Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola"

Transkript

1 MÖLNDALS STAD 1(6) Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola Mölndals stad Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE TIDIGARE BEHANDLING Kommunstyrelsen uppdrog , 179, åt stadsbyggnadskontoret att upprätta detaljplan för utbyggnad av Jungfrustigens förskola på fastigheterna Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323. PLANENS SYFTE OCH INNEHÅLL Syftet med planen är att möjliggöra en utbyggnad av Jungfrustigens förskola. Utbyggnadens ska rymma två förskoleavdelningar som idag är inrymda i paviljonger med tillfälligt bygglov som är uppställda inom förskolans område. Tillbyggnaden ska också inrymma förskolans kök. Förskolans yta för utelek som idag ligger på allmän platsmark utökas något och blir kvartersmark. HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Planförslaget har varit föremål för samråd enligt 5 kap. 11 PBL (2010:900) under tiden t.o.m Ett samrådsmöte genomfördes i Mölndals stadshus. Minnesanteckningar från detta möte redovisas i bilaga 1. Under samrådstiden har 11 yttranden inkommit till stadsbyggnadskontoret. Inkomna yttranden har sammanställts och kommenteras nedan.

2 MÖLNDALS STAD 2(6) INKOMNA SYNPUNKTER OCH KOMMENTARER STATLIGA OCH REGIONALA ORGAN 1. Länsstyrelsen ( ) Eftersom detaljplanen innebär endast en mindre utbyggnad av befintlig verksamhet och att befintliga lekytor får planstöd ser Länsstyrelsen inga hinder mot att genomföra planen. Länsstyrelsen har därför ingen erinran över föreslagen detaljplan. Synpunkter på sådant som kan aktualisera prövning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap. 10 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av en detaljplan enligt förslaget inte kommer att prövas. Behovsbedömning Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt. Beredning Vad om angivits ovan gäller som statens samlade myndighetsuppfattning vid en avvägning mellan olika framförda synpunkter. 2. Skanova AB ( ) Skanovas anläggningar som berör planområdet är redovisade på bifogad karta. Dessa bedöms dock ej påverkas av planförslaget. Skanova har inget att erinra mot planförslaget. 3. Räddningstjänsten i Storgöteborg ( ) Räddningstjänsten har inget att erinra mot föreslagen detaljplan. I planbeskrivningen har förutsättningar för räddningstjänsten tagits upp, vilket räddningstjänsten ser som mycket positivt. Räddningstjänsten har inget ytterligare att tillägga.

3 MÖLNDALS STAD 3(6) KOMMUNALA NÄMNDER OCH BOLAG 4. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ( ) Miljö- och hälsoskyddsnämnden har översänt miljö- och hälsoskyddskontorets tjänsteskrivelse som sitt eget yttrande. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har efter granskning inget att erinra mot planen. 5. Kultur- och fritidsnämnden ( ) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott har översänt kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse som sitt eget yttrande. Kultur och fritid har ur kulturhistorisk aspekt inget att erinra mot detaljplanens innehåll. 6. Barnomsorg- och utbildningsnämndens au ( ) Barnomsorg- och utbildningsnämndens arbetsutskott har lämnat förvaltningens tjänsteskrivelse som yttrande över samrådshandlingen. Antalet förskolebarn har ökat kraftigt i området Solängen, Jungfruplatsen och Bosgården, betydligt mer än prognostiserat. Detta ledde till en etablering av paviljonger till förskola med tillfälligt bygglov Barnomsorgs- och utbildningsnämnden har i särskilt ärende begärt att mark i anslutning till Jungfrustigens förskola ska planläggas för mer förskola. Den föreslagna planändringen innebär möjlighet att permanenta de tillfälliga lokalerna genom en tillbyggnad samt göra vissa förbättringar. Vidare planläggs mark att ingå i kvartersmark så att förskolans utemiljö säkras. Planförslaget är i enlighet med förvaltningens önskemål. 7. Kommunstyrelsens serviceutskott ( ) Serviceutskottet har lämnat serviceförvaltningens bedömning av planförslaget som yttrande till stadsbyggnadskontoret. Serviceutskottet lämnar följande synpunkter: Planförslaget medger en utbyggnad av befintlig förskola till totalt 2000 kvm byggnadsarea med högst två plan. Detta är fullt tillräckligt för att täcka nuvarande behov av utbyggnad och ger utrymme även för en viss framtida utökning. För att befästa förskolans lekyta övergår den från att vara allmän platsmark till att vara kvartersmark. Detta säkrar förskolans tillgång till lekyta. Angörning sker via Lerbrännargatan där befintliga parkeringsplatser bedöms täcka erforderligt behov. Serviceförvaltningen bedömer sammantaget att förslaget till detaljplan är väl genomförbart.

4 MÖLNDALS STAD 4(6) 8. Svenska Stadsnät Mölndal AB ( ) Svenska Stadsnät Mölndal AB har lämnat följande yttrande: Idag har Svenska Stadsnät fiber och kabelrör inom området. Fibernätet inom området innehåller kommunens förbindelser. En ev. flytt eller växling behöver projekteras i god tid innan byggnation. Byggherren bör senast 12 månader innan projektstart kontakta Svenska Stadsnät. En växling alternativt flytt ska bekostas av den part som begärt flyttningen. Vid schakt i närheten av ledningssträckorna behöver kabelanvisning begäras via Mölndal Energi. Utöver ovan har Svenska Stadsnät inget att erinra. Kommentar: Synpunkterna och informationen noteras och delges exploatören. 9. Mölndal Energi AB, Fjärrvärme ( ) Mölndal Energi AB, Fjärrvärme, konstaterar att den tillbyggnad som planeras ansluts till befintlig fjärrvärmeanläggning. Läget på befintlig fjärrvärmeledning kommer i konflikt med tänkt tillbyggnad. I det fortsatta arbetet måste befintlig försörjning säkerställas. Mölndal Energi AB, fjärrvärme, har i övrigt inget att erinra mot rubricerade detaljplan. Kommentar: Synpunkterna och informationen noteras och delges exploatören. 10. Mölndal Energi Nät AB ( ) Mölndal Energi Nät AB har inget att erinra mot upprättat planförslag. 11. Mölndals Parkerings AB ( ) Mölndals Parkerings AB lämnar följande synpunkter. Planens syfte är att möjliggöra tillbyggnad av befintlig förskola samt att befästa pågående markanvändning. Planförslaget innebär att de två avdelningar som varit inrymda i tillfällig paviljong får permanent byggrätt i föreslagen tillbyggnad. Tillbyggnaden ska även inrymma administrativa lokaler och beredningskök. I förslaget redovisas parkeringsmöjligheter dels på Lerbrännargatan dels på Oxdragargatan för föräldrar som lämnar/hämtar sina barn. Några parkeringsmöjligheter för personalen på förskolan har inte redovisats i planförslaget. Samtliga redovisade p-platser är belägna på allmän platsmark och är därmed inte säkerställda för förskoleverksamheten. Parkeringsplatserna på Lerbrännargatan medger 30 minuters uppställningstid och utnyttjas även för kortare besök till verksamheterna främst på Jungfruplatsen. I handlingen har angivits 12 platser, det rätta antalet skall vara 9. På Oxdragargatan finns 5 platser med 3 timmars parkeringstid.

5 MÖLNDALS STAD 5(6) Dessa platser utnyttjas såväl av besökare till boende som till verksamheter på gatan. Kommentar: Inför samrådet gjorde gatukontoret bedömningen att 30- minutersparkeringen på Lerbrännargatan kunde rymma ca 12 bilar. Efter närmare mätning konstateras att 30-minutersparkeringen kan rymma som mest 10 stycken 2,3 m breda parkeringsplatser. För att säkerställa parkeringsplatserna på Lerbrännargatan för förskolans behov tas allmän platsmark i anspråk och övergår till kvartersmark. Planbeskrivningen kompletteras med denna information. Genom avtal mellan serviceförvaltningen och parkeringsbolaget har personalen tillgång till 6 p-platser vid Lerbrännargatan/Toltorpsgatan. Kommentar: Planbeskrivningen kompletteras med denna information. Parkeringsbolagets anser att det är mycket tveksamt om de redovisade platserna för att hämta/lämna i anslutning till förskolan är tillräckliga. Detta förhållande anses gälla även för personalparkeringen, i synnerhet med de tillkommande funktioner som planeras. En möjlighet kan vara att utnyttja Fässbergsgymnasiets område. Kommentar: Planen ska möjliggöra en tillbyggnad för att de avdelningar som varit inhysta i paviljonger med tillfälligt bygglov ska få permanenta lokaler, samt möjliggöra byggnation av ett mer ändamålsenligt kök för förskolan. Antalet barn och anställda på förskolan påverkas inte av tillbyggnaden. Barnomsorgsoch utbildningsförvaltningen menar att nuvarande antal parkeringsplatser, dels för avlämning och hämtning, dels för personal, är tillräckligt för att täcka behovet. Mölndals Parkerings AB konstaterar också att man i planen redovisar att miljörum skall anordnas i planerad tillbyggnad. Hanteringsmässigt innebär detta relativt långa gångavstånd, ca 30 m, alternativt kommer befintligt gång- och cykelvägnät att trafikeras av renhållningsfordon vilket är tveksamt ur trafiksäkerhetssynpunkt. Kommentar: Idag backas renhållningens fordon över gång- och cykelvägen från Oxdragargatan till kärlen som är uppställda utanför förskolan, mitt emot vändplanen på Oxdragargatan. Gatukontoret renhållning har uttryckt önskemål om att ett miljörum byggs i samband med tillbyggnationen och att detta blir tillgängligt från Lerbrännargatan. Exakt läge för miljörum hanteras i bygglovsskedet. Planbeskrivningen kompletteras med denna information.

6 MÖLNDALS STAD 6(6) BERÖRDA SAKÄGARE OCH ÖVRIGA Inga yttranden har inkommit från sakägare eller övriga. FÖRÄNDRINGAR I PLANEN EFTER SAMRÅDET Planområdet utökas något för att säkerställa parkeringsplatserna på Lerbrännargatan för förskolans behov. Allmän platsmark tas därmed i anspråk och övergår till kvartersmark. FÖRSLAG TILL VIDARE HANDLÄGGNING Planeringsutskottet beslutar att bearbeta detaljplanen för Tvillingarna 2 m. fl. (Utbyggnad av Jungfrustigens förskola) enligt samrådsredogörelsen och därefter ställa ut planen för granskning enligt 5 kap. 18 plan- och bygglagen. STADSBYGGNADSKONTORET Kenneth Fondén Planchef Maria Sexton planarkitekt

7 Bilaga 1 MÖLNDALS STAD Tjänsteanteckning 1(1) STADSBYGGNADSKONTORET dnr 38/2010 Maria Sexton, Detaljplan Tvillingarna 2 m.fl, Tillbyggnad av Jungfrustigens förskola Anteckningar från samrådsmöte Datum: Plats: Fullmäktigesalen, Mölndals stadshus Närvarande: Tjänstemän Claes Svensson serviceförvaltningen Maria Sexton stadsbyggnadskontoret, planavd. Allmänhet/ Sakägare Inga företrädare för allmänheten/sakägare Då inga företrädare för allmänheten/sakägare kom till mötet avslutades mötet klockan Fortsatt handläggning Anteckningarna från samrådsmötet ovan kommer att ingå som en del av den samrådsredogörelse som kommer att läggas till utställningshandlingarna. Detaljplaneförslaget bearbetas efter samrådet innan det ställs ut än en gång i det s.k. utställningsskedet. Maria Sexton planarkitekt 1(1)

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring. Datum Dnr. 1(5) Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Stiernhielm 7 Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-04-29, 114, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

förskola söder om Förbovallen

förskola söder om Förbovallen Datum Dnr. 1(5) Samrådsredogörelse Detaljplan för förskola söder om Förbovallen Östra Balltorp, Mölndal, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-11-25, 290, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1(6) UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 2012-02-01 DETALJPLAN för Kroksdal 1:170 Tjörns kommun - normalt planförfarande UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade vid sammanträde 2011-02-16

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84. Utlåtande. Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun

Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84. Utlåtande. Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84 Utlåtande Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun 1 Hur samrådet har bedrivits Samråd Ett planförslag har upprättats

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

Totalt kom det in 11 skriftliga synpunkter som redovisas på nästföljande sidor.

Totalt kom det in 11 skriftliga synpunkter som redovisas på nästföljande sidor. Ett förslag till detaljplaneändring för Kolbäcks centrum (f.d. Myran) i Hallstahammars kommun har varit ute på samråd mellan 3 juni och 4 juli 2019. Förslaget har skickats ut till en samrådskrets bestående

Läs mer

Dnr: SBK 2011/77. Copyright BLOM Pictometry. Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum

Dnr: SBK 2011/77. Copyright BLOM Pictometry. Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum Dnr: SBK 2011/77 Copyright BLOM Pictometry Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGshandling 2013-09 1 Innehåll Hur

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun 1 (5) UTLÅTANDE 2013-08-21 Dnr KFKS 2011/374-214 Projekt 9422 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden UTLÅTANDE Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i augusti 2013 Sammanfattning

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-05-11 P 2016 10 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Urd 1 Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län Ändring av detaljplan för området UTSTÄLLNINGSHANDLING FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2006-08-23,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun

Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-22 NBN-2017/2596 KS-2019/858 Granskningsutlåtande Detaljplan för Fjället 71 och 160 inom kommundelen Sjödalen, Huddinge kommun Sammanfattning Granskning

Läs mer

Del av Östra Eklanda UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Mölndals stad, Västra Götalands län TIDIGARE BEHANDLING

Del av Östra Eklanda UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Mölndals stad, Västra Götalands län TIDIGARE BEHANDLING STADSBYGGNADSKONTORET Jan Kristoferson 031-315 14 21 2012-05-14 Sida 1 (6) Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda Mölndals stad, Västra Götalands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE TIDIGARE

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 2013:261. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Götaland 5. Väster, Jönköpings kommun

Antagandehandling Dnr: 2013:261. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Götaland 5. Väster, Jönköpings kommun Antagandehandling 2019-01-16 Dnr: 2013:261 Granskningsutlåtande Detaljplan för Götaland 5 Väster, Jönköpings kommun 1 Hur samrådet har bedrivits Ett planförslag upprättades över fastigheten Götaland 5

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Dnr P2009-00061-214 (P 06027) Ett förslag till detaljplan för kv Vågen

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Handlingar och underrättelse har sänts till kommunala och statliga myndigheter och organ. Berörda sakägare har erhållit underrättelse.

Handlingar och underrättelse har sänts till kommunala och statliga myndigheter och organ. Berörda sakägare har erhållit underrättelse. Detaljplan för 2000-12-01 Gällstad 1:132 m fl, Alberts väg Gällstads samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län SÄRSKILT UTLÅTANDE Detaljplan för Gällstad 1:132 m fl, Alberts väg har varit föremål

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

S-P08/36 Ädp S236. LERGROPEN mm, STRÄNGNÄS, STRÄNGNÄS KOMMUN

S-P08/36 Ädp S236. LERGROPEN mm, STRÄNGNÄS, STRÄNGNÄS KOMMUN Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande detaljplan för Lergropen mm, S236, gäller jämsides. Gränsbeteckning Gräns för område där tillägg till samt

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRESE Samrådsredogörelse BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län s.2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan för Borgen 8 har hållits under tiden

Läs mer

Detaljplan för område vid Slånbärsvägen, i kommundel Bollstanäs,

Detaljplan för område vid Slånbärsvägen, i kommundel Bollstanäs, Utställningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2013-09-22 Anna Silver 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2008:487 anna.silver@upplandsvasby.se Detaljplan för område vid Slånbärsvägen, i kommundel

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun Granskningsutlåtande 2014-04-15 SB 2013-608 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer PBN 2014-21 214 Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum 2016-08-03 Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun INNEHÅLL

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Beskrivning fastighetsplan

Beskrivning fastighetsplan Dnr: Plannr: 2017/1033 609 Godkänd av MBN 2011-08-26 Ändringen antagen av BN 2018-11-12 Antagen av KF 2011-09-29 Ändringen Laga kraft 2018-12-06 Laga kraft 2011-10-28 Ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer