stöd har valts via alternativet Ny ansökan om bidrag/stöd på min sida skall ansökaren slussas vidare till en samlingssida som visar alla de stödtyper som det går söka medel från. Dessa stödtyper skall kunna presenteras via filtreringsfunktion. Det ska gå att filtrera på organisation, stödtyp, detaljerad stödtyp och geografiskt område. När ansökaren har hittat sitt val ska det vara möjligt att klicka på valet och då komma till ansökan om bidrag/stöd. Filtreringsfunktionen måste konfigureras på så sätt att det relativt enkelt kan administreras. 5.4 Flikar i ansökan om bidrag/stöd Ansökan om bidrag/stöd ska vara uppbyggd på flikar/moduler. Dessa flikar skall kunna fyllas i oberoende av varandra. Däremot måste alla obligatoriska uppgifter i de olika flikarna vara ifyllda för att ansökan om bidrag/stöd ska kunna skickas in. De olika flikarna beskrivs nedan: Fliken uppgifter om stödmottagare När ansökaren valt ny ansökan om bidrag/stöd från Min sida och sedan valt vad de vill söka hamnar de i överfliken uppgifter om stödmottagare och där kan de välja att hämta uppgifter om stödmottagare och då sker en kolla mot mina uppgifter som angetts på min sida. Det ska även vara möjligt att ange uppgifterna manuellt om fallet är att uppgifter inte lämnats på min sida eller att ansökaren vill ange annan stödmottagare. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken Fylla i ansökan om bidrag/stöd Fliken fylla i ansökan om bidrag/stöd är en överflik och kopplat till denna överflik finns ett antal underflikar. Dessa underflikar skall variera beroende på stödtyp. De underflikar som skall finnas på de olika stödtyperna beskrivs i särskilt dokument. Underflikerna ska kunna ge information om de obligatoriska uppgifterna i just den fliken är alla ifyllda och sparade. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken Sammanfattning På fliken sammanfattning ska det visas en sammanfattning av de uppgifter som fyllts i och sparats. För de underflikar där inga uppgifter fyllts i skall ändå rubrikerna från 7 (16)

8 dessa underflikar visas. Fliken sammanfattning ska ha en funktion att skriva ut i utskriftsvänligt format. Sammanfattningen av ansökan om bidrag/stöd skall vara möjligt att skicka som PDF via e-post. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken Skicka in ansökan om bidrag/stöd Fliken skicka in ansökan om bidrag/stöd ska ansökaren inte kunna komma åt om inte alla obligatoriska uppgifter i ansökan om bidrag/stöd är ifyllda. På denna flik skall användaren få frågan om de vill skicka in ansökan om bidrag/stöd eller inte. De valbara alternativen ska vara skicka in eller avbryt. Vid val skicka in skall funktionen för signering genereras. Signeringen av ansökan om bidrag/stöd ska ske genom e-legitimation från Nordea, Telia och Bank-id samt sk. DTScertifikat från chambersign( Så länge vi har dessa certifikat). När signeringen är klar skall ansökaren få en kvittens på att ansökan om bidrag/stöd är inskickad jmf dagens lösning med SHS-nummer. Tillsammans med kvittensen ska en sammanfattning av ansökan om bidrag/stöd visas på skärmen och detta ska vara möjligt att skriva ut i utskriftsvänligt format. Från kvittensen ska man kunna stänga fönstret som kvittensen visas i och då ska ansökaren skickas tillbaka till min sida. Status på ansökan om bidrag/stöd ska ändras från påbörjad till Ansökan om bidrag/stöd inlämnad. Vid val avbryt ska ansökan om bidrag/stöd sparas och ansökaren ska skickas till min sida. Status på ansökan om bidrag/stöd ska ändras till Ansökan om bidrag/stöd komplett. 5.5 Bilagor Vilka intyg och bilagor som ska skickas med ansökan om bidrag/stöd måste vara konfigurerbart utifrån stödtyp(om möjligt kunna konfigureras lokalt). Information måste också finnas avseende vilka filtyper som är godkända. Bilagorna ska kunna kopplas direkt där informationen efterfrågas och inte på särskild sida. Vidare ska bilagorna visas i sammanställning i en av underflikarna till överfliken fyll i ansökan om bidrag/stöd och fyll i ansökan om utbetalning. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte. 5.6 Sparad ansökan om bidrag/stöd - uppgifter i flikar Ansökan om bidrag/stöd och/eller uppgifterna i flikarna tillhörande ansökan om bidrag/stöd ska vara möjliga att spara utan att sökanden blir utloggad ur e-tjänsten. En ansökan om bidrag/stöd som är påbörjad och sparad ska ansökaren kunna komma åt genom att redigera via Min sida. När redigera är valt ska användaren få fram sin ansökan om bidrag/stöd och det ska finnas information om vilka av flikarna har blivit ifyllda sen tidigare och sparats. 8 (16)

