Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE"

Transkript

1 Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 13 och 14 För att bank-, försäkrings- och värdepappersärenden ska kunna behandlas behöver FINE och de nämnder som verkar i anslutning till FINE kunna identifiera kunden och behandla kundens personuppgifter med anknytning till tjänsten i fråga. Om du inte ger FINE de personuppgifter som behövs, kan ditt ärende inte behandlas. Dina uppgifter registreras i FINE:s kundregister. I den här beskrivningen redogörs det för omständigheter kring registreringen och behandlingen av dina personuppgifter som du bör beakta när du ber FINE om råd eller anhåller om att FINE ska ge en beslutsrekommendation. Personuppgiftsansvarig FINE Försäkrings- och finansrådgivning, Försäkringsnämnden, Banknämnden, Investeringsnämnden Porkalagatan HELSINGFORS Telefon , e-post info@fine.fi Företrädare för den personuppgiftsansvarige: Verkställande direktör Elli Reunanen, tfn Nyckelfrågor i samband med registrering och behandling av personuppgifter Ändamålet med behandlingen av personuppgifter: att det rådgivnings- eller tvisteärende som du har fört till FINE för behandling ska utredas och avgöras. Rättsliga grunder för behandling av personuppgifter: 1) När ärendet gäller ett avtal som du själv har ingått i din egenskap av konsument grundar sig behandlingen av personuppgifter på FINE:s lagstadgade förpliktelse att behandla ett sådant försäkrings-, bank- eller värdepappersärende som faller under dess behörighet.

2 2) I övriga ärenden grundar sig behandlingen av personuppgifter på FINE:s berättigade intresse; FINE kan inte utreda och behandla ditt ärende utan att samtidigt behandla också dina personuppgifter. Kategorier av personuppgifter som behandlas: Förutom att FINE behandlar de personuppgifter och handlingar som du ger i samband med begäran om behandling behöver FINE be tjänsteleverantören, som är din motpart, om handlingar i ärendet och ett bemötande. Du ombes ge en separat fullmakt för att det ska vara möjligt för FINE att inhämta sekretessbelagda handlingar och uppgifter hos tjänsteleverantören. Det kan också vara nödvändigt att höra någon annan part, exempelvis skadevållaren i ansvarsförsäkringsärenden. Medan ärendet behandlas underrättar FINE dig separat om alla uppgifter som har inhämtats hos ovannämnda övriga parter. Om du är ombud eller företrädare för en kund eller en tjänsteleverantör eller om du hörs med anledning av ett ärende som behandlas vid FINE, registrerar FINE för ditt vidkommande som personuppgifter de nödvändiga namn- och kontaktuppgifter som behandlingen av ärendet förutsätter, t.ex. e-postadress och telefonnummer samt, i den omfattning ärendets behandling förutsätter, övriga uppgifter som du eventuellt har gett i ärendet. FINE skyddar dina uppgifter och lämnar inte ut till utomstående personuppgifter som gäller parter eller deras företrädare. Det material som du har överlämnat delges emellertid den tjänsteleverantör som är din motpart och eventuella andra personer som hörs i ärendet, exempelvis skadevållaren i ansvarsförsäkringsärenden. Om FINE bedömer att ärendets avgörande förutsätter att ett sakkunnigutlåtande inhämtas, kan FINE lämna ut uppgifter till den sakkunnige som FINE anlitar. FINE kan också bli tvungen att lämna ut uppgifter till myndigheter till följd av en begäran som myndigheten i fråga framställer separat med stöd av lag. FINE bevarar dina personuppgifter i tio (10) år efter att behandlingen av ärendet har upphört. Tiden för bevarandet grundar sig på lagstadgade tider för väckande av talan och preskription.

3 Inledandet och behandlingen av tvisteärenden vid FINE påverkar också din motparts rättsliga ställning. Det är fråga om behandling av personuppgifter för att göra rättsliga anspråk gällande eller försvara dem. Automatiserad behandling av dina uppgifter sker inte. Av de här anledningarna har du enligt dataskyddsförordningen inte rätt att kräva att dina personuppgifter ska raderas eller överföras eller att behandlingen av dem ska begränsas, och inte heller har du rätt att invända mot uppgiftsbehandlingen. Du har rätt att av FINE få en bekräftelse på huruvida personuppgifter som rör dig håller på att behandlas, rätt att rätta sådana uppgifter om dig som är felaktiga och rätt att, medan de registrerade uppgifterna om dig bevaras, av FINE få en kopia av de här uppgifterna. Ändamålet med behandlingen av personuppgifter Kundens personuppgifter FINE registrerar och behandlar dina personuppgifter i den mån det är nödvändigt för att tillsammans med tjänsteleverantören utreda ett rådgivningsärende som du har fört till FINE för behandling, för att kunna ge en beslutsrekommendation i ditt tvisteärende, för att kunna hålla den kontakt som behövs i samband med de ovannämnda ärendena Personuppgifter för en annan person som hörs i ärendet FINE kan registrera och be om att få dina personuppgifter också när du ska ges tillfälle att bli hörd i samband med att ett tvisteärende som en annan person har fört till FINE avgörs. Så sker t.ex. när du anses ha orsakat någon annan en skada och du omfattas av en ansvarsförsäkring, och den skadelidande har anfört klagomål hos FINE över ett beslut som gäller ansvarsförsäkringen. Du kan behöva bli hörd också om du är delägare i ett dödsbo eller äger ett försäkrat objekt tillsammans med någon annan. Personuppgifter för en parts företrädare och ombud När du är ombud eller företrädare för en part i ett ärende som FINE behandlar registrerar FINE dina kontaktuppgifter (namn, adress, e-post och telefon) som är nödvändiga för ärendets behandling. Rättsliga grunder för behandling av personuppgifter Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifter är följande, beroende på arten av det ärende som behandlas:

4 1) När ärendet gäller ett avtal som du själv har ingått i egenskap av konsument Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifter är att den personuppgiftsansvarige fullgör en rättslig förpliktelse, artikel 6.1 c i EU:s dataskyddsförordning. Bestämmelser om skyldigheten för FINE att behandla konsumenttvister som gäller försäkrings-, bank- och värdepapperstjänster och enligt FINE:s reglemente faller under FINE:s behörighet finns i 3 i lagen om lösning av konsumenttvister utanför myndigheter (1696/2015). Det är fråga om FINE:s fullgörande av rättsliga förpliktelser också när du med stöd av 68 i lagen om försäkringsavtal blir hörd i din egenskap av försäkrad skadevållare i ett tvisteärende som gäller ansvarsförsäkring och dina uppgifter behandlas i det sammanhanget. 2) Övriga försäkrings-, bank- eller värdepappersärenden som faller under FINE:s behörighet Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifter är den personuppgiftsansvariges berättigade intresse, artikel 6.1f i EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen av dina personuppgifter grundar sig på den kundrelation mellan dig och FINE som uppstår i och med en utredningsbegäran som du ger in till FINE eller ett klagomål som du anför hos FINE. Det är inte möjligt att utreda och avgöra försäkrings-, bank- och värdepappersärenden som faller under FINE:s behörighet utan att behandla handlingar som innehåller dina personuppgifter. Behandling av kundens personbeteckning Att använda personbeteckning i ärenden som gäller finans- och försäkringstjänster är nödvändigt för att kunden ska kunna identifieras. Användningen grundar sig på 29 i dataskyddslagen (2018). Behandling av särskilda kategorier av personuppgifter (känsliga uppgifter) Enligt artikel 9.2 f i EU:s dataskyddsförordning får känsliga personuppgifter, t.ex. sådana som rör en persons hälsotillstånd, behandlas när behandlingen är nödvändig för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk inom ett utomrättsligt förfarande. Ett sådant förfarande tillämpas när FINE på din begäran behandlar t.ex. ett ärende som gäller en personförsäkring eller en personskada. Det är fråga om att grunden för dina yrkanden utreds ur ett rättsligt perspektiv, varvid det är nödvändligt att behandla personuppgifter som rör ditt hälsotillstånd.

