välkommen till Barista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "välkommen till Barista"

Transkript

1 välkommen till Barista

2

3 En solig septembermorgon i Uppsala... Nu har det gått åtta år sedan Barista öppnade upp dörren till vår första coffee shop på gågatan i Uppsala. Året var 2006 och där stod vi, Björn, Nina och Maria, tre tokigt peppade entreprenörer redo att förändra världen! Vår önskan var att ge alla möjlighet att dricka gott kaffe och få en skön upplevelse, samtidigt som målet var att göra världen godare. Just den tidiga septembermorgonen hade vi ingen aning om vilken resa detta skulle bli. Visst, vi hade alla tre mycket erfarenhet från kaffebranschen så vi hade bra koll men vi förstod nog aldrig då att det skulle bli en resa med så otroligt mycket kärlek, glädje, gråt, svett och oändligt många sömnlösa nätter. Idag kan vi stolt konstatera att vi, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, har byggt upp ett otroligt fint företag! Vår önskan har gått i uppfyllelse. Vi är dock inte nöjda här, vi vill mer. Med snart 300 engagerade medarbetare i vår Baristafamilj och oändligt många stammisar har vi en bra grund att stå på, inget snack, men som sann entreprenör ska målet alltid vara högt. Att vi dessutom nyligen passerade 1 miljon skänkta skolmåltider är ett fantastiskt bevis på att vi gör skillnad- På riktigt! Det händer inte över en natt men vi tar det en kopp i taget och ödmjukt kaxiga kan vi konstatera att vi hittills kommit en bra bit på vägen! Sedan slutet på 2013 har Nina och Maria klivit åt sidan rent operativ, men kvar som ägare såklart. Vi fick också nöjet att få in Tony Johansson som ny VD för Barista, med ytterligare driv och beslutsamhet för att bana väg för vårt segertåg!

4 Godare kaffe, godare värld. Är det en bra affärsidé? Att göra världen godare genom att sälja kaffe kan säkert uppfattas som en naiv affärsidé och tanke, men det tycker inte vi. Vi tycker det är en klockren och helt genialisk idé.. Alltså, tänk så här. Det finns en stark vilja hos dagens konsumenter att vara med och påverka och driva fram förändringar. Det ska dock vara enkelt och man vill göra det i sin vardag. De flesta dricker kaffe, fikar eller äter lunch ute, det ingår i det vardagliga livet. Kan man då välja att göra det på ett ställe där det finns en möjlighet till just påverkan så tror och vet vi att många väljer det alternativet. Och Barista är och erbjuder just det alternativet. Solklart och inte så dumt va? Detta är dock inte allt. Majoriteten av oss som arbetar på Barista är starkt engagerade och brinner för konceptet ända ut i tåspetsarna. Det gör också att vi internt är massor av medarbetare som även på vår fritid visar engagemang och gör medvetna val. Vi är ambassadörer och sprider våra etiska värderingar både här och där. På familjemiddagen, i bankomatkön eller i poolen på semestern. De flesta känner nog även att detta ger en extra dimension till arbetet. Och livet! Det blir inte bara ett jobb utan ett drömjobb och en skön livsstil!

5 Ok, men vad gör vi rent konkret? Att göra världen godare kan ha varierande innebörd så en förklaring till vad vi egentligen gör kan vara på sin plats. Många produkter i vårt sortiment som ex vår storsäljare, kaffe, är producerade i U-länder, länder med stark utvecklingspotential men som ofta är väldigt fattiga och där befolkningen lever under svåra förhållanden. De har inte samma möjligheter eller förutsättningar som oss i Sverige. Därför är det viktigt att vi som handlar av dem tar ett stort ansvar. Köper man bröd i Sverige kan man känna sig ganska säker på att dem som bakat brödet kommer få bra betalt, så de kan försörja sin familj och leva ett gott liv. Det är inte givet när man exempelvis handlar med kaffe från Etiopien. Därför har vi valt att enbart köpa kaffe som är Fairtrade certifierat. Bönderna blir då garanterade ett pris för kaffet som ger dem möjligheter till bättre arbets- och levnadsvillkor. De får utöver betalning även en premie som återinvesteras i livsviktiga saker som rent vatten, skolor, elektricitet o.s.v. Allt vi köper från U-länder är Fairtrade-certifierat. Kaffe, te, kakao, chai, socker, vaniljsyrup, Ubuntu cola, iste och förkläden. Vår vilja till förändring i utvecklingsländer stannar dock inte här. Vi har sedan starten engagerat oss i FN-fondens projekt skolmat blir kunskap. Vi har fram till idag skänkt över 1 miljon skolmåltider och över 1300 barn får mat varje vecka genom Barista. 100 miljoner barn i världen idag går inte i grundskola. Flickor utgör 2/3 av barnen som tyvärr inte får gå i skolan. Om flickorna ges möjlighet till utbildning föder de färre barn vilket leder till att risken är mindre att barnen svälter och chansen är högre att de i sin tur kommer gå i skolan. På så vis minskar man svält och fattigdom genom utbildning. I Etiopien går bara 40% av barnen i skolan. I vissa provinser inte ens 10%. I Muka Dera, där de skolklasser ligger som vi sponsrar, har skolmaten inneburit att hela 91% av barnen i trakten går i skolan! Barista har också en styrelseplats i svenska FN-fonden för ytterligare stöd.

6 Hade vi haft lika många coffee shops som Starbucks (25 000!) så hade alla Afrikas barn gått i skolan. En kittlande tanke som faktiskt kan bli verklighet!

7 Är vi bara reko, eller också eko? Kaffe är ett av de livsmedel som är absolut hårdast besprutat. Då produkten är näst viktigaste handelsvaran i världen vågar man knappt fantisera om vilken påverkan detta då gör på miljön och människan. Därför har vi valt att bara köpa ekologiskt kaffe men också köpa in så många andra produkter som möjligt som är just ekologiskt odlade. Som mjölk, grädde, yoghurt, soja, te, choklad, frukt, bär, grönsaker o.s.v. Snart har vi fullt sortiment, det känns bra! Och förutom en minskad negativ miljöpåverkan så tycker vi själva det smakar bättre. Det går åt mycket engångsmaterial när man driver café. Våra gäster är ofta i rörelse och vill ta med sig sitt kaffe på tåget. Därför har vi tittat mycket på vilka material vi kan välja som är bäst för miljön. Vi har bl.a. salladsskålar och muggar tillverkade av majsstärkelse istället för plast. Vårt fina stammiskort av trä är även det skyddat med majsstärkelse, ännu bättre är om stammisen laddar på sitt IDkort eller körkort! Och vi gör mer, mycket mer vilket bidragit till att vi vunnit en del fina priser som vi är väldigt stolta över.

8 Word! Juryns Hederspris Hållbart Ledarskap 2014 Vinnare FairtradeFramsteget 2014 Vinnare Änglamarkspriset 2013 Vinnare Årets Coffee Shop 2012 Vinnare Bästa Miljöarbete 2012 Officiell huvudpartner för FN-Förbundet

9 Mycket glädje och en latte tack! Även om gästen vid beställning inte uttrycker sig så, så är det nog egentligen precis vad han eller hon menar. Och det med all rätt. Vi serverar inte bara kaffe, vi bjuder även på glädjeinjektioner. Den dagen vi slutar upp med det kommer våra gäster gå hem och damma av sina gamla kaffebryggare. Man kommer inte till oss bara för kaffet och etiken utan man förväntar sig en fin stund, tillsammans med oss. Lite som när man är hos kompisgänget på fika och sitter uppe halva natten för att energin i rummet är så skönt peppande. Man vill liksom aldrig gå hem. Den känslan ska våra gäster känna hos oss. Detta är inget man skapar genom att dra på smilbanden, det är den enkla men snabbt genomskådade vägen. Det måste vara på riktigt för att det ska fungera. På riktigt blir det när känslan i magen är rätt och det blir den först när man trivs, mår bra och får möta gäster och medarbetare på ett personligt sätt. Därför är det viktigt att du känner dig som en i familjen och tar och ger positiv energi från och till dina medarbetare och gäster, våga bjuda på dig själv. Vi anställde dig för att du är du, och inte någon opersonlig robot. Majoriteten av dagarna går det av sig självt, andra dagar får man jobba lite extra på det. Kanske behöver någon i gänget just den dagen en extra varm klapp på axeln för att hitta sin rätta magkänsla. Kaffekärlek i en kopp! Nu är ju vi otroligt bortskämda då vi bara dricker riktigt, riktigt bra kaffe. Fast det är lite det som är grejen, huvudet på spiken. Alla borde dricka bra kaffe. Vi tar samma pris för vårt kaffe som våra konkurrenter och då är det 100 % Arabica bönor, Fairtrade certifierat, ekologiskt, utvalt och rostat av ett av Sveriges bästa rosterier och tillrett av utbildade baristor på den bästa maskinpark man kan tänka sig. Det finns självklart många som gör magiskt kaffe, som kanske är bättre än vårt, men vi är definitivt med i toppstriden. Vi har också en närhet till våra odlare och bjuder på full transparens. Har vi inte själva besökt de kooperativ vi köper kaffet från har vi alltid trygga kontakter. Det utöver att Fairtrade anlitar en oberoende organisation, FLO, som regelbundet gör kontroller. Vi har även vunnit fina priser. Silver i Barista SM och både silver och brons i koppnings SM. Vinster vi är stolta över och vi ser gärna att tävlingsintresset fortsätter. Det är en otroligt kul och lärorik del i rollen som barista. Är du vår nästa kaffestjärna? Prata med din PC!

10 Om vi tittar in i framtiden, var är Barista då? Att spå in i framtiden får vi nog överlämna till någon annan. Men det vi säkert vet är att vi kommer fortsätta att med samma glöd kämpa för att vinna nya stammisar, öppna nya Barista och till slut en dag öppna den där drömenheten på Manhattan, NY. Vi har bestämt oss. Det är fullt möjligt att göra världen godare genom att servera kaffe, gott kaffe. Tillsammans, en kopp i taget! Du, jag, vi och våra stammisar, vi kan göra skillnad. Därför är vi också otroligt glada över att just du är en ny medlem i vår familj! Vi tror på dig och ser fram emot att lära känna dig bättre och ta tillvara på din kompetens, din personlighet och ditt engagemang. Hos oss är det högt i tak och allas åsikter är precis lika viktiga. Därför har just du möjlighet att påverka vår gemensamma, roliga resa mot en godare värld. För kul ska vi ha, utan glädje kommer vi ingen vart och det är vårt motto sedan starten den där morgonen i Uppsala i september Just idag kan bli den bästa dagen!

11 Ok, så allt detta innebär att jag som barista på Barista helt enkelt är med och gör världen godare? Det är precis så det är! Genom att du dagligen serverar våra gäster gott kaffe och smarriga tillbehör, ger du dem en unik och skön upplevelse är du med och påverkar i ett större perspektiv. Du ger fler möjlighet att göra ett etiskt val samtidigt som de dricker sin morgonlatte. Fler barn i Etiopien får skolmat och producenter i U-länder får bättre arbets- & levnadsvillkor. Varje ny stammis är guld värd och gör det möjligt för oss att fortsätta växa och sprida vårt budskap, godare kaffe, godare värld. En kopp i taget!

12 Välkommen som medarbetare på Barista- Tillsammans förändrar vi världen! Nedan har vi sammanfattat de rättigheter och skyldigheter du har som medarbetare på Barista samt annan viktig information, det finns mer detaljerad information på din enhet. Har du funderingar eller frågor är det viktigt att du pratar med din platschef så du förstår och känner dig trygg i de olika avsnitten. Upplärning Som nyanställd barista kommer du bli introducerad i de arbetsuppgifter och moment som ingår i ditt arbete som samt de specifika rutiner och riktlinjer som gäller för ditt café. Steg för steg, prickas punkterna av på en checklista, så att du och din platschef vet allt du kan! Detta sker under din upplärningstid men även löpande framöver. Vissa saker kommer ta längre tid för dig att hantera riktigt bra, som exempelvis att tillreda kaffe vid espressomaskinen. Här gäller tålamod och förståelse för att det är ett hantverk. Nyhetsbrev och information Du kommer få Baristas nyhetsbrev via mail en gång i veckan, som du också förbinder dig till att läsa. Brevet är tänkt som informationskanal men också en plattform där vi lyfter fram roliga händelser, som exempelvis när vi öppnat en ny Barista. Har du idéer om saker vi bör ha med är de varmt välkomna! På ditt café finns en anslagstavla annan viktig information. Kika på tavlan under varje arbetspass och prata med din platschef om du önskar ytterligare information. Ansvarsstruktur Varje café har en Platschef. Platschefen ansvarar för den dagliga driften och är din närmsta chef. På de flesta caféer det finns det också en ställföreträdande PC och/eller en andreman. Dessa tar beslut och fördelar arbetet när platschefen är ledig eller sjuk. Platschefen har i sin tur en chef, regionansvarig, denna person närvarar ofta på ditt café och finns som bollplank när platschef, ställföreträdande eller andreman är svåra att nå. Även om platschefen är huvudansvarig för att leda och fördela arbetet är det viktigt att alla i gruppen tar initiativ och hjälps åt med arbetsfördelningen, på så vis blir arbetet dessutom ännu roligare. Känner du dig inspirerad och villig att ta ännu mer ansvar finns väldigt bra utvecklingsmöjligheter inom företaget. Kaffecoacher och matcoacher är också väldigt roliga uppdrag som är möjliga för den som brinner lite extra för mat och dryck! Prata med din platschef och framför dina tankar och önskemål! Kanske är du inom en snar framtid ansvarig över ett Baristacafé?

13 Arbetskläder Du tilldelas en t-shirt och en jeansskjorta samt två stycken förkläden att använda under dina arbetspass. Du tar hem och tvättar kläderna själv. Vi står för tvättnötter så att du kan tvätta miljövänligt! Skor och byxor använder du dina privata. Under sommarhalvåret får du använda kjol eller shorts som slutar nedanför knät. Använd bekväma skor som är heltäckande utan öppna partier. Telefon Din privata mobiltelefon lämnar du i personalutrymmet, i ditt personliga låsbara skåp för värdesaker, och behöver du använda den under ditt pass gör du det under ditt måltidsuppehåll eller paus. Händer något akut och dina närmsta anhöriga behöver komma i kontakt med dig omgående finns en fast telefon på ditt café som de kan ringa till. Se kontaktlista för telefonnummer. Däremot får den inte användas för att ringa ut privata samtal som inte är direkt akuta. Hygien Hygien är viktigt då vi arbetar med livsmedel. Vi har rutiner som är framtagna tillsammans med Anticimex som vi följer och arbetar utifrån. Detta för att säkerställa att de livsmedel vi serverar inte kontamineras, blir otjänliga, och gör så någon blir sjuk. Hur dessa rutiner ser ut och fungerar får du mer information om under din upplärning samt under den introduktionsutbildning som Anticimex håller på just ditt café. Nedan följer kortfattat ett par av de viktigaste rutinerna. Tvätta händerna ofta. Alltid innan du ska hantera livsmedel, innan du påbörjar ditt arbete, efter raster, efter toalettbesök och när du tagit i orena föremål. Det är inte tillåtet att bära smycken, som t.ex. klocka, örhängen, ringar och synlig piercing. Har du hår längre än hakan skall det vara uppsatt. Har du lång lugg skall den också fästas åt sidan. Du får inte ha målade naglar, lösnaglar eller annan utsmyckning på naglarna. Håll dina naglar korta. Du får inte arbeta med livsmedel om du är sjuk. Tänk på att vissa sjukdomar kan smitta även om du känner dig frisk igen och mår bra. Är du osäker, stäm av med läkare innan du återgår till arbete. En bra och viktig grundregel att tänka på är att alltid hålla ordning runt om kring dig när du arbetar. Starta och avsluta ett projekt i taget och påbörja alltid på en ren och städad yta.

14 säkerhet! Vi arbetar för en säker arbetsmiljö, detta för att förhindra ohälsa och olycksfall. Vi kommer därför att vid anställningens början och löpande informera dig om vad du kan göra och vilka regler du måste följa för att din arbetsplats skall bli så säker som möjligt. Vi följer arbetsmiljöverkets regler och rekommendationer för detta. På varje café finns en pärm för Systematiskt Arbetsmiljöarbete, som vi arbetar utifrån. I den finns rutiner och viktig information om arbetsmiljön. Här finns även information om våra policyer. På varje café finns en anhöriglista. Den uppdateras löpande när personal tillkommer eller slutar men var själv noga med att se över så dina uppgifter stämmer. Listan är viktig om en akut händelse uppstår där anhörig behöver kontaktas. På varje café finns första hjälpen utrustning med plåster, förband och ögonskölj. På bestämda platser finns instruktioner om hur nödsituationer hanteras. Det finns även rutiner att följa vid brand, du kommer få ta del av dem vid din upplärning och löpande. Rutinerna finns också dokumenterade på ditt café som Systematiskt Brandskyddsarbete. Vi vill speciellt att du noterar att ifall en situation skulle uppstå där en kund är hotfull eller rent av utsätter oss för rån, ska du inte göra motstånd utan ge dem vad de kräver och därefter larma polis när det omedelbara hotet är över. Ofta finns ett överfallslarm i form av en knapp att trycka på som du kan använda vid akut hot. Larmet är kopplat direkt till polisen och går inte att återkalla. I köpcentrum har vi direktnummer till patrullerande väktare som du kan kontakta om det uppstår en hotfull situation. Koder till lokallarm, dörrar och kassaskåp skall hanteras diskret. Dessa koder byter vi ofta. Vi arbetar aktivt för att minska mängden kontanter och har sedan lanseringen av vårt stammiskort betydligt mindre kontantkassor som lett till en säkrare arbetsmiljö. På varje café finns lokala säkerhetsrutiner kring kontanthantering och dem kommer du få ta del av vid din upplärning och löpande framöver. Flera maskiner, som ex espressomaskinen, arbetar med höga temperaturer under högt tryck, så medan du är under upplärning var extra försiktig när du använder dessa för att undvika skador. Vi strävar efter att använda så få kemikalier som möjligt men viss städ och diskutrustning har frätande ämnen och det finns anslaget rutiner och information om hur du ska använda dem och agera vid olämplig kontakt. Läs detta innan du hanterar sådana ämnen. Höjden på bänkar och beredningsytor är satt enligt de krav som finns för att en arbetsplats skall vara ergonomiskt anpassad. Det är viktigt att tänka på hur du arbetar för att belastningen skall bli så bra som möjligt, som ex vid lyft. Din platschef kommer informera dig mer om detta. Det är viktigt att du använder heltäckande skor utan öppna partier. Detta för att undvika direkta skador. Skorna bör även vara bekväma och med bra dämpning så du inte belastar ben och rygg mer än nödvändigt. I personalutrymmet, som endast är ämnat för personal, finns personliga skåp där du kan låsa in dina privata värdesaker.

15 Schema Schema görs av din platschef och finns tillgängligt i Planday så tidigt som möjligt, dock senast 14 dagar innan det börjar gälla. Du kommer i samband med din anställning få en inloggning till Planday, för att lätt kunna se dina aktuella pass, enhetens schema och aktuella händelser. Tänk på att schemat kan ändras med 14 dagars varsel och det är bra om du regelbundet kollar upp eventuella schemaändringar. Vid eventuella arbetspassbyten i aktuellt schema är det viktigt att du gör detta via Planday, och passet räknas inte som bortbytt förrän ansvarig har godkänt bytet, och du fått ett meddelande om detta. Detta med anledningen av att din platschef planerat schemat utifrån tankar om hur verksamheten fungerar bäst samt regler kring arbetsmiljö, arbetstid, vila o.s.v. Du får inte utebli från ditt arbetspass utan att ha din platschefs tillstånd, eller att ha anmält förhinder, som av platschef/ställföreträdande. Frånvaro på grund av sjukdom eller olycksfall, skall så snart som möjligt anmälas till platschef, se avsnitt sjukanmälan. Ombytt i tid Att komma i tid till ditt pass är viktigt. När passet börjar och du stämplar in, skall du vara ombytt och klar för att börja arbeta. Tänk på att det är främst av respekt för dina medarbetare som detta är viktigt, men även då det påverkar verksamheten i sin helhet. Ditt pass får heller inte påbörjas innan avtalad tid om inte en överenskommelse är gjord med platschef/ställföreträdande PC eller annan ansvarig på plats. När ditt pass avslutas byter du om till privata kläder efter att du loggat ut. Timrapportering och personalliggare Dina timmar redovisar du genom att du loggar in och ut i schema- & tidsrapportsystemet Planday när du påbörjar och avslutar ditt arbetspass. Denna stämpelklocka är förutom underlag för din lön även underlag för Skatteverket när de gör sina oanmälda kontroller. Därför är det viktigt att du alltid loggar in och ut så alla uppgifter stämmer och vi undviker att de utfärdar böter till Barista. Stämpelklockan finns på alla enhetsdatorer inne på kontoret. Sjukanmälan Vid frånvaro på grund av sjukdom eller olycksfall är det viktigt att du ringer din platschef i så god tid som möjligt så ersättare kan kallas in, detta gör du genom ett telefonsamtal. För telefonnummer se kontaktlista. Får du inte tag på din platschef ringer du den som är ställföreträdande. Når du inte den personen ringer du ansvarig regionansvarig. Svarar ingen är det viktigt att du ändå talar in meddelande eller skickar SMS. Så snart du vet när du kan återgå i arbete meddelar du det till samma personer, i ordning enligt ovan. Sådant besked ska lämnas senast dagen före återgång. Vid frånvaro på grund av sjukdom som varar längre än sju dagar efter sjukanmälningsdagen är du skyldig att uppvisa läkarintyg. Vård av sjukt barn Vid vård av sjukt barn skall du anmäla på samma sätt som vid egen sjukdom. Semester Du har rätt till 25 dagars semester. Arbetsgivaren förlägger semestern tillsammans med dig. Du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester under perioden 15 maj till 15 september. Annan ledighet Du ansöker om ledighet hos din platschef. Du fyller i den ledighetsblankett du får av din platschef som sedan beviljar ledigheten. För att kunna planera ersättare vid frånvaro och för att kunna tillmötesgå dina önskemål är det viktigt du lämnar in din ansökan så tidigt som möjligt.

16 Kollektivavtal Vi är medlemmar i Visita och följer kollektivavtalet som träffats mellan Visita och HRF, Hotell och Restaurangfacket, om anställning och försäkringar. Vi vill att du som medarbetare ska trivas och känna dig trygg hos oss. Vi är stolta över att ha bra relationer med facket och över att vara en bra arbetsgivare med schysta anställningsvillkor. Du är försäkrad till och från arbetet samt på din arbetsplats. Följande försäkringar är enligt kollektivavtal tecknade. Vid frågor kontakta Christel, kontaktuppgifter enligt kontaktlista. AGS, avtalsgruppsjukförsäkring Avtalspension SAF-LO TFA, trygghetsförsäkring vid arbetsskada Premiebefrielseförsäkring TGL, tjänstegrupplivförsäkring Avtal om omställningsförsäkring (omställningsstöd och AGB) Vi står för Fairtrade även på hemmaplan och ska vara föregångare som god arbetsgivare. Har du förslag på förbättringar så framför dem gärna till din platschef och har du av någon anledning problem att få gehör så tveka inte att tala med regionchef eller någon i ledningen så att vi får en chans att åtgärda. Se kontaktuppgifter i telefonlistan på din enhet. Vi bjuder regelbundet in facket att presentera sig på personalmöten. Anställning Din anställning inleds vanligtvis med 6 månaders provanställning och vid anställningens ingående får du ett anställningsbevis. På Barista arbetar du vanligtvis på ditt hemmacafé men du förväntas också att vid behov arbeta på andra Barista inom samma stad. Av anställningsbeviset framgår också hur många timmar du har rätt till och är skyldig att arbeta. Önskar vi som arbetsgivare eller du själv avbryta provanställningen i förtid skall detta meddelas 14 dagar i förväg. Provanställning som inte avslutas eller avbryts övergår i en tillsvidareanställning. För tillsvidareanställning gäller för både arbetstagare och arbetsgivare en minsta uppsägningstid av en månad. Vill du säga upp dig vill vi ha en skriftlig uppsägning av dig. Din platschef kan hjälpa dig med en blankett. Lön Lön och ob-ersättning utgår enligt kollektivavtal och utbetalas i efterskott, per den 25:e varje månad. Du får i samband med detta ett lönebesked innehållande lön, ob-ersättning, skatteavdrag m.m. Det är ditt ansvar att Barista får uppgift om din skattetabell, kontonummer, eventuell jämkning av skatt, ändrad adress och dylikt. Övertidsersättning utgår enligt kollektivavtal. Tänk på att övertid skall vara beordrad eller godkänd av din platschef i efterhand. Personalmöte och medarbetarsamtal Personalmöte då all personal samlas tillsammans hålls en gång i månaden. Individuella medarbetarsamtal hålls en gång per kvartal. Dessa samtal är till för att du som medarbetare skall få feedback och möjlighet att framföra dina tankar, önskemål, åsikter samt diskutera utvecklingsmöjligheter. Givetvis skall kommunikationen mellan dig, dina medarbetare och platschef fungera bra dagligen. Ett nära samarbete i gruppen är otroligt viktigt och det finns alltid möjlighet och tid för spontana avstämningar. Måltidsuppehåll På Barista tillämpar vi måltidsuppehåll. Paus för mat och vila räknas då som arbetstid och planeras in efter läglighet. Under dagens bästa försäljningsruscher när det är som mest att göra är det minst lämpligt och dagen planeras bäst så uppehåll sker på andra tider. Väljer du att ta din paus i serveringen byter du om till din privata tröja. Tänk på att alltid dricka mycket vatten under ditt pass, påminn varandra och häller du upp ett glas till dig själv, fixa gärna ett även till din medarbetare.

17 Kost på arbetsplatsen och matavdrag Kost på arbetsplatsen omfattar en måltid (valfri maträtt och valfri kall dryck) samt ett kaffemål (valfri varm eller kall dryck och valfritt mindre tillbehör) och dessa skall förtäras under ditt måltidsuppehåll och vid paus. Kostnaden för kosten dras från din lön i form av ett matavdrag och gäller pass längre än fyra timmar. Om du av medicinska eller andra skäl inte kan äta kosten kan annan överenskommelse träffas. Förmåner När du är ledig och besöker Barista för att fika eller äta har du rabatt med ditt Personal-Stammiskort. Med det får du 25% rabatt på hela sortimentet! Vill du bjuda dina vänner eller familj får hela sällskapet rabatt, men bara om du betalar. Spara kvittot som stärker din personalrabatt. Om du slutar din anställning måste du lämna tillbaka ditt Personal-Stammiskort och använder fortsättningvis ditt vanliga stammiskort. Rabatter och överbliven mat Under arbetstid får du inte lämna andra rabatter än de som tagits fram av Barista, som vår Stammisrabatt. En olovligt lämnad rabatt är att betrakta som stöld. Tyvärr känner man sig ofta förväntad att lämna rabatt på café till kompisar som kommer för att fika, men du hade ju inte fått rabatt om de jobbade på SJ eller Ica. Du har inte rätt att ta med dig bakverk eller annan överbliven mat. Det betraktas som stöld. Provköp Vi har regelbundet besök av anlitade provköpskontrollanter. Syftet med det är att vi ytterligare ska kunna säkerställa att vi håller en hög nivå vad gäller bemötande, kvalitet och renlighet. Det finns ingen misstanke om misskötsel utan provköpen utförs löpande på alla caféer vid av oss icke förutbestämda tider. Materialet används av oss på huvudkontoret för att vi ständigt skall förbättra vår verksamhet. Precis på samma sätt använder vi oss utav Mystery shoppers som hjälper oss med uppföljning av våra enheter och säkerställer att vi håller rätt kvalité på både produkt och bemötande, i alla lägen. Vi mäter också oss själva med jämna mellanrum med hjälp av ett verktyg som heter RFK (Redo för kund) Du kommer tillsammans med din platschef eller annan ansvarig gå igenom detta verktyg för att dagligen kunna bedöma vår verksamhet utifrån den. Rökning och snusning Vi är en rök- & snusfri arbetsplats vilket innebär att det inte finns möjlighet till rökning eller snusning under arbetstid. Vill du ha stöd att bli av med ditt beroende prata då med din platschef så får du hjälp

18

19 Och till sist: VÄLKOMMEN I FAMILJEN! Jobbet här är inte alltid glamour, men klockan 9 svensk tid serveras maten i Etiopien och just din coffee shop tjänade in mat för i snitt 75 barn till skolan idag. Hur många det bli imorgon bestämmer du och dina Stammisar Visst kan vi snitta mer än 100 Stammisar om dagen? De kommer om de känner att det är viktigt för dig. Idag kan bli den bästa dagen!

20 barista.se

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter JOBBA! En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter 23 sidor som ger dig bättre koll på ditt jobb och på oss 05 välkommen till ditt arbetsliv! Om att jobba och varför vi ger dig den här broschyren.

Läs mer

talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi?

talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi? talarmanus för skolinformatör i åk 1-3 2011 talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi? JOBBA Värt att veta inför sommar- och extrajobb. Bild 2 Berätta vem du är och varför du är engagerad i facket

Läs mer

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen 2 Bemötande På Trögdshemmet arbetar vi utifrån vård- och omsorgsförvaltningens värdegrund Rätt stöd till ett självständigt

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare. Bli medlem nu!

Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare. Bli medlem nu! Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare Bli medlem nu! Du är eftertraktad! Som byggnadsarbetare är du en eftertraktad, respekterad och attraktiv arbetskraft med hög status. Du har en lång och gedigen

Läs mer

Fikamästarens handbok. Fikamästarens handbok. Fairtrade Challenge 2013. Fairtrade Challenge 27 oktober 2010 DELTA I ÅRETS STORA FAIRTRADE-FIKA!

Fikamästarens handbok. Fikamästarens handbok. Fairtrade Challenge 2013. Fairtrade Challenge 27 oktober 2010 DELTA I ÅRETS STORA FAIRTRADE-FIKA! Fairtrade Challenge 2013 DELTA I ÅRETS STORA FAIRTRADE-FIKA! TORSDAGEN DEN 17:E OKTOBER Anmäl din kapaus på www.fairtrade.se Den 17:e oktober kan du återigen vara med i årets stora fikapaus! Målet är en

Läs mer

Försäkrad i facket. om avtals- och medlemsförsäkringar

Försäkrad i facket. om avtals- och medlemsförsäkringar Försäkrad i facket om avtals- och medlemsförsäkringar Försäkrad i facket Dina försäkringar 3 Avtalsförsäkringar 4 Avtalsgruppsjukförsäkring 4 Trygghetsförsäkring vid arbetsskada 5 - Avgångsbidrag 5 - Avtalspension

Läs mer

Fikamästarens handbok

Fikamästarens handbok Fikamästarens handbok Fairtrade Challenge 27 oktober 2010 Fikamästarens handbok Fairtrade Challenge 2012 Den 18:e oktober kan du återigen vara med i årets stora fikapaus! Målet är en halv miljon deltagare,

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar www.fora.se Det handlar om företagets Avtalsförsäkringarna är en del av det svenska trygghetssystemet och bygger på kollektivavtal mellan

Läs mer

Checklista för idrottens arbetsgivare. - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad

Checklista för idrottens arbetsgivare. - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad Checklista för idrottens arbetsgivare - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad Innehåll Arbetsgivaransvar Medlemskap i arbetsgivarorganisation Kollektivavtal

Läs mer

Kollektivavtal vad är grejen?

Kollektivavtal vad är grejen? Kollektivavtal vad är grejen Det är skönt när det finns avtal om lön och andra villkor. Men så är det inte på alla arbetsplatser. Första steget för den som bryr sig och vill ha koll* på sitt jobb är att

Läs mer

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar.

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar. Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar. www.fora.se Det handlar om företagets Avtalsförsäkringarna är en del av det svenska trygghetssystemet och bygger på kollektivavtal mellan

Läs mer

SÅ ANSTÄLLER DU. Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL

SÅ ANSTÄLLER DU. Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL SÅ ANSTÄLLER DU Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL VAD SKA JAG TÄNKA PÅ DÅ JAG ANSTÄLLER EN PERSON? Tänk noga igenom vilka kvaliteter, kvalifikationer och personlighetstyp du vill ha till

Läs mer

Landskrona en Fairtrade City. - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld

Landskrona en Fairtrade City. - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld Landskrona en Fairtrade City - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld Varför Fairtrade? Det finns häpnadsväckande vittnesmål om hur odlare och anställda i utvecklingsländerna

Läs mer

Försäkrad i facket. om avtals- och medlemsförsäkringar

Försäkrad i facket. om avtals- och medlemsförsäkringar Försäkrad i facket om avtals- och medlemsförsäkringar Försäkrad i facket Dina försäkringar 3 Avtalsförsäkringar 4 Avtalsgruppsjukförsäkring 4 Trygghetsförsäkring vid arbetsskada 5 - Avgångsbidrag 5 - Avtalspension