9 Förslagsvis med en grön bock till höger om flikrubriken, kompletteras med tooltip som säger att denna bock indikerar att alla obligatoriska uppgifter i denna flik är ifyllda och sparade. Valet redigera ska synas så länge ansökan om bidrag/stöd inte är inskickad. 5.7 Komplettering/Revidering av ansökan om bidrag/stöd Ansökan om bidrag/stöd ska gå att komplettera via e-tjänsten så att ansökaren inte behöver skicka in uppgifter vid sidan om dvs. via sin egen e-post. Kompletteringen/revideringen går som ett dokument till handläggaren som i sin tur lägger in det på ärendet. Komplettering/revidering ska finnas som valbart alternativ från min sida. När ansökaren väljer att komplettera en ansökan om bidrag/stöd visas en sammanställning av ansökan om bidrag/stöd. Från denna sammanställning ska det gå att välja ändra. När ansökaren valt ändra så ska fälten göras möjliga att redigera. När ansökaren är klar med ändringen skall det vara möjligt att spara ändringen. När ändringen är sparad skall ansökaren uppmanas att skicka in kompletteringen/revideringen eller att avbryta. Vid val skicka in komplettering/revidering ska en pdf av den ändrade ansökan om bidrag/stöd genereras som ska gå att skicka via e-post till handläggaren. Kompletteringsknappen ska inte vara aktiv förrän en handläggare har utsetts. Detta måste framgå. Vid val avbryt skall ansökaren skickas tillbaka till min sida Valet komplettera/revidera ska vara aktiv från det att ansökan om bidrag/stöd skickats in tills det att beslut tagits i ärendet. Är det möjligt att skapa skuggansökningar? Ansökan originalversion - Ansökan reviderad v Ansökan reviderad v Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning ska kunna nås från min sida via en knapp som heter ansökan om utbetalning och då ska de ärenden som har rätt status visas. Endast ärenden som ligger i statusen inväntar redovisning ska det gå att ansöka om utbetalning för. Detta gäller endast ärenden som inte har direktutbetalning. Ansökan om utbetalning har två delar, Ansökan om delutbetalning och ansökan om slututbetalning. I samband med att ansökaren väljer ansök om utbetalning måste de också ange om det är en delutbetalning eller slututbetalning. I övrigt måste det följa de uppgifter som varje stödtyp måste ha in för att ansökan om utbetalning ska anses komplett. Här måste kommunikation med Nyps ske för att få fram de uppgifter som behövs tex. Godkänt belopp för ärendet, tidigare utbetalt m.m. Specificering av vilka uppgifter som måste finnas i ansökan om utbetalning specificeras i särskilt dokument. Generella uppgifter på ansökan om utbetalning är aktörsuppgifter. Bilagor ska kunna kopplas direkt i den modul där informationen efterfrågas. 5.9 Flikar i ansökan om utbetalning 9 (16)

10 Ansökan om utbetalning ska vara uppbyggd på flikar/moduler. Dessa flikar skall kunna fyllas i oberoende av varandra. Däremot måste alla obligatoriska uppgifter i de olika flikarna vara ifyllda för att ansökan om utbetalning ska kunna skickas in. De olika flikarna beskrivs nedan: Fliken uppgifter om stödmottagare När ansökaren valt ansökan om utbetalning från Min sida och sedan valt vad de vill söka hamnar de i överfliken uppgifter om stödmottagare och där kan de välja att hämta uppgifter om stödmottagare och då sker en kolla mot mina uppgifter som angetts på min sida. Det ska även vara möjligt att ange uppgifterna manuellt om fallet är att uppgifter inte lämnats på min sida eller att ansökaren vill ange annan stödmottagare. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken fylla i ansökan om utbetalning Fliken fylla i ansökan om utbetalning är en överflik och kopplat till denna överflik finns ett antal underflikar. Dessa underflikar skall variera beroende på stödtyp. De underflikar som skall finnas på de olika stödtyperna beskrivs i särskilt dokument. Underflikerna ska kunna ge information om de obligatoriska uppgifterna i just den fliken är alla ifyllda och sparade. När ansökaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken sammanfattning På fliken sammanfattning ska det visas en sammanfattning av de uppgifter som fyllts i och sparats. För de underflikar där inga uppgifter fyllts i skall ändå rubrikerna från dessa underflikar visas. Fliken sammanfattning ska ha en funktion att skriva ut i utskriftsvänligt format. Sammanfattningen av ansökan om utbetalning skall vara möjligt att skicka som PDF via e-post. När användaren lämnar fliken skall uppmaning ges om att spara ifyllda uppgifter eller inte Fliken skicka in ansökan om utbetalning Fliken skicka in ansökan om utbetalning ska ansökaren inte kunna komma åt om inte alla obligatoriska uppgifter i ansökan om utbetalning är ifyllda. På denna flik skall ansökaren få frågan om de vill skicka in ansökan om utbetalning eller inte. De valbara alternativen ska vara skicka in eller avbryt. Vid val skicka in skall funktionen för signering genereras. Signeringen av ansökan om utbetalning ska ske genom e-legitimation från Nordea, Telia och Bank-id samt sk. DTScertifikat från chambersign( Så länge vi har dessa certifikat). När signeringen är klar skall användaren få en kvittens på att ansökan om utbetalning är inskickad jmf dagens lösning med SHS-nummer. Tillsammans med kvittensen ska 10 (16)

11 en sammanfattning av ansökan om utbetalning visas på skärmen och detta ska vara möjligt att skriva ut i utskriftsvänligt format. Från kvittensen ska ansökaren kunna stänga fönstret kvittensen visas i och då ska ansökaren skickas tillbaka till min sida. Status på ansökan om utbetalning ska ändras från påbörjad till Ansökan om utbetalning inlämnad. Vid val avbryt ska ansökan om utbetalning sparas och användaren ska skickas till min sida. Status på ansökan ska ändras till Ansökan om utbetalning komplett Sparad ansökan om utbetalning/uppgifter i flikar Ansökan om utbetalning och/eller uppgifterna i flikarna tillhörande ansökan om utbetalning ska vara möjliga att spara utan att sökanden blir utloggad ur e-tjänsten. En ansökan om utbetalning som är påbörjad och sparad ska ansökaren kunna komma åt att redigera via Min sida. När redigera är valt ska ansökaren få fram sin ansökan om utbetalning och det ska finnas information om vilka av flikarna har blivit ifyllda sen tidigare och sparats. Förslagsvis med en grön bock till höger om flikrubriken, kompletteras med tooltip som säger att denna bock indikerar att alla obligatoriska uppgifter i denna flik är ifyllda och sparade. Valet redigera ska synas så länge ansökan om utbetalning inte är inskickad Komplettering/revidering av ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning ska gå att komplettera via e-tjänsten så att ansökaren inte behöver skicka in uppgifter vid sidan om dvs. via sin egen e-post. Kompletteringen/revideringen går som ett dokument till handläggaren som i sin tur lägger in det på ärendet. Komplettering/revidering ska finnas som valbart alternativ från min sida. När ansökaren väljer att komplettera en ansökan om bidrag/stöd visas en sammanställning av ansökan om bidrag/stöd. Från denna sammanställning ska det gå att välja ändra. När ansökaren valt ändra så ska fälten göras möjliga att redigera. När ansökaren är klar med ändringen skall det vara möjligt att spara ändringen. När ändringen är sparad skall ansökaren uppmanas att skicka in kompletteringen/revideringen eller att avbryta. Vid val skicka in komplettering/revidering ska en pdf av den ändrade ansökan om bidrag/stöd genereras som ska gå att skicka via e-post till handläggaren. Valet komplettering/revidering ska inte vara aktiv förrän en handläggare har utsetts. Detta måste framgå. Vid val avbryt skall ansökaren skickas tillbaka till min sida Valet komplettera/revidera ska vara aktiv från det att ansökan om bidrag/stöd skickats in tills det att beslut tagits i ärendet. Är det möjligt att skapa skuggansökningar? Ansökan originalversion - Ansökan reviderad v (16)

12 - Ansökan reviderad v Kopierafunktion 6.1 Kopiera ansökan För att underlätta för de användare som vill skicka in ansökningar till flera olika organisationer eller återanvända en ansökan finns behov av en funktion som gör att hela ansökningar eller delar av ansökan kan kopieras. Åtkomst till denna funktion ges via knappen kopiera som finns som valbart alternativ på mina sidor. Vidare ska funktionen finnas på samlingssidan för stödtyperna det är möjligt att söka bidrag för. Kopiera från min sida När ansökaren väljer alternativet kopiera öppnas en dialog där ansökaren får ange till vilken organisation ansökan ska skickas. Den organisation som kan väljas kan endast vara en organisation som har den stödtyp som användaren valt att kopiera ansökan från. Den kopierade ansökan läggs då upp som en ny ansökan i min sida. Ex. En projektmedelsansökan kan endast kopieras, ev. kompletteras och skickas till andra organisationer som också har projektmedel. Kopiera från samlingssidan Efter val av organisation och stödtyp ska alternativet kopiera från befintlig ansökan vara möjlig. Det måste givetvis finnas en ansökan av samma stödtyp att kopiera uppgifter från. Finns ingen ansökan att kopiera från ska alternativet inte visas. 7 Övrigt 7.1 Meddelandefunktion Meddelandefunktionen på min sida ska vara en tvåvägskommunikation så att sökanden och handläggare kan prata med varandra via e-tjänsten. Helt enkelt en e-postfunktion. 7.2 Utskrift av ansökan om bidrag/ ansökan om utbetalning Ansökan, oavsett om den är sparad eller inskickad till myndigheten, måste gå att skriva ut. Utskriftsfunktion bör finnas på varje modul samt att det finns att välja på Mina sidor. 7.3 Hjälptexter Hjälptexter bör finnas vid varje fält där det så erfordras, lämpligtvis sk. twisties. Dessa hjälptexter bör kunna administreras av lokal admin. 12 (16)

13 7.4 Teknisk nyckel Någon form av teknisk nyckel behövs för att koppla samman inskickade ansökningar med det användarkonto som skickat in ansökan. Det får inte ske att ärenden är kopplade till org.nr och CFAR-nr. Detta kan göra att flera användare kan se samma ärende ev. ansöka om utbetalning på samma ärende. 7.5 Hämtning av befintliga ansökningar om bidrag/stöd samt ansökningar om utbetalning. De ansökare som skickat in ansökan om bidrag/stöd eller vill göra ansökan om utbetalning måste kunna hämta dessa befintliga ansökningar till min sida så att det är möjligt att ansökan om utbetalningar eller komplettera något på befintliga ansökningar. Det är möjligt att via nuvarande lösning för ansökan om utbetalning hämta upp denna med att logga in med certifikat eller e-legitimation. Ansökan om utbetalning är däremot kopplad till org.nr och CFAR-nr. Detta möjliggör en liknande lösning i den nya e-tjänsten. Hämtning av ansökan ska ske genom att användaren får ange Nypsid på den ansökan de vill hämta. Skulle någon ha hämtat ut ärendet redan skall information om detta ges i felmeddelande samt instruktion om att kontakta supporten. 8 Administrativt Gränssnitt 8.1 Allmänt Det administrativa gränssnittet bör vara av content managertyp för att underlätta för lokal admin om så är möjligt. 8.2 Behörigheter Flera organisationer använder sig av samma stödtyp men det finns skillnader i vilka uppgifter de vill ha in.de uppgifter som varje stödtyp anser måste kunna lämnas bör så långt det är möjligt kunna konfigureras specifikt för stödtypen och administreras på lokal nivå. Dvs. en lokal person på ex. länsstyrelsen Jämtland bör ha behörighet att kunna ändra en viss rubrik i e-tjänsten. Detta måste dock ställas i relation till de uppgifter som måste administreras på central nivå för att kunna möjliggöra aggregerad uppföljning eller där uppgiften är av sådan karaktär att den bör vara gemensam för alla medverkande organisationer Behörighet lokal nivå På lokal nivå(dvs. ute på de organisationer som använder e-tjänsten) ska det vara möjligt att konfigurera vissa uppgifter. Detta gäller främst de stödtypsspecifika uppgifterna som ska finnas på följande ställen: Ny ansökan Fliken fylla i ansökan 13 (16)

14 Ansökan om utbetalning Fylla i ansökan om utbetalning Under stödtypen projektmedel finns det ett antal detaljerade stödtyper(understödtyper) där det finns olika behov på uppgifter som ska uppges. Detta leder till att det ska vara möjligt att för varje detaljerad stödtyp och organisation bestämma vilka uppgifter som ska finnas med. Dessa uppgifter ska kunna relativt enkelt administeras över tiden. Exempel: Detaljerad stödtyp A vill ha följande uppgifter: Aktörsuppgifter Projektbeskrivning Kostnadsbudget Finansieringsbudget Detaljerad stödtyp B vill ha följande uppgifter: Aktörsuppgifter Projektbeskrivning Kostnadsbudget 3 av uppgifterna är desamma men stödtyp A vill ha en fjärde uppgift Behörighet Central Nivå För varje stödtyp finns ett minimiantal av uppgifter som måste finnas för att en ansökan och ansökan om utbetalning ska kunna skapas i Nyps. Dessa uppgifter ska endast kunna konfigureras på central nivå dvs. av den förvaltande organisationen. Den centrala nivån ska givetvis också ha behörighet att konfigurera det som den lokala nivån kan konfigurera. Vilka dessa uppgifter är specificeras för varje stödtyp i särskilt dokument. På central nivå ska det vara mjöligt att lägga upp adminkonton Behörighet Utvecklarnivå De delar som styr trafik till och från broker, mellanlagring av data och hämtning av data från Nypsservern m.m bör endast ett fåtal personer ha behörighet att konfigurera. Dvs de personer som är insatta i den tekniska uppbyggnaden av e-tjänsten. 9 Dokumentation Dokumentation ska ske fortlöpande så att vi inte hamnar i ett läge där dokumentationen ska ske i efterhand när systemet är i drift. Dokumentationen ska innehålla uppgifter som beskriver funktionen, var data hämtas ifrån, hur den administreras m.m. 14 (16)

15 10 Framtida önskemål I utvecklingen av denna nya e-tjänst kopplad till Nyps är det inte möjligt att få med alla önskemål som finns från deltagande organisationer och användare av Nuvarande varande webbansökan och potentiella framtida användare av den nya e-tjänsten. Dessa önskemål kommer dock inte att bortses ifrån utan kommer att sparas som underlag för framtida utveckling av e-tjänsten. Det finns viss poäng med att presentera dessa här så att de ev. kan tas hänsyn till i denna utveckling för att underlätta framtida utveckling Utvecklad meddelandefunktion Utveckling av meddelandefunktionen så att det bland annat är möjligt med automatiska meddelanden mellan handläggare och användare när någon uppgift uppdateras på min sida. Denna funktion bör dock vara av sådan typ att det är möjligt för antingen handläggaren eller användaren att stänga av funktionen så de inte blir överrösta av meddelanden Hämtning i realtid av vissa uppgifter Vissa uppgifter, Särskilt när det gäller aktören, finns registrerade på andra platser som det bör gå att hämta uppgifterna från. Exempel på dessa kan vara: Organisationsnummer SNI-kod (branschtillhörighet) Plusgiro och bankgiro Postnummer Juridisk form Postadress m.m Nyttja tjänster som möjliggjorts via PSI-direktivet Skicka ansökan till flera organisationer samtidigt En funktion som möjliggör att skicka samma ansökan om bidrag till flera organisationer utan att först kopiera ansökan och välja en ny organisation att skicka ansökan om bidrag till Läges- och slutrapportering Möjlighet att fylla i lägesrapporter och slutrapporter på samma sätt som det är möjligt att fylla i och skicka in ansökan om bidrag/stöd och ansökan om utbetalning Ansökan om bidrag för stödtyp som inte finns i Nyps Vissa organisationer har möjlighet att ge bidrag/stöd för annat än de stödtyper som hanteras i Nyps. En generell modul som ger användaren möjlighet att skriva sin ansökan och sedan skicka som PDF och/eller XML eller motsvarande via e-post in till vald organisation Projektidé 15 (16)

16 Många ansökningar om bidrag startar som en projektidé innan det blir en ansökan. Stöd för användaren att formulera sin projektidé och sedan kunna skicka in den till berörd myndighet för dialog Lägg till deltagare Det ska vara möjligt för användaren att lägga till en deltagare. Dvs. bjuda in en person som får åtkomst till en specifik ansökan om bidrag/stöd eller ansökan om utbetalning Hämtning av dokument Möjligt för användaren att spara bifogade filer på min sida. Med bifogade filer menas de filer som användaren mottar från handläggaren via meddelandefunktionen. 16 (16)

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt LONA Från ansökan till slutredovisning - översikt Ansökan: Ansökan registreras först av initiativtagare (IT) eller kommun. Registreringen sker direkt i LONA-registret. För kommunprojekt registrerar kommun

Läs mer

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag...

Läs mer

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Nyps användardagar 26 27 Oktober 2011 Magnus Lövgren Daniel Madsén 1 Agenda Vad har hänt? 2 Vad har hänt? Projektstart maj 2010 Kravställning sommar 2010 Utveckling startar

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 1 AV 3 För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Innan du börjar Kolla om ditt företag och din satsning passar för en affärsutvecklingscheck Generell information: www.tillvaxtverket.se/checkar

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Guide 2019 version 1.0 Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN REVIDERAD PLAN SCENKONST För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar minansokan.se Logga in genom att använda e-legitimation eller skapa ett användarkonto Om du väljer att logga in med e- legitimation kommer du att

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag)

Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag) Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag) Du är nu på väg att ansöka om innovationsbidrag via webbansökan en tjänst framtagen av Tillväxtverket och Länsstyrelsen Västerbotten m.fl. Skriv

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Snabbguide till Min ansökan

Snabbguide till Min ansökan Version 2015-05-12 Snabbguide till Min ansökan Innan du börjar För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar kontot fylla i flera ansökningar

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Så här fyller du i ansökan. minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1

Så här fyller du i ansökan. minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Visma TendSign Anbudsgivare

Visma TendSign Anbudsgivare Användarmanual Visma TendSign Anbudsgivare VISMA COMMERCE + 46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Visma TendSign anbudsgivarkonto Visma TendSign är helt webbaserat. Som leverantör

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Hjälptext Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART ÅR 1 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Hur du skapar en ansökan om ändring Version: 1.0 Datum : 2016-04-05 Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om ändring... 1 Öppna Stödärendet...

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Så här gör du SAM-ansökan

Så här gör du SAM-ansökan Den här informationen hittar du också i broschyren Nyheter och översikt 2014 på sidorna 17 25 Så här gör du SAM-ansökan Du gör din SAM-ansökan i SAM Internet. SAM Internet är en tjänst på Jordbruksverkets

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTUR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Hja lpdokument fo r IncertOnline

Hja lpdokument fo r IncertOnline Hja lpdokument fo r IncertOnline Introduktion IncertOnline är en webbportal till stöd för certifierade personer hos Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT). Som inloggad kan personen se sina

Läs mer

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Frågor: Kontakta supporten på e-support@stockholm.se eller elevens

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag 2017-05-16 Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag Kulturdatabasen.se Projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att ansöka om och redovisa regionalt projektbidrag från Kultur och bildning,

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. STÖD TILL STÄRKTA BIBLIOTEK I HELA LANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (44)

Manual Min Ansökan. Version (44) Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 1 (44) Välkommen till Min Ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För sista redovisningsdatum, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REVIDERAD BUDGET Produktionsstöd fonogram ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar även med Firefox

Läs mer

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet.

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄSFRÄMJANDE INSATSER För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 8-10. Den fungerar även med Firefox version

Läs mer