Därför vill vi vara din skogliga partner!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Därför vill vi vara din skogliga partner!"

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet av din skogsfastighet ska utvecklas långsiktigt på ett bra sätt. Du vill kunna få rådgöra personligt med någon som känner ditt skogsinnehav. Du vill med förtroende kunna få hjälp med kvalificerad skogsskötsel och göra affärer när du vill sälja virke. Allt detta ligger också i Korsnäs Skogs intresse för att för lång tid framöver kunna försörja våra industrier med råvara. Vi kan erbjuda dig olika tjänster allt efter ditt behov. Skogsbruksplaner Skogsbruksplaner är ett oerhört viktigt hjälpmedel för din planering och samtidigt ett bra underlag för samarbetet med oss på Korsnäs skog inför olika skogliga åtaganden. Du kanske behöver en skogsbruksplan för din fastighet eller förnya den plan som du redan har. Tack vare ett samarbetsavtal med Skogsstyrelsen kan vi erbjuda planer som tas fram av kompetent personal. Ta kontakt med din virkesköpare för att tillsammans se över behovet av en skogsbruksplan. Aktiviteter Vi erbjuder fortlöpande olika aktiviteter till dig som skogsägare. Under 2011 har vi hittills haft en skattekväll med skatterådgivare från LRF konsult och en kväll med frågor inför generationsskiften tillsammans med Handelsbanken. Bussresa till Elmia är beställd 26 maj och nytt för i år är, till självkostnad, en resa till Sydafrika för skogsägare med samarbetsavtal. Ta gärna kontakt med din virkesköpare med förslag på intressanta skogsträffar framöver. Stormskador I början på april drabbades östra och sydöstra delen av Uppland av stormfällning. Den här gången begränsades skadorna till hyggeskanter och nygallrade bestånd. Tack vare tio entreprenörsgrupper med årskontrakt kan vi disponera om grupperna för att ta hand om dessa skador och naturligtvis även erbjuda skogsägare hjälp med upparbetningen. Östra Uppland Henrik Larsson henrik.larsson@korsnas.com Södra Uppland Björn Håkansson bjorn.hakansson@korsnas.com Norra Uppland Olov Hasselberg olov.hasselberg@korsnas.com Västra Uppland Roland Nyström roland.nystrom@korsnas.com Skogsvård Förutom att vi köper allt mer virke av privata skogsägare så har även beställda skogsvårdsåtgärder ökat kraftigt, såsom markberedning och plantering. Vi levererar även plantor till privata skogsägare som själva utför arbetet. Vi utför även röjningar och har resurser för att åta oss betydligt större arealer. Kontakt Ta kontakt med någon av oss köpare när du känner att du behöver hjälp.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Sonny Kvist inpå livet... Västra Gästrikland Sydöstra Dalarna Södra Gästrikland Sala Johanna Ydringer Gävle Årsunda/Valbo Sonny Kvist Norra Gästrikland Owe Eriksson Axel Fröjd Sonny, t.v., på en skogsplaneringsrunda med skogsägaren Roger Pettersson från Hedesunda. Jag är 57 år och bor i Hedesunda, 4 mil söder om Gävle. Min far arbetade hela sitt liv inom skogen och efter ett par års sommarjobb på Korsnäs Skog, föll det sig ganska naturligt för mig att arbeta inom skogen. Jag fick en anställning Jag har arbetat med det mesta inom skogsbruket, vilket har gett mig en bred erfarenhet som jag har stor nytta av i mitt nuvarande jobb som virkesköpare. Ett av mina stora intressen är idrott, där jag gärna gör ett besök på Läkerol Arena för att stötta Brynäs på vintern och på sommaren är det Strömvallen och Gefle IF som gäller. Jag har genom åren engagerat mig i den lokala idrottsföreningen både som ordförande och ungdomsledare. Nu hjälper jag till som lagledare i vårt seniorlag i division 4. Sedan 2004 har jag arbetat som virkesköpare och det bästa med det är den personliga kontakten med skogsägare. Jag arbetar för att skapa förtroende och långsiktiga relationer med mina virkesleverantörer.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Skogsdag med forskningsförsök Hälsingland (kontor i Alfta) Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Bo Uddh På Bergviks marker, söder om Alfta vid Stavsbergsvägen, har vi under maj gjort ett försök i samarbete med Skogforsk. Försökets inriktning är uttag av delkvistat bränslesortiment kontra massavedsuttag i ett klenare talldominerat bestånd om cirka 20 hektar. Försöket går ut på att utröna skillnaderna i uttag och produktion mellan de olika metoderna. Skördaren som används har ett aggregat med flerträdshantering. Skotaren som används för uttransporten är utrustad med våg i lastredet för att registrera vikten. Det huvudsakliga syftet med försöket är att se vilken säkerhet det har i vägningen jämfört med invägningen på industrin. Slår det väl ut kan det i framtiden användas som grund för en snabb redovisning av en bränslegallring till mark ägaren. I samband med försöket anordnades en skogsdag/kväll den 18 maj för skogsägare där maskinerna var i drift. Under kvällen bjöds på enklare förtäring. Vi återkommer med resultat av försöket under en skogskväll i höst.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Skogsvårdsledare på region Dalarna Peter Dahlbom står i ett nyröjt bestånd och gör en efterkontroll för att mäta antalet stammar med hjälp av en mätsticka. Fredrik Eriksson står i ett oröjt bestånd för att undersöka röjningsbehovet. På Korsnäs Skog, Region Dalarna, finns två skogsvårdsledare. Peter Dahlbom på österdalarna och Fredrik Eriksson på västerdalarna. Peter ansvarar för all markberedning och plantering på hela regionen åt privata skogsägare men även åt Bergvik Skog. Peter har även hand om röjningar på hela regionen utom på västerdalarna, där Fredrik sköter den. Jobbet som skogsvårdsledare går ut på att planera och se till att skogvårdsåtgärder blir utförda säsongsvis. Det praktiska arbetet innebär att hålla dataregister ajour, beställa plantor, upphandla skogvårdstjänster av underentreprenörer, göra planer årsvis, inventera och föreslå åtgärder samt följa upp åtgärder. Vi markbereder ca 2000 ha per år och totalt ser vi till att ca 3,5 miljoner plantor blir satta på en säsong säger Peter. Det är rätt intensivt under sommaren! Röjning genomförs på ca ha per år åt Bergvik och ca 100 ha åt privata skogsägare. n avtalar med den privata skogsägaren om skogsvårdsåtgärder, oftast markberedning och plantering efter slutavverkning. Efter det att avtalet är skrivet ser skogsvårdsledaren till att det blir utfört. När du som skogsägare är i behov av skogsvårdsåtgärder så tar du kontakt med någon köpare för en diskussion. Inbjudan till skogsdag Torsdagen den 11 augusti på försöksparken i Siljansfors. Vi börjar klockan Krister Karlsson, som är chef för verksamheten, guidar och berättar om några olika försök. Begränsat antal platser. Anmäl dig till någon av oss virkesköpare. Kaffe och smörgås kommer att serveras. Välkommen. Mora Bo Kånåhols Orsa Ore Våmhus Lenitha Liljeberg Norra Venjan Sören Nygårds Mora Sollerön Södra Venjan Staffan Jutterström Orsa Mora Östra Dan Flykt Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Magnus Eriksson

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, Lindsberg 3 A, Malung Skogsvårdsledare på region Dalarna Peter Dahlbom står i ett nyröjt bestånd och gör en efterkontroll för att mäta antalet stammar med hjälp av en mätsticka. Fredrik Eriksson står i ett oröjt bestånd för att undersöka röjningsbehovet. På Korsnäs Skog, Region Dalarna, finns två skogsvårdsledare. Peter Dahlbom på österdalarna och Fredrik Eriksson på västerdalarna. Peter ansvarar för all markberedning och plantering på hela regionen åt privata skogsägare men även åt Bergvik Skog. Peter har även hand om röjningar på hela regionen utom på västerdalarna, där Fredrik sköter den. Jobbet som skogsvårdsledare går ut på att planera och se till att skogvårdsåtgärder blir utförda säsongsvis. Det praktiska arbetet innebär att hålla dataregister ajour, beställa plantor, upphandla skogvårdstjänster av underentreprenörer, göra planer årsvis, inventera och föreslå åtgärder samt följa upp åtgärder. Vi markbereder ca 2000 ha per år och totalt ser vi till att ca 3,5 miljoner plantor blir satta på en säsong säger Peter. Det är rätt intensivt under sommaren!. Röjning genomförs på ca ha per år åt Bergvik och ca 100 ha åt privata skogsägare. n avtalar med den privata skogsägaren om skogsvårdsåtgärder, oftast markberedning och plantering efter slutavverkning. Efter det att avtalet är skrivet ser skogsvårdsledaren till att det blir utfört. När du som skogsägare är i behov av skogsvårdsåtgärder så tar du kontakt med någon köpare för en diskussion. Malung Vansbro Kalle Göransson Lima Transtrand Särna Idre Älvdalen Sören Nygårds Inbjudan till skogsdag Torsdagen den 11 augusti på försöksparken i Siljansfors. Vi börjar klockan Krister Karlsson, som är chef för verksamheten, guidar och berättar om några olika försök. Gemensam buss avgår från Lima. Begränsat antal platser. Anmäl dig till någon av oss virkesköpare. Kaffe och smörgås kommer att serveras. Välkommen.

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Avverkning på skogens villkor Frövi & Linde fg Närke Forsbybodas gallringsgrupp fr vänster Mikael Gustavsson, Jörgen Malmkvist, Anders Arvidsson och David Karlsson. Jonas Kling Regionchef/Virkesköp Hällefors, Nora, Karlskoga & Degerfors Johan Karlhager Prodledare/Virkesköp Ljusnarsberg Ramsberg Guldsmedshyttan Fellingsbro När Korsnäs gallrar, anpassar vi natur ligt vis utförandet efter skogsägarens öns ke mål. Utgångspunkten är dock alltid låg gallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Lisa Jansson, virkesköpare i Frövi. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer. Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper som kör för region Frövi, huvudsakligen på Örebro Län. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns. Personalen är kunnig, många med lång skoglig erfarenhet, vilket borgar för bra kvalitet. Forsbyboda Entreprenad AB är ett familjeföretag som startades redan Då var utrustningen motorsåg och häst. Sedan dess har företaget expanderat och idag är det syskonen Mikael Gustafsson och Marie Gustafsson som äger och driver företaget med 19 anställda inom skog och entreprenad. Företaget har fem avverkningsgrupper, tre stubblyftare, stubbskotare och entreprenadmaskiner på Korsnäs Rockhammar. Huvudinriktningen är avverkning och stubblyftning men man utför även tjänster som exempelvis traktplanering, lagning och nybyggnation av skogsvägar, dikning, buskröjning och snöplogning. På gården finns en stor verkstad med en anställd reparatör för att klara så många av sina egna reparationer som Lisa Jansson Inbjudan till skogsdag i Rockhammar Med fokus på gallring och skogsvård Alla skogsägare inbjuds till skogsdag den 13 augusti 2011 Göran Bergkvist möjligt. Här har man även möjlighet att hjälpa andra vid behov. Rottne visar skördare och skotare i arbete. Hans Eriksson AB i Frövi visar småmaskiner motorsågar och röjsågar. Nässja plantskola visar och informerar om plantor. Allmän information och rådgivning. Lättare lunch och kaffe serveras. Kom när det passar, vi finns på plats mellan och Parkering bredvid industrin i Rockhammar, skyltat från väg 249. Välkommna!

7 Lokal information till skogsägare i Södermanland, Västmanland & Södra Dalarna Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Avverkning på skogens villkor Södermanland Västmanland Dan Öhman Fredrik Ryd Öhrmans Skogsentreprenads avverkningsgrupp från vänster Per Öhrman och Fredrik Norén. När Korsnäs gallrar, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Dan Öhman, virkesköpare i Frövi. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer. Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper som kör för region Frövi, huvudsakligen på Södermanland. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns. Öhrmans Skogsentreprenad AB Företaget startades som enskild firma 1999, med en begagnad Rottneskördare och med körningar åt Skogssällskapet. År 2007 ombildades det till aktiebolag och med köp av en ny Rottneskördare, anställning av en person och kontrakt med Wijkström Timber AB. Året därefter investerades i ännu en maskin, en John Deere Då kom lågkonjunkturen vilket drabbade företaget hårt och resulterade i försäljning av en av de nya maskinerna med förlust. Idag finns kontrakt med Korsnäs och företaget har precis anställt ytterligare en person. Skotningen sköter två underentreprenörer vilket har fungerat väldigt bra under årens lopp. Inbjudan till skogsdag i Rockhammar Med fokus på gallring och skogsvård Alla skogsägare inbjuds till skogsdag den 13 augusti 2011 Rottne visar skördare och skotare i arbete. Hans Eriksson AB i Frövi visar småmaskiner motorsågar och röjsågar. Nässja plantskola visar och informerar om plantor. Allmän information och rådgivning. Lättare lunch och kaffe serveras. Kom när det passar, vi finns på plats mellan och Parkering bredvid industrin i Rockhammar, skyltat från väg 249. Välkommna! Ludvika, Smedjebacken, Fagersta & Norberg Mats Johnsson Jag ser ljust på framtiden då jag har kontrakt med både Korsnäs och Skogssällskapet. Jag tror på det Svenska skogsbruket i framtiden. säger Per Öhrman.

8 Lokal information till skogsägare i Falu kommun Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Avverkning på skogens villkor Västra Gästrikland, Sydöstra Dalarna Östra Falu kommun Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Johanna Ydringer Magnus Eriksson Mats Larsson, till vänster, och skotarförare Jonas Moberg. När Korsnäs gallrar, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Johanna Ydringer, virkesköpare i Falu kommun. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer. Här presenterar vi en av Korsnäs regelbundet anlitade avverkningsgrupper. Mats Larsson Entreprenad AB Skogsägare vill numera ha beståndsgående skördare i sina gallringar säger Mats Larsson, Hillersboda, när han berättar om sin verksamhet som entreprenör i norra Falu kommun. Från början körde Mats med sin skördare på sin egen skog, en familjefastighet med skiften runt Hillersboda. Det eskalerade direkt med förfrågningar från grannar och vänner. Det var 10 år sen och sedan dess har han avverkat på heltid. Företaget har en Rottne 2004, beståndsgående skördare. Den väger 7,5 ton och har en bredd på 2,2 meter. Den är perfekt för första och andra gallringar eftersom det blir små stickvägar. Då den är så pass lätt kan den med fördel användas på lite blötare marker och där det är svårare med tyngre maskiner. En entreprenörsgrupp blir inte komplett utan en skotare och till det anlitar Mats en underentreprenör med en liten skotare. Den väger bara 10 ton och ses naturligtvis som en del i konceptet. Jag ser oss som ett bra komplement för de som inte vill ha maskiner som gör stora vägar i bestånden. Samarbete med Korsnäs har nu varit i ungefär två år och det fungerar väldigt bra. Vi har samma syn på skötseln av både skogen och skogsägaren. Det är ju för skogsägarens skull jag gör detta och så länge det finns en efterfrågan på mina tjänster ska jag försöka leva upp till deras förväntningar.

9 Lokal information till skogsägare i Heby kommun Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Östebybruk Sonny Kvist inpå livet... Södra Gästrikland, Nordöstra Västmanland Västra Uppland Sonny Kvist sonny.kvist@korsnas.com Roland Nyström roland.nystrom@korsnas.com Sonny, t.v., på en skogsplaneringsrunda med skogsägaren Roger Pettersson från Hedesunda. Jag är 57 år och bor i Hedesunda, 4 mil söder om Gävle. Min far arbetade hela sitt liv inom skogen och efter ett par års sommarjobb på Korsnäs Skog, föll det sig ganska naturligt för mig att arbeta inom skogen. Jag fick en anställning Jag har arbetat med det mesta inom skogsbruket, vilket har gett mig en bred erfarenhet som jag har stor nytta av i mitt nuvarande jobb som virkesköpare. Ett av mina stora intressen är idrott, där jag gärna gör ett besök på Läkerol Arena för att stötta Brynäs på vintern och på sommaren är det Strömvallen och Gefle IF som gäller. Jag har genom åren engagerat mig i den lokala idrottsföreningen både som ordförande och ungdomsledare. Nu hjälper jag till som lagledare i vårt seniorlag i division 4. Sedan 2004 har jag arbetat som virkesköpare och det bästa med det är den personliga kontakten med skogsägare. Jag arbetar för att skapa förtroende och långsiktiga relationer med mina virkesleverantörer.

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Skogsvården på region Uppland

Skogsvården på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin

Läs mer

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

Skogforsk gödslar med information

Skogforsk gödslar med information Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

Ronny Johanssons Transporter AB.

Ronny Johanssons Transporter AB. Forsbyboda är ett familjeägt företag inom skog och entreprenad som drivs av tredje generationen, syskonen Mikael och Marie Gustafsson. Vi tog över företaget efter våra föräldrar Börje och Agneta som under

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare www.scaskog.com SCAs tjänst PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare. Utifrån dina mål hjälper SCA till med både planering och skötsel av

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 Hej! Vi närmar oss slutet på mörka november. Om bara några dagar tittar vi in i december och då känns det ofta lite ljusare, med snö på marken och julledigheter

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE

EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE Utifrån de frågor, önskemål och ibland kritiska röster som nått oss under åren har vi fått en allt klarare bild av skogsägarens behov. Från detta unika skogsägarperspektiv

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Bilder berättar... Ur Korsnäs 150-åriga historia. 3 CTI-tekniken på väg... Ny teknik som ger bättre tillgänglighet när skogsbilvägarna har dålig bärighet. 4 Markberedning Grunden

Läs mer

DIN NATURLIGA PARTNER

DIN NATURLIGA PARTNER 2.14 DIN NATURLIGA PARTNER Gallra klokt Du bestämmer hur din skog ska se ut i framtiden. Sidan 2 Vi köper ditt virke Presentation av BillerudKorsnäs virkesköpare. Sidan 4 Nya regler för samråd Skogsstyrelsen

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare All rådgivning på ett ställe Vi gör det lättare att vara företagare Skogsägare Vi hjälper dig att tjäna pengar på din skog Det som också skiljer oss från många andra rådgivare är att vi finns där din

Läs mer

Återväxt med garanti!

Återväxt med garanti! Återväxt med garanti! Återväxtgarantin ger Göran mervärde Det började som en släng av Gröna vågen, när stockholmaren och läkaren Göran Carlsson flyttade till Kramfors. Men med köpet av gården i byn Ås

Läs mer

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE Ofrivillig expert sprider kunskap om hybridasp... s 37 Prisbelönta Emma inspirerar Europas skogsbrukare....... s 46 Virkesmätning på distans så funkar det...... s 42 SKOGEN når fler. 2016 ökade läsarskaran

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare... Din skog är ett levande system, som med rätt omsorg och skötsel växer på det sätt du vill. Med Siljan Skog får du noga planerade åtgärder,

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Skogsägande på nya sätt

Skogsägande på nya sätt Skogsägande på nya sätt Sätt guldkant på arbete och ledighet I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Nu har du som privatperson chans

Läs mer

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List Kopparberg Län - Number : Församling/Parish List 4002993 Lima församling 4015743 Norrbärke församling 4015744 Säfsnäs församling 4015753 Stora Skedvi församling 4171430 Aspeboda församling 4171431 Aspeboda

Läs mer

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG I generationer har vi sett skogen på samma sätt. Tills idag. nu revolutionerar vi metoden för att överblicka din skog. Med verktyget Skogsvinge

Läs mer

Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk

Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk ATT KÖPA OCH SÄLJA SKOGS- VÅRDSTJÄNSTER Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk 1 Skogforsk Stiftelsen Skogsbrukets Forskningsinstitut arbetar för ett långsiktigt,

Läs mer

Björnträffen i Älvdalen

Björnträffen i Älvdalen Björnträffen i Älvdalen 2017-05-25 C 3 Std.Med Prispengar 1 Lars Hagman Hedemora PK 48 27 46 S 370:- 2 Andreas Ågren Fryksdalens PK 47 27 39 S 270:- 3 Jonatan Strid Ljusdals PSK 47 27 37 S 220:- 4 P-O

Läs mer

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30 Hälsingland: Viktigt att vara på plats 10 minuter tidigare än utsatt tid, den chartrade Miljötings-bussen avgår den utsatta tiden. Alla som åker med X-trafik i någon form kommer få ett resebevis utskickat

Läs mer

Konkurrensen om skoglig råvara Nolia. 2013-11-12 Fredrik Forsén

Konkurrensen om skoglig råvara Nolia. 2013-11-12 Fredrik Forsén Konkurrensen om skoglig råvara Nolia 2013-11-12 Fredrik Forsén 1 VEDFÖRSÖRJNING OCH BRUK Vedförsörjning! Totalt behov 10 M m 3 fub! Import 1.4 M m 3 fub! 0.4 M m 3 fub barrved! 1 M m 3 fub lövved Köp och

Läs mer

Betalplan med ränta - så fungerar det

Betalplan med ränta - så fungerar det Se både skogen och pengarna växa Betalplan med ränta - så fungerar det Bättre avkastning ger nya möjligheter i din skog I skogsbruksplaner finns ofta skogsbestånd som inte har någon åtgärd alls. När du

Läs mer

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG Vad behöver din skog? Vilket av exemplen påminner mest om din situation? Exemplen hjälper dig att hitta rätt servicenivå. Jag har inte gjort just några

Läs mer

Björnträffen i Älvdalen

Björnträffen i Älvdalen Björnträffen i Älvdalen 2017-05-25 C 3 Std.Med Pris 1 Lars Hagman Hedemora PK 48 27 46 S 370:- 2 Andreas Ågren Fryksdalens PK 47 27 39 S 270:- 3 Jonatan Strid Ljusdals PSK 47 27 37 S 220:- 4 P-O Andersson

Läs mer

Prislista Södras Nycklar

Prislista Södras Nycklar 22 Prislista Södras Nycklar Produkter och tjänster för en värdefullare skog 2 Prislista Södras Nycklar Skogsförvaltning och skogsskötselavtal skogsförvaltning Med Södras skogsförvaltning sköts skogsfastigheten

Läs mer

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Resultat från Hedemoraträffen & Daldansen den 15 & 16 juni år 2002 Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Vi tackar medverkande skyttar och önskar er en trevlig skjutsäsong och välkomna tillbaka nästa år.

Läs mer

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Befolkning 20-64 år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Postnr Postort Låg inkomst Medellåg inkomst Medelhög inkomst Hög inkomst Personer Medelinkomst Medianinkomst 77010 FREDRIKSBERG 44 59 26

Läs mer

Frihet utan ansvar. en ny praxis i den svenska skogen?

Frihet utan ansvar. en ny praxis i den svenska skogen? Frihet utan ansvar en ny praxis i den svenska skogen? Inledning Under en lång tid har välskötta skogar, en framgångsrik skogsindustriell utveckling och våra medlemmars arbete bidragit till välstånd och

Läs mer

SkogsAffärer. Högre netto i gallring! Välkommen på Skogsdag! En informationsskrift från Rörvik Skog Nr 3-2008

SkogsAffärer. Högre netto i gallring! Välkommen på Skogsdag! En informationsskrift från Rörvik Skog Nr 3-2008 SkogsAffärer En informationsskrift från Rörvik Skog Nr 3-2008 Högre netto i gallring! Välkommen på Skogsdag! I förra numret av SkogsAffärer skrev vi om barkborrens härjningar i Kråketorpsreservatet. Det

Läs mer

Prislista timmer och massaved Prislista nummer: HS15N1, gäller fr o m 150819 och tills vidare Ersätter tidigare prislistor: HS14S1, HS14N1

Prislista timmer och massaved Prislista nummer: HS15N1, gäller fr o m 150819 och tills vidare Ersätter tidigare prislistor: HS14S1, HS14N1 Prislista timmer och massaved Prislista nummer: HS15N1, gäller fr o m 150819 och tills vidare Ersätter tidigare prislistor: HS14S1, HS14N1 Klentimmer öka värdet i din avverkning med klentimmer Genom att

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Gallringskvitto i praktiken Korsnäs gallringskvitto innehåller två delar, en beståndskarta och en beståndsbeskrivning och dessa beskriver hur din skog ser ut efter en gallring.

Läs mer

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Klass 1C 1 Dan Halvardsson Älvdalens Psk 45 17 374:- B 2 Andreas Martinsson Falu Sport & Psk 41 22 232:- 3 Daniel Ax Salems Pk 40 20 144:- 4 Conny Magnusson Älvdalens

Läs mer

PLUS Avverkning. enkelt och tryggt. SCA SKOG www.scaskog.com

PLUS Avverkning. enkelt och tryggt. SCA SKOG www.scaskog.com PLUS Avverkning enkelt och tryggt SCA SKOG www.scaskog.com Att sälja virke är ofta en stor affär. SCAs målsättning är att det ändå ska kännas både enkelt och tryggt. Därför har vi infört PLUS Avverkning

Läs mer

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Vid affärsformen virkesmätning med skördare mäts och registreras stammens m 3 fub-volym i skördarens dator redan vid avverkningen ute i

Läs mer

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Fler kanaler att välja på. 1. Varför digital-tv? Varför digital-tv? Beslut av Sveriges riksdag Riksdagen har bestämt att hela Sverige ska gå

Läs mer

M40 12,46 Göte Hinders Säters IF VDM Kvarnsveden. M45 12,42 Bengt Pettersson Säters IF VRM Västerås

M40 12,46 Göte Hinders Säters IF VDM Kvarnsveden. M45 12,42 Bengt Pettersson Säters IF VRM Västerås Veteranrekord för Dalarna utomhus 100 m 11,65 Stefan Uhr 1963-10-10 IFK Mora 1998-05-16 Falun M40 12,46 Göte Hinders 1946-01-10 Säters IF 1986-08-30 VDM Kvarnsveden M45 12,42 Bengt Pettersson 1936-01-19

Läs mer

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län Ägare Borlänge Kommun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2008 2011-2020 Rickard Larsson

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN KOPPARKNALLEN 2012-09-23 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla; 87 (91) deltagare från 23 (23) klubbar för sina 188 (180) starter - samt givetvis alla funktionärer och sponsorer för

Läs mer

Riksfinal Jägarduvan 2015

Riksfinal Jägarduvan 2015 Damer Plac Förnamn Efternamn Klubb Bana1 Bana2 Tot 1 Hanna Ståhl Vedums SpSK 22 16 38 2 Rebecka Bergkvist Falköpings Sportskytteklubb 20 17 37 3 Lisa Karlsson Svegeråsens JSK 17 19 36 4 Carina Hellström

Läs mer

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Avesta Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Krylbo bibliotek, 7-23 maj Åvestadalsskolan, Skolgatan 1, Krylbo Mån, kl. 13:00 18:00

Läs mer

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket Datum 2014-12-15 1(5) Skogsenheten Jonas Bergqvist jonas.bergqvist@skogsstyrelsen.se Tfn 036-35 93 25 PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

Läs mer

Skogsägarens viktigaste verktyg. Alltid uppdaterad, alltid tillgänglig!

Skogsägarens viktigaste verktyg. Alltid uppdaterad, alltid tillgänglig! Skogsägarens viktigaste verktyg Alltid uppdaterad, alltid tillgänglig! Skogsbruksplanen - nyckeln till skogsägandet Skogsbruksplanen är ett ovärderligt stöd för att bli en mer aktiv skogsägare. Med den

Läs mer

SLÄPVAGNAR. Dalarnas län Hemsida Plats Bokas Kåpa Grind. Avesta www.villaagarna.se/avesta PREEM 0226-59964 x

SLÄPVAGNAR. Dalarnas län Hemsida Plats Bokas Kåpa Grind. Avesta www.villaagarna.se/avesta PREEM 0226-59964 x ven SLÄPVAGNAR Dalarnas län Hemsida Plats Bokas Kåpa Grind Avesta www.villaagarna.se/avesta PREEM 0226-59964 Falun www.villaagarna.se/falun Ej tillgänglig Gagnef www.villaagarna.se/leksandgagnef Bil o

Läs mer

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon:

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon: VIRKESBÖRSENS 10 TIPS FÖR EN LÖNSAMMARE VIRKESAFFÄR EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN WWW.VIRKESBORSEN.SE Mail: info@virkesborsen.se Telefon: 08339944 OM VIRKESBÖRSEN Virkesbörsens vision är att rätt virke ska

Läs mer

RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB

RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB RAMSBERGSTRÄFFEN FÄLTSKJUTNING 30:de gången 27 APRIL 2003 200 starter. Vi tackar alla skyttar som trotsade vädret och hjälpte oss till en lyckad tävling. Gränser för

Läs mer

Markberedning privata Vännäs kommun

Markberedning privata Vännäs kommun Vännäs Markberedning Procent Markberedning privata Vännäs kommun 25 2 15 1 5 År-2 År-3 År-4 År-5 År-6 År-7 År-8 År-9 År-1 År-11 År-12 År-13 Hektar Markberedning privata Vännäs kommun 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Läs mer

Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen

Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen Dalarna är ett av de län i Sverige där det startades flest enskilda firmor under 2014 sett till antalet invånare. Störst antal nya enskilda firmor

Läs mer

U-16 TV-PUCKEN GRUPP A ÖSTERSUNDS IK Östersund

U-16 TV-PUCKEN GRUPP A ÖSTERSUNDS IK Östersund 1 TV-pucken 1997 U-16 TV-PUCKEN GRUPP A ÖSTERSUNDS IK Östersund OMGÅNG 1 970919 10.00 1 ÅNGERMANLAND - JÄMTLAND/HÄRJED. 6-2 (4-1,2-1) 970919 11.45 2 VÄSTERGÖTLAND - VÄRMLAND 1-4 (1-2,0-2) 970919 13.30

Läs mer

En naturlig partner för trygga skogsaffärer.

En naturlig partner för trygga skogsaffärer. En naturlig partner för trygga skogsaffärer. Vi bygger hus och broar av din skog. Värdet stannar i bygden. Det är många som är intresserade av din skog i dag, samtliga erbjuder rådgivning, högsta kvalité

Läs mer

Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild kollektivtrafik

Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild kollektivtrafik TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Handläggare Magnus Höög 023-77 70 54 magnus.hoog@regiondalarna.se Datum 2015-06-01 Arbetsutskottet Diarienummer RD 2015/40 Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild

Läs mer

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal Ljusdal Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Bra utbildning i en kreativ miljö Vill du ha en bra utbildning, gå i en skola där du får utmana din kreativitet och utveckla din kompetens? Då ska du söka till Naturbruksprogrammet!

Läs mer

JägarSM 2015 Förnamn Efternamn Län Trap Sporting Älg Råbock Sum Trap Sporting Älg Råbock Sum Tot Kula Hagel

JägarSM 2015 Förnamn Efternamn Län Trap Sporting Älg Råbock Sum Trap Sporting Älg Råbock Sum Tot Kula Hagel JägarSM 2015 Förnamn Efternamn Län Trap Sporting Älg Råbock Sum Trap Sporting Älg Råbock Sum Tot Kula Hagel Särskj. Emil Håkansson Stockholm 92 92 94 97 375 88 100 94 97 379 754 382 372 David Sandelin

Läs mer

B e r ä t t e l s e ö v e r Skånes Skogs- och Betesvårdsförenings verksamhet 2012-01-01 12-31.

B e r ä t t e l s e ö v e r Skånes Skogs- och Betesvårdsförenings verksamhet 2012-01-01 12-31. B e r ä t t e l s e ö v e r Skånes Skogs- och Betesvårdsförenings verksamhet 2012-01-01 12-31. 1 Aktiviteter under året. 2 Ordinarie Årsmöte Den 21 maj höll föreningen ordinarie föreningsstämma på Skogsstyrelsens

Läs mer

Joakim ÖDIK P år 1964 Övre raden från vänster: Nedre raden från vänster:

Joakim ÖDIK P år 1964 Övre raden från vänster: Nedre raden från vänster: Joakim ÖDIK P 49-50 år 1964 Övre raden från vänster: Lennart Adrian, Claes Lind, Jan Andersson, Roger Axelsson, Lennart Tobiasson, Torgny Tengvert, Björn Ullman trän. Nedre raden från vänster: Roger Andersson,

Läs mer

Tjänsteproduktion i Golden Logger-företag

Tjänsteproduktion i Golden Logger-företag Tjänsteproduktion i Golden Logger-företag Vartannat år delas utmärkelsen The Golden Logger ut i samband med SkogsElmia. Utmärkelsen går till en skogsentreprenör som utmärkt sig på ett extra positivt sätt

Läs mer

Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland och Västernorrland i norr

Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland och Västernorrland i norr PM 1(5) Datum 2012-01-11 Diarienr 2012/121 Clas Fries Box 284, 901 06 Umeå clas.fries@skogsstyrelsen.se Tfn 090-158314 Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland

Läs mer

Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län.

Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län. 1 Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län. Fastigheter inom planområdet Foskros 10:6 Vika Skogsutveckling AB

Läs mer

Örebroträffen 2014 Resultat i A-vapen Klass 1 1 Georg Henriksson Smedsbo PK 6/3 6/2 5/2 6/2 5/3 5/3 5/3 5/3 43/21 2 Robert Schröder Arvika PSK 3/2 3/2

Örebroträffen 2014 Resultat i A-vapen Klass 1 1 Georg Henriksson Smedsbo PK 6/3 6/2 5/2 6/2 5/3 5/3 5/3 5/3 43/21 2 Robert Schröder Arvika PSK 3/2 3/2 Resultat i A-vapen Klass 1 1 Georg Henriksson Smedsbo PK 6/3 6/2 5/2 6/2 5/3 5/3 5/3 5/3 43/21 2 Robert Schröder Arvika PSK 3/2 3/2 3/3 5/2 6/4 5/3 5/3 5/3 35/22 3 Anna Utter Fagersta PSK 4/2 4/2 5/3 5/2

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN 2011-09-11

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN 2011-09-11 KOPPARKNALLEN 2011-09-11 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla; 91 (79) deltagare från 23 (18) klubbar för sina 181 (175) starter - samt givetvis alla funktionärer och sponsorer för

Läs mer