Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)"

Transkript

1 Socialnämndens arbetsutskott 21 augusti 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Måndagen den 28 maj 2007 kl Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef David Matscheck, utredare Nina Thompson, förvaltningssekreterare Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Sekreterare Nina Thompson Paragrafer Ordförande Gunnel Orselius-Dahl Justerande Mauritz Lindroth BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Underskrift 1 (20)

2 Innehållsförteckning: 1. Budgetuppföljning juni Ansökan om stimulansbidrag 2007 förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående Riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län Komplettering av beslutsattestanter år Uppföljning av konsultläkare för försörjningsstöd Utvärdering av projektet komplexa vårdbehov Remissvar ang gemensam policy gällande missbruk Ansökan om utvecklingsmedel till kvinnojourverksamhet Yttrande till länsstyrelsen över ansökan att bedriva korttidsvistelse Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och KSL avseende rutiner för samverkan vid in- och utskrivning av patienter i sluten vård Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och KSL om logopedinsatser och medicinsk fotvård i särskilda boenden för äldre samt apodos Anmälningsärenden Sid 2 (20)

3 1. Budgetuppföljning juni 2007 AU 44 Dnr Arbetsutskottets beslut Lägga informationen till handlingarna. Socialförvaltningen redovisar budgetuppföljning för socialnämndens alla verksamhetsområden per den 30 juni (20)

4 2. Ansökan om stimulansbidrag 2007 förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående AU 45 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner ansökan till Länsstyrelsen om stimulansbidrag till förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående. Regeringen har beslutat om ett statligt stimulansbidrag för att ge ett förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar en närstående. Bidraget avser år 2007med projektstart år Länsstyrelserna har i uppdrag att fördela medlen. Stockholms län har tilldelats kronor. Fördelningen inom länet är inte knuten till kommunernas storlek utan sker helt utifrån de ansökningar som kommer in. För att godkännas skall ansökningen följa de direktiv som givits. Socialförvaltningen föreslår att medel sökes för 1. Anhörigstöd mitt i livet en samverkansmodell för anhörigstöd riktat till yrkesverksamma anhöriga och närstående. Utbildning av arbetsplatsmentorer som får kunskap om anhörigas situation. Dessa arbetsplatsmentorer delger fortlöpande skriftlig och muntlig information till arbetskamrater och bidrar till att bygga upp mer anhörigvårdarvänliga företag. 2. Fortsättning med utbildning av ytterligare anhörigambassadörer personal inom äldreomsorgen som får fördjupad kunskap om anhörigperspektivet i vården. Dessa anhörigambassadörer har ansvar att lyfta fram anhörigperspektivet i diskussioner med arbetskamraterna. 3. Fortsätta uppsökande verksamhet i samverkan med en distriktssköterska inom primärvården för att få en jämförelse bild av hälsan mellan 75- och 80-åringar. 4. Socialförvaltningens anhörigkonsulent får möjlighet att fortsätta att på heltid arbeta med att samordna och bedriva stödinsatser för anhöriga/närstående. Totalt ansökes om kr från Länsstyrelsen till förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående. Handlingar i ärendet Direktiv för fördelning av stimulansbidrag Bilaga 1 4 (20)

5 Ansökan om stimulansbidrag daterad Anhörigstöd mitt i livet Bilaga 2 Ansökan om stimulansbidrag daterad Bilaga 3 5 (20)

6 3. Riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län AU 46 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden antar riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa mellan kommunerna i Stockholms län daterade Kommunförbundet Stockholms län har framtagit riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län och rekommenderar att dessa antas av kommunerna i Stockholms län. Många personer ur gruppen hemlösa rör sig frekvent mellan länets kommuner, vilket försvårar tillämpningen av vistelsebegreppet, varför det ibland uppstår skilda meningar mellan kommunerna om vilken kommun som har det egentliga ansvaret. Syftet med riktlinjerna är bl.a. att sätta den enskildes behov i fokus och att förebygga tidsödande tvister som kan göra att den enskilde hamnar utanför socialtjänstens stöd och hjälp. Riktlinjerna har ställts till länets socialchefer för yttrande varefter tillämplig revidering skett. Av länets 26 kommuner, däribland Vallentuna, lämnat yttrande. Samtliga som yttrat sig har ställt sig mycket positiva. Handlingar i ärendet Rekommendation att anta riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län, KSL Riktlinjer för ärendehantering avseende hemlösa mellan kommunerna i