Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2014-04-08"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Räddningstjänsten Smedjebacken, klockan Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Monica Georgsson (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Margaretha Åhrman (S) Krister Larsson (V) Håkan Berggren (M) Lotta Gunnarsson (M) Calle Morgården (MP) Jan Tholerus (C) Övriga deltagare Utses att justera Ewa Dagwall, kanslichef - sekreterare Mohammed L Mahmoud (S) ej tjänstgörande ersättare Göran Engström (C) ej tjänstgörande ersättare Thorbjörn Arleroth Smedjebacken Energi & Vatten AB Lars Boström Smedjebacken Energi & Vatten AB Calle Morgården Justeringens plats och tid Torggatan 5, fredag den 11 april 2014, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från kommunstyrelsen den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Ärendemening 38 Information 39 Årsredovisning och bokslut Hagge skola temporära lokaler 41 Motion om uppvärmda gångstråk 42 Motion om trafiksituationen i Smedjebackens tätort 43 Motion om upprättande av koloniträdgårdar 44 Motion om upprustning av Malingsbo-Kloten området 45 Motion om samverkan med andra kommuner gällande IT-enhet och personalavdelning 46 Motion om kommunchef 47 Medborgarförslag om införande av trådbunden Internet- och telefonuppkoppling i skolor och förskolor i Smedjebackens kommun 48 Medborgarförslag skyltning 49 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag 50 Smedjebackens kommuns tillgänglighetspris 51 Fiber till Vads skola 52 Arvoden till röstmottagare på valdagen 53 Köpekontrakt By och Bengtsgård 34:30 54 Full mobiltäckning i Smedjebackens kommun 55 Samlokalisering av utförarenheter samt VA-avdelning 56 Årsredovisning 2013 Smedjebacken Energi & Vatten AB 57 Årsredovisning 2013 Smedjebacken Energi Nät AB 58 Årsredovisning 2013 Bärkehus AB 59 Likabehandlingsplan Delegationsärenden 61 Anmälan om anställning 62 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 63 Meddelanden

3 Kommunstyrelsen Ks 38 Information Företrädare för SEAB informerar om Smedjebacken Energi Nät AB:s verksamhet.

4 Kommunstyrelsen Ks 39 Dnr Årsredovisning och bokslut 2013 Ärendebeskrivning Ekonomiavdelningen har sammanställt årsredovisning och bokslut 2013 för Smedjebackens kommun. Bil Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att godkänna årsredovisningen för år 2013.

5 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 40 Tfu 31 Dnr Hagge skola temporära lokaler Ärendebeskrivning Familje- och utbildningsförvaltningen har behov av mer lokalyta i Hagge skola inför höstterminen Tekniska kontoret har tagit fram ett förslag med en modulbyggnad som placeras mellan skolan och Gruvfogdevägen, vilket är förankrat hos skolledningen. Leasingkostnad ca kr/månad + lokalvård, konsumtionsavgifter etc. Etablering ca kr inklusive VA, kr utan VA. Tekniska kontoret föreslår en upphandling med leasing på fyra år med friköpsklausul för en modul (180 m 2 )som är anpassad för flytt och sammanbyggnad med befintliga moduler. Medel för ovanstående finns inte i 2014 års investeringsbudget. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att uppdra till fastighetschefen undersöka finansieringsmöjligheter för att upprätta temporära lokaler vid Hagge skola Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anvisa 300,0 tkr för uppförande av temporära lokaler i Hagge skola och att finansiering sker inom 2014 års investeringsbudget och beviljade medel för ombyggnad tekniska kontoret 1,0 mkr.

6 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 41 Tfu 36 Dnr Motion om uppvärmda gångstråk Ärendebeskrivning: Kjell Midér (S) har till kommunfullmäktige inlämnat motion där det föreslås att möjligheterna till att använda returvärme för att hålla gångstråken i centrala Smedjebacken is- och snöfria utreds. Därutöver kartlägga vilka gångstråk som ska ingå och kostnaderna för genomförandet. Yttrande: Arbetet med centrumutveckling av Smedjebackens tätort har påbörjats för flera år sedan och fortgår alltjämt och i detta är trafiken en viktig del. Målsättningen var att planeringen skulle färdigställas 2013 och inkludera en detaljplan för centrum och ett analysarbete tillsammans med fastighetsägarna med målsättning att leda fram till en tydlig riktning för centrum, både vad gäller gestaltning, fastighetsfrågor och trafik. Vi är även med i en förstudie som rör små kommuners möjligheter att skapa attraktiva centrumkärnor. I detta ingår även möjligheterna att nyttja returvärme från fjärrvärmen på föreslaget sätt. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att då planering för centrumutvecklingen fortgår och innefattar förslaget om returvärme till gångstråk anse motionsskrivelsen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att då planering för centrumutvecklingen pågår och innefattar förslaget om returvärme till gångstråk anse motionsskrivelsen besvarad.

7 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 42 Tfu 37 Dnr Motion om trafiksituationen i Smedjebackens tätort Ärendebeskrivning: Göran Engström (C) har till kommunfullmäktige inlämnat motion med förslag att kommunstyrelsen får i uppdrag att starta ett långsiktigt utvecklingsarbete för att få en praktiskt och fungerande trafiksituation i Smedjebackens centrum. Yttrande: Arbetet med centrumutveckling av Smedjebackens tätort har påbörjats för flera år sedan och fortgår alltjämt och i detta är trafiken en viktig del. Målsättningen var att planeringen skulle färdigställas 2013 och inkludera en detaljplan för centrum och ett analysarbete tillsammans med fastighetsägarna med målsättning att leda fram till en tydlig riktning för centrum, både vad gäller gestaltning, fastighetsfrågor och trafik. Vi är även med i en förstudie som rör små kommuners möjligheter att skapa attraktiva centrumkärnor. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att då arbetet med centrumutveckling av Smedjebackens tätort fortgår vilket även innefattar trafiksituationen anse motionsskrivelsen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att då planering för centrumutvecklingen av Smedjebackens tätort pågår vilket även innefattar trafiksituationen anse motionsskrivelsen besvarad.

8 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 43 Tfu 38 Dnr Motion om upprättande av koloniträdgårdar Ärendebeskrivning Christer Larsson (V) har till kommunfullmäktige inlämnat motion med förslag att kommunen avsätter lämplig mark för upprättande av koloniträdgårdar samt gör övriga förberedelser som erfordras. Motionen remitterades till tekniska kontoret för yttrande. De förfrågningar som inkommit de senaste 10 åren har varit från hyresgäster hos Bärkehus AB. Bärkehus AB:s styrelse har behandlat frågan och är positiva till idén om koloniträdgårdar, man anser dock inte att Bärkehus AB ska ansvara för eller bedriva sådan verksamhet. Styrelsen beslutade att Bärkehus AB kan upplåta mark om det bildas en trädgårdsförening eller annan organisation som är ansvarig för koloniträdgårdarna. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att, med hänvisning till Bärkehus AB:s beslut om att mark kan upplåtas under förutsättning att en förening eller organisation ansvarar för koloniträdgårdarna, anse motionsskrivelsen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till Bärkehus AB:s beslut om att mark kan upplåtas under förutsättning att en förening eller organisation ansvarar för koloniträdgårdarna anse motionsskrivelsen besvarad.

9 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 44 Au 12 Dnr Motion om upprustning av Malingsbo-Kloten området Ärendebeskrivning: Calle Morgården (MP) har till kommunfullmäktige inlämnat motion där det föreslås att upprusta Malingsbo-Kloten området till en standard som gör att turister upplever det som välskött och välkomnade utreds och att medel tillskjuts för ändamålet. Kommunstyrelsen remitterade motionen till utvecklingsenheten för yttrande Yttrande: Utvecklingsarbetet måste synkroniseras med de aktiviteter som redan pågår i området av andra aktörer. Entreprenören som har hyrsjöarna har fått medel av Leader Bergslagen för att undersöka förutsättningarna för utvecklingen av fisket i området. Tyvärr har det arbetet avslutats utan tydligt resultat. (Entreprenören tackade nej till projektet.) Samtidigt har Svea Skog avsevärt minskat sitt engagemang i området när det gäller underhåll av fricampingplatser, badplatser m.m. Mot denna bakgrund har vårt arbete tagit sin ansats. Inom ramen för vårt fiskeprojekt kommer vi att arbeta med Malingsbo-Kloten området. Vidare har vi kontakter med föreningen Älgmark Malingsbo-Kloten och i dessa kontakter fått fram önskemål om utvecklingsinriktningar. En utveckling av området bör bygga på ett aktivt entreprenörskap för att bli långsiktigt. Huvudansvaret för områdets utveckling vilar fortfarande på svenska staten och länsstyrelsen. Kontakt har etablerats med företrädare för Svea skog och löfte om att erhålla material för vissa upprustningsåtgärder om kommunen svarar för arbetskraft. Därutöver driver Falun-Borlängeregionen ett projekt som heter Outdoor. Det är en förstudie som handlar om att utveckla olika områden för vandring, cykling, snöskoter m.m. och där har Smedjebacken angett Malingsbo-Kloten som ett viktigt område. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen.

10 Kommunstyrelsen Forts Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till de aktiviteter som pågår och som berör Malingsbo-Kloten området anse motionsskrivelsen besvarad. Mot beslutet reserverar sig Calle Morgården (MP).

11 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 45 Au 13 Dnr Motion om samverkan med andra kommuner gällande IT-enhet och personalavdelning Ärendebeskrivning Lotta Gunnarsson (M) inlämnade följande motionsskrivelse: Moderaterna vill i samband med budgetarbetet inför kommande period uppdra åt kommunstyrelsen att undersöka och konsekvensbeskriva möjligheter att minska sårbarheten i viktiga stödfunktioner. Som liten kommun med begränsade möjligheter har vi ofta svårigheter att rekrytera olika spetskompetenser och chefstjänstemän, vilket gör oss väldigt sårbara. Vi anser att vi för våra kommuninvånares bästa därför behöver utreda olika möjligheter för att kvalitetssäkra viktiga funktioner och samtidigt minska sårbarheten. Vi vill ha utrett och belyst, på olika nivåer och sätt, utökad samverkan med andra kommuner gällande följande områden IT-enheten, i samverkan med andra kommuner Personalavdelningen, den personalekonomiskt administrativa delen med ekonomiprogram, registrering m.m. Motionen har remitterats till kansliavdelningen för yttrande. Yttrande: IT-enheten, i samverkan med andra kommuner Kommunens IT-avdelning arbetar strukturerat med planering för hur kommunkoncernens kontinuitetsplanering av IT-funktionen ska kunna säkerställas. Detta arbete inkluderar bl a samverkan med länets kommuner som ett pilotexempel på kommunsamverkan omkring systemintegrationer. I pilotförsöket testas teknik och juridik för att möjliggöra delnivåer utan att för den delen avveckla den egna IT-förvaltningen. Systemintegrationer kommer att vara en grundbult i de flesta av kommunernas framtida etjänster. Här uppnår vi fördelar där samverkan är ett medel istället för ett mål.

12 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts Den andra åtgärden för att säkra kontinuiteten av kommunens IT-förvaltning kommer att inledas under sensommaren i form av en upphandling av IT-partner. Ett partneravtal utgör istället för produktavtal från kammarkollegiet eller SKL- Kommentus en tillgång till en bred kompetens (men naturligtvis även produkter som datorer och program). Bedömningen är att kommunernas framtida IT-behov kräver agila metoder där just följsamheten till verksamheternas behov bäst låter sig hanteras av en egen IT-avdelnng som tar hjälp av en partner med stor bredd och samtidig erfarenhet från IT i offentlig sektor. Ett traditionellt outsourcingavtal känns som Stockholms Stad är ett typexempel i nutid på att outsourcingen till Volvo-IT inte blev så lyckat för staden. Historiskt har vi samma erfarenhet från Borlänge kommun I Borlänge har man tillbringat de senaste 8 åren med att reparera den skada outsourcingen medförde. Så sent som i april 2013 återanställde Borlänge en IT-chef med ansvaret för drift och förvaltning av IT. Personalavdelningen, den personalekonomiskt administrativa delen med ekonomiprogram, registrering m.m. Inom Falun-Borlänge regionen pågår utredning om samverkansmöjligheter inom dessa områden. Ekonomicheferna tror i första hand på att jobba tillsammans med kommunernas processer. Erfarenhetsutbyte och viss samverkan kring frågor som e-handel, e-fakturor, integrationer, utbildningar och viss teknisk samordning. Diskussionen har även inkluderat möjligheterna till gemensamma ekonomisystem, men det bedöms inte möjligt då det idag är tre olika leverantörer och ekonomisystemen även är kopplade till andra verksamhetssystem. Personalcheferna träffas även de regelbundet och diskuterar samverkansmöjligheter och kompetensutveckling. Kommunen använder idag Personec som lönesystem och huvuddelen av våra medarbetare nyttjar självservice för rapportering av tjänstgöring, ledigheter etc. Antalet medarbetare på personalavdelningen har reducerats med 1,0 löneförrättartjänst fr.o.m Idag 5,0 tjänster på avdelningen där lönehanteringen har reducerats till endast en liten del av det arbete som utförs.

13 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att med hänvisning till pågående arbete anse motionen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till pågående arbete anse motionen besvarad.

14 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 46 Au 16 Dnr Motion om kommunchef Göran Engström (C) har inlämnat motionsskrivelse med förslag om att tjänst som kommunchef ska inrättas. Motionsskrivelsen är överlämnad till kommunstyrelsens ordförande för handläggning. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Från kommunstyrelsens ordförande Leif Nilsson (S) föreligger yttrande över motionen. Bil Leif Nilsson (S) yrkar avslag på motionen. Jan Tholerus (C) yrkar bifall till motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: att avslå motionsskrivelsen. Mot beslutet reserverar sig Jan Tholerus (C).

15 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 47 Au 11 Dnr Medborgarförslag om införande av trådbunden Internet- och telefonuppkoppling i skolor och förskolor i Smedjebackens kommun Ärendebeskrivning: Ett medborgarförslag med begäran om att Smedjebackens kommun använder trådbunden Internet- och telefonuppkoppling istället för trådlös i alla kommunala förskolor, grundskolor och gymnasieskolor för att minska risken för ohälsa bland elever och personal har inlämnats till kommunfullmäktige. Bil Yttrande: Inom Miljödepartementets ansvarsområde finns Strålsäkerhetsmyndigheten som har ett samlat ansvar inom områdena strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning, nu och i framtiden. Under 2013 presenterades ett par pressmeddelanden som berör frågeställningen i medborgarförslaget. Pressmeddelande: Inga skadliga hälsoeffekter från mobilbasstationer eller trådlösa nätverk De nordiska strålsäkerhetsmyndigheterna anser inte att exponering orsakad av radiosändare och liknande utgör någon fara för allmänheten. Strålsäkerhetsmyndigheterna i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island anser inte att det finns någon anledning att minska allmänhetens exponering från basstationer, tv- och radiosändare eller trådlösa nätverk från dagens nivåer. I själva verket skulle ett minskat antal basstationer för mobiltelefoner kunna öka allmänhetens exponering för radiovågor. Dagligen exponeras vi alla för olika typer av radiovågor - överallt. Men nivån för den exponering vi utsätts för är en tusendel av rekommendationerna från den internationella strålskyddskommissionen för icke-joniserande strålning (ICNIRP). De nordiska strålsäkerhetsmyndigheterna ser därför ingen anledning att vidta åtgärder för att minska exponeringen för radiovågor. Forskning på hälsoeffekterna av elektromagnetiska fält måste dock fortsätta. Många tillämpningar har bara använts under 20 år och alla effekter av långvarigt användande är ännu inte kända.

16 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts De nordiska strålsäkerhetsmyndigheterna betonar att exponeringen från mobiltelefonerna alltid måste beaktas i samband med utformning av mobiltelefonnät. Mobiltelefoner är en större källa till exponering för allmänheten än mobilbasstationer. Om antalet basstationer minskar så behöver mobiltelefonerna använda högre effekt för att få samma kontakt med basstationen, vilket ökar exponeringen hos den som ringer. Ofarligt med trådlösa datornätverk ur strålskyddsynpunkt Det finns inget vetenskapligt stöd för att radiovågor från trådlösa datornätverk innebär några hälsorisker. Det finns därför av strålskyddskäl ingen anledning att undvika att installera trådlösa datornätverk i förskolor eller skolor. Det skriver Strålsäkerhetsmyndigheten i ett brev till landets skolor. Strålsäkerhetsmyndigheten har fått kännedom om att förskolor och skolor fått information från den opinionsbildande insamlingsorganisationen Strålskyddstiftelsen. I sin information varnar stiftelsen om hälsoriskerna med bland annat trådlösa datornätverk. Men myndigheten anser att Strålskyddstiftelsens budskap inte vilar på vetenskaplig grund. Därför har myndigheten skickat ett brev till landets skolor. Vi har skickat det här brevet eftersom det inte finns några vetenskapligt grundade misstankar om hälsorisker med radiovågorna från trådlösa datornätverk. Vi vill inte att stiftelsen ska få stå oemotsagda, säger Hélène Asp, enhetschef på Strålsäkerhetsmyndigheten. Den som vistas i närheten av ett trådlöst datornätverk exponeras endast för mycket låga nivåer av radiovågor. Strålsäkerhetsmyndigheten har även mätt radiovågor från trådlösa datornätverk i skolmiljö. Mätningarna visade att radiovågorna är så svaga att det motsvarar normal bakgrundsnivå i stadsmiljö och långt ifrån de nivåer som medför hälsorisker. Det finns ingen anledning att av strålskyddsskäl undvika att installera trådlösa datornätverk i skolmiljöer. Det anser i stort sett alla världens strålsäkerhetsmyndigheter, och även Världshälsoorganisationen (WHO), säger Hélène Asp.

17 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att med hänvisning till strålskyddsmyndighetens information ej vidta någon åtgärd utifrån förslagsställarnas begäran. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till strålskyddsmyndighetens information ej vidta någon åtgärd utifrån förslagsställarnas begäran. I beslutet deltar ej Calle Morgården (MP)

18 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 48 Au 14 Dnr Medborgarförslag skyltning Bil Ärendebeskskrivning: Medborgarförslag har inlämnats av Anna-Britta Hägerman , om uppsättande av skyltar vid infarterna. Kommunstyrelsen beslöt att remittera medborgarförslaget till utvecklingsenheten för yttrande. Yttrande: Utvecklingsenheten har sedan uppdraget erhölls tagit fram en rad olika förslag till välkomstskyltar. Det som är klart är avtal om fysisk plats för skyltning från Borlängehållet, vid infarten till Vikersvik. De fysiska platserna för skyltning utmed riksväg 66 har diskuterats i olika forum och i olika varianter. Medel för ändamålet avsattes i 2012 års investeringsbudget, men då ny grafisk profil skulle tas fram inväntades detta beslut. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att medborgarförslaget anses besvarat genom att planering pågår för uppsättande av infartsskyltar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att medborgarförslaget anses besvarat genom att planering pågår för uppsättande av infartsskyltar.

19 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 49 Au 15 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsen två gånger varje år redovisa de motioner och medborgarförslag som inte har beretts färdigt. Redovisningen ska göras på fullmäktiges ordinarie sammanträden i april och november. Nedan redovisas obesvarade motioner och medborgarförslag: Dnr Motion angående Uvbergets utsiktsplats Inlämnad av Calle Morgården (MP) Motionsskrivelsen är remitterad till kansliavdelningen för framtagande av yttrande Dnr Motion om microföretag Inlämnad av Vanja Karlsson (V) Motionsskrivelsen är remitterad till näringslivsenheten för yttrande Dnr Motion angående uppförande av skolmodul i Hagge istället för uppvärmt bad vid Prästa Inlämnad av Lotta Gunnarsson (M), Göran Engström (C) och Calle Morgården (MP) Motionsskrivelsen är remitterad till tekniska kontoret för yttrande Dnr Medborgarförslag om inrättande av ett uppmuntranspris Inlämnat Medborgarförslaget är remitterat till kansliavdelningen för framtagande av yttrande.

20 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts Dnr Medborgarförslag om uppsättning av solcellstak Inlämnad Medborgarförslaget är remitterat till tekniska kontoret för yttrande Dnr Medborgarförslag om att kommunen anlägger en BMX/mountainbike-bana för barn, vuxna och ungdomar vid Herosområdet. Inlämnat Medborgarförslaget är remitterat till fritidskontoret för yttrande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att godkänna redovisningen och avvakta att motionerna respektive medborgarförslagen besvaras.

21 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 50 Au 10 Dnr Smedjebackens kommuns tillgänglighetspris Bakgrund Fredrik Rönning (S) och Ingemar Hellström (S) har till handikapprådet inlämnat följande skrivelse och förslag: Drygt en miljon människor i Sverige har en funktionsnedsättning. Samhället måste på alla sätt utformas så att funktionsnedsättning inte blir ett hinder för dem. Förbättrad tillgänglighet är en viktig demokratifråga eftersom det leder till bättre förutsättningar för människor med funktionshinder att studera, arbeta och delta i samhällslivet. Smedjebackens kommun har nyligen antagit en ny tillgänglighetsplan och handikappolitiskt program. Dessa ökar på ett bra sätt kommunens ambitioner med att öka tillgängligheten. Det finns också riksdagsbeslut på att alla enkelt avhjälpta hinder ska vara åtgärdade Det finns många, både inom kommunens förvaltningar och bland ortens företag, som gör mycket för att förbättra tillgängligheten för kommunmedborgarna. Vi skulle vilja att dessa uppmärksammas på ett positivt sätt. Det skulle kunna ske genom ett årligt tillgänglighetspris till den organisation som har gjort mest för att öka tillgängligheten i Smedjebackens kommun. Handikapprådet ställde sig bakom förslaget. Yttrande: Förslag till riktlinjer Syftet med att inrätta ett tillgänglighetspris är att uppmuntra till åtgärder som ökar tillgängligheten för alla i Smedjebackens kommun. Priset delas ut till någon som aktivt arbetat med åtgärder för att uppnå detta. Det kan ske genom fysiska anpassningar av lokaler och miljöer eller genom att tillgängliggöra information på olika sätt. Priset delas ut en gång årligen i samband med att något större evenemang anordnas i kommunen. Nominering sker senast 30 april respektive år och inlämnas till omsorgsnämndens förvaltning. Kommunens handikappråd har att utse pristagare. Priset består av ett diplom och minnesgåva.

22 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att inrätta ett tillgänglighetspris med följande riktlinjer: Syftet med att inrätta ett tillgänglighetspris är att uppmuntra till åtgärder som ökar tillgängligheten för alla i Smedjebackens kommun. Priset delas ut till någon som aktivt arbetat med åtgärder för att uppnå detta. Det kan ske genom fysiska anpassningar av lokaler och miljöer eller genom att tillgängliggöra information på olika sätt. Priset delas ut en gång årligen i samband med att något större evenemang anordnas i kommunen. Nominering sker senast 30 april respektive år och inlämnas till omsorgsnämndens förvaltning. Kommunens handikappråd har att utse pristagare. Priset består av ett diplom och minnesgåva. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att inrätta ett tillgänglighetspris med följande riktlinjer: Syftet med att inrätta ett tillgänglighetspris är att uppmuntra till åtgärder som ökar tillgängligheten för alla i Smedjebackens kommun. Priset delas ut till någon som aktivt arbetat med åtgärder för att uppnå detta. Det kan ske genom fysiska anpassningar av lokaler och miljöer eller genom att tillgängliggöra information på olika sätt. Priset delas ut en gång årligen i samband med att något större evenemang anordnas i kommunen. Nominering sker senast 30 april respektive år och inlämnas till omsorgsnämndens förvaltning. Kommunens handikappråd har att utse pristagare. Priset består av ett diplom och minnesgåva.

23 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 51 Au 17 Dnr Fiber till Vads skola Den samverkan som under en tid har pågått i Vad om att ansluta intresserade fastighetsägare till bredband har resulterat i att statliga medel har beviljats av Länsstyrelsen för ett genomförande. I samband med detta finns möjligheter att ansluta Vads skola till bredband. En kostnad som uppgår till 200,0 tkr. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anvisa 200,0 tkr för anslutning av Vads skola till bredband genom omdisponering i 2014 års investeringsbudget tekniska kontoret 1,0 mkr.

24 Kommunstyrelsen Ks 52 Dnr Arvoden till röstmottagare på valdagen Arvodena till röstmottagare har varit oförändrat sedan år Valnämnden beslöt att föreslå kommunfullmäktige: att höja arvodena till röstmottagare med 200 kronor till följande nivå: Valdistrikt med öppethållande 8-21 och 8-20 Ordförande och vice ordförande 2 200:-- Övriga 2 000:-- Valdistrikt med begränsat öppethållande Ordförande och vice ordförande 2 000:-- Övriga 1 800:-- att de röstmottagare som tjänstgör vid båda valen, 25 maj och 14 september, erhåller ett extra engångsarvode på 500 kronor som utbetalas efter valet i september. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att höja arvodena till röstmottagare med 200 kronor till följande nivå: Valdistrikt med öppethållande 8-21 och 8-20 Ordförande och vice ordförande 2 200:-- Övriga 2 000:-- Valdistrikt med begränsat öppethållande Ordförande och vice ordförande 2 000:-- Övriga 1 800:-- att de röstmottagare som tjänstgör vid båda valen, 25 maj och 14 september, erhåller ett extra engångsarvode på 500 kronor som utbetalas efter valet i september.

25 Kommunstyrelsen Ks 53 Dnr Köpekontrakt By och Bengtsgård 34:30 Ärendebeskrivning Smedjebackens kommun säljer fastigheten By och Bengtsgård 34:30, Vikersvikvägen 27 om m 2 enligt föreliggande förslag till köpekontrakt. Bil Köpeskilling: kronor. Kommunstyrelsen beslutar att försälja fastigheten By- och Bengtsgård 34:30 på villkor enligt upprättat köpekontrakt att utse kommunens firmatecknare underteckna erforderliga handlingar.

26 Kommunstyrelsen Ks 54 Dnr Full mobiltäckning i Smedjebackens kommun Ärendebeskrivning Göran Engström (C) har inlämnat en skrivelse till miljö- och byggnadsnämnden med en uppmaning att ansvarig nämnd och kommunledningen ska ta fram en plan med underlag för att möjliggöra en snabbstart för full mobiltäckning i kommunen. Bil Miljö- och byggnadsnämnden har behandlat ärendet den 18 mars 2014 och anger att nämndens roll i utbyggnationen av nätet för mobiltelefoni inom kommunen, innebär handläggning av prövningar och samråd enligt plan- och bygglagen samt miljöbalken i samråd med nyetablering av basstationer och master. Miljö- och byggandsnämnden beslöt att meddela Göran Engström att nämndens ambition är att underlätta mobilnätsutbyggnaden genom effektiv handläggning av prövningsärendena. I övrigt överlämnas ärendet till kommunstyrelsen vad gäller möjligheten att driva frågan om utbyggnadstakt. Kommunstyrelsen beslutar att remittera Göran Engströms (C) skrivelse till kansliavdelningen.

27 Kommunstyrelsen Ks 55 Dnr Samlokalisering av utförarenheter samt VA-avdelning Från den 1 januari 2014 överfördes utförarenheterna i kommunens tekniska verksamhet till Bärkehus och Smedjebacken Energi & Vatten. En styrgrupp är tillsatt och har bland annat arbetat med att se över lokaldisponeringen för bolagen och för kommunens tekniska verksamhet. Ett förslag till samlokalisering av utförarenheter samt VA-avdelningen har tagits fram. Bil Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig positiv till föreslagen samlokalisering av utförarenheten samt VA-avdelning.

28 Kommunstyrelsen Ks 56 Dnr Årsredovisning 2013 Smedjebacken Energi & Vatten AB Från Smedjebacken Energi & Vatten föreligger årsredovisning för år Bil Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med beaktande lägga årsredovisningen för år 2013 till handlingarna.

29 Kommunstyrelsen Ks 57 Dnr Årsredovisning 2013 Smedjebacken Energi Nät AB Från Smedjebacken Energi Nät Ab föreligger årsredovisning för år 2013.Bil Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med beaktande lägga årsredovisningen för år 2013 till handlingarna.

30 Kommunstyrelsen Ks 58 Dnr Årsredovisning 2013 Bärkehus AB Från Bärkehus AB föreligger årsredovisning för år Bil Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med beaktande lägga årsredovisningen för år 2013 till handlingarna.

31 Kommunstyrelsen Ks 59 Dnr Likabehandlingsplan 2014 Ärendebeskrivning Förslag till revidering av likabehandlingsplanen har upprättats. Bil I kommunens likabehandlingsplan - det dokument som styr arbetet för likabehandling av anställda i kommunens verksamheter - behandlas jämställdhet, mångfald, och förbud mot diskriminering i arbetslivet. Dokumentet består av två delar: Den första delen beskriver kommunens ansvar utifrån lagar och föreskrifter, samt den policy som kommunfullmäktige antagit. Den andra delen beskriver målen med likabehandlingsarbetet. Den delen utvärderas och revideras varje år. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att fastställa föreliggande förslag till revidering av likabehandlingsplan 2014.

32 Kommunstyrelsen Ks 60 Delegationsärenden Ekonomichefens beslut enligt beviljad delegation har beslutat att ombilda byggnadskreditiv om SEK vid Kommuninvest i nytt lån om SEK hos Kommuninvest med nr Nr 2/2014 Gatuchefens beslut enligt beviljad delegation gällande utfärdande av parkeringstillstånd. Nr Teknik- och fritidsutskottets beslut 19-30

33 Kommunstyrelsen Ks 61 Anmälan om anställning Omsorgsförvaltningen Johanna Hahne, undersköterska tillsvidare Angelica Åhlström, undersköterska Nina Dahlgren, vårdbiträde i hemtjänst Sylvia Weiniger, vårdbiträde Kirsti Eilinko, vårdbiträde tillsvidare Karin Spångmyr, undersköterska tillsvidare Jonas Segelström, vårdare Angelina Larsson Brunk Sandra Nykvist, vårdbiträde öppen vård Marie Sääf, undersköterska Mari Clevenpalm, undersköterska Elisabeth Jansson, undersköterska Saiphin Kanthadee, undersköterska Maria Östby, undersköterska Maria Östby, undersköterska Maria Östby, undersköterska Ida Pettersson Meden, undersköterska Carolina Norström, undersköterska Nina Dahlgren, vårdbiträde i hemtjänst Jill Carlsson, vårdbiträde öppen vård Isabella Gustavsson, undersköterska Lisa Nilsson, undersköterska Malin Hjelm, undersköterska Annelie Fahgén, undersköterska Levina Norgren, undersköterska tillsvidare Uutela Kirsi Virkkala, undersköterska Anna Granbom, undersköterska Anna Eriksson, pers. ass/undersköterska tillsvidare Familje- och utbildningsförvaltningen Camilla Söderström, skolsköterska tillsvidare Kerstin Persson, skolsköterska tillsvidare Eva Gustavsson, skolkurator Kerstin Tunér, barnskötare Daniel Grenehag, lärare tillsvidare Victoria Tängvall, vik lärare

34 Kommunstyrelsen Forts. Kulturförvaltningen Anna Johnsson, assistent Eija Johansson, assistent Kommunstyrelsen Hedi Slimene, projektarbete Sandra Tägtström, projektanställd Ahmed Sabrie Halane, projektarbete Rose-Marie Norling, projektanställning Monica Gustafsson, projektarbete Christer Hellberg, projektanställd Nanny Olsson, kock/kokerska Hans Ladebusch, projektarbete Hans-Gunnar Pettersson, projektanställd Kurt Wennerström, projektarbete Karl-Olov Westman, parkarbetare tillsvidare Sara Schmidt, projektarbete Lisa Hillbom, kock/kokerska tillsvidare Johanna Otterberg, projektanställning Mikael Liss, projektanställd

35 Kommunstyrelsen Ks 62 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 2014:1 Cirkulärhantering år 2014 samt abonnemang på cirkulär år 2014 och cirkulärförteckning år :4 Ändringar i socialförsäkringsbalken fr.o.m. den 1 januari :5 Brott mot utlänningslagen då arbetstillstånd saknats 2014:6 Budgetförutsättningar för åren :7 Ny lag om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn 2014:8 Arbetsdomstolens dom 2014 nr. 14 om det skett en verksamhetsövergång enligt 6 b LAS när kommun tillfälligt övertog driften av personalig assistans i brukares hem 2014:9 Ett nytt beräkningssätt införs i Allmänna bestämmelser

36 Kommunstyrelsen Ks 63 Meddelanden Minnesanteckningar förda vid GYSAM ledningsgrupp Protokoll från Ekomuseum Bergslagens styrelsemöte Miljö- och byggnadsnämndens protokoll Hjälpmedelsnämnden Dalarna protokoll

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-04-28

Kommunfullmäktige 2014-04-28 Kommunfullmäktige 2014-04-28 Plats och tid Fritidsgården, Morgårdshammar klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-02-05

Kommunstyrelsen 2013-02-05 Kommunstyrelsen 2013-02-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kjell Midér (S) Margareta Åhrman (S) Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Medborgarförslag om införande av trådbunden internet- och telefonuppkoppling

Medborgarförslag om införande av trådbunden internet- och telefonuppkoppling Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-06-05 Handläggare Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Medborgarförslag om införande

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-10-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-11-04 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(17) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, onsdagen den 19 september 2018 kl 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist 1(15) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 24 april 2017, klockah 18:00-21:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, måndagen den 20 mars 2017, klockan 10:30-11:15 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Helena Andersson (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Mohammed

Läs mer

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.00-09.10, 10.30-11.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) vice ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-04

Kommunstyrelsen 2012-09-04 Kommunstyrelsen 2012-09-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.40 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP)

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-01-12 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-01-12 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-12 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-9.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.45 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Utses att

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Folkets hus, Måndagen den 16 december 2013, kl. 09.00 09.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-02-27 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-09.15 Beslutande Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunchef Johan Eriksson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer