Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut"

Transkript

1 Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Anette Lindahl Produktspecialist Vi har fått många frågor kring premier och avgifter till FORA. Och vill därför reda ut begreppen premier och avgifter till FORA och Särskild löneskatt i Norstedts Bokslut. Skatteverkets ställningstaganden angående när avdragsrätt inträder för pensionsförsäkringspremier har gjort att BAS-kontogruppen beslutat om nya och ändrade konton. Enligt lagen Löneskatt på pensionskostnader 2 5 st. ska vid beräkning av beskattningsunderlaget bokföringsmässiga grunder tillämpas. Skatteverket tolkar bokföringsmässiga grunder enligt kontantprincipen d.v.s. att betalning ska ha skett för att avdrag ska medges. I Norstedts Bokslut har vi valt att gå på Skatteverkets linje när de nya bilagorna 2950A Beräkning av skuld/fordran FORA och 2514 Beräknad löne- och avkastningsskatt skapades. Bilagorna är även uppdaterade med BAS-kontogruppens nya och ändrade konton. Kontering från bilagorna har upprättats utifrån Skatteverkets bedömning att det är en strikt kontantprincip som gäller vid beskattningen. För tillfället redovisas skuld och fordran på samma sätt, men att fordran ska behandlas annorlunda än skuld är föremål för rättslig prövning genom ett pågående förhandsbesked. Det går alltid redovisa på annat sätt än vad bilagorna föreslår. Beräkning i Norstedts Bokslut Vårt exempelföretag Datakonsulterna AB har kalenderåret Vi börjar med att välja bilaga 2950A Upplupna FORA-avgifter (ny från version 2010) under menyn Bilagor och Kortfristiga skulder. Det fanns även en bilaga 2950 Upplupna FORA-avgifter (utgår från version 2010). Skillnaden mellan bilagorna är att på den nya bilagan 2950A finns det två ytterligare kolumner för att kunna dela på Försäkringsdel och Pensionsförsäkringsdel vid konteringen samt att den nya bilagan består av tre sidor mot den äldre bilagan som består av en sida. Dessutom har uppdelning gjorts på lönesummor <25 år, år samt >65 år. Ifyllande av bilagan 2950A Upplupna FORA-avgifter Lönesumma fylls i för tjänstemän och arbetare, enligt kontrollbesked eller efter vad som är bokfört. I vårt exempel är lönesumman för tjänstemän kr och för arbetare kr. När lönesummorna fylls i på aktuella rader uppgår Försäkringsdelen till 353 kr och Pensionsförsäkringsdelen till kr. 1 (9)

2 För att stämma av om det är en skuld/fordran till FORA fylls inbetalda premier i på raden Avgår inbetalda premier. I vårt exempel har det betalats in 250 kr i Försäkringsdel och kr i Pensionsförsäkringsdel, skuld FORA blir 103 kr i Försäkringsdel och kr i Pensionsförsäkringsdel. 2 (9)

3 Datakonsulterna har även Semesterlöneskuld som fylls i på samma bilaga men på sidan tre. Uppgifterna angående semesterlöneskulden hittar du även på bilagan 2920A Upplupna semesterlöner, sammalöne-/procentregel eller 2920 Upplupna semesterlöner om bilagorna använts. Om K2-reglerna tillämpas ska ingen skuld FORA på semesterlöneskulden beräknas. Uppgifterna har i det här fallet hämtats från bilagan 2920A Upplupna semesterlöner, sammalöne- /procentregel. Underlag för Tjänstemän kr ( kr kr) samt Arbetare kr. 3 (9)

4 Samtliga ifyllda uppgifter på bilagan överförs till sidan ett. Total skuld Försäkringsdel blir i vårt exempel 153 kr och Pensionsförsäkringsdel kr. Från uppgifterna längst ner på sidan ett av bilagan hämtas konteringen. Föreslagna skuldkonton, enligt BAS 2010, hämtas från bilagans sidhuvud då bokslutsverifikation skapas direkt från bilagan. De motkonton som hämtas, också enligt BAS 2010, till konto 2951 är 7571 Arbetsmarknadsförsäkring, försäkringsavgifter och till konto Arbetsmarknadsförsäkring, pensionsförsäkringspremie (deklarationspost). Om fordran uppstår ska sidhuvudets kontonummer ändras, enligt BAS 2010, till 1689 Övriga kortfristiga fordringar (motkonto 7571) respektive 1688 Fordran pensionsförsäkring (deklarationspost) (motkonto 7572). Särskild löneskatt beräknas på bilagan 2514 Beräknad löne- och avkastningsskatt. 4 (9)

5 Ifyllande av bilagan 2514 Beräknad löne- och avkastningsskatt Underlag pensionsförsäkringsdel av FORA-avgift fylls vid kalenderår i på sidan två under avsnittet F. Underlag pensionsförsäkringsdel av FORA-avgift. Lönesumma fylls i för arbetare, enligt kontrollbesked eller efter vad som är bokfört. I vårt exempel är lönesumman för arbetare kr. Det är samma lönesumma som vi angav på bilagan 2950A. Pensionsförsäkringsdelen uppgår till kr men vid punkten tre hämtas i det här exemplet Skuld FORA kr (med hjälp av blå pil) då det enligt bilagan är kontantprincipen som gäller och särskild löneskatt ska betalas på det som är kontant betalt d.v.s kr. Under avsnittet F.1 Obetald pensionsförsäkringsdel av FORA-avgiften hämtas Skuld Pensionsförsäkringsdel FORA samt Skuld Pensionsförsäkringsdel av semesterlöneskuld FORA p.g.a. att det ska beräknas en upplupen särskild löneskatt på obetalda pensionsförsäkringsdelar. I vårt exempel blir underlaget kr. Den upplupen särskild löneskatt blir kr x 24,26% = 886 kr. Uppgifterna hämtas med hjälp av de blå pilarna till vänster om fälten. 5 (9)

6 Samtliga ifyllda uppgifter på bilagan överförs till sidan ett. Punkten två på sidan ett hämtar Pensionsförsälkringsdel av FORA-avgift som det betalas särskild löneskatt på, i detta fall kr. Längst ner på bilagan hämtas underlag för Obetald pensionsförsäkringsdel av FORA-avgiften då det ska beräknas en upplupen särskild löneskatt på obetalda pensionsförsäkringsdelar. I vårt exempel blir underlaget kr och upplupen särskild löneskatt 886 kr. 6 (9)

7 Kontering på bilagan utgår från uppgifterna på sidan ett. Konteringen är ett förslag, enligt BAS 2010, och kan ändras vid behov. Överföring till Norstedts Skatt På blankett 2 Inkomstdeklaration (bolag) under underlag till löneskatt är det i vårt exempel kr som överförts från Norstedts Bokslut då det är kontantprincipen som gäller. Det har även överförts deklarationsposter till punkten 4.3 c. Andra kostnader på blankett 2S Skattemässiga justeringar. Beloppet kr återförs. Beloppet består av deklarationsposter som är bokfört på konto 7572 Arbetsmarknadsförsäkring, pensionsförsäkringspremier, deklarationspost samt konto 7532 Särskild löneskatt pensionskostnad., deklarationspost. Beloppet som återförs i inkomstdeklarationen består av kr (Obetald pensionsförsäkringsdel av FORA-avgiften) och 886 kr (Upplupen särskild löneskatt på Obetald pensionsförsäkringsdel av FORA-avgiften). 7 (9)

8 Beloppet påföres nästföljande beskattningsår. På bilagan 2514 Beräknad löne- och avkastningsskatt finns möjligheten att göra en avstämning på sidan ett längst ner under punkten D.3 Kvarstående löne- och avkastningsskatt från föregående år. 8 (9)

9 Kontaktinformation Webbsupport och FAQ-listor Programsupport E-post Telefon BAS Analys BAS Kontera Rätt Norstedts Anläggningsregister Norstedts Bokslut Norstedts Dokument Norstedts Dokument Boutredning Norstedts Ekonomianalys Norstedts Klient (i samband med Skatt) Norstedts Klient (i samband med Bokslut & Revision) Norstedts Koncern Norstedts Lön Norstedts Revision Norstedts Skatt Norstedts Tidbok Norstedts Transaktionsanalys Gemensamt faxnummer till all programvarusupport är Tekniksupport Gemensam support för alla våra program och digitala produkter. Har du frågor av teknisk karaktär, som installation och nätverk, besvaras detta av våra datatekniker. Tel Fax Kundservice Till Kundservice kan du ställa frågor angående ditt abonnemang, priser, licenser, nybeställningar, ändring av abonnemang, adressändring med mera. Tel Fax Säljare Kontakta vår säljavdelning om du vill veta mer om våra programvaror inom skatt och ekonomi, diskutera förmånspaket, användarutbildningar, e-kurser och annan utbildning etc. Tel Fax (9)

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2011.D.1 är en uppdatering av version 2011.D och innehåller följande rättningar; Notnumret skrivs nu återigen ut

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av förbättringar för att enklare kunna justera för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Kristina Dahlberg Produktchef Uppdatering 2012.3.1 Version 2012.3.1 är en uppdatering av version 2012.3. Licenshanteraren är uppdaterad plus en bilaga i programmet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.2 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Den stora nyheten i denna version är anpassningar till K3-regelverket.

Läs mer

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 Capego Bokslut 1.8 Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 De viktigaste nyheterna i denna version är: Förbättrad hantering av anteckningar och kommentarer vid periodbokslut Nya K2-mallar för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut 2012.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.1.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut Företag 2012.A Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Nedan kan du läsa om vad som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt och ändrat i version 2012.1. De största nyheterna i

Läs mer

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid Dataskyddsförordningen () Innehåll Dataskyddsförordningen ()...2 Egendefinierade fält...2 Ta bort klient...2 Ta bort tillvägagångssätt...3 Ta bort handläggare...4 Flytta ansvar till annan handläggare...4

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2012.2.1 är en uppdatering av version 2012.2 och innehåller följande förbättringar; Import från Edison Bilagor Importen avbryts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt eller rättat i version 2010.1. Den största nyheten

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.1 Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Bokslut. Bokslut. Inläsning av verifikationer

Versionsnyheter. Visma Bokslut. Bokslut. Inläsning av verifikationer Visma Bokslut Versionsnyheter I denna text får du förklaringar och tips till programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt hänvisar vi till hjälpen i Visma Bokslut, som du når via F1. Dessutom

Läs mer

Innehållsförteckning. EKONOMIDATA I SOLNA VÄSTKUSTENS EKONOMIDATA Brevduvegatan 3 2014-12-03 169 72 SOLNA Tel 0703 18 34 97

Innehållsförteckning. EKONOMIDATA I SOLNA VÄSTKUSTENS EKONOMIDATA Brevduvegatan 3 2014-12-03 169 72 SOLNA Tel 0703 18 34 97 Innehållsförteckning 1 Bokslut Arbetsgång... 3 1.1 Har du bokfört alla händelser som skett under året?... 3 1.2 Är resultatet för föregående år omfört till kontot för balanserat resultat?... 3 2 Bank-

Läs mer

Den löpande verksamheten Fem små uppgifter för KFA-inlärning

Den löpande verksamheten Fem små uppgifter för KFA-inlärning Den löpande verksamheten Fem små uppgifter för KFA-inlärning Sifferunderlaget för KFA-föreläsning 1 1 Personalkostnader Företaget anställer tre personer på deltid. Under året är den normala bruttolönen

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Välkommen till version 2011.C.1 av Mamut Skatt Norstedts. Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 och Mamut Skatt

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Period:218-1-1-218-12-31 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 219-3-8 Belopp i kr 218-12-31 217-12-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23 Skatteverket 0771567 567 Särskilda uppgifter Handelsbolag Namn (firma), adress Fr.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd. Information om hur man fyller i blanketten finns

Läs mer

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt Skatteverket 0771567 567 Inkomstdeklaration 4 Handelsbolag taxeringen Kalenderår 2012 Namn (firma), adress Räkenskapsår Fr.o.m. T.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.3 Övrigt Informationssökning är uppdaterad med senaste uppgifter om deklarationskurser m.m. I K2-mallen skrivs

Läs mer

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015 Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015 Lena Hansson är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelbolagsform. Handelsbolaget är en juridisk person som ska lämna

Läs mer

Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning

Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning Observera att särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol) ska använda sig av en annan blankett och vägledning Senast uppdaterad 2016-11-23

Läs mer

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr

Årsredovisning för BRF Fikonet. Org nr Årsredovisning för BRF Fikonet Org nr 769623-49 Styrelsen för BRF Fikonet får härmed avge årsredovisning för tiden 212-1-1-212-12-31, föreningens andra verksamhetsår. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Välkommen till de första versionerna av Mamut Skatt Norstedts. Programmet är framtaget i samarbete med Norstedts

Läs mer

6. Uppgör notuppgift för premieinkomst enligt försäkringsinspektionens modell för notuppgifter som delats ut i materialet.

6. Uppgör notuppgift för premieinkomst enligt försäkringsinspektionens modell för notuppgifter som delats ut i materialet. SGF- EXAMEN TENTAMEN I BOKFÖRING B-DEL BOKFÖRINGSUPPGIFT 22.5.2008 1. Uppgör en kontoplan med bifogade schema för kontoplan. Konton och kontonamn skall namnges och deras gruppering skall motsvara vad som

Läs mer

Aktuella skattefrågor inför årets deklaration. Johanna Wiklund 08-524 674 27 johanna.wiklund@se.gt.com

Aktuella skattefrågor inför årets deklaration. Johanna Wiklund 08-524 674 27 johanna.wiklund@se.gt.com Aktuella skattefrågor inför årets deklaration Johanna Wiklund 08-524 674 27 johanna.wiklund@se.gt.com Agenda Allmänt om bolagsdeklarationen Att tänka på när man gör de skattemässiga justeringarna Vanliga

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision

Nyheter i Norstedts Revision Nyheter i Norstedts Revision 2011.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2011.1. De största nyheterna i denna version

Läs mer

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret Årsskiftesrutiner Flertalet byter räkenskapsår i samband med nytt kalenderår. Men checklistan gäller även för dig som bryter räkenskapsåret vid annan tidpunkt på året. Man följer samma rutiner. Det är

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 47

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 47 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 47 Målnummer: 3311-06 Avdelning: 2 Avgörandedatum: 2007-06-20 Rubrik: Beskattningskonsekvenser vid förtida överföring av medel till pensionsstiftelse. Förhandsbesked

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd 1 (1) 802447-2121 Utskriven: 2011-03-29, 12:11 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 144

Leader Södertälje Landsbygd 1 (1) 802447-2121 Utskriven: 2011-03-29, 12:11 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 144 1 (1) 802447-2121 Utskriven: 2011-03-29, 12:11 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 144 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2010-01-01 Förändring 2010-12-31 1630 Avräkning för skatter och avgifter

Läs mer

Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning

Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning Senast uppdaterad 2016-11-23 Uppdaterad version finns på www.kungalv.se ADRESS Stadshuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

SPECIFIKATION ÖVER ÅRETS KÖP OCH FÖRSÄLJNINGAR AV INVENTARIER

SPECIFIKATION ÖVER ÅRETS KÖP OCH FÖRSÄLJNINGAR AV INVENTARIER SPECIFIKATION ÖVER ÅRETS KÖP OCH FÖRSÄLJNINGAR AV INVENTARIER För att underlätta bokslutsarbetet önskar vi specifikation av årets köp och försäljningar av inventarier, bilar m.m. Kopia av verifikat på

Läs mer

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x Tax Inkomstdeklaration 4 2011 Handelsbolag Tillgångar på blankett 200 Text Kassa och bank BAS 2010 19xx 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x 204 Kundfordringar

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 315 18 Periodiseringsfonder 30 kap. IL prop. 1993/94:50 prop. 1993/94:234 prop. 1994/95:25 prop. 1994/95:91 prop. 1996/97:45 prop. 1997/98:150 prop. 1997/98:146 prop. 1997/98:157 prop. 1998/99:15 prop.

Läs mer

I noterna till balansräkningarna 2008 och 2009 redovisas tillgångsbelopp i kolumnen för bokslut utan plustecken. Skulder redovisas med minustecken.

I noterna till balansräkningarna 2008 och 2009 redovisas tillgångsbelopp i kolumnen för bokslut utan plustecken. Skulder redovisas med minustecken. Noter till bokslutet REDOVISNINGSPRINCIPER Periodisering Enligt kommunala redovisningslagen ska bokföringen inför ett årsbokslut tillföras de fordrings-, avsättnings- och skuldposter som behövs för att

Läs mer

Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning

Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning En sammanställning av svaren på de vanligast förekommande frågorna kring bokföring av transaktioner mellan Fyndiq och dig som handlare. 2 Så bokför

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Rörskärets Samfällighetsförening 1 (1) 716417-2202 Utskriven: 2011-03-11, 14:50 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 174

Rörskärets Samfällighetsförening 1 (1) 716417-2202 Utskriven: 2011-03-11, 14:50 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 174 1 (1) 716417-2202 Utskriven: 2011-03-11, 14:50 2010-01-01-2010-12-31 T o m ver nr: A 174 Balansrapport TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 2010-01-01 Förändring 2010-12-31 1110 Byggnader 1 581 180,00-45 000,00

Läs mer

Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler:

Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler: Kassajournal De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler: Generellt om kassajournalen Journalnamn

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2013 2012 2011 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 209 4 295 3 949 3 784 4 024 Gåvor 90-konto 37 18 39 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. A. Räntefördelning kapitalunderlag Vid denna beräkning

Läs mer

Byrå och Byrå Tid

Byrå och Byrå Tid Byrå och Byrå Tid 2018.2 Daniel Wertsén Produktchef Byrå Byrå Välkommen till en ny version av Byrå De viktigaste nyheterna i denna version är: Ta bort klient (GDPR) Det är nu möjligt att ta bort en kund

Läs mer

Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013

Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013 Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013 Först och främst: ta fram förra årets årsräkning och kolla vad utgående värdet av din huvudmans tillgångar var då? Ingående belopp för årets årsräkning skall

Läs mer

ÅRSBESKED 2014. Lennart Andersson 00064855_00

ÅRSBESKED 2014. Lennart Andersson 00064855_00 ÅRSBESKED 2014 Lennart Andersson 00064855_00 Dina försäkringar hos Brummer & Partners Utgångspunkten för våra värdebesked är att beskriva hur ditt sparande utvecklats på ett enkelt, tydligt och transparent

Läs mer

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller fastställda

Läs mer

Observera. Inför bokslut och årsredovisning 2013. Innehåll

Observera. Inför bokslut och årsredovisning 2013. Innehåll Observera nr 18 DECEMBER 2013 information till församlingar, samfälligheter och stift från svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och från kyrkokansliet Inför bokslut och årsredovisning 2013 I detta nummer

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring Åseda Ryttarförening 1 (2) Balansrapport Förändring TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Byggnader 87 437,00 0,00 87 437,00 1119 Ackumulerade avskrivningar på byggn -8 000,00-3 497,00-11 497,00 1230 Hästar

Läs mer

Semesterkassans utfasning, Måleri

Semesterkassans utfasning, Måleri Entré Semesterkassans utfasning, Måleri Som framgått av information från Målaremästarna och Målareförbundet så ska Semesterkassan utfasas för att senare upphöra. Detta innebär bland annat att företagen

Läs mer

Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning

Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning Lathund för enkel bokföring av din Fyndiqförsäljning En sammanställning av svaren på de vanligast förekommande frågorna kring bokföring av transaktioner mellan Fyndiq och dig som handlare. 2 Så bokför

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) SCBFS 2015:25 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas och landstingens finansiella tillgångar

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 18 Periodiseringsfonder Periodiseringsfonder 1109 30 kap. IL Prop. 1993/94:50, SkU 15 prop. 1993/94:234, SkU 25 prop. 1994/95:25, FiU 1 prop. 1994/95:91, SkU 11 prop. 1996/97:45, SkU 13 prop. 1997/98:150,

Läs mer

Anvisningar till årsräkning 2014/sluträkning 2015

Anvisningar till årsräkning 2014/sluträkning 2015 ÖVERFÖRMYNDARVERKSAMHETEN STENUNGSUND ORUST LILLA EDET TJÖRN Anvisningar till årsräkning 2014/sluträkning 2015 Det första du bör göra är att ta fram föregående årsräkning och läsa igenom det följebrev

Läs mer

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Observera att du vid nyinstallation först måste installera Norstedts Systemkomponenter, som finns för nedladdning på denna Supportsida. Följ instruktionerna

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1990:661) om avkastningsskatt på pensionsmedel; SFS 2011:74 Utkom från trycket den 8 februari 2011 utfärdad den 27 januari 2011. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt. Preliminär inkomstdeklaration 1 Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl.

Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt. Preliminär inkomstdeklaration 1 Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl. SKV 0 utgåva F- och SA-skatt Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt Preliminär inkomstdeklaration Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl. Beskattningsår Person-/Organisationsnummer

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning

Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning Senast uppdaterad 2016-11-23 Uppdaterad version finns på www.kungalv.se ADRESS Stadshuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80 00 vx

Läs mer

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Hantera dina betalningar online: I den här guiden förklarar vi hur du som Affärspartner kan hantera dina betalningar online.

Läs mer

Visma Eget Aktiebolag

Visma Eget Aktiebolag Visma Eget Aktiebolag Lathund för att du ska kunna se vad de olika transaktionerna som du registrerar i programmet påverkar i din deklaration. På sidan INK2R i programmet kan du också högerklicka i rutan

Läs mer

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter?

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter? 421 26 Egenavgifter Sammanfattning Egenavgifter är en del av de socialavgifter som ska betalas enligt socialavgiftslagen (SAL). Socialavgifter enligt SAL utgörs av arbetsgivaravgifter enligt 2 kap. eller

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skatteförfarandelagen (2011:1244); SFS 2017:1218 Utkom från trycket den 8 december 2017 utfärdad den 30 november 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2011 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2011 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2011 2010 2009 2008 2007 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 3 949 3 784 4 024 2 800 2 283 Gåvor 90-konto 39 1 5 0 0 Medlemsavgifter 22 19 15

Läs mer

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB För att bokföringsmässigt kunna skilja på sålda presentkort och gåvopresentkort, både vid utställande, betalning och vid

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 9 april 2014 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART IKEA Investfast AB, 556409-4596 Box 700 343 81 Älmhult ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten

Läs mer

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Här hittar du en instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1. Observera

Läs mer

Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2

Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2 Behandling av direktpension i bokföring och årsredovisning enligt K2 Denna redogörelse utgår ifrån att överenskommelse träffats mellan bolaget och den anställde om en avsättning till direktpension, som

Läs mer

Leverantörsreskontra. Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10.

Leverantörsreskontra. Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10. Leverantörsreskontra Generellt 2 Registrera leverantörsfaktura 3 Betalning leverantörsfaktura 6 Utbetalning via LB-rutin 10 Sida 1 Generellt För att kunna köra leverantörsreskontra måste bland annat följande

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. Beräkning

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Cirkulärnr: 2000:8 Diarienr: 2000/0072 Handläggare: Anders Nilsson Annette Borg Sektion/Enhet: Sektionen för ekonomistyrning Datum:

Cirkulärnr: 2000:8 Diarienr: 2000/0072 Handläggare: Anders Nilsson Annette Borg Sektion/Enhet: Sektionen för ekonomistyrning Datum: Cirkulärnr: 2000:8 Diarienr: 2000/0072 Handläggare: Anders Nilsson Annette Borg Sektion/Enhet: Sektionen för ekonomistyrning Datum: 2000-01-12 Mottagare: Ekonomi/finans Revision Rubrik: Redovisningsfrågor

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1990:661) om avkastningsskatt på pensionsmedel; SFS 2011:1278 Utkom från trycket den 13 december 2011 utfärdad den 1 december 2011. Enligt riksdagens

Läs mer

Konto Kontotext Beskrivning Filer i Prima Palett Beskrivning av lönekostnadskonton Region Skåne

Konto Kontotext Beskrivning Filer i Prima Palett Beskrivning av lönekostnadskonton Region Skåne Beskrivning av lönekostnadskonton Region Skåne 291 Upplupna löner Detta konto är ett interimskonto för periodisering av lönekostnader. Kontot krediteras vid räkenskapsperiodens slut för upplupna, ännu

Läs mer

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring 1 (2) 8190009822 Utskriven: 20160308, 08:50 20150101 20151231 T o m ver nr: A 561 Balansrapport 20150101 Förändring 20151231 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Byggn.inventarier 445 871,64 0,00 445

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Skatteverket Anette Jaldell

Skatteverket Anette Jaldell Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet 1 Förenklat årsbokslut NE-blanketten 2 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Maskiner och andra tekniska anläggningar 1210 Inventarier 59 496,50 59 496,50 1219 Ack avskr inventarier

Läs mer

F- och SA-skatt. Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt

F- och SA-skatt. Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt F- och SA-skatt Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt Vad är preliminärskatt och vem ska betala den? Vårt svenska skattesystem bygger på att alla betalar en preliminärskatt under

Läs mer

Skattemässiga avskrivningar på byggnader

Skattemässiga avskrivningar på byggnader INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Skattemässiga avskrivningar på byggnader Till nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Komma iga ng med fa mansmodulen FA2

Komma iga ng med fa mansmodulen FA2 2018-11-05 Supportmanual Komma iga ng med fa mansmodulen FA2 Innehåll Komma igång med fåmansmodulen för ett befintligt fåmansbolag... 2 Komma igång med fåmansmodulen för ett nystartat fåmansbolag... 4

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 1(12) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

DANICA PENSION ÅRSSKIFTESINSTRUKTION 2009/2010

DANICA PENSION ÅRSSKIFTESINSTRUKTION 2009/2010 DANICA PENSION ÅRSSKIFTESINSTRUKTION 2009/2010 Danicas öppettider: Vardagar 9.00 16.00 Telefon 0752-48 04 40 Fax 0752-48 47 25 Prisbasbeloppet (pbb) för 2009 : 42 800 kr Privata pensionsförsäkringar 1.

Läs mer

FÖRBUNDSINFO. Deklarationsanvisningar för blankett Inkomstdeklaration 3

FÖRBUNDSINFO. Deklarationsanvisningar för blankett Inkomstdeklaration 3 Kopiera gärna FÖRBUNDSINFO FÖRBUNDSINFO Nr 7 februari 2010 Deklarationsanvisningar för blankett Inkomstdeklaration 3 Samtliga ekonomiska enheter inom Svenska kyrkan har skyldighet att lämna inkomstdeklaration.

Läs mer

Årsredovisning. Kinds Golfklubb

Årsredovisning. Kinds Golfklubb Årsredovisning för Kinds Golfklubb Räkenskapsåret 2009 Kinds Golfklubb 1(9) Styrelsen för Kinds Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse Verksamhet Kinds

Läs mer