5 Kategorier av personuppgifter som behandlas och uppgifter som erhålls från andra än dig själv Utöver att FINE behöver dina personuppgifter och de handlingar som du ger till FINE i samband med begäran om behandling ber FINE också den tjänsteleverantör som är din motpart bemöta din begäran om behandling och ge de uppgifter och handlingar som behövs för att ärendet ska kunna avgöras. De här uppgifterna gäller t.ex. avtalsförhållandet mellan dig och tjänsteleverantören, fakturering och betalningar samt uppdrag som du har gett tjänsteleverantören. I ärenden som handlar om försäkringsersättning behövs också uppgifter om alla utredningar som hänför sig till skadan i fråga, exempelvis de tekniska och ekonomiska utredningar som tjänsteleverantören har inhämtat, och patientjournaler i samband med personskador. FINE ber att du ger till FINE en särskild fullmakt att inhämta ovannämnda sekretessbelagda handlingar och uppgifter hos tjänsteleverantören. Du kan ge fullmakten på FINE:s kontaktblankett eller, om du har tagit kontakt per brev, genom att fylla i och återsända en fullmaktsblankett som FINE skickar till dig. Uppgifter som behövs för att ärendet ska kunna avgöras kan FINE få också av en annan part som ska höras i ärendet, t.ex. av en skadevållare i ett ansvarsförsäkringsärende. Medan ärendet behandlas underrättar FINE dig separat om alla uppgifter som har inhämtats hos tjänsteleverantören eller hos en eventuell annan part. Om du är ombud eller företrädare för en kund eller en tjänsteleverantör registrerar FINE för ditt vidkommande som personuppgifter de namnuppgifter och övriga kontaktuppgifter som ärendets behandling förutsätter, t.ex. postadress, e-postadress och telefonnummer. Också en advokat eller något annat ombud behöver alltid en fullmakt som huvudmannen har gett för att FINE ska kunna lämna ut till ombudet sådana sekretessbelagda uppgifter som gäller huvudmannen. Du kan ladda ner fullmaktsblanketten här. Om du i egenskap av annan part blir hörd i samband med en begäran om att FINE ska behandla ett ärende, t.ex. därför att du är skadevållare i ett ansvarsförsäkringsärende, registrerar FINE i den omfattning ärendets behandling förutsätter dina namn- och kontaktuppgifter samt de uppgifter som du ger.

6 Mottagare av personuppgifter och utlämnande av personuppgifter FINE Försäkrings- och finansrådgivning är mottagare av personuppgifter som du ger i din egenskap av kund, part som blir hörd i ett ärende, företrädare eller ombud för nämnda personer eller företrädare eller ombud för kundens motpart. När du tar kontakt via den elektroniska klagomålsblankett som finns på FINE:s webbplats och förutsätter identifiering är Koodiviidakko Oy (Kansankatu 53, Uleåborg, personuppgiftsbiträde, dvs. behandlar dina personuppgifter för FINE:s räkning inför översändningen av dem till FINE. FINE lämnar inte ut parternas, deras företrädares eller ombuds personuppgifter till utomstående. Personuppgifter och handlingar som du har gett in för att den rättsliga behandlingen av ärendet ska kunna genomföras delges emellertid motparten i ärendet och en eventuell annan part som ska höras i ärendet, t.ex. skadevållaren i ett ansvarsförsäkringsärende. Om FINE bedömer att ärendets avgörande förutsätter att ett sakkunnigutlåtande inhämtas, lämnar FINE ut uppgifter också till den sakkunnige som FINE anlitar. Också den sakkunnige omfattas av tystnadsplikt. FINE kan dessutom bli tvungen att lämna ut uppgifter till myndigheter till följd av en begäran som myndigheten i fråga framställer separat med stöd av lag. Tiden för bevarande av personuppgifter FINE bevarar dina personuppgifter i tio (10) år efter att behandlingen av ärendet har upphört. Den tid under vilken personuppgifterna bevaras grundar sig på lagstadgade tider för väckande av talan och preskription. Uppgifterna i den elektroniska klagomålsblanketten lagras på proxyservern i en vecka för att det ska kunna säkerställas tekniskt att de har nått FINE. Efter det raderas de. Skyddande av personuppgifter Det material som innehåller dina personuppgifter förvarar FINE i lokaler som är skyddade med passerkontroll. Det elektroniska kundregistret är skyddat, och åtkomst till det har bara FINE:s personal och personer som ger tekniskt stöd och omfattas av tystnadsplikt. Långtidsförvaringen av

7 personuppgifter har säkerställts med hjälp av ett separat tekniskt system. All elektronisk kommunikation där personuppgifter ingår sker över en krypterad kanal. Rätt att kontrollera, rätta och radera personuppgifter samt rätt att lämna in klagomål Du har rätt att på begäran få en i artikel 15 i dataskyddsförordningen avsedd bekräftelse på huruvida personuppgifter som rör dig håller på att behandlas och en kopia av de uppgifter om dig som har registrerats hos FINE. Du har en med artikel 16 i dataskyddsförordningen förenlig rätt att kräva att felaktiga personuppgifter rättas eller kompletteras. Efter att du har fört ditt ärende till FINE för behandling har du i tvisteärenden inte rätt att i enlighet med artiklarna 17, 18 och 20 i dataskyddsförordningen kräva att personuppgifter ska raderas eller överföras eller att uppgiftsbehandlingen ska begränsas. Du har inte heller rätt att i enlighet med artikel 21 i dataskyddsförordningen göra invändningar mot behandling av personuppgifter under den ovannämnda tiden för behandling och bevarande av personuppgifter. De här restriktionerna är en följd av att det i FINE:s utomrättsliga förfarande för avgörande av tvister är fråga om att göra rättsliga anspråk gällande och försvara dem, enligt dataskyddsförordningen. Behandlingen av ärendet har väsentlig inverkan också på din motparts rättigheter och ställning, bl.a. med avseende på den lagenliga preskriptionen av relevanta rättsliga anspråk, och det är fråga om anknytande lagenliga förpliktelser för FINE att bevara uppgifterna om behandlingen av ärendet. FINE behandlar inte personuppgifter genom automatiserad behandling och tillämpar inte automatiserat beslutsfattande. Med undantag för rätten att överföra uppgifter gäller de ovannämnda restriktionerna inte rådgivningsärenden som utreds vid FINE. I rådgivningsärenden har du rätt att, om du så önskar, be att FINE raderar dina personuppgifter ur sitt kundregister eller begränsar behandlingen av dina uppgifter.

8 Rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet Enligt artikel 77 i dataskyddsförordningen har varje registrerad, utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande (dvs. ett förfarande för sökande av ändring) eller rättsmedel, rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet, särskilt i den medlemsstat där han eller hon har sin hemvist eller sin arbetsplats eller där det påstådda intrånget begicks, om han eller hon anser att behandlingen av personuppgifter som avser henne eller honom strider mot dataskyddsförordningen. Du kan föra FINE:s förfarande vid behandlingen av dina personuppgifter till dataombudsmannen för behandling: Dataombudsmannens byrå Besöksadress: Bangårdsvägen 9, 6 våningen, Helsingfors Postadress: PB 800, Helsingfors Växel: Telefax: E-post: tietosuoja(at)om.fi

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning, artiklarna 13, 14 och 30 Datum för upprättande 25.5.2018 1. Personuppgiftsansvarig 2. Kontaktperson i ärenden som

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00.

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00. 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 12 14 23.5.2018 GTK/151/00.19/2016 Bibliotekets kundregister Den registeransvarige Kontaktperson för frågor om registret Dataskyddsombudets kontaktuppgifter

Läs mer

GDPR Capticon AB integritetspolicy information om behandling av personuppgifter

GDPR Capticon AB integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 GDPR integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade och att behandling sker i enlighet

Läs mer

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter:

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter: DATASKYDDSBESKRIVNING/DATASKYDDSMEDDELANDE EU:s allmänna dataskyddsförordning artiklarna 13 och 14 Datum 16.1.2019 1. Helsingfors universitet är den personuppgiftsansvarige, dvs. den som ansvarar för behandlingen

Läs mer

FÖRSÄKRINGSHANTERING LIV AB

FÖRSÄKRINGSHANTERING LIV AB s integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning, nedan kallat FH Liv AB har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade och att behandling

Läs mer

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14).

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Aalto-universitetet Offentligt Dataskyddsmeddelande till stipendiesökande Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Ansökan

Läs mer

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN ÖSTRA FINLANDS FÖRVALTNINGSDOMSTOL DATASKYDDSBESKRIVNING FÖRVALTNING 25.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 12, 13 och 14 1. REGISTERANSVARIG Östra Finlands förvaltningsdomstol

Läs mer

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1 Avsnitt 1 Insyn och villkor 12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1. Den personuppgiftsansvarige ska vidta lämpliga

Läs mer

Behandling av rättskipningsärenden vid förvaltningsdomstolen:

Behandling av rättskipningsärenden vid förvaltningsdomstolen: Vaasan hallinto-oikeus DATASKYDDSBESKRIVNING 21.5.2018 H 00118/18 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13 och 14 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Vasa förvaltningsdomstol Postadress: PB 204,

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (8) Information om behandling av personuppgifter Genom denna informationsskrift får du information om hur dina personuppgifter behandlas av TRE-KÅ:s Billackering AB, 556348-8658, Fältmätargatan

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Esbo stad

Dataskyddsbeskrivning Esbo stad Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Dataskyddsbeskrivning Esbo stad 1. Registrets namn 2. Personuppgiftsansvarig 3. Ansvarig person för registret Persondatabas för Esbo arbetarinstituts (Esbo arbis) system för

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN OM DIG?

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN OM DIG? Denna policy börjar att gälla från och med den 25e Maj 2018. Vesivek AB, 556043-6118, Kalmarleden 40, 746 37 Bålsta ( Vesivek AB, vi, oss eller vår ) är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.

Läs mer

Integritetsskyddsinformation leverantör

Integritetsskyddsinformation leverantör Bakgrund Syftet med denna information är att på ett tydligt och öppet sätt informera om s personuppgiftsbehandling avseende dig som är kontaktperson eller annan affärskontakt till hos en till. Omfattning

Läs mer

Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av

Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning Faval Försäkring i Luleå AB har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Camrer Ordning & Reda AB, org.nr 556865-5905, behandlar dina personuppgifter. Camrer Ordning & Reda AB kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning Dataskyddsbeskrivning 1. Personuppgiftsansvarig Finska Missionssällskapet PB 56, 00241 Helsingfors Tfn 09 129 71 Missionssällskapets as-signum: 0116962-5 2. Registrets namn Finska Missionssällskapets kontaktuppgiftsregister

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy.

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy. ADVOKATFIRMAN CARLERS PERSONUPPGIFTSPOLICY 1. Inledning 1.1. Advokatfirman Carler värnar om sina klienters och andra registrerades integritet. Denna personuppgiftspolicy innehåller information om hur Advokatfirman

Läs mer

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon Dataskyddsbeskrivning 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679, artikel 13, 14, 30 Registrets namn Personuppgiftsansvariga Arbetarskyddsförvaltningens tillsynsdatasystem (VATI) som är ett delregister

Läs mer

SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter

SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB, orgnr 556676-8783 har vidtagit åtgärder för att säkerställa

Läs mer

Integritetsskyddsinformation företagskund

Integritetsskyddsinformation företagskund Bakgrund Syftet med denna information är att på ett tydligt och öppet sätt informera om s personuppgiftsbehandling avseende dig som är kontaktperson eller annan affärskontakt till hos en kund till. Omfattning

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY 2. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM? Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer:

INTEGRITETSPOLICY 2. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM? Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer: INTEGRITETSPOLICY Denna integritetspolicy beskriver hur MiL Institute AB, org.nr 556991-3071 och MiL Foundation, org.nr. 845000-9017, ( MiL ), behandlar dina personuppgifter. MiL kommer i alla lägen se

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 )

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 ) 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy Rapid är måna om att behandla personuppgifter på ett lagligt och korrekt sätt. Utöver att följa gällande lagstiftning strävar vi efter att vara så transparenta som möjligt avseende hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Information till undersökningsdeltagare

Information till undersökningsdeltagare UNDERSÖKNINGENS 1(5) Information till undersökningsdeltagare Denna dataskyddsbeskrivning innehåller information om hur dina personuppgifter behandlas i den här undersökningen. Institutet för hälsa och

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur, Boat Consult Cardell Aktiebolag, org.nr 556080-6308, (gemensamt benämnda Bolagen och var för sig benämnda Bolag ), behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund?

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund? Sida 1 (5) Den 25 maj 2018 börjar en ny EU-förordning, Dataskyddsförordningen, att gälla. Dataskyddsförordningen reglerar behandling av personuppgifter och kommer ersätta den svenska Personuppgiftslagen

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga.

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga. 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Att personuppgifter behandlas på ett lagligt och rättssäkert sätt är av största vikt för oss. Vår policy har till syfte att i

Läs mer

Wingårdhs Personuppgiftspolicy

Wingårdhs Personuppgiftspolicy Wingårdhs Personuppgiftspolicy Wingårdhs behandlar personuppgifter för affärsmässiga ändamål och enligt tillämpad lagstiftning. Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Wingårdh Arkitektkontor AB, org.nr.

Läs mer

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD 2018-05-21 1. SYFTE Syftet med denna integritetspolicy är att du som kontaktperson hos ett företag ska få

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter Registret

Läs mer

Axholmen:s Integritetspolicy

Axholmen:s Integritetspolicy Axholmen:s Integritetspolicy 1. Bakgrund Axholmen AB behandlar personuppgifter i sin dagliga verksamhet. Syftet med denna policy är att förklara hur vi samlar in, lagrar och använder dina personuppgifter

Läs mer

Dataskyddsmeddelande enligt Dataskyddsförordningen (GDPR)

Dataskyddsmeddelande enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) Dataskyddsmeddelande enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) Endress+Hauser Group ("Endress+Hauser") fäster stor vikt vid skyddet av dina personuppgifter. Vi bedriver därför vår verksamhet i enlighet med

Läs mer

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER 1 ALLMÄNT Hagmans Nordic AB, 556071-4890, Förläggarevägen 2, 511 72 Fritsla ( vi eller Hagmans ) värnar om din integritet. Denna dataskyddspolicy

Läs mer

Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare

Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare Din integritet är viktig för oss och vi hanterar alltid uppgifter om dig på ett pålitligt och lagligt sätt. I denna integritetspolicy finns mer information

Läs mer

Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org.

Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org. Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org. Nr 556830-1880 hanterar dina personuppgifter och på

Läs mer

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET Ryds Glas AB (nedan Ryds Glas ) respekterar din personliga integritet och ser till att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 FPA Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den registrerade. Observera

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER I detta dokument ger Attendokoncernen dig information om dess behandling av dina personuppgifter, bland annat information om den lagliga grunden och ändamålen

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

Kategorier av personuppgifter och ändamål med behandlingar. Definitioner av begrepp:

Kategorier av personuppgifter och ändamål med behandlingar. Definitioner av begrepp: Sida 1 (5) Definitioner av begrepp: personuppgifter: information som kan härledas till en identifierbar fysisk levande person, t.ex namn-och kontaktuppgifter, mailadresser, inloggningsuppgifter, bilder,

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad Dataskyddsbeskrivning 1 (6) 1 Personuppgiftsansvarig Namn Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo Adress Norrskensvägen 7, 02100 Esbo Övriga kontaktuppgifter (t.ex. telefon under tjänstetid, e-postadress)

Läs mer

Hur vi behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Hur vi behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR) Hur vi behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR) Innehåll: 1. Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag. 2. Information om behandling av personuppgifter i register

Läs mer

Integritetspolicy. Anställda Q-linea har utarbetat en särskild integritetspolicy som tillämpas på bolagets anställda, konsulter och förtroendevalda.

Integritetspolicy. Anställda Q-linea har utarbetat en särskild integritetspolicy som tillämpas på bolagets anställda, konsulter och förtroendevalda. Integritetspolicy Q-linea upprätthåller den högsta nivån av respekt för din integritet. För att främja vårt engagemang för att upprätthålla dina rättigheter i enlighet med Europaparlamentets och rådets

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN Information om behandling av personuppgifter Fastställd 2018-05-25 Version 1 (2018-05-25) 1(6) Innehåll 1. SYFTE... 2 2. ORGANISATION OCH ANSVAR... 2 3. BEGREPP... 2 4. GRUNDLÄGGANDE

Läs mer

Att. GDPR Humlegårdsgatan , Stockholm. Besök oss gärna på

Att. GDPR Humlegårdsgatan , Stockholm. Besök oss gärna på INTEGRITETSPOLICY Advokatfirman Titov & Partners KB, organisationsnummer 969784-0099 ( Titov & Partners, vi eller oss ) värnar om din personliga integritet och strävar därför efter att all insamling och

Läs mer

Global Invests dataskyddspolicy

Global Invests dataskyddspolicy Global Invests dataskyddspolicy (Global Invest) värnar skyddet av den enskildes rättigheter och personuppgifter. Den här dataskyddspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och delar personuppgifter.

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag

Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag Bakgrund När personuppgifter behandlas har den personuppgiftsansvarige en skyldighet att lämna viss information till de registrerade. Med

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag

Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag Information om behandling av personuppgifter i revisionsuppdrag Bakgrund När personuppgifter behandlas har den personuppgiftsansvarige en skyldighet att lämna viss information till de registrerade. Med

Läs mer

Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Version: 1.0 Fastställd av myndighetschefen 05.03.2019 Version datum: 2018-12-20 Version datum: 2018-12-20 Sida: 2 (9) INNEHÅLL 1 Definitioner 3

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND

PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND Gammelstilla Whisky AB, org.nr. 556688-0371, ( Gammelstilla ), är ett aktiebolag som producerar destillat för tillverkning av whisky under hantverksmässiga former i ett

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter?

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter? Integritetspolicy Vi värnar om din integritet och strävar efter att personuppgifter alltid hanteras på bästa sätt och i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. Vi står också under tillsyn av Sveriges

Läs mer

Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter?

Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter? Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter? I vår integritetspolicy förklarar vi vilka personuppgifter vi behandlar om dig som konsument som gjort ett köp hos oss. Sammanfattningsvis

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY Denna integritetspolicy beskriver hur Gustaf Fagerberg AB, org. nr. 556023-6407, Klangfärgsgatan 25-27, 426 52 Västra Frölunda ( Fagerberg ) behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE AB Bostäder i Borås, org.nr 556024-8782, med adress Box 407, 501 13 Borås, telefonnummer 033-44 20 00 och e-postadress info@bostader.boras.se ( AB Bostäder ) är ansvarig

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY JOBSAFE SVERIGE AB

INTEGRITETSPOLICY JOBSAFE SVERIGE AB 1357923.4 INTEGRITETSPOLICY JOBSAFE SVERIGE AB Jobsafe Sverige AB ( Jobsafe eller vi ) värnar om din integritet. Vi vill därför informera dig om hur vi behandlar dina personuppgifter samt vilka rättigheter

Läs mer

Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB

Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB 1. Inledning vad är personuppgifter? Med "personuppgifter" avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Läs mer

Dataskyddsförordningen GDPR

Dataskyddsförordningen GDPR Dataskyddsförordningen GDPR 2017-12-14 1 När? Dataskyddsförordningen 25 maj 2018. Dataskyddslag - SOU 2017:39 En ny dataskyddslag kompletterande bestämmelser till EU:s dataskyddsförordning. 2 Vad är en

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter Version

Information om behandling av personuppgifter Version Information om behandling av personuppgifter Version 1.0 2018-04-26 Genom denna informationsskrift får du information om hur dina personuppgifter behandlas av Larssons Bil i Kalmar AB 556200-6550 Strömsbergsvägen

Läs mer

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon Dataskyddsbeskrivning 1 (8) EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679, artikel 13, 14, 30 Registrets namn Personuppgiftsansvariga Tillsynsdatasystemet Vera som är ett delregister i arbetarskyddstillsynens

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Namnstämpelregistret Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter

Läs mer

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER 1 REGISTERANSVARIG Pietarsaaren II Bothnia apteekki (omf. Bennäs apotek) Apotekare Helena Leikkonen FO-nummer: 1432870-1 Storgatan 16, 68600

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER 1. Bakgrund Mäklarsamfundet Service i Sverige AB ("Mäklarsamfundet", "vi" eller "oss") samlar in och lagrar information rörande dig i enlighet med vad som följer

Läs mer

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material)

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Datum/redigeringsdatum 12.11 2018 Personuppgiftsansvarig, tillsammans med andra personuppgiftsansvariga

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY. Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer: Besökare, dvs. den privatperson som besöker vår webbplats.

PERSONUPPGIFTSPOLICY. Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer: Besökare, dvs. den privatperson som besöker vår webbplats. PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Orange Box AB, org.nr 556714-7771, ( Bolaget eller vi ), behandlar dina personuppgifter. Vi kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version:

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version: PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version: 2018.10 1. PERSONUPPGIFTSPOLICY... 1 2. VEM ANSVARAR FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?... 1 3. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM?...

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB Denna integritetpolicy beskriver hur Sotenäs Trävaru AB, org.nr 556082-7031, ( Sotenäs Trä ), behandlar dina personuppgifter. Sotenäs Trä kommer i alla lägen se till

Läs mer

I samband med att du söker arbete hos oss och lämnar personuppgifter till oss.

I samband med att du söker arbete hos oss och lämnar personuppgifter till oss. INTEGRITETSPOLICY Din personliga integritet och säkerhet är viktig för oss. Den här integritetspolicyn förklarar hur IP-Only samlar in, behandlar och lagrar dina personuppgifter (i) inför försäljning,

Läs mer

Integritetspolicy Upplev Norrköping

Integritetspolicy Upplev Norrköping Integritetspolicy Senast uppdaterad: 2018-05-23 På Upplev Norrköping AB värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (till exempel skulle vi aldrig sälja dina

Läs mer

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna?

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna? INTEGRITETSPOLICY Din personliga integritet är viktig för oss på Market Cap. Vi vill att du ska känna dig trygg i att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och följa gällande lagar och regler

Läs mer

1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen

1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen 1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen kräver. Denna policy riktar sig till dig som vi har en

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Innehållsförteckning

INTEGRITETSPOLICY. Innehållsförteckning 1359828.5 INTEGRITETSPOLICY Såstaholm Hotel & Konferens värnar om din integritet. Vi vill därför informera dig om hur vi behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss samt vilka rättigheter du har.

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER Sammanfattning 1. Vad är detta för dokument 2. Vilka personuppgifter vi behandlar 3. Varför vi behandlar dina personuppgifter 4. Vilka har tillgång till

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Godkända rörelser Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Säkerhets- och kemikalieverket upprätthåller för skötseln av de uppgifter som föreskrivits

Läs mer

Ändamål Kategorier av uppgifter Laglig grund Hantering av en förfrågan om värderingsuppdrag

Ändamål Kategorier av uppgifter Laglig grund Hantering av en förfrågan om värderingsuppdrag Gäller from 2018-05-25 INTEGRITETSPOLICY Ditt förtroende är viktigt för oss på Valvet. Vi vidtar därför tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och för att säkerställa

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY. 1. Vilka uppgifter samlar vi in om dig?

PERSONUPPGIFTSPOLICY. 1. Vilka uppgifter samlar vi in om dig? PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna policy gäller för behandling av personuppgifter som samlas in via Malmö Bilcentrum AB:s ( MBC ) hemsida www.malmobilcentrum.se, vår app Peugeot Malmö, elektronisk post, sms,

Läs mer

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3.

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3. INTEGRITETSPOLICY 1. Generellt 1.1 [FläktWoods **] (nedan benämnda "FläktWoods", "vi", "oss", "vår") bryr oss om din integritet. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicy") beskriver hur vi använder

Läs mer

Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB. Information till registrerade

Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB. Information till registrerade Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB Information till registrerade INLEDNING... 3 1 ALLMÄNT... 3 1.1 Personuppgiftsansvarig... 3 1.2 Dataskyddsombud... 3 1.3 Kontaktuppgifter...

Läs mer

Vi vill därför genom denna integritetspolicy informera dig om hur Svenska Detra hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Vi vill därför genom denna integritetspolicy informera dig om hur Svenska Detra hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Integritetspolicy för Svenska Detra AB Vi på Svenska Detra AB (Svenska Detra) värnar om enskilda personers integritet strävar efter att de uppgifter som i samband med affärsverksamhet eller på annat sätt

Läs mer

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP).

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). Integritetspolicy BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). SYFTE & BAKGRUND Din integritet är viktig och vi behandlar dina

Läs mer

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KBs Integritetspolicy

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KBs Integritetspolicy Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KBs Integritetspolicy 1 Information om behandling av dina personuppgifter 1.1 Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB, organisationsnummer 969695-3703, ( Gernandt & Danielsson

Läs mer

I samband med att du som säljare anlitar 3ETAGE för att förmedla en bostad behandlar vi dina personuppgifter enligt nedan.

I samband med att du som säljare anlitar 3ETAGE för att förmedla en bostad behandlar vi dina personuppgifter enligt nedan. Gäller from 2018-05-25 INTEGRITETSPOLICY Ditt förtroende är viktigt för oss på 3ETAGE. Vi vidtar därför tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och för att säkerställa

Läs mer

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter Syftet med dessa riktlinjer är att förtydliga hur Turebergs simklubb, nedan kallat TSK, arbetar för att tillvarata medlemmarnas rättigheter avseende

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY

INTEGRITETSPOLICY INTEGRITETSPOLICY Lesley Cosmetics Aktiebolag, org.nr 556437-2190 med adress Alfagatan 1, 431 49 Mölndal, e-postadress gdpr@lesley.se och telefonnummer 031-914060 ( Lesley, vi ) värnar om din integritet.

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Registret över verksamhetsutövare, behörigheter, ansvariga personer och anordningar i elbranschen Elsäkerhetsmyndigheten för register över

Läs mer

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets pellets Bakgrund Syftet med denna information är att på rätt sätt tillgodose kraven på datasubjektens rättigheter relaterade till personuppgifter i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). I dataskyddsförordningen

Läs mer

Top Fuel ABs integritetspolicy

Top Fuel ABs integritetspolicy Top Fuel ABs integritetspolicy 2018-05-22 Vi på Top Fuel AB tar dina personuppgifter på stort allvar. Vi sparar eller lagrar inte något som inte är nödvändigt för vår eller våra avtalskunders verksamhet

Läs mer

Hyresgästföreningens integritetspolicy

Hyresgästföreningens integritetspolicy Hyresgästföreningens integritetspolicy Din personliga integritet Hyresgästföreningen respekterar din integritet och vill att du ska känna dig helt trygg i hur vi behandlar dina. Den här informationen är

Läs mer

Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG)

Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG) Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG) Westerberg & Järund Advokatbyrå AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter avseende kontaktpersoner vi erhåller

Läs mer

Integritetspolicy - För dig som nyttjar tjänsten Sjukanmälan

Integritetspolicy - För dig som nyttjar tjänsten Sjukanmälan Integritetspolicy - För dig som nyttjar tjänsten Sjukanmälan Euro Accident Health Services AB ("Euro Accident"), är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter vilka kommer behandlas i enlighet med

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för United Bankers-koncernens kundsregister

Dataskyddsbeskrivning för United Bankers-koncernens kundsregister Dataskyddsbeskrivning för United Bankers-koncernens kundsregister 1. Personuppgiftsansvarig Samtliga bolag som hör till United Bankers-koncernen: UB Kapitalförvaltning Ab UB Kapitalförvaltning Tammerfors

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER?

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER? INTEGRITETSPOLICY Vi på ConEra värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs

Läs mer

Integritetspolicy Mölndal Energi

Integritetspolicy Mölndal Energi Integritetspolicy Mölndal Energi På Mölndal Energi värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder

Läs mer