Perioden januari juni Perioden april juni Koncernchefens kommentarer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Perioden januari juni 2007. Perioden april juni 2007. Koncernchefens kommentarer"

Transkript

1 DELÅRSRAPPORT januari juni 2007

2 Perioden januari juni 2007 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till (2 932) Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 120 (126) Koncernens resultat efter skatt uppgick till 91 (89). Perioden april juni 2007 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till (1 468) Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 81 (71) Koncernens resultat efter skatt uppgick till 60 (49) 22 företag erhöll Green Cargos klimatintyg Green Cargo och Posten Logistik har tillsammans utvecklat ett nytt trafiksystem för snabbare och miljövänligare transporter. Kontrakt har tecknats för modernisering av 104 lok. Den 30 juni gick Green Cargos vd Jan Sundling i pension och ersätts av Sören Belin. Koncernchefens kommentarer Green Cargo-koncernens resultat efter finansiella poster för det andra kvartalet 2007 blev MSEK 81. Det är en förbättring jämfört med samma period föregående år på MSEK 10. Efter ett första kvartal där stormar i Sverige och en stor tågurspårning i Tyskland slog mot resultatet, blev koncernens resultat för det första halvåret MSEK 120 (126) efter finansiella poster. Personalkostnaderna har ökat under det andra kvartalet. Att resultatet ändå blir starkt beror främst på minskade driftskostnader i kärnverksamheten och resultatförbättringar i dotter- och intressebolagen. Det gäller TGOJ Trafik såväl som NTR och intressebolaget CargoNet. Godsvagnarnas punktlighet till kund ligger på 95 procent mätt som rullande 12-månaders värde, vilket betyder att Green Cargo klarat att etablera den höga punktlighetsnivå som marknaden kräver. Tredjepartslogistikens plockkvalitet är högre än de nivåer som avtalats med kunderna. Trafiksäkerheten är fortsatt hög men ett systematiskt och uthålligt arbete ska höja resultatet ytterligare i både tåg- och biltrafiken. Fem urspårningar i juni beroende på så kallade solkurvor, ledde till att Green Cargo kontaktade Banverket med krav på förebyggande åtgärder. Flera nya affärer har avtalats under perioden. Tidigare kunder som exempelvis AFAB, IKEA, Ovako Bar, Outokumpu, Josef Lindberg, Vin & Sprit och Skanska har tecknat utökade eller förnyade avtal. Bland nya kunder hos Green Cargo finns DanSteel, Balungsstands sågverk och Norrskog. Green Cargo tar dessutom över Åhlénsgruppens totalhantering av hängande konfektionsvolymer, med en distributionslösning som kombinerar lastbil och godståg. De flesta av uppdragen har vunnits i konkurrens med flera andra järnvägsoperatörer. Posten har förlängt sitt avtal med Green Cargo till år 2016 och vi investerar i nya postvagnar som dessutom möjliggör utökade upplägg för Posten. Inledningsvis beställer vi 26 nya vagnar med lastbärare som kan lyftas mellan tåg och bil för ökad flexibilitet. 2(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

3 Vi har också tecknat avtal om vår hittills största investering. Bombardier ska modernisera 104 lok till ett ordervärde av 1,1 miljarder, med option för en total modernisering av ytterligare 76 lok. Det är ett mycket kostnadseffektivt sätt för oss att ge näringslivet den dragkraft som behövs de närmaste 20 åren, samtidigt som miljöprestanda och förarnas arbetsmiljö förbättras. Under sommaren har en beställning på 200 vagnar för trailertransport på järnväg förhandlats fram. Efterfrågan på denna typ av transporter ökar på marknaden och vagnarna som börjar levereras nästa år fyller ett tydligt behov. Vi har sänkt sjukfrånvaron fem år i rad och trenden fortsätter I juni noterar vi den lägsta sjukfrånvaron någonsin: 3,9 procent. Hela företaget har blivit friskare och siffran inkluderar både långoch korttidssjukskrivna. Med ekonomin, kvaliteten och de strategiska investeringsbesluten på plats, var det extra stimulerande för oss att i slutet av juni möta ett 50-tal representanter för 30 av våra största kunder i Tällberg. Det var Green Cargos fjärde miljöseminarium och intresset för det och Green Cargos miljögranskningar av kundernas logistikupplägg ökar för varje år. Nu var det 22 kunder som klarade kriterierna för Green Cargos Klimatintyg som delades ut i Tällberg av EU-kommissionären Margot Wallström. Deltagarna engagerades också av flera intressanta föredrag om miljöfrågor och logistik och Margot Wallström jämförde kraften i miljöengagemanget nu med det på 70-talet och slog fast att den stora skillnaden är att idag går företagen i spetsen. Det tror jag är en förutsättning för framgång och Green Cargo har en tydlig uppgift i detta. Med rätt kvalitet och lönsamhet är vi ett starkt alternativ för de företag som vill skapa hållbara logistiklösningar. Sören Belin Nyckeltal Koncernen jan - jun jan - jun Helår Helår Helår Helår Nettoomsättning Rörelseresultat Resultat efter finansiella poster Resultat efter skatt Rörelsemarginal % 4% 5% 5% 4% 2% neg. Avkastning på sysselsatt kapital % 10% 11% 10% 9% 7% neg. Avkastning på eget kapital % 12% 13% 11% 39% 11% neg. Soliditet % 41% 37% 39% 35% 13% 12% Skuldsättningsgrad (ggr) 0,8 1,1 1,0 1,2 4,1 4,7 Bruttoinvesteringar Medelantal anställda Avkastningsmått för perioden 2007/2006 har omräknats med 360/180 för jämförbarhet med årssiffror. Nyckeltal för perioden 2006 har omräknats med hänsyn till justerad kapitalandel pga CargoNet anpassning till IFRS. Jämförelsesiffrorna för 2003 har inte justerats i enlighet med IFRS. En justering av dessa bedöms inte leda till några väsentliga skillnader. 3(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

4 Omvärld och marknad OMVÄRLD Banverket har lämnat två förslag till reviderad Framtidsplan till regeringen. Ett mer offensivt huvudförslag där satsningar på att bygga bort flaskhalsar kombineras med ett fullföljande av de stora investeringar som redan pågår. Huvudförslaget innebär fler och viktiga investeringar i början av planperioden. Den alternativa planen med en jämn medelsfördelning över åren innebär betydande senareläggningar. Branschföreningen Tågoperatörerna (där Green Cargo ingår) stödjer Banverkets mer offensiva huvudförslag till revidering av framtidsplanen. VÅRA VIKTIGASTE BRANSCHER 1 Inom bransch Stål viker orderingången på hemmamarknaden något samtidigt som exportorderingången ser bättre ut än i maj. Inom bransch Auto/Verkstad minskade orderingången för bilar något i juni på den inhemska marknaden. Exportorderingången fortsatte att öka, främst på Ryssland. För Green Cargo och andra aktörer saknas järnvägsvagnar för att täcka alla kunders transportbehov. Försäljningstillväxten inom bransch Handel har dämpats något de senaste månaderna. Läget är dock fortsatt gott. Ett antal prishöjningar, främst för livsmedel, förväntas. Bransch Skog fortsätter att ha god efterfrågan. Inom papper och massa ökar orderingången på hemmamarknaden och för trävaruindustrin likaså. Efterfrågan från norra Europa på svenskt virke är fortsatt god. De svenska priserna är lägst i Östersjöregionen. Priserna kommer troligen att öka då den inhemska biobränslemarknaden ger ökad efterfrågan. Utvecklingstakten inom bioenergisektorn är fortsatt mycket stark. NYA AFFÄRER Green Cargo och Posten Logistik har tillsammans utvecklat ett nytt trafiksystem för snabbare och miljövänligare transporter. Lösningen innebär nya flexibla vagnar som enkelt går att växla mellan vägoch järnvägstransporter. Det skapar förutsättningar för Posten att transportera fler försändelser med tåg istället för flyg och bil. Åhlénsgruppen går över från lastbilstransporter till ett upplägg som kombinerar tåg och lastbil i distributionen av hängande konfektion. Det är ett avtal med Green Cargo som i ett slag nästan halverar klimateffekterna i dessa transporter till Åhléns samtliga varuhus och butiker i Sverige. Green Cargo har åtagit sig en totalhantering av Åhléns hängande konfektionsvolymer med utgångspunkt från Logistikcenter Väst i Göteborg. Uppdraget startar i juli Källa: Konjunkturinstitutets kvartalsrapport juni (15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

5 Resultatanalys KONCERNEN Koncernens rörelseintäkter uppgick första halvåret 2007 till (2 939). Rörelseresultatet försämrades till 130 (148). Koncernens andel i intresseföretags resultat uppgick till 9 (-3). Dotterföretaget TGOJ Trafik visar ett rörelseresultat på 14 (2). I resultatet ingår en realisationsvinst från försäljning av 2 lok. Denna realisationsvinst har i koncernen eliminerats med -2, då loken sålts till vårt intresseföretag CargoNet. NTR har ökat sitt rörelseresultat till 3 (2). Även CargoNet har förbättrat sitt resultat, och Green Cargos resultatandel uppgår till till 9 (-3). Finansnettot uppgick till -10 (-22). Det förbättrade finansnettot beror huvudsakligen på högre marknadsräntor. Den genomsnittliga likviditeten har i stort sett varit jämförbar med motsvarande period 2006, likviditeten minskade först i slutet av juni. Högre marknadsräntor har slagit igenom både på placeringar och räntederivatens tillgångssida. Trots högre marknadsräntor har finansiella kostnader minskat jämfört med motsvarande period 2006, till följd av en lägre räntebärande skuld. GREEN CARGO AB (MODERBOLAGET) Miljarder Bruttotonkm 9 8,5 8 7,5 7 6,5 6 5,5 Bruttotonkm (last + tom) Intäkter De ackumulerade intäkterna för perioden uppgår till (2 609) en ökning med 25. Rails intäkter ökade marginellt under första halvåret, 0,6% jämfört med föregående år. Produkten Vagnslast har ökat något medan produkterna Systemtåg och Special minskat. 5 Logistics intäkter minskade med 4% under första halvåret. Intäktsminskningen är relaterad Kvartal till att adidas flyttat sin lagerverksamhet till Tyskland. Den största delen av intäktsförluster på grund av denna affär har dock ersatts av nya affärer. Q3-04 Bruttotonkilometer är tågets totala vikt multiplicerat med producerad delsträcka Q4-04 Q1-05 Q2-05 Q3-05 Q4-05 Q1-06 Q2-06 Q3-06 Road har ökat sina intäkter jämfört med föregående år. De externa intäkterna har ökat med 5,9% medan de interna intäkterna ökat med 28,5%. Orsaken är att övriga verksamhetsgrenar numera köper sina biltransporter via de egna åkerierna. Q4-06 Q1-07 Q2-07 5(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

6 Kostnader Kostnaderna ökade under första halvåret jämfört med föregående år med 67. Kostnaderna inom Rail har ökat jämfört med föregående år. Driftskostnaderna har dock minskat något (1%). Det är främst köpta tjänster utomlands som minskat medan kostnader för el och kombilyft ökat. Förändringen av driftskostnaderna är till största delen relaterade till förändringar i intäkterna. Omkostnaderna har ökat, främst personalkostnaderna men även riskkostnaderna. De ökade personalkostnaderna beror huvudsakligen på årets lönerevision. Kostnaderna inom Logistics har minskat marginellt (0,5%) under första halvåret. Adidas, som var en av Logistics största kunder, valde att flytta sin lagerverksamhet till Tyskland vid årsskiftet. Då kostnaderna för adidasuppdraget varit personalkrävande har dessa minskat samtidigt som nya uppdrag medfört ökade transportkostnader. Kostnaderna för Road har ökat jämfört med föregående år, 23,8%. Volymökningen är den huvudsakliga orsaken till detta. Lejdkostnaderna ökar dock även på grund av kapacitetsbrist inom branschen. Övriga administrativa gemensamma kostnader har ökat med 12,7%. Konsultkostnaderna har ökat på grund av många pågående strategiska projekt samt vidareutveckling inom IT-området. Föregående år redovisades under första halvåret en återbetalning av kostnadsförd utländsk moms som inte har någon motsvarighet i år. Rörelserelaterade kursdifferenser har påverkat resultatet positivt. Totala antalet anställda har minskat med 83. Perioden april juni 2007 Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick för kvartalet till 81 (71). I moderbolaget är intäkterna i stort sett lika stora under kvartalet som motsvarande period föregående år. Rörelseresultatet har försämrats med 22. Driftskostnaderna har sjunkit något samtidigt som personalkostnader och konsultkostnader ökat. Dotter- och intresseföretagens bidrag till rörelseresultatet för andra kvartalet är 15 bättre än motsvarande period Vår andel i kvartalsresultatet för CargoNet ökade med 8. Försäljningen har ökat i såväl den norska som den svenska delen av verksamheten. TGOJ Trafik förbättrade sitt rörelseresultat med 6. Det är främst nya och utökade affärer som är orsaken till förbättringen. Finansnettot förbättrades mellan åren med 15. En högre marknadsränta har givit högre ränteintäkter samtidigt som skuldräntan haft en lägre snittnivå. Säkerhet, punktlighet och miljö Division Road har tidigare installerat alkolås i samtliga lastbilar, nu pågår installation av alkolås i truckar. Det har dessutom beslutats att samtliga i Roads ledningsgrupp inkl alla platschefer skall erbjudas alkolås i sina bilar. 6(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

7 Ett antal urspårningar orsakade av solkurvor inträffade i början av juni. Solkurvor kan uppstå vid höga temperaturer. Värmen gör att det uppstår spänningar i spåret som i värsta fall leder till att spåret lossar från underlaget. Samtal förs med Banverket hur man skall minska problemen med solkurvor. Kraftiga regn orsakade tågstopp i södra Sverige i slutet av juni. På grund av kraftigt regn underminerades banvallarna på flera ställen mellan Tranås och Nässjö. 41 av Green Cargos tåg drabbades och stora förseningar uppstod. Trots dessa problem har punktligheten kunnat hållas på en hög, stabil nivå, under de senaste fyra månaderna, minst 95%, vilket är målet. Green Cargo har startat Miljöskolan på internwebben. Varje vecka införs en artikel som syftar till att öka de anställdas miljökunskap. Exempel på ämnen som tagits upp är Bilturen till affären en miljöbov, Har du valt en klimatsmart semesterresa? samt Globala uppvärmningen vad gör vi? I juni delades Green Cargos Klimatintyg ut till 22 svenska företag. Intyget är ett bevis på transporter med en mycket låg klimatpåverkan och kriterierna för intyget är sannolikt världens hårdaste. Intyget delades ut av EU-kommisionär Margot Wallström i samband med Green Cargos miljöseminarium vid Tällberg Forum. Green Cargo får 39 miljoner kronor från Naturvårdsverket för att minska sin klimatpåverkan. Klimatinvesteringsprogrammet, kallat Klimp, är ett statligt stöd till kommuner och andra aktörer som genomför långsiktiga investeringar för att minska utsläppen av växthusgaser. Klimatinvesteringarna i Green Cargos program innebär satsningar på lokförnyelse och energieffektivisering av diesellok. Detta beräknas minska de svenska utsläppen av växthusgaser med ton per år och energianvändningen beräknas minska med MWh per år. Den sammanlagda investeringskostnaden för det ur miljösynpunkt bättre motoralternativet vid modernisering av loken är 130 miljoner kronor. Koncernförändringar Dotterföretaget Sve Rail Italia AB har sålts för att likvideras. Likvidationsförfarandet har inletts. Väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer I årsredovisningen för 2006, avsnitt Risker och riskhantering finns beskrivet de risker som koncernen har identifierat och hanteringen av dessa. Inga förändringar av riskbilden har skett sedan årsbokslutet Viktiga händelser efter periodens utgång Inga viktigare händelser har inträffat efter periodens utgång. Investeringar Koncernens bruttoinvesteringar för perioden januari juni uppgick till 110. Av dessa stod moderbolaget för 99 och dotterföretagen 11. Investeringarna inom moderbolaget består huvudsakligen av järnvägsmaterial, ombyggnad av vagnar samt landsvägsfordon. För dotterföretagen avser investeringarna i huvudsak byggnation av spår- och markanläggningar i Hallsberg samt järnvägsmaterial. 7(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

8 Green Cargo har tecknat avtal med Bombardier om en total modernisering av 104 lok. Det är en investering på ca 1,1 miljarder kronor med optioner på modernisering av ytterligare 76 lok till ett tillkommande ordervärde av MSEK 620. Moderniseringen förbättrar lokens miljöprestanda, arbetsmiljön för förarna och förlänger lokens livslängd med ca 20 år. Beställda investeringar därutöver uppgår till 69,6 miljoner. Finansiering Koncernens räntebärande skulder uppgick vid kvartalets utgång totalt till varav avsåg finansiella leasingkontrakt. För finansiella leasingkontrakt som härstammar från tiden före bolagiseringen av Statens järnvägar utgår en riskavspeglande avgift som Riksgäldskontoret fastställer. Leasingkontrakt som har tecknats efter bolagiseringen avser finansiering av godsvagnar, logistikfastigheter, inventarier och landsvägsfordon. Finansiering av nya godsvagnar görs med löptider på 15 år och nya lastbilar med en löptid på 7 år. Under året har lastbilar och inventarier finansierats genom finansiell leasing till ett värde av 15. Under året har objekt lösts ut till ett lösenvärde om 26, och ett lån om 107 har lösts i förtid hos Statens järnvägar. Skuldportföljen hade per en genomsnittlig räntebindningstid på knappt 2 år till en genomsnittlig upplåningsränta på 4,80 %. Green Cargo AB har en outnyttjad rörelsekredit i Nordea Bank på 15. Nettoskulden har minskat med 10 främst genom amortering av räntebärande skulder. 8(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

9 Resultaträkningar i sammandrag Koncernen apr - jun apr - jun jan - jun jan - jun Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Summa rörelsens intäkter Driftskostnader Personalkostnader Övriga kostnader Avskrivningar och nedskrivningar Andel i intresseföretags resultat före skatt Rörelseresultat Finansiella poster Resultat efter finansiella poster Skatter Periodens resultat Varav hänförligt till moderbolagets ägare Varav hänförligt till minoritetsägare Moderbolaget apr - jun apr - jun jan - jun jan - jun Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Summa rörelsens intäkter Driftskostnader Personalkostnader Övriga kostnader Avskrivningar Rörelseresultat Finansiella poster Resultat efter finansiella poster Skatter Periodens resultat (15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

10 Balansräkningar i sammandrag Koncernen Moderbolaget TILLGÅNGAR 30 jun dec jun dec 2006 Immateriella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Uppskjutna skattefordringar Summa anläggningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kortfristiga placeringar Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital Långfristiga avsättningar Långfristiga leasingskulder Övriga långfristiga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga leasingskulder Övriga kortfristiga skulder Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER POSTER INOM LINJEN Ställda säkerheter och eventualförpliktelser (15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

11 Förändring i eget kapital Eget kapital hänförligt till moderbolagets ägare Minoritetsintresse Koncernen Övrigt jan - jun 2007 Aktie- tillskjutet Balanserade Årets Totalt eget Belopp i MSEK kapital kapital Reserver vinstmedel resultat Summa kapital Ingående balans per 1 januari Omföring av föregående års resultat Betald utdelning Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Omräkningsdifferens Summa förändringar som ej redovisas i resultaträkningen Periodens resultat Utgående balans per 30 juni Moderbolaget jan - jun 2007 Aktie- Reserv Balanserade Årets Belopp i MSEK kapital fond Reserver vinstmedel resultat Summa Ingående balans per 1 januari Omföring av föregående års resultat Betald utdelning Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde -4-4 Periodens resultat Utgående balans per 30 juni Aktiekapitalet består av aktier med ett kvotvärde om 100 SEK per aktie. Övrigt tillskjutet kapital avser överkurs vid nyemission 100 MSEK och erhållet aktieägartillskott 947 MSEK. Aktieägaren har lämnat villkorat aktieägartillskott som uppgår till totalt MSEK 347 (347). 11(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

12 Eget kapital hänförligt till moderbolagets ägare Minoritetsintresse Koncernen Övrigt jan - jun 2006 Aktie- tillskjutet Balanserade Årets Totalt eget Belopp i MSEK kapital kapital Reserver vinstmedel resultat Summa kapital Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Förvärv av minoritetsandel Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Omräkningsdifferens Summa förändringar som ej redovisas i resultaträkningen Periodens resultat Utgående balans per 30 juni Moderbolaget jan - jun 2006 Aktie- Reserv Balanserade Årets Belopp i MSEK kapital fond Reserver vinstmedel resultat Summa Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde -4-4 Periodens resultat Utgående balans per 30 juni Aktiekapitalet består av aktier med ett kvotvärde om 100 SEK per aktie. Övrigt tillskjutet kapital avser överkurs vid nyemission 100 MSEK och erhållet aktieägartillskott 947 MSEK. Aktieägaren har lämnat villkorat aktieägartillskott som uppgår till totalt MSEK 347 (347). 12(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

13 Kassaflödesanalyser i sammandrag Koncernen Moderbolaget jan - jun jan - jun Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar i rörelsekapital Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital Kassaflöde från den löpande verksamheten Utdelningar Förvärv/försäljning av anläggningstillgångar Förändringar i kortfristiga placeringar Förändringar av lån till dotterföretag Kassaflöde från investeringsverksamheten Utdelningar Upptagna lån Amortering av leasingskulder och lån Erhållna/lämnade koncernbidrag Övrigt Kassaflöde från finansieringsverksamheten Periodens kassaflöde Likvida medel vid periodens början Likvida medel vid periodens slut Koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten är positivt, 147 (274). En amortering av ett kortfristigt lån, amortering av leasingskulder samt utdelning till ägaren har påverkat det totala kassaflödet med -301 som därmed blir negativt, -141 (-298). 13(15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

14 Redovisningsprinciper Denna delårsrapport har upprättats enligt IAS 34 Delårsrapportering. Green Cargo tillämpar International Financial Reporting Standards, IFRS, såsom de antagits av EU, i sin koncernredovisning. Moderbolaget tillämpar RR 32:06 i sin redovisning. Redovisningsprinciperna kan i sin helhet läsas i vår årsredovisning för Inga förändringar av redovisningsprinciperna har skett under IFRS 7 och de förändringar som skett i IAS 1 avser endast upplysningskrav, vilka kommer att beaktas i årsredovisningen för (15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

15 Styrelsen och verkställande direktören försäkrar att delårsrapporten ger en rättvisande översikt av företagets och koncernens verksamhet, ställning och resultat samt beskriver de väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer som företaget och de företag som ingår i koncernen står inför. Solna den 22 augusti 2007 Karl-Gunnar Holmqvist Styrelseordförande Lotta Lundén Ledamot Malin Persson Ledamot Björn Mikkelsen Jan Sjökvist Carl-Viggo Östlund Ledamot Ledamot Ledamot Anne Gynnerstedt Håkan Buskhe Peter Lundmark Ledamot Ledamot Ledamot, personalrepresentant Stefan Bieder Ledamot, personalrepresentant Sören Belin Verkställande direktör Denna delårsrapport har ej varit föremål för granskning av bolagets revisorer. Kommande delårsrapport avseende år 2007 är planerade att presenteras på enligt följande: Kvartal 3: 15 november 2007 Kvartal 4: februari 2008 Har du frågor gällande Green Cargos delårsrapport, var vänlig kontakta: Sören Belin, vd, tel Gunnar Andersson, ekonomidirektör, tel Mats Hollander, informationschef, tel Adress: Box SOLNA Tel vx (15) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

DELÅRSRAPPORT januari mars 2016

DELÅRSRAPPORT januari mars 2016 DELÅRSRAPPORT januari mars 2016 Perioden januari mars 2016 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 027 MSEK (1 004) Koncernens rörelseresultat uppgick till -24 MSEK (-32). Koncernens resultat

Läs mer

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! #$%$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$' >&0*%#$'? >, -. :%' 3;84 "#$%"$&' ( )#*&%$)+#' >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.0%-#)' ( +#0%)-*#'! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', &-%*#' ( $+"%&*.'

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 Omsättningen ökade med 56 procent och byråintäkten med 19 procent för jämförbara enheter Rörelseresultat om 3,2 Mkr, en ökning med 3,5 Mkr för jämförbara

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Perioden januari mars 2007. Koncernchefens kommentarer

Perioden januari mars 2007. Koncernchefens kommentarer DELÅRSRAPPORT januari mars 2007 Perioden januari mars 2007 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 517 (1 464). Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 39 (55). Koncernens

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2006 Green Cargo AB 556119-6436

Delårsrapport januari mars 2006 Green Cargo AB 556119-6436 DELÅRSRAPPORT januari mars 2006 Perioden januari mars 2006 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 464 (1 470). Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 55 (22). Koncernens

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr )

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr ) Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr. 556322-3782) RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 28 Orderingången ökade till 78,6 MSEK (74,4) Omsättningen ökade till 65,4 MSEK (65,2) Bruttomarginalen förbättrades till 47,5

Läs mer

Andelen rekrytering av omsättningen är på väg uppåt och påverkar rörelsemarginalen positivt.

Andelen rekrytering av omsättningen är på väg uppåt och påverkar rörelsemarginalen positivt. God tillväxt och ökad rörelsemarginal Perioden juli - september Omsättningen uppgick till 74,4 MSEK (69,7), vilket motsvarar en tillväxt på 6,5 % (29,0) Rörelseresultatet uppgick till 8,1 MSEK (7,2) vilket

Läs mer

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 %

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 69,7 MSEK (54,2), vilket motsvarar en tillväxt på 29,0 % Rörelseresultatet uppgick till 7,2 MSEK (4,7)

Läs mer

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21)

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21) FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER 2013 1 (21) ACANDO AB (publ.) 2 (21) ACANDO AB (publ.) 3 (21) MSEK oktober - december 2013 2012 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättninomsättninresultaresultamarginal

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 1 (20) ACANDO AB (publ.) 2 (20) januari - mars 2014 2013 2014 2013 2014 2013 MSEK Nettoomsättning Nettoomsättning Rörelseresultat Rörelseresultat Rörelsemarginal

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2007

Delårsrapport januari - mars 2007 Delårsrapport januari - mars 2007 - Omsättningen ökade till 136,9 Mkr (126,3) - Resultatet före skatt 25,6 Mkr (23,6) - Resultatet efter skatt 17,6 Mkr (17,0) - Vinst per aktie 0,83 kr (0,80) Omsättning

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015 Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat Perioden april juni Omsättningen ökade till 82,2 MSEK (72,7), vilket motsvarar en tillväxt om 13,1 % (19,7) Rörelseresultatet uppgick till 8,2 MSEK (7,0)

Läs mer

Fortsatt tillväxt och god lönsamhet. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2014

Fortsatt tillväxt och god lönsamhet. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2014 Fortsatt tillväxt och god lönsamhet Perioden april juni Omsättningen ökade till 72.7 MSEK (60.9), vilket motsvarar en tillväxt om 19.7 % Rörelseresultatet uppgick till 7.0 MSEK (4.5) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2017 Koncernrapport 18 augusti 2017 Andra kvartalet svagare än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 12% till 9,9 (11,2)

Läs mer

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Koncernrapport 14 augusti 2015 Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 4%

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september 2015

DELÅRSRAPPORT januari september 2015 DELÅRSRAPPORT januari september 2015 Perioden juli september 2015 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 942 MSEK (1 002). Koncernens rörelseresultat uppgick till 25 MSEK (2). Koncernens resultat

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport juli september 2017 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2017 2016 2017 2016 2016 Nettoomsättning 256,9 245,4 851,0 847,4 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA)

Läs mer

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG Q 2 Delårsrapport januari juni 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 288,4 262,1 581,0 487,8 969,0 Rörelseresultat

Läs mer

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet Delårsrapport 1 januari 31 mars 2012 Koncernrapport 9 maj 2012 God resultattillväxt första kvartalet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 8% till 12,3 (11,4)

Läs mer

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK.

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2016 Koncernrapport 11 november 2016 Svagare tredje kvartal än förväntat JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2016 Nettoomsättningen minskade

Läs mer

SJR: s fokus på kvalitet och service medför att koncernen fortsätter att växa med bibehållen rörelsemarginal.

SJR: s fokus på kvalitet och service medför att koncernen fortsätter att växa med bibehållen rörelsemarginal. Fortsatt tillväxt med god rörelsemarginal Perioden juli september Omsättningen uppgick till 79,7 MSEK (74,4), vilket motsvarar en tillväxt på 7,7 % (6,5) Rörelseresultatet uppgick till 8,6 MSEK (8,1) vilket

Läs mer

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta Q 1 Delårsrapport januari mars 2016 Belopp i Mkr kvartal 1 helår 2016 2015 2015 Nettoomsättning 298,6 292,6 1 112,6 Rörelseresultat 38,1 31,5 85,7 Rörelsemarginal, % 12,8 10,8 7,7 Resultat efter finansiella

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2007

Delårsrapport januari - september 2007 Delårsrapport januari - september 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 389,1 Mkr (364,3) - Resultatet före skatt 80,5 Mkr (83,2) - Resultatet efter skatt 59,2 Mkr (60,2) - Vinst per aktie 2,79 kr

Läs mer

+20% 0,7% +65% Q % omsättningstillväxt

+20% 0,7% +65% Q % omsättningstillväxt Delårsrapport 1 januari 30 juni 2016 Koncernrapport 19 augusti 2016 20% omsättningstillväxt APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 20% till 11,2 (9,3) MSEK. Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall Delårsrapport 2017-01-01 2017-06-30 Sveavalvet AB (publ) 559034-6564 Sveavalvet AB (publ) Storgatan 20 852 30 Sundsvall INLEDNING Sveavalvet AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som startades under

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Svagare kvartal än förväntat

Svagare kvartal än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2012 Koncernrapport 17 augusti 2012 Svagare kvartal än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 11% till 9,9 (11,2) MSEK.

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2016

Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2016 Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal Perioden april juni Omsättningen ökade till 87,3 MSEK (82,2), vilket motsvarar en tillväxt om 6,2 % (13,1) Rörelseresultatet uppgick till 8,7 MSEK (8,2)

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall Delårsrapport 2017-01-01 2017-03-31 Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan 20 852 30 Sundsvall INLEDNING Sveavalvet AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som startades under 2016. Bolaget

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

+5% Resultat efter skatt ökade till -0,9 (-1,1) MSEK.

+5% Resultat efter skatt ökade till -0,9 (-1,1) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2017 Koncernrapport 10 november 2017 Viss omsättningstillväxt JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2017 Nettoomsättningen ökade med 5% till

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012 Avvaktande marknad Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 50,0 MSEK (51,6), vilket motsvarar en negativ tillväxt på -3,1 % Rörelseresultatet uppgick till 4,6 MSEK (6,0) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143 Delårsrapport, Fortsatt fokus på att öka antalet kunduppdrag Under tredje kvartalet 2014 visade Vendator ett negativt resultat. Rörelsemarginalen för koncernen uppgick till -3,2 procent och rörelseresultatet

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden juli september Perioden januari september Vd:s kommentar. juli september 2018

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden juli september Perioden januari september Vd:s kommentar. juli september 2018 Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden juli september 2018 Nettoomsättningen uppgick till 90,6 MSEK (89,8), vilket motsvarar en tillväxt om 1,0 % (12,7) Rörelseresultatet uppgick till 9,5 MSEK (9,9)

Läs mer

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal Delårsrapport 1 januari 31 mars 2010 Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal JANUARI MARS (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 9,9 MSEK (9,3) Rörelseresultatet

Läs mer

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013 Ökad omsättning Perioden januari mars Omsättningen ökade till 61,9 MSEK (58,7), vilket ger en tillväxt om 6 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (4,5) vilket ger en rörelsemarginal om 6,9 % (7,7)

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2008

Delårsrapport januari mars 2008 Delårsrapport januari mars 2008 Omsättningen för första kvartalet uppgick till 35,3 MSEK (25,4), en ökning med 39 % (37). Rörelseresultatet under första kvartalet 2008 ökade med 29 % till 4,3 MSEK (3,3),

Läs mer

SJR koncernen fortsätter expandera

SJR koncernen fortsätter expandera SJR koncernen fortsätter expandera Omsättningen för andra kvartalet uppgick till 37,7 MSEK (29,0 motsvarande samma period föregående år), en ökning med 30 %. För halvåret 2008 uppgick omsättningen till

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

Genom att stärka vår marknadsnärvaro och utveckla organisationen fortsätter vi att skapa goda förutsättningar för en långsiktig tillväxt.

Genom att stärka vår marknadsnärvaro och utveckla organisationen fortsätter vi att skapa goda förutsättningar för en långsiktig tillväxt. Orderingång 26,0 MSEK (41,9) Omsättning 27,7 MSEK (24,5) Bruttomarginal 44,7 procent (45,7) Rörelseresultat 2,6 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 1,9 MSEK (1,6) Kommentarer från VD En viktig del i JLT:s

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015 Inission AB: org.nr 556747-189 Stålvägen 4, 684 92 Munkfors www.inission.com För mer information kontakta Fredrik Berghel, Koncernchef +46 732 2 22 1 fredrik.berghel@inission.com Inission AB (publ) Delårsrapport

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 1 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 Delårsrapporten i korthet Omsättningen uppgick till 364,4 MSEK (249,0), en ökning med 46%. Rörelseresultatet ökade med 80% till 25,7 MSEK (14,3), vilket ger

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013

Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013 Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013 Delårsrapport Q1 2013 Smarteqs affärsidé är att sälja och utveckla antennsystem för ökad tillgänglighet, effektivitet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september 2018

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september 2018 Delårsrapport januari september Delårsrapport januari september DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september Perioden januari - september i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - september var 138,8

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1)

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1) Delårsrapport 1 januari 30 september Nettoomsättningen uppgick till 4,3 MSEK (3,2) Rörelseresultatet blev - 5,4 MSEK (- 5,7) Rörelsemarginalen blev - 127 % (- 176 %) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Kvartalet 1 januari - 31 mars 2018 Kvartalet 17 februari 31 mars 2017 Nettoomsättning 436,5 Mkr 127,6 Mkr Rörelseresultat

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden oktober-december. Perioden januari december Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 99,8 MSEK (90,3), vilket motsvarar en tillväxt med 10,2 % (1,9) Rörelseresultatet uppgick till 10,7 MSEK (9,8), vilket

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011.

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. STOCKHOLM 2011-04-21 DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. Viktiga händelser under första kvartalet Omsättningen

Läs mer

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta Q 1 Kvartalsrapport januari mars 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 kvartal 1 helår 2015 2014 2014 Nettoomsättning 292,6 225,6 969,0 Rörelseresultat 31,5 18,0 48,3 Rörelsemarginal, %

Läs mer

Ökad omsättning med bra rörelseresultat. Perioden januari - mars. Vd:s kommentar. Januari mars 2015

Ökad omsättning med bra rörelseresultat. Perioden januari - mars. Vd:s kommentar. Januari mars 2015 Ökad omsättning med bra rörelseresultat Perioden januari - mars Omsättningen uppgick till 84,1 MSEK (76,8), vilket motsvarar en tillväxt om 9,4 % (23,4) Rörelseresultatet uppgick till 8,6 MSEK (8,2) vilket

Läs mer

Rörelsemarginalen har fortsatt öka och uppgick för första kvartalet till 10,6 % och närmar sig det mål om 12 % som SJR:s styrelse lagt fast.

Rörelsemarginalen har fortsatt öka och uppgick för första kvartalet till 10,6 % och närmar sig det mål om 12 % som SJR:s styrelse lagt fast. Fortsatt ökad omsättning och rörelseresultat Perioden januari - mars Omsättningen uppgick till 76,8 MSEK (62,2), vilket motsvarar en tillväxt om 23,4 % Rörelseresultatet uppgick till 8,2 MSEK (4,5) vilket

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2015

Delårsrapport Januari mars 2015 Delårsrapport Januari mars 2015 Period 1 januari - 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgår till 68 650 (62 493) kkr motsvarande en tillväxt om 10 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 4 365

Läs mer

Net Gaming Europe AB (publ)

Net Gaming Europe AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari 30 september 2013 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Casinotillväxt,

Läs mer

Fortsatt tillväxt och förbättrat rörelseresultat. Perioden juli september. Perioden januari september. Vd:s kommentar

Fortsatt tillväxt och förbättrat rörelseresultat. Perioden juli september. Perioden januari september. Vd:s kommentar Fortsatt tillväxt och förbättrat rörelseresultat Perioden juli september Omsättningen uppgick till 90,1 MSEK (79,7), vilket motsvarar en tillväxt på 12,7 % (7,7) Rörelseresultatet uppgick till 9,9 MSEK

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 20100101 20101231 Koncernens rörelseintäkter uppgick till 1 351,6 (1 132,5) MSEK, en ökning med 19%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 251,4 (171,7)

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

Intäktsminskningen fortsatte under första kvartalet

Intäktsminskningen fortsatte under första kvartalet Delårsrapport för perioden 1 januari 31 mars 2013 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Intäktsminskningen

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS Kvartalet oktober -- december 2014/2015 -Nettoomsättningen uppgick till ksek 12 826 (11 958) -Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 355 (1 566) -Rörelseresultat efter

Läs mer

NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2017/2018 Sid 1/10

NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2017/2018 Sid 1/10 NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2017/2018 Sid 1/10 NOVUS GROUP: HALVÅRSRAPPORT 2017/2018 Kvartalet oktober december 2017/2018 Nettoomsättningen uppgick till ksek 15 714 (13 881) Rörelseresultatet uppgick till ksek

Läs mer

Intäkter per marknad Jul - sep 2014 Jul - sep 2013 Jan - sep 2014 Jan - sep 2013

Intäkter per marknad Jul - sep 2014 Jul - sep 2013 Jan - sep 2014 Jan - sep 2013 Delårsrapport 1 januari 30 september 2014 Koncernrapport 7 november 2014 Fokus på tre marknader för lönsam tillväxt JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport januari september 2016 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 2016 2015 2016 2015 2015 Nettoomsättning 245,4 261,8 847,4 842,8 1 112,6 Rörelseresultat 18,9

Läs mer

MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars Materials for innovative product design

MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars Materials for innovative product design MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars 2015 Materials for innovative product design NYCKELTAL jan-mar jan-dec 2015 20 20 Nettoomsättning 280,2 287,9 1 7,3 EBITDA (just.*) 26,5 27,4 105,0 EBITDA-marginal,

Läs mer

1 april 31 december 2011 (9 månader)

1 april 31 december 2011 (9 månader) 1 april 31 december 2011 (9 månader) Nettoomsättningen för årets första nio månader ökade med 13 procent till 1 663 (1 478). Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 132 (102). Rörelsemarginalen uppgick

Läs mer

Delårsrapport 14 juni 30 september 2005. 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149. Omsättning: Tkr 6 245

Delårsrapport 14 juni 30 september 2005. 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149. Omsättning: Tkr 6 245 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149 Tommarpsvägen 116 231 66 Trelleborg Tel: 0410-471 50 Fax: 0410-174 40 E-mail: Hemsida: roxi@roxistenhus.se www.roxistenhusgruppen.se Delårsrapport

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 Perioden januari - mars i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - mars blev 44,9 Mkr (46,9) Rörelseresultatet för årets första kvartal uppgick till -0,4

Läs mer

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr )

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr ) Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr. 556322-3782) ALLMÄNT OM NILÖRNGRUPPEN Nilörngruppen erbjuder ett komplett profileringskoncept med uppgift att stärka imagen hos varumärken inom framför allt modeoch textilindustrin.

Läs mer

Delårsrapport. NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr /1 30/6 2014

Delårsrapport. NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr /1 30/6 2014 NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr 556529-9293 Delårsrapport 1/1 30/6 2014 Faktureringen under perioden uppgick till 12,8 MSEK (10,1 MSEK), en ökning med 2,7 MSEK (26,7 %). Det operativa resultatet efter skatt

Läs mer

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport Kvartal 1 2010 Sammanfattning Minskad omsättning på grund av mindre B2B intäkter och valutaeffekter. Förbättrat rörelseresultat. Outsourcing av produktion

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden april juni Perioden januari juni Vd:s kommentar. April juni 2018

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden april juni Perioden januari juni Vd:s kommentar. April juni 2018 Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden april juni 2018 Intäkterna uppgick till 100,1 MSEK (96,3), vilket motsvarar en tillväxt om 4,3 % (10,3) Rörelseresultatet uppgick till 9,8 MSEK (9,6) vilket

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - juni. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första halvåret 2015.

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - juni. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första halvåret 2015. STOCKHOLM 2015-08-25 DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - juni Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första halvåret 2015. Januari-juni Rörelseresultatet (EBITDA) under perioden uppgick till 1 529

Läs mer

Delårsrapport: Januari Juni 2011

Delårsrapport: Januari Juni 2011 Delårsrapport: Januari Juni 1 Omsättningen ökade till 52,9 MSEK (36,7) Resultat efter skatt -1,2 MSEK (-2,9) Fortsatt ökad orderingång 59,7 MSEK (50,5) Positiv trend i andra kvartalet o Omsättning 30 MSEK

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2008

Delårsrapport januari - juni 2008 Delårsrapport januari - juni 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 277,2 Mkr (276,9) - Resultatet före skatt 55,3 Mkr (58,8)* - Resultatet efter skatt 40,3 Mkr (43,6)* - Vinst per aktie 1,90 kr

Läs mer