Lånespecifika villkor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lånespecifika villkor"

Transkript

1 Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av , jämte komplettering , villkoren för detta lån. De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Betalningsombud: Lånets namn: Lånekapital: Skuldebrevets nominella belopp: Antal skuldebrev: Lånets prioritetsställning: Emissionssätt: Aktia Sparbank Abp Aktia indexobligationslån 5/ Asia-Pacific Högst euro, minst euro euro Högst st Vanligt masskuldebrevslån. Lånet har samma förmånsrätt som Emittentens övriga förbindelser utan säkerhet. I form av värdeandelar Emissionsdag: Emissionskurs: Alternativet Neutral: 100 % Alternativet Extra: 104 % Löptid: 3 år, Återbetalningsdag: Belopp som återbetalas: På återbetalningsdagen betalas lånets nominella belopp och en eventuell indexgottgörelse såsom nedan beskrivs. Den överkurs som betalas i alternativet Extra återbetalas inte. Teckningstid: Teckningsställe: Minimiteckning: Betalning av teckning: Teckningsprovision: Aktia Sparbank Abp:s kontor euro Betalas vid teckning Vid teckning uppbärs en teckningsprovision på 1,0 % av det nominella beloppet. Ränta eller annan gottgörelse: Ränta: Indexgottgörelse: På lånet betalas ingen nominell årlig ränta. På lånets nominella kapital betalas avkastning i form av en indexgottgörelse. Avkastningens storlek är lika med indexkorgens utveckling multiplicerad med en avkastningskoefficient. Indexkorgens utveckling beräknas på basen av utvecklingen

2 för de index som ingår i korgen och med nedannämnda vikter. Utvecklingen för varje index utgörs av den procentuella skillnaden mellan indexets startvärde och dess genomsnittliga slutvärde. Indexets startvärde utgörs av dess officiella stängningsvärde på startdagen och dess genomsnittliga slutvärde utgörs av det aritmetiska medeltalet av 12 kvartals sista dagars officiella stängningsvärden. Avkastningen beräknas enligt formeln: Avkastningen = Nominella värdet * Avkastningskoefficienten * Max 0; Avkastningskoefficienten: 3 i= 1 i ( ) Avg Index1 12 Index W i Index 0 i 0 i * 100% Där Index 1 = FTSE Xinhua 25 Index Index 2 = KOSPI 200 Index Index 3 = S&P ASX 200 Index Index0 = Indexets officiella stängningsvärde på startdagen Index1-12 = Indexets officiella stängningsvärde på respektive slutdag W1, W2 = 30 % W3 = 40 % Avg = Det arritmetiska medeltalet Avkastningskoefficienten är i alternativet Neutral indikativt 60 %, minst 50 %, och i alternativet Extra indikativt 100 %, minst 90 %. (De slutgiltiga avkastningskoefficienterna fastställs senast och är från och med tillgängliga på emittentens kontor och Indexkorgens sammansättning och vikter: Startdag: Indexkorgens sammansättning och vikter på startdagen är: FTSE/Xinhua China 25 Index (30 %), KOSPI 200 Index (30 %) och S&P/ASX 200 Index (40 %). FTSE/Xinhua China 25 Index är ett realtidsindex avsett att användas som underlag för derivathandel och indexfonder. I indexet ingår aktier som handlas på den kinesiska värdepappersmarknaden och som är tillgängliga för utländska investerare. Indexet kalkyleras och publiceras av FTSE/Xinhua Index Limited. Aktierna i indexet skall ingå i det bredare indexet FTSE All-World Index och de skall ha en tillräcklig likviditet. Indexet har räknats sedan Ytterligare information: KOSPI 200 Index består av de 200 största och likvidaste aktierna på KRX-Stock Market i Sydkorea. Indexet är utvecklat att vara underlag för handel i indexderivat. Indexet kalkyleras och publiceras av Korea Exchange (KRX). Indexet har räknats sedan Ytterligare information: S&P/ASX 200 Index består av de 200 största och likvidaste aktierna på Australian Stock Exchange (ASX). Indexet kalkyleras och publiceras av Standard & Poor's. Indexet har räknats sedan Ytterligare information:

3 Slutdagar: , , , , , , , , , , och Betalningsdag för avkastningen: Återbetalningsdagen Börskurs: Börs: Börsdag: Störd börsdag: Marknadsavbrott: Med börskurs avses de officiella slutkurserna för de respektive börsdagarna på de relevanta Börserna. Ifall en officiell slutkurs saknas på någon börsdag som har relevans för beräknandet av avkastningen eller ifall en dag inte är en börsdag, skall som slutkurs användas den närmast följande börsdagens officiella slutkurs. Med Börs avses för varje index del de börser, där handel i de aktier som ingår i indexet och/eller motsvarande aktiederivat vid ifrågavarande tidpunkt huvudsakligen bedrivs. Med Börsdag avses varje för varje index del sådan dag då handel med värdepapper bedrivs, eller skulle ha bedrivits såvida ett Marknadsavbrott inte hade förelegat, på den börs där handel i aktier som ingår i indexet eller i options- eller terminskontrakt relaterade till dessa aktier huvudsakligen idkas eller på en ersättande börs och för vilken en Börskurs offentliggörs. En dag, då handeln avslutas tidigare än normal avslutningstid, anses inte vara en börsdag. Med Störd börsdag avses börsdag då börsen avser hålla öppet för handel i normal omfattning, men inte håller öppet eller då ett marknadsavbrott inträffar. Marknadsavbrott anses föreligga då det under de sista sextio minuterna innan börshandeln avslutas skett eller råder ett inställande eller annan inskränkning av handeln i en aktie som ingår i ett index eller i options- eller terminskontrakt relaterade sådan aktie och Aktia Sparbank Abp gör bedömningen att inställandet eller inskränkningen har en väsentlig inverkan på fastställandet av indexets stängningsvärde. Beräkning av Börskurs vid störd börsdag: Ifall Börskursen på en värderingsdag inte kan fastställas på grund av att störd börsdag föreligger, skall Kalkyleringsombudet fastställa det aktuella värdet på basen av börskursen på den första Börsdagen därefter. Ifall störd börsdag föreligger även under de åtta följande Börsdagarna efter värderingsdagen, skall den åttonde Börsdagen vara värderingsdag oberoende av att störd börsdag föreligger och Kalkyleringsombudet skall fastställa ifrågavarande Börskurs (med beaktande av vad nedan stadgats om Ändringar i Börskurs) i enlighet med formeln och metoden för beräkning av Börskurs som senast var i kraft och med tillämpning av priset på ifrågavarande börs (eller, ifall handeln i aktien är väsentligen inställd eller väsentligen inskränkt, sin uppskattning gjord i god tro av det pris som hade rått vid ifrågavarande börs ifall inställande eller inskränkningen inte hade ägt rum) denna följande Börsdag. Ersättning av organisation som beräknar och publicerar indexet: Ersättning av indexet: Om indexet inte beräknas och publiceras av den organisation som dittills kalkylerat och publicerat indexet utan av en ny organisation, som kalkyleringsombudet godkänner, skall indexet beräknas och publiceras av den nya organisationen.

4 Ändringar i indexet: Avsaknad av index: Rättelse av indexets värde: Kalkyleringsombud: Om indexet ersätts med ett nytt index som enligt kalkyleringsombudets uppfattning beräknas medelst samma eller en i huvudsak likvärdig kalkyleringsformel och metod, skall indexet utgöras av detta nya index. Om organisationen, som beräknar och publicerar indexet, före eller på slutdagen gör en väsentlig ändring i formeln eller metoden för beräkning av indexet eller på annat sätt i väsentlig utsträckning ändrar indexet (undantaget en i formeln eller metoden beskriven ändring i avsikt att upprätthålla indexet vid ändringar i aktiekapital och kapitalisering, samt andra rutinartade händelser) skall kalkyleringsombudet fastställa indexet på slutdagen enligt den formel och metod för kalkylering av indexet som senast var i kraft före ändringen, dock så att härvid används endast de aktier som ingick i indexet före ändringen (utom sådana aktier vilkas notering på ifrågavarande fondbörs har upphört). Om organisationen som beräknar och publicerar indexet, underlåter eller upphör att beräkna eller publicera indexet, skall kalkyleringsombudet fastställa indexets slutvärde på slutdagen enligt den formel och metod för beräkning av indexet som senast var i kraft före ändringen, dock så att härvid används endast de aktier som ingick i indexet före ändringen (utom sådana aktier vilkas notering på ifrågavarande fondbörs upphört). Om indexets slutvärde för startdagen eller slutdagen rättas efter det att värdet har publicerats, skall detta rättade värde användas vid beräkningen av indexutvecklingen förutsatt att ett meddelande om rättelsen har publicerats på emittentens internetsida senast på slutdagen. Aktia Asset Management Oy Ab. Alla i lånevillkoren beskrivna beräkningar utförs av Kalkyleringsombudet. Avgöranden och beräkningar gjorda av Kalkyleringsombudet är bindande utom i fall av ett uppenbart fel. Förbehåll för myndighetsbestämmelse: Ränteberäkningsgrund: Ifall lagstiftning, myndighetsbeslut eller domstolsavgörande medför, att indexgottgörelsen inte kan betalas eller att förutsättningarna för betalning av den väsentligt förändras, har kalkyleringsombudet rätt att avgöra hur lånevillkoren skall uppfyllas. Verkliga/verkliga dagar Övrigt: På det tecknade lånebeloppet betalas ingen ränta mellan teckningsdagen och emissionsdagen. Förbehåll för emissionens genomförande:

5 Emittenten har rätt att låta emissionen förfalla om det tecknade beloppet för detta lån inte uppgår till minst euro. Emittenten har även rätt att låta emissionen eller något av dess alternativ förfalla, ifall en sådan förändring har skett i de ekonomiska eller politiska omständigheterna, räntenivån, valutakurserna eller aktiekurserna eller andra omständigheter som inverkar på emissionen, som enligt emittentens uppfattning väsentligen kunde störa eller försvåra förverkligandet av emissionen eller dess lönsamhet ur emittentens synvinkel. Ifall avkastningskoefficienten i alternativet Neutral skulle understiga 50 % och/eller i alternativet Extra 90 %, har emittenten rätt att låta emissionen förfalla för ifrågavarande alternativs del. Information om att emissionen har förfallit finns tillgänglig på Emittentens huvudkontor senast Ifall emissionen har förfallit sker återbetalning av teckningsbeloppet senast till det konto tecknaren angivit vid teckningen. På beloppet som tecknaren betalat erlägger Emittenten ingen ränta för tiden mellan teckningsdagen och återbetalningsdagen. Bankdag: Bankdagsantagande: Emittentens rätt till förtida återbetalning: Fordringsägares rätt att kräva förtida återbetalning: Börslistning: Med bankdag avses en dag då TARGET-systemet (the Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system) är öppet. Följande Nej Nej Ja Uppskattad tidpunkt för börslistning: December 2005 Låneavkastning och lånets duration: Emedan lånets slutliga avkastning och duration är beroende av indexkorgens utveckling kan lånets slutliga effektiva avkastning inte beräknas på förhand. Ifall indexutvecklingen är negativ är lånets effektiva årliga avkastning cirka -0,3 % (Neutral) och cirka -1,7 % (Extra) på emissionsdagen, ifall emissionskursen är 100 % (Neutral) respektive 104 % (Extra) och med en teckningsprovision på 1,0 %. Om emissionskursen stiger sjunker den effektiva avkastningen och om emissionskursen sjunker stiger den effektiva avkastningen. Lånets duration är cirka 3,1 år. Den effektiva avkastningen och durationen har beräknats enligt nuvärdesprincipen som används allmänt på värdepappersmarknaden. Beräkningsformeln för durationen (Macauley duration) är följande: T ( NV ( kft ) * t) t= 1 DA = NV ( A) där DA = Duration för tillgång A NV = Nuvärde kft = Kassaflöde vid tidpunkt t t = Tid NV(A) = Nuvärde av tillgång A

6 Lånets ISIN-kod: Alternativet Neutral: FI Alternativet Extra: FI Nedanstående graf visar indexkorgens utveckling (Avkastningen beräknad enligt lånevillkoren är inte direkt jämförbar med indexkorgens historiska avkastning. Den historiska avkastningen utgör ingen garanti för framtida utveckling.) Indexkorgen Rätt att använda index: FTSE/Xinhua China 25 Index, KOSPI 200 Index och S&P/ASX 200 Index är föremål för ägande- och upphovsrätt. Aktia Sparbank Abp har enligt licensavtal rätt att använda dessa index i samband med emissionen av detta masskuldebrevslån. Enligt licensavtalen skall Aktia Sparbank Abp inkludera följande klausuler i detta börsprospekt: "The " Aktia indeksiobligaatiolaina 5/2005 Asia-Pacific " are not in any way sponsored, endorsed, sold or promoted by FTSE/Xinhua Index Limited ( FXI ), FTSE International Limited ("FTSE") or Xinhua Financial Network Limited ( Xinhua ) or by the London Stock Exchange PLC (the "Exchange") or by The Financial Times Limited ("FT") and neither FXI, FTSE, Xinhua nor Exchange nor FT makes any warranty or representation whatsoever, expressly or impliedly, either as to the results to be obtained from the use of the FTSE/Xinhua China 25 Index ("the Index") and/or the figure at which the said Index stands at any particular time on any particular day or otherwise. The Index is compiled and calculated by or on behalf of FXI. However, neither FXI or FTSE or Xinhua or Exchange or FT shall be liable (whether in negligence or otherwise) to any person for any error in the Index and neither FXI, FTS, Xinhua or Exchange or FT shall be under any obligation to advise any person of any error therein." The Product(s) is not sponsored, endorsed, sold or promoted by Korea Stock Exchange ("KRX"). KRX makes no representation or warranty, express or implied, to the owners of the Product or any member of the public regarding the advisability of investing in securities generally or in the Product particularly or the ability of the KOSPI and(or) KOSDAQ Indexes to track general stock market performance. KRX's only relationship to the

7 Licensee is the licensing of certain trademarks and trade names of KRX and of the KOSPI and(or) KOSDAQ Indexes which is determined, composed and calculated by KRX without regard to the Licensee or the Product. KRX has no obligation to take the needs of the Licensee or the owners of the Product into consideration in determining, composing or calculating the KOSPI and(or) KOSDAQ Indexes. KRX is not responsible for and has not participated in the determination of the prices and amount of the Product or the timing of the issuance or sale of the Product or in the determination or calculation of the equation by which the Product is to be converted into cash. KRX has no obligation or liability in connection with the administration, marketing or trading of the Product. KRX DOES NOT GUARANTEE THE ACCURACY AND/OR THE COMPLETENESS OF THE KOSPI INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN AND KSE SHALL HAVE NO LIABILITY FOR ANY ERRORS, OMISSIONS, OR INTERRUPTIONS THEREIN. KSE MAKES NO WARRANTY, EXPRESS OR IMPLIED, AS TO RESULTS TO BE OBTAINED BY LICENSEE, OWNERS OF THE PRODUCT, OR ANY OTHER PERSON OR ENTITY FROM THE USE OF THE KOSPI INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN. KSE MAKES NO EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, AND EXPRESSLY DISCLAIMS ALL WARRANTIES OF MERCHANTABILITY OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE OR USE WITH RESPECT TO THE KOSPI INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN. WITHOUT LIMITING ANY OF THE FOREGOING, IN NO EVENT SHALL KSE HAVE ANY LIABILITY FOR ANY SPECIAL, PUNITIVE, INDIRECT, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES (INCLUDING LOST PROFITS), EVEN IF NOTIFIED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. The Product(s) is not sponsored, endorsed, sold or promoted by Standard & Poor's, a division of The McGraw-Hill Companies, Inc. ( S&P ) or the Australian Stock Exchange ( ASX ). S&P and ASX make no representation, condition or warranty, express or implied, to the owners of the Product(s) or any member of the public regarding the advisability of investing in securities generally or in the Product(s) particularly or the ability of the S&P/ASX 200 Index to track general stock market performance. S&P's only relationship to the Licensee is the licensing of certain trademarks and trade names of S&P and the S&P/ASX 200 Index which is determined, composed and calculated by S&P without regard to the Licensee or the Product(s). S&P has no obligation to take the needs of the Licensee or the owners of the Product(s) into consideration in determining, composing or calculating the S&P/ASX 200 Index. S&P is not responsible for and have not participated in the determination of the timing of, prices at, or quantities of the Product(s) to be issued or in the determination or calculation of the equation by which the Product(s) is to be converted into cash. S&P and ASX have no obligation or liability in connection with the administration, marketing or trading of the Product(s). S&P SHALL OBTAIN INFORMATION FOR INCLUSION IN OR FOR USE IN THE CALCULATION OF THE S&P INDEXES FROM SOURCES THAT S&P CONSIDERS RELIABLE, BUT S&P ACCEPTS NO RESPONSIBILITY FOR, AND SHALL HAVE NO LIABILITY FOR, ANY ERRORS, OMISSIONS OR INTERRUPTIONS THEREIN. S&P AND ASX DO NOT GUARANTEE THE ACCURACY AND/OR THE COMPLETENESS OF THE S&P INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN. S&P AND ASX MAKE NO WARRANTY, EXPRESS OR IMPLIED, AS TO THE RESULTS TO BE OBTAINED BY ANY PERSON OR ENTITY FROM THE USE OF THE S&P INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN. S&P AND ASX MAKE NO EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES AND EXPRESSLY DISCLAIM ALL CONDITIONS AND WARRANTIES IMPLIED BY STATUTE, GENERAL LAW OR CUSTOM WITH RESPECT TO THE S&P INDEXES OR ANY DATA INCLUDED THEREIN EXCEPT ANY IMPLIED CONDITION OR WARRANTY THE EXCLUSION OF WHICH WOULD CONTRAVENE ANY STATUTE OR CAUSE ANY PART OF THIS SECTION TO BE VOID.

8 Uppgifter om emission av masskuldebrev Dessa uppgifter om emission av masskuldebrevslån presenteras vid varje låneemission. Beslut och befogenheter som emissionen av lånet grundar sig på: Emittentens ledningsgrupps beslut i enlighet med fullmakt utfärdad av styrelsen Emissionens karaktär: Teckningsrätt: S.k. enskilt lån. Lånet erbjuds till allmänheten. Teckningsrätten har inte begränsats Teckningstid: Löptid: 3 år, Överlåtelse av skuldebrev: Masskuldebreven noteras på tecknarnas värdeandelskonton efter teckningstidens utgång. Emissionskurs: Alternativet Neutral: 100 % Alternativet Extra: 104 % Ränta: Avkastning: Minimiteckning: Teckningsprovision: Teckningsförbindelser: Säkerhet: På lånet betalas ingen nominell årlig ränta. På lånets nominella kapital betalas en eventuell avkastning i form av indexgottgörelse euro 1,0 %, uppbärs vid teckningen. Nej Nej Uppskattning av kapital som inflyter till emittenten och planerat användningsändamål: Högst euro. Lånet ingår i emittentens kapitalanskaffning. Risker: Riskerna som hänför sig till detta värdepapper är beskrivna på sidorna i Grundprospektet, punkt 3. Helsingfors den AKTIA SPARBANK ABP

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 31.03.2003 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 jämte komplettering 7.3.2005 villkoren för detta

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 31.3.2003 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade svenska MTN-Program av den 22 april 2003, jämte

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för :s Masskuldebrevsprogram

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5065

Slutliga Villkor avseende lån 5065 Slutliga Villkor avseende lån 5065 Lån 5065 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Tillväxt Private (ISIN-kod: FI4000018668)

Läs mer

POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som offentliggjorts och daterats

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006 1 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för OKO Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 7.6.2006 (Programprospektet)

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Indexobligation Miljö Private (ISIN-kod: FI4000019682) har den 15 december 2010 fastställts till följande:

Läs mer

Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram.

Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. LÅNESPECIFIKA VILLKOR Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Tillväxt har den 25 oktober 2010 fastställts

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation USA har den 12 april 2011 fastställts till följande: - Deltagandegrad 100 % alternativ

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

Certifikat. Avseende: Med likviddag: Betalning sker vid teckning, senast den 25 september OMX Helsinki 25 Index TM

Certifikat. Avseende: Med likviddag: Betalning sker vid teckning, senast den 25 september OMX Helsinki 25 Index TM Certifikat Avseende: OMX Helsinki 25 Index TM Med likviddag: Betalning sker vid teckning, senast den 25 september 2012 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet

Läs mer

Per Teckningsbelopp erhålls ett Återbetalningsbelopp på Återbetalningsdagen enligt följande:

Per Teckningsbelopp erhålls ett Återbetalningsbelopp på Återbetalningsdagen enligt följande: Indexcertifikat Avseende: OMXS30 TM Emissionsdag: 14 mars 2014 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutliga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG och ska läsas tillsammans med

Läs mer

Certifikat ( Råvaror Autocall Recovery )

Certifikat ( Råvaror Autocall Recovery ) www.handelsbanken.se/certifikat Certifikat ( Råvaror Autocall Recovery ) Avseende: Råvaruindex Med likviddag: 12 januari 2010 Slutliga Villkor Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet

Läs mer

ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/2010 - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/2010 - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/200 - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Debenturlån 2/200 (ISIN: FI400003875) har den 9 juli 200 fastställts till följande: - Lånekapitalet 9 980 000 euro

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 26.4.2005 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram år 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram

Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram För Lånet skall gälla allmänna villkor för rubricerat MTN-program av den 27 juni 2008

Läs mer

De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialen.

De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialen. LÅNESPECIFIKA VILLKOR Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren

Läs mer

Lånekapitalet euro (Neutral euro och Extra euro)

Lånekapitalet euro (Neutral euro och Extra euro) AKTIA INDEXLÅN AVKASTNING EUROPA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Avkastning Europa (Neutral FI4000009113 och Extra FI4000009121) har den 9 mars 2010 fastställts till följande:

Läs mer

UBiX. Slutliga Villkor Indexobligation. United Brokers Med emissionsdag:

UBiX. Slutliga Villkor Indexobligation. United Brokers Med emissionsdag: UBiX Slutliga Villkor Indexobligation Avseende: UBiX Atlas Med emissionsdag: 2006-12-01 Emittent: United Brokers 08-665 64 50 ubix@unitedbrokers.se www.unitedbrokers.se Slutliga Villkor avseende lån 1017

Läs mer

NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2

NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2 NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2 För Instrument skall gälla Allmänna Villkor för Bankernas

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5074

Slutliga Villkor avseende lån 5074 Slutliga Villkor avseende lån 5074 Lån 5074 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som daterats och offentliggjorts

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1028. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1028. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1028 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI och Extra FI ) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI och Extra FI ) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande: AKTIA GULDLÅN, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI4000029780 och Extra FI4000029798) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten Alternativet

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004, jämte komplettering 7.3.2005, villkoren för detta

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1

SLUTLIGA VILLKOR. lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1 SLUTLIGA VILLKOR lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1 Lånets villkor består av Allmänna Villkor för MTN-programmet

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006 1 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för OKO Andelsbankernas Centralbank Abp:s masskuldebrevsprogram

Läs mer

LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002

LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002 LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002 Dessa lånevisa villkor och de allmänna villkoren i det 23.4.2002 daterade börsprospektet för Andelsbankernas masskuldebrevsprogram bildar tillsammans

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1043. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1043. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1043 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2007,

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande: AKTIA INDEXLÅN TILLVÄXT KINA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2007, som

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för :s Masskuldebrevsprogram

Läs mer

Indexcertifikat Sverige 7 Tillväxt

Indexcertifikat Sverige 7 Tillväxt Indexcertifikat Sverige 7 Tillväxt Avseende: OMXS30 TM index Likviddag: 15 oktober 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som offentliggjorts och daterats

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 7

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 7 Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 7 Avseende: Brasilien, Kina, Ryssland och Sydkorea Med emissionsdag: 5 januari 2011 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

Marknadswarrant MWOMX4FSHB

Marknadswarrant MWOMX4FSHB Marknadswarrant MWOMX4FSHB Avseende: OMXS30 TM index Med Emissionsdag: 2 juli 2012 Slutliga Villkor - Marknadswarrant Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 1

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 1 www.handelsbanken.se/certifikat Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 1 Avseende: Brasilien, Kina, Ryssland och Sydkorea Med emissionsdag: 10 juni 2010 Slutliga Villkor Certifikat Fullständig

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Sektorvinnare har den 12 april 2011 fastställts till följande: - Deltagandegraderna

Läs mer

Tillväxtcertifikat Asien 2

Tillväxtcertifikat Asien 2 www.handelsbanken.se/certifikat Tillväxtcertifikat Asien 2 Avseende: Asienkorg Med likviddag: 14 december 2009 Slutliga Villkor Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1094 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP

L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

FöreningsSparbanken ABs

FöreningsSparbanken ABs Slutliga Villkor Lån 423 FöreningsSparbanken ABs SPAX Lån 423 Twostep - Återbetalningsdag 2007-02-07 Serie A (FSPOTS13) - SPAX (sidan 3) Emissionskurs 100 procent och återbetalningskurs lägst 100 procent.

Läs mer

Lånekapitalet 1 076 000 euro (Neutral 702 000 euro och Extra 374 000 euro)

Lånekapitalet 1 076 000 euro (Neutral 702 000 euro och Extra 374 000 euro) AKTIA VALUTAOBLIGATION DOLLARVÄNDAREN - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia valutaobligation Dollarvändaren (Neutral FI4000006606 och Extra FI4000006614) har den 2 december 2009 fastställts

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 3022

Slutliga Villkor avseende lån 3022 Slutliga Villkor avseende lån 3022 Lån 3022 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet dessa

Läs mer

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 6

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 6 Certifikat Autocall Tillväxtmarknader Plus Minus 6 Avseende: Brasilien, Kina, Ryssland och Sydkorea Med emissionsdag: 9 december 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken

Läs mer

BAS MAX BAS* MAX* BAS MAX BAS MAX. 50 % 10 150 kr 11 165 kr 12 250 kr 15 250 kr 2 350 kr 4 085 kr 4,2 % 6,4 %

BAS MAX BAS* MAX* BAS MAX BAS MAX. 50 % 10 150 kr 11 165 kr 12 250 kr 15 250 kr 2 350 kr 4 085 kr 4,2 % 6,4 % SPAX Norden En stor del av de nordiska bolagen gynnas av den höga tillväxten i tillväxtländerna. Fortsatt global återhämtning och en gradvis starkare hemmamarknad talar för SPAX Norden. SPAX Norden löper

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI och Extra FI ) har den 5 november 2012 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI och Extra FI ) har den 5 november 2012 fastställts till följande: AKTIA RÅVARULÅN JORDBRUK, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI4000048749 och Extra FI4000048756) har den 5 november 2012 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5053

Slutliga Villkor avseende lån 5053 Slutliga Villkor avseende lån 5053 Lån 5053 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

Slutliga Villkor, generell information 2 5. Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6

Slutliga Villkor, generell information 2 5. Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6 Lån 933 Sid Slutliga Villkor, generell information 2 5 Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6 Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Råvaruländer 7 Kompletterande lånevillkor

Läs mer

Ändring av slutliga villkor ISIN-koden på alternativ 1042B har ändrats till SE

Ändring av slutliga villkor ISIN-koden på alternativ 1042B har ändrats till SE Ändring av slutliga villkor 2007-03-19 ISIN-koden på alternativ 1042B har ändrats till SE0001 936535 Slutliga Villkor avseende lån 1042 Lån 1042 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program.

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1083 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 28.5.2010, som kompletterats

Läs mer

POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 28.5.2010, som kompletterats

Läs mer

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader 5

Certifikat Autocall Tillväxtmarknader 5 Certifikat Autocall Tillväxtmarknader 5 Avseende: Brasilien, Kina, Ryssland och Sydkorea Med emissionsdag: 4 november 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 1018

Slutliga Villkor avseende lån 1018 Slutliga Villkor avseende lån 1018 Lån1018 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet och

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5027

Slutliga Villkor avseende lån 5027 Slutliga Villkor avseende lån 5027 Lån 5027, UB Aktieindexobligation Tillväxt, emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan

Läs mer

Slutliga villkor turbowarranter

Slutliga villkor turbowarranter Slutliga villkor turbowarranter Avseende: DAX -index Med noteringsdag: 19.03.2007 Slutliga Villkor del 1 Turbowarrant Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI ) har den 18 juni 2012 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI ) har den 18 juni 2012 fastställts till följande: AKTIA INDEXLÅN BRIC, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI4000043757) har den 18 juni 2012 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten 105 % Lånekapitalet 1 409 000

