Elitseriemanual för vattenpolo Sida 1 av 13

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elitseriemanual för vattenpolo Sida 1 av 13"

Transkript

1 Elitseriemanual för vattenpolo Sida 1 av 13

2 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 2 av 13 Innehållsförteckning 1. Om Elitseriemanualen Simhallen Inne i simhallen Utanför simhallen Omklädningsrum Internet Utrustning för matcher Bollar Matchsekretariat Övrig utrustning Minimikrav på utrustning för match i Elitserien Spelare Licensiering Övergång Lån av spelare Försäkring Spelarutrustning Funktionärer Matchsekretariat Domarna Speaker Musik Sjukvård Match Kallelse till bortalag Förberedelser före match Spelklarlista Matchtid Bassängtid Uppträdande efter match Matchprotokollet... 11

3 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 3 av Resultatrapportering Domare Ersättning för domare Vad gör man om domarna inte dyker upp? Så spelas Elitserien Grundserien Final Four Kval till Elitserien Semifinaler Finalspel... 13

4 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 4 av Om Elitseriemanualen Denna manual är till för elitserielag i vattenpolo, oavsett om det är nya lag i Elitserien eller om de varit med flertalet år. Det är en beskrivning av vad som krävs för att genomföra en match samt vilken administration som krävs för att ha ett lag i Elitserien. Den innehåller även några tips om vad som kan göras i samband med matcher i Elitserien för att genomföra ett bra arrangemang. Manualen är inte heltäckande men innehåller ett par pusselbitar för att höja arrangemangen och få kunskap om viktiga bestämmelser och rutiner. Tycker du att det är något som saknas i manualen? Hör då gärna av dig till Svenska Simförbundet (SSF). 2. Simhallen 2.1 Inne i simhallen Det är viktigt att få en trivsel i simhallen för föreningen och den publik som kommer till matcherna. Förutom minimikravet som är reglerat så är det föreningen som sätter gränserna för sitt eget arrangemang. 2.2 Utanför simhallen Utanför simhallen så bör det på något sätt skyltas att det är en match i vattenpolo i simhallen. Det skapar ett intresse för folk som kommer till simhallen samt att det även höjer statusen för de deltagande lagen. Om föreningen har affischer matchen att sätta upp inför matchen så bör det göras ett par dagar innan match. 2.3 Omklädningsrum Se till att deltagande lag använder de omklädningsrum som finns. Se framförallt till att lagen och domarna inte byter om på läktaren eftersom det bidrar till ett oseriöst intryck av vår idrott. 2.4 Internet Det är bra om det finns en internetuppkoppling till en dator i sekretariatet. Då finns möjlighet att enkelt kolla av licenser, fylla i protokoll samt lägga upp resultatet direkt efter matchen. Mycket av detta går även att göra med en mobiltelefon med internetuppkoppling.

5 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 5 av Utrustning för matcher 3.1 Bollar Godkända bollar ska användas vid matcherna och de bör vara enhetliga så att det ger ett professionellt intryck. Minst 10 st. godkända bollar ska tillhandahållas av hemmalaget för uppvärmning och match. 3.2 Matchsekretariat För att sekretariatet ska se snyggt ut så bör det vara ett bord med stolar för minst tre personer. Till sekretariatet ska det finnas en elektronisk resultatanläggning. Se i god tid till att kontrollera så att all elektronik fungerar som den ska så att den inte slutar fungera under matchen. I Elitserien ska klubbarna ha två elektroniska 30-sekundersklockor som ska användas under matcherna. Om klockorna slutar att fungera så ska manuell tidtagning användas och klockorna ska repareras så att de är funktionerande till nästkommande match. Det är mycket viktigt att ha funktionella 30-sekundersklockor eftersom det förtar en stor del av upplevelsen med att se eller spela en match i vattenpolo utan 30-sekundersklockor. Se även över alternativa lösningar utifall att klockorna skulle sluta fungera under matchen. 3.4 Övrig utrustning Det är viktigt att mål och linor är hela och fungerande. Matchdomarna ska kontrollera detta innan matchstart.

6 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 6 av Minimikrav på utrustning för match i Elitserien Följande matchutrustning ska finnas under en match i Elitserien: Mål Två st. målburar ska finnas till matchen. Det är mycket viktigt att målen har hela nät så att bollar inte kan gå igenom dem och därmed försvåra för domarna. Domarna ska kontrollera nätens funktion inför varje match. Avgränsning av spelplan Om bassängkanten inte avgränsar spelplanen så ska det finnas linor som avgränsar den. Det är viktigt att linorna är hela så att det är helt tydligt var planens avgränsning går. Elektronisk resultattavla I Elitserien ska alla lag ha elektroniska resultattavlor som visar mål, tid och utvisningar. Om simhallen inte har en elektronisk resultattavla på väggen så ska en portabel elektronisk resultattavla finnas. Elektroniska 30-sekundersklockor Det ska finnas två elektroniska 30-sekundersklockor. Ett extra tidtagarur I matchsekretariatet ska det finnas ett extra tidtagarur utifall den ordinarie klockan eller 30- sekundersklockan skulle gå sönder. Ett blädderblock för manuell målredovisning Vid matchsekretariatet ska det finnas ett blädderblock för manuell målredovisning utifall att den elektroniska resultatanläggningen skulle sluta fungera under matchen. Bord och stolar till sekretariat Till matchsekretariatet ska det finnas bord och stolar. Bordet ska placeras på motsvarande sida från publiken i mitten av spelplanen. Arrangerande förening ansvarar för att det finns tillräckligt antal bord och stolar. Protokoll Från och med säsongen 2014/2015 så finns det elektroniska protokoll till Elitseriematcherna i resultatsystemet FX. Dock så ska ett manuellt protokoll föras samtidigt utifall att det blir problem med det elektroniska och det kan skrivas ut från SSF:s hemsida. Det går även att fylla i de elektroniska protokollen i efterhand om det inte finns Internetuppkoppling i simhallen. Domaren ansvarar för att protokollet kommer till SSF efter matchen.

7 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 7 av 13 Flaggor till sekretariatet En röd, en vit, en blå och en gul flagga ska finnas i sekretariatet. Visselpipa till sekretariatet Sekretariatet ska ha en visselpipa för att t.ex. kunna blåsa för 30 sekunder utifall den elektroniska 30-sekundersklockan skulle gå sönder. Koner Fyra st. gula koner till markeringar av 5-meterslinje samt fyra st. röda koner till markeringar av 2-meterslinje ska finnas. Om det inte finns en markering för mittlinje så ska det även finnas två st. koner som markerar denna. Bollar Minst 10 st. bollar ska tillhandahållas av hemmalaget för uppvärmning samt match. Under matchen så har avbytarna eller tränarna bollar hos sig för att spelet snabbt ska kunna sättas igång. Första förband För att snabbt kunna ta hand om lättare skador så ansvarar hemmalaget för att det finns ett första förband på plats. Anmärkning på spelplan eller matchutrustning som framförs av lag till matchdomarna före matchstart förs in i protokollet eller anmäls skriftligt av matchdomarna till SSF. Den förening som har brister i sin matchutrustning kommer att få en varning och ska omgående åtgärda bristerna. Om bristerna inte åtgärdas så kan frågan komma att tas upp till prövning av SSF som beslutar om vidare åtgärder mot föreningen. 4. Spelare Här får ni svar på frågor som gäller kring licensiering samt övergångar av spelare. 4.1 Licensiering Alla spelare ska inneha en giltig licens för att få spela vattenpolo. Spelare som innehar giltig licens finns registrerad i FX och alla kan gå in och se om en spelare har en giltig licens och därmed får spela för respektive lag. Undantag från detta är om en spelare är inlånad och inte har hunnits föras in på spelklarlistan. Då räcker ett godkännande från SSF och spelaren förs sedan in på spelklarlistan av SSF med en notering om att han eller hon är inlånad.

8 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 8 av Övergång Spelare som vill representera en ny förening ska göra en anmälan om detta till SSF på blanketten Anmälan om föreningsbyte. Tänk på att i normalfallet är det 14 dagars övergångstid innan en spelare får representera sin nya förening från det att blanketten kommit SSF tillhanda och avgiften för övergången finns på SSF:s konto. Under en säsong får en spelare ändra sin representation högst två gånger och representera högst två föreningar. Under varje speltermin får vattenpolospelare endast representera en förening. Vattenpolospelare som senare än tre månader före den första finalmatchen under spelåret förvärvar rätt att representera ny förening i vattenpolo får inte delta i den nya föreningens representationslag i resterande serie-, kval- eller finalmatcher under samma spelår. 4.3 Lån av spelare Det finns möjlighet att under säsongen låna spelare mellan föreningar. Läs mer i , Tävlingsbestämmelser för vattenpolo, om de exakta förutsättningarna för detta. Viktigt att komma ihåg är att inlånade spelare även omfattas av den s.k. tremånadersregeln i punkten 4.2, tredje stycket. 4.4 Försäkring Alla spelare som är medlem i en förening som är ansluten till SSF är försäkrade genom detta. 4.5 Spelarutrustning Varje förening ska ha två uppsättningar mössor och vid match ska hemmalaget välja färg på sina mössor och bortalaget ha en avvikande färg. Det ska även finnas siffror på mössorna så att spelarna kan åtskiljas av matchsekretariat och publik. Badbyxor/baddräkt bör vara enhetliga men här är det snarare föreningens image som är viktigare än att regelverket följs.

9 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 9 av Funktionärer Funktionärerna är väldigt viktiga eftersom de är föreningens ansikte utåt. För att ett matcharrangemang ska bli så bra som möjligt så är det viktigt att funktionärer tar seriöst på sin uppgift och att de vet vad de ska göra. 5.1 Matchsekretariat Matchsekretariatet skriver matchprotokoll, håller reda på tiden och fördelar mål på poängtavlan. Det är upp till arrangören att se till att matchsekretariatet är bemannat på ett tillfredställande sätt så att domarna kan koncentrera sig på sina uppgifter. Se även till att det alltid finns någon erfaren person i matchsekretariatet. Funktionärerna ska vara på plats i god tid innan matchstart (minst 20 minuter) för att se till att skriva in laguppställningar och på annat sätt förbereda för match. 5.2 Domarna Det hör till ett bra arrangemang att få domarna att känna sig välkomna. Se till att välkomna dem när de kommer till simhallen och se om det är något de behöver. 5.3 Speaker Ett bra arrangemang har en speaker som berättar vem som gör mål och annat som händer på spelplanen. Med en bra speaker blir matchen en ännu trevligare upplevelse för publiken och en speaker med kunskap och engagemang kan lyfta arrangemanget avsevärt. 5.4 Musik Se gärna till att spela musik i pauserna mellan perioderna och i time-outer. Musiken bör ha ett tempo som förhöjer stämningen och kan spelas av speaker eller av DJ. 5.5 Sjukvård Hemmalag ska ha ett första förband på plats för att ta hand om eventuella skador på spelare.

10 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 10 av Match 6.1 Kallelse till bortalag Hemmalag ska senast tre dagar innan match förvissa sig om att motståndarna känner till utsatt matchtid och spelplats. 6.2 Förberedelser före match Senast 15 minuter innan matchstart så ska spelplan samt all annan matchutrustning vara iordningsställd. Det är den arrangerande föreningens ansvar att all matchutrustning kommer i bassängen. Tänk på att det är bortalaget som är gäster hos er och att de bör behandlas som det. Lagen värmer upp på varsin planhalva och båda lagen ska ha minst 30 minuter till att värma upp i bassängen. Hemmalaget ska se till att det finns tillräckligt med bollar för båda lagen att värma upp med. Om det finns en läktare med publik så se gärna till att speakern presenterar spelarna och domarna innan match. Om arrangerande förening t.ex. vill göra ett matchprogram så behövs god framförhållning så att det blir rätt fakta på alla spelare. 6.3 Spelklarlista Lagens ledare ska underlätta för domare och sekretariat att kontrollera att spelare som är uppskrivna i protokollet har giltig licens för vattenpolo. I FX så kan ett utdrag på licensierade spelare göras och ledaren kan med fördel ha med sig ett utdrag ur denna lista eller visa den på sin telefon. Möjligheten finns även att muntligt meddela vilka spelare som ska spela direkt till sekretariatet. Lagets ledare ska senast 15 minuter innan match meddela sin laguppställning till matchsekretariatet. 6.4 Matchtid En Elitseriematch i vattenpolo spelas i fyra perioder á åtta minuter med två minuters paus mellan perioderna. Mellan andra och tredje perioden är det 5 minuters paus. 6.5 Bassängtid För att i god tid kunna genomföra etablering av spelplan och annan matchutrustning så ska en arrangerande förening boka minst 2 timmars bassängtid för en match i Elitserien. Om det är två matcher efter varandra så ska minst 3,5 timmars bassängtid bokas.

11 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 11 av Uppträdande efter match Se till att ert lag tackar motståndarna för god match och att även spelarna och ledarna tackar varandra och domarna för genomförd match. Även om domarna har gjort misstag under matchen så förtjänar de precis som spelarna respekt för deras insatser. 6.7 Matchprotokollet Domarna ansvarar för att protokollet skickas in till SSF. 7. Resultatrapportering Arrangerande förening ska så snart som möjligt efter matchen registrera matchresultatet i FX. Varje förening i serieverksamheten har en egen inloggning till databasen. Det är viktigt att resultatet kommer in så snabbt som möjligt och resultatet ska finnas inlagt i FX senast kl samma dag som matchen spelats. 8. Domare Domare i Elitserien får sitt uppdrag tilldelat av en domartillsättare. 8.1 Ersättning för domare Domare som är tillsatta till Elitseriematcherna genom SSF:s domartillsättare får sin ersättning utbetald av SSF och detta ingår i den avgift lagen betalar för att delta i serien. Domarna skickar in en arvodesräkning till SSF på det belopp som ska betalas ut. 8.3 Vad gör man om domarna inte dyker upp? Om en domare inte dyker upp så ska hemmalaget i första hand försöka att kontakta honom eller henne. Om det inte lyckas så ska hemmalaget se över möjligheten om det finns någon annan på plats som kan döma matchen. Lagkaptenerna i de båda lagen ska då enas om en domare som kan vara aktuell att döma matchen. När lagkaptenerna väl har enats om ett förslag så går det inte att protestera mot det i efterhand.

12 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 12 av Så spelas Elitserien 9.1 Grundserien Elitseriens grundserie spelas med 6 lag där alla möter alla på hemmaplan och på bortaplan, d.v.s. 10 omgångar totalt i det fall serien består av max antal lag. 9.2 Final Four De fyra bäst placerade lagen i grundserien spelar en Final Four-serie med dubbelmöten på hemmaplan/bortaplan. Lagen börjar Final Four med 6, 4, 2 och 0 poäng i fallande ordning efter placering i grundserien. Målskillnaden börjar på Kval till Elitserien De två sämst placerade lagen i grundserien samt de två bäst placerade lagen i Allsvenskan spelar en serie med dubbelmöten på hemma/bortaplan där de två bäst placerade lagen kvalificerar sig för nästa säsong i Elitserien. Om det är tre lag i kvalet till Elitserien så kvalificerar sig de två bäst placerade lagen sig för nästa säsong i Elitserien. Om antalet lag i Elitserien gör att en uppdelning i Final Four och Elitseriekval inte är möjlig så bestäms vidare spel efter grundserien av SSF innan seriestart. Om ett lag som kvalificerat sig för kval till Elitserien väljer att inte ställa upp så går platsen till närmast berättigade lag. Berörda föreningar ska senast den 31 januari anmäla sig till Elitseriekvalet. 9.4 Semifinaler Tvåan i Final Four möter trean i Final Four i semifinal. Ettan i Final four är kvalificerad för SM-final och fyran är utslaget ur SM. Om serien består av fyra lag så kvalificerar sig lagen för SM-final och semifinal från grundserien enligt modellen i Final four. Om serien består av tre lag så möts tvåan och trean i Elitserien i semifinal där vinnaren kvalificerar sig för final mot ettan i Elitserien. Semifinalerna spelas i bäst av två matcher på hemmaplan/bortaplan där den totala målskillnaden avgör. Vid lika resultat efter två matcher ska semifinalen avgöras på straffar.

13 Elitseriemanual för Vattenpolo Sida 13 av Finalspel Ettan i Final four och vinnaren i semifinalen möts i en (1) finalmatch. Om det är färre än tre lag i Elitserien och inga semifinaler kan spelas så möts ettan och tvåan i Elitserien i en (1) finalmatch. Arrangör för finalspelet är SSF. Till SM-finalerna ska en tävlingsledning utses som har befogenhet att fatta omedelbara beslut vid protester i Tävlingskommittéen för vattenpolos räkning. Arrangör för finalspelet är SSF. Svenska Simförbundet önskar alla Elitserielag lycka till och hoppas på bra matcher och bra arrangemang i samband med matcherna!

Arrangörsmanual Ungdomsslutspel Vattenpolo Sida 2 av 9

Arrangörsmanual Ungdomsslutspel Vattenpolo Sida 2 av 9 Arrangörsmanual Ungdomsslutspel Vattenpolo Sida 2 av 9 Innehållsförteckning 1. Om arrangörsmanualen... 3 2. Tidsplan... 3 3. Information... 3 3.1 Information inför finalspelet... 4 3.2 Resultatrapportering...

Läs mer

Arrangörsmanual Polocupen Sida 2 av 8

Arrangörsmanual Polocupen Sida 2 av 8 Arrangörsmanual Polocupen Sida 2 av 8 Innehållsförteckning 1. Om arrangörsmanualen... 3 2. Tidsplan... 3 3. Information... 3 3.1 Information om turneringen... 3 3.1 Information inför turneringen... 4 3.2

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för vattenpolo Sida 2 av 32 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för vattenpolo... 6 Förkortningar... 6 Tävlingsbestämmelser för vattenpolo

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för vattenpolo Sida 2 av 23 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för vattenpolo... 6 Förkortningar... 6 Tävlingsbestämmelser för vattenpolo

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo Sida 2 av 11 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo... 4 Förkortningar... 4 670.1 Allmänna

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för Beach-vattenpolo Sida 2 av 16 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för Beach-vattenpolo... 5 Förkortningar... 5 670.1 Allmänna

Läs mer

MANUAL FÖR SEKRETARIAT I VATTENPOLO

MANUAL FÖR SEKRETARIAT I VATTENPOLO MANUAL FÖR SEKRETARIAT I VATTENPOLO Manual för sekretariat i vattenpolo Sida 2 av 14 Innehåll 1. Om Manual för sekretariat i vattenpolo... 3 2. Matchsekretariatets uppgifter... 3 2.1 Arrangerande förenings

Läs mer

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Svenska Simförbundet (SSF) tillsammans med Poloutskottet samt Tävlingskommittéen för vattenpolo ber härmed att få inbjuda till 2016/2017 års seriespel i vattenpolo

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

Ändringar i kap. 6 vattenpolo

Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/1 2017-02-14 Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap.

Läs mer

Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15. Förkortningar... 4

Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15. Förkortningar... 4 Domarmanual för vattenpolo Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Förkortningar... 4 1. Om domarmanualen... 4 2. Utbildning... 4 2.1 Domarutbildning vattenpolo... 4 2.2 Fortbildning av befintliga domare...

Läs mer

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar och flickor födda Speldatum söndag 30 december 2018 i Mässhallen.

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar och flickor födda Speldatum söndag 30 december 2018 i Mässhallen. SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL 2018 FUTSALCUP för pojkar och flickor födda 2004. Speldatum söndag 30 december 2018 i Mässhallen. Ett arrangemang av SMEDBY AIS, www.smedbyais.se i samarbete med MIRUM GALLERIA,

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR

ALLMÄNNA ANVISNINGAR SEKRETARIAT ALLMÄNNA ANVISNINGAR För att en innebandymatch ska kunna genomföras så behövs ett sekretariat bestående av minst två personer, en protokollförare och en tidtagare. Helst ska ytterligare någon

Läs mer

SEKRETARIATS- KOMPENDIUM

SEKRETARIATS- KOMPENDIUM SEKRETARIATS- KOMPENDIUM SEKRETARIATETS FUNKTION FUNKTIONÄRER De som sitter i sekretariatet ska vara insatta i arbetet så pass att det fungerar utan större hjälp från domarna och att arbetet utförs på

Läs mer

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19 Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19 1. INLEDNING Dalarnas IBF administrerar dessa serier och seriedirektiven gäller under säsongen 2018/2019. Dispens från nedanstående seriedirektiv

Läs mer

ETT TREVLIGT MATCHARRANGEMANG

ETT TREVLIGT MATCHARRANGEMANG ETT TREVLIGT MATCHARRANGEMANG Det finns inte några entydiga och klara regler för hur ett matcharrangemang ska vara, utan det är ni själva i föreningen som till stor del bestämmer. Det vi tänker presentera

Läs mer

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar födda 2003 och 2004 samt flickor födda Speldatum november 2017 i Ektorpshallen.

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar födda 2003 och 2004 samt flickor födda Speldatum november 2017 i Ektorpshallen. SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL 2017 FUTSALCUP för pojkar födda 2003 och 2004 samt flickor födda 2003. Speldatum 1819 november 2017 i Ektorpshallen. Ett arrangemang av SMEDBY AIS, www.smedbyais.se i samarbete

Läs mer

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19 Seriedirektiv Gästriklands- och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Blå klass (9-12 år) Gäller från 2018-10-01 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2018/2019 och för serier administrerade

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2018/19 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2017/18 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Föreskrifter futsal 2018/2019 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 26 april 2018

Föreskrifter futsal 2018/2019 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 26 april 2018 Föreskrifter futsal 2018/2019 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 26 april 2018 Genom beslut av Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Representantskap den 1 december 2017

Läs mer

HÖSTCUP 8 oktober. Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar.

HÖSTCUP 8 oktober. Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar. HÖSTCUP 8 oktober Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar. Matcher spelas på konstgräs på Stora Mossens och Åkeshovs idrottsplats. I det här informationsbladet

Läs mer

Föreskrifter futsal 2019/2020 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 25 april 2019

Föreskrifter futsal 2019/2020 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 25 april 2019 Föreskrifter futsal 2019/2020 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 25 april 2019 Genom beslut av Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Representantskap den 20 november 2018

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se. Säsongen 2004/2005

Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se. Säsongen 2004/2005 Säsongen 2004/2005 Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan 1. Nyheter 2004/2005 3 1.1 Så här använder ni sekretariatsmaterialet.

Läs mer

Seriedirektiv för föreningar i Regional Division 2 dam & herr

Seriedirektiv för föreningar i Regional Division 2 dam & herr Bilaga 2 Seriedirektiv för föreningar i Regional Division 2 dam & herr 1. INLEDNING Seriedirektiven tillämpas från och med säsongen 2010/2011 och tillsvidare. Om dessa inte uppfylls så kan tävlingsavgifter

Läs mer

Klas Hejdenberg

Klas Hejdenberg Klas Hejdenberg 2010 FÖRE MATCHEN Före lottningen I rutan "Div." skrivs seriens hela namn, exempelvis Elit, 2 NV Götaland (eller liknande) så att man lätt förstår vilken serie matchen ingår i. Markera

Läs mer

SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL)

SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL) SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL) MANUAL FÖR ARRANGÖR För att underlätta arbetet med arrangemang av Svenska Futsalligan (SFL) har vi sammanställt en manual där vi samlat information till hjälp för arrangören.

Läs mer

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17

Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17 Seriekrav för Herrjunior 17 Elit Säsongen 2016/17 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 1 1.1. Åldersklass 1 1.2. Anmälan 1 1.3. Tolkningsordning 1 1.4. Deltagande konferenser/träffar 1 1.6. Uppgiftsskyldighet

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Inom JHFF spelas det 7 mot 7 när man är 10-12 år. Syftet är att skapa

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Inför match - Kallelse av motståndare och domare sker vi Fogis så se till att datum, matchtid och anläggning är uppdaterad. Ta gärna kontakt med dina motståndare

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2017 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

FRE 29/1 TILL SÖN 31/1

FRE 29/1 TILL SÖN 31/1 FRE 29/1 TILL SÖN 31/1 SISK:s Inomhusturnering Gustafs Cup år 2010 Reglemente för 5-manna inomhus 2010 ÅLDER: Seniorlag och Damlag ANMÄLNINGSAVGIFT: 750 kr / lag i herrcupen och 400 kr / lag i damcupen

Läs mer

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser 1 (10) Tävlingsbestämmelser 2019-2020 Version: 2019-04-11 Norrbottens BDF Besöksadress Bastugatan 6 Luleå Energi Arena SE-972 41 LULEÅ www.basket.se/norrbotten +46 70 680 48 48 instagram.com/norrbottensbdf

Läs mer

Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se. Säsongen 2008/2009

Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se. Säsongen 2008/2009 Säsongen 2008/2009 Svenska Innebandyförbundet Box 1047 171 21 Solna Telefon: 08-27 32 50 www.innebandy.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan 1. Allmänt 2008/2009 3 1.1 Så här använder ni sekretariatsmaterialet.

Läs mer

HÖSTCUP 20-21 oktober

HÖSTCUP 20-21 oktober HÖSTCUP 20-21 oktober Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 30 olika klubbar deltar. I det här informationsbladet finner du all viktig information som du behöver för cupen. Foto: Kjelle

Läs mer

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatet har en nyckelroll för att en innebandymatch ska kunna spelas och för att andra ska kunna ta del av händelserna i matchen, antingen direkt eller för

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet är att skapa bättre

Läs mer

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19 1 Seriedirektiv för Gästriklands- och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Grön klass (6-9 år) Gäller från 2018-10-01 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2018/2019 och för serier administrerade

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Disciplinutskott

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018

Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018 Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Vi spelar 9 mot 9 i åldrarna 13 14 år. I syfte att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Inom JHFF spelas det 7 mot 7 när man är 10-12 år. Syftet är att skapa

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2018/2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2018/2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser J18 Elit 2018/2019 :s tävlingskommitté J18 Elit 2018/2019 J18 Elit Södra 2018/2019,. Deltagande lag skall bestå av spelare födda 2001 eller senare. OBS!! Inga överåriga spelare får delta.

Läs mer

Föreskrifter år 2019 P16 Nationell. Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019

Föreskrifter år 2019 P16 Nationell. Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019 Föreskrifter år 2019 P16 Nationell Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter

Läs mer

1 kap. Allmänna bestämmelser

1 kap. Allmänna bestämmelser Föreskrifter futsal 2019/2020 Regionala Futsalligan, damer Fastställda av Svenska Fotbollförbundet den 25 april 2019 och reviderade den 8 september 2019 Genom beslut av Svenska Fotbollförbundets (SvFF)

Läs mer

Information med tillhörande kommentarer

Information med tillhörande kommentarer Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar / Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2013/2014 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande

Läs mer

En spelare kan endast representera en förening under Fair Play Games (Licens har man endast för en förening)

En spelare kan endast representera en förening under Fair Play Games (Licens har man endast för en förening) Cupregler Licens/Deltagande: En spelare kan endast representera en förening under Fair Play Games (Licens har man endast för en förening) Endast paralicenser tillåts spela. Paralicens = Medicinskt kort

Läs mer

Fredag 27/1 till söndag 29/1 i Hedenhallen, Hönö

Fredag 27/1 till söndag 29/1 i Hedenhallen, Hönö Fredag 27/1 till söndag 29/1 i Hedenhallen, Hönö SISK:s Inomhusturnering Gustafs Cup år 2012 SISK:s Reglemente för 5-manna inomhus ÅLDER: Seniorer herrar och damer. ANMÄLNINGSAVGIFT: 750 kr / lag i herrcupen

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Spelregler för Tomtecupen 2017

Spelregler för Tomtecupen 2017 Spelregler för Tomtecupen 2017 Spelreglerna nedan gäller för samtliga åldersklasser i Tomtecupen 2017. Tävlingsklasser 2017: P/F03 - P/F 2004. P/F 2006-2010 har vissa andra regler och är markerade nedan

Läs mer

Föreskrifter futsal 2017/ Damer

Föreskrifter futsal 2017/ Damer Föreskrifter futsal 2017/2018 - Damer Genom beslut av Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Representantskap den 25 november 2016 inrättades Tävlingsbestämmelser för futsal (FTB). Dessa föreskrifter beslutade

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag 26 oktober 2016 Norden Cup 2016 innebär ett rekordfält då intresset har varit extremt stort för att vara med. Nu kan vi presentera gruppindelningen och i

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

Serieinformation

Serieinformation Serieinformation 2018-2019 2018-06-26 10:40 Sid 1 av 8 Serieinformation 2018-2019 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2018-2019 klara. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och

Läs mer

SERIEKRAV HERRAR DIVISION 1 SAMT DAMER DIVISION /2012

SERIEKRAV HERRAR DIVISION 1 SAMT DAMER DIVISION /2012 2011-05-01 SERIEKRAV HERRAR DIVISION 1 SAMT DAMER DIVISION 1 2011/2012 1. INLEDNING Innebandyn är Sveriges snabbast växande idrott. Det ställer krav på utveckling på alla nivåer för att vidareutveckla

Läs mer

Norra Svealand BDF. Tävlingsbestämmelser

Norra Svealand BDF. Tävlingsbestämmelser Tävlingsbestämmelser Norra Svealand BDF Nedanstående tävlingsbestämmelser bygger på, och följer Svenska Basketbollförbundets tävlingsbestämmelser. Vid frågor som inte specifikt nämns i dessa bestämmelser

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Vi spelar 9 mot 9 i åldrarna 13 14 år. I syfte att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2016/17 Norra Svealands BDF

Tävlingsbestämmelser 2016/17 Norra Svealands BDF Tävlingsbestämmelser 2016/17 Norra Svealands BDF Norra Svealands basketbolldistriktsförbund (BDF). Nedanstående tävlingsbestämmelser bygger på, och följer Svenska Basketbollförbundets tävlingsbestämmelser.

Läs mer

Spelprogram FUTSALTURNERING. Pojkar födda 2000 och Flickor födda 1999/2000 och 2001/2002. Speldatum november 2014 i Mässhallen.

Spelprogram FUTSALTURNERING. Pojkar födda 2000 och Flickor födda 1999/2000 och 2001/2002. Speldatum november 2014 i Mässhallen. Spelprogram FUTSALTURNERING Pojkar födda 2000 och 2001. Flickor födda 1999/2000 och 2001/2002. Speldatum 2930 november 2014 i Mässhallen. Ett arrangemang av SMEDBY AIS i samarbete med MIRUM GALLERIA Information

Läs mer

Allmän information om Basketligan special

Allmän information om Basketligan special Allmän information om Basketligan special Upplevelsen Basketligan Special I våra arrangemang ska spelarna stå i fokus. Deras upplevelse är viktig! Att träffas och ha kul, utvecklas och få spela roliga

Läs mer

Seriedirektiv 2015/2016 för Damer Div 3-4 och Herrar Div 3-4

Seriedirektiv 2015/2016 för Damer Div 3-4 och Herrar Div 3-4 1. Inledning Seriedirektiv 2015/2016 för Damer Div 3-4 och Herrar Div 3-4 De krav som är formulerade med skall är ett oavvisligt krav. Direktiv som är formulerade med bör skall ses som en rekommendation

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Bestämmelser för regionalt kval till U16 SM 2015/2016 :s tävlingskommitté 2015-11-17 Kvalificering till U16 SM, I kvalificeringen till U16 SM-åttondelsfinalspel deltar följande lag: Lag

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2016/2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskmmitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2016/2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskmmitté Seriebestämmelser J18 Elit 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskmmitté J18 Elit 2016/2017 Region Syd J18 Elit Södra 2016/2017, Region Syd. Deltagande lag skall bestå av spelare födda 1999 eller senare.

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Elit 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-01-09 J20 Elit 2016/2017 Region Syd J20 Elit 2016/2017, Region Syd Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Lagom stor plan... Lagom många spelare... Bättre och mer utvecklande spel... Syftet med 9-manna är att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll på ett utvecklande

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Helplanscupen

Helplanscupen Helplanscupen 2017-03-25 Sekretariatstjänst 4 personer per pass 1 har hand om Klockan 1 har hand om Musik/Speaker/Protokoll 1 har hand om Utvisningsbås Hemmalag 1 har hand om Utvisningsbås Bortalag Sekretariatstjänst

Läs mer

Regionsansvarig tar med turneringsbeskrivningar som skall finnas tillgängliga under turneringen för den som är intresserad.

Regionsansvarig tar med turneringsbeskrivningar som skall finnas tillgängliga under turneringen för den som är intresserad. Turneringsmanualen är ett hjälpmedel för att underlätta för den klubb som ska anordna en Poolkamp (en turnering i Poolkampen) och för att se till att den genomförs enligt Poolkampens riktlinjer. Det kommer

Läs mer

Svenska Ringetteförbundet

Svenska Ringetteförbundet Svenska Ringetteförbundet Seriespelsbestämmelser och sanktioner Svensk Ringette 2012-07- 10 1 Anmälan till seriespel Anmälan av lag till seriespel sker i juli månad exakt datum informeras från förbundet.

Läs mer

Regler Kristianstad Fotbollsallians

Regler Kristianstad Fotbollsallians Turneringen spelas i enlighet med Svenska FF:s tävlings- och representationsbestämmelser (TB/RB), Skånes FF:s tävlingsbestämmelser (TB) samt Spelregler för Futsal. TÄVLINGSKLASSER: Turneringen inbjuder

Läs mer

Seriedirektiv Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från

Seriedirektiv Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från 1 Seriedirektiv Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från 2018-10-01 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2018/2019 och för serier administrerade

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen.

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering av spelare Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2017/18

Domarkommittén PM för domare 2017/18 Domarkommittén PM för domare 2017/18 PM för domare gällande säsongen 2017/18 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser och dess bilagor gäller. Detta PM beskriver

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå 12-16 år 2018 års utgåva Gäller från 1 juli 2018 1 Allmänt 1.1. Klasser/indelning Dessa matcher spelas enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Läs mer

Seriebestämmelser. J20 Elit 2018/2019. Region Syd

Seriebestämmelser. J20 Elit 2018/2019. Region Syd Seriebestämmelser J20 Elit 2018/2019 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2018-06-19 22 2018-06-19 J20 Elit 2018/2019 Region Syd J20 Elit 2017/2018, Region Syd Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år 2018 års utgåva Gäller från 1 juli 2018 1. Allmänt 1.1 Klasser/indelning Dessa matcher spelas enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Blå

Läs mer

Sida 1 Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 16/17

Sida 1 Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 16/17 Seriedirektiv Gästriklands Innebandyförbund F/P Blå klass (9-12 år) Gäller från 2016-09-28 (uppdaterade 161018) 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2016/2017 och för serier administrerade

Läs mer

RUTINER FÖR UBR BÅSFUNKTIONÄRER

RUTINER FÖR UBR BÅSFUNKTIONÄRER -Vi båsfunktionärer är ideelt arbetande amatörer som skall se till att barnens match kan genomföras på ett bra och korrekt sätt. Vi kan bara göra vårt bästa, vi ställer upp för varandra, och för våra barn!

Läs mer

VÅRCUP 9-10 APRIL. Vi önskar alla lag lycka till!

VÅRCUP 9-10 APRIL. Vi önskar alla lag lycka till! VÅRCUP 9-10 APRIL Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till Ekesiöö vårcup. 64 lag från 40 olika klubbar kommer till start i 7 olika klasser för pojkar och flickor födda 2001-1999. Alla matcher spelas

Läs mer

Liten lathund för SEKRETARIATET

Liten lathund för SEKRETARIATET Liten lathund för SEKRETARIATET SEKRETARIATETS FUNKTION Har man inte tidigare suttit i sekretariat under en innebandymatch så är det inte så lätt att få allt rätt. Det kan vara en hel del stress och det

Läs mer

Serieinformation Sid 1 av 8

Serieinformation Sid 1 av 8 Serieinformation 2019 2020 Sid 1 av 8 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2019-2020 klar. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och vår publika hemsida. Saknar ni något lag skicka

Läs mer

PM för tidtagare och sekreterare

PM för tidtagare och sekreterare PM för tidtagare och sekreterare 1. Allmänt a) Tidtagare och sekreterare är helt ansvariga för sina uppgiftsområden under matchens förlopp. b) Handbollens spelregler är styrande för tidtagarens och sekreterarens

Läs mer

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter SöIBF förbehåller sig rättan att kunna justera serieavgifterna med

Läs mer