Årsrapport - Linjesjöfart till och från Gotland 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsrapport - Linjesjöfart till och från Gotland 2016"

Transkript

1 Årsrapport - Linjesjöfart till och från Gotland (11)

2 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Avtalets konstruktion... 3 Sammanfattning... 3 Produktion... 4 Trafikutbud... 4 Antal resenärer... 4 Fordon och gods... 6 Kapacitetsutnyttjande... Fel! Bokmärket är inte definierat. Regularitet... 7 Punktlighet ankomst... 8 Nöjdkundundersökning... 9 Tillgänglighet för funktionshindrade... 9 Miljö Ekonomi Minskad ersättning Takpris Bakgrund I november 2007 tecknade Rikstrafiken avtal med Destination Gotland AB angående linjesjöfart till och från Gotland. Avtalet omfattade perioden 1 januari 2009 till och med 31 januari Linjesjöfarten mellan Gotland och fastlandet har varit reglerad av staten sedan 1971 och föremål för statlig ersättning. Syftet är att ge Gotlands innevånare och näringsliv en tillfredsställande transportförsörjning. Detta avtal föregicks av ett upphandlingsförfarande för att kunna tilldela vinnande anbudsgivare en tjänstekoncession. Vid årsskiftet 2010/2011 lades Rikstrafiken ned och verksamheten övertogs av Trafikverket. Genom ett korttidsavtal som tecknades i september 2011 förlängdes i praktiken avtalet till 31 januari (11)

3 Avtalets övergripande konstruktion Genom avtalet tilldelas vinnaren av anbudsförfarandet en s.k. tjänstekoncession. Tjänstekoncessionen innebär att trafikoperatören ansvarar för att tillhandahålla fartyg och i övrigt bära trafikens huvudsakliga affärsrisker. I gengäld behåller operatören trafikens intäkter. Enligt avtalet delas bränsleprisrisken mellan parterna. Genom en takpriskonstruktion påverkar operatörens andel av bränsleprisrisken taket för biljettpriserna. Takpriset definieras som genomsnittspriset för ett verksamhetsår och delas upp i kategorierna Gotlänningar, besökare och gods. I takpriskonstruktionen ingår även förändringen i konsumentprisindex (KPI). Ersättningen till operatören består i huvudsak av en fast ersättning, ersättning för hamn och stuverikostnader samt justering av ersättningen motsvarande 50 % av effekterna av förändrade bränslekostnader. Utöver detta finns en kompensation för ökade kostnader för arbetskraft och övriga insatsvaror som inte kompenseras via biljettprisets påverkan av konsumentprisindex. Sammanfattning Under 2016 reste passagerare mellan Gotland och fastlandet 2016, en minskning med 1,8 % i jämförelse med För första gången sedan linjesjöfarten till Gotland avreglerades uppstod konkurrens då Gotlandsbåten AB under sommarhalvåret trafikerade Västervik-Visby- Nynäshamn, totalt reste passagerare med konkurrenten. Kunderna fortsätter att vara nöjda med trafiken, även om en viss nedgång av betygen skett, vilket redovisas i den årliga nöjdkundundersökningen (NKI). Trafikverkets utgifter för färjetrafiken uppgick under året till 393 Mkr, en ökning i jämförelse med året innan (376 Mkr) och som i huvudsak beror på kompensation för förlorade intäkter på grund av konkurrerande trafik och engångskostnader i form av tillfälligt förhöjda hamnavgifter kopplade till förbättringar av fenderverken i färjeläge 5 och 6 i Visby hamn. Noteras bör att när avtalet tecknades var det i praktiken inte möjligt med konkurrerande trafik. Avtalet avslutades den 31 januari (11)

4 Produktion Trafikutbud I huvudsak kan trafikutbudet beskrivas som att minst utgöras av: 4 dagliga enkelturer för passagerare mellan Visby och Nynäshamn (norra linjen) 2 dagliga enkelturer för passagerare mellan Visby och Oskarshamn (södra linjen) De båda linjerna trafikeras av fyra fartyg. Två isklassade ro-paxfartyg som tar vardera 1500 passagerare och som har en lastkapacitet motsvarande 500 personbilar. Två höghastighetsfärjor (HSC) tar 700 respektive 780 passagerare och har en lastkapacitet motsvarande 145 respektive 160 personbilar. HSC-färjorna går främst under högsäsong och saknar isklassning. Detaljerad omfattning och kapacitet av trafikutbudet framgår av i avtalet redovisat trafikupplägg inkl tidtabell mm. Totalt genomfördes 2901 turer under 2016, varav 1921 turer avsåg den norra linjen och 980 den södra linjen. Totalt genomfördes 57 fler turer än under Antal resenärer Passagerarvolymen för den upphandlade trafiken minskade med 1,8 % totalt, eller med cirka passagerare i jämförelse med föregående år. Antalet passagerare på den norra linjen minskade med och den södra linjen med passagerare. Totalt uppgick passagerarvolymen till knappt passagerare. Av den totala volymen passagerare utgjorde gotlänningar 27 %. Orsaken till det minskade resandet med den upphandlade trafiken står att finna i Gotlandsbåten AB:s entré på marknaden. Gotlandsbåten 4(11)

5 transporterade sammanlagt passagerare, inkluderas dessa ökade antalet färjeresenärer till Gotland med (7 %). På grund av problem med finansieringen av verksamheten bedöms inte Gotlandsbåten komma i trafik under Diagram passagerarutveckling Passagerarmängden varierar kraftigt under året. Under lågsäsong transporteras passagerare per månad medan det under högsäsongens topp i juli månad transporteras närmare passagerare. 5(11)

6 Diagram säsongsmönster 2016 Fordon och gods Antalet personfordon (<6 m) uppgick till knappt vilket var en ökning med 0,6 %. Godsmängden uttryckt som lastmeter ökade 4,5 % och uppgick till knappt meter. 6(11)

7 Diagram utveckling gods och fordon i lastmeter. Regularitet Med regularitet avses genomförda turer i förhållande till planerade turer. Tretton enskilda planerade turer kunde inte genomföras enligt den ordinarie turlistan. Samtliga inställda turer orsakades av hårt väder, de flesta kopplade till stormigt väder under oktober och november. Regulariteten uppgick till 99,6 % (99,5 %). Netto efter extrainsatta turer genomfördes 2901 av 2904 planerade turer. 7(11)

8 Diagram regularitet Punktlighet ankomst Andelen överfarter inom 15 minuters försening i förhållande till turlistans ankomsttider var i genomsnitt 97,5 % (98,6 %) för hela året. De vanligaste orsakerna till förseningarna var hårt väder och tekniska problem. Diagram punktlighet Ankomst inom 15 minuter i förhållande till turlistans ankomsttid. 8(11)

9 Nöjdkundundersökning Det utförs årligen nöjdkundundersökningar för alla upphandlade trafiklinjer. När det gäller färjetrafiken genomfördes under 2016 två undersökningar, en under våren och en under sommaren, detta för att fånga åsikterna från både reguljära resenärer och turister. Helhetsintrycket av resan får, enligt vårens mätning, ett nöjdhetsindex på 79, vilket motsvarar ett mycket bra betyg. Resultatet visar en liten nedgång sedan förra årets mätning. Diagrammet visar sammanfattande betyg från nöjd-kundundersökningar (vårmätningar) och viktat mellan de båda linjerna utifrån passagerarvolym, norra linjen 75 % och södra linjen 25 %. Tillgänglighet för funktionshindrade I en bilaga till avtalet framgår den miniminivå på tillgängligheten som operatören skall säkerställa. Funktionshindrade bör vid incheckningen 9(11)

10 uppge om man behöver särskild hjälp i samband med ombordstigningen. I terminalerna finns terminalvärdar som hjälper till. Funktionshindrade som kör bil ombord kan be om att få en bilplats i närhet till hiss. Ombord finns hytter (begränsat antal) och toaletter som är anpassade för rörelsehindrade. Miljö De mest betydande miljöaspekterna som färjetrafiken ger upphov till är utsläpp av svavel, kväveoxider och koldioxid (klimatpåverkan). För minimering av svavelutsläpp är fartygens framdrivnings- och hjälpmotorer anpassade för lågsvavliga bränslen. För minimering av kväveoxidutsläpp är motorerna utrustade med katalytisk avgasrening. Ekonomi Under 2016 utbetalade Trafikverket totalt 393,1 Mkr i ersättning för trafiken. Ersättningen omfattar grundersättning, justering för ändrade bränslekostnader samt trafikens hamn och stuveriavgifter. Ersättningen inkluderade även 19,2 Mkr avseende förhöjda hamnkostnader, detta enligt ett tilläggsavtal avseende ombyggnad av fenderverken i Visby hamns färjeläge 5 och 6. I ersättningen ingick också 24,9 Mkr avseende kompensation för intäktsbortfall kopplat till förändringen av den förordning som reglerar linjesjöfarten på Gotland. Förändringen som skedde efter att avtalet ingåtts innebar att linjesjöfarten öppnades för konkurrens. Minskad ersättning Enligt avtalet har Trafikverket rätt att minska ersättningen till operatören beroende på brister i uppfyllandet av bl. a punktlighet. Under 2016 har den utbetalda ersättningen minskats med sammanlagt 158 tkr. Ersättningen minskas inte för förseningar som orsakats av hårt väder, haverier eller andra oförutsebara händelser. 10(11)

11 Takpris Avtalet innehåller en takpriskonstruktion vars syfte är att reglera det genomsnittspris som får tas ut från färjetrafikens kunder under ett kalenderår. Takpriset är uppdelat i kategorierna fordon och passagerare, fördelat på gotlänningar och besökare, samt för gods. Takpriset påverkas av förändringar av konsumentprisindex och förändringar av bränslepriserna. Om verkligt pris överstiger takpriset skall överskjutande intäkt återbetalas till Trafikverket. Redovisningen för 2016 visar att verkliga priser understigit takpriserna för samtliga kategorier. Biljettprisindex var för % högre än vid avtalets start (anbudsinbjudan september 2006). Under avtalsperioden har oljepriserna kraftigt ökat fram till 2011/12 och därefter försvagats kraftigt innebärande att 2016 års biljettprisindex är jämförbar med konsumentprisindex. Diagrammet visar Gotlandstrafikens biljettprisutveckling i jämförelse med konsumentprisindex (11)

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Oskarshamn - Visby

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Oskarshamn - Visby Kundundersökning mars 2011 Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Oskarshamn - Visby Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Motion till riksdagen. 1989/90:T635 av Gunhild Bolander (c) Färjetrafiken till och från Gotland. Mot. 1989/90 T635-641. Avtalet

Motion till riksdagen. 1989/90:T635 av Gunhild Bolander (c) Färjetrafiken till och från Gotland. Mot. 1989/90 T635-641. Avtalet Motion till riksdagen 1989/90: av Gunhild Bolander (c) Färjetrafiken till och från Gotland Mot. 1989/90-641 Avtalet Koncessionen på Gotlandstrafiken övergick den l januari 1988 till rederiet Nordström

Läs mer

Utredningsplan för Gotlandstrafiken 2015

Utredningsplan för Gotlandstrafiken 2015 Datum 2008-02-04 1 (6) Diarienummer RT 2008/31 Utredningsplan för Gotlandstrafiken 2015 1 Bakgrund Det övergripande målet för den svenska transportpolitiken är att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv

Läs mer

Kundundersökning juli 2011. Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Nynäshamn - Visby

Kundundersökning juli 2011. Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Nynäshamn - Visby Kundundersökning juli 2011 Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: Nynäshamn - Visby Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Svensk färjeservice till öar 2014

Svensk färjeservice till öar 2014 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 (Omtryk - 11-04-2014 - yderligere præsentation vedlagt) ULØ Alm.del Bilag 126 Offentligt Svensk färjeservice till öar 2014 Ö-STATISTIK TRANSPORTER TILL/FRÅN

Läs mer

Turlista 2015 N Y N Ä S H A M N O S K A R S H A M N V I S B Y. Gäller för perioden 2015.02.02 2016.01.11

Turlista 2015 N Y N Ä S H A M N O S K A R S H A M N V I S B Y. Gäller för perioden 2015.02.02 2016.01.11 Turlista 2015 N Y N Ä S H A M N O S K A R S H A M N V I S B Y Gäller för perioden 2015.02.02 2016.01.11 Kvalitets- och miljöledningscertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 sedan 2003. 2 februari 29

Läs mer

Kravspecifikation, KS

Kravspecifikation, KS , KS Tjänstekoncession avseende färjetrafik till och från Gotland. Bilagor: - Kapacitetskrav, Typår (Excelfil) - Hamnbeskrivning TRV 2011/9301 Sida 1 (30) Innehåll DEFINITIONER... 4 KS KRAV PÅ TRAFIKEN...

Läs mer

Kundundersökning mars 2013

Kundundersökning mars 2013 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige och färjetrafiken håller ställningarna! Passagerarrederierna

Läs mer

Kundundersökning mars 2013

Kundundersökning mars 2013 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Kundundersökning mars 2014

Kundundersökning mars 2014 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en viktig del i resenäringen Passagerarrederierna har en betydande roll i den

Läs mer

Kundundersökning juli Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: DG-N Nynäshamn-Visby

Kundundersökning juli Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: DG-N Nynäshamn-Visby Kundundersökning juli Operatör: Destination Gotland Trafikslag: Färja Sträcka: DG-N Nynäshamn-Visby Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys

Läs mer

Sänk biljettpriset med 25% och investera 4,5 miljarder på utveckling för Gotland under 30 år

Sänk biljettpriset med 25% och investera 4,5 miljarder på utveckling för Gotland under 30 år Miljösmarta förslaget om gotlandstrafiken. Sänk biljettpriset med 25% och investera 4,5 miljarder på utveckling för Gotland under 30 år När jag har funderat kring gotlandstrafiken ser jag bara möjligheter

Läs mer

Kundundersökning mars 2014

Kundundersökning mars 2014 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige! Passagerarrederierna har en central roll i den svenska rese- och

Läs mer

Yttrande över Remiss av förslag till nya föreskrifter om farledsavgifter (dnr )

Yttrande över Remiss av förslag till nya föreskrifter om farledsavgifter (dnr ) 2014-09-08 Sjöfartsverket 601 78 Norrköping Yttrande över Remiss av förslag till nya föreskrifter om farledsavgifter (dnr 14-02372) Stockholms Hamnar har tagit del av Sjöfartsverkets förslag till nya föreskrifter

Läs mer

REDERIERNAS NYTTA FÖR TURISM OCH NÄRINGSLIV I SVERIGE.

REDERIERNAS NYTTA FÖR TURISM OCH NÄRINGSLIV I SVERIGE. REDERIERNAS NYTTA FÖR TURISM OCH NÄRINGSLIV I SVERIGE. För att få en så verklig bild som möjligt av färjerederiernas, som trafikerar svenska hamnar, betydelse och nytta för svensk turism och näringsliv

Läs mer

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2017 Svenska Tågkompaniet Svenska Tågkompaniet AB

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2017 Svenska Tågkompaniet Svenska Tågkompaniet AB Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2017 Svenska Tågkompaniet Svenska Tågkompaniet AB Centralplan 2, 803 11 Gävle Tel +46 (0)26 420 64 00 Org nr 556564-9976 www.tagkompaniet.se Innehåll Allmän information

Läs mer

Subventioner och privata aktörer inom Gotlandstrafiken.

Subventioner och privata aktörer inom Gotlandstrafiken. Svenska politiska systemet 733G16 1 Grupp A: Mimmi Muleta Josefine Stephani Johanna Tydén Subventioner och privata aktörer inom Gotlandstrafiken. - Ska Gotlandstrafiken ses som transportinfrastruktur eller

Läs mer

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB Innehåll Allmän information om vår järnvägstrafik 2014 3 Information och biljetter 3 Punktlighet, hantering av trafikstörningar samt krissituationer

Läs mer

Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening

Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007 Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening Sammanfattning För snart 40 år sedan höll Olof Palme sina numer berömda tal från ett lastbilsflak

Läs mer

Kundundersökning juli 2014

Kundundersökning juli 2014 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Visingsöleden Gränna Visingsö

Visingsöleden Gränna Visingsö TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Giltig fr.o.m 2012-01-01 Vinterturlista 2012-01-01 till 2012-04-19 och 2012-10-29 till 2012-12-31 Från Gränna Från Visingsö EB CB* EB CB* 00 45 C 01 15

Läs mer

Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning

Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik 2017 2018 Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning Beslutad 2019-06-11, av: Regionala utvecklingsnämnden, 115 Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik

Läs mer

Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter.

Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter. Gotländska ståndpunkter. En ö. Ett hav. Möjligheter. Havet är vår landsväg! Gotlands läge gör kommunikationerna med omvärlden till en nyckelfråga och förbindelserna med fastlandet är avgörande för Gotlands

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1 Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1 Innehållsförteckning Våren är på väg! 3 Resandeutveckling 4 Information en del av resande 7 Punktlighet - andel tåg som kommer i rätt tid 11 Orsaken till

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Stockholm - Luleå

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Stockholm - Luleå Kundundersökning mars 2011 Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Stockholm - Luleå Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

Pressrelease 2008-01-14 Bilaga 1. Samtliga frågor, tabeller och nationell överblick Kollektivtrafikbarometern 2007.

Pressrelease 2008-01-14 Bilaga 1. Samtliga frågor, tabeller och nationell överblick Kollektivtrafikbarometern 2007. Pressrelease 2008-01-14 Bilaga 1. Samtliga frågor, tabeller och nationell överblick Kollektivtrafikbarometern 2007. (både resenärer och icke resenärer) respektive resenärer/kunder (reser minst en gång

Läs mer

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Gränna Gäller från 2018-09-24 Vinterturlista 2018-09-24 till 2019-05-02 Från Gränna Från Visingsö 00 45 C 01 15 C 02 03 04 05 30 A 00 A 06 30 A 55 B 00

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 2

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 2 Norrtågs kvalitetsredovisning År 215 Kvartal 2 1 Innehållsförteckning Stabilt resande... 3 8 % av alla förseningar är direkt kopplade till infrastrukturen... 8 Regulariteten var 98 % kvartal 2... 1 2 Stabilt

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4 Norrtågs kvalitetsredovisning År Kvartal 4 1 Kvalitetsrapport kvartal 4 7 % Resandeökning Vi är glada över att närmare 1,5 miljoner resenärer väljer att resa med Norrtåg. Jämfört med trafikstarten 212

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY

Kundundersökning mars 2012. Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY Kundundersökning mars 2012 Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2015 Trafikverket Färjerederiet Arnöleden. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2015 Trafikverket Färjerederiet Arnöleden. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076 RAPPORT Marknadsundersökning Färja Trafikverket Färjerederiet Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 13/4576 Dokumenttitel: Marknadsundersökning Färja Skapat av: Markör Marknad & Kommunikation

Läs mer

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Gränna Gäller från 2018-09-24 Vinterturlista 2018-09-24 till 2019-05-02 Från Gränna Från Visingsö 00 45 C 01 15 C 02 03 04 05 30 A 00 A 06 30 A 55 B 00

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 39 8.12.2017 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Teknisk inspektör

Läs mer

Motion till riksdagen 1985/86:330

Motion till riksdagen 1985/86:330 -l Motion till riksdagen 1985/86:330 RolfClarkson m. fl. (m) Färjetrafiken till Gotland (pro p. 1985/86: l 05) l. Sammanfattning l motionen framförs förslag till hur trafiken mellan fastlandet och Gotland

Läs mer

Kundundersökning juli 2012. Operatör: DESTINATION GOTLAND Trafikslag: Färja Sträcka: VISBY-NYNÄSHAMN

Kundundersökning juli 2012. Operatör: DESTINATION GOTLAND Trafikslag: Färja Sträcka: VISBY-NYNÄSHAMN Kundundersökning juli 2012 Operatör: DESTINATION GOTLAND Trafikslag: Färja Sträcka: VISBY-NYNÄSHAMN Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid

Läs mer

En av de främsta utsläppskällorna av partiklar PM10 i Trelleborgs kommun är sjöfarten som svarar för 35 % av utsläppen.

En av de främsta utsläppskällorna av partiklar PM10 i Trelleborgs kommun är sjöfarten som svarar för 35 % av utsläppen. Förslag att Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborgs kommun utövar tillsyn enligt Miljöbalkens 2 kapitel på färjerederiernas fartyg inom Trelleborgs hamnområde. Bakgrund: Den främsta utsläppskällan av kväveoxider,nox,

Läs mer

Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1

Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1 Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1 Förordning (EU) nr 1177/2010 om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Hemavan - Vilhelmina - Arlanda

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Hemavan - Vilhelmina - Arlanda Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 3,0 miljoner passagerare (2,8 milj.) reste med Eckerökoncernens tre passagerarfartyg vilket är fler än någonsin tidigare Ro-ro-verksamheten lider av en svag marknad

Läs mer

Invånarantal veckovis jämfört med årsskiftet respektive år

Invånarantal veckovis jämfört med årsskiftet respektive år november 1 (8) 1 (8) Sammanfattning Befolkningen efter vecka 47 uppgick till 151 82 vilket är 1 6 fler jämfört med vid årsskiftet. Prognosen för helår är en ökning med 1 65. Resultatet per nov uppgick

Läs mer

Passagerarrederierna en viktig del i rese- och turismnäringen Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna en viktig del i rese- och turismnäringen Passagerarrederiernas Förening PRF Rapport om Passagerarrederierna, mars 2006 Passagerarrederierna en viktig del i rese- och turismnäringen Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna stärker bilden av Sverige utomlands Passagerarrederierna

Läs mer

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Gränna Gäller från 2019-05-03 Sommarturlista 2019-05-03 till 2019-09-22 Från Gränna Från Visingsö 00 45 C 01 15 C 02 03 04 05 30 A 00 A 06 30 A 55 B 00

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 1 Sammanträdesdatum 4.1.2018 Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Teknisk inspektör Magnus

Läs mer

Trafikutredning. Väg 227 Dalarö HANINGE KOMMUN

Trafikutredning. Väg 227 Dalarö HANINGE KOMMUN Trafikutredning Väg 227 Dalarö HANINGE KOMMUN Mars 214 Medverkande Ramböll Lars Strömgren Handläggare 2 Trafikutredning Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 Syfte och förutsättningar...4 Slutsats...4

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Tåg Sträcka: Luleå - Riksgränsen

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Tåg Sträcka: Luleå - Riksgränsen Kundundersökning mars 2011 Operatör: SJ Trafikslag: Tåg Sträcka: Luleå - Riksgränsen Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer

DESTINATION GOTLANDS Hållbarhets arbete

DESTINATION GOTLANDS Hållbarhets arbete DESTINATION GOTLANDS Hållbarhets arbete 2018 En sammanfattning av s hållbarhetsrapport 2018 iso 14001-miljöcerifierade sedan 2003. Utmaningar och möjligheter Detta är ett sammandrag av s Hållbarhetsrapport

Läs mer

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt Ordföranden har ordet Passagerarrederierna en av Sveriges bäst bevarade turismhemligheter Förra året reste fler utrikes kunder med passagerarrederierna än med flyget. Ändå är det få som uppmärksammar den

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia AB Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Avies Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Persontransporter till och från Gotland Undersökning av färje- och flygpassagerarnas resvanor, preferenser och värderingar

Persontransporter till och från Gotland Undersökning av färje- och flygpassagerarnas resvanor, preferenser och värderingar Rikstrafiken Persontransporter till och från Gotland Undersökning av färje- och flygpassagerarnas resvanor, preferenser och värderingar SWECO Infrastructure AB Jenny Widell Isak Jarlebring ra02s 2008-06-03

Läs mer

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Gränna Gäller från 2016-01-01 Vinterturlista 2015-09-28 till 2016-05-01 Från Gränna Från Visingsö 00 45 C 01 15 C 02 03 04 05 30 A 00 A 06 30 A 55 B 00

Läs mer

Rikstrafikens verksamhet Med fokus på tillgänglighetsmodellen som beslutsunderlag. Bosse Andersson Sofia Risberg

Rikstrafikens verksamhet Med fokus på tillgänglighetsmodellen som beslutsunderlag. Bosse Andersson Sofia Risberg Rikstrafikens verksamhet Med fokus på tillgänglighetsmodellen som beslutsunderlag Bosse Andersson Sofia Risberg Rikstrafiken Statlig myndighet under Näringsdepartementet Avhjälpa brister i tillgänglighet

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: NEXTJET Trafikslag: Flyg Sträcka: HEMAVAN-VILHELMINA-ARLANDA

Kundundersökning mars 2012. Operatör: NEXTJET Trafikslag: Flyg Sträcka: HEMAVAN-VILHELMINA-ARLANDA Kundundersökning mars 2012 Operatör: NEXTJET Trafikslag: Flyg Sträcka: HEMAVAN-VILHELMINA-ARLANDA Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL

Kundundersökning mars 2012. Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL Kundundersökning mars 2012 Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Svenska Direktflyg Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2014 Trafikverket Färjerederiet Huvudrapport. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2014 Trafikverket Färjerederiet Huvudrapport. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076 RAPPORT Marknadsundersökning Färja 14 Trafikverket Färjerederiet Huvudrapport Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 13/45 Dokumenttitel: Marknadsundersökning Färja 14 Skapat av: Markör Marknad

Läs mer

PRISLISTA TIDTABELL 2018

PRISLISTA TIDTABELL 2018 Nynäshamn Gdańsk PRISLISTA TIDTABELL 208 gäller t.o.m. 3.0.209 Kopenhaga Stockholm Nynäshamn Ystad Świnoujście Rønne Gdańsk TIDTABELL NYNÄSHAMN GDANSK 0.02.208 3.0.209 m/f NOVA STAR m/f WAWEL AVRESA ANKOMST

Läs mer

Tertialbokslut Jämte prognos 1

Tertialbokslut Jämte prognos 1 7. Tertialbokslut 1 2017 Jämte prognos 1 Kapellskärs Hamn AB 2017-05-30 KAPHAB 2017-05-30 Till Kapellskärs Hamn AB:s styrelse Tertialbokslut 1 jämte prognos 1 för 2017 I gällande arbetsordning finns bland

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Göteborg - Luleå

Kundundersökning mars 2011. Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Göteborg - Luleå Kundundersökning mars 2011 Operatör: SJ Trafikslag: Nattåg Sträcka: Göteborg - Luleå Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

Trendanalys: Vision 2020 Vad krävs för att fördubbla turistnäringens omsättning till 500 miljarder år 2020?

Trendanalys: Vision 2020 Vad krävs för att fördubbla turistnäringens omsättning till 500 miljarder år 2020? Trendanalys: Vision 2020 Vad krävs för att fördubbla turistnäringens omsättning till 500 miljarder år 2020? Sammanfattning Turistnäringen har gemensamt tagit fram en nationell strategi och vision att fördubbla

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 Fått arbete I november2014 fick 182 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Granbergs Buss Trafikslag: Buss Sträcka: Luleå - Kiruna

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Granbergs Buss Trafikslag: Buss Sträcka: Luleå - Kiruna Kundundersökning mars 2011 Operatör: Granbergs Buss Trafikslag: Buss Sträcka: Luleå - Kiruna Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

Nya farledsavgifter 1 (6) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Dnr: Thomas Ljungström,

Nya farledsavgifter 1 (6) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Dnr: Thomas Ljungström, 1 (6) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon 2004-09-08 Dnr: 030501-03-02446 Thomas Ljungström, 011-19 15 58 PM Nya farledsavgifter I regeringsbeslut den 19 februari 2004 gavs Sjöfartsverket i

Läs mer

Allmänna resevillkor för bussar i linjetrafik

Allmänna resevillkor för bussar i linjetrafik Kollektivtrafikenheten 1 av 5 Allmänna resevillkor för bussar i linjetrafik Dessa allmänna villkor samt Transportörens (som definierad nedan) särskilda resevillkor ska utgöra en integrerad del av Transportavtalet

Läs mer

Upphandlingsskadeavgift enligt 17 kap. 1 2 lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU)

Upphandlingsskadeavgift enligt 17 kap. 1 2 lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) Fel! Okänt namn på dokumentegenskap. ANSÖKAN 2013-09-05 Dnr 462/2013 1 (6) Förvaltningsrätten i Stockholm 115 76 Stockholm Ansökan om upphandlingsskadeavgift Sökande Konkurrensverket, 103 85 Stockholm

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Operatör:

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Operatör: Trafikslag: Sträcka: SJ Nattåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Motion till riksdagen 1988/89:Sk641

Motion till riksdagen 1988/89:Sk641 Motion till riksdagen 1988/89:Sk641 av RolfClarkson m. fl. (m) skattefri försäljning m.m. på fartyg mellan fastlandet och Gotland V

Läs mer

POLFERRIES PRISLISTA / TIDTABELL 2014. Ystad - Swinoujscie Köpenhamn - Swinoujscie via Ystad. Prisvärda Polenresor med... gäller t.o.m. 31.01.

POLFERRIES PRISLISTA / TIDTABELL 2014. Ystad - Swinoujscie Köpenhamn - Swinoujscie via Ystad. Prisvärda Polenresor med... gäller t.o.m. 31.01. POLFERRIES Prisvärda Polenresor med... - Swinoujscie Köpenhamn - Swinoujscie via PRISLISTA / TIDTABELL 2014 Stockholm Nynäshamn Köpenhamn Swinoujscie Gdańsk gäller t.o.m. 31.01.2015 POLISH BALTIC SHIPPING

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Operatör:

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Operatör: Trafikslag: Sträcka: SJ Nattåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer

2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef. Pensionärsråd. Kalmar 2015-05-11. En del av Landstinget i Kalmar län

2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef. Pensionärsråd. Kalmar 2015-05-11. En del av Landstinget i Kalmar län 2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef Pensionärsråd Kalmar 2015-05-11 Information Nöjdhet - punktlighet - resande R18. Totalt sett, vilket sammanfattande betyg vill du ge hela resan, d.v.s.

Läs mer

Utbud, priser och konkurrens mellan tåg-flyg

Utbud, priser och konkurrens mellan tåg-flyg KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Utbud, priser och konkurrens mellan tåg-flyg 2010-2018 KTH Järnvägsgrupp 2019-01-30 Bo-Lennart Nelldal, Professor emeritus Metod Årliga undersökningar 1990-2018 av utbud

Läs mer

Till statsrådet och chefen för Näringsdepartementet

Till statsrådet och chefen för Näringsdepartementet Till statsrådet och chefen för Näringsdepartementet Regeringen bemyndigade den 21 december 2000 chefen för Näringsdepartementet att tillkalla en utredare med uppgift att genom förhandlingar med berörda

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 1

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 1 1 Norrtågs kvalitetsredovisning År 217 Kvartal 1 2 Innehållsförteckning Resandeutveckling... 4 Punktlighet andel tåg som kommer i rätt tid... 9 Orsak till försenade tåg... 1 Regularitet andel avgångar

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Trafikslag: Karlstad - Kongsvinger

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Trafikslag: Karlstad - Kongsvinger Operatör: Trafikslag: Sträcka: SJ Tåg Karlstad - Kongsvinger Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2016 Kvartal 2

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2016 Kvartal 2 Norrtågs kvalitetsredovisning År 216 Kvartal 2 Sid 1 Innehållsförteckning Ny tågoperatör... 3 Resandeutveckling per sträcka... 6 Tåg i Tid... 9 Regulariteten 95 %... 1 Sid 2 Ny tågoperatör Norrtågstrafiken

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Östersund - Örnsköldsvik

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Östersund - Örnsköldsvik Operatör: Trafikslag: Sträcka: KR-trafik AB Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8

Läs mer

Folkets hus 15 juni 2011. We expand the port capacity and will create the cleanest port in the Baltic Sea

Folkets hus 15 juni 2011. We expand the port capacity and will create the cleanest port in the Baltic Sea Folkets hus 15 juni 2011 Trelleborgs Hamn Ro-Ro specialisten Omsättning 2010: 201 msek Resultat efter finansiella post.: 20 msek Antal anställda: Direkt 120 Tonnage 2010: 10,8 mton Antal anlöp: 6 000 Verksamhetsområden:

Läs mer

Privata läkare och sjukgymnaster i öppen vård med ersättning enligt nationell taxa 2002

Privata läkare och sjukgymnaster i öppen vård med ersättning enligt nationell taxa 2002 Privata läkare och sjukgymnaster i öppen vård med ersättning enligt nationell taxa 2002 Sammanställning av uppgifter avseende läkare och sjukgymnaster med ersättning enligt lag om läkarvårdsersättning

Läs mer

A-Train AB/ Arlanda Express. Tjänstekvalitetsrapport. Innehåll

A-Train AB/ Arlanda Express. Tjänstekvalitetsrapport. Innehåll A-Train AB/ Arlanda Express Tjänstekvalitetsrapport Innehåll 1. Information och biljetter... 3 2. Punktlighet... 4 3. Renhållning av vagnar... 4 4. Kundmätningar... 5 5. Hantering av klagomål... 5 6. Assistans

Läs mer

Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1

Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1 Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1 Förordning (EG) nr 181/2011 (förordningen) började tillämpas den 1 mars 2013. I förordningen föreskrivs vissa minimirättigheter för passagerare

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

- Ålands officiella statistik -

- Ålands officiella statistik - Christina Lindström, bitr. statistiker Tel. 018-25491 Turism 2014:14 28.01.2015 Inresande till Åland 2014 Antalet inresande under 2014 uppgick till nästan 2 054 500 personer, vilket innebär en minskning

Läs mer

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från

TIDTABELL. Vägfärja. Visingsöleden. Gränna Visingsö Gränna. Gäller från TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Gränna Gäller från 2016-05-02 Sommarturlista 2016-05-02 till 2016-09-25 Från Gränna Från Visingsö 00 45 C 01 15 C 02 03 04 05 30 A 00 A 06 30 A 55 B 00

Läs mer

Tidtabell och prislista 2015

Tidtabell och prislista 2015 1/2 2015 31/1 2016 Tidtabell och prislista 2015 Ystad 20 år av lyckade resor Polonia Polonia erbjuder en bekväm överfart mellan Sverige och Polen. Här finns gott om plats för upp till 1 000 passagerare

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Norrtåg Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

RAPPORT NKI Färja Trafikverket Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076

RAPPORT NKI Färja Trafikverket Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076 RAPPORT NKI Färja 2015 Trafikverket Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076 Innehåll Bakgrund och syfte Metod och urval Svarsfrekvens per led Resultat Målgruppen Vilka kvalitetsområden

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim Kundundersökning mars 2011 Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Not 1: Förändrad redovisning av tunnelbanans punktlighet

Not 1: Förändrad redovisning av tunnelbanans punktlighet 1 2 3 Sammanfattning Den enskilt största orsaken till inställda avgångar i Tunnelbanetrafiken i februari var ett strömavbrott på Grön linje. Ett längre stopp på Röd linje uppstod i samband med en personolycka.

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Långsiktigt hållbar linjesjöfart till Gotland 2015-2030 SAMRÅDSVERSION

Långsiktigt hållbar linjesjöfart till Gotland 2015-2030 SAMRÅDSVERSION Långsiktigt hållbar linjesjöfart till Gotland 2015-2030 SAMRÅDSVERSION Rikstrafiken RT 2008/38 2010-01-10 2 (78) Innehåll 1 INLEDNING 4 1.1 BAKGRUND OCH SYFTE 4 1.2 GOTLANDSTRAFIKENS UTVECKLING 5 1.3 MÅL

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014 Fått arbete I oktober 2014 fick cirka 189 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Skärgårdstrafik

Skärgårdstrafik Kommunstyrelsen 2011 12 05 262 608 Arbets och personalutskottet 2011 11 14 225 483 Dnr 11.641 83 deckf11 Skärgårdstrafik 2012 2014 Ärendebeskrivning Styrande dokument för Luleå skärgård I strategin för

Läs mer

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats.

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats. 1 2 3 Sammanfattning Denna automatgenererade månadsrapport är ett arbetsmaterial som fr.o.m. rapporteringen av januari 2011 ersätter den version av "Punktlighet i SL-trafiken" som tidigare beslutades av

Läs mer