Sammanträdesdatum Pensionärsrådet (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2009-06-12 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00. Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)"

Transkript

1 Pensionärsrådet (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Laila Möller Nilsson (s) KoF Sonja Andersson (SKPF Avd 52) Ewe Johansson (SPRF Avd 11) ersättare för Gunnar Hallevåg (SPRF Avd 11) Bengt-Åke Nilsson (PRO Klippan) Marianne Sunesson (PRO Ljungbyhed) Harley Hellman (SPF Färingtofta) Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan) Ingvar Nyström (SPF Ljungbyhed) Ingrid Åström (SKPF Avd. 52) ersättare för Sonja Andersson (SKPF Avd. 52) Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Nils-Eve Jönsson (PRO Ljungbyhed) Kurt Falk (PRO Klippan) Irma Larsen (SPF Färingtofta) Ove Bokvist (SPF Åby/Klippan) Inger Svensson (SPF Ljungbyhed) Tina Thomasson, äldreomsorgschef Ann-Marie Olsson, adm.samordnare Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan) Underskrifter Sekreterare... Ann-Marie Olsson Paragrafer: Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justerande... Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)

2 Pensionärsrådet (14) Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret Underskrift... Ann-Marie Olsson

3 Pensionärsrådet (14) KPR 74 Föregående sammanträdesprotokoll att med godkännande lägga protokollet till handlingarna

4 Pensionärsrådet (14) KPR 75 Aktiviteter vid särskilda boenden Äldreomsorgschef Tina Thomasson redovisade aktiviteter vid särskilda boenden. Inom äldreomsorgen förekommer många aktiviteter varje dag, såsom bingo, gymnastik, gudstjänster och utflykter. Samtliga brukare erbjuds utevistelse minst en gång per vecka och personalen har en viktig uppgift i att motivera och inspirera brukaren. I Ljungbyhed erbjuds tre dagar per vecka gemensamma aktiviteter för samtliga brukare som finns inom verksamheten. Tina Thomasson informerade om att en uppfräschning av utemiljön pågår, främst i Ljungbyhed, med fokus på användarvänlighet. Pensionärsrådet framförde förslag om upphöjda rabatter och grönsaksland. Harley Hellman framförde önskemål om att anlägga blomsteräng på del av utrymme där det nu enbart är gräsmatta. Ordförande Hans-Bertil Sinclair meddelar att han kommer att ta med förslaget till Fastighetskontoret. Tina Thomasson informerade om att stora salen på Åbyhem används dels som konferenslokal för personal och dels för aktiviteter för boende. Det erbjuds även aktiviteter inne på Åbyhems olika gemensamhetslokaler. Pensionärsrådet framförde önskemål om att hemtjänsten hjälper de brukare som har svårt att ta sig till aktiviteten. Tina Thomasson uppgav att man arbetar på att lösa denna fråga. Det finns även möjlighet att söka bistånd för ledsagare. Vidare informerade Tina Thomasson om att en rapport med summering av vad Klippans Kommun gjort för att stimulera aktiviteter kommer att upprättas av Nina Nilsson.

5 Pensionärsrådet (14) KPR 76 Timanställningar Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerade om att man lagt upp en plan för hur man ska minska antalet verksamhetssystem för bemanning. Målet är att därigenom säkerställa kvalitén och kontinuiteten inom äldreomsorgen genom minskat antal timvikarier. En minskning av antalet timvikarier är även en prioriterat ur kostnadsperspektiv. Tina Thomasson informerade om att en avdelning på Åbyhem nu provar bemanningssystemet Time Care, där personalen själv kan reglera sin arbetstid och där möjligheten att lösa bemanningen utan timvikarier ökar. Redan nu har man sett en positiv effekt och minskad sjukfrånvaro bland personalen. Planeringen är att successivt införa Time Care på samtliga enheter inom kommunen. Nina Nilsson har utsetts som ansvarig för att implementera systemet och inspirera personalen att använda detta. Bilaga KPR 75/09 att notera informationen

6 Pensionärsrådet (14) KPR 77 Planering vid flyttning Äldreomsorgschef Tina Thomasson redovisade vad som gäller flyttning till särskilt boende. En brukare kan, i avvaktan på att plats blir ledig på önskat boende, behöva flytta till annat boende. Detta kan t.ex. vara aktuellt om personen inte kan bo kvar hemma eller på korttidsboendet i avvaktan på att boendeplats blir ledig på det önskade boendet. Om brukaren i detta fall erbjuds plats på annat särskilt boende kan denne inte tacka nej till erbjuden plats. Brukaren måste tacka ja till erbjudet boende och därefter ställa sig i kö till att få en plats på önskat boende. Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerade om att kommunen har tre månader på sig att hitta en plats till den sökande. Vidare har kommunen generellt begränsad möjlighet till korttidsboende. Tina Thomasson informerade vidare om regler kring boende och dödsfall. Det finns regelverk för hur många dagar de anhöriga har på sig att tömma boendet. Om man som anhörig ej har möjlighet att tömma boendet inom utsatt tid kan kommunen hjälpa till. Ansvaret för att få bostaden städad åligger den anhörige. Till kommande möte tar Tina Thomasson med sig information kring antalet dagar den anhörige har att tömma och städa bostaden samt hur hyresförhållandet regleras tidsmässigt vid dödsfall.

7 Pensionärsrådet (14) KPR 78 Färdtjänst Tina Thomasson informerade om vad som gäller för färdtjänst inom Klippans Kommun. Avtalet med Åsbo Taxi har förlängts ytterligare ett år varefter ny förhandling skall genomföras. Alla i Skåne har gemensamt utformat färdtjänstkort vilket innebär rabatt på resor samt att eventuell ledsagare åker med utan kostnad. I de fall trappklättrare behövs köps tjänsten in från Skånetrafiken. Klippans Kommun har tagit fram en broschyr Färdtjänst i Klippans kommun. I denna återfinns även information från Skånetrafiken samt information om sjukresor. Hans-Bertil Sinclair informerade om att en enkätundersökning har visat övervägande positiv respons avseende färdtjänsten i Klippan.

8 Pensionärsrådet (14) KPR 79 Taxor Äldreomsorgschef Tina Thomasson redovisade broschyr Biståndshandläggning enligt Socialtjänstlagen (SoL) i vilken information samt räkneexempel avseende avgifter för boende återfinns.

9 Pensionärsrådet (14) KPR 80 Tillgänglighet Vid förmötet med representanter från Pensionärsorganisationerna togs frågan upp om tillgängligheten till kommunens brevlåda. På grund av kanterna runt entrén kan man inte ta sig upp till kommunens brevlåda med rullstol eller rollator. Ordförande Hans-Bertil Sinclair uppgav att han har begärt ett möte med Kommundirektören, Ks-ordf samt repr för plan- och byggkontoret onsdagen den 15 juni 2009 för att bl a diskutera handikappfrågorna i kommunen. Det framkommer önskemål om ramp samt dörröppnare på Syrengården. Hans-Bertil Sinclair åtar sig att besöka Syrengården för att undersöka vad som behövs genomföras.

10 Pensionärsrådet (14) KPR 81 Måltidsprojekt Medicinskt ansvarig (MAS) Charlotte Carlsson informerade kring Måltidsprojektet som nu är inne på sin tredje del. Första och andra delen bestod av att utvärdera måltidssituationen riktad främst mot särskilt boende. I denna tredje del pågår ett utvecklingsarbete avseende betydelsen av god kosthållning med fokus på såväl boende som de som hemvård. Charlotte Carlsson framhöll att det är av vikt att hemtjänstens personal har kunskap om betydelsen av en god och näringsrik kosthållning och kan motivera den äldre att äta en väl sammansatt kost. Med hänsyn till att många äldre äter mindre portioner framkom önskemål om att kunna köpa halv portion till reducerat pris på Senioren. Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerade om att diskussionen fortgår men att Senioren hittills inte ställt sig positiva till att erbjuda denna möjlighet. Bilaga KPR 81/09

11 Pensionärsrådet (14) KPR 82 VOPS Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerade om Vård och omsorgsplan i samverkan (VOPS), ett samverkansprojekt mellan Klippans Kommun, Ängelholms sjukhus och vårdcentralen Ljungbyhed. Syftet är att samordna och tydliggöra för den enskilde brukaren vid behov av omfattande vårdinsatser från mer än en vårdgivare/omsorgsgivare. Charlotte Carlsson (MAS) arbetar aktivt i projektet. Bilaga KPR 82/09

12 Pensionärsrådet (14) KPR 83 Medicinhantering-, och förskrivning (Charlotte Carlsson, MAS) Charlotte Carlsson (MAS) informerade om att Klippan är en av tre kommuner som från och med augusti 2009 ska ingå i ett utvecklingsarbete kring medicinhantering. Fokus är samordning där läkargenomgång skall göras när AP dos förlängs och där sköterska och apotekspersonal hjälper till att kontrollera vilka läkemedel brukaren har. Detta är av vikt med hänsyn till att många äldre använder ett flertal olika mediciner som kan samverka och påverka varandra. Inriktningen är att en brukare om möjligt inte ska ha mer än fem läkemedel. Snittet inom äldreboenden ligger kring tio olika läkemedel per brukare. Utvecklingsarbetet genomförs i samverkan mellan kommun och läkare. Charlotte Carlsson informerade om att det är läkaren som avgör om en brukare har behov av hjälp från hemsjukvården. Läkaren skickar den medicinska bedömningen till kommunens sjuksköterska som upprättar en planering utifrån brukarens behov. Därefter skrivs brukaren in i hemsjukvården. För brukare som har trygghetslarm och är inskriven i hemsjukvården kommer sjuksköterskan hem till brukaren. För brukare som har trygghetslarm och ej är inskriven i hemsjukvården kan konsultation av sjuksköterskan ske via hemvårdspersonal.

13 Pensionärsrådet (14) KPR 84 Hörselinstruktör Britt-Marie Nordh Britt-Marie Nordh redovisade sitt arbete som heminstruktör för personer med hörselskada. Britt-Marie Nordh finns tillgänglig på Kristallen varannan tisdag mellan klockan till och på Biblioteket i Ljungbyhed varannan tisdag mellan kl till Anslag om datum finns på dörren till Kristallen. I broschyren Heminstruktör för de hörselskadade Hjälp till självhjälp! återfinns information samt kontaktuppgifter. Hos Britt-Marie Nordh kan man bland annat köpa batteri till hörapparat. Hon genomför även lättare reparationer av hörapparater samt skickar till lagning. Britt-Marie Nordh utför även hembesök hos de brukare som ej kan ta sig till henne. Britt-Marie Nordh informerade om att hon även arbetar som enhetsassistent, Hemvård Centrum, med ej akuta insatser. Hon ber om hjälp att informera brukarna om att de inte ska ringa hem till henne på hennes fritid.

14 Pensionärsrådet (14) KPR 85 Övriga frågor a) Tina Thomasson uppgav att hon ska ta reda på vad som gäller beträffande försäkringar vid frivilliga insatser, t.ex. när man går ut med en brukare på promenad. b) Önskemål finns om att kunna byta ut tjänster inom hemtjänsten t.ex. att få renbäddat istället för hjälp med dusch. Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerade om att hemtjänstens uppdrag är att utföra det som är beviljat. Hon kommer att titta på denna fråga och återkomma. c) Frågan uppkom om önskemål om att få pensionen utbetalad på fredagen då ordinarie utbetalningsdag infaller på helgen. Hans- Bertil Sinclair informerade om att det är Försäkringskassan som beslutar i denna fråga. Pensionärsorganisationerna uppmanas ta upp frågan med regeringen och andra politiska företrädare. d) Upphandling inför entreprenad boenden. Tidningsartiklar publiceras kring brister i boenden vilket skrämmer de äldre. Hans- Bertil Sinclair informerade om att det finns noggrant utformade och reglerade krav för vem som ska få uppdraget. I Klippans kommun är det Joergen Borgstroem som står för de juridiska frågorna. Den 22 juni 2009 ska entreprenadutsättning diskuteras i Malmö samt i Ängelholm mellan presidierna i Ks och SN samt motsvarigheterna i de olika politiskt styrda kommunerna. Detta genomförs i avsikt att inhämta erfarenheter. Två representanter från pensionärsorganisationerna kommer att kommer att bjudas in till det fortsatta arbetet. e) Äldreombudsman: Det finns en positiv inställning till äldreombudsman men det behövs en lösning för hur uppdraget ska organiseras vad gäller anställning, arvodering etc. f) Budget: Hans-Bertil Sinclair redovisade att man ligger man på ett litet plus i prognosen. Beslut för budget 2010 tas i nämnden i oktober Under förutsättning att budgeten hålls behövs inga neddragningar. Pensionärsorganisationerna kommer att beredas möjlighet att tycka till innan budgeten slås fast.

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11)

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11) 2009-12-11 1 av (13) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Bengt Svensson (m)

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl Pensionärsrådet 2009-03-06 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Laila Möller Nilsson (s)

Läs mer

Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)

Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan) 2010-12-16 1 av (15) Plats och Tid Kommunförbundet kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Boris Svensson, Socialnämnden, vice ordförande Torsten Johansson (c), Plan

Läs mer

Bengt-Åke Nilsson (PRO Klippan)

Bengt-Åke Nilsson (PRO Klippan) 2010-03-12 1 av (19) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Torsten Johansson (c) PoB Laila Möller

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (8) Paragrafer 22-27 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-10.10 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Boris Svensson (s), v. ordförande Bengt Svensson (m), Kommunstyrelsen Torsten Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

Marianne Sunesson (PRO Ljungbyhed) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl

Marianne Sunesson (PRO Ljungbyhed) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 2010-06-04 1 av (12) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-12-16

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-12-16 1 (19) Paragrafer 183-196 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen,, kl. 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (12) Paragrafer 1-10 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair

Läs mer

Harley Hellman (SPF Färingtofta)

Harley Hellman (SPF Färingtofta) 2010-09-24 1 av (14) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Torsten Johansson (c), Plan och Byggnadsnämnden Laila Möller

Läs mer

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström 2019-03-11 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bergsmanssalen Solliden klockan 10.15-11:30 Beslutande Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Karl-Erik Borg, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 177-182 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Boris Svensson (s), Socialnämnden, vice ordförande Torsten

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2016-09-05, kl. 15:00-17:00 Beslutande: Susanne Jönsson (KS), ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Sven-Erik Jägerman

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 278-281 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Extra sammanträde

PROTOKOLL Socialnämnden Extra sammanträde Extra sammanträde 1 (5) Paragrafer 152-154 Plats och tid ande Övriga närvarande Ylle 1 Socialförvaltningen Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande Janeth N Norén (c) 1:e vice ordförande Boris Svensson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl Kommunala pensionärsrådet 2019-02-12 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.30 Irja Gustavsson (S), ordförande Carina Östrand, PRO Lindesberg

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson FAGERSTA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2011-02-21 Sida Plats och tid Beslutande Malmen, kl. 13.30-16.30 Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson Sune Andersson Sirkka Gillberg Matti Nokelainen

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 22 oktober 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Arne Andersson, Socialnämnden fr.o.m 051

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2010-11-18 1(16) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans- Bertil

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.00 16.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF Seniorerna Bromölla-Näsum)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson 2016-11-28 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.15 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-05-09 09:00-12:00 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert Olesen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 284-286 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, onsdag kl 13.30-16.55 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Paragrafer 27-29 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.13 Beslutande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan Pettersson (S),

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer