Agressomanual. Kundfakturering. Författare: Ekonomiavdelningen Uppdaterad:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Agressomanual. Kundfakturering. Författare: Ekonomiavdelningen Uppdaterad:"

Transkript

1 Agressomanual Kundfakturering Författare: Ekonomiavdelningen Uppdaterad:

2 Innehåll Inledning 3 Kundregister Kontrollsökning Uppläggning av kund 6 Registrering av försäljningsorder Order Kundnummer Interna referenser Externa referenser Kontering Faktura Leverans Detaljer Texter Info Noteringar Spara 12 Beställning av faktura Testfaktura Beställning av faktura 14 Fördjupning Uppläggning av ny mall för Huvud- eller Bottentext Kopiering av försäljningsorder Procentuell fördelning av intäkten Utskrift av kopia på fakturan Kreditfaktura Arkivering Sökningar i Agresso 19 2 (20)

3 Inledning Den här manualen vänder sig till dig som ska kundfakturera. Läs igenom manualen noga och använd den som stöd vid faktureringen. Kom ihåg att ekonomiavdelningen gärna svarar på frågor eller går igenom de olika momenten tillsammans med dig, vid frågor kontakta 3 (20)

4 Kundregister 2.1. Kontrollsökning Innan du börjar fakturera behöver du kontrollera om kunden är upplagd i kundregistret eller inte. Kundnummer 99, tillfällig kund-privatpersoner, kan användas om du ska fakturera en svensk privatperson vid ett enstaka tillfälle. Alla andra kunder ska läggas upp med ett unikt kundnummer. När du ska kontrollera om en kund finns upplagd går du in i kundregistret. Välj Kundreskontra, Kundregister och Kund. Du har nu kommit till kundregistret, se nedanstående bild. För att söka fram befintliga kunder kan du trycka på Visa Tabell i menyn högst upp eller ställa markören i fältet för kundnummer och trycka på F9. En ny bild kommer upp på skärmen. I beskrivningsfältet Namn skriver du in kundens formella namn omringat av *, till exempel *kalmar*. Gör sedan sökningen med F7. 4 (20)

5 I vårt exempel ovan visas alla kunder där *kalmar* finns i det formella namnet. Du kan även klicka på knappen utökad och sedan F7. Då får du upp en bild där du kan söka på fler parametrar, exempelvis organisationsnummer, se bild nedan. Tryck OK för att göra sökningen. När du fått fram resultatet av din sökning kan du dubbelklicka på den eller de kunder som kan vara aktuella i listan. Kontrollera att alla uppgifter är korrekta avseende adress och namn. Om kunden finns upplagd men befintliga adressuppgifter inte är korrekta skall korrigering göras innan du fakturerar kunden. Om kunden inte finns upplagd måste den läggas upp av ekonomiavdelningen. 5 (20)

6 2.2. Uppläggning av kund Ändringar och uppläggningar av kunder görs av ekonomiavdelningen. Skicka ett mejl till med information om vad som ska ändras eller information om en ny kund som ska läggas upp. Den som hanterat upplägget meddelar sedan kundnummer så fort kunden är upplagd. När en ny kund ska läggas upp behövs följande information: Kundens namn Fakturaadress Organisationsnummer/personnummer Momsregistreringsnummer (VAT-nummer) för utländska kunder inom EU. 6 (20)

7 Registrering av försäljningsorder När ekonomiavdelningen har lagt upp kunden är det dags att skapa en försäljningsorder. Klicka på Logistik, Order/fakturering, Försäljningsorder, Registrering/underhåll av försäljningsorder. Bilden för Registrering/underhåll av försäljningsorder består av 7 flikar. Vi går här igenom vad som behöver fyllas i under respektive flik Order 7 (20)

8 Kundnummer Börja med att fylla i kundnummer. När du ska fakturera en tillfällig svensk kund som är privatperson fyller du i kundnummer 99. Då får du fram en ny bild där du skriver in namn och adressen för kunden, se bild nedan. Tryck sedan på OK. Tillfällig Kund 99 kan endast användas för svenska privatpersoner och ej för utländska kunder Interna referenser Att.ansvarig och säljare är samma person. Om du är upplagd som användare bör ditt namn komma fram automatiskt. Namnet som fylls i här kommer att stå som Vår Referens på fakturan Externa referenser Det du skriver in i fältet Beställare och Extern. Ref kommer att stå under Er referens på fakturan. Större organisationer som till exempel statliga myndigheter, kommuner och landsting har ofta referenskoder som de vill att vi ska uppge för att fakturorna ska hamna rätt i deras organisation. Det är viktigt att referensen är korrekt för att fakturan ska nå fram till mottagaren. En del företag returnerar fakturor med felaktiga referensuppgifter. I fältet Beställare ska du ange referenskoden och i fältet Extern. Ref ska du ange referensnamnet. Saknar du uppgifter om referenskod kan du ringa till organisationen och fråga om dessa uppgifter. Om det är en privatperson eller ett mindre företag du ska fakturera räcker det med att uppge namnet på beställaren i båda fälten. Uppgifter om referensnummer/namn ska kunden upplysa om. En del kunder skickar information till oss angående deras referenskoder. Det är bra om du går in och tittar om det finns information kring kundens önskade referens. Detta göra du genom att söka fram kunden i kundregistret, gå sedan in under dokumentarkiv och se om det finns något underlag där. 8 (20)

9 Kontering I fältet Org ska du välja den institution eller avdelning inom Linnéuniversitetet som skall ha intäkten. Det fältet styr vilken institution eller enhet som kundfordringen bokförs på. Motpart ska komma fram automatiskt eftersom det styrs av hur kunden är upplagd. Motparten ska ej ändras, men kontrollera gärna att det stämmer. Vid misstanke om fel motpart bör du informera ekonomiavdelningen så att de eventuellt kan ändra till det korrekta. Har du fyllt i ovan fält så är det inget mer som behöver fyllas i under flik 1-Order utan du kan gå vidare till nästa flik Faktura Fliken faktura ska du inte ändra något i. Fliken innehåller betalningsvillkor som styrs av kundupplägget. Linnéuniversitetet ger normalt 30 dagar kredittid, kontakta ekonomiavdelningen om du vill att något annat skall gälla Leverans Under fliken leverans ska du inte heller ändra något. Fliken innehåller endast information som vi inte använder, till exempel leveransmetod och leveransvillkor Detaljer Inställning av Detaljfliken Nedanstående gäller första gången du gör en försäljningsorder. Första gången du skall göra en order finns inte alla fält/kolumner som du behöver med i fliken. Efter att du fyllt i artikelnumret klickar du på Arkiv i huvudmenyn och väljer Fönsteralternativ. Här kan du med hjälp av kryss välja vilka fält som skall finnas i detaljfliken. Du behöver Baskonto, Org, Verks, Kbarare, Motpart och Fritt. Sätt en bock i rutorna för dessa och klicka på spara. En fråga om vad du vill kalla konteringssmallen kommer upp, du kan kalla den för vad som helst, till exempel konteringsmall och namn/initialer. Nästa gång du ska göra en försäljningsorder finns konteringssträngen sparad. 9 (20)

10 Under fliken detaljer ska du ange vad som ska faktureras samt kontering för intäkten. Börja med att skriva in artikel. Ange artikel 1 här om du har en tillfällig vara eller tjänst som ska faktureras. Vid återkommande fakturering kan ekonomiavdelningen lägga upp unika artikelnummer för olika varor och tjänster. Fördelen är att du slipper ange samma text och kontering manuellt, det sker istället med automatik. För mer information om artiklar, kontakta ekonomiavdelningen via kundin@lnu.se I fältet Beskrivning står i utgångsläget Skriv in din text! (dummyartikel) om du använt artikel 1. Ändra den texten till något som säger lite mer om vad som sålts. Markera fältet Beskrivning och skriv över texten. Det får inte plats jättemycket text på raden, max 35 tecken. För att kunna skriva ytterligare text dubbelklickar du i fältet och kommer då in i en ny bild med ett antal flikar. Välj flik 4 - Spec för att fylla på ytterligare text. Den texten kommer som en undertext till det du skrev under beskrivning. Mellanlagra med F11 och stäng bilden med det nedre krysset till höger. Se bild nedan som visar flik 4 Spec. Du är nu tillbaka på Detaljfliken och ska fylla i resterande kolumner. Enhet fylls i automatiskt. Antal ger 1 som förslag, men kan ändras. Enhetspris ska anges, övriga beloppsfält fylls i med automatik. Sedan ska konteringssträngen anges och här sker beräkning av momsen med automatik beroende på vilket intäktskonto som anges. Under enhetspris ska därför beloppet anges exklusive moms. Fälten Org och Motpart fylls i med automatik eftersom du redan angett det under Flik 10 (20)

11 1 - Order, dessa värden ska därför ej ändras. För mer information angående intäktsredovisning se dokumentet lathund intäkter. Efter att du fyllt i en rad samt angett konteringssträngen kan du fortsätta och fylla i fler rader. Du skapar en ny rad genom att ställa markören på första kolumnen på raden under och sedan tabba vidare, då kommer en ny rad fram och här kan du ange annan text och konteringssträng. Om du vill ta bort en rad klickar du på Redigering och Ta bort rad. I detaljfliken bifogar du även bilagor till kundfakturan, både bilagor som ska gå till kunden men även interna underlag som bara visas hos oss. När du står i detaljfliken går du in under dokument och nedan bild visas: För bilagor som ska gå med kundfakturan till kunden bifogas i mappen Bilaga till försäljningsorder och interna underlag bifogas i mappen Interna fakturaunderlag försäljningsorder. Markera den mapp som bilagorna ska bifogas i, tryck på lägg till befintligt dokument och bifoga den/de filer som du vill ha med, spara med F Texter Här lägger du in huvud- och bottentexter som du vill ha med på kundfakturan, till exempel kontaktinformation. Det går att spara dessa texter i mallar som du kan använda vid fler tillfällen. Läs mer om det i kapitel 5. Det ställs ett antal krav på vad en faktura ska innehålla. Ett av kraven är hänvisning till relevant bestämmelse om omsättningen är skattebefriad eller om köparen är skattskyldig. Exempelvis vid fakturering till annan statlig myndighet skall texten Avser inomstatlig försäljning anges. Vid försäljning av varor och tjänster där köparen är skatteskyldig, så kallad omvänd skatteskyldighet, ska hänvisning också anges. Mer information om det här finns i Linnéuniversitetets momshandledning. Det finns upplagda mallar som du kan använda för att hitta texterna. 11 (20)

12 3.6. Info Det här är en ren informationsflik och inget ska fyllas i här Noteringar Denna flik används normalt inte Spara När du är klar med försäljningsordern ska du lagra ordern med F12 eller genom att klicka på diskettikonen. Du får då ett ordernummer som du ska anteckna, det ska användas vid beställning av fakturan. Det går att ändra ordern efter att du har sparat den. Gå in under registrering/underhåll försäljningsorder igen och sök fram ordern genom att ange ordernumret. Än så länge har du endast skapat en order, någon faktura har alltså inte skickats iväg. För att fakturan ska skickas iväg krävs en beställning av faktura. 12 (20)

13 Beställning av faktura 4.1. Testfaktura Om du vill se hur fakturan kommer att se ut innan du skickar iväg den kan du först beställa en testfaktura. För att göra en testfaktura klickar du på Logistik, Order/Fakturering, Fakturering, Testkörning fakturering i menyn. Välj från vilket ordernummer och till vilket ordernummer du vill skapa en testfaktura. Du behöver inte beställa varje ordernummer separat utan du kan beställa flera stycken åt gången. Välj även ditt eget namn under Att.ansvarig. Tryck sedan F12 eller på diskettikonen för att göra beställningen, en testfaktura skapas då som en SO09-rapport som finns i Underhåll av beställda rapporter. När rapporten fått status T kan du dubbelklicka på raden och se testfakturan på skärmen. Om det är några ändringar som du vill göra innan du beställer den riktiga fakturan kan du gå tillbaka till försäljningsordern och utföra dina ändringar där. Har du gjort en testfaktura och efteråt vill ta bort en rad så ändrar du statusen på den gällande raden från N till P. 13 (20)

14 Observera att layouten på fakturan du ser på testfakturan inte nödvändigtvis ser ut så när du beställer den riktiga fakturan. Layouten beror på vilken variant/serie du väljer att skicka fakturan i. Mer info om de olika layouterna finns under kapitel 5 Fördjupning Beställning av faktura När fakturan är färdig för att skickas till kund går du vidare i menyn och väljer fakturering. Här måste du välja vilken serie fakturan ska skapas i. Om du klickar på + tecknet framför Kundfakturering så får du fram de olika varianter du kan välja mellan. Det finns följande varianter att välja på: Svefaktura (SO13) Manuell fakturering med dokumentarkiv Utl stud manuell fakturering med dokumentarkiv (används endast när ekonomiavdelningen fakturerar utländska betalstudenter) Det är någon av de två första varianterna du ska välja. I första hand ska serien Svefaktura (SO13) användas. Är kunden kopplad till e-faktura kommer fakturan att gå direkt till dem elektroniskt. Om kunden inte är kopplad går fakturafilen till Opus Capita och de skriver ut och skickar fakturan till angiven fakturaadressen via post. Det är endast företag/organisationer (ej privatpersoner) som vi kan koppla till e-faktura och ekonomiavdelningen är ansvariga för detta. Ibland kan man dock behöva skapa en manuell kundfaktura och då används serien Manuell fakturering med dokumentarkiv, exempelvis vid fakturering till utländska kunder som efterfrågar fakturan via mejl. Då skapas en faktura i pdf-format som du 14 (20)

15 antingen kan skriva ut och posta eller spara ned och skicka via mejl. Fakturan skapas som en SO13-rapport och hämtas under underhåll av beställda rapporter. De olika varianterna är uppdelade i olika verifikationsserier. Svefaktura (SO13) ger verifikationsserie Manuell fakturering ger verifikationsserie Utl stud ger verifikationsserie Välj variant/serie och beställ fakturan genom att ange från ordernummer samt till ordernummer. Fyll även i Att.ansvarig genom att välja ditt eget namn i rullistan. Spara med F12. Gå sedan in under Underhåll beställda rapporter. Avvakta några minuter och tryck sedan F7. Efter en kort stund kommer rapporten GL07 fram. När den har status T är den färdig för att skrivas ut. Rapporten skickas, tillsammans med ev. bilagor som inkommit i pappersformat, till ekonomiavdelningen. Kopia på kundfakturan behöver ej skickas eftersom den kan ses i Agresso. 15 (20)

16 Fördjupning 5.1. Uppläggning av ny mall för Huvud- eller Bottentext Det går att lägga upp en mall för huvud- eller bottentext. Det är lämpligt att göra om du snabbt vill hämta en text som du ofta använder vid fakturering, till exempel dina kontaktuppgifter. För att spara huvud- och bottentexter så att de kan användas vid flera tillfällen gör du följande: Välj Flik 5 Texter i försäljningsordern. Skriv in den text/information som ska finnas med på fakturan i det stora fältet till höger. Skriv sedan ett namn på den Huvud- eller Botten text som du vill spara i det lilla fältet till vänster. Spara med F12. Välj sedan Verktyg, Redigera och Spara textmallar i verktygsmenyn. Mallen är nu sparad och nästa gång du fakturerar får du fram den i det vänstra fältet via rullistan. Vill du ändra texten i en mall är det bara att göra ändringarna och spara om mallen som ovan. Vill du ta bort en mall väljer du Verktyg, Redigera och Ta bort textmallar Kopiering av försäljningsorder När du ska skriva flera kundfakturor med samma text kan du kopiera ordern så att du slipper skriva samma saker flera gånger, till exempel när en kurs ska debiteras ut till alla deltagare. Det är dock mycket viktigt att du här tänker på att få korrekt motpart, det fältet måste alltid ändras manuellt om du tar med konteringssträngen från den order som ska kopieras. Skriv den första ordern med texter och kontering precis som vanligt, spara den (F12) och skriv upp ordernumret. När du skall göra nästa order fyller du i Flik 1 - Order som vanligt. När du kommer till Flik 4 - Detaljer väljer du kopiera i menyn. 16 (20)

17 En ny bild kommer fram där du ska ange dokumenttyp, välj Försäljningsorder samt Dokumentnummer, det vill säga vilket ordernummer du vill kopiera. Om du sätter en bock i Behåll kontering får du med hela konteringssträngen också. Observera att motpart ska ändras för varje försäljningsorder. Motpart är ju unik för varje kund och det är viktigt att du anger korrekt värde för motpart. Tryck sedan OK, då skapas en ny försäljningsorder som du sedan lagrar med F12 och ett nytt ordernummer skapas Procentuell fördelning av intäkten Har du behov av att fördela intäkten på flera kostnadsbärare samtidigt som du endast vill ha en rad på kundfakturan kan du använda procentuell fördelning. När du står i detaljfliken väljer du Kontering och Konteringsfördelning. 17 (20)

18 Nedanstående bild kommer då fram på skärmen och det är här som du gör fördelningen. Du måste först lyfta upp raden med hjälp av och sedan skriver du in kontering och procentsats i raden. Tryck sedan på igen. Raden hamnar längst ner och nästa rad kan skrivas in. När fördelningen är klar sparar du med F12 och kommer då tillbaka till detaljfliken. Om du har samma fördelning på ett flertal kundfakturor kan du spara den procentuella konteringen som en mall. För att spara mallen tryck F12 eller klicka på diskettikonen. Observera att mallarna inte går att spara som privata mallar utan de kan användas av alla. Det innebär att du måste vara mycket noga med att kontrollera att du använder rätt mall. Det är lätt att man av misstag får intäkten felkonterad. För övrigt gör du ordern precis som vanligt, skriv fakturatexter, belopp och spara ordern Utskrift av kopia på fakturan Kopia av en kundfaktura beställer du via Agresso Logistik, Fakturering, Kopia av Faktura, Faktura kopia. 18 (20)

19 Du anger från och till fakturanummer och sparar rapportbeställningen med F12. Det går även att ange från och till ordernummer. Men i dessa fall måste du även sätta från fakturanummer 1 till fakturanummer Kreditfaktura När du skall göra en kreditfaktura gör du på samma sätt som vid en debetfaktura med endast en skillnad. Skillnaden är att du sätter minus (-) tecken framför beloppet när du registrerar försäljningsordern. Då känner systemet av att det skall vara en kreditfaktura. Det är viktigt att du vid skapandet av en kreditfaktura anger en utförlig text kring vad krediten avser. En hänvisning till debetfakturanumret ska också finnas, antingen under detaljfliken eller under huvud-eller bottentext. En kreditfaktura likställs en utbetalning till kunden och ska därför också attesteras, enligt gällande attestordning, genom en underskrift på GL07-rapporten som sedan skickas till ekonomiavdelningen för arkivering Arkivering Det material som ska lämnas till ekonomiavdelningen är Batchinput-rapporten GL07 tillsammans med bilagor/underlag i pappersformat. Viktigt är att alla eventuella underlag finns inscannade och bifogade i Agresso till verifikationen Sökningar i Agresso Du kan söka fram en kundfaktura på 2 sätt i Agresso, antingen genom fråga verifikation eller genom kundreskontra. Gå in under Agresso Ekonomi, Huvudok, Fråga och Fråga verifikation. I sökrutan skriver du in fakturanumret i fältet för ver.nr. 19 (20)

20 För att kunna se fakturabilden måste man även kryssa i rutan för ordernummer i sökbilden. När du gjort sökningen kommer nedan bild upp där du kan se kontering m.m. för verifikationen. För att kunna se fakturan och eventuella bilagor klickar du på dokument. I denna bild går det även att bifoga interna fakturaunderlag i efterhand om man har missat det vid registreringen av försäljningsorder. Dock måste underlag som ska gå med till kunden alltid bifogas vid skapandet av försäljningsordern. Under fråga verifikation kan man dock inte se om en faktura är betald eller inte. I dessa fall behöver du istället göra en sökning i kundreskontra under Agresso Ekonomi, Kundreskontra, Fråga, Öppna historiska poster per kund/alla kunder. Nedan bild kommer fram. Här skriver du in fakturanumret i fältet för fakturanr. Även här behöver du också kryssa i rutan för ordernummer längre ner i sökbilden för att kunna se fakturan. Högst upp till vänster kan du även kryssa i om du vill se fakturor med status B-Öppna poster (ej betalda fakturor) och C-Historiska poster (betalda fakturor). När du gjort sökningen får du fram nedan bild där du bl.a. ser status, kundnummer m.m. 20 (20)

Agressomanual. Kundfakturering

Agressomanual. Kundfakturering Agressomanual Kundfakturering Författare: Jakob Brusquini År: 2015 Innehåll 1 Inledning 4 2 Kundregister 5 2.1 Kontrollsökning 5 2.2 Uppläggning av kund 6 3 Registrering av försäljningsorder 7 3.1 Order

Läs mer

Kundreskontra fakturering i OLFI Uppdaterad 18/ Ilona Hedin/Maj-Len Holm

Kundreskontra fakturering i OLFI Uppdaterad 18/ Ilona Hedin/Maj-Len Holm Uppdaterad 18/2-2011 Ilona Hedin/Maj-Len Holm Innehållsförteckning 1. Registrering av försäljningsorder... 1 Fliken Order... 2 Fliken Faktura... 3 Fliken Leverans... 3 Fliken Detaljer... 3 2. Uppläggning

Läs mer

Manual för kundfakturering

Manual för kundfakturering Manual för kundfakturering Anvisningar för kundfakturering via OLFI modulen i Agresso, inkl registrering av försäljningsorder Författare: Ekonomiavdelningen År: 2010 Uppdaterad: 2010-10-19 Innehåll 1.

Läs mer

Kundfakturering i Agresso Uppdaterad 2013-01-14

Kundfakturering i Agresso Uppdaterad 2013-01-14 Kundfakturering i Agresso Uppdaterad 2013-01-14 Innehållsförteckning 1. Registrering av försäljningsorder... 1 Flik 1 - Order...2 Flik 2 - Faktura...3 Flik 3 - Leverans...4 Flik 4 - Detaljer...4 2. Internfakturering

Läs mer

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik Välj: AGRESSO Logistik Order/Fakturering Försäljningsorder Registrering/underhåll av försäljningsorder Välj ordernummerserie: Order/fakturering 9000* (Dubbelklicka). Inställning av fönsteralternativ (Behöver

Läs mer

Manual för kundfakturering

Manual för kundfakturering Manual för kundfakturering Anvisningar för kundfakturering via OLFI modulen i Agresso, inkl registrering av försäljningsorder och användning av intäktskonton. Författare: Ekonomiavdelningen År: 2010 Uppdaterad:

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Registrering av e-faktura

Registrering av e-faktura Registrering av e-faktura till kund, Logistik För att registrera en e-faktura, välj AGRESSO Logistik - Order/Fakturering Försäljningsorder - Registrering/underhåll av försäljningsorder. Sök fram kunden

Läs mer

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik För att registrera en order, välj AGRESSO Logistik-Order/Fakturering-Försäljningsorder- Registrering/underhåll av försäljningsorder. 1 100628 Flik 1 Order Påbörja

Läs mer

Registrering av massförsäljningsorder AGRESSO Logistik. Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik

Registrering av massförsäljningsorder AGRESSO Logistik. Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik För att registrera en massförsäljningsorder, välj AGRESSO Logistik-Order/Fakturering- Försäljningsorder-Massförsäljningsorder-Massregistrering/underhåll

Läs mer

Kommentarer till fakturakopian

Kommentarer till fakturakopian Kommentarer till fakturakopian Kommentarer till fakturahuvudet/jämförelse med Agresso: Kundens Adress i kundregistret REF/Beställar i försäljningsordern. 25 tecken. REF/Vertext i försäljningsordern. 25

Läs mer

Kommentarer till fakturakopian

Kommentarer till fakturakopian Kommentarer till fakturakopian Kommentarer till fakturahuvudet/jämförelse med Agresso: REF/Beställar i försäljningsordern. Max 25 tecken. REF/Vertext i försäljningsordern. Max 100 tecken. Kundens Org.nr

Läs mer

Välkomna. Kundreskontran. Heldag

Välkomna. Kundreskontran. Heldag Välkomna Kundreskontran Heldag Vad är kundreskontran? Fakturans väg från fakturering till betalning Logistik v Kundreskontra Logistik Egen meny Kundreskontra - modul för registrering av order. Kan ändras

Läs mer

Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor. Målgruppen för denna lathund är du som är administratör.

Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor. Målgruppen för denna lathund är du som är administratör. 2017-01-20 1 (28) Användardokumentation Författare: Maria Dufva Användardokumentation 1 Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att skapa externa kundfakturor.

Läs mer

Fakturering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Fakturering av försäljningsorder AGRESSO Logistik Välj: AGRESSO Egen meny Fakturering Följande val finns: Testkörning fakturering Test av hur fakturabilden kommer att se ut. Bokförs ej. Proforma fakturering För att skapa proformafaktura (står Proforma

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Fastställd av: 01MATBER PAC:s spelregler Avsnitt 4.3.1 Rutinbeskrivning för kundfakturering

Fastställd av: 01MATBER PAC:s spelregler Avsnitt 4.3.1 Rutinbeskrivning för kundfakturering Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1(32) 1.1 Upplägg av ny kund Gå in under Agresso Ekonomi/ kundreskontra/ kund Välj kundgrupp (För att veta vilken kundgrupp som ska användas vid upplägg av ny kund, se rutinbeskrivning

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

Registrering av e-faktura

Registrering av e-faktura Registrering av e-faktura till kund För att registrera en e-faktura, välj AGRESSO Ekonomi/Kundreskontra/Fritextfakturering/Registrering/underhåll av faktura. Dubbelklicka på nummerposten för Fritext. Proforma

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR)

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Svefaktura Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Västra Götalandsregionen Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning... 3 2. Affärsprocessbeskrivning...

Läs mer

Ekonomimeddelande 2018:18

Ekonomimeddelande 2018:18 2018-11-29 Till samtliga institutioner/motsv Ekonomiavdelningen Ekonomimeddelande 2018:18 Innehåll: Vid registrering av kreditfakturor måste det negativa värdet anges i Antal och inte Enhetspris Fakturor

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Malmö stad Sida

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

LATHUND Upplägg ny icke statlig kund i Agresso. AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund

LATHUND Upplägg ny icke statlig kund i Agresso. AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund Vid upplägg av nytt kundnummer ska blanketten - Kund, uppläggning i kundregister / kreditprövning fyllas i av beställaren. Finns under länken http://blanketter.gu.se/ekonomi.htm Kontrollera att följande

Läs mer

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik]

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Skapa kundfaktura Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Manualen innehåller steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar elektroniska fakturor och krediterar fakturor.et är vanligtvis

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-28

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

LATHUND Upplägg ny icke statlig kund i Agresso. AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund

LATHUND Upplägg ny icke statlig kund i Agresso. AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund Vid upplägg av nytt kundnummer ska blanketten - Kund, uppläggning i kundregister / kreditprövning fyllas i av beställaren. Finns under länken http://blanketter.gu.se/ekonomi.htm Kontrollera att följande

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till menyn Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-31

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-01-12 Exder Eskilstuna

Läs mer

Skapa kundfaktura. -Lathund som visar steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar. elektroniska fakturor samt hur man krediterar fakturor.

Skapa kundfaktura. -Lathund som visar steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar. elektroniska fakturor samt hur man krediterar fakturor. Skapa kundfaktura -Lathund som visar steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar elektroniska fakturor samt hur man krediterar fakturor. 2016-12-13 Daniel Johansson Ekonomiavdelningen Skapa kundfaktura...

Läs mer

Inbetalade kundfakturor

Inbetalade kundfakturor Inbetalade kundfakturor När en kundfaktura stängs i e-bokföring läggs den i en lista över obetalda kundfakturor. Sidan Kundreskontra Fakturor - Obetalda visar alla obetalda kundfakturor. Fakturor som skapats

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Välkomna! Grundutbildning i de ekonomiadministrativa systemen, Kundreskontra

Välkomna! Grundutbildning i de ekonomiadministrativa systemen, Kundreskontra Välkomna! Grundutbildning i de ekonomiadministrativa systemen, Kundreskontra 08.30 Introduktion 08.45 Kundregistret samt skapa/ändra försäljningsorder 09.45 Fika 10.15 Fakturering/kreditering/reversering

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag - Fakturering

Läs mer

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530 Palette Matchning fakturor mot order - Manual 1 Innehållsförteckning TIPS:... 3 MATCHA FAKTURA... 4 OM FAKTURARADER FINNS I FÄLT 3... 6 Automatisk ommatchning... 6 Kvar att matcha... 7 Om rader får röd

Läs mer

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Gå till www.proceedo.net/suppliercenter. Logga in med ditt Användarnamn och Lösenord. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Har

Läs mer

Internfakturaportalen

Internfakturaportalen Internfakturaportalen Manual för samordnare 1 Innehåll Inledning... 3 Internfaktura... 3 Registrera faktura... 3 Viktigt vid ändring av fakturarad... 7 Viktig information för bilagor... 8 Inledning...

Läs mer

Handledning för Örebro Kommun

Handledning för Örebro Kommun Handledning för Örebro Kommun Fristående faktura SFTI Fulltextfaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat: 10-12-07 Exder Örebro Kommun, Fristående

Läs mer

Kundfakturor. Raindance - Kundreskontra. Kommando KFM

Kundfakturor. Raindance - Kundreskontra. Kommando KFM Kundfakturor Kommando KFM Denna rutin används för att registrera de fakturor vi ska skicka till våra kunder. Du kommer till denna rutin genom att välja RK i huvudmenyn. Välj därefter KFM för att komma

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5.

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. l Författare: Ekonomiavdelningen År: 2016 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inlogg via VPN... 3 2 Startsidan... 5 2.1 Aktivitetsmenyn...

Läs mer

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering Innehåll Introduktion... 1 1. Uppföljning av öppna poster... 1 2. Påminnelser... 2 2.1 Påminnelseförslag... 2 2.2 Ändra i förslaget i Underhåll av påminnelseförslag... 4 2.3 CU26 - Påminnelsebekräftelse...

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-02-04 Exder

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-28 Exder Sigtuna

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.s e support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll...2 Registrera...3 Användarinformation...4 Organisationsinformation...4

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.se support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll... 2 Registrera... 3 Användarinformation... 3 Organisationsinformation...

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

F21 - Godkännare INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F21 - Godkännare INNEHÅLL. Karolinska Institutet F21 - Godkännare INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar godkännare...2 3 Godkänna fakturor...3

Läs mer

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura Denna rutin används när det finns fakturadifferenser på kundfakturor i Agresso som beror på öres- och valutadifferenser eller överbetalning på faktura. För att kontrollera eventuella differenser, välj:

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information till leverantören...

Läs mer

1. MODULENS SYFTE OCH UPPBYGGNAD... 3 2. REGISTRERA INTERNFAKTURA... 6 3. BETALA INTERNFAKTURA... 13 4. AVSLÅ INTERNFAKTURA... 22

1. MODULENS SYFTE OCH UPPBYGGNAD... 3 2. REGISTRERA INTERNFAKTURA... 6 3. BETALA INTERNFAKTURA... 13 4. AVSLÅ INTERNFAKTURA... 22 Innehåll Internfakturering 1. MODULENS SYFTE OCH UPPBYGGNAD... 3 SYFTE... 3 TYPER AV TRANSAKTIONER... 3 FUNKTIONER I INTERNFAKTURERINGEN... 3 FLÖDE I INTERNFAKTURERINGEN... 4 FUNKTIONER I NAVIGATOR...

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Expert Systems 2012 Expert Systems kundtjänst: Senast Uppdaterad: 12-02-17 Exder svefaktura eprinter Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-17

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura Denna rutin används när det finns fakturadifferenser på kundfakturor i Agresso som beror på öres- och valutadifferenser eller överbetalning på faktura. För att kontrollera eventuella differenser, välj:

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-12 Exder Fristående

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Raindanceportalen, Handbok KFP 2014-09-12. Raindance. Handbok KFP KundFakturaPortal. Ekonomienheten Umu

Raindanceportalen, Handbok KFP 2014-09-12. Raindance. Handbok KFP KundFakturaPortal. Ekonomienheten Umu Raindance Handbok KFP KundFakturaPortal 1 Innehållsförteckning Fakturor... 3 Registrera faktura... 4 Fakturahuvud, Kund- och datumuppgifter... 4 Övriga uppgifter... 6 Fakturarader... 7 Kontera fakturan...

Läs mer

Fakturering med Kundreskontra

Fakturering med Kundreskontra Fakturering med Kundreskontra Genom att använda e-bokföringens modul Fakturering med Kundreskontra kan du skapa fakturor och hålla koll på din kundreskontra i e-bokföringen. Inställningar Innan du börjar

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Mölndals stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Mölndals stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Mölndals stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-10 Exder Svefaktura

Läs mer

AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund

AGRESSO Ekonomi / Kundreskontra / Kundregister / Kund Vid upplägg av nytt kundnummer ska blanketten - Kund, uppläggning i kundregister / kreditprövning fyllas i av beställaren. Finns under länken http://blanketter.gu.se/ekonomi.htm Kontrollera att följande

Läs mer

Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter

Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: Senast Uppdaterad: 12-07-24 Exder Lidköpings kommun eprinter Sida 2 av 10 Innehållsförteckning

Läs mer

InExchange. Copyright 2015. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

InExchange. Copyright 2015. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. InExchange Copyright 2015 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Försäljningsorder reservdelar Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Nederst på försäljningsordern finns 6 knappar

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Slutattestering av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera

Läs mer

Att skicka en e-faktura till Osby kommun eller Östra Göinge kommun

Att skicka en e-faktura till Osby kommun eller Östra Göinge kommun Att skicka en e-faktura till Osby kommun eller Östra Göinge kommun 1. Lägg till kommunen/kommunerna som kunder Börja med att klicka på Lägg till kund. Ni hamnar på följande sida. Ni kan söka fram kommunerna

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigeringsrutan i Navision. Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsordern

Läs mer

Rutin för Fakturering. Inloggning till ekonomisystemet. 2010-03-18 Sidan 1 (13) Fakturering steg för steg. Registrering av faktura

Rutin för Fakturering. Inloggning till ekonomisystemet. 2010-03-18 Sidan 1 (13) Fakturering steg för steg. Registrering av faktura 2010-03-18 Sidan 1 (13) Fakturering steg för steg Registrering av faktura Registrering av fakturaunderlag (utan väntande faktura) Påföra avgifter - Dröjsmålsränta Borttag av underlag för räntefakturor.

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor

Manual för godkännande av leverantörsfakturor Manual för godkännande av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Godkännande av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera och

Läs mer

InExchange Web. En handledning för fakturaregistrering

InExchange Web. En handledning för fakturaregistrering InExchange Web En handledning för fakturaregistrering Hitta rätt Välkommen till InExchange Web! Börja med att klicka på knappen Skapa Faktura. Du kan också använda fliken Fakturor och länken Skapa faktura

Läs mer

Information i samband med bankbytet

Information i samband med bankbytet Information i samband med bankbytet Idag 9 juni byter vi bank för inbetalningar till Linnéuniversitetet. Det som händer fr om idag är att alla inbetalningar till vårt bankgiro går via Danske Bank istället

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO

Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO Manual för attestering av leverantörsfakturor Innehåll 1. Uppgifter att åtgärda... 1 2. Startsida... 3 3. Leveransattest... 4 3.1 Leveransattest av leverantörsfaktura...

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet F22 Attestant INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar attestant...2 3 Attestera faktura...3

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) kundfakturaunderlag. 4.1 Kontroll av kundfakturaunderlag till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99)

13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) kundfakturaunderlag. 4.1 Kontroll av kundfakturaunderlag till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99) 13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) 4.1 Kontroll av till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99) När vi kontrollerar till externa kunder börjar vi med att söka i kundregistret via Agresso Ekonomi/

Läs mer

Lathund Omföring. Inledning

Lathund Omföring. Inledning Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Raindance-guide: Internfaktura

Raindance-guide: Internfaktura Raindance-guide: Internfaktura Innehåll Registrera internfaktura... 1 Fakturatyp IK Man intern faktura... 2 Fakturatyp ES Man externt samköp... 5 Godkänna och signera... 8 Kopiera faktura... 9 Felutställd

Läs mer