Användarmanual. Mobile View. Publicera. Professional Communication

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual. Mobile View. Publicera. Professional Communication"

Transkript

1 Användarmanual Mobile View Publicera Professional Communication

2 Inledning Den här guiden behandlar publicering av olika typer av material till er Mobile View-kanal samt hur ni väljer mottagare för det ni publicerar. Innan ni påbörjar detta bör ni ha skapat er gruppstruktur, era Viktighetsnivåer samt lagt till användare till er Mobile View-kanal. Detta tas upp i Användarmanual Mobile View: Struktur & Användarhantering. Inloggning Gå in på Klicka på den gröna Login-knappen till höger i toppmenyn Fyll i E-postadress samt lösenord. Klicka sedan på Logga in. Översikt Då ni har loggat in möts ni av kontrollpanelen: Notera: De ikoner som visas kan skilja sig åt mellan olika användare. Endast de verktyg som ni har behörighet till visas. Behörigheten till verktygen sätts av er centrala administratör. I den här guiden kommer vi att jobba med menyvalet: - Publicera Det är detta menyalternativ som används för att publicera material till er Mobile View-kanal samt bestämma vilka som ska motta det material som ni publicerar. Publicera Klicka på Publicera för att öppna publicerarvyn. Till vänster syns nu er Struktur. Den innehåller: Grupper: Eventuella skärmgrupperingar ifall ni även använder PLAYipp för digital signage. Platser: Er platsstruktur ifall ni även använder PLAYipp för Digital Signage. Mobile View: En listning över de Mobile View-grupper som ni redan har skapat. Mobile View-konton: En listning över alla Mobile View-konton som ni har lagt till. Notera: Om ni redan skulle ha skapat en Tillfällig Mobile View-grupp skulle den ha visats mellan Mobile View och Mobile View-konton.

3 Exempel: En publicering till Mobile View-gruppen Ordinarie personal har inletts. Börja med att klicka på den Mobile View-grupp eller markera de Mobile View-konton som ni vill publicera till. I exemplet ovan har Mobile View-gruppen Alla Kontor > Gävle > Ordinarie personal valts som grupp vi ska publicera till. Detta innebär att endast den ordinarie personalen i Gävle kommer att få informationen. Vikarierna i Gävle kommer inte att se informationen på deras Mobile View-konton. Spellistan är för närvarande tom. Det beror på att ingen nyhet eller något material har publicerats till den. För att publicera klicka på Lägg till. Under Lägg till fälls nu en ny meny ut. Den innehåller de olika format som ni kan publicera Mediabibliotek: Alla de filer som ni har laddat upp till ert gemensamma bibliotek. Ny fil: Ladda upp en ny fil till Mediabiblioteket. Ny webblänk: Material som är uppladdat online (ex: en hemsida, ett videoklipp, fil som ligger i en delad Dropboxmapp etc.). QUICKnote: Snabba meddelanden skapade direkt i PLAYipp Platform antingen från befintliga mallar eller från grunden. Publicera: Mediabibliotek 1. Välj den Mobile View-grupp eller de Mobile View-konton som ni vill publicera till. 2. Klicka på Lägg till och sedan på Mediabibliotek. 3. Ert mediabibliotek samt dess undermappar kommer att synas. 4. Bläddra fram den fil ni vill använda samt klicka på plusset i övre höger hörn alternativt dra objektet till listan. 5. Den angivna filen har nu lagts till i spellistan för den angivna gruppen eller valda konton. Exempel: Filen PLAYippPlatform.png, som ligger i mappen Media i Mediabiblioteket, håller på att läggas till för publicering.

4 Publicera: Ny fil 1. Välj den Mobile View-grupp eller de Mobile View-konton som ni vill publicera till. 2. Klicka på Lägg till och sedan på Ny Fil. 3. Välj den mapp i Mediabiblioteket ni vill ladda upp filen till eller skapa en ny mapp. 4. Klicka på Välj fil och ange vilken fil som ska laddas upp. 5. Klicka på Ladda upp. 6. Klicka på Spara och publicera. Notera: Då filen publiceras kommer dess visningsnamn att synas som en rubrik. Därför är det rekommenderat att döpa om filen samt ta bort dess formatändelse (ex:.jpg,.pdf etc.) innan ni klickar på Spara och publicera. Exempel: Filen Graf.png laddas upp till mappen Rapporter i Mediabiblioteket. Publicera: Ny webblänk 1. Välj den Mobile View-grupp eller de Mobile View-konton som ni vill publicera till. 2. Klicka på Lägg till och sedan på Ny webblänk. 3. Välj den mapp i Mediabiblioteket ni vill ladda upp webblänken till eller skapa en ny mapp. 4. Skriv eller klistra in den webblänk ni vill lägga till och klicka på Ladda upp. Notera: På samma vis som uppladdade filer får ett visningsnamn som syns som rubrik blir även URL:en till er uppladdade webblänk en rubrik. Även denna kan ändras innan ni klickar Spara och publicera. Exempel: Filen Graf.png har nu fått det mer förklarande visningsnamnet Intäkter under Q2, som även kommer att bli dess rubrik då den har publicerats. Exempel: En länk till en nyhet på PLAYipp.com håller på att läggas till. Webblänkar kan omfatta såväl hemsidor som direktlänkar till filer som finns publikt publicerade. Om ni publicerar en webblänk till något som är lösenordsskyddat (exempelvis ett odelat dokument på en Google Drive) kommer mottagaren inte att kunna ta del av det publicerade materialet.

5 Publicera: QUICKnote QUICKnote är PLAYipp Platforms verktyg för snabb publicering. Publiceringen kan antingen göras via färdiga mallar eller genom att skapa en ny QUICKnote från en blank yta. 1. Välj den Mobile View-grupp eller de Mobile View-konton som ni vill publicera till. 2. Klicka på Lägg till och sedan på QUICKnote. 3. Välj bland befintliga mallar eller klicka på Skapa ny. Skapa en ny QUICKnote Då vi klickat på Skapa ny kommer vi till en sida med en blank yta. Exempel: För detta konto finns två färdiga mallar (Dagens agenda samt Lunchmeny), men vi väljer att skapa en ny QUICKnote. 1. Klicka på Lägg till och välj vilken typ av fält som ska läggas till. 2. Dra och släpp fältet där det ska placeras (fältets storlek kan ändras genom att dra i något av fältets hörn). 3. Lägg till de bilder, den text eller det övriga material ni vill publicera. 4. Då ni är färdiga med er QUICKnote klickar ni på Publicera. Tips: Om utseendet från den QUICKnote ni håller på att skapa ska användas fler gånger klicka Spara mall (till höger om Lägg till) och spara den som en ny QUICKnote-mall för framtida bruk. De fält som kan skapas: - Text - Rörlig text (rör sig horisontellt) - Datum - Klocka - Bild - Form (välj ur befintligt bibliotek) - Bakgrund Exempel: En QUICKnote innehållandes en bild, en rubrik samt brödtext har skapats och kommer att publiceras då Publicera klickas. QUICKnotens visningsnamn har inte ändrats. Därmed kommer dess synliga rubrik i Mobile View att bli Allmän info 5. För att sätta en mer beskrivande rubrik kan vi klicka på den lilla pennan före Allmän info 5 eller på texten och skriva in en egen rubrik. Notera 1: Då ni skapar en QUICKnote finns det en textrad ovanför den redigerbara ytan (om ni utgår från en färdig mall är det mallens namn och har ni klickat Skapa ny står det datum och klockslag då den nya QUICKnoten skapades). Denna rad kommer att synas som rubrik i mottagarnas Mobile View-listning. För att sätta en egen rubrik klicka på pennan bredvid textraden eller på själva textraden och ange den rubrik ni vill ha. Notera 2: Lägger ni till Datum och Klocka i er QUICKnote visar dessa aktuellt datum och aktuell tid då QUICKnoten visas hos mottagaren. Dessa bör därmed inte användas som stämpel över när materialet publicerades. Funktion för stämpelfält kommer att adderas i kommande version av PLAYipp Platform.

6 Schemaläggning Om inga andra inställningar görs kommer material som publiceras till Mobile View inte att ha någon schemaläggning. Det innebär att materialet publiceras direkt och fortsätter att vara publicerat tills någon manuellt avpublicerar objektet. Det går även att schemalägga allt material som publiceras. Schemaläggning: QUICKnote Då ni skapat en QUICKnote och klickar på Publicera kommer ni till en schemaläggningsvy. Här kan ni: 1. Ange när materialet ska publiceras. 2. Ange om och när materialet ska upphöra att vara publicerat. Om ingen inställning görs har QUICKnoten inget slutdatum. 3. Ange om materialet endast ska vara publicerat under vissa dagar. 4. Ange om materialet endast ska vara publicerat under vissa tider. 5. Genom att klicka Antal minuter (bredvid Schema) kan ni ange i hur många minuter från publiceringen som materialet ska visas. 6. Ange Viktighetsnivå (se avsnitt Viktighetsnivå/Push-notiser). Ska flera schemaläggningar göras klickar ni på Lägg till då en schemaläggning har gjorts. Sedan kan ni göra ytterligare schemaläggningar. Då alla schemaläggningar är klara klickar ni på Lägg till och publicera. Notera: Genom att kombinera de olika parametrarna till höger kan ett detaljerat schema skapas. Exempelvis kan ni skapa material som enbart visas på onsdagar under lunchtid. Exempel: En QUICKnote med en lunchmeny har skapats. Denna ska endast vara publicerad under lunchtid på vardagar under vecka 16. Startdatum är måndag och slutdatum är söndag. Via Alla dagar och Hela dygnet har ytterligare inställningar gjorts och QUICKnoten kommer bara att visas klockan 11:30 13:00 under måndag till fredag. Övrig tid kommer den att vara opublicerad. Övrigt schemaläggning Vid uppladdning av en ny fil eller en ny webblänk finns schemaläggningsfunktionen tillgänglig i skedet innan ni klickar Spara och publicera. Vid publicering av objekt från mediabiblioteket sker publiceringen omedelbart. Notera: Schemaläggningen för alla objekt som ligger i en spellista kan när som helst uppdateras. Håll pekaren över aktuellt objekt och klicka på schemaläggningsikonen. Exempel: En ny fil håller på att laddas upp. Den har döpts om till Digital Signage och vi tänker schemalägga den innan vi klickar på Spara och publicera.

7 Viktighetsnivå/Push-notiser Vid publicering kan ni välja vilken Viktighetsnivå informationen har. Viktighetsnivån styr huruvida en push-notis ska skickas till mottagarna samt i vilken ordning objekten ska visas (högre viktighetsnivå visas överst i Mobile View-flödet). Notera: För att ange Viktighetsnivå vid publicering krävs att sådana har ställts in för er Mobile View-kanal. Har sådana inställningar inte redan gjorts kontakta administratören för er Mobile View-kanal. Hur Viktighetsnivåer ställs in behandlas i Användarmanual Mobile View: Struktur & Användarhantering. Ta reda på vilka Viktighetsnivåer som finns angivna för er kanal samt vad dessa reglerar gällande push-notiser. Om push-notis ska skickas ut vid publicering ska ni ange en Viktighetsnivå som medger att push-notis skickas. Exempel: Exempel: En Mobile View-kanal där tre olika Viktighetsnivåer har skapats. Låg: Inga push-notiser skickas ut Standard: Det skickas ut en push-notis vid publiceringsstart av budskapet. Hög: Det skickas ut 3 push-notiser med en timmes mellanrum tills budskapet är läst. Exempel på publiceringar med Viktighetsnivåer: Exempel: En bild som har döpts om till Exempelbild håller på att publiceras. Den har fått Viktighetsnivå 1 (Låg). Därmed kommer ingen push-notis att skickas vid publiceringen. Exempel: En QUICKnote håller på att publiceras. Den har fått Viktighetsnivå 3 (Hög). Därmed finns det möjlighet att manuellt lägga in en push-notis. Vi klickar på Push-notisschema och anger när vi vill att push-notisen ska skickas. Därefter klickar vi på Lägg till och publicera.

8 Uppföljning Allt som publiceras till Mobile View går att följa upp. Klicka på en Mobile View-grupp. Dess spellista visas nu. Genom att hålla pekaren över valfritt publicerat meddelande får ni fram dolda menyikoner. Procentsiffran bland de dolda menyikonerna anger hur många procent av gruppens användare som har läst det aktuella meddelandet. Genom att klicka på procentangivelsen får ni upp detaljerad information samt kan skicka påminnelse med push-notiser. Exempel: Det här meddelandet har lästs av 80% av Mobile View-gruppen. I diagrammet ser vi hur lång tid det tog att uppnå olika nivåer av penetration och under Har läst ser vi vilka som har läst och när de gjorde det. En person har inte läst meddelandet än. Därför klickar vi Skicka påminnelse och skickar en push-notis till denna person.

9 För hjälp kontakta: PLAYipp Support +46 (0)

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication Användarmanual Mobile View Struktur & Användarhantering Professional Communication Inledning Den här guiden behandlar de första stegen i användandet av Mobile View hur ni sätter upp er gruppstruktur, gör

Läs mer

Användarguide. Publicera med PLAYipp Manager

Användarguide. Publicera med PLAYipp Manager Användarguide Publicera med PLAYipp Manager Innehåll Introduktion... Översikt av Publicera... Grunder... Logga in på PLAYipp... Struktur... Struktur för Mobile View... Spellistan... Publicera via Lägg

Läs mer

Användarmanual. QUICKnote 4

Användarmanual. QUICKnote 4 Användarmanual QUICKnote 4 Innehållsförteckning Snabbguide: Skapa en ny QUICKnote-mall... 3. Översikt: QUICKnote... 3. Tillgängliga fält... Lägg till ett fält... De olika fälttypernas menypaletter Text:

Läs mer

Manual för VäntrumsTV Visual Public 2017

Manual för VäntrumsTV Visual Public 2017 Manual för VäntrumsTV Visual Public 2017 INLEDNING Väntrums-TV har en stor potential att effektivisera verksamheten och fungera som den naturliga informationsvägen till patienten. Rätt information bidrar

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Användarmanual. QUICKnote 4

Användarmanual. QUICKnote 4 Användarmanual QUICKnote 4 Innehållsförteckning Snabbguide: Skapa en ny QUICKnote-mall... 3. Översikt: QUICKnote 4... 3. Tillgängliga fält... 4. Lägg till ett fält... 4. De olika fälttypernas menypaletter

Läs mer

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Logga in 1. Öppna en webbläsare och gå till inloggningssidan: https://www.sfog.se/umbraco/ 2. Skriv in följande användarnam & lösenord : 3. Klicka på Logga

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe.

Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe. Dokumenthantering Under menyvalet Dokument i Ridsportportalen finns en avancerad dokumenthanterare. Här kan föreningen samla all information på ett och samma ställe. Vid uppladdning väljer administratören

Läs mer

Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Digital Signage: Effektivare kommunikation Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Mobile View: Den smarta kommunikationsappen PLAYipp Manager Med molnbaserade och användarvänliga PLAYipp

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

HUR LÄGGER DU UPP MATERIAL?

HUR LÄGGER DU UPP MATERIAL? HUR LÄGGER DU UPP MATERIAL? Schemaläggning för DISE 1. Logga in på www.diseserver.net och logga in med dina uppgifter du har fått i ditt välkomstmail. Glöm inte bort att skriva i fliken som heter NETWORK.

Läs mer

Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline. Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com

Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline. Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com Adressen till Stafsinge IF:s hemsida är www.stafsingeif.se Börja med att gå till

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer 1 Innehållsförteckning: sida: 1. Hur man loggar in på sin webbsida 3 2. Såhär fungerar din webbsida 4 3. Hur man redigerar text 7 4. Hur man länkar text

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Administration av asrp.se

Administration av asrp.se Administration av asrp.se Inloggning sker från: http://www.asrp.se/cms/admin_login.php Avdelningar/rubriker: - Sidor - Användare - Galleri - Övrigt - Annonser - Hästar - Faktablad - Logga ut SIDOR Under

Läs mer

Rev Oct Användarguide Smartsign 9

Rev Oct Användarguide Smartsign 9 Rev Oct 2013 Användarguide Smartsign 9 Innehållsförteckning Inledning... 4 Arkitektur... 5 Smartsign Player... 5 Smartsign Server... 5 Smartsign Publisher Web... 5 Smartsign Media Server... 5 Smartsign

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

AIF:arens guide till cyberrymden

AIF:arens guide till cyberrymden AIF:arens guide till cyberrymden www.andrarumsif.se Reviderad 2008-04-14 1 Välkommen till www.andrarumsif.se:s användarmanual! Denna manual ska inte ses som en fullständig manual till hemsidan utan snarare

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

Statistik Extra, 3Växel Administratör.

Statistik Extra, 3Växel Administratör. Statistik Extra. Statistik Extra är ett avancerat statistikverktyg där ni bland annat kan: Skapa och spara skräddarsydda rapporter. Schemalägga automatiska rapportutskick. Jämföra olika nummer och användare.

Läs mer

Lathund - webbsidor och filer

Lathund - webbsidor och filer Lathund - webbsidor och filer 2005-09-07 Manualen nås via denna webbadress: http://www.med.lu.se/support Lathund - webbsidor och filer... 1 1. Inloggning... 2 Efter inloggningen... 2 2 Översikt över gränssnittet...

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Användarmanual Bildstöd

Användarmanual Bildstöd Användarmanual Bildstöd Skapa program/schema i Rutnät med två kolumner. www.widgitonline.com 1 Logga in på Widgit online. Välj skapa ett rutnät 2 Widgit on line anv mall Egen design för schema/program

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer Fronter19 Manual för administratörer Introduktion Struktur I Fronter19 har vi förenklat administrationen av systemet. Du som tidigare administrerat Fronter kommer uppleva att du lägger mindre tid åt administration.

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun Manual för webbpublicering Enköpings kommun Innehåll ATT LOGGA IN I SWWWING 3 Inloggningsrutan 3 GRÄNSSNITTET 4 Filhanteraren 4 Content Management 4 Verktyget Notify - Dags att uppdatera 4 SKAPA OCH REDIGERA

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

I.site Webbsidesverktyg handledning

I.site Webbsidesverktyg handledning I.site Webbsidesverktyg handledning Ingela Ek IT-pedagogisk utveckling Barn- och ungdomsförvaltningen Botkyrka kommun Senast uppdaterad 2007 Välkommen som webbredaktör till Botkyrka kommuns hemsidor Logga

Läs mer

Klicka på Skapa Kontakter. Välj sedan om du vill skapa en organisation eller endast en fristående kontakt.

Klicka på Skapa Kontakter. Välj sedan om du vill skapa en organisation eller endast en fristående kontakt. Vi vill underlätta så mycket som möjligt för dig i ditt PR-arbete. Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vår kundsupport får angående Plan och Connect. Har du andra frågor eller behöver hjälp med

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

ä 1 Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis 1 månad!

ä 1 Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis 1 månad! Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis månad! https://hello.picturemylife.se PictureMyLifes bildbaserade,

Läs mer

1. Uppdateringsmodul (CMS)

1. Uppdateringsmodul (CMS) Innehåll 1. Uppdateringsmodul (CMS)... 2 2. Artiklar... 3 2.1 Upprätta din första artikel... 4 2.2 Skapa innehåll i artikeln... 5 2.2.1 RUBRIK I ARTIKELN:... 5 2.2.3 INFOGA BILDER:... 7 2.2.4 CELLER...

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Kurs och workshop Youtubfilmer i Fronter Innehåll Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Youtube Hitta andras instruktionsfilm Skapa Konton på Youtube Filmen Va inte perfektionist,

Läs mer

Användarmanual för trvff.se

Användarmanual för trvff.se Användarmanual för trvff.se Om inget annat framgår så utgår alla beskrivningar ifrån att man är inloggad som en person med behörighet som administratör till en fritids förening. Innehållsförteckning Användarmanual

Läs mer

Manual till hemsidan

Manual till hemsidan FORSHAGA IF - FOTBOLL Manual till hemsidan www.forshagafotboll.se Martin Axelsson 2014-04-28 Den här manualen avser att guida användaren till de vanligaste funktionerna på hemsidan för Forshaga IF Fotboll.

Läs mer

Användarmanual MiniVoice Webb

Användarmanual MiniVoice Webb Användarmanual MiniVoice Webb Version 1.1 - Pre Greeting AB minivoice.se Sida 1 av 12 Innehållsförteckning MiniVoice Webb användarmanual Innehåll VÄLKOMMEN!... 3 INLOGGNING - ADMINISTRATION... 4 Inloggning

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

WordPress-manual Version 1.0

WordPress-manual Version 1.0 WordPress-manual Version 1.0 Inloggning När det är dags att börja jobba med era sidor kommer ni att få era inloggningsuppgifter skickade till er. Sidan ni kommer att logga in på har då adressen: www.psoriasisforbundet.se/wp-admin

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

MANUAL FÖR KÅRSIDA. Senast uppdaterad

MANUAL FÖR KÅRSIDA. Senast uppdaterad MANUAL FÖR KÅRSIDA Senast uppdaterad 2017-10-26 innehåll 2 Innehåll Välkommen till er kårsida....3 Logga in.... 3 Glömt lösenord... 3 Ändra uppgifter och byta lösenord.... 3 Mediabibliotek.... 3 Scoutkårer....4

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

3.0 Shift. InfoBoard manual. 3.0 Välkommen till manualen för tidsstyrda spellistor Introduktion till spellistor Spellistans huvudsida 1

3.0 Shift. InfoBoard manual. 3.0 Välkommen till manualen för tidsstyrda spellistor Introduktion till spellistor Spellistans huvudsida 1 InfoBoard manual 3.0 Shift 3.0 Välkommen till manualen för tidsstyrda spellistor 1 3.1 Introduktion till spellistor 1 3.2 Spellistans huvudsida 1 3.2.1 Vad definierar ett objekt? 2 3.2.2 Aktiv och inaktiv

Läs mer

Testa gratis i 15 dagar

Testa gratis i 15 dagar Testa gratis i 15 dagar Innehåll 1. Kom igång 3 1.1 Logga in 3 1.2 Registrera ny användare 3 1.3 Verifikation 3 1.4 Börja använda IQ Pager 3 1.6 Logga ut 3 1.7 Glömt lösenord 4 2. Skapa 5 2.1 Skapa Pager

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Skapa ärende Sökande

Skapa ärende Sökande 1(7) Om Kundwebben Kundwebben används för att skicka in ärenden till ISP. I varje ärendetyp finns det ett antal steg som du ska gå igenom och fylla i för att du ska kunna skicka in ett ärende. Tvingande

Läs mer

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering Generellt För att de betalningar du registrerat (se vägledning Registrera betalning) eller sänt in till banken via fil (se vägledning Filer till banken) ska expedieras måste de godkännas och, om betalningarna

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

Guide för Läraradministration

Guide för Läraradministration Guide för Läraradministration Libers digitala plattform för sfi/sva Version. 2018-09-19 Innehållsförteckning Navigering... 2 1. Så fungerar abonnemang... 2 2. Hantera elever och klasser... 4 Lägga upp

Läs mer

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Innehåll 1 Introduktion... 2 2 Lägg xsl-fil i Dokumentbiblioteket... 3 3 Web service-koppling mot BOOK-IT:s resurser... 7 1 Axiell Bibliotek AB 1 Introduktion I Axiell

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV 2016 - Version 3.2 A SERVICE FROM OPV INNEHÅLLSFÖRTECKNING LOGGA IN PÅ OPV STORAGE 3 STARTSIDA 4 MENYER 5 KATEGORIER 6 SÖK 7 LADDA NER Direktnerladdning 8 LADDA NER Kundvagn 9 NERLADDNINGSHISTORIK FÖR

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Handbok fo r RIB Kunskapstest

Handbok fo r RIB Kunskapstest samhällsskydd och beredskap Datum 1 (16) Handbok fo r RIB Kunskapstest Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Inloggning... 3 3. Förstasidan... 4 4. Användare... 5 4.1 Starta kunskapstest... 5 4.1.1.

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 2 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till en länk i text 9 Lägga till länkar under

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Innehållsförteckning. Version 1.3

Innehållsförteckning. Version 1.3 Beskrivning av WeLib med BOOK-IT i backend för skolbiblioteksansvariga, 2017-18. För ytterligare info om BOOK-IT hänvisas till http://bookit-hjalp91.axiell.com/web/help Version 1.3 Innehållsförteckning

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Snabbguide till Polopoly

Snabbguide till Polopoly Snabbguide till Polopoly Följande handledning är en snabbintroduktion till Polopolysystemet och hjälper dig att fort komma igång med att skapa, redigera och ta bort innehåll. Utförligare orientering ges

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer