Remiss: Förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Remiss: Förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon"

Transkript

1 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Remiss: Förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon Diarienummer: TN Sammanfattning av ärendet Näringsdepartementet har remitterat ett förslag till förordning, diarienummer N2018/03797/MRT, gällande bestämmelser om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon. Remissvar ska inkomma till departementet senast den 14 september Samhällsbyggnadskontoret instämmer med förslaget och anser att stödet kan ge ökat incitament till kommuner att arbeta med att bekämpa förekomsten av målvaktbilar. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Yttrande , N2018/03797/MRT Remiss Näringsdepartemenet, Remiss promemoria, Ekonomiska konsekvenser och finansiering Remissvaret medför inga ekonomiska konsekvenser och kräver ingen finansiering. Kontorets/Förvaltningens förslag till nämnden Besluta att förvaltningens förlag till remissvar ska vara Södertäljes svar på remissen. Beslutet ska skickas till Näringsdepartementet Parkeringsverksamheten Homan Gohari Samhällsbyggnadsdirektör Annika Linde Enhetschef Upplåtelser och tillstånd Handläggare: Annika Linde Telefon (direkt): E-post: Södertälje kommun Samhällsbyggnadskontoret Södertälje Organisationsnr: Besöksadress: Campusgatan 26 Växel: E-post:

2 Tjänsteskrivelse Södertälje kommun Samhällsbyggnadskontoret Diarienummer TN (2) YTTRANDE Dnr. N2018/03797/MRT Näringsdepartementet n.remisssvar@regeringskansliet.se marie.egerup@regeringskansliet.se Remissvar över förslag till förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon Dnr. N2018/03797/MRT Sammanfattning Södertälje kommun instämmer med förslaget att lämna stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon. Kommunen har sedan den 1 juli 2014 arbetat systematiskt att bekämpa förekomsten av målvaktbilar i samarbete med Polismyndigheten och Kronofogdemyndigheten. Stödet kan bli ett bra incitament att fortsätta detta arbete och för andra kommuner att påbörja ett liknande arbetssätt. Samarbetet har medfört att förekomsten av målvaktbilarna på den allmänna platsmarken har minskat omhändertog Södertälje kommun 101 målvaktsbilar där samtliga gick till skrot. Nya betänkande som bör beaktas Lagstiftningen idag tillåter endast kommuner att flytta målvaktsbilar eller fordon med höga skulder från offentlig platsmark. Detta innebär att dessa fordon parkerar på kvartersmark där lagstiftningen inte är tillämplig. Därför bör lagstiftningen ses över så att problemet med målvaktsbilar ytterligare kan bekämpas. Idag har endast Kronofogden denna möjlighet men deras resurser och incitament att ianspråktar fordon med lågt värde är ringa. För Södertälje kommun Emilia Pettersson Ordförande Teknisk nämnd Södertälje kommun Samhällsbyggnadskontoret Södertälje Organisationsnr: Besöksadress: Campusgatan 26 Växel: E-post: samhällsbyggnadskontoret@sodertalje.se

3

4

5

6

7 Promemoria N2018/03797/MRT PM till förslag till förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon Innehåll 1. Inledning Förslag till förordning Inledande bestämmelser Mottagare och villkor Ansökan och beslut Återbetalning och återkrav Uppföljning Bemyndigande Överklagande Inledning Riksdagen har den 12 december (prop. 2017/18:1 utg. omr. 22, bet. 2017/18:TU1, rskr. 2017/18:104) fattat beslut i enlighet med regeringens förslag i budgetpropositionen för 2018 (prop. 2017/18:1). Regeringen anger i budgetpropositionen under rubriken Fordonsrelaterade skulder och fordonsmålvakter (s. 55) att regeringen har sett ett behov av att vidta olika åtgärder i syfte att minska förekomsten av s.k. bilmålvakter. Bland annat

8 avser regeringen att se över hur lagstiftningen kan skärpas för att minska förekomsten av s.k. fordonsmålvakter. Regeringen föreslår också att 25 miljoner kronor per år anvisas under perioden som ett riktat statsbidrag till kommuner. Under samma rubrik anges att syftet med anslaget är att minska förekomsten av s.k. fordonsmålvakter och att regeringens avsikt är att dessa medel ska användas för att öka bortforsling, uppställning och skrotning av de aktuella fordonen. Under ändamålsbeskrivningen anges att anslaget får användas till utgifter för statsbidrag till kommuner för hantering av fordon som är registrerade på s.k. fordonsmålvakter (s. 56). Vidare framgår att Kammarkollegiet föreslås bli den myndighet som administrerar medlen (s. 66). Regeringen kommunicerade i januari 2018 att en s.k. bokstavsutredning ledd av hovrättslagmannen Björn Hansson ska göra en översyn av lagstiftningen. Uppdraget ska redovisas den 31 juli Utredaren delredovisade den 28 februari 2018 uppdraget att ta fram ett förslag till ny stödförordning för de av regeringen avsatta medlen till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av fordon. Förslaget har därefter beretts vidare i Regeringskansliet. I denna promemoria ges kompletterande information om innehållet i förslaget till ny stödförordning. 2. Förslag till förordning 2.1 Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon. 2 Denna förordning är meddelad med stöd av 8 kap. 7 regeringsformen. Förordningens ändamål anges i 1. En kommuns möjlighet att flytta fordon som anses som s.k. målvaktsfordon framgår av 2 a lagen (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall och 2 3 f förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall.

9 2.2 Mottagare och villkor 3 Stöd lämnas till kommuner. 4 Stöd får lämnas, i mån av tillgång på medel, för skäliga kostnader som en kommun har haft avseende fordon som har flyttats med stöd av 2 a lagen (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall och 2 3 f förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall. Stöd får lämnas endast för skäliga kostnader som avser flyttning, uppställning och skrotning av fordon. Stöd får maximalt uppgå till kr per fordon. Endast kommuner är behöriga att söka bidraget. Stöd får endast lämnas för skäliga kostnader och får avse kostnader för flyttning, uppställning och skrotning (inte övriga kringkostnader som t.ex. kostnader för eftersökningar i register eller löpande lönekostnader m.m.). Som vägledning för bedömning av kostnader kan användas kommunens fastställda taxor för flyttning, uppställning och skrotning av fordon. Det saknas en legaldefinition av begreppen målvaktsfordon och fordonsmålvakt, varför någon definition inte heller föreslås i förordningen. Ansökan ska ske i efterhand och stöd får därför endast lämnas för redan utförda åtgärder. 2.3 Ansökan och beslut 5 Kammarkollegiet prövar ansökningar om stöd enligt denna förordning. 6 En ansökan om stöd ska vara skriftlig och ges in till och prövas av Kammarkollegiet. Ansökan ska undertecknas av sökanden. 7 En ansökan om stöd ska göras efter att det aktuella fordonet har skrotats. En ansökan om stöd ska ha kommit in till Kammarkollegiet senast vid den tidpunkt som Kammarkollegiet beslutar. När ansökningstiden har gått ut ska Kammarkollegiet pröva samtliga inkomna ansökningar.

10 8 Om tillgängliga medel understiger det stöd som kan beviljas, ska stödet sättas ned i lika mån för alla som ska beviljas stöd. Kammarkollegiet betalar ut stödet. 9 Den som ansöker om stöd ska på begäran av Kammarkollegiet lämna de uppgifter som behövs för prövningen. Om sökanden inte följer en sådan begäran, får ansökan prövas i befintligt skick. Att ansökan ska undertecknas av sökanden hindrar inte att ansökan görs digitalt. Vem som är behörig att underteckna ansökan följer av kommunens arbetsordning och regleras inte i förordningen. Kammarkollegiet bestämmer tidpunkt för ansökningstillfällena. Om tillgängliga medel understiger det stöd som kan beviljas, ska stödet sättas ned i lika mån för alla som ska beviljas stöd i den aktuella ansökningsomgången. 2.4 Återbetalning och återkrav 10 Den som har fått stöd är återbetalningsskyldig om bidraget har beviljats felaktigt eller med för högt belopp och mottagaren skäligen borde ha insett detta. På stöd som krävs tillbaka ska ränta betalas från och med den dag som infaller en månad efter det att beslut om återkrav har fattats och efter en räntesats som vid varje tidpunkt överstiger statens utlåningsränta med två procentenheter. Om någon är återbetalningsskyldig ska Kammarkollegiet besluta att helt eller delvis kräva tillbaka stödet jämte ränta. Om det finns särskilda skäl, får Kammarkollegiet besluta att sätta ned räntekravet helt eller delvis. Ingen kommentar. 2.5 Uppföljning 11 Kammarkollegiet ska till regeringen årligen redovisa hur stödet har använts. Stödmottagaren ska på Kammarkollegiets begäran lämna de uppgifter som behövs för uppföljning av hur stödet använts.

11 I samband med beslut om stödförordningen avser regeringen också fatta beslut om ändring av regleringsbrevet för Trafikverket, samt ett uppföljningsuppdrag till Kammarkollegiet som förtydligar vilken redovisning som förväntas. 2.6 Bemyndigande 12 Kammarkollegiet får meddela föreskrifter om verkställigheten av denna förordning. Ingen kommentar 2.7 Överklagande 13 Kammarkollegiets beslut enligt denna förordning får inte överklagas. 1. Denna förordning träder i kraft den [DATUM MÅNAD] Stöd enligt förordningen lämnas dock för tid från och med den 1 januari Denna promemoria remitteras till den 14 september Efter beredning inom Regeringskansliet kan regeringsbeslut tas under hösten. Ansökan får då gälla skäliga kostnader kommunen haft under hela 2018.

PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar

PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar Promemoria 2018-01-15 N2018/00192/SUBT PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar Innehåll Inledning... 2 Förslag till förordning... 2 Inledande bestämmelser... 2...

Läs mer

Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik för ungdomar

Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik för ungdomar TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:40-032 2018-01-29 1/2 Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik

Läs mer

Behov av att ändra bärighetsklass för Mälarbron från Bk1 till Bk2

Behov av att ändra bärighetsklass för Mälarbron från Bk1 till Bk2 Ärende 10 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-02-01 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Behov av att ändra bärighetsklass för Mälarbron från Bk1 till Bk2 Diarienummer: TN-2019-00093 Sammanfattning

Läs mer

Remiss: TRV 2018/3931 Öppningstider för Södra kanalbroarna i Södertälje kommun, svar senast 15 mars 2018

Remiss: TRV 2018/3931 Öppningstider för Södra kanalbroarna i Södertälje kommun, svar senast 15 mars 2018 Ärende 15 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-02-09 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Remiss: TRV 2018/3931 Öppningstider för Södra kanalbroarna i Södertälje kommun, svar senast 15 mars 2018 Diarienummer:

Läs mer

Reglemente för samisk integrering

Reglemente för samisk integrering Reglemente för samisk integrering Detta reglemente träder i kraft den 15/3 2017 Reviderat den 22/6 2017 Reglemente för samisk integrering i grundskolan Inledande bestämmelser 1 Sameskolstyrelsen har ett

Läs mer

En försöksverksamhet med övningsskolor och övningsförskolor

En försöksverksamhet med övningsskolor och övningsförskolor Promemoria 2013-07-03 U2013/4305/S Utbildningsdepartementet Enligt sändlista En försöksverksamhet med övningsskolor och övningsförskolor Sammanfattning Inom Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet)

Läs mer

Detaljplan för Tegelstenen 75

Detaljplan för Tegelstenen 75 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Ärende 28 Datum 2017-05-17 Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för Tegelstenen 75 Diarienummer: SBN-2017-01079 Fastighet: Tegelstenen 75 Sammanfattning av ärendet Ändring av detaljplan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Mediestödsförordning Utfärdad den 20 december 2018 Publicerad den 21 december 2018 Regeringen föreskriver 1 följande. Inledande bestämmelser 1 I denna förordning finns bestämmelser

Läs mer

Planbesked för Västergård 1:6 och Västergård 1:29

Planbesked för Västergård 1:6 och Västergård 1:29 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-09 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Västergård 1:6 och Västergård 1:29 Diarienummer: SBN-2016-01844 Fastighet: Västergård 1:6 Sammanfattning

Läs mer

Detaljplan för Violinen 1 och Violinen 2 (upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bergviks Villaområde P323C)

Detaljplan för Violinen 1 och Violinen 2 (upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bergviks Villaområde P323C) 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-23 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för Violinen 1 och Violinen 2 (upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bergviks Villaområde

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän för insatser inom ramen för samverkan för bästa skola och för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända; SFS 2016:329 Utkom

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden Ärende 12 1 ( 3) TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden Datum 2017-10 - 23 Samhällsbyggnadskontoret Planbesked Diarienummer: för Gasellen 2 SBN - 2017-00159 Fastighet : Gasellen 2 Sammanfattning av ä rende

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Ink : 2008-04- 2 1. Socialdeparteme OCIALSTYRELSEN REGERINGEN 2008-04-10 S2008/3609/ST. Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM VLK

Ink : 2008-04- 2 1. Socialdeparteme OCIALSTYRELSEN REGERINGEN 2008-04-10 S2008/3609/ST. Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM VLK Regeringsbeslut 111:38 REGERINGEN Socialdeparteme OCIALSTYRELSEN VLK Ink : 2008-04- 2 1 2008-04-10 S2008/3609/ST Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM (delvis) Doss Hand. Dnr Uppdrag att fördela stimulansbidrag

Läs mer

l oz- z 1 " \~

l oz- z 1  \~ södertälje kommun \\ l (2) C\~Yicit \1. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-02-16 Samhällsbyggnadskontoret Hölö-Mörkö kommundelsnämnd r ANf'\0 1 1 l l " r-... J;; ~!\~\ ~ ' l 1 SO Ot:.R TA~_ ~, L Kv,.nMUI'l dl l 2017

Läs mer

Skyttecentrum. Tjänsteskrivelse Kartor. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag TJÄNSTESKRIVELSE. Tekniska nämnden. Diarienummer: TN

Skyttecentrum. Tjänsteskrivelse Kartor. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag TJÄNSTESKRIVELSE. Tekniska nämnden. Diarienummer: TN 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-12-06 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Skyttecentrum Diarienummer: TN-2016-00705 Sammanfattning av ärendet Södertälje kommun arrenderar ut mark till sju olika

Läs mer

Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C)

Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C) 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-15 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C) Fastigheten Förstugan 3. vid Gamla Enhörnavägen,

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna; SFS 2010:2016 Utkom från trycket den 30 december 2010 utfärdad den 22 december 2010. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Detaljplan för ändring del av Glasberga 1:15

Detaljplan för ändring del av Glasberga 1:15 1 (2) Ärende 12 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-13 Stadsbyggnadsnämnden (2019-01-01-2022-12-31) Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för ändring del av Glasberga 1:15 Diarienummer: SBN-2018-00665 Sammanfattning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Planbesked för Skyffeln 1

Planbesked för Skyffeln 1 1 (4) Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-07-27 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Skyffeln 1 Diarienummer: SBN-2018-00600 Fastighet: Skyffeln 1 Sammanfattning av ärendet Fastigheten

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best.

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best. Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2014:67 /Rubriken upphör att gälla U:2018-07-01/ Förordning (2014:67) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ärendebeskrivning

Tjänsteskrivelse. Ärendebeskrivning Tjänsteskrivelse 1(2) 2016-05-06 Dnr: TN 2016/131 Tekniska nämnden Förslag till yttrande över Förslag till förordning om ändring i förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall samt till

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Boverket december 2013 Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter

Läs mer

Planbesked för Turkosen 12

Planbesked för Turkosen 12 1 (3) Ärende 9 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Stadsbyggnadsnämnden (2019-01-01-2019-01-03 2022-12-31) Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Turkosen 12 Diarienummer: SBN-2018-01691 Fastighet: Turkosen 12 Sammanfattning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Näringsdepartementet. Utfärdad: Ikraft: /Träder i kraft I: / Inledande bestämmelser

Post 1 av 1 träffar. Departement: Näringsdepartementet. Utfärdad: Ikraft: /Träder i kraft I: / Inledande bestämmelser Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2016:837 Förordning (2016:837) om stöd för renovering och energieffektivisering i vissa bostadsområden Departement: Näringsdepartementet

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Boverket Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900)

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter om stöd till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om stöd för yrkesintroduktionsanställningar; utfärdad den 19 december 2013. SFS 2013:1157 Utkom från trycket den 27 december 2013 Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Fordonsrelaterade skulder (Ds 2012:7) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 16 november 2012

Fordonsrelaterade skulder (Ds 2012:7) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 16 november 2012 PM 2012:148 RI+RII (Dnr 001-1388/2012) Fordonsrelaterade skulder (Ds 2012:7) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 16 november 2012 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Planbesked för Cittran 1 och 2, Brunnsäng 1:1 (del av), Klaveret 2 och Spinetten 4 (del a v)

Planbesked för Cittran 1 och 2, Brunnsäng 1:1 (del av), Klaveret 2 och Spinetten 4 (del a v) 1 ( 5 ) Ärende 30 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-04 - 06 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Cittran 1 och 2, Brunnsäng 1:1 (del av), Klaveret 2 och Spinetten 4 (del a v) Diarienummer:

Läs mer

Uppföljning av byggbonus 2017

Uppföljning av byggbonus 2017 1 (3) Ärende 10 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-08 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Uppföljning av byggbonus 2017 Diarienummer: TN-2017-00947 Sammanfattning av ärendet I november 2016 fick Södertälje

Läs mer

Åtgärdsplan Revisionsrapport från Livsmedelsverket

Åtgärdsplan Revisionsrapport från Livsmedelsverket 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-01-02 Miljönämnden Åtgärdsplan Revisionsrapport från Livsmedelsverket Dnr: 2016-361 Sammanfattning av ärendet Livsmedelsverket genomförde den 12 oktober 2016 en revision av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för att regionalt främja små och medelstora företag; SFS 2015:210 Utkom från trycket den 14 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Regeringen föreskriver

Läs mer

Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands

Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands Ärende 8 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-14 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands Dnr: UN 18/ Sammanfattning av ärendet Enligt beslut i UN 2007-01-30

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommarlovet

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommarlovet Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE LS 2018-0572 Landstingsstyrelsens förvaltning 2018-04-24 Landstingsdirektörens stab Ingela Erneholm 1 (3) Landstingsstyrelsen Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar; SFS 2013:871 Utkom från trycket den 26 november 2013 utfärdad den 14 november 2013.

Läs mer

Yttrande om Mer tid för kunskap. (Dnr hos Regeringskansliets U2015/04749/S)

Yttrande om Mer tid för kunskap. (Dnr hos Regeringskansliets U2015/04749/S) 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-29 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande om Mer tid för kunskap. (Dnr hos Regeringskansliets U2015/04749/S) Dnr: UN 16/015 Sammanfattning av ärendet Utbildningsdepartementet

Läs mer

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket 1 (2) 2009-10-19 Tjänsteskrivelse Dnr 09/124 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Falck Brännström 08-5230 6038 ann-christine.falckbrannstrom@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Tillsyn

Läs mer

Planbesked för Rönnbäret 1 och 2

Planbesked för Rönnbäret 1 och 2 1 (3) Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-07-11 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Rönnbäret 1 och 2 Diarienummer: SBN-2016-02814 Fastighet: Rönnbäret 1 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Yttrande över departementspromemoria om översyn av lagstiftningen mot s.k. fordonsmålvakter (Ds 2018:33)

Yttrande över departementspromemoria om översyn av lagstiftningen mot s.k. fordonsmålvakter (Ds 2018:33) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Englund Petra (UPAB) Wallgren Petter (UPAB) Forsell Tommy Datum 2018-09-21 Diarienummer KSN-2018-2506 Kommunstyrelsen Yttrande över departementspromemoria om översyn

Läs mer

Fordonsrelaterade skulder (Ds 2012:7). Remiss från Näringsdepartementet

Fordonsrelaterade skulder (Ds 2012:7). Remiss från Näringsdepartementet STADSLEDNINGSKONTORET TRAFIKKONTORET Handläggare stadsledningskontoret: Thord Swedenhammar, tel: 08-508 29 325 Till Kommunstyrelsen GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-05 Handläggare trafikkontoret:

Läs mer

Planbesked för Elefanten 19

Planbesked för Elefanten 19 1 (3) Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-16 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Elefanten 19 Diarienummer: SBN-2016-02355 Fastighet: Elefanten 19 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Skot verket. Välkommen till Matematiklyftet!

Skot verket. Välkommen till Matematiklyftet! Skot verket kommun Att: Tony Mufic Östra vägen 2 262 80 Ängelholm 2013-03-08 Dnr 2012:1958 Välkommen till Matematiklyftet! Beslut Ängelholms kommun beviljas möjlighet att rekvirera statsbidrag för 2 matematikhandledare

Läs mer

Planbesked för del av Glasberga 1:15

Planbesked för del av Glasberga 1:15 1 ( 3 ) Ärende 20 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11 - 22 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för del av Glasberga 1:15 Diarienummer: SBN - 2017-01167 Fastighet : Glasberga 1: 15 Sammanfattning

Läs mer

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon TN 28/16 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2016-02-11 Diarienummer 3402/15 Dagliga leveranser Anne-Charlotte Fransson Telefon 031-368 25 54 E-post: anne-charlotte.fransson@trafikkontoret.goteborg.se Motion

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om stöd till lokala klimatinvesteringar; SFS 2015:517 Utkom från trycket den 7 juli 2015 utfärdad den 25 juni 2015. Regeringen föreskriver följande. 1 Om det finns

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till allmänna samlingslokaler; Utkom från trycket den 30 december 2016 utfärdad den 22 december 2016. Regeringen föreskriver 1 följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Boverket Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

Ärende 16. Dnr: UN 18/36

Ärende 16. Dnr: UN 18/36 Ärende 16 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för en särskild variant av gymnasieutbildning

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

1 ( 3) Ärende 15. TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden. Datum Samhällsbyggnadskontoret. Fastighet : Grävmaskinen

1 ( 3) Ärende 15. TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden. Datum Samhällsbyggnadskontoret. Fastighet : Grävmaskinen ( 3) Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden 07 - - 03 Samhällsbyggnadskontoret Planbesked Diarienummer: för Grävmaskinen SBN - 07-00 Fastighet : Grävmaskinen Sammanfattning av ä rende t Ansökanavserändringav

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om bidrag till företagshälsovård med vissa insatser inom rehabiliteringsområdet; SFS Utkom från trycket den utfärdad den 3 december 2009. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar

Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Förordning (2013:1157) om stöd för yrkesintroduktionsanställningar Svensk författningssamling 2013:1157 t.o.m. SFS 2016:428 Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser om stöd till

Läs mer

Svar på promemoria N2016/03229/MRT

Svar på promemoria N2016/03229/MRT Stadbyggnadsnämnden 2016-05-20 Stadbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen SBN/2016:250 Anna Bergfors Fall 016-710 22 62 1 (2) Stadsbyggnadsnämnden Remissvar gällande förordning om ändring i förordningen

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 om ansökan Skolverket beslutar att bevilja er ansökan. et om statsbidrag fattas

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 om ansökan Skolverket beslutar att delvis bevilja er ansökan. et om statsbidrag

Läs mer

Ärende 30. Planbesked för del av Glasberga 1:15

Ärende 30. Planbesked för del av Glasberga 1:15 1 (3) Ärende 30 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-02 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för del av Glasberga 1:15 Diarienummer: SBN-2016-02933 Fastighet: Del av Glasberga 1:15 Sammanfattning

Läs mer

Kulturrådets beslut Statens kulturråd beviljar bidrag och bidragsbelopp enligt bilaga l.

Kulturrådets beslut Statens kulturråd beviljar bidrag och bidragsbelopp enligt bilaga l. KULTURRÅDET Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1-5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@ku)turradet.se www.kulturradet.se BESLUT 2019-02-05 Sid 1 (2) Ärende Fördelning av vissa statsbidrag till regional

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om bostadsanpassningsbidrag Utfärdad den 19 april 2018 Publicerad den 24 april 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Inledande bestämmelser 1 Denna lag har

Läs mer

Ärende 17. Dnr: UN 18/38

Ärende 17. Dnr: UN 18/38 Ärende 17 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för en särskild variant av gymnasieutbildning

Läs mer

Planbesked för Viksberg 5:14 och Viksberg 5:15

Planbesked för Viksberg 5:14 och Viksberg 5:15 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-09 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Viksberg 5:14 och Viksberg 5:15 Diarienummer: SBN-2016-00841 Fastighet: Viksberg 5:14 och Viksberg 5:15

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare; SFS 2013:70 Utkom från trycket den 5 mars 2013 utfärdad den 21 februari 2013. Regeringen föreskriver

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian - En tydligare beredning av myndighetsföreskrifter (Ds 2014:10)

Yttrande över departementspromemorian - En tydligare beredning av myndighetsföreskrifter (Ds 2014:10) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-05-07 LS 1403-0343 Landstingsstyrelsen) tanostjngsstyrctssn 1 4-05- 20 0001 9 Yttrande över departementspromemorian - En tydligare

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Kalmar Länstrafik Stab och sekretariat TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-04-17 Landstingsstyrelsen Sida 1 (2) Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen,

Läs mer

Planbesked för Spinnrocken 2

Planbesked för Spinnrocken 2 1 ( 3 ) Ärende 24 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-01 - 31 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Spinnrocken 2 Diarienummer: SBN - 2017-02662 Sammanfattning av ärendet Ansökan avser nybyggnation

Läs mer

överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om ett enklare företagande med digital förvaltning för perioden

överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om ett enklare företagande med digital förvaltning för perioden e Regeringskansliet Bilaga till protokoll I 6, vid regeringssammanträdet den 15 juni 2017, dnr N2017/04297/FF 2017-06-15 Näringsdepartementet överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1996:1030) om underhållsstöd; SFS 2004:829 Utkom från trycket den 9 november 2004 utfärdad den 28 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om försäkringsmedicinska utredningar Utfärdad den 8 november 2018 Publicerad den 13 november 2018 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 I denna

Läs mer

Yttrande över ledningsrättsåtgärd berörande fastigheten Blombacka 1:8

Yttrande över ledningsrättsåtgärd berörande fastigheten Blombacka 1:8 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-08-15 Miljönämnden Ärende 9 Yttrande över ledningsrättsåtgärd berörande fastigheten Blombacka 1:8 Mål nr: F 3089-17 Miljönämndens dnr: 2017-1836 Sammanfattning av ärendet Nacka

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Södertä1je kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-07 Social- och omsorgskontoret Socialnämnden Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Dnr: SN 18/003 Sammanfattning

Läs mer

Remissvar på SOU 2016:59 På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik

Remissvar på SOU 2016:59 På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-11 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Remissvar på SOU 2016:59 På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik Dnr: UN 16/098

Läs mer

Planbesked för Jasminen 5

Planbesked för Jasminen 5 1 (3) Ärende 19 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-09-04 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Jasminen 5 Diarienummer: SBN-2016-02813 Fastighet: Jasminen 5 Sammanfattning av ärendet Fastigheten

Läs mer

Promemoria om en individuell utvecklingsplan med skriftliga omdömen

Promemoria om en individuell utvecklingsplan med skriftliga omdömen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 08-000/231 SID 1 (5) 2008-01-30 Handläggare: Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-508 33 010 Till Utbildningsnämnden 2008-03-13 Promemoria

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om särskilt anställningsstöd; SFS 2015:503 Utkom från trycket den 7 juli 2015 utfärdad den 25 juni 2015. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelse 1 Denna

Läs mer

Förslag till beslut. 1. Trafiknämnden beslutar att som svar på remissen överlämna kontorets tjänsteutlåtande till Transportstyrelsen

Förslag till beslut. 1. Trafiknämnden beslutar att som svar på remissen överlämna kontorets tjänsteutlåtande till Transportstyrelsen Dnr Sida 1 (7) 2015-12-10 Handläggare Måns Magnusson 08-508 260 05 Till Trafiknämnden 2016-02-04 Förslag till föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:73)

Läs mer

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm Regeringsbeslut II:1 2017-12-21 Ku2017/02634/DISK Kulturdepartementet Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) 103 33 Stockholm Regleringsbrev

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Förordning om försäkringsmedicinska utredningar

Förordning om försäkringsmedicinska utredningar Förordning om försäkringsmedicinska utredningar 2018-12-04 Inledande bestämmelser 1 I denna förordning finns kompletterande bestämmelser till lagen (2018:744) om försäkringsmedicinska utredningar. 2 Denna

Läs mer

Remiss med anledning av nya föreskrifter om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång i arbete

Remiss med anledning av nya föreskrifter om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång i arbete Wimi FK90005_012_G Rättsavdelningen REMISS 1 (1) Diarienummer Regelrådet Remiss med anledning av nya föreskrifter om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång i arbete Bifogat

Läs mer

Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m.

Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m. 1(8) Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m. Vid prövningen av ansökningar om verkställighet där Försäkringskassan trätt i barnets ställe enligt 19 kap. 28-29 socialförsäkringsbalken

Läs mer

Översyn av och förslag till förändring av avgift till fritidsklubb

Översyn av och förslag till förändring av avgift till fritidsklubb TJÄNSTESKRIVELSE 2017-02-03 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Översyn av och förslag till förändring av avgift till fritidsklubb Dnr: 17/009 Sammanfattning av ärendet För barn

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

Södertälje kommun. Svar på motionen "Inrätta en LSS-Lots" Dnr: KS 17 /396, OMS 17 /063

Södertälje kommun. Svar på motionen Inrätta en LSS-Lots Dnr: KS 17 /396, OMS 17 /063 Södertälje kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-01-30 Social- och omsorgskontoret Omsorgsnämnden Svar på motionen "Inrätta en LSS-Lots" Dnr: KS 17 /396, OMS 17 /063 Sammanfattning av ärendet Metin Hawsho

Läs mer

disposition(ram) Asylsökande och nyanlända (ram)

disposition(ram) Asylsökande och nyanlända (ram) Regeringsbeslut I:9 2018-06-14 S2017/06054/FS (delvis) Socialdepartementet Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende anslag 1:8 Riksdagen har för budgetåret

Läs mer

r----'.:'":":"=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn \"4-/t

r----'.:'::=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn \4-/t Ärende 7 Södertälje kommun TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-24 Samhällsbyggnadskontoret r----'.:'":":"=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn 2017-04- 2 5 \"4-/t Dnr..

Läs mer

Yttrande. Remiss - Departementspromemoria, Ds 2018:33, om översyn av lagstiftningen mot s.k. fordonsmålvakter

Yttrande. Remiss - Departementspromemoria, Ds 2018:33, om översyn av lagstiftningen mot s.k. fordonsmålvakter Malmö stad Tekniska nämnden 1 (5) Datum 2018-10-29 Adress Diarienummer TN-2018-3194 Yttrande Till Näringsdepartementet Remiss - Departementspromemoria, Ds 2018:33, om översyn av lagstiftningen mot s.k.

Läs mer

94 Remissvar avseende Boverkets rapport 2014:38 Översyn av lagen om bostadsanpassningsbidrag med mera / dnr 2016/1792

94 Remissvar avseende Boverkets rapport 2014:38 Översyn av lagen om bostadsanpassningsbidrag med mera / dnr 2016/1792 Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2016-08-31 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5(14) 94 Remissvar avseende Boverkets rapport 2014:38 Översyn av lagen om bostadsanpassningsbidrag med mera / dnr 2016/1792 Beslut

Läs mer

Dnr: T :1 KONTORSYTTRANDE DATUM: Kontaktperson Jan Prestberg Tillstånd

Dnr: T :1 KONTORSYTTRANDE DATUM: Kontaktperson Jan Prestberg Tillstånd Dnr: T2009-000-02072:1 DATUM: 2009-07-31 Kontaktperson Jan Prestberg Tillstånd 08-508 261 50 jan.prestberg@tk.stockholm.se Remissvar om förslag till åtgärder för minskning av restförda fordonsrelaterade

Läs mer

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Petra Sundström 2015-05-21 OSN-2015-0204 Omsorgsnämnden Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås

Läs mer

disposition(ram) Asylsökande och nyanlända (ram)

disposition(ram) Asylsökande och nyanlända (ram) Regeringsbeslut I:2 Socialdepartementet 2017-12-21 S2017/07302/RS (delvis) S2009/04255/FS Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende anslag 1:8 Riksdagen har

Läs mer

Svar på remiss angående utkast till lagrådsremiss om Ny möjlighet till uppehållstillstånd Dnr:KS2018/167

Svar på remiss angående utkast till lagrådsremiss om Ny möjlighet till uppehållstillstånd Dnr:KS2018/167 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.7.1-40/2018 Sida 1 (5) 2018-02-05 Handläggare Gunilla Olofsson Veronica Wolgast 08-50825605, 50825081 Till Kommunstyrelsen

Läs mer

Med ändring av tidigare lämnade uppdrag inom området beslutar regeringen att Socialstyrelsen ska genomföra följande uppdrag inom hjälpmedelsområdet:

Med ändring av tidigare lämnade uppdrag inom området beslutar regeringen att Socialstyrelsen ska genomföra följande uppdrag inom hjälpmedelsområdet: Regeringsbeslut II:15 2014-12-18 S2014/8959/FST Socialdepartementet Socialstyrelsen Rålambsvägen 3 106 30 Stockholm Uppdrag inom hjälpmedelsområdet Regeringens beslut Med ändring av tidigare lämnade uppdrag

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för hållbara städer; SFS 2008:1407 Utkom från trycket den 30 december 2008 utfärdad den 18 december 2008. Regeringen föreskriver följande. 1 Enligt

Läs mer