Läs mer

Medlemsrekrytering. Facklig introduktion Fråga alla om medlemskap Medlemsutbildning

Medlemsrekrytering. Facklig introduktion Fråga alla om medlemskap Medlemsutbildning Medlemsrekrytering Medlemsrekrytering Facklig introduktion Fråga alla om medlemskap Medlemsutbildning Facklig introduktion Information till alla nyanställda (t ex i samband med företagets introduktion):

Läs mer

Trygghet på jobbet för fyra miljoner människor

Trygghet på jobbet för fyra miljoner människor Trygghet på jobbet för fyra miljoner människor En annan bild av Sverige. 3 Klubbslaget som hjälpte änkorna Berättelsen om oss börjar med ett klubbslag i förhandlingsbordet mellan arbetsmarknadens parter

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Att vara anställd i Vi Unga. - en guide till personalen

Att vara anställd i Vi Unga. - en guide till personalen Att vara anställd i Vi Unga - en guide till personalen Fastställd av förbundsstyrelsen den 1 juni 2008 Innehållsförteckning ROLLEN SOM PERSONAL I VI UNGA... 3 ANSTÄLLNINGSAVTAL... 4 LAGAR OCH FÖRSÄKRINGAR...

Läs mer

Foto: Sofie Samrell. Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Foto: Sofie Samrell. Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Foto: Sofie Samrell Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen Välkommen till Ljunggården Vi hälsar dig välkommen till Ljunggårdens omvårdnadsboende. Du är en viktig

Läs mer

Informationshäfte till dig som ska opereras dagkirurgiskt vid Verksamhetsområde Ortopedi Malmö

Informationshäfte till dig som ska opereras dagkirurgiskt vid Verksamhetsområde Ortopedi Malmö Informationshäfte till dig som ska opereras dagkirurgiskt vid Verksamhetsområde Ortopedi Malmö Denna broschyr innehåller viktig information inför och efter din operation. Välkommen till Verksamhetsområde

Läs mer

Inför praktiken 2015 Guide till dig som ska handleda. ung i sommar

Inför praktiken 2015 Guide till dig som ska handleda. ung i sommar Inför praktiken 2015 Guide till dig som ska handleda ung i sommar Hej Vad roligt att ni vill välkomna en eller flera praktikanter. Det här utskicket innehåller broschyrer och blanketter. Brev med kontaktuppgifter

Läs mer

Det ska löna sig att vara medlem i Handels. Dina medlemsförmåner

Det ska löna sig att vara medlem i Handels. Dina medlemsförmåner Det ska löna sig att vara medlem i Handels Dina medlemsförmåner Dina medlemsförmåner Välkommen som medlem i Handels. För dig och alla som valt att gå med i Handels vill vi göra vårt yttersta för att det

Läs mer

Information till utländska bärplockare

Information till utländska bärplockare Information till utländska bärplockare Dessa regler gäller för utländska bärplockare Det här är en informationsbroschyr från Arbetsmiljöverket för dig som vill arbeta som bärplockare i Sverige. Arbetsmiljöverket

Läs mer

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA INNEHÅLL FORA... 1 Hur beräknar Caspeco avsättningen till FORA?... 1 Skapa Fora... 4 Rapporten... 7 Ladda upp filen på FORAS hemsida... 8 1 FORA I programmet

Läs mer

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Ett vägledningsdokument till Arbetsmiljöverkets mallverktyg Startpaket SAM, som bygger på föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete,

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Spira Assistans AB Org.nr 556815 4305 info@spiraassistans.se 040-15 66 85 2 Innehåll Presentation 5 Dina kontaktpersoner 10 Arbetsmiljö

Läs mer

MEDARBETARVILLKOR. Avgiftsbefrielseförsäkring Försäkring som betalar pensionsavgiften i arbetsgivarens ställe när arbetstagaren får sjukersättning.

MEDARBETARVILLKOR. Avgiftsbefrielseförsäkring Försäkring som betalar pensionsavgiften i arbetsgivarens ställe när arbetstagaren får sjukersättning. Förmånslista MEDARBETARVILLKOR Villkor som följer av anställningen Försäkringar och pensioner Avtalsförsäkringar Avtalsgruppsjukförsäkring AGS-KL Arbetstagare tillförsäkras viss ersättning vid sjukdom

Läs mer

Föräldraledighetstillägget i Kraftverksavtalet ersätts med Foraförsäkring efter den 1 januari 2014.

Föräldraledighetstillägget i Kraftverksavtalet ersätts med Foraförsäkring efter den 1 januari 2014. Sidan 1 av 3 Nr 31/13 Stockholm 2013-12-12 Till Medlemmarna i EnergiFöretagens Arbetsgivareförening Föräldraledighetstillägget i Kraftverksavtalet ersätts med Foraförsäkring efter den 1 januari 2014. Från

Läs mer

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också.

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Handels är ett av Sveriges mest framgångsrika fackförbund. Vi ökar och har idag cirka 156 000 medlemmar.

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Försäkringsanmälan Avtalsförsäkringar för utländska företag med tillfällig verksamhet i Sverige

Försäkringsanmälan Avtalsförsäkringar för utländska företag med tillfällig verksamhet i Sverige Försäkringsanmälan Avtalsförsäkringar för utländska företag med tillfällig verksamhet i Sverige Här är anmälningshandlingar för avtalsförsäkringarna. Så snart ni skickat in er anmälan och vi registrerat

Läs mer

miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor

miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor MIOFINO EN NY FIKAUPPLEVELSE PÅ JOBBET HJÄRTAT OCH SJÄLEN AV KAFFE miofino Coffee Bar är helt ny fikaupplevelse på jobbet. Här kombinerar

Läs mer

God jul och gott nytt år

God jul och gott nytt år God jul och gott nytt år > VD har ordet: Kundfokus vad betyder det för oss? > Ny rutin för sjuk- och friskanmälan > 5 frågor: Jarmo Löflund DECEMBER 2014 Nyhetsblad med aktuell information till dig som

Läs mer

Välkommen till Aspen o Linden

Välkommen till Aspen o Linden TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Aspen o Linden 2014-05-06 Välkommen som hyresgäst på Aspen o Linden Vi är glada att få dig som hyresgäst

Läs mer

CHECKLISTA FÖR HEMTJÄNSTEN

CHECKLISTA FÖR HEMTJÄNSTEN CHECKLISTA FÖR HEMTJÄNSTEN ANVÄND CHECKLISTAN SÅ HÄR Besvara frågorna med ja eller nej. Svarar ni med kryss i högra svarsrutan, fortsätt fylla i de tre följande kolumnerna. Det ifyllda blir en handlingsplan

Läs mer

CHECKLISTA FÖR PERSONLIGA ASSISTENTER

CHECKLISTA FÖR PERSONLIGA ASSISTENTER CHECKLISTA FÖR PERSONLIGA ASSISTENTER ANVÄND CHECKLISTAN SÅ HÄR Besvara frågorna med ja eller nej. Svarar ni med kryss i högra svarsrutan, fortsätt fylla i de tre följande kolumnerna. Det ifyllda blir

Läs mer

Du tjänar på kollektivavtal

Du tjänar på kollektivavtal Du tjänar på kollektivavtal Föräldralön. Mer pengar att röra dig med när du är föräldraledig tack vare kollektivavtalet. ITP. Marknadens bästa pensionsförsäkring ger dig mer pengar när du slutar jobba

Läs mer

Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se

Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se Som timvikarie i Region Gävleborg har du oändligt med möjligheter. Det är nu din jobbresa inom sjukvården tar fart på riktigt. Du har nu

Läs mer

Kvalitetshandbok för medarbetare

Kvalitetshandbok för medarbetare Kvalitetshandbok för medarbetare Itri Städ i Stockholm AB Itri startades år 1987 som enskild firma och nuvarande aktiebolag bildades 1996. Vårt organisationsnummer är 556537-3635. Itri är ett lokalvårdsföretag,

Läs mer

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation SEKO. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation SEKO. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar Checklista försäkringsinformation SEKO Namn Arbetsplats Datum 5 2 Dina avtalsförsäkringar 2012-03 Genom kollektivavtal/hängavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd bl a vid sjukdom,

Läs mer

Ska du vara föräldraledig?

Ska du vara föräldraledig? Ska du vara föräldraledig? Information om vad man ska tänka på när man ska vara föräldraledig Ska du vara föräldraledig? När du är föräldraledig sänks din medlemsavgift till Handels gäller inte avgiften

Läs mer

CHECKLISTA FÖR PARKERINGSVAKTER

CHECKLISTA FÖR PARKERINGSVAKTER CHECKLISTA FÖR PARKERINGSVAKTER Telefon 08-402 02 20 SÅ HÄR ANVÄNDER DU CHECKLISTAN Skyddsombudet och chefen eller arbetsledaren använder checklistan som underlag och hjälpmedel under skyddsronden. Checklistan

Läs mer

Extra pengar om du blir sjuk

Extra pengar om du blir sjuk Extra pengar om du blir sjuk 2013 fakta om ags avtalsgruppsjukförsäkringen AGS gäller om du: har varit anställd i 90 dagar hos försäkrad/-e arbetsgivare. har en sjukpenninggrundande inkomst, SGI. är arbetsför

Läs mer

2015-16. ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem

2015-16. ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem 2015-16 Här finner du hur vi i Junsele skola och fritidshem arbetar med vår arbetsmiljö. Du har möjlighet att alltid framföra åsikter om hur du tycker att vi

Läs mer

Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete

Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete Vad är systematiskt arbetsmiljöarbete? Systematiskt arbetsmiljöarbete innebär att man ska undersöka om det finns risker på jobbet. De anställda ska inte

Läs mer

FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM

FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM Vilka regler gäller för ersättning? LO-TCO Rättsskydd AB FRÅN KAOS TILL KLARHET Reglerna i socialförsäkringssystemet är inte lätta att hålla reda på. Inte ens för dem som ska

Läs mer

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen?

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen? Välkommen till Förskolan Äventyret! Snart är det dags för ditt barn att börja på Förskolan Äventyret. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den här texten vill vi ge information till

Läs mer

KVARNDUNGENS FÖRÄLDRAKOOPERATIV

KVARNDUNGENS FÖRÄLDRAKOOPERATIV KVARNDUNGENS FÖRÄLDRAKOOPERATIV Kvarndungens föräldrakooperativ ligger naturskönt beläget med dungen och Borgundaberget alldeles inpå knuten. Föräldrakooperativ startade 1988. Vår förskola har den lilla

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Om du förlorar ditt jobb

Om du förlorar ditt jobb Om du förlorar ditt jobb 2013 Om du förlorar ditt jobb Full sysselsättning är ett självklart mål för facket men också trygghet för den enskilda medlemmen i omställningssituationen. Därför finns det en

Läs mer

Vad händer OM JAG BLIR SJUK? Information om vilka regler som gäller vid sjukskrivning och rehabilitering.

Vad händer OM JAG BLIR SJUK? Information om vilka regler som gäller vid sjukskrivning och rehabilitering. Vad händer OM JAG BLIR SJUK? Information om vilka regler som gäller vid sjukskrivning och rehabilitering. 2014 Ditt eget ansvar Ditt eget ansvar Sjukanmäl dig Registrera i PS Självservice Sjukanmäl dig

Läs mer

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation FASTIGHETS. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation FASTIGHETS. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar Checklista försäkringsinformation FASTIGHETS Namn Arbetsplats Datum 2 Dina avtalsförsäkringar Genom kollektivavtal/hängavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd bl a vid sjukdom,

Läs mer

Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare. Bli medlem nu! STARK BLIR BYGGNADS STARKARE STARKARE BYGGNADS 2012

Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare. Bli medlem nu! STARK BLIR BYGGNADS STARKARE STARKARE BYGGNADS 2012 Facket för dig och alla andra byggnadsarbetare Bli medlem nu! STARK BLIR STARKARE BYGGNADS STARKARE 2012 BYGGNADS 2012 Du är eftertraktad! Som byggnadsarbetare är du en eftertraktad, respekterad och attraktiv

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR VÄLKOMNA TILL DET ROLIGASTE VI VET! Vi jobbar i en fantastiskt rolig och spännande bransch och vi kan varje år räkna in många nya medlemmar. Restauranger och

Läs mer

När din arbetsgivare går i konkurs

När din arbetsgivare går i konkurs När din arbetsgivare går i konkurs 1 Innehåll När din arbetsgivare går i konkurs 3 Varför och hur företag sätts i konkurs 3 Det här gör en konkursförvaltare 4 Uppsägning från konkursförvaltaren samt uppsägningstider

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert Till dig som ska praktisera UNG I SOMMAR 2014 1 Hej, I det här utskicket får du: Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik

Läs mer

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att:

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att: 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind.

Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind. Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind. Ett medlemskap Välkommen till Arbetsgivarföreningen KFO Sveriges största fristående arbetsgivarorganisation.

Läs mer

KOLLEKTIVAVTAL Turistanläggningar Supplement till riksavtalet

KOLLEKTIVAVTAL Turistanläggningar Supplement till riksavtalet shr turist 07-12-21 08.47 Sida 1 2007-05-01 2010-04-30 KOLLEKTIVAVTAL Turistanläggningar Supplement till riksavtalet Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR Hotell och Restaurang Facket, HRF shr

Läs mer

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Utgiven i juni 2014 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra

Läs mer

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor!

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! En stark fackförening gör skillnad Kraven på oss arbetstagare ökar hela tiden. Vi ska göra mer på kortare tid. Genom vårt arbete

Läs mer

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Arbetsmiljö och SAM Arbetsmiljölagen I arbetsmiljölagen finns regler om skyldigheter för arbetsgivare om att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet. Det finns också regler om samverkan mellan arbetsgivare

Läs mer

Ditt pensionsval. Avtalspension SAF-LO

Ditt pensionsval. Avtalspension SAF-LO Ditt pensionsval Avtalspension SAF-LO Så gör du ett val som passar dig I Avtalspension SAF-LO kan du göra ett pensionsval så att du själv bestämmer hur pengarna placeras. Du kan även välja ett alternativ

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Välkommen som medlem Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för

Läs mer

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige RÄTTSINFORMATION - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige DIN RÄTT SOM EU-MEDBORGARE ATT VISTAS HÄR Allmän information om uppehållsrätten Du har som EU-medborgare rätt att vistas i

Läs mer

HANDBOK FÖR MEDARBETARE

HANDBOK FÖR MEDARBETARE HANDBOK FÖR MEDARBETARE INNEHÅLLSFÖRTECKNING VÄLKOMMEN TILL AGITO... 2 Allmän information... 2 Kvalitetssäkring... 2 Kontakt... 2 FÖRHÅLLANDE ANSTÄLLD/ARBETSGIVARE... 3 Tystnadsplikt... 3 Förväntningar

Läs mer

Skapa en bra arbetsmiljö vid. omvårdnadsarbete i boendemiljö

Skapa en bra arbetsmiljö vid. omvårdnadsarbete i boendemiljö Skapa en bra arbetsmiljö vid omvårdnadsarbete i boendemiljö Den här broschyren riktar sig till dig som leder verksamheter där arbete med människor utförs i boendemiljö. Det kan vara till exempel hemtjänst,

Läs mer

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10 SOL:s arbetsgrupper Denna skrift innehåller först och främst instruktioner för uppgifter som SOL:s arbetsgrupper har hand om, nämligen klubbvärdskap och soppkvällsvärdskap. På slutet finns också en beskrivning

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Introduktion för Dig som arbetar hos oss på LEKA Barnens Förskola AB

Introduktion för Dig som arbetar hos oss på LEKA Barnens Förskola AB Välkommen till vår förskola! Introduktion för Dig som arbetar hos oss på LEKA Barnens Förskola AB För att Du ska veta hur vi arbetar och för att vi vill att Du ska ha möjlighet att känna Dig säker på hur

Läs mer

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation MÅLARNA. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation MÅLARNA. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar Checklista försäkringsinformation MÅLARNA Namn Arbetsplats Datum 2 Dina avtalsförsäkringar Genom kollektivavtal/hängavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd bl a vid sjukdom,

Läs mer

Du tjänar på kollektivavtal. för dig som är arbetsgivare

Du tjänar på kollektivavtal. för dig som är arbetsgivare Du tjänar på kollektivavtal för dig som är arbetsgivare 2 Kollektivavtal det tjänar du på För dig som är arbetsgivare Varför finns det kollektivavtal? Den svenska arbetsmarknaden bygger på att fackföreningar

Läs mer

Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056. Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se

Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056. Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056 Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se 2 Avtalet är befrielse Kollektivavtalet handlar om löner, arbetstider och ersättningar. Men

Läs mer

Bild 1. Semester vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester.

Bild 1. Semester vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester. Bild 1 Semester vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester. Bild 2 SemL och AB säger Måndag den 1juni 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Kommentar:

Läs mer

INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO. Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun!

INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO. Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun! INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun! Organisationen Socialförvaltningen ansvarar över att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen

Läs mer

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation ELEKTRIKERNA. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt tillägg. Checklista försäkringsinformation ELEKTRIKERNA. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar Checklista försäkringsinformation ELEKTRIKERNA Namn Arbetsplats Datum 2 Dina avtalsförsäkringar Genom kollektivavtal/hängavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd bl a vid sjukdom,

Läs mer

En kopp kaffe = Fika för två!

En kopp kaffe = Fika för två! En kopp kaffe = Fika för två! - Ditt val gör skillnad Copyright: Johan & Nyström A. PROBLEM SOM KAFFEPRODUCENTERNA MÖTER I Sverige ligger vi i topp beträffande kaffedrickande och konsumerar hela en procent

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt. tillägg. Checklista försäkringsinformation BYGGNADS. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar

Kooperationens. Avtalspension, KAP 2. ett viktigt. tillägg. Checklista försäkringsinformation BYGGNADS. 4 Individuella. 3 Dina medlemsförsäkringar Checklista försäkringsinformation BYGGNADS Namn Arbetsplats Datum 2 Dina avtalsförsäkringar Genom kollektivavtal/hängavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd bl a vid sjukdom,

Läs mer

Konsulthandbok Doctor

Konsulthandbok Doctor Jourtelefon: 08 555 656 10 Innehåll Välkommen till Dedicare Doctor!... 3 Kollektivavtal och ITP, gäller endast för dig som är anställd... 3 Tidrapportering... 4 Resa och boende... 4 Arbetsgivare... 4 Utvärdering...

Läs mer

Handledning för inrapportering KFO-LO

Handledning för inrapportering KFO-LO Handledning för inrapportering KFO-LO 1 Inledning Välkommen som kund hos Pensionsvalet! Denna handledning riktar sig till arbetsgivare som har anställda som omfattas av tjänstepensionsavtalet KAP (Kooperationens

Läs mer

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Vård- och behandlingsverksamhet Övrig omsorgsverksamhet Bemanningsföretagen * Vårdförbundet 1999-07-01 tills vidare Innehållsförteckning Vårdförbundet

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet MAH / Förvaltning Personalavdelningen 1(6) 2009-03-19 Dnr Mahr 49-09/180 Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet Mål Medarbetare med nedsatt arbetsförmåga ska få stöd

Läs mer

Några tankar kring ditt jobb!

Några tankar kring ditt jobb! Några tankar kring ditt jobb! Du är nu en betydelsefull medarbetare i ett serviceyrke som hela tiden utvecklas snabbt och där du kommer i kontakt med många människor. Städ yrket passar dig som vill arbeta

Läs mer

Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING

Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING Utgiven i januari 2015 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet.

Läs mer

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista rapport arbetsledning missköta sig rasist Diskrimineringsombudsmannen arbetskamrater arbetstider morgon- eller eftermiddagsskift stämpelkort

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS 12-17 AUGUSTI 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion...4... Varför delta?...7 Vilka regler gäller?...8 (Grundförutsättningar för att sälja livsmedel och miljökrav)

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar

Läs mer