Läger och kurser. Min Stora Dag. Familjehelg med FUB i Kalmar län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Läger och kurser. Min Stora Dag. Familjehelg med FUB i Kalmar län"

Transkript

1 Läger och kurser Att åka på läger, rekreationsvistelse eller gå en kurs är både roligt och utvecklande. En möjlighet att lära mer eller prova på något nytt tillsammans med andra man lär känna. Det ger också en chans att testa gränser under trygga former. Det kan t.ex. handla om att våga prova på en aktivitet eller att åka iväg själv i flera dagar utan anhöriga. Min Stora Dag Få en paus i vardagen som gör skillnad! Ansök till våra Stora Dagar för barn och ungdomar med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser. Alla Stora Dagar riktar sig till barn och ungdomar mellan fyra och 18 år, som har en allvarlig sjukdom och/eller diagnos och är bosatt i Sverige. Det finns passande Stora Dagar i hela landet för olika åldrar. Min Stora Dag finns som aktivitetspaket, i grupp och som läger. Det är kostnadsfritt. Målsman kan nu själv göra en intresseanmälan genom att fylla i ett enkelt formulär och bifogar ett medicinskt utlåtande från vårdpersonal. Familjehelg med FUB i Kalmar län Plats: Sandbybadens camping i Löttorp När: augusti 2018

2 Alla kan gympa läger Alla kan gympa är ett koncept från Gymnastikförbundet och bedrivs på ca 30 platser runt om i Sverige. I Kalmar län har vi en förening Öland GF Alvaret i Färjestaden som har Alla kan gympa verksamhet under vår och hösttermin. ALLA KAN GYMPA läger 2018 Boka årets höjdpunkt redan nu! Vi utlovar en helg full av gympa, glädje och gemenskap! Alla Kan Gympa läger på Lingvallen i Skälderviken utanför Ängelholm. Alla Alla Kan Gympa gymnaster från hela Sverige är välkomna! Kom med din familj och/eller ledsagare/assistent! När: Lägret var i maj 2018.

3 Fridafors FritidsCenter Fridafors FritidsCenter är ett äventyrs- och aktivitetscenter som ligger på gränsen mellan Småland och Blekinge på en ö i Mörrumsån. Barn och ungdomar från ca år med olika funktionsnedsättningar är välkomna att söka till deras sommarläger. Fridafors FritidsCenter Sommarläger är en LSS-berättigad verksamhet. Tfn: FUB-gården Tallkrogen Barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning m.fl. är välkomna att söka semestervistelse eller barn- och ungdomsläger på Tallkrogen. Gården ligger två mil norr om Uppsala i Björklinge och drivs av Föreningen FUB-gården. Kasper Kollo Kasper Kollo för ungdomar och unga vuxna med autismspektrumtillstånd. På någon av de tre kollogårdarna i Skåne och Östergötland har du under två veckor möjlighet att både träffa kompisar, göra roliga aktiviteter på gården och åka på spännande utflykter. Christoffer Modig Mobil: Jenny Malmqvist Mobil: Sommarkollo i Småland Sommarkollo i Småland anordnar läger för ungdomar med lindrig-måttlig intellektuell funktionsnedsättning mellan år, samt för ungdomar med autism eller Aspergers syndrom. Man ansöker om lägren som en korttidsvistelse enligt LSS På de tre kollogårdarna anordnas Påskläger, Sommarkollo i tre perioder och Höstläger v.44. Årets roligast händelse-musik, teater, och spännande

4 upplevelser i härlig Smålandsmiljö. Eva Remnert Tfn: Besöka hemsida Tuskulum, Eskil Johanssons AB Läger och kollo året runt för barn och ungdomar 7-18 år med ADHD och Aspergers syndrom. Tuskulum, Eskil Johanssons AB Oppundavägen Enskede Tfn: Parasport/Småland Sommarläger 2018 Prova på Läger i Västervik Tid: 28 juni -1 juli Här har du möjlighet att prova på olika idrottsgrenar ex. fotboll, friidrott, pingis, boccia, innebandy äventyrsgolf m.m. Finns ingen åldersgräns bara du gillar att idrotta Anmälan senast 1 april Prova på läger i Gislaved Tid: 2 augusti 5 augusti Här har du möjlighet att prova på olika idrottsgrenar ex fotboll, friidrott, pingis, boccia, innebandy, bowling m.m. Anmälan senast 1 april Seglar- och Vattenläger i Västervik på Notholmen Tid: 7 augusti 10 augusti Prova att segla, åka motorbåt, paddla kanot, fiska, bada i havet och åka ring. Anmälan senast 1 maj Prova på läger i Ängelholm Här får du prova basket, innebandy, fotboll, golf, bowling, friidrott mm.

5 Tid: 21 augusti-24 augusti Anmälan senast 1 maj Ewa Anemyr Mobil Besöka hemsida Autism- och Aspergerförbundet Läger och kurser för medlemmar. Svenska Downföreningen Ordnar läger och kurser. Bland annat anordnas babyläger två gånger per år, vår och höst, för barn med Downs syndrom 0-2 år och deras familjer. FUB För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Kalmar läns FUB Förbund ordnar familjehelg på Sandbybadets camping i Löttorp på Öland. Det brukar vara i augusti månad. NF-förbundet i Sverige Ordnar familjeläger och ungdomsläger för medlemmar som har någon form av neurofibromatos. Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU Arrangerar läger och kurser för medlemmar på Valjeviken och på Mättinge. RBU erbjuder möjlighet att ansöka om bidrag till kostnaden för lägret från RBU: s fem fonder. Sista ansökningsdag till fonderna är 1 april. Rekryteringsgruppen Aktiv Rehabilitering Ordnar läger med olika tema för barn, barn, ungdomar och vuxna som har ryggmärgsskada. Även Föräldrakurs & Syskonläger. Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Ordnar bl.a. ett familjeläger där ett av barnen har förvärvad hjärnskada.

6 Föräldrar (eller andra vårdnadshavare alternativt närstående) syskon, alla i familjen är välkomna. Ev. ordnas även ungdomsläger. n Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Kalmar län Ordnar kurser och föreläsningar Personskadeförbundet, RTP Läger och utbildningar anpassade till personer med följande funktionsnedsättningar: whiplash, polio, hjärnskada, ryggmärgsskada och amputation. RTP Box Solna Tfn Riksförbundet för döva, hörselskadade och barn och barn med språkstörning DHB Läger för barn med språkstörning Järntorgsgatan Örebro Tfn: Txt ange Sveriges Dövas Riksförbund Synskadades Riksförbund, SRF Läger/resor för barn och ungdomar med synskada. Riksorganisationen Unga Synskadade Intresseorganisation för och med unga med synnedsättning år.

7 Unga Synskadade Syd Svenska Epilepsiförbundet Ordnar bl.a. ett summercramp i Vara och skidresa på vintern. Svenska Kyrkans konfirmationsläger Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. De flesta som är med på Gålölägret är mellan år. Ågrenska Kurser och läger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, deras familjer och andra närstående. Ågrenska Humlegården Humlegården är en rehabiliteringsanläggning i Sigtuna för personer med neurologiska sjukdomar och skador. Tfn: Fryk Center Rehabilitering för neurologiskt funktionsnedsatta barn, ungdomar och vuxna. Frykcenter Box Torsby Tfn: Sommarsol Rekreation/Rehabiliterings och aktivitetscenter. (DHR Delaktighet Handlingskraft - Rörelsefrihet) Sommarsol Vejbystrand Tfn:

8 Folkhögskolornas sommarkurser På många av Sveriges folkhögskolor erbjuds förutom läsårskurser också sommartid kurser och rekreationsveckor för deltagare med olika funktionsnedsättningar. Det erbjuds t.ex. data, drama, hästar, dans och musik och friluftsliv. Oftast är kurserna från 18 år och uppåt. I vårt närområde erbjuds följande: Furuboda Folkhögskola Kursgård och Rehabiliteringscenter. Under sommaren ordnas kortkurser samt läger för olika åldersgrupper med olika åldersanpassade teman och aktiviteter. Folkhögskolan vänder sig främst till rörelsehindrade och till personer med förvärvade hjärnskador. Tfn Glimåkra Folkhögskola Folkhögskolan har sommarkurs för vuxna personer med intellektuell funktionsnedsättning Kursen innehåller musik, färg och form, idrott, friluftsliv osv. För mer information: Tfn Högalids Folkhögskola Sommarkurser med t.ex. tema Bild och musik, Hälsa och må bra, Matlagning och bakning. För dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning som vill gå Baskursen Personal finns vissa kvällar men inte på natten. Du måste ha fyllt 18 år. Friskvårdsdag på Högalids Folkhögskola Friskvårdsdagen återkommer varje vår. Dagen vänder sig till dig som har en intellektuell funktionsnedsättning och har fyllt 18 år.

9 När: 2018 var aktiviteten i maj. Plats: Högalids Folkhögskola i Smedby strax utanför Kalmar. Skolan är tyvärr inte anpassad för rullstolar. Arrangör: Högalids folkhögskola Sinnrik sommarkurs - för dig med förvärvad hjärnskada Kurs för dig med förvärvad hjärnskada som tillsammans med andra vill prova på aktiviteter som stimulerar dina sinnen. Vi genomför skapande verksamhet, lyssnar på föreläsare och samtalar. Kontaktperson: Stefan Lundbäck, mobil Oskarshamns Folkhögskola Oskarshamnslägret sommartid Kursen riktar sig till personer med olika funktionsnedsättningar från 18 år. Syftet med kursen är att erbjuda gemenskap och nya upplevelser. Exempel på innehåll är skapande, temastudier, utflykter och studiebesök i de vackra omgivningarna runt Oskarshamn. På kvällarna erbjuds olika aktiviteter som musikunderhållning, föredrag, mm. Alla får också tillgång till sjukgymnastik i grupp och individuellt Sjuksköterska & assistenter medverkar. Egen assistent kan följa med vid behov. Kursen kräver inga förkunskaper. Arrangör: Oskarshamns Folkhögskola i samarbete med Lions Vimmerby Folkhögskola Musikvecka för kognitiv funktionsnedsättning 6-10 augusti 2018 Här är det mycket sång, musik och glädje. Du får testa olika instrument, sånglektioner, träning i retorik, motorik samt dramaövningar är en del som ingår i kursen. Begränsat antal platser. (SPSM berättigad). Kontakt: Agnetha Kinell Tfn:

10 Ädelfors Folkhögskola Folkhögskola med ett särskilt aktivitetscenter för elever med funktionsnedsättning som behöver hjälp med träning och rehabilitering. Sommarkurser med flera olika teman för dig från 16 år och uppåt. Från det att man fyllt 18 år får skolan statsbidrag vilket innebär en lägre kostnad för deltagarna än för de yngre. Aktivitetscentret Valjeviken Folkhögskola, rehabilitering, rekreation, aktivitetskurser och läger för rörelsehindrade (Neuroförbundet) i Sölvesborg. Tfn: Stiftelsen Skota Hem, Segling utan gränser Stiftelsen Skota Hem möjliggör segling för personer med rörelsenedsättningar. Arbetet sker främst vid deras anläggning i Saltsjöbaden, men de samarbetar också med klubbar i hela landet. Tfn: Svenska Seglarförbundet För info om var i Sverige segling för personer med funktionsnedsättning ordnas. Totalskidskolan Utförsåkning för alla oavsett funktionsnedsättning. Stående, sitski och skicart. Tfn: Share Music Sweden Förening för alla oavsett funktionsnedsättning och förkunskaper som vill lära sig spela olika instrument dansa, måla, spela teater m.m. tillsammans med andra. Du ska vara mellan 18 och ca 40 år. Datum: Marita Engstrand Fritidssamordnare

För ungdomar med funktionsnedsättning

För ungdomar med funktionsnedsättning JÖNKÖPINGS LÄN 0 ordnar För ungdomar med funktionsnedsättning Tid: Vecka 13 24/3-30/3 Vecka 14 1/4 7/4 Plats: Deltagare: Salsnäs utanför Målilla Ungdomar ca 12-25 år med lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Läs mer

22 23 April. Var: Vara folkhögskola. Kostnad: 500 kr. För mer information och anmälan kontakta: Roger Lind

22 23 April. Var: Vara folkhögskola. Kostnad: 500 kr. För mer information och anmälan kontakta: Roger Lind 22-23 April Ungdomsläger för ungdomar i åldern 10-20 år. Ett händelserikt läger med mycket mys, skoj och stoj! Fritidsledarutbildningen på Vara Folkhögskola och Tävling/Ungdomsutskottet i Västergötlands

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent 0 HEJ! Här kommer nu 2019 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Smålands Parasportförbund, Ädelfors

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Fritidsassistent Angelika Hallberg

Med Vänliga Hälsningar Fritidsassistent Angelika Hallberg HEJ! Här kommer nu 2014 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands HIF,

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent HEJ! Här kommer nu 2015 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands HIF,

Läs mer

För dig med lindrig utvecklingsstörning. Högalids Folkhögskola

För dig med lindrig utvecklingsstörning. Högalids Folkhögskola För dig med lindrig utvecklingsstörning Högalids Folkhögskola Förberedande kurs för läsåret 2015/2016 För dig med lindrig utvecklingsstörning som vill gå Baskursen Kursdatum: 14-18 juni 2015 Kursbeskrivning:

Läs mer

För dig med lindrig utvecklingsstörning. Högalids Folkhögskola

För dig med lindrig utvecklingsstörning. Högalids Folkhögskola För dig med lindrig utvecklingsstörning Högalids Folkhögskola Förberedande kurs för läsåret 2013/2014 För dig med lindrig utvecklingsstörning som vill gå Baskursen. Kursdatum: 16-20 juni 2013 Kurskostnad:

Läs mer

Musikveckan intellektuellt funktionsnedsatta 3-7 augusti

Musikveckan intellektuellt funktionsnedsatta 3-7 augusti Musikveckan intellektuellt funktionsnedsatta 3-7 augusti Här är det mycket sång, musik och glädje. Du får testa olika instrument, sånglektioner, träning i retorik, motorik samt dramaövningar är en del

Läs mer

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig:

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Vem kan söka? Fridafors FritidsCenter Sommarläger är för Barn och ungdomar mellan ca.12-28 år med olika funktionsnedsättningar är välkomna

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent 0 HEJ! Här kommer nu 2018 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands Parasportförbund,

Läs mer

FÖR RBU:S MEDLEMMAR Sommarläger 2019

FÖR RBU:S MEDLEMMAR Sommarläger 2019 FÖR RBU:S MEDLEMMAR Sommarläger 2019 Sommar och läger, bus och kunskap! Välkommen till RBU:s kurser med lägerkänsla som vi gör i samverkan med Valjevikens folkhögskola. Lägren innehåller allt man kan önska

Läs mer

Sommarkurser. Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen.

Sommarkurser. Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. 2014 Sommarkurser Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. Ridkurs För dig med lätt utvecklingsstörning. Här växlar vi

Läs mer

Familjeläger Småbarn Grundkurs

Familjeläger Småbarn Grundkurs Familjeläger Småbarn Grundkurs Familjeläger småbarn grundkurs deltagarinformation RG Aktiv Rehabiliterings familjeläger småbarn grundkurs är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma iväg och göra

Läs mer

Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen.

Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. SOMMARKURSER 2015 SOMMARKURSER RIDKURS För dig med lätt utvecklingsstörning.

Läs mer

LSS-temadag Malmö LSS ska utvecklas, inte avvecklas!

LSS-temadag Malmö LSS ska utvecklas, inte avvecklas! LSS-temadag Malmö 2017-11-25 LSS ska utvecklas, inte avvecklas! Funktionsrätt är rätten att fungera i samhället på lika villkor. Det handlar om att alla människor fullt ut ska kunna ta del av sina mänskliga

Läs mer

Ungdomsläger ledarinformation

Ungdomsläger ledarinformation Ungdomsläger ledarinformation Målgruppen för Ungdomslägret är rörelsehindrade ungdomar mellan 15-18 år, vanligtvis med skador/diagnoser såsom ryggmärgsbråck, CP-skada, muskelsjukdom eller en ryggmärgsskada

Läs mer

Maj 2018: Beviljade medel från Kronprinsessan Victorias fond

Maj 2018: Beviljade medel från Kronprinsessan Victorias fond Maj 20: Beviljade medel från Kronprinsessan Victorias fond Här kan du se vilka föreningar som har beviljats medel till fritidsaktiviteter för barn och unga i Sverige med funktionsnedsättning eller kronisk

Läs mer

För dig som är medlem i RBU

För dig som är medlem i RBU Läger och kurser 2015 För dig som är medlem i RBU Sommar och läger, bus och kunskap! Välkommen till RBU:s kurser med lägerkänsla som vi gör i samarbete med Valjevikens folkhögskola. Lägren innehåller allt

Läs mer

UPPSTART OCH UTVECKLING AV IDROTTSAKTIVITETER FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

UPPSTART OCH UTVECKLING AV IDROTTSAKTIVITETER FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING UPPSTART OCH UTVECKLING AV IDROTTSAKTIVITETER FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING I idrottsrörelsens idéprogram Idrotten vill slås fast att idrotten ska utformas så att alla som vill, oavsett fysiska

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun Det finns några platser kvar. Även du som är runt 20 år kan anmäla dig! (23/10) I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning

Läs mer

Krafttag med flyt. Lyckad ledarutbildning

Krafttag med flyt. Lyckad ledarutbildning Krafttag med flyt Läs projektreportaget från tidningen Reflex nr 5 2013 om RGs projekt Lär dig mer om paddling, skridskoåkning och lägerliv för dig med funktionsnedsättning. Läs reportaget här» Lyckad

Läs mer

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid BASKURSEN 2015-2016 Högalids Folkhögskola Studier, boende och fritid En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill få kunskaper för att blir mer självständig Ansök och läs mer om BASKURSEN på

Läs mer

Kurs och konferens Sommarkurser 2019

Kurs och konferens Sommarkurser 2019 Kurs och konferens Sommarkurser 2019 www.adelforskonferens.nu Besöksadress Kunskapens väg 3, 574 53 Holsbybrunn Telefon 0383-57100 E-post bokning@adelfors.nu Webbplats adelforskonferens.nu Spelskaparverkstad

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna. Lättläst information

Habiliteringen i Dalarna. Lättläst information Habiliteringen i Dalarna Lättläst information Det här är Habiliteringen Så här kontaktar du Habiliteringen Habiliteringen i Landstinget Dalarna erbjuder stöd, utbildning, råd och behandling. Vi arbetar

Läs mer

För dig som är medlem i RBU

För dig som är medlem i RBU Läger och kurser 2018 För dig som är medlem i RBU Sommar och läger, bus och kunskap! Välkommen till RBU:s kurser med lägerkänsla som vi gör i samverkan med Valjevikens folkhögskola. Lägren innehåller allt

Läs mer

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation En upptäcktsresa Tid för konfirmation 2019-2020 Till dig som funderar på att bli konfi rmand och till din vårdnadshavare. Konfi rmation läsåret 2019-2020 och sommaren 2020. En upptäcktsresa! Konfirmandtiden

Läs mer

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Tel: 018-37 03 02 info@tallkrogen-fub.se www.tallkrogen-fub.se Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter TALLKROGENLÄGER Under sommaren anordnar vi semestervistelser

Läs mer

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola Välkommen till Sommarkursen Box 115 280 64 Glimåkra E-post: info@glimnet.se tel. 044-448 19, 448 00 För mer information se skolans hemsida www.glimnet.se 30 juni - 18 juli 2014 På Sommarkursen får du;

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? ANMÄL DIG FRÅN 19 MAJ Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Vimmerby kommun Hultsfredsbygdens ridklubb Du kan rida både enskilt eller i grupp. Ridningen anpassas efter dina behov och möjligheter. Lift finns. Plats: Hultsfredsbygdens

Läs mer

För dig med lätt utvecklingsstörning. En vecka i kreativitetens tecken där vi arbetar med att vara kreativa i det mesta vi gör.

För dig med lätt utvecklingsstörning. En vecka i kreativitetens tecken där vi arbetar med att vara kreativa i det mesta vi gör. SOMMARKURSER 2018 KREATIV AKTIVERINGSKURS För dig med lätt utvecklingsstörning. En vecka i kreativitetens tecken där vi arbetar med att vara kreativa i det mesta vi gör. Kreativ matlagning, vi testar den

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Mönsterås kommun

Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Mönsterås kommun Aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i Mönsterås kommun Djur och natur Oskarshamns ridklubb Rid, sköt om och mys med hästarna! Alla instruktörer har utbildning. För mer information och bokning av tid,

Läs mer

KREATIV AKTIVERINGSKURS

KREATIV AKTIVERINGSKURS SOMMARKURSER 2018 SOMMARKURSER SPELSKAPARVERKSTAD För dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Under en kursvecka får du testa på hur det går till att utveckla datorspel. Fokus i kursen ligger

Läs mer

Helgläger Dagläger Lovläger

Helgläger Dagläger Lovläger Helgläger Dagläger Lovläger VÅRD OCH OMSORG LÄGER OCH FRITID Läger Du som förälder har möjlighet att få läger till ditt barn på helger och skollov. Lägerverksamheten vänder sig till barn, ungdomar och

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent 0 HEJ! Här kommer nu 2017 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands Parasportförbund,

Läs mer

Sommaraktiviteter. OMS Fritid Alvesta kommun

Sommaraktiviteter. OMS Fritid Alvesta kommun 2019 Sommaraktiviteter OMS Fritid Alvesta kommun Innehållsförteckning Viktig information sid. 2 - Anmälan - Kostnader - Ledsagning/stöttning, ledsagar bevis Transporter sid. 3 - Reseinformation - Riksfärdtjänst

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIR MATION 2 0 2 0 Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Studiecirklar på din fritid våren 2009

Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar och kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning SV Stockholm Sektionen för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm har studiecirklar

Läs mer

Högalids Folkhögskola

Högalids Folkhögskola Högalids Folkhögskola 2017-2018 En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill träffa nya vänner och som vill få kunskap för att bli mer självständig. Vad är en folkhögskola? Det är en skola

Läs mer

Länsövergripande funktionshinderföreningar i Örebro län

Länsövergripande funktionshinderföreningar i Örebro län Förening: Afasiföreningen i Örebro län 019-673 21 46 afasi.orebrolan@gmail.com www.afasi.se Förening: Alzheimerföreningen i Örebro län Adress: c/o Sven Larsson 070-553 16 55 Klostergatan 7 703 61 Örebro

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr Nacka, Tel

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr Nacka, Tel GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida * OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida FAKTABLAD Beställa Antal ex Adhd/add Vad är adhd/add? lättläst Vad är adhd/add? Flickor och kvinnor med adhd/add Adhd/add

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Cirkeln öppnar vägar För personer med afasi Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Innehåll Vad är afasi? sid 3 Orsak sid 3 Rehabilitering sid 3 Att mötas

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2017 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv Lättläst Detta är Frösunda Vi ger dig stöd till ett bättre liv Detta är viktigt för Frösunda Alla människor har samma värde. Alla människor kan utveckla sig. Det ska vara roligt att träffa andra människor.

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Välkommen med din ansökan Kristina Viking och Thomas Söderstedt

Välkommen med din ansökan Kristina Viking och Thomas Söderstedt ANSÖKAN OM vistelse PÅ TALLKROGEN 2019! Före 1 mars skickar du: *ansökan om vistelse till FUB-GÅRDEN Tallkrogen till Tallkrogen *ansökan om insats enligt LSS till din LSS- handläggare i din hemkommun OBS

Läs mer

Alla kan gympa så kommer du igång!

Alla kan gympa så kommer du igång! Alla kan gympa så kommer du igång! Vad är Alla kan gympa? Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller

Läs mer

Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder

Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder Falu Kommun Socialförvaltningen LSS-sektionen Det här häftet visar olika vägar till stöd för Dej med funktionshinder.

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

För vår administration registreras Din ansökan med personuppgifter i FUB-gårdens register

För vår administration registreras Din ansökan med personuppgifter i FUB-gårdens register ANSÖKAN OM vistelse PÅ TALLKROGEN 2018! Före 1 mars skickar du: *ansökan om vistelse till FUB-GÅRDEN Tallkrogen *ansökan om insats enligt LSS, till din LSS- handläggare i din kommun. Del:1 Är den del som

Läs mer

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida * OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida FAKTABLAD Beställa Antal ex Adhd/add Vad är adhd/add? lättläst Vad är adhd/add? Flickor och kvinnor med adhd/add Adhd/add

Läs mer

Folkhögskoledag i Partille 26/1 2017

Folkhögskoledag i Partille 26/1 2017 Folkhögskoledag i Partille 26/1 2017 Inbjudna Folkhögskolor Ljungskile folkhögskola Sundsgårdens folkhögskola Furuboda folkhögskola Vara folkhögskola Katrinebergs Folkhögskola Nordiska folkhögskolan Ädelfors

Läs mer

Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården

Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter En solkatt på kinden, vattenplask i Strandkanten och sommarbris i håret. Dofter av nylagad mat som njuts på altanen i

Läs mer

KOLLO #2019. för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4. kfum örebro i samarbete med örebro kommun

KOLLO #2019. för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4. kfum örebro i samarbete med örebro kommun KOLLO #2019 för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4 kfum örebro i samarbete med örebro kommun kollo på klacka Nu är det åter dags för de barn och ungdomar som går i

Läs mer

Katalogen 2016. För personer i behov av särskilt stöd. KARLSHAMNS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen/Fritidsenheten Fritids- och Kulturinformation

Katalogen 2016. För personer i behov av särskilt stöd. KARLSHAMNS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen/Fritidsenheten Fritids- och Kulturinformation Katalogen 2016 För personer i behov av särskilt stöd KARLSHAMNS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen/Fritidsenheten Fritids- och Kulturinformation Fritidskatalogen utges av Fritidsenheten Karlshamns kommun

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och

Läs mer

Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården

Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården Rekreationsveckor på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter En solkatt på kinden, vattenplask i Strandkanten och sommarbris i håret. Dofter av nylagad mat som njuts på altanen i

Läs mer

Lättläst om LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Lättläst om LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Lättläst om LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Vem kan ansöka? I lagboken står det vilka personer som kan få stöd och hjälp enligt LSS. 1. Personer med utvecklingsstörning, autism

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIR MATION Funderar du på om du ska konfirmeras? ANMÄL DIG FRÅN 22 MAJ Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa

Läs mer

Sommaren korta kurser på Furuboda

Sommaren korta kurser på Furuboda Sommaren 2017 - korta kurser på Furuboda Välkommen till Furuboda i sommar! Låt oss tå göra den till ett minne att plocka fram under mörka höst- och vinterkvällar! Hos oss finns kurser med utmanande och

Läs mer

Mörbylånga kommun aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna

Mörbylånga kommun aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna Mörbylånga kommun aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna Djur och natur Hälsogårdens Ridcenter Vill du börja rida? Har du en funktionsnedsättning som gör att den vanliga ridskolan är för svår för dig?

Läs mer

Föräldrakurs april 2018 Sånga-Säby Hotell & Konferens

Föräldrakurs april 2018 Sånga-Säby Hotell & Konferens 20-22 april 2018 Sånga-Säby Hotell & Konferens Föräldrakurs För dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet eller hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning FÖRÄLDRA- KURS Kort information

Läs mer

SOMMARLOV. Läger och arrangemang för barn och ungdom År 2014. För dig i behov av särskilt stöd

SOMMARLOV. Läger och arrangemang för barn och ungdom År 2014. För dig i behov av särskilt stöd SOMMARLOV Läger och arrangemang för barn och ungdom År 2014 För dig i behov av särskilt stöd Illustrationer: Richard Svensson Layout och text: Peter Holmström Tryckeri: Psilanders grafiska Karlskrona Hej!

Läs mer

Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson

Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson Vilka är vi? Målgrupper? Har idrottsverksamhet för personer med: Rörelsenedsättning Synnedsättning Intellektuell funktionsnedsättning. Neuropsykiatriska

Läs mer

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida

* OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida * OBS! Faktablad som inte ingår i denna lista skrivs ut från infotekets webbsida FAKTABLA Beställa Antal ex Adhd / add Vad är adhd/add? - lättläst Vad är adhd/add? Flickor och kvinnor med adhd/add Adhd/add

Läs mer

HJÄRNKRAFT - Checklistan

HJÄRNKRAFT - Checklistan Page 1 of 5 Skriv ut sidan Dina möjligheter För att få bästa möjliga utbyte av samtalen med kuratorn kan du använda den här Checklistan. Även i kontakterna med försäkringskassa, arbetsförmedling och distriktsvård

Läs mer

Hjälp för dig med funktionsnedsättning Lättläst broschyr om LSS

Hjälp för dig med funktionsnedsättning Lättläst broschyr om LSS Hjälp för dig med funktionsnedsättning Lättläst broschyr om LSS Välfärdsförvaltningen Den här broschyren är riktad till dig som har en funktionsnedsättning. Du kan nämligen ha rätt till hjälp enligt en

Läs mer

Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen.

Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. Sommar, sol och personlig utveckling! En kurs på Ädelfors folkhögskola ger dig ny energi, nya kunskaper och trevliga minnen. 2015 RIDKURS För dig med lätt utvecklingsstörning. Här växlar vi mellan ridning

Läs mer

November 2017: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden

November 2017: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden November 2017: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden Här kan du se vilka föreningar som har beviljats medel till fritidsaktiviteter för vuxna i Sverige med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom.

Läs mer

Stockholms läns landsting 12*

Stockholms läns landsting 12* Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen KD SKRIVELSE 2012-11-28 LS 1204-0546 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 12*12-1 1 0001 4 Bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN GUIDE för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning HÄLSO- OCH SJUKVÅRD...3 NP-centrum...3 Barn- och ungdomshabiliteringen...3

Läs mer

Entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning (SOU 2017:44)

Entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning (SOU 2017:44) Remiss 2017-06-21 U2017/02532/GV Entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning (SOU 2017:44) Härmed remitteras ovan nämnda betänkande. Remissinstanser 1 Riksdagens ombudsmän (JO) 2 Kammarrätten

Läs mer

Funktionsnedsättning att ansöka om stöd

Funktionsnedsättning att ansöka om stöd För ett tryggt och självständigt liv Funktionsnedsättning att ansöka om stöd www.goteborg.se/funktionsnedsattning Du som bor i Göteborg ska kunna vara självständig och delaktig utifrån dina egna förutsättningar.

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen

Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen Denna folder och ytterligare information finns på vår hemsida: www.handikappidrott.se/jamtland-harjedalen Vid frågor ring Jämtland-Härjedalens

Läs mer

Delaktighet. tillgänglighet och bemötande i Stockholms stad. Ett handlingsprogram för HSO Stockholms stad. Lättläst

Delaktighet. tillgänglighet och bemötande i Stockholms stad. Ett handlingsprogram för HSO Stockholms stad. Lättläst Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms stad Ett handlingsprogram för HSO Stockholms stad Lättläst Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Stockholms stad HSO Stockholms stad AnZ dra upplagan

Läs mer

ggg SOMMARKURSER 2017

ggg SOMMARKURSER 2017 2017 LEVA LIVET För dig som klarar dig själv men kan behöva extra stöd ibland. Musik, skapande verksamhet och friluftsliv arbetar vi med under veckan. Kursveckan blir fylld med intressanta, trevliga föreläsningar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:12 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Fördelning av landstingsbidrag 2011 till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Läxan. Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning. Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning

Läxan. Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning. Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning Välkommen till andra och avslutande tillfället! Att prata med sitt barn om barnets funktionsnedsättning Välkommen till andra och avslutande tillfället!

Läs mer

Personkrets 1: Personer med utvecklingsstörning (IQ under 70), autism eller autismliknande tillstånd. Tex. Aspergers syndrom.

Personkrets 1: Personer med utvecklingsstörning (IQ under 70), autism eller autismliknande tillstånd. Tex. Aspergers syndrom. För vem? För att omfattas av lagen måste man tillhöra en viss personkrets, alla funktionshindrade omfattas alltså inte av LSS. Med hjälp av medicinskt underlag gör LSS-handläggaren bedömning av om man

Läs mer

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun KOLLO 2018 för barn i årskurs 2-6 kfum örebro örebro kommun Barnkollo och dagläger Det oändligt långa sommarlovet närmar sig! Snabbare än vi anar ringer klockan till skolavslutning. Därför vill vi redan

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Läs gärna mer på Habiliteringens webbsida www.ltdalarna.se/hab Där hittar du också kartor till de olika enheterna inom Habiliteringen i Dalarna. FOTO: MOSTPHOTOS. TRYCK: PRINTELIEN

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Sommaren 2015 Korta kurser, Solskens- och temaveckor.

Sommaren 2015 Korta kurser, Solskens- och temaveckor. Sommaren 2015 Sök mer information på vår hemsida furuboda.org Korta kurser, Solskens- och temaveckor. Välkommen till en skön sommar på Furuboda! Låt oss få göra din sommar till ett minne att plocka fram

Läs mer

Att leva som andra. Information om Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Att leva som andra. Information om Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Att leva som andra Information om Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Vad är LSS LSS betyder Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS- lagen säger att en del människor

Läs mer

ggg SOMMARKURSER 2017

ggg SOMMARKURSER 2017 SOMMARKURSER 2017 SOMMARKURSER SPELSKAPARVERKSTAD För dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Under en kursvecka får du testa på hur det går till att utveckla datorspel. Fokus i kursen ligger

Läs mer

RIDKURS FOTBOLLSKURS. KURSTID juni 2016

RIDKURS FOTBOLLSKURS. KURSTID juni 2016 SOMMARKURSER 2016 SOMMARKURSER RIDKURS För dig med lätt utvecklingsstörning. Här växlar vi mellan ridning i paddock och ridning i skogen. Du lär dig att ta hand om hästen och utrustningen. Vi rider på

Läs mer

November 2018: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden

November 2018: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden November 2018: Beviljade medel från Radiohjälpsfonden Här kan du se vilka föreningar som har beviljats medel till fritidsaktiviteter för vuxna med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom. Totalt beviljades

Läs mer

Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green. Mor & Dotter. Alla Kan Gympa

Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green. Mor & Dotter. Alla Kan Gympa Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green Mor & Dotter Alla Kan Gympa Matilda - Född 2000 - Misstanke om något år 2000 - Bengt Hagberg 2004 - Hjärnstamsundersökning 2010 - Diagnos Rett syndrom Träning Träning

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

För ett tryggt och självständigt liv. Att ansöka om stöd. För dig med funktionsnedsättning. goteborg.se/funktionsnedsattning

För ett tryggt och självständigt liv. Att ansöka om stöd. För dig med funktionsnedsättning. goteborg.se/funktionsnedsattning För ett tryggt och självständigt liv Att ansöka om stöd För dig med funktionsnedsättning goteborg.se/funktionsnedsattning Styrande lagar SoL och LSS Du som bor i Göteborg ska kunna vara självständig och

Läs mer

Ansökan till Sommarkursen 2018

Ansökan till Sommarkursen 2018 Skolans noteringar ÅÅ-MM-DD / sign Antagen Antagen till reservplats Ej antagen webb Ankomstdatum Besked sänt Besked sänt Bekräftat antagning Anm avgift betald Återbud Ansökan till Sommarkursen 2018 Kurser

Läs mer

LÄTTLÄST OM LSS. Det är kommunen och landstinget som ska ge den hjälp som behövs. Här får du veta mera om vad som gäller.

LÄTTLÄST OM LSS. Det är kommunen och landstinget som ska ge den hjälp som behövs. Här får du veta mera om vad som gäller. Stöd och service till vissa funktionshindrade Den här texten är lättläst. Det betyder att det inte finns svåra ord men allt som är viktigt finns med. Texten handlar om LSS. LSS betyder lagen om stöd och

Läs mer