Läs mer

Swedbank ABs. SPAX Lån 492. Slutliga Villkor Lån 492

Swedbank ABs. SPAX Lån 492. Slutliga Villkor Lån 492 Slutliga Villkor Lån 492 Swedbank ABs SPAX Lån 492 Kina-Taiwan-Sydkorea - Återbetalningsdag 2010-12-15 (SWEOAS13) - MAX (sidan 3) Emissionskurs 110 procent och återbetalningskurs lägst 100 procent. Slutliga

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 1272

Slutliga Villkor avseende lån 1272 Slutliga Villkor avseende lån 1272 Lån 1272 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1117. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1117. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1117 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

Slutliga Villkor, generell information 2 5. Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6

Slutliga Villkor, generell information 2 5. Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6 Lån 933 Sid Slutliga Villkor, generell information 2 5 Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Asien 6 Kompletterande lånevillkor Aktieindexobligation Råvaruländer 7 Kompletterande lånevillkor

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 1097

Slutliga Villkor avseende lån 1097 Slutliga Villkor avseende lån 1097 Lån 1097 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Lånet består av tre olika avkastningsalternativ vilka nedan benämns Alternativ. Alternativen är

Läs mer

POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Shipping Ränta (ISIN-kod: FI4000013586) har den 9 juni 2010 fastställts till

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5001

Slutliga Villkor avseende lån 5001 Slutliga Villkor avseende lån 5001 Lån 5001 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI och Extra FI ) har den 13 juni 2011 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI och Extra FI ) har den 13 juni 2011 fastställts till följande: AKTIA RÅVARULÅN 2014, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI4000024245 och Extra FI4000024252) har den 13 juni 2011 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Ränteobligation Specialränta 1/2011 (FI4000020391) har den 15 februari 2011 fastställts till följande:

Läs mer

POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

Danske Bank A/S SEK svenska Medium Term Note program

Danske Bank A/S SEK svenska Medium Term Note program Danske Bank A/S SEK 30 000 000 000 svenska Medium Term Note program Emission av Aktieindexobligation Sverige DDBO 514 A DEL 1 - VILLKOR Dessa Slutliga Villkor innehåller de slutliga villkoren ( Slutliga

Läs mer

Autocall Global. Ej Kapitalskyddad. Exponerin mot Sveri e, Kina, Ryssland och USA. Tecknas till och med den 30 september 2011.

Autocall Global. Ej Kapitalskyddad. Exponerin mot Sveri e, Kina, Ryssland och USA. Tecknas till och med den 30 september 2011. Emittent: UBS AG, London Branch. Distributör: Skandiabanken AB (publ). Ej Kapitalskyddad Autocall Global ger exponering mot fyra olika aktiemarknader och kan ge avkastning vid såväl stigande, stillastående

Läs mer

FöreningsSparbanken ABs SPAX Aktieindexlån 267

FöreningsSparbanken ABs SPAX Aktieindexlån 267 EMISSIONSBILAGA Lån 267, serie A, B och C FöreningsSparbanken ABs SPAX Aktieindexlån 267 Europa Serie A - Garanti Emissionskurs 100 procent och återbetalningskurs lägst 104,5 procent Återbetalningsdag

Läs mer

Certifikat Kupongsertifikat Russland Brasil

Certifikat Kupongsertifikat Russland Brasil Certifikat Kupongsertifikat Russland Brasil Avseende: Ryssland och Brasilien Med likviddag: 1 oktober 2009 Slutliga Villkor Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast

Läs mer

MINILONG. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 1 februari 2011

MINILONG. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 1 februari 2011 MINILONG Avseende: OMXS30 index Med noteringsdag: 1 februari 2011 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet av den 29 april

Läs mer

MINISHORT. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 30 december 2010

MINISHORT. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 30 december 2010 MINISHORT Avseende: OMXS30 index Med noteringsdag: 30 december 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet av den 29

Läs mer

MINISHORT. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 29 november 2010

MINISHORT. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 29 november 2010 MINISHORT Avseende: OMXS30 index Med noteringsdag: 29 november 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet av den 29

Läs mer

MINILONG. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 30 december 2010

MINILONG. Avseende: OMXS30 index. Med noteringsdag: 30 december 2010 MINILONG Avseende: OMXS30 index Med noteringsdag: 30 december 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet av den 29

Läs mer