ELVÄRME OCH FROST- SKYDDSLÖSNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ELVÄRME OCH FROST- SKYDDSLÖSNINGAR"

Transkript

1 ELVÄRME OCH FROST- SKYDDSLÖSNINGAR

2 Allmän information Elvärme Elvärme är ett bekvämt, tillförlitligt och flexibelt sätt att värma upp bostaden. Enligt energisparorganisationen Motiva är metoden också en kostnadseffektiv uppvärmningsmetod för energisnåla bostäder. Därför är det inget under att två av tre husbyggare väljer elvärme. EKONOMISK OCH VÄLFUNGERANDE Vid elvärme omvandlas energin till värme med hög verkningsgrad. Energiförbrukningen kan optimeras genom noggrann reglering. Kräver inga stora investeringar, ingen regelbunden service och inte heller särskilda tekniska utrymmen. Bostadsytan kan användas för boende. MÅNGSIDIG Möjlighet att ansluta olika elvärmemetoder enligt behov. Lämplig för alla utrymmen i hemmet och kan installeras i efterhand på enkelt sätt. BEKYMMERSLÖS En enkel och förmånlig metod att bygga om värmesystemet när det gamla systemet behöver förnyas. Kräver ingen service. När ett fel uppstår är reparationen enkel.

3 Allmän information Planering av elvärme Ett välplanerat och korrekt installerat värmesystem i ett hem sparar energi och kan anpassas flexibelt efter behoven i hemmet. Planera elvärmesystemet med omsorg så att lösningen blir överskådlig och energieffektiv. ÖVERSKÅDLIGHET När elektrifieringsbehoven kartläggs för en bostad bör man förutse familjens kommande behov; hur olika rum kommer att användas, hur rummen inreds och hur användningen av rummen kan förändras i framtiden. ENERGIEFFEKTIVITET Att satsa på energieffektivitet är lönsamt. De pengar som satsas betalar sig snabbt tillbaka med ränta. Vid renovering kan det vara idé att även byta fungerande elradiatorer till nya modeller eftersom de moderna elradiatorerna från Ensto är betydligt säkrare och energisnålare. BOENDEKOMFORT Elvärme planeras per rum. En kombination av olika uppvärmningsmetoder ger den bästa boendekomforten. Temperaturen i respektive rum kan regleras enligt önskemål. Elvärmesystemet kan döljas i byggkonstruktionerna eller lämnas synligt. Om bostaden byggs om under en renovering kan det vara lönsamt att riva det gamla värmesystemet och bygga ett nytt, modernt elvärmesystem. Ibland kan det vara tillräckligt att dölja de nya ledningarna t.ex. under vägglister.

4 Värmesystem Golvvärme Golvvärme är en behaglig lösning som kan användas överallt i en bostad. Värmesystemets komponenter är dolda och värmen sprids jämnt över ett stort område. TILLFÖRLITLIG OCH BEKYMMERSFRI Mycket säker. Golvvärmeprodukterna installeras permanent inne i byggkonstruktionerna. Bekymmersfri; golvvärmen kräver ingen service. Ingen risk för frysning ens vid hård köld. Orsakar inte vattenskador. Ett uppvärmt golv ger snabbare upptorkning av golvet i fuktiga utrymmen och förhindrar att fuktproblem uppstår. HÖG VERKNINGSGRAD Ett elektriskt golvvärmesystem utnyttjar energin effektivt. Uppvärmningen i rummen regleras med termostater. Tack vare golvvärmen kan den övriga värmen i bostaden ställas in på lägre nivå. Detta kan ge en energibesparing på upp till %. REN INOMHUSLUFT Golvvärmen jämnar ut luftens rörelser och minskar dammets cirkulation inomhus. Resultatet är att golvdrag elimineras och att inomhusluften blir idealisk för allergiker. FLEXIBEL Kan installeras antingen som direktvärme eller som partiellt ackumulerande värme. Med ackumulerande värme kan förmånlig nattström utnyttjas. Omtyckt av inredaren; värmesystemets dolda komponenter ger utrymme för möblerna. Lämplig överallt i en bostad. Välj lämplig produkt i Enstos sortiment enligt byggnadsskede, rumstorlek, värmebehov, golvkonstruktion och golvmaterial.

5 Värmesystem Elradiatorer Elradiatorer är den vanligaste lösningen för eluppvärmning. De omvandlar elenergi till värme exakt på den plats där värmen behövs. Enstos elradiatorer krävar inga speciella bygglösningar och är därför också mycket lämpliga för renoveringsobjekt. ENERGIEFFEKTIV Utomordentlig verkningsgrad. Energin omvandlas nästan hundraprocentigt till värme. Noggranna termostater reagerar snabbt på temperaturförändringar och sparar energi. Låga värmeförluster. Elradiatorerna värmer i första hand inomhusluften och inte omgivande byggkonstruktioner. TRYGG OCH DRIFTSÄKER Yttemperaturen hos elradiatorerna från Ensto är högst 70 C och därför förbränns inte luftens damm på elradiatorns yta. Ett inbyggt överhettningsskydd bryter strömmen till elradiatorn i problemsituationer. I Enstos sortiment finns driftsäkra och trygga elradiatorer för både torra och fuktiga utrymmen. LÄTTINSTALLERADE Behändiga att installera, underhålla och reparera. Elradiatorerna med stickpropp kräver ingen elmontör vid installationen. Ett enkelt sätt att förbättra en bostads energieffektivitet är att byta de gamla elradiatorerna till nya elradiatorer som är försedda med elektronisk termostat. Bytet av elradiatorer utförs snabbt och snyggt av en yrkesman och är en mycket lönsam investering.

6 Värmesystem Frostskydd Med Enstos frostskyddslösningar fungerar vattenrör, gångbanor, körramper, regnvattenavrinning och stuprör problemfritt under alla väderförhållanden. Frostskyddet är lätt att installera med värmekablar. FROSTSKYDD FÖR VATTENRÖR Alla rör som riskerar att frysa kan skyddas med värmekablar för att förebygga sådana skador som frysta rör orsakar. Rörledningar kan skyddas med värmekabel både inomoch utomhus. I Enstos sortiment finns frostskyddslösningar både för plast- och metallrör. FROSTSKYDD FÖR REGNVATTENSYSTEM Värmekablar i takfötter, rännor och stuprör ser till att vattnet inte fryser till is på taket vid köld. På så sätt bildas inga farliga is- eller snöanhopningar. AVISNING AV UTEPLATSER Gångbanor kan hållas isfria med värmekablar och frostskyddsnät. Därigenom kan man röra sig tryggt och obehindrat.

7 Kontrollsystem Värmereglering En noggrann och snabbt reagerande värmereglering ger optimal inomhustemperatur. Beakta värmeregleringen redan i planeringsskedet för att få den bästa lösningen. En elkonstruktör eller någon annan yrkesman i elbranschen kan lämna ytterligare information om regleringsmöjligheterna. VÄRMEREGLERING Värmen i varje enskilt rum kan regleras med golv-, rumseller kombinationstermostater. Eftersom varje rum har en egen termostat kan en temperatur väljas i respektive rum som är lämplig för rummets användning. I badrum kan t.ex. temperaturen vara högre och i sovrum lägre. FROSTSKYDDETS REGLERING Frostskyddet för uteplatser, regnvattensystem och rör kan regleras med reglerutrustning. Regleringen ger möjlighet att använda förmånlig nattström för avisningen av uteplatser. I Enstos sortiment finns helautomatiska frostskyddsregulatorer samt olika temperatur- och issensorer. REGLERING AV ELFUNKTIONER Alla elektriska funktioner i en bostad kan skötas av en osynlig vaktmästare, bostadens kontrollsystem. I Enstos sortiment finns systemet ECO600 för reglering av en bostads elfunktioner. Systemet är särskilt lämpligt för fritidshus där den fjärregleringsmöjlighet som bygger på förhållandena kommer till nytta. Det mer omfattande EIB/ KNX-fastighetsautomationssystemet ger en täckande övervakning och reglering av funktionerna i en bostad, t.ex. av värme, belysning och ventilation. Tekniken ger möjligheter till förändringar i byggnaden och sparar energi. Onödig förbrukning kan lätt kopplas av utan att komforten sänks och återställas med en knapptryckning.

8 Planerings- och installationsinstruktioner Installation av golvvärme Betonggolv För betonggolv är golvvärmekabeln Tassu det bästa valet. Kabeln är lämplig för lokaler med tjock betongplatta, stort värmebehov eller när partiellt ackumulerande golvvärme används. Lägsta installationstemperatur är -15 C. Kabeln fixeras i armeringsnätet eller i en montagelist så att kabeln hålls på rätt plats under gjutningen. Partiellt ackumulerande golvvärme Effekt: W/m 2 C/c-avstånd: cm Installationsdjup: 5-10 cm Direkt golvvärme Effekt: W/m 2 C/c-avstånd: cm Istallationsdjup: 5 cm Sanering Värmekabeln ThinKit eller golvmattan ThinMat installeras på befintlig golvyta antingen med nät eller med installationstejp. Ett häftskikt läggs på det gamla golvet som underlag för den nya massan. På värmekabeln gjuts golvvärmemassa så att kabeln täcks helt. Därefter jämnas ytan ut och golvbeläggningen läggs på ytan. Effekt: W/m 2 C/c-avstånd: 9-20 cm Golv av gipsskivor Värmekabeln ThinKit läggs ut på gipsskivan. Prima alltid underlaget innan du lägger golvvärmekabeln. Täck över värmekabeln med spackel- eller avjämningsmassa för värmegolv. Spackelmassan ska ligga minst 5mm över kabeln. I våta utrymmen behandlas ytan med fuktskydd. Installation av värmekabel ska utföras av behörig elinstallatör. Effekt: W/m 2 C/c-avstånd: 9-14 cm Trägolv Om golvet är av trä lämnas en 3 cm luftspalt mellan golvytan och kabeln. Värmekabeln Tassu S fixeras på isoleringen i det bindnät som finns i luftspalten. Effekt: W/m² C/c-avstånd: cm

9 Planerings- och installationsinstruktioner Installation av elradiatorer I Enstos produktsortiment finns ett brett urval lättinstallerade elradiatorer. PLACERING AV ELRADIATORER Elradiatorer kan användas i alla utrymmen i hemmet. Oftast placeras de under fönster och då undviks känslan av drag från fönstren. En god värmeeffekt förutsätter att luften kan cirkulera fritt nära elradiatorerna. Även lämplig i bastun. Där behövs också grundvärme. ELRADIATORINSTALLATÖR På elradiatorns förpackning finns en märkning som visar vem som får installera elkomponenterna i förpackningen. En elradiator med mekanisk termostat kopplas t.ex. med vanlig stickpropp och för detta krävs ingen elteknisk yrkesman. INSTALLATION AV ELRADIATOR Elradiatorerna från Ensto är lättinstallerade eftersom radiatorns väggfäste kan användas som hjälp vid bestämningen av platsen för fästhålen. Väggstativet kan lutas för att underlättar dammsugning.

10 Planerings- och installationsinstruktioner Installation av frostskydd VATTENRÖR Installationen kan göras inuti eller utanpå rören. I ett dricksvattenrör får endast en kabel med isolering som inte påverkar vattnets smak eller lukt användas. Värmekabelns maxeffekt är 10 W/m när kabeln installeras i ett plaströr. I stora rör kan självbegränsande värmekablar med större effekt eller alternativt flera värmekablar användas. Frostskydd för vattenrör och utrustningar i rörsystemen, till exempel vattenmätare, är lätt att montera även i efterhand med Ensto Plug n Heat-element som är försett med stickpropp. SYSTEM FÖR REGNVATTENAVRINNING Värmekablarna placeras på bottnen av horisontella rännor, i stuprör och vid behov i regnvattenavlopp. Använd gärna ett kontrollsystem för att reglera frostskyddet samt spara energi. UTEPLATSER Frostskyddet utomhus installeras enklast med Enstos färdiga frostskyddsnät. Även kablar med konstant motstånd eller självbegränsande värmekablar kan användas. När en uteplats hålls isfri med elektricitet installeras värmekabeln vanligtvis under ytskiktet i sandlagret, betongen eller asfalten. Avisningseffekten blir bäst om området isoleras undertill.

11 Produkter Golvvärme ThinMat-golvvärmematta W/m2 med termostat Matta för komfortgolvvärme i både torra och fuktiga utrymmen. Trä, parkett, laminat, betong, sten eller klinker kan användas som ytmaterial. Lämplig att installera på spånskiva när spackelmassa för golvvärme används. Förpackningen innehåller golvvärmematta, golvvärmetermostat, aluminiumtejp, givare och ett böjligt monteringsrör för givaren. Termostatens, ECO10FSJ+E, temperaturintervall är C, IP31. Märkspänning är 230 V. Kallkabelns längd är 4 m. Lägsta monteringstemperatur är + 5 C. Bredden på ThinMat är 48 cm. ThinMat100.1, 100 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM100.1+T ThinMat100.15, 150 W, 3 m, 1,5 m 2 EFHTM T ThinMat100.2, 200 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM100.2+T ThinMat100.3, 300 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM100.3+T ThinMat100.4, 400 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM100.4+T ThinMat100.5, 500 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM100.5+T ThinMat100.6, 590 W, 12 m, 6 m 2 EFHTM100.6+T ThinMat100.8, 800 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM100.8+T ThinMat100.10, 1000 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM T ThinMat100.12, 1200 W, 24 m, 12 m 2 EFHTM T ThinMat-golvvärmematta W/m2 utan termostat Matta för utrymmen med sämre isolering och med betong-, sten- eller klinkergolv. Rekommenderas inte för montering vid trä-, parkett- och laminatytor och inte heller på spånskiva. Förpackningen innehåller golvvärmematta, aluminiumtejp och ett böjligt monteringsrör för givare. Märkspänning är 230 V. Kallkabelns längd är 4 m. Lägsta monte-ringstemperatur är + 5 C. Bredden på ThinMat är 48 cm. Golvvärmeförpackning ThinKit ThinKit är avsedd för golvvärme i små och oregelbundna utrymmen. Kabeln är rund och diametern endast 4,2 mm. Produkten kan användas med alla golvmaterial, men kabeln skall installeras på en brandsäker yta. Förpackningen innehåller golvvärmekabel, golvvärmetermostat, givare, böjligt givarrör och monteringstejp. Termostatens, ECO10FSJ+E, temperaturintervall är C, IP31. Kallkabelns längd är 3 m. ThinKit1, 130 W, 13,5 m, 0,9-1,6 m 2 EFHTK1+T ThinKit1,5, 150 W, 14,5 m, 1-1,9 m 2 EFHTK1.5+T ThinKit2, 220 W, 22,5 m, 1,5-2,8 m 2 EFHTK2+T ThinKit3, 280 W, 28,5 m, 1,9-3,5 m 2 EFHTK3+T ThinKit4, 400 W, 40 m, 2,7-5 m 2 EFHTK4+T ThinKit5, 450 W, 45 m, 3-5,6 m 2 EFHTK5+T ThinKit7, 690 W, 70 m, 4,6-8,6 m 2 EFHTK7+T ThinKit8, 780 W, 78,5 m, 5,2-9,8 m 2 EFHTK8+T ThinKit10, 980 W, 98 m, 6,5-12,3 m 2 EFHTK10+T ThinKit11, 1100 W, 110 m, 7,3-13,8 m 2 EFHTK11+T ThinKit16, 1650 W, 165 m, 11-20,6 m 2 EFHTK16+T Golvvärmetermostater Golvvärmetermostat för rumsspecifik temperaturreglering. Märkström 10 A res. Max belastning 2300 W. Temperaturens fasta sänkning 4 C, vid 230 V reglerspänning. Driftspänning 230 V. Reglerområde +10 C +60 C. Termostatens NTCgivarkabel är 4 m, max Ø 7,5 mm, kan förlängas till 10 m. Brukstemperaturintervall -20 C C. Tvåpolig kontakt. IP31. Golvvärmetermostat 10 A, med givare. Jussi produkt ECO10FJP Dosa för infällt montage IP44 av termostaten ECO10F ECOAC44P Golvvärmetermostat 10 A + jordfelsbrytare Jussi-produkt ECO10FJW ThinMat160.1, 160 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM ThinMat160.2, 320 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM ThinMat160.3, 480 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM ThinMat160.4, 640 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM ThinMat160.5, 800 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM Kombinationstermostat Kombinationstermostat för rumsspecifik temperaturreglering. Märkström 16 A res. Max belastning 3600 W. Styrning 230 V. Spänning 230 V +10 %, -15 %, 50 Hz. Reglerområde +10 C +50 C (golv), +5 C +35 C (rum). Temperatursänkning 0 15 C. Temperaturhöjning C. Begränsning av golvtemperaturen +25 C C. NTC-givare 4 m, max Ø 7,5 mm, kan förlängas till 10 m. Brukstemperaturintervall -20 C C. Tvåpolig kontakt. IP30. Kombinationstermostat 16 A, med golvgivare, Jussi produkt ECO16FRJP

12 Produkter Elradiatorer Elradiatorer Beta radiatorer med mekanisk termostat och stickpropp Konvektionsradiator med mekanisk termostat (6-30 C) och stickpropp. Kan installeras i alla torra utrymmen i en bostad. Termostatens noggrannhet är +/- 0,5 C och inställning underlättas av en tydlig sifferskala. Yttemperatur lägre än 60 C. Driftspänning 220 V V +10 %/-15 %. IP21. Innehåller väggfäste. Beta radiator med stickpropp 250 W, 389 x 451 mm Beta radiator med stickpropp 500 W, 389 x 585 mm Beta radiator med stickpropp 750 W, 389 x 719 mm Beta radiator med stickpropp 1000 W, 389 x 853 mm Beta radiator med stickpropp 1500 W, 389 x 1121 mm Beta radiator med stickpropp 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBM02P EPHBM05P EPHBM07P EPHBM10P EPHBM15P EPHBM20P Beta E radiatorer med elektronisk termostat Konvektionsradiator med elektronisk termostat (5-30 C) och kopplingsdosa. Kan installeras i alla torra utrymmen i en bostad. Termostatens noggrannhet är +/- 0,2 C och inställningen underlättas av en tydlig sifferskala. Radiatorn är försedd med fast 5 C temperatursänkning. Yttemperatur lägre än 60 C. Driftspänning 220 V, +10 %/-15 %. IP21. Innehåller kopplingsdosa och väggfäste. Beta E radiator med kopplingsdosa 250 W, 389 x 451 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 500 W, 389 x 585 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 750 W, 389 x 719 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1000 W, 389 x 853 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02B EPHBE05B EPHBE07B EPHBE10B EPHBE15B EPHBE20B Beta E radiatorer med elektronisk termostat och stickpropp Konvektionsradiator med elektronisk termostat (5-30 C) och stickpropp. Kan installeras i alla torra utrymmen i en bostad. Termostatens noggrannhet är +/- 0,2 C och inställningen underlättas av en tydlig sifferskala. Yttemperatur lägre än 60 C. Driftspänning 220 V, +10 %/-15 %. IP21. Innehåller väggfäste. Beta E radiator med kopplingsdosa 250 W, 389 x 451 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 500 W, 389 x 585 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 750 W, 389 x 719 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1000 W, 389 x 853 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02P EPHBE05P EPHBE07P EPHBE10P EPHBE15P EPHBE20P Beta E radiatorer 400 V med elektronisk termostat Konvektionsradiator med elektronisk termostat (5-30 o C) och kopplingsdosa. Kan installeras i alla torra utrymmen i en bostad. Termostatens noggrannhet är +/- 0,2 o C och inställningen underlättas av en tydlig sifferskala. Radiatorn är försedd med fast 5 o C temperatursänkning. Yttemperatur lägre än 60 o C. Nominell spänning 400, IP21. Innehåller kopplingsdosa och väggfäste. Beta E radiator med kopplingsdosa 250 W, 389 x 451 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 500 W, 389 x 585 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 750 W, 389 x 719 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1000 W, 389 x 853 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E radiator med kopplingsdosa 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02B EPHBE05B EPHBE07B EPHBE10B EPHBE15B EPHBE20B Fot för Beta radiatorer Med fötterna kan radiatorn användas utan fast installation. Monteras i radiatorn med skruvar som medföljer med fötterna. Fotpar EPHBAC

13 Elradiatorer Frostskydd Roti Stänkvattenskyddad radiator för t.ex. badrum. Yttemperatur lägre än 70 C. Elektronisk termostat (6-30 C). Steglös temperatursänkning (2-20 C). Dubbelisolerad konstruktion. Roti radiator 350 W, 400 x 500 mm ROTI Roti radiator 500 W, 400 x 810 mm ROTI Lista Kombiradiatorer för permanenta bostäder och fritidshus. Kan placeras under stora fönster tack vare den låga höjden. Yttemperatur lägre än 70 C. Elektronisk termostat (6-30 C). Steglös temperatursänkning (2-20 C). Plug n Heat frostskyddskabel Frostskyddskabel med stickpropp för skydd av rör, vattenmätare och komponenter som är känsliga för frysning. Värmekabeln är självbegränsande och därför behövs ingen termostat. Kan monteras i rör för dricksvatten. Nominell spänning 230 V. Effekt 9 W/m Anslutningskabelns längd 2,5 m. IP68. Plug n Heat frostskyddskabel 2 m, 18 W EFPPH Plug n Heat frostskyddskabel 4 m, 36 W EFPPH Plug n Heat frostskyddskabel 6 m, 54 W EFPPH Plug n Heat frostskyddskabel 10 m, 90 W EFPPH Heat frostskyddskabel 15 m, 135 W EFPPH Plug n Heat frostskyddskabel 20 m, 180 W EFPPH Trycktät genomföring för Plug n Heat-kabel 1/2, 3/4 och 1 EFPLV1P Lista radiator 500 W, 200 x 1100 mm LISTA Lista radiator 700 W, 200 x 1370 mm LISTA Lista radiator 900 W, 200 x 1670 mm LISTA

14

15 WXX358/2008/1500/Kuudes Kerros/Hämeen Kirjapaino Oy BUILDING TECHNOLOGY Ensto Electric Oy Finland Filial Sverige Västberga Allé Hägersten TEL FAX

Elvärme- och frostskyddslösningar För bostäder och kommersiella fastigheter

Elvärme- och frostskyddslösningar För bostäder och kommersiella fastigheter Elvärme- och frostskyddslösningar För bostäder och kommersiella fastigheter Ett val för framtiden Välj metod efter behov Elvärme är ett bekvämt och tillförlitligt sätt att värma upp fastigheter och kan

Läs mer

Golvvärme under klinker och natursten

Golvvärme under klinker och natursten Golvvärme under klinker och natursten T2Blå värmekabel T2QuickNet värmematta T2Isolecta energismart isolerskiva + T2Isolecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

Golvvärme. Med värmen i golvet håller du fötterna varma.

Golvvärme. Med värmen i golvet håller du fötterna varma. Golvvärme Med värmen i golvet håller du fötterna varma. Värmekabel Tunn värmekabel, ca 4 mm, för flexibel läggning i oregelbundna utrymmen t.ex. badrum. Värmefoliematta Specialutvecklad för parkettoch

Läs mer

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme P R O D U K T S O R T I M E N T LÅGVOLTS 0 mm i BYGGHÖJD KAKEL PARKETT* PLASTMATTA VÅTUTRYMME Marknadens tunnaste värmekabel. Kelvins unika system ger dig minsta möjliga bygghöjd på ditt nya klinkergolv.

Läs mer

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla VBKZB107 189F9911 NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla Home Heating Ulvehavevej 61 7100 Vejle Danmark E-post: contact@hh-homeheating.se

Läs mer

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS Golvvärme KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS V Ä R M E L E D A R E N V Ä R M E L E D A R E N Golvvärme energibesparande värmekablar med 10 års garanti Golvvärme är en av de mest effektiva och ekonomiska uppvärmningsmetoderna

Läs mer

ELVÄRME OCH FROSTSKYDDSLÖSNINGAR. Building Technology

ELVÄRME OCH FROSTSKYDDSLÖSNINGAR. Building Technology ELVÄRME OCH FROSTSKYDDSLÖSNINGAR Building Technology 3 Innehåll Varför elvärme? 4 Golvvärme 6 Uppvärmning med elradiatorer 8 Takvärme 10 Uppvärmningens styrning 12 Frostskydd 14 Planering av värmesystemet

Läs mer

Upplev verklig komfort

Upplev verklig komfort Upplev verklig komfort Finns nu hos 088L0811 Brochure Danfoss (for Bauhaus) SE Danfoss A/S Heating Segment Ulvehavevej 61 DK-7100 Vejle, Denmark Tel. 013-100 801 E-mail: kundsupport@danfoss.se electricheating.danfoss.com

Läs mer

Golvvärme. LIP Sverige AB. Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip.

Golvvärme. LIP Sverige AB. Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip. Golvvärme LIP Sverige AB Korgvidegränd 1-3 S-162 44 Vällingby Tel.: +46 82 500 70 - Fax: +46 82 500 71 Mail: lipsverige@telia.com - www.lip.dk Gulvvarme A4 1 22/08/05, 9:11:37 Varför? Var? Hur? I den här

Läs mer

T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA

T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA T2REFLECTA ENKLARE INSTALLATION EFFEKTIVARE GOLVVÄRME MED ISOLERSKIVA T2 RÖD ÄR SJÄLVREGLERANDE T2 Röd är en golvvärmekabel som anpassar sin effekt efter värmebehovet i varje millimeter kabel. Du slipper

Läs mer

T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN

T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN T2RÖD DEN INTELLIGENTA VÄRMEKABELN ÄR SJÄLVREGLERANDE T2 Röd är en golvvärmekabel som anpassar sin effekt efter värmebehovet i varje millimeter kabel. Du slipper kalla stråk nedanför fönster och vid dörrar.

Läs mer

Floor Heating - Comfort for Generations

Floor Heating - Comfort for Generations råd med det bästa Floor Heating Comfort for Generations Floor Heating - Comfort for Generations www.kakelplattan.se Värme till alla typer av golv Till klinkergolv väljer du HEATCOM System Cable Mat eller

Läs mer

Vattenburen Golvvärme

Vattenburen Golvvärme Vattenburen Golvvärme ETT AV MARKNADENS TUNNASTE PASSAR BÅDE VID NYBYGGNATION OCH RENOVERING LÄTT ATT INSTALLERA GÖR DET SJÄLV HELT ENKELT BÄTTRE De många fördelarna med golvvärme. De många fördelarna

Läs mer

WehoFloor Golvvärmesystem

WehoFloor Golvvärmesystem WehoFloor Golvvärmesystem TRIVSEL Klimatförhållandena i norden ställer höga krav på värmesystem. Värmesystemet måste fungera energiekonomiskt även under långa köldperioder, utan att komforten för den skull

Läs mer

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02 GB SE Installationsanvisning Instruction deviheat 550 08095218 01.02 Ž Innehållsförteckning Installation av deviheat 550 4 Aktivering av deviheat 550 13 Ändring av grundinställning 15 Fabriksinställningar

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.SE PENTAIR THERMAL MANAGEMENT Vi säljer mest värmekabel i Sverige och det har vi gjort i 60 år Värmekabelsystem är

Läs mer

ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN

ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN ETL FROSTGUARD ETT ENKELT SÄTT ATT FROSTSKYDDA VATTENLEDNINGEN Enkel och säker installation Självbegränsande värmekabel i komplett paket Utanpåliggande eller invändigt montage EN VÄRMEKABEL KLARAR FROSTSKYDDET

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD

Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD FÖR DIN KOMFORT Golvvärme är ett ekonomiskt och mycket praktiskt sätt att få en «varm känsla» i en så vacker men kall

Läs mer

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: GOLVVÄRME Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se GOLVVÄRME Det finns många fördelar med att värma upp sin bostad med

Läs mer

ETL FrostGuard. Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen

ETL FrostGuard. Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen ETL FrostGuard Ett enkelt sätt att frostskydda vattenledningen Enkel och säker installation Självbegränsande värmekabel i komplett paket Utanpåliggande eller invändigt montage En värmekabel klarar frostskyddet

Läs mer

Golvvärme som inspirerar

Golvvärme som inspirerar Golvvärme Golvvärme som inspirerar Med golvvärme från bygger du in både njutning och trygghet i golvet Golvvärmens tilltalande egenskaper gör den intressant som uppvärmningsform i alltfler miljöer. Från

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.SE PENTAIR THERMAL MANAGEMENT Vi säljer mest värmekabel i Sverige och det har vi gjort i 60 år Värmekabelsystem

Läs mer

GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG

GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG GOLVVÄRME FROSTSKYDD ISFRITT INDUSTRI BETONG V Ä RV ÄM RE ML E DL AE DR AE NR E N Kima ett svenskt företag med mer än 40 års erfarenhet av värmekablar. Kima är idag en av de ledande producenterna av värmekablar

Läs mer

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv GOLVVÄRMESYSTEM Installationsmanual Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv Thermopads Pvt Ltd. #28, Nagarjuna Hills

Läs mer

Värmetrygghet från tå till topp

Värmetrygghet från tå till topp Golvvärme Värmetrygghet från tå till topp Med golvvärme från gjuter du in både njutning och trygghet i golvet Golvvärmens tilltalande egenskaper gör den intressant som uppvärmningsform i alltfler miljöer.

Läs mer

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm.

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Tillämpning Stork KabelKit passar både renoveringsobjekt och för nybyggnation för alla typer av golv, exempelvis

Läs mer

UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA. Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar

UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA. Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar UPONOR VVS KULVERT ECOFLEX SUPRA Ecoflex Supra kulvertrör för elvärmda husanslutningar Feb 2006 Ecoflex Supra röret som aldrig fryser Förse ditt hem eller din stuga med ett rör som aldrig fryser. Gör ett

Läs mer

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

GOLVVÄRME. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: GOLVVÄRME Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se GOLVVÄRME Det finns många fördelar med att värma upp sin bostad med

Läs mer

Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. www.m-therm.com

Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. www.m-therm.com Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. Member of: Uppvärmning i väggen: Använd M-Therms 24 volt uppvärmning och få en hälsosam miljö som är ekonomisk, pålitlig, lätt att använda, flexibel och bekväm.

Läs mer

T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong!

T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong! T2BLÅ DEN TUNNA, SMIDIGA VÄRMEKABELN NYHET! T2 Blå finns nu även för traditionell förläggning i betong! NU FINNS DET TVÅ VARIANTER AV T2 BLÅ T2 Blå värmekabel finns nu i två varianter T2 Blå-10 och T2

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN nvent RAYCHEM Energieffektiv golvvärme för maximal komfort Vi säljer mest värmekabel i Sverige Värmekabelsystem har alltid varit vår specialitet. I dag täcker vi

Läs mer

Installationsguide. DEVIreg 530. Elektronisk termostat.

Installationsguide. DEVIreg 530. Elektronisk termostat. Installationsguide DEVIreg 530 Elektronisk termostat www.devi.com Det engelska språket används i originalbruksanvisningen. Övriga språk är en översättning av originalbruksanvisningen. (Direktiv 2006/42/EG)

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

easy&cosy heat mat 150 Installationsguide

easy&cosy heat mat 150 Installationsguide easy&cosy heat mat 150 Installationsguide SE Fig. 1 Fig. 2 Fig. 4b Fig. 5 Fig. 8a Fig. 8b Fig. 3 Fig. 4a Fig. 6 Fig. 7 Fig. 9 Fig. 10 0,5 m Room : Date : Produktspecifikationer easy&cosy heat mat 150 W/m²

Läs mer

Konvektion. Teknik. Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning

Konvektion. Teknik. Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning Teknik Konvektion Enklaste och snabbaste sättet till uppvärmning Roundline är av öppen typ och avger värme via konvektion. Det innebär att den luft som passerar genom radiatorn värms upp, stiger och avger

Läs mer

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER Presentation av ARDEX och ARDEX Lamiheat. ARDEX har den tekniska kompetensen ARDEX har med Lamiheatmattan löst problemet med kall

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

easy&cosy cable 10 Installationsguide

easy&cosy cable 10 Installationsguide easy&cosy cable 10 Installationsguide SE Fig. 1 Fig. 2 Fig. 4b Fig. 5 Fig. 8 Fig. 9 Fig. 3 Fig. 4a Fig. 6 Fig. 7 Fig.10 0,5 m Room : Date : Produktspecifikationer easy&cosy cable 10 easy&cosy cable 10

Läs mer

Användarmanual - Regulator Mini

Användarmanual - Regulator Mini Användarmanual - Regulator Mini Regulatorn är ämnad för reglering av elektriska handdukstorkar som används till torkning av textilier tvättade i vatten samt till rumsuppvärmning. All annan användning är

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1

GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1 GOLVVÄRME UNDER KLINKER OCH NATURSTEN THERMAL BUILDING SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.SE THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1 2 THERMAL BUILDING SOLUTIONS ENERGIEFFEKTIV GOLVVÄRME FÖR HÖGRE KOMFORT Vi säljer mest

Läs mer

Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm.

Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. 1 Stork Elgolvvärme - MattKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Tillämpning Stork MattKit passar både renoveringsobjekt och för nybyggnation för alla typer av golv, exempelvis

Läs mer

Handbok för varma, sköna golv

Handbok för varma, sköna golv Handbok för varma, sköna golv Flexibel, tillförlitlig och lättinstallerad golvvärme Varma fötter gör gott i hela kroppen Njut av att gå barfota hemma på ett varmt och skönt golv Om fötterna är kalla fryser

Läs mer

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre.

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre. DEVIflex ersätter DTIP hitta dina nya här IEC 60800:2009 godkänd PVC yttermantel Installationstemperatur ner till -5 C Rund konstruktion 360 full screening DTIP = DEVIflex DEVIflex ersätter DTIP Marknadens

Läs mer

FROSTSKYDD. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post:

FROSTSKYDD. Elvärmeprodukter AB. Telefon: Fax: E-post: FROSTSKYDD Elvärmeprodukter AB Nålvägen 5 931 57 Skellefteå Telefon: 0910-70 21 88 Fax: 0910-71 08 10 E-post: info@evpab.se www.evpab.se FROSTSKYDD Frusna rör är ett problem när kylan kryper ner i vårt

Läs mer

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Monteringsanvisning för golvvärme Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Tack för att du valt våra golvvärmeprodukter. Du kommer att ha ett varmt och skönt golv i många år. Läs igenom denna

Läs mer

Besiktningsrapport Ellene 13:1

Besiktningsrapport Ellene 13:1 Besiktningsrapport Ellene 13:1 Handläggarens kommentarer: Energiprestanda Energiförbrukning som går till uppvärmning 184 KWh/m² 15217 KWh/år Besiktning utförs i syfte att hitta kostnadseffektiva åtgärdsförslag.

Läs mer

Thermoplus Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras

Thermoplus Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras Elvärme 00 900 W 8 modeller Thermoplus Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras Användningsområden Thermoplus monteras ovanför fönster vilket ger ett effektivt skydd mot kallras. Utformningen gör den

Läs mer

Fläktkonvektorer. Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen. Värme med. Fläktkonvektorer. PF Smart SL/SLS/SLW PCW

Fläktkonvektorer. Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen. Värme med. Fläktkonvektorer. PF Smart SL/SLS/SLW PCW Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen Fläktkonvektorer Värme med Fläktkonvektorer PF Smart SL/SLS/SLW PCW Case: Hobbyrum, privatbostad, Sverige 30-40% snabbare värme Små, lätta och enkla att placera!

Läs mer

DEN SKÖNA. Värmen UNIK DESIGN KOMFORT SOM SPARAR ENERGI TRÅDLÖS STYRNING TEGO

DEN SKÖNA. Värmen UNIK DESIGN KOMFORT SOM SPARAR ENERGI TRÅDLÖS STYRNING TEGO DEN SKÖNA Värmen UNIK DESIGN KOMFORT SOM SPARAR ENERGI TRÅDLÖS STYRNING TEGO VÄRME I UNIK SVENSK DESIGN Roundline är en serie svensktillverkade elradiatorer. Roundline är unik när det gäller formgivningen,

Läs mer

Handdukstorkar www.wosab.se

Handdukstorkar www.wosab.se Torkar och värmer Handdukstorkar www.wosab.se Linear Den elektriska handdukstorken Linear fi nns i 2 storlekar 300W och 600W. Handdukstorken Är försedd med en elektronisk termostat som dimmar temperaturen

Läs mer

Installationsguide. DEVIreg 535. Elektronisk termostat. www.devi.com

Installationsguide. DEVIreg 535. Elektronisk termostat. www.devi.com Installationsguide DEVIreg 535 Elektronisk termostat www.devi.com Det engelska språket används i originalbruksanvisningen. Övriga språk är en översättning av originalbruksanvisningen. (Direktiv 2006/42/EG)

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA 1 nvent.com/raychem nvent Vi säljer mest värmekabel i Sverige och det har vi gjort i 60 år Värmekabelsystem är vår specialitet sedan länge. I dag täcker vi alla

Läs mer

Thermoplus EC. Thermoplus. Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras

Thermoplus EC. Thermoplus. Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras 00-900 W Elvärme 8 modeller Thermoplus EC Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras Användningsområden Thermoplus monteras ovanför fönster vilket ger ett effektivt skydd mot kallras. Utformningen gör

Läs mer

GOLVVÄRME FÖR ALLA GOLV FROSTSKYDD AV VATTENRÖR

GOLVVÄRME FÖR ALLA GOLV FROSTSKYDD AV VATTENRÖR GOLVVÄRME FÖR ALLA GOLV FROSTSKYDD AV VATTENRÖR THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.SE T2RÖD FÖR ALLA TYPER AV ÖVERGOLV T2Röd självbegränsande värmekabel T2Röd värmekabel: Bästa valet för temperaturkänsliga

Läs mer

Värmetillämpningar för inomhusuppvärmning och rörspårning

Värmetillämpningar för inomhusuppvärmning och rörspårning Installationsguide Värmetillämpningar för inomhusuppvärmning och rörspårning Mattor och kablar Intelligent solutions with lasting effect Visit.com Innehållsförteckning Inledning.....................................................

Läs mer

NVENT RAYCHEM QUICKNET Elektriskt golvvärmesystem COMFORT YOU DESERVE

NVENT RAYCHEM QUICKNET Elektriskt golvvärmesystem COMFORT YOU DESERVE NVENT RAYCHEM QUICKNET Elektriskt golvvärmesystem COMFORT YOU DESERVE Den elektriska golvvärmemattan nvent RAYCHEM QuickNet har förbättrad vidhäftningsförmåga och enhetliga kabelavstånd, vilket ger snabbare

Läs mer

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig Thermotech golvvärme Gör det enkelt för dig Vattenburen värme för alla golv Enklare kan det knappast bli Att golvvärme ger den behagligaste värmen vet du redan. Men varför välja just Thermotech? Som en

Läs mer

Thermocassette HP. Thermocassette HP. Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering. Produktfakta

Thermocassette HP. Thermocassette HP. Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering. Produktfakta Thermocassette Thermocassette Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering 2 modeller 3 300 600 W Användningsområden Thermocassette är avsedd för diskret uppvärmning i kontor, badrum,

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH PLASTMATTA 1 nvent.com/raychem nvent RAYCHEM Energieffektiv golvvärme för maximal komfort Vi säljer mest värmekabel i Sverige Värmekabelsystem har alltid varit vår specialitet.

Läs mer

Installationsguide. DEVIreg 316. Elektronisk termostat.

Installationsguide. DEVIreg 316. Elektronisk termostat. Installationsguide DEVIreg 316 Elektronisk termostat www.devi.com DEVIreg 316 Innehållsförteckning 1 Inledning................. 3 1.1 Tekniska specifikationer..... 4 1.2 Säkerhetsanvisningar...... 6 2

Läs mer

Produktkatalog. Radiatorer, konvektorer & fläktar - 1 -

Produktkatalog. Radiatorer, konvektorer & fläktar - 1 - Produktkatalog Radiatorer, konvektorer & fläktar - 1 - .. innehallsforteckning 2. Företagspresentation 3. Miljöbild 4. Oljeradiator elektronisk - konvektor 5. Oljeradiator elektronisk - konvektor 6. Oljeradiator

Läs mer

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E Golvvärme för (k)alla golv Installationsanvisning värmefolie 230V ALLECO G O L V V Ä R M E tfn: 0522-124 00 fax: 0522-124 50 info@alleco.se www.alleco.se Version 1.0 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1

Läs mer

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig THERMOTECH Golvvärme Vi gör det enkelt för dig VÄLKOMMEN TILL THERMOTECHS VÄRLD Thermotech startade när intresset för golvvärme började upptäckas av de stora VVS-tillverkarna. Idén var att utveckla färdiga

Läs mer

Montageanvisning. OBS! Temperaturen i golvet skall begränsas enligt golvtillverkarens rekommendationer.

Montageanvisning. OBS! Temperaturen i golvet skall begränsas enligt golvtillverkarens rekommendationer. Montageanvisning S Teknisk information: Konstruktion U värde Storlek Tjocklek Alu. tjocklek Isolering Tryckhållfasthet Max drift temp Polystyren och Aluminium 3 W/(m2*K) 0,5 x 1 m 13 mm 1 mm 12 mm flamhämmande

Läs mer

CERTIFIERAD GOLVVÄRME MED 15 ÅRS GARANTI

CERTIFIERAD GOLVVÄRME MED 15 ÅRS GARANTI Elektrisk golvvärme Enkel att montera Billig att installera Lätt att reglera Säker användning Underhållsfri CERTIFIERAD GOLVVÄRME MED 15 ÅRS GARANTI VARFÖR VÄLJA HEATCOM? Heatcom är en ledande dansk tillverkare

Läs mer

GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING

GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING www.variotherm.at GOLVVÄRME FÖR FLYTANDE MONTERING VÄRMNING. KYLNING. MÅ BRA. Den supertunna VarioComp. VIDEO GOLVVÄRME FÖR FLYRANDE MONTERING Ditt golv kan vara mer än golv. Den behagliga värmen från

Läs mer

Industriell värme. - värmelösningar med kabel. Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer.

Industriell värme. - värmelösningar med kabel. Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer. Industriell värme - värmelösningar med kabel Fabriksgatan 11 280 10 Sösdala tel: 0451-661 00 fax 0451-614 37 info@backer. se www.backer.se Självbegränsande Självbegränsande värmekablar FSM Temperatur:

Läs mer

Handbok för varma, sköna golv

Handbok för varma, sköna golv Handbok för varma, sköna golv Flexibel och lättinstallerad golvvärme 1 Varma fötter gör gott i hela kroppen Njut av att gå barfota hemma på ett varmt och skönt golv Om fötterna är kalla fryser du i hela

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Rindö 3:42

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Rindö 3:42 Utgåva 1:1 2014-08-19 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Rindö 3:42 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM

Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM Prislista 2013 GOLVVÄRME FÖR ALLA RUM Ebeco har marknadens bredaste golvvärmesortiment med lösningar för alla rum och önskemål. Olika behov, samma lösning. Det är värme som är den röda tråden. Ebecos golvvärmelösningar

Läs mer

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion För diskret design och funktion Användningsområden CIR ger behaglig värme året runt på skyddade terrasser, balkonger och uteserveringar. CIR kan också användas för punktuppvärmning i verkstäder och lager.

Läs mer

Isover Vario Duplex. Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05

Isover Vario Duplex. Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05 Isover Vario Duplex Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05 Isover Vario Duplex Isover Vario Duplex är en ny intelligent ångbroms som genom att anpassa sig efter luftens relativa fuktighet minskar risken

Läs mer

BRUKSANVISNING RAK 09 12.12.2005 TASSU N

BRUKSANVISNING RAK 09 12.12.2005 TASSU N SYSTEM CERTIFICATION 14001 9001 BRUKSANVISNING RAK 09 12.12.2005 TASSU N SYSTEM CERTIFICATION ISO ISO TASSU N R ( Ω / m) PVC Ø 6x8 mm t max. 70 C 1,0 mm 2 Cu PEX / EVA 0,75 mm PVC 2 1 5 4b 7 6 4a 7 1 2

Läs mer

3. Installation av WehoFloor-systemet

3. Installation av WehoFloor-systemet 3. Installation av WehoFloor-systemet Installationen av golvvärmesystemet förutsätter godkännande av dem som planerat objektet. Läs noga igenom installationsanvisningarna inklusive bilagor innan installationsarbetena

Läs mer

Carboninfra IHC För mjuk och effektiv värme

Carboninfra IHC För mjuk och effektiv värme 3 1150 1750 W Elvärme 2 modeller Carboninfra IHC För mjuk och effektiv värme Användningsområden Carboninfra IHC ger en mjuk och direkt värme som tillsammans med det behagliga skenet passar väl i miljöer

Läs mer

Halogeninfra IH. För designade och utsatta utomhusmiljöer

Halogeninfra IH. För designade och utsatta utomhusmiljöer För designade och utsatta utomhusmiljöer Användningsområden Halogeninfra IH är kraftfull med en hög glödtrådstemperatur på 2200 C och är det perfekta valet för utsatta utomhusmiljöer där designen är viktig.

Läs mer

Smart styrning av golvvärme och radiatorer

Smart styrning av golvvärme och radiatorer Smart styrning av golvvärme och radiatorer Värmestyrning via mobil, surfplatta eller dator. FLOORÉ SMART VÄRMESTYRNING 1 Smart värmestyrning med energibesparing Styr både radiatorer och golvvärme it600

Läs mer

Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet.

Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet. Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet. 41 77 01 JAPE VENTGOLV 2013 När bekymren är som värst, eller när bara misstankarna finns där. Har du fukt i betongplattan? Känner du av lukt och emissioner?

Läs mer

Thermoplus EC. Thermoplus. Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras

Thermoplus EC. Thermoplus. Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras 8 modeller 00 900 W Thermoplus EC Smidig värmestrålare som skyddar mot kallras Användningsområden Thermoplus monteras ovanför fönster vilket ger ett effektivt skydd mot kallras. Utformningen gör den också

Läs mer

Golvvärme. Energieffektivt vattenburet golvvärmesystem

Golvvärme. Energieffektivt vattenburet golvvärmesystem Golvvärme Golvvärmesystem skall vara installerade så nära ytan som möjligt för att uppnå bästa möjliga effekt. Energieffektivt vattenburet golvvärmesystem Den uppmärksamme har säkert märkt att det saknats

Läs mer

Energideklaration av Visby Renen 4

Energideklaration av Visby Renen 4 Sida 1 av 5 Energideklaration av Visby Renen 4 SAMMANFATTNING Dokumentet beskriver de beräknade åtgärdsförslag som tagits fram i samband med energideklaration av byggnaden på fastigheten Visby Renen 4.

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11 Utgåva 1:1 2012-05-11 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Lygnesta 2:11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Allmänt om projektering

Allmänt om projektering Projektering Allmänt om projektering Första steget i projektering är att hitta bäst systemlösning med tanke på både förutsättningar och golvbelag. De tre huvudgrupperna av golv- värmesystem är installation

Läs mer

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5 Innehållsförteckning Generella anvisningar... 2 LK Golvvärmepaket 5 m 2... 2 Verktyg och material du behöver...2 Innan du börjar... 3 Viktig information... 3 Förutsättningar för en god funktion... 3 Allmänt

Läs mer

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH LINOLEUM THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1

GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH LINOLEUM THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1 GOLVVÄRME UNDER TRÄ, LAMINAT OCH LINOLEUM THERMAL BUILDING SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.SE THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1 2 THERMAL BUILDING SOLUTIONS ENERGIEFFEKTIV GOLVVÄRME FÖR HÖGRE KOMFORT Vi säljer

Läs mer

Installationsguide. Danfoss ECdry Touch Kit Elektronisk intelligent timertermostat

Installationsguide. Danfoss ECdry Touch Kit Elektronisk intelligent timertermostat Installationsguide Elektronisk intelligent timertermostat Innehåll 1 Introduktion................................................. 2 1.1 Allmän information..........................................2 1.2

Läs mer

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME Upptäck dolda nivåer av trivsel med PURMO golvvärme Inomhusvärme med toppkomfort Purmo golvvärmesystem sveper in rummen i en trivsam värme. Golvvärme ger

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi för brukningen genom byte

Läs mer

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Larmsignaler och passagekontroll för dörrar, grindar och fönster www.siemens.com/securityproducts Answers for infrastructure MK-serien

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Brunna 4:88

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Brunna 4:88 Utgåva 1:1 2012-05-22 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Brunna 4:88 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet:

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet: ECO-TAKFLÄKT En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor Garanterad VILPE -kvalitet: - 1 års färggaranti - 2 års garanti för teknisk funktionalitet - 2 års garanti för elektriska delar VILPE

Läs mer

Thermocassette Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering

Thermocassette Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering Thermocassette 300 600 W Elvärme 4 modeller Thermocassette Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering Användningsområden Thermocassette är avsedd för diskret uppvärmning i kontor,

Läs mer

Installationsguide. Kablar och mattor. Grunda inbäddningar (< 3 cm) Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com

Installationsguide. Kablar och mattor. Grunda inbäddningar (< 3 cm) Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com Installationsguide Kablar och mattor Grunda inbäddningar (< 3 cm) Intelligent solutions with lasting effect Visit DEVI.com Innehållsförteckning 1 Inledning...................... 2 1.1 Säkerhetsanvisningar.............3

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning Installationsanvisning Heatit parkettvärme www.heatit.com Installationsanvisning Heatit parkettvärme Tack för att du valt golvvärme från Heatit. Läs igenom denna installationsanvisning noga innan arbetet

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Moran 1

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Moran 1 Utgåva 1:1 2012-07-25 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Moran 1 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE ENERGIDEKLARATION

Läs mer

MMA Termostater och Termoställdon. Optimal reglering av värme och kyla

MMA Termostater och Termoställdon. Optimal reglering av värme och kyla MMA Termostater och Termoställdon Optimal reglering av värme och kyla Termostater som sänker energikostnaden Värmekostnader är en viktig fråga för villa- och fastighetsägare och alla är intresserade av

Läs mer