Närvarande: högskola. Jari Puustinen, m. Frånvarande: 1 (8) www. eskilstuna.se. Datum. Fax. Telefon, växel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande: högskola. Jari Puustinen, m. Frånvarande: 1 (8) 2012-11-13. www. eskilstuna.se. Datum. Fax. Telefon, växel 016-710 10 00."

Transkript

1 Kommunstyrelsen Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, Datum 1 (8) Anteckningar från Trygga Eskilstunas rådsmöte denn 9 november. Närvarande: Anders Gölevik, vice ordförande Polisområdeschef polismyndigheten Claes Eriksson, Kommunpolis, polismyndigheten Thomas Bergqvist, Gruppchef för kommunpoliserna polismyndigheten Helena Wallberg, Kriminalvårdsinspektör Frivården Lars-Evertt Johansson,, Hyresgästföreningen Kerstin Gyori, Kvinnojouren MOA Morin Habib, Babylonska föreningen Henna Schmidt, Chef f för studentcentrum, Mälardalens högskola Christina Klang, Förvaltningschef, Torshällaa stads förvaltning Tomas Lindblom, Säkerhetschef, kommunfastigheter Niklas Frykman,fp Jari Puustinen, m Firat Nemrud, v Eva Carlsson, samordnare/utvecklare Klk/Trygga Eskilstuna Frånvarande: Ann-Sofie Wågström,, Ordförande Marianne Sjöqvist, tf Förvaltningschef Stadsbyggnad Eva Königsson, Förvaltningschef kultur ochh fritid Thure Morin, Förvaltningschef AMF Bo Karlsson, Förvlatningschef B o U Abdirisak Hussein, Somalidoonföreningen Payman Salehi, Noorföreningen Magnus Ahlin, Skadechef Länsförsäkringar Mikael Lönngren, Centrumutvecklare/VD, Eskilstuna E innerstad Patrik Larsson, Kappahl Tuna Park Postadress Besöksadress Telefon, växel eva. carlsson4@eskilstuna.se Fax Mobiltelefon www. eskilstuna.se Eskilstuna den stolta Fristaden

2 Eskilstuna kommun Datum 2 (8) Malin Gustafsson, Kanslichef Sörmlandsidrotten Harri Luhanko, Svensk handel (Leklust) Sven-Åke Lundgren, brottsofferjouren Patrick Nordström, mp Lars G Linder, s Sarita Hotti, Ordförande Barn och utbildningsnämnden Tryggve Lundh, utvecklingsdirektör kommunledningskontoret Ersättare; Anders Enesved, områdeschef stadsbyggnad Gäster; Owe Thörn, avdelningschef Räddningstjänsten Emma, Sara och Jeanette, fältstudenter från folkhälsoprogrammet på Mdh Gäster från Linköping; Kenneth Andersson, säkerhetschef Håkan Stenbäck, polismyndigheten Emil Gustavsson, Kriminalvården Ali Ghamari, Råd o Stöd/Socialtjänsten Dagordningen: 1) Anders Gölevik ersatte Ann-Sofie som ordförande då hon hade förhinder. Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2) En presentation gjordes då inte alla kända varandra. 3) Rapport från polisen Eskilstuna ligger högt när det gäller anmälda våldsbrott och det finns ingen tydlig förklaring varför. En anledning kan vara att poliserna i Eskilstuna är väldigt aktiva i arbetet utomhus. Eskilstuna finns med i regionala BRÅ s Hot spots projekt som visar på att det begås oproportionerligt mycket brott på ett och samma område. BRÅ s kartläggning visar att i Eskilstuna är de Hot spots platserna, på torget (vid kiosken främst), JA Selanders gata samt vid Järntorget (nyfors). BRÅ kommer att följa arbetet som görs i Eskilstuna för att minska antal våldsbrott på just dessa områden. Bland annat så har man genom Trygga Eskilstuna genomfört en trygghetsvandring i centrum då man noterade en del åtgärder, i syfte att minska brotten. Exempelvis så har man utifrån vandringen och från Stadsbyggnadsförvaltningen, beviljat att göra en trafikreglering vid JA Selanders gata för att bland annat minska stora folksamlingar vid taxin. Det är tänkt att taxibilarna ska stå någon annanstans. Kommunpoliserna har bra kontakt med krögare utifrån det krögarnätverk som bildats. Dessutom har man skapat ett bättre samarbete med ordningsvakterna samt genomfört utbildningsinsatser för målgruppen.

3 Eskilstuna kommun Datum 3 (8) RPS (rikspolisstyrelsen) har meddelat att polismyndigheterna i Sverige ska fördjupa sitt samarbete med tillståndsmyndigheten i kommunen. Under en 10 års period så har antalet misshandel utomhus ökat, år 2000 kom det in 359 anmälningar och år 2011 anmäldes 643 brott. När det gäller anmälda brott under 2012, så har det skett en rejäl sänkning av våldsbrotten utomhus, ca brott färre än föregående år. Det är för tillfället problem med inbrott i fritidshus och speciellt i Näshulta och Kjula sista tiden. Målgruppen är främst de personer som ej är registrerade i DNA registret. Även källarinbrott har det varit i stor utsträckning och begås främst av gruppen ungdomar. När det gäller DNA registrering så kommer det ske en förändring redan nästa år då alla EU länder får tillgång till DNA-registret och kan då lättare lagföra dessa personer. Det kommer framöver, att vara två grupper inom polisen i Eskilstuna som inriktar sig på gängkriminalitet. Rapport kring samverkansöverenskommelsen Trygghetsskapande aktiviteter Trygghetsvandringar Trygga Eskilstuna har genomfört sex trygghetsvandring och tre uppföljningar hittills i år. Stadsdelarna vi vandrat i har varit; Fröslunda, Nyfors, Centrum, Brunnsbacken och i Torshälla (där vi har gått både en kvällsvandring och en dagvandring). Uppföljningar har skett i stadsdelarna; Fröslunda, Nyfors och Torshälla. Centrumuppföljningen är inplanerad till den 3 december. Hittills har uppföljningarna visat att en hel del av de önskemål som kom upp på vandringarna har åtgärdats. Det har varit god uppslutning men kanske att man önskat fått med fler boende samt fler fastighetsägare. De personer som har deltagit har upplevt vandringen som mycket positiv. Vi har på en del vandringar haft med Anna Gözlinger från konstmuseet som inlett med en historia om stadsdelen, som har varit mycket intressant och viktigt. Under våren har vi fyra trygghetsvandringar inplanerade; Skiftinge, Årby, Lagersberg och Skogsängen. Nattvandring Det har genomförts 36 nattvandringstillfällen under 2012, i Eskilstuna och Torshälla. Det har varit sammanlagt 13 föreningar som har nattvandrat och däribland tre nya föreningar. Rapporterna har visat att det för det mesta har varit lugnt men att nattvandrarna har fått positiv feedback från ungdomar och även vuxna.

4 Eskilstuna kommun Datum 4 (8) Fastighetsägarnätverket Fastighetsägarnätverket träffas fyra gånger/år och det är för tillfället 9 stycken fastighetsägare med i nätverket, men sammanlagt 16 stycken aktörer som deltar. Det har genomförts en utbildningsinsats under våren där temat var brottsförebyggande och trygghetsskapande, som man numer utgår ifrån då deltagarna presenterar vad man gör inom respektive verksamhet. Nästa år planeras en utbildning med temat narkotika tecken och symptom men också att det berör ämnet svartuthyrning. Nätverket är oerhört värdefullt då det är fastighetsägarna som kan nå ut till boende i området. Man jobbar fortfarande aktivt med anmälning och sanering av klotter inom 48 timmar. Dessvärre finns det fastighetsägare som inte deltar i nätverket där man inte prioriterar sanering och inte anmäler klotter. Information/kommunikation När det gäller området information och kommunikation så har det genomförts mer än 70 sådana tillfällen hittills under året. Det är allt ifrån information och utbildningsinsatser för personal inom ung fritid och skola och pensionärsorganisationer samt elever, föräldrar och boende på olika arenor. Alla kunskapshöjande insatser kan leda till en ökad trygghet. Brottsförebyggande aktiviteter Kronobergsmodellen Modellen genomförs kontinuerligt inom polisen och samverkan sker enligt överenskommelsen. Man har bjudit in till en föräldrainformation men där uppslutningen inte var så bra. Framöver ska polisen se över hur man formulerar inbjudan till föräldrarna, kanske måste det formuleras som en kallelse istället för en inbjudan. Känn dig trygg förebygg Man har nyligen genomfört känn dig trygg förebygg dagar för åk 7 elever. Nytt för i år är att man tagit fram en film för föräldrar där de kan få information om vad deras barn får ta del av under dessa dagar. Om man vill se filmen kan man söka på och; känn dig trygg. Den är ca 15 min lång. Ung bilen Ung bilen har rullat under sommaren mellan v. 23 tom v. 33 genom ett mobilt personalteam under torsdag, fredag och lördagskvällar mellan klockan 19:00 till 01:00. Dessutom har den rullat under höstlovet. Kommunpolis har utbildat personalen i framförallt konflikthantering.

5 Eskilstuna kommun Datum 5 (8) Våld i offentlig miljö Inom ramen för BRÅ s arbete kring Hot Spots, så finns Eskilstuna kommun med i det arbetet. Därför är det angeläget att jobba specifikt med området våld i offentlig miljö. BRÅ kommer att följa Eskilstunas arbete och vad det blir för resultat utifrån de åtgärder som sätts in. Man har hittills inom området etablerat ett krögarnätverk, genomfört en trygghetsvandring i centrum samt vidareutbildat ordningsvakter. Dessutom har man i olika forum diskuterat önskemål om ökad tillsyn från tillsynsmyndigheten. Handlingsplanen I handlingsplanen finns en del aktiviteter med som även berör det som står med i samverkansöverenskommelsen. Bland annat trygghetsvandringar, som vi skulle genomföra i tre stadsdelar under 2012, men som blev fem vandringar plus tre uppföljningar (plus uppföljningen av centrums vandring som är inplanerad 3 december). När det gäller Torshällas och Fröslundas trygghetsarbete så finns en ökad dialog kring ämnet i dag och flera ideér har kommit upp. Revideringen av handlingsplanen gällande klotter har inte genomförts. Anledningen till det är att vi avvaktade ett seminarium som kultur och fritid anordnade den 11 oktober, kring graffitti och gatukonst. Vid det seminariet deltog många aktörer och man berörde också klotter. Nästa steg blir att bjuda in aktörer till en träff, för att initiera revideringen av handlingsplanen. Den inbjudan kommer att bli tidigast i januari. Att utveckla kommunikationen/informationen av Trygga Eskilstunas websida men också via andra kanaler pågår ständigt. Numer finns också ett tydligt stöd från kommunikationsavdelningen. När det gäller att utveckla nattvandringen så har tre nya föreningar deltagit. Det finns också önskemål från föräldrar och boende i olika områden, att vilja nattvandra. Stödet man kan få då från Trygga Eskilstuna är information och utbildning, samt eventuellt ett antal nattvandringsvästar. Fastighetsägarnätverket nämndes i rapporten kring samverkansöverenskommelsen. Framtagande av en ny samverkansöverenskommelse mellan polis och kommun pågår och vi ska i den här revideringen tänka mer långsiktigt än enbart ett år framåt. Övrigt som genomförs under Trygga Eskilstuna;

6 Eskilstuna kommun Datum 6 (8) Det finns en medverkan i utvecklingsarbetet kring föräldrastödet i Eskilstuna och Torshälla. Bland annat så har man genomfört en utbildningsinsats av familjeverkstan, som är en generell föräldrastödsinriktning. Drygt ett tiotal har gått utbildningen. Det har tagits fram en plan kring föräldrastödet i Eskilstuna och Torshälla och det står nämnt i årsplan 2013 att en samordning av det generella stödet ska finnas. När det gäller föräldrastödsmetoden Effekt (tidigare ÖPP), så är det för närvarande två skolor, Stålfors och Göksten, som har sagt bestämt att man ska köra konceptet med påbörjan våren Även Skogstorpsskolan är intresserade. En handlingsplan kring gob (grov organiserad brottslighet) håller på att tas fram, där kommun, polis men även externa myndigheter finns med. Revidering av det drogpolitiska programmet pågår och ska upp som ett ärende i januari. Planen/programmet utgår ifrån regeringens ANDTstrategi och de sju långsiktiga mål som finns. Den kommer att innehålla konkreta åtgärder och vem som ansvarar för åtgärden. Förslaget som kommer lämnas ligger fokusområdena främst på, stärkt tillsyn med utökade kontroller mot handlare och krogar samt riktade och generella informationsinsatser. Det finns ett samarbete med Rotary, som bidrar till drogförebyggande insatser här i Eskilstuna. De har nu bidragit med att trycka upp drogsnurror som Stålforsskolan och Gökstensskolan ska dela ut till föräldrar till barn i åk 7 9, i samband med att de har föräldramöte och kör Effekt. Den 12 och 14 november visas teaterföreställningen S.O.S som handlar om en flicka, 10 år som lever med sin mamma och som är alkoholist. Inbjudan har gått ut till personal inom socialtjänst, ung fritid, barn och utbildning, polis samt politiker. Arrangemanget sker i samverkan mellan Trygga Eskilstuna och Rädda barnen. Övrigt Eva C informerade att man håller på att se över Trygga Eskilstuna, hur man kan organisera och stärka upp rådet. Linköpings föredrag Kenneth Andersson, säkerhetschef i Linköping berättade om hur deras säkerhet och trygghetsarbete är organiserat. De har åtta säkerhetssamordnare som ansvarar för olika områden. En av dem har samordning av trygghetsvandringar och nattvandring i sitt uppdrag så som försäkringar, lås och larm m m. De har ett LiBrå ungefär som vårat

7 Eskilstuna kommun Datum 7 (8) råd och de har också ett verkställande utskott som vi. Den stora skillnaden är att de har med säkerhets och kris/beredskapssamordnarna då en del av trygghetsarbetet ligger på dem. I rådet följer de upp och driver på aktiviteter utifrån de olika planer som finns. En samverkansöverenskommelse utifrån ett 8 punktsarbete som har egna specifika handlingsplaner, sen en handlingsplan kring säkerhet och trygghetsarbete inom näringslivet, en plan kring Gob samt program för social hållbarhet. Håkan Stenbäck från polisen, Emil Gustavsson kriminalvårdsinspektör samt Ali Ghamari från Råd o Stöd/Socialtjänsten berättade om arbetet med Sociala insatsgrupper. De skulle haft med sig Arash, en avhoppad gängledare men som tyvärr fick ett annat uppdrag i Malmö där de hade just en avhopparkonferens. Han är oerhört värdefull att ha med i sammanhangen och Håkan läste upp en text som Arash hade skrivit ner utifrån hur han upplevde situationen då han hoppade av. De upplever arbetet med sociala insatsgrupper som mycket givande trots att det även finns svårigheter, framförallt när det gäller att nå fram hela vägen kring sekretessen. Det framgångsrika med arbetet har bland annat varit att det har upparbetats kontakter och relationer till flera olika myndigheter och utförare, vilket har lett till att den enskildes behov snabbt har kunnat tillgodoses och att man tillsammans lättare har kunnat hitta lösningar till uppkomna problem. Man har också fått ett mer helhetsperspektiv kring den enskilde utifrån att det finns samtycket till detta.

8 Eskilstuna kommun Datum 8 (8) Arbetet i workshopen; Det blev tre grupper som satt och diskuterade Trygga Eskilstunas uppdrag 2013 och framöver. Grupp 1 Man pratade här i huvudsak om betydelsen av att stärka upp Trygga Eskilstuna. Det skulle vara ett obligatorium, att som politisk ledamot och från varje parti, delta på möten med Trygga Eskilstuna. Man måste titta på vad Trygga Eskilstuna gör och sen utveckla det. Kanske också att bredda rådet med ännu fler representanter. Trygga Eskilstuna är och ska vara en stark kraft och behöver vara det även i arbetet med att få till sociala insatsgrupper (som man tror kommer att bli ett uppdrag även för polismyndigheten här i Sörmland) När det gäller trygghetsvandringarna så vill man att de protokoll som förs även ska sändas till alla berörda nämnder, i syfte att synliggöra och för att få möjlighet att planera eventuella åtgärder som önskas. Grupp 2 Här pratade man också om att vidga och synliggöra trygghetsvandringarna som görs, att få med flera till vandringarna. Vi måste ha fokus på barn och unga! Att arbeta för sociala insatsgrupper Kommunikationen är oerhört viktig! Man anser också i den här gruppen att Trygga Eskilstuna behöver mer tryck och mer tyngd. Grupp 3 Här hade man bra diskussioner där erfarenhetsutbyte skedde. Det var värdefullt att höra hur Linköping jobbar. Även här diskuterade man trygghetsvandringar, då ett tips kom att man borde ha med en karta så man ser ägandeförhållandena på plats. Man undrade också, hur når vi den privata sektorn? Var kommer arbetet mot grov organiserad brottslighet ligga? Ett förslag på handlingsplan kommer skrivas fram och sen skickas ut till rådet för synpunkter. Ordförande Anders Gölevik Vice ordförande Handläggare Eva Carlsson Samordnare/utvecklare

Minnesanteckningar från rådsmötet den 8 april 2011

Minnesanteckningar från rådsmötet den 8 april 2011 Datum 1 (5) Minnesanteckningar från rådsmötet den 8 april 2011 Närvarande: Ann-Sofie Wågström (Ordf) Vice ordf i kommunfullmäktige Thomas Bergqvist Kommunpolis Claes Eriksson Kommunpolis Tryggve Lundh

Läs mer

1 (7) 2013-03-28. Närvarande: Ersättare; ; Frånvarande; nads- och familj

1 (7) 2013-03-28. Närvarande: Ersättare; ; Frånvarande; nads- och familj Kommunstyrelsen Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 2013-03-28 1 (7) Anteckningar från Trygga Eskilstunas rådsmöte denn 27 mars 2013 Närvarande: Ann-Sofie Wågström,,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Bakgrund I februari 2007 beslutade Rikspolisstyrelsen om nationella direktiv angående samverkan mellan Polismyndigheter

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen den 1 juni

Anteckningar från trygghetsvandringen den 1 juni Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen den 1 juni Närvarande: Thomas Bergqvist, Grupp chef, kommunpoliserna

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars

Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars Närvarande: Boende i Nyfors, (ungdomar och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014!

Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014! Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014! Närvarande: Anna Edvinsson

Läs mer

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Samverkan Polis och kommun Trygghetsarbetet ryms inom ramen för kommunens strategiska inriktning kring social uthållighet och

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring på Söder

Anteckningar från trygghetsvandring på Söder Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandring på Söder Närvarande: Jim Eriksson gatu/park nad, Olle Fischer hyresgästföreningen,

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-12-19 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden

Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden Kommunstyrelsen 2016-07-07 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:119 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015

Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015 Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015 Närvarande: 2 från,2 från hgf,

Läs mer

Delrapport om stadsdelsutvecklingsarbetet i Skiftinge, Sal och Ärsta 2015-2016

Delrapport om stadsdelsutvecklingsarbetet i Skiftinge, Sal och Ärsta 2015-2016 Kommunstyrelsen 2015-12-30 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:611 Tryggve Lundh 016-710 55 19 1 (2) Kommunstyrelsen Delrapport om stadsdelsutvecklingsarbetet i Skiftinge, Sal och Ärsta

Läs mer

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd HUDDINGE BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 10 december 2015, klockan 15:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Nyfors. Lena S Renholm. punkter på gås igenom. Område/Plats. Förslag till åtgärder Stolpe som. Mellan Östra. sommartid. Stolpe (Bild. Ofta.

Nyfors. Lena S Renholm. punkter på gås igenom. Område/Plats. Förslag till åtgärder Stolpe som. Mellan Östra. sommartid. Stolpe (Bild. Ofta. Kommunstyrelsen Kommunledningskontoret Demokrati välfärd Helena A Tsiamanis, 016-710 22 799 Datum 1 (5) Minnesanteckningar förda den 5 oktoberr 2012 vid Uppföljning av Trygghetsvandring från 26 mars 2012

Läs mer

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119)

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Myrtorp

Anteckningar från trygghetsvandringen i Myrtorp Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Myrtorp Närvarande: Representanter från hyresgästföreningen,

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-02-08 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 2 2015)

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 2 2015) Kommunstyrelsen 2015-09-15 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:5 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen

Läs mer

Samverkan Trygg och säker stad

Samverkan Trygg och säker stad Samverkan Trygg och säker stad Samverkansöverenskommelse kommun och polis - samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete Nationell handlingsplan (RPS 2008) Handbok Samverkan i lokalt brottsförebyggande

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (8) Datum Dnr, Oxelösunds kommun 2016-01-24 KS.2015.144 Diarienr (åberopas) Handlingsplan 2016-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan Oxelösunds

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring i Viptorp den 1 mars 2016

Anteckningar från trygghetsvandring i Viptorp den 1 mars 2016 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandring i Viptorp den 1 mars 2016 Deltagare: Cecilia Stenström, Morgan,

Läs mer

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517)

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-04-10 Sida 1(3) 80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6)

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6) Kommunstyrelsen 2014-05-08 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Anna-Maarit Tirkkonen, 2428 Närvarande: Mikael Englund (S), ordförande Benny Broberg, Hörselskadegruppen Helena Brobäck, Rörelsehindergruppen

Läs mer

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Överenskommelsen bygger på fem steg... 3 Inledning...

Läs mer

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd HUDDINGES BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till s råd Tid Onsdag den 17 maj 2017, klockan * Plats Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Information Hur beaktas

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 1 2015)

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 1 2015) Kommunstyrelsen 2015-07-09 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:5 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 8 Plats och tid Skurup, kl. 18.00 20.30 Beslutande Ordförande Maritha Johansson (S) Kristina Andersson (M) Ersättare Roland Hansson (S) Inger Steinbichler (KV) Liselott Hortevall (M) Eva Hallmer Lindahl

Läs mer

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 Enkäter Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 1 Enkät till närpolischefer 1. a) Skriv ditt namn. b) Skriv din chefstitel. Till exempel närpolischef, områdeschef eller liknande.

Läs mer

LOKALA UPPSALA. Verksamhetsberättelse för det lokal brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2014-01-01-2014-12-31

LOKALA UPPSALA. Verksamhetsberättelse för det lokal brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2014-01-01-2014-12-31 yppsala "KOMMUN KOMMUNLEDNINGS KONTORET Handläggare Datum Carina Börjesdotter Samordnare Lokala brottsförebyggande rådet i Uppsala kommun 2015-03-04 UPPSALA KOMMUNSTYRELSE mk 2015-03- 2 7 Diarienr.)/ SA

Läs mer

Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden

Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden Kommunstyrelsen 2019-03-11 1 (3) Kommunledningskontoret Ledningsstab Lars-Anders Tranefors 016-710 46 27 KSKF/2018:443 Kommunstyrelsen Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas

Läs mer

176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5)

176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5) Beslut

Läs mer

Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser

Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser Kommunstyrelsen 2018-03-01 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2017:517 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (S) Ordförande Natrix Öjemark (C)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 avseende Huddinges brottsförebyggande råd

Verksamhetsberättelse 2012 avseende Huddinges brottsförebyggande råd 2013-02-04 KS-2013/166.173 1 (2) HANDLÄGGARE Lindblom, Linda 0708-790 588 Linda.Lindblom@huddinge.se Kommunstyrelsen Verksamhetsberättelse 2012 avseende s brottsförebyggande råd Förslag till beslut s brottsförebyggande

Läs mer

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun 2012-2013 Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg Handlingsplan 2019 För det Brottsförebyggande arbetet 2 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

BROTTSFÖREBYGGARNA I GÄVLE UTBILDNINGS- KATALOG VT 2015

BROTTSFÖREBYGGARNA I GÄVLE UTBILDNINGS- KATALOG VT 2015 BROTTSFÖREBYGGARNA I GÄVLE UTBILDNINGS- KATALOG VT 2015 1 Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2015 Coachning Vi erbjuder personligt stöd till skolledare i trygghetsarbetet

Läs mer

Handlingsplan Trygg och säker

Handlingsplan Trygg och säker 1/7 Beslutad när: 2016-05-30 121 Beslutad av Kommunfullmäktige Diarienummer: KS/2016:215-003 Ersätter: Gäller fr o m: 2016-05-30 Gäller t o m: 2018-12-30 Dokumentansvarig: Uppföljning: 2018 Säkerhetschef

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443)

107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(3) 107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun Brottsförebyggande program för Ronneby kommun Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2012-04-26 Antagen: KF 121/2012 Innehållsförteckning Lokala brottsförebyggande rådets uppgift... 2 Ronneby

Läs mer

Samverkan Trygg och säker stad

Samverkan Trygg och säker stad Samverkan Trygg och säker stad Malmö Trygg och säker stad 2012-2016 Övergripande mål Att öka den upplevda tryggheten bland Malmöborna och minska utsattheten för brott. Indikatorer: Trygghetsmätning, aktuell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Räddningstjänsten 2015-02-09 kl. 14.00 16.00 Medlemmar: Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring i Lagersberg den 1 februari 2016

Anteckningar från trygghetsvandring i Lagersberg den 1 februari 2016 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandring i Lagersberg den 1 februari 2016 Närvarande: gnad (Linda Nilsson

Läs mer

Ansökan från Vårdcentralen Smeden om bildande av en familjecentral

Ansökan från Vårdcentralen Smeden om bildande av en familjecentral Barn- och utbildningsnämnden 2017-10-16 1 (3) Barn- och utbildningsförvaltningen Stöd och utvecklingsenheten SOCN/2017:122 Katarina Andersson, 016-710 1086 Socialnämnden Ansökan från Vårdcentralen Smeden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden, Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Alexandra Björkhem Joakim Thuresson Agneta Ekner Carlsson Thom Nilsson Roland Prommersberger

Läs mer

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå Kommunstyrelsen 2016-03-17 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:82 Sirpa Lindelöf 016-710 12 55 1 (1) Kommunstyrelsen Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet

Läs mer

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun Handlingsplan 2015 Samverkansöverenskommelse mellan Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun ÖVERENSKOMMELSE Grästorps kommun och Polisområde Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset Ungdomsrådet 1(13) Plats och tid Beslutande 17:30, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Krzysztof Muszanski, Elin Andersson, Viola Peskhu Övriga närvarande Li Merander, Evelina Hansson

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret 2013-06-20 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Återrapportering av nämndinitiativ Porta tafsande män från nöjeslivet i Eskilstuna

Återrapportering av nämndinitiativ Porta tafsande män från nöjeslivet i Eskilstuna Kommunstyrelsen 2018-01-08 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:431 Eva Carlsson 016-710 20 87 1 (2) Kommunstyrelsen Återrapportering av nämndinitiativ Porta tafsande män från nöjeslivet i Eskilstuna

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ 2013-09-30 1 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 30 september 2013 kl. 09.00-10.00 Närvarande (ordinari e Peter Lindroth Staffan MyrselI Anders Ståhl Pia Larsson (kommunstyrelsen

Läs mer

106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278)

106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-05-08 Sida 1(3) 106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Hässleholms kommun och Hässleholms lokalpolisområde

Samverkansöverenskommelse mellan Hässleholms kommun och Hässleholms lokalpolisområde TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2016-11-29 2016/723 100 Handläggare Säkerhetschef Anders Nählstedt Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 0451-26 80 21 anders.nahlstedt@hassleholm.se Samverkansöverenskommelse

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-10-11. Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete

Sammanträdesdatum 2013-10-11. Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Maria Asklund Ulf Stenåsen Jan Lenéll Margareta Melin Roland Prommersberger Bengt-Göran Carlsson Peter Isacson Johnny Käll Arbete

Läs mer

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM STÖD TILL RESULTATST YRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) DNR 1.6-692-2012 2012-12-03 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Upplevd trygghet och anmälda brott

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-05-16 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.30 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Utbildningar och aktiviteter 2013

Utbildningar och aktiviteter 2013 Utbildningar och aktiviteter 2013 Coachning Vi erbjuder personligt stöd till skolledare och chefer inom förskolan i trygghetsarbetet genom coachning. Målgrupp: Skolledare och chefer inom förskolan, pelle.matton@gavle.se

Läs mer

Motionssvar - Införa trygghetsvakter i Eskilstuna kommun

Motionssvar - Införa trygghetsvakter i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2018-03-28 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:278 Marita Skog 016-710 55 19 1 (3) Kommunstyrelsen Motionssvar - Införa trygghetsvakter i Eskilstuna kommun Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Protokoll från Östermalms Trygghets- och säkerhetsråd (TSR), 22 september 2017

Protokoll från Östermalms Trygghets- och säkerhetsråd (TSR), 22 september 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Anteckningar Sida 1 (5) 2017-09-22 Protokoll från Östermalms Trygghets- och säkerhetsråd (TSR), 22 september 2017 Närvarande Östermalms stadsdelsförvaltning

Läs mer

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Kalmars lokala brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 23-31 Ledamöter Dzenita Abaza Carl-Henrik Sölvinger Christina Fosnes Linda Almqvist

Läs mer

BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008

BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008 Brottsförebyggande rådet Datum 2008-01-18 Handläggare Annika Wågsäter projektledare BRÅ Er Referens Vår Referens BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008 Det övergripande målet för det brottsförebyggande

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Aktivitetsplan för UmeBrå

Aktivitetsplan för UmeBrå Aktivitetsplan för UmeBrå 2019 2020 Om UmeBrå UmeBrå är Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. UmeBrå styrgrupp består av representanter från kommunen, polisen och landstinget. Styrgruppen

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Skiftinge den 10 mars 2015

Anteckningar från trygghetsvandringen i Skiftinge den 10 mars 2015 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Skiftinge den 10 mars 2015 Närvarande: Roine Tälth Borgstrand

Läs mer

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt Handlingsplan 1 (7) 2013-02-04 Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten 1 Allmänt En stor del av den organiserade brottsligheten styrs i dag av strategiska personer och dess innersta

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Reviderad handlingsplan 2018

Reviderad handlingsplan 2018 1 Samverkansöverenskommelse Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg 2017-2018 Reviderad handlingsplan 2018 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 2017-10-31 Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2017-12-18 246 Vallentuna kommun ska vara en trygg och säker kommun för människor och företag att bo, leva och växa i. Detta

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Trygg i Österåker 2017

Verksamhetsberättelse för Trygg i Österåker 2017 Verksamhetsberättelse för Trygg i Österåker 2017 Fotnot: Ljusinstallation vid Hälsans stig, där belysningen var en viktig del i att skapa trygghet. Godkänd på TiÖs rådsmöte 2018-02-22 6 Rådet och Operativa

Läs mer

Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2014

Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2014 Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2014 Coachning Vi erbjuder personligt stöd till skolledare i trygghetsarbetet genom coachning. Målgrupp: Skolledare, pelle.matton@gavle.se

Läs mer

KS DECEMBER 2013

KS DECEMBER 2013 KS 17 18 DECEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2013-11-15 Diarienummer KSN-2013-1258 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Polismyndigheten i Uppsala

Läs mer

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1450 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 Förslag

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448)

144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-05-30 Sida 1(4) 144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen avslås. 2. får till uppdrag att under

Läs mer

Ett socialt hållbart Vaxholm

Ett socialt hållbart Vaxholm 2014-10-02 Handläggare Dnr 144/2014.009 Madeleine Larsson Kommunledningskontoret Ett socialt hållbart Vaxholm - Vaxholms Stads övergripande strategi för Social hållbarhet 2014-2020 Vaxholms Stads övergripande

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Kommunstyrelsen 2015-06-30 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2014:494 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Förslag

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO 1 (5) Protokoll kompetensförsörjning Tid: Fredag 28 september 2018 kl 09:00 12:00 Plats: Konferenslokal Lärken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Anna Elverskog Sekreterare Justerat den: 2018-10-12

Läs mer

Att införa trygghetsväktare i Eskilstuna kommun

Att införa trygghetsväktare i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-05-04 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2016:448 Eva Carlsson 016-710 20 87 1 (3) Kommunstyrelsen Att införa trygghetsväktare i Eskilstuna kommun Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2018-06-18 8 (14) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 juni 2018, 09.30 12.00 Beslutande Charlotte Prennfors ordförande Robert Skoglund, SN Mattias Gustafsson, Tf.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (8) Kommunledningskontoret 2013-02-07 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604)

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-09-06 Sida 1(3) 163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Anteckningar från trygghetsforum och uppföljning av trygghetsvandring i Lagersberg från den 2 februari 2016, den 24 maj 2016.

Anteckningar från trygghetsforum och uppföljning av trygghetsvandring i Lagersberg från den 2 februari 2016, den 24 maj 2016. Kommunstyrelsen Datum 1 (10) Kommunledningskontoret 2016-05-24 Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsforum och uppföljning av trygghetsvandring i Lagersberg från

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd

Läs mer

Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge

Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge Kommunstyrelsen Reglemente för Trygghetsrådet (BRÅ) i Ånge Dokumentansvarig: Elin Rapp Fastställd av: kommunstyrelsen Omfattar: Trygghetsrådet Fastställd när: 2016-04-24, 89 Revideras: I samband med översyn

Läs mer

99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159)

99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-05-08 Sida 1(1) 99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Yttrande över

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse Skara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg 2017-2018 Ersätt med datum Samverkan för ökad trygghet Skara kommun och Polismyndigheten Region Väst, Lokalpolisområde Västra

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer