PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 4/ (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Kanalhotellet Karlsborg Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Katarina Jonsson Skövde kommun Catrin Hulmarker Hjo Kommun 4-10 Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Förhinder: Carl Löfgren Arbetsförmedlingen som per capsulam kommer ta del av sammanträdet och lämna sina synpunkter. 1 Sammanträdet öppnas Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Dagordningen kompletterades. 2 Val av justerare Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. Informationsärende och återkoppling: 3 Kompetensutvecklingsinsatser 2013 Tre huvudinriktningar under 2013: 7 februari 2013 en gemensam fortsättning för alla parter avseende KUR som nyligen avslutats i Skaraborg. Af, FK och SKL bjuder gemensamt in till en konferens i Göteborg dag som ovan. Målgruppen är inte tydliggjord men i första hand bör beredningsgrupp erbjudas att delta.

2 PROTOKOLL Nr 4/ (7) Af och FK har i en skrivelse till förbunden i landet pekat på vikten av att fortsätta arbeta med målgruppen unga med funktionsnedsättning. Samordningsförbunden i Väst har tillsammans med regionala Samverkansgruppen tagit fram ett förslag till en gemensam utbildningsdag den 20 mars 2013 på Elite Hotell i Göteborg. En heldag där beredningsgrupp och styrelse tar del av vad myndigheterna var för sig gör för målgruppen samt att vi under eftermiddagen denna dag avsätter egen lokal planering av fortsatta aktiviteter. Målgrupp styrelse och beredningsgrupp. Samordningsförbunden i Väst i samverkan med Länsstyrelsen, VGR och VKV (kompetenscenter för våld i nära relationer) inbjuder till en gemensam utbildningsdag den 23 maj 2013 där sambandet mellan våldsutsatthet och ohälsa diskuteras. Heldag på Draken, Folkets Hus i Göteborg där Carin Götblad regeringens nationella samordnare tillsammans med forskare ger sin syn på detta stora ohälsoproblem och som oftast inte synliggörs. En viktig dag som kommer göra skillnad. Målgrupp styrelse, beredningsgrupp och andra som arbetar i våra uppdrag. 4 Ett gemensamt förbund i Östra Skaraborg En kortfattad version av den utredning som är gjord är utskickad till samtliga ledamöter inför dagens sammanträde. En del korrigeringar gjordes i materialet om bland annat administrationen av ett nytt förbund i Östra Skaraborg. Planen är att gå vidare till de övriga förbunden med konkreta överläggningar så att ett nytt förbund kan starta upp sin verksamhet från och med den 1 januari Första steget i denna process är att möta presidierna för de båda övriga förbunden i Östra Skaraborg. Tiden fastställdes till den 30 januari 2013 klockan på K 20 i Skövde och är bekräftad av övriga presidier. Vid sammanträde med presidierna fastställs den fortsatta beredningen som innefattar en missivskrivelse till samtliga ägare av förbunden. Målet är att förbereda processen under 2013 så att det nya förbundet träder i kraft från och med den 1 januari Aktiviteten återfinns i vårt förbunds verksamhetsplan för Styrelsen tillstyrkte aktivitetsplanen.

3 PROTOKOLL Nr 4/ (7) 5 En gemensam hemsida i Östra Skaraborg Västra Götalandsregionens samordningsförbund äger en gemensam hemsida, där vi fram till den 30 juni 2013 delar en gemensam tjänst på 50 % för att administrera sidan. Det är av stor vikt att denna gemensamma hemsida fortsättningsvis är informationslänken till förbunden men från och med den 1 juli 2013 förändras den gemensamma finansieringen till att bli 20 % av en heltid. Orsaken till förändringen är att flertalet av förbund har satsat på egna hemsidor vilket innebär att behovet av en gemensam tjänst har minskat till beräknade 20 % av en heltid. I samband med denna förändring finns en plan att i Östra Skaraborg utveckla en gemensam hemsida. ESF-uppdraget Black and White i Skövde kan tänka sig att genomföra uppdraget och vid dagens sammanträde framkommer även en möjlighet att köpa tjänsten via det sociala företaget Blåeld i Skövde. En process kommer nu att följa och en av de första punkterna i denna process är att avgöra om en upphandling måste göras. Processen sker i samråd med övriga förbund i Östra Skaraborg. Styrelsen tillstyrkte förslaget. 6 Förstudie ESF 2013 Samordningsförbundet avser att tillsammans med övriga förbund i Skaraborg ansöka om förstudiemedel från ESF för att förbereda en gemensam ESF-ansökan inför den nya programperioden Samtliga förbund i Skaraborg är intresserad av en medverkan och en beredskap för tänkbara ägare till ett större projekt i Skaraborg är klart. Styrelsen tillstyrkte planen. Kommunerna i sig är för små att ansöka om egna projekt chanserna till att erhålla bidrag ökar om en sammansatt ansökan görs för ett större område.

4 PROTOKOLL Nr 4/ (7) 7 Nationell konferens för Samordningsförbunden den april 2013 till Skaraborg Reservera dagarna. I fokus står som tidigare nämnts samordningsförbunden uppdrag i samverkan med övriga myndigheter. En av gästerna på konferensen är Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson. Inbjudan har även gått till Af:s biträdande generaldirektör och till någon av SKL:s ordförande. Vår ledamot Katarina Jonsson kommer tillsammans med Nationella Rådet och våra fyra förbundsordförande i Skaraborg svara för inledningen av konferensen. 8 Ansvarsfrihet 2011 Försäkringskassans ekonomistab har vid sitt sammanträde den 9 november 2012 beslutat att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för 2011 års förvaltning och räkenskaper. Därmed kan ärendet avslutas i och med att alla ägare beslutat om ansvarsfrihet. Skrivelsen lades till handlingarna. Diarienummer Övriga frågor En handlingsplan för jämlik hälsa i hela VGR har processats fram under 2012 och i början av nästkommande år kommer regionfullmäktige högst troligen att anta handlingsplanen. Ett stort antal förslag till åtgärder kommer finnas med i planen och Samordningsförbunden kan vara en av aktörerna i det kommande arbetet. Kommunerna kommer under nästa år får en möjlighet att skriva en avsiktsförklaring till regionen om man är villig att konkret arbeta vidare med planen som verktyg. Förbunden har samma möjlighet att få framställan om att teckna en avsiktsförklaring att medverka i att förverkliga delar av planen för en social hållbarhet. Styrelsen ställde sig bakom förslaget om att få möjlighet att teckna en avsiktsförklaring.

5 PROTOKOLL Nr 4/ (7) 10 Nästa sammanträde Måndagen den 25 februari 2013 klockan Plats: K 20. På dagordningen: årsbokslut Beslutsfrågor: 11 Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplanen för verksamhetsåret är tydligare med fler konkreta aktivitet än tidigare. Styrelsen beslöt att godkänna verksamhetsplanen. Planen kommer nu att tryckas upp i annat format för spridning till våra ägare och våra samverkansparter. Bilaga. 12 Budgetplan 2013 Budgetplanen är ett levande dokument där inriktningen av förbundets verksamheter skall kunna följas. Två huvudspår för kommande verksamhetsår kan skönjas i Vägen till arbete som är det fortsatta arbetet med unga med aktivitetsersättning samt att i vårt område organisera ett sätt för parterna att få en första hjälp till insatser genom en väg in via AME. Två portalprojekt där det senare uppdraget inte är färdigförhandlat avseende de arbetsförmedlare som skall knytas till uppdraget på AMA i Skövde och AME i Tibro. I budgetplanen återfinns en satsning på att kartlägga unga vuxna i Skövde kommun, möjligheternas kurs på folkhögskolorna i Hjo respektive Tidaholm liksom den förstudie som beräknas göra avseende ett gemensamt ESF-uppdrag i Skaraborg Medel finns också inlagd i budgeten till en förstudie för de kommuner som är intresserade av att gå vidare gällande sociala investeringar som förbundet tillsammans med övriga förbund efter sammanträdet kommer ta del av. Norrköpings kommun kommer informera om hur de agerat och Samordningsförbundet kan med fördel användas som en plattform för överskott från kommunerna som återinvesteras i tidig social verksamhet.

6 PROTOKOLL Nr 4/ (7) Kostnaderna i budgetplanen är beräknade och viss avvikelse kan komma att ske när de exakta kostnaderna i uppdragen blir klara. Det kan exempelvis gälla lönekostnader för inhyrd personal. När det gäller Möjligheternas kurs är budgeten ett förslagsanslag och kan komma att höjas för att kunna erbjuda 30 individer plats antingen på Hjo eller Tidaholms folkhögskola. Beslut har ännu inte kommit av annan extern aktör trots intensiv uppvaktning. Uppdraget är efterfrågad som en förrehabaktivitet av parterna och är därför angeläget att den fortsätter våren Det är dock definitivt den sista förlängningen folkbildningsrådet måste ta över och ansvara för aktiviteten från hösten Styrelsen beslöt att godkänna budgetplanen för verksamhetsåret Bilaga. 13 Delegationsförteckning 2013 Ett samlat dokument som innefattar förbundets administrativa styrdokument. Internkontroll, ärendelista, arkivplan är delar som ingår. Nytt är ett policydokument avseende regler för representation och uppvaktningar. Styrelsen beslöt att godkänna delegationsförteckningen för Bilaga. 14 Förslag till presidie 2013 och 2014 I förbundsordningens 5 återfinns ordningen för val av ordförande och vice ordförande för förbundet. Under kommande verksamhetsår återkommer en del frågeställningar där det är av vikt att vi har ett presidie som är intakt varför sittande presidie föreslås förlängas fram till mandatperiodens slut Kjell Sjölund går från och med den 1 januari 2013 in som ny ordinarie kommunrepresentant i presidiet. Katarina Jonsson ersätter Kjell Sjölund den 1 januari Styrelsen beslöt att välja Roland Wanner som ordförande för förbundet för verksamhetsåren 2013 och 2014 och Torgny Andersson som vice ordförande motsvarande tidsperiod.

7 PROTOKOLL Nr 4/ (7) Kjell Sjölund valdes som ordinarie kommunrepresentant 2013 och Katarina Jonsson som ordinarie Sammanträdesplan 2013 Planen fastställdes. Ledamöterna uppmanas att aktivt planera in de aktiviteter som finns fastlagda i planen. Bilaga. 16 Sammanträdet avslutas Roland Wanner avslutade sammanträdet med att utdela en julgåva till ledamöterna för visat engagemang under det år som nu gått. Motsvarande tack erhöll ordförande av vice ordförande Torgny Andersson. En god jul och ett gott nytt år tillönskades alla ledamöter. Vid protokollet Justerat Tomas Rosenlundh Torgny Andersson Roland Wanner

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 1/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsförmedlingen Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Catrin Hulmarker Hjo kommun Roland

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Kjell

Läs mer

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 7/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Lärcenter Falköping Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3 Torgny Andersson Försäkringskassan 1-2, 7-11

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 2/2013 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Stadshuset, Hjo Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander.

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander. PROTOKOLL Nr 4/2010 1 (5) 2010-09-22 Sammanträde Tid 2010-09-22 Plats Petter Helénsgata 2, Skövde Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande, 1-8, 10-11 Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 5/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Hellidens folkhögskola, Tidaholm Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2008 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling:

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2011 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Haganäset Karlsborg Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3-8 Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25 PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 2/2012 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Naturkraft Rehabilitering, AME, Skaraborgsgatan 19, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 5/2010 1 (7) 2010-12-03 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2010-12-03 Plats Närvarande Knistad Hotel & konferens Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Anna-Britta Andersson

Läs mer

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra 1(6) Samordningsförbundet Östra Skaraborg PROTOKOLL Nr 1/2016 2016-02-29 Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid 9:00-12:00 Plats Stationsgatan 14, Skövde Närvarande Catrin Hulmarker, Hjo

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21 PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsmarknadsenheten Tibro Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Skattekontoret, Skolgatan 2, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 4/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:30 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-05-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (7) Sammanträde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Claes-Göran Borg

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 6/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Samordningsförbundets lokaler i Skövde Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande AME, Gesällgatan Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Thomas Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Skomakaren, Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson ordförande Skövde kommun Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24 PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Anita Lindgren Skövde kommun Sewon Ekberg

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE 1(7) PROTOKOLL Sammanträde med kommittén för folkhälsofrågor fredagen den 16 mars 2012 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.10 med ajournering kl. 12.00 13.00 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter

Läs mer

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare......

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare...... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Rådhuset, Askersund Kl 13.30-16.10 Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Anneli

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Karin Viklund Försäkringskassan

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun.

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun. PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2010-11-26 Plats och tid Ungdomstorget klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110124 Plats och tid Beslutade Bengtsfors 9.00-12.30 samt 13.30-16.00 LLG Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf.

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Skaraborg

Samordningsförbundet Östra Skaraborg Informationsunderlag till styrelsemötet 2017-09-12 6 Informationsärenden 6.1 Medelstilldelning 2018 Tilldelningen för 2018 är 9 210 000 och parterna har fått information om deras tilldelning. Jag har inte

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet.

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet. PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (10) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Fullmäktigesalen, Karlsborg kommun Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Västra Långgatan 2, Köping kl. 13.00 14.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 Beslutande Alva Hjärth, ordförande Kerstin Berggren-Nilsson, vice ordförande Birgitta Wichne

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Tid: 2014-02-28 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan, vice ordförande Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Sammanträdesdatum. Säffle

Sammanträdesdatum. Säffle Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130930 Plats och tid Säffle 8.30-12.00 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare)

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare) Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 14 december 2016 SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Lillgården, Burlöv 13.30-15.30 Närvarande ledamöter Inger Borgenberg, ordförande Karin

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101123 Plats och tid Bengtsfors 13.00-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15) Nr 5 2007-01-11 1(15) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, torsdagen den 11 januari 2007, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gustafsson (Länsarbetsnämnden) Els-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL sofkjteå Finansiell samverkan inom rehabilteringsområdet mellan: Försäkringskassan-Landstinget- Arbetstönnedlingen -Sollefteå kommun Sammanträdesdatum 2014-03-24 l (5) Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen Tid: 2018-04-27 kl 9:00 12:00 Plats: Rullagergatan 6A Ledamöter Närvarande: Förhindrade: Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP),

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

Kallelse. 1. Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte. Se bilaga.

Kallelse. 1. Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte. Se bilaga. Stellan Berglund 2013-09-25 Kallelse Lokala Samverkansgruppen i Skellefteå Dag: Torsdag 3 oktober Tid: Kl. 10.00 15.00. Plats: Stadshuset, entréplan, rum E 1 (till höger om hissen). Dagordning 1. Genomgång

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 22 juni 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(9) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 7 februari 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 15.20 med ajournering kl. 10.55-11.10, 12.00-13.10 och 14.20-14.30.

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 4/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-10-05 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Christer Janson Länsarbetsnämnden ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun

Läs mer

Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg

Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 1(13) Delårsbokslut 2012-01-01 2012-08-31 Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Macintosh HD:Users:tomas:Documents:v-ar 2012:Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg:Delårsbokslut:Delårsbokslut förbundets verksamhet

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:05 Ledamöter Christian Orsing, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen

Läs mer

Insatser/försöksverksamhet riktat mot deltagare Gemensamma driftskostnader för Samordningsförbundet

Insatser/försöksverksamhet riktat mot deltagare Gemensamma driftskostnader för Samordningsförbundet Budgetplan 2010 Budgetplan för Samordningsförbundet Skövde Kostnadsställe Verksamhetsår Intäkter från huvudmännen, tkr. Beräknad intäkt 2010 2010 Försäkringskassan 930 Arbetsförmedlingen 930 Västra Götalandsregionen

Läs mer