Karolinerritten 2015 Wången Duved Karl XIV Johans väg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karolinerritten 2015 Wången Duved Karl XIV Johans väg."

Transkript

1 Tisdag 11 augusti 2015/Wången Dag 1. Samling på Wången med hästar och ryttare. Vi kan erbjuda hämtning av hästen hemma i stallet med hjälp av vår samarbetspartner Gunnar Olsson. Egna uppkörda hästar ankommer tisdag, blir uppstallade och veterinärbesiktigade för att kunna passera in och ut EU/Norge. Hästar som kommer tisdag måste själva ha besörjt detta på sin hemort och medföra ett gällande intyg från besiktigande veterinär. Är hästen på plats senast tisdag förmiddag blir den besiktigad av veterinär kopplad till ritten. Genomgång av hovar, utrustning, veterinärbesiktning och allmän förberedelse för den kommande ritten. Boendet sker i en nybyggd hotelldel, Wanger, med bra komfort och en trevlig bastu. Äter gör vi gott på Wångens Värdshus. Det är upp till var och en att ta sig till Wången, vi hjälper gärna till med lämpliga kontakter för att lösa praktiska transportproblem. Lista på dessa kontakter bifogas som en del av programmet. 12:00 Lunch serveras på Wångens wärdshus. 13:00 Alla borde ha kommit och kommit i ordning med egen häst och boende. Vi samlas kring en kopp kaffe med ett gemensamt goddag och vem är Du & jag. Information om vad som kommer att hända härnäst. Utdelning av slängkappor, schabrak och grimskaft. 14:00 Veterinärbesiktning, sadling och en liten stilla promenad så hästar och ryttare får nosa lite på varandra. Ryttarna är iklädda sina slängkappor. Allmänt hästpyssel och hästarna står i samma stall så har de tid att under natten klara ut sista skvallret och även de vem som är vem bland de fyrfota. 16:30 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagen ritt och 17:00 Egen tid med möjlighet till bastu men en god öl och en fantastisk utsikt. 18:30 Välkomstdrink med goddag från anläggningen med dess historia. 19:00 Middag modell 3-rätters med tillhörande dryck öl/vin, 1 glas till förrätt och två glas till varmrätt. 3 km. Typ av väg; Grusvägar Onsdag 12 augusti 2015/Wången Dag 2. Allmän hästtillsyn, gemensam utridning för att hästar och ryttare skall ges möjlighet att komma till rätta i gruppen och bekanta sig med nya hästar och ryttare.

2 07:00 Hästfrukost i form av hö och en liter kraft, sköts av var och en. 08:00 Ryttarfrukost 09:00 Genomgång av dagens händelser och även en genomgång av det stora programmet där det ges möjlighet att för den enskilde ställa frågor och få svar. Även genomgång hur vi tänker kring att ta hand om vår häst och hur vi på en sådan här långritt bör tänka och agera så att alla får det så bra som möjlighet. En tur med hästarna och nu höjer vi ribban på agerande för att allt skall fungera med kommunikation, vattning, möjliga hinder, raster och uppbindning. Förmiddagens mål är Glösa, med Älgklanens folk där vi serveras kultur, historia och en välsmakande älginspirerad lunch. Efter lunch ytterligare ridning och nu lite längre där vi fikar någonstans ute i naturen och får möjlighet att hantera hästen under rast med andra hästar. 16:00 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagen ritt och 16:30 Egen tid med möjlighet till bastu men en god öl och en fantastisk utsikt. 17:30 Drink före maten och den karolinska historien framförd av kaptenen av Guds Nåde, Eric Faber, även en förklaring till varför vi rider just denna sträcka. 18:00 Middag modell 3-rätters med tillhörande dryck öl/vin, 1 glas till förrätt och två glas till varmrätt. 25 km. Typ av väg; Asfalt, grusvägar och vattenövergång. Torsdag 13 augusti 2015/Wången - Fäviken Dag 3. Denna första dag är kanske också den som kan kännas som mest arbetsam för både häst och ryttare, beroende på längd och tid. Denna första riktiga dag har visat sig ge mycket kunskap om insikt inför de kommande dagarna. Vi färdas mycket på skogsbilvägar och tempot kommer inte att vara hårt men väl vägvinnande. 03:00 Hästfrukost i form av hö och 1 liter kraftfoder, sköts av var och en. 04:00 Ryttarfrukost, var och en ser till att ha med sig lite att tugga på i form av vatten och choklad, russin etc.. Utcheckning från Wången, lastande av all personlig utrustning på trossbilen. 04:45 Uppsuttet korum framför Wångens Wärdshus och tid för var och en att samla tankarna. 05:00 Avmarsch från Wången och vi följer vägen förbi Alsens k:a, upp till Tanne, via Kluk och grusvägen fram till förmiddagskaffet. 07:00 FM-kaffe serveras vid avtaget mot Skåhällbodarna och genom trossbilen så har ryttarna möjlighet att korrigera klädsel och annat. 07:30 Vi fortsätter på skogsbilvägarna fram mot vår lunch. 10:30 Lunchen serveras vid Skåhällbodarna genom trossens försorg. Här finns tid för lite vila och översyn av hästen.

3 11:30 Vi fortsätter skogsbilvägarna ner till Kallsjön. 13:30 EM-kaffe serveras vid Kallsjöns strand av vår förnämliga tross. 14:00 Då tar vi sista etappen fram till Fäviken och följer Kallsjön strand/grusbilväg. 16:30 Framme på Fäviken tar var och en hand om sin häst med vård och skötsel efter en dags ritt i form av duschning, hov översyn och allmänt ompyssel. Vi ankomst får hästarna en liter kraftfoder. Hästarna står i gemensam hage med god tillgång till bete och om så skulle behövas extra torrhö. 17:00 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagen ritt och 17:15 Incheckning av ryttare med tid för bastu och skön avkoppling. 19:00 Drink före maten och en presentation av Fävikens egendom. 19:30 Middagen serveras i magasinet och här kan vi lova en annorlunda upplevelse, i paketet ingår lämpliga drycker. 48 km. Typ av väg; Grusväg, skogsbilväg, stigar, 700 meter asfalt. Fredag 14 augusti 2015/Fäviken - Duved Dag 4. Denna dag kommer säkert gårdagen kännas för en del men å andra sidan kommer dagen mest bestå av skritt och fjällridning. Mycket spektakulärt med storslagna vyer. Blir mycket uppför och smala fjällstigar, detta kommer vi noga prata om på Wången. 06:30 Ryttarfrukost 07:30 Hästarna sadlas i samband med att de får en liter kraftfoder, svårt att ge i hagen på ett lugnt sätt. 08:00 Uppsuttet och klart för avmarsch. Allt bagage är lastat på trossbilen. Vi genomför som brukligt är i militära sammanhang fältkorum. 09:30 FM-kaffe serveras i Huså och genom trossbilen så har ryttarna har möjlighet att korrigera klädsel och annat. Här får vi också berättat den gruvliga historien om Huså gruva. 10:00 Färden fortsätter gruvvägen upp till Bjelkes gruva och genom lite snårskog innan vi kommer ut på kalfjället med en vidunderlig utsikt ner mot Kallsjön, bort mot gränsfjällen mot Norge och så småningom ner i Ullådalen. 12:00 Lunchen serveras på Buustamons Fjällgård och börjar med ett kort besök i deras eget gårdsbränneri. Lunchen på Buustamon är alltid lika välsmakande. 13:30 Ritten fortsätter efter Ullådalsvägen, ner i Bjelke området och ut i störtloppet med avslut nere i målområdet där vi också berättar om det vi ser. Vägen går vidare på ängavägen bort mot Duved där vi ställer hästarna i gemensam hage efter sedvanlig skötsel och utfodring. 16:30 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagen ritt och Taxi hämtar ryttarna för transport till boendet i Åre där också det personliga bagaget finns framkört. Egen tid med by promenad, bastu, vila eller vad som nu känns bäst. 18:30 Vi tar en drink på hotellet för att också få lite lokalhistoria.

4 19:300 Middag modell 3-rätters med tillhörande dryck öl/vin 1 glas till förrätt och två glas till varmrätten, på en av Åres bättre restauranger. 46 km. Typ av väg; Fjällväg, fjällstig, lite asfalt, skidbacke och grusväg med 1 km asfalt på slutet. Lördag 15 augusti 2015/ Duved - Stor-Rensjön Dag 5. Hästtillsyn, frukost och iväg, vi följer vägen upp mot Nordhallen, Njarka, Bodjöbränna, Skalstugevägen och fram till Stor-Rensjön. 06:30 Ryttarfrukost på hotellet och taxi tar ryttarna till Duved. 07:30 Sadling av hästar i samband med att hästarna får frukost då det är svårt att ge kraftfoder i hage utan bråk och osäkerhet. 08:00 Uppsuttet och klart för avmarsch. Allt bagage är lastat på trossbilen vid hotellet i Åre men finns med i Duved utifall någon skulle behöva något. Vi genomför som brukligt är i militära sammanhang fältkorum. 10:00 Ankomst till Nordhallen och förstärkt historisk dryck serveras. 10:30 Vi fortsätter vår ritt och fram till en vacker rastplats där hästarna vattnas och vi själva får en god lunch ute i det fria. 13:00 Vi fortsätter ritten ner mot Bodsjöedet där vi lastar hästarna för transport fram till Saxvallen. Gästerna åker taxi. 15:00 Här serveras vi eftermiddagskaffe innan vi tar tag i dagens sista etapp. 15:30 Vi tar oss an den härliga fjällvägen som leder oss upp till Stor-Rensjön, en plats som på sin tid beboddes av 25 personer spridda på tre gårdar. Vi tar hand om våra hästar på bästa sätt, ger dem kraftfoder och placerar i hage. 17:30 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagen ritt och Vi kommer här att bo lite enklare och med tillgång till bastu vid sjön och vidhängande tvättmöjligheter, torrtoa. 19:00 Välkomstdrink med goddag från själva anläggningen. 19:30 Middag modell 3-rätters, med tillhörande dryck öl/vin 1 glas till förrätt och två glas till varmrätten. 46 km. Typ av väg; Grusväg, skogsbilväg, asfalt 500 m och fjällväg. Söndag 16 augusti 2015/ Stor-Rensjön Skalstugan. Dag 6. Frukost, hästpåklädning och iväg på den vackra fjällvägen vi red upp igår, förbi Saxvallen och på lite små skogsstigar fram till Skalstugan. Denna dag blir en kort och behaglig dag fylld av vackra vyer. 07:00 Ryttarfrukost

5 08:00 Sadling av hästar i samband med att hästarna får frukost. Det är svårt att ge kraftfoder i hage utan bråk och osäkerhet. 09:00 Uppsuttet och klart för avmarsch. Allt bagage är lastat på trossbilen. Vi genomför som brukligt är i militära sammanhang fältkorum. 10:30 FM-kaffe serveras vid Saxvallen och genom trossbilen så har ryttarna har möjlighet att korrigera klädsel och annat. 13:00 Ankomst Skalkstugan https://www.facebook.com/pages/skalstugans- Stiftelse/ och vi tar hand om våra hästar som vanligt. 13:30 Försenad lunch serveras, gästerna får sina rum och ges här en extra tid att bada i den vedeldade bastun, promenera, sova, eller vad som kan kännas bra. Kaffe och tilltugg finns tillgängligt hela eftermiddagen, bastudryck finns på plats. 18:00 Drink före maten med lite skvaller om Skalstugan. 18:30 Middag 3-rätters där vi börjar med lite kräftor, tillhörande dryck serveras. 26 km. Typ av väg; Fjällväg, asfalt 300 m, skogsstigar, grusväg. Måndag 17 augusti 2015 Skalstugan Karl XIV Johan vägen Dag 7. Frukost, hästpåklädning och iväg på den bommade vägen fram till gränsen och ner till Sul för lunch. Vidare samma vackra väg ner till Gallerierna där vår transport väntar för färd tillbaka till Wången. 07:00 Ryttarfrukost 08:00 Sadling av hästar i samband med att hästarna får frukost. Det är svårt att ge kraftfoder i hage utan bråk och osäkerhet. 08:30 Uppsuttet och klart för avmarsch. Allt bagage är lastat på trossbilen. Vi genomför som brukligt är i militära sammanhang fältkorum. 10:00 Vi bjuds fm-kaffe i samband med passagen av gränsen där vi även kan komma att se gestalter från historien. 10:30 Vi ger och in i Norge och jag vågar påstå att detta är en av de vackraste vägar man kan rida på. 12:00 Ankomst Sul där lunch serveras på en lokal bondgård. 13:00 Fortsatt ridning utefter denna vackra väg ännu längre ner i Norge. 15:00 EM kaffe serveras vid ankomst till Gallerierna, punkten där den gamla Karl XIV Johans väg möter Jämtlandsvägen, väg 72 i Norge. Här väntar hästtransporter och vi sadlar av, lastar våra fyrbenta kamrater och tackar dem för att ha burit oss hit. De hästar som skall köras hem av ryttarna själva lastas av på Wången, övriga börjar sin resa hem med hjälp av Gunnar Olsson hästtransportör, samma som hämtade hästarna till ritten. 16:30 Samling för en after horse med lämplig dryck av avstämning av dagens ritt och Här tar också själva ritten slut och hästarna återvänder till Wången. Gästerna åker taxi tillbaka till Wången för att här göra en sista övernattning innan hemfärd. 17:00 Tid för bastu och annat som kan kännas bra. 19:00 En sista drink före den avslutande middagen och kanske någon klok tanke kring at knyta ihop säcken. 19:30 3-rätters middag med tillhörande dryck öl/vin 1 glas till förrätt och två glas till varmrätten. 32 km.

6 Typ av väg; Bara en stor mängd vacker gammal historisk fjällväg. Tisdag 18 augusti 2015/ Avrundning på Wången. Dag 8. 08:00 Ryttarfrukost En förmiddag som inte är som vanligt, ett antal hästar har redan farit, resterande väntar på att få åka med sin utvilade ryttare hemåt. För de ryttare som skall köra iväg med sin häst hjälper vi till att lasta och önskar en lugn och bra resa. För de som åker utan häst önskar vi trevlig resa och för de som har behov av att komma till flyg och tåg ser vi till att hjälpa till med detta. Det är vår förhoppning att ritten har varit minnesvärd på alla sätt och att Du tänker på det vi påpekade första dagen, det är inte riktigt samma häst Du kommer hem med som Du kom hit med. Ha det nu så bra så kanske vi ses någonstans någon gång framöver. Rid väl! Bästa ryttarhälsningar Joachim Nässil med sina duktiga medhjälpare

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana!

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana! Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012 08-509 04 335 Hej Jomana! Vaxholm den 14 maj 2012 Tack för er förfrågan och trevligt samtal i sent i fredags. Vi kan som sagt ta hand om din grupp den 20 juni

Läs mer

Ridturer på Island med Eldhestar

Ridturer på Island med Eldhestar Ridturer på Island med Eldhestar RIDTURER Stort utbud av ridturer på Island 2015 Islandshästen- nyckeln till Islands natur, kultur och historia Islandshästen kom till Island under 900-talet tillsammans

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

POLARDISTANS. Lite bakgrund

POLARDISTANS. Lite bakgrund POLARDISTANS Jag skall här försöka beskriva långdistanstävlingen POLARDISTANS och varför jag tycker att den är så värdefull för oss som har grönlandshundar. Lite bakgrund Det förekom under ganska många

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Råd och regler för ridskolans tävlingselever

Råd och regler för ridskolans tävlingselever Råd och regler för ridskolans tävlingselever Innehåll: Att tävla för och representera sin klubb Uppsala Ponnyklubbs Championat Hos oss behöver man inte ha egen häst! Det kostar pengar att tävla Att anmäla

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Vfu-resa i Italien 2009-03-24

Vfu-resa i Italien 2009-03-24 2009-03-24 Vfu-resa i Italien Jag har fått förmånen att följa med en kollega från Eslövs gymnasium på en resa till norra Italien i ett internationaliseringsprojekt. Vi skulle placera ut 7 elever på APU-platser.

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA 4-11 oktober med Camilla Larsson ULTIMATE BIKE CAMP Välkommen till ett läger som bygger cyklister! Vi är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett träningsläger som skall

Läs mer

DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje.

DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje. DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje. Resan var först planerad att vara en tacksägelse vallfärdfärd för att fira fader Ludwik Spalek omi,

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Resa till Island 2002

Resa till Island 2002 Berit hade bestämt att hon ville fira sin 60 års dag på Island. Hon känner att hennes rötter måste vara där. Hon har ingen släkt där och ingen av hennes förfäder kommer från Island så det måste vara ett

Läs mer

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl 13.05 på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

tokiga transporter SPN-uppdrag

tokiga transporter SPN-uppdrag HUVUDUPPGIFT: Hur reser vuxna egentligen? 1. Hur reser vuxna egentligen? Välj ut en vuxen i din närhet som du litar på och träffar ofta. Välj ut tre dagar under arbetsveckan (måndag till fredag) då du

Läs mer

Kilimanjaro i Tanzania reseberättelse

Kilimanjaro i Tanzania reseberättelse Kilimanjaro i Tanzania reseberättelse Reseberättelse av Brandmästare/Brandinspektör Tomas Blomqvist från Stockholm som åkte med Dahl Tours and Safaris och besteg berget Kilimanjaro i Tanzania 2009. Om

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Lägerbrev för Livat 2015

Lägerbrev för Livat 2015 Lägerbrev för Livat 2015 Hej! Detta är lägerbrevet för Livat 2015, här hoppas vi att ni hittar svaren på alla era frågor. Om ni har ytterligare frågor efter detta, kontakta oss gärna på kontakt@livat2015.se

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

Projektarbete en arbetsmodell

Projektarbete en arbetsmodell K A P I T E L Projektarbete en arbetsmodell Om detta ska fungera måste vi planera och organisera oss noga. Om vi inte har förberett oss i detalj kommer vi att få problem. Det är bättre att ta problemen

Läs mer

Talängslan något vi inte kan blunda för

Talängslan något vi inte kan blunda för Hjälp dina elever och studenter att behärska sin ängslan för att tala inför publik. av Ulrika Axelsson Talängslan något vi inte kan blunda för JAG FÅR PANIK och börjar svettas, blir röd i ansiktet och

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel!

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel! KONFERENS I KROATIEN 2013 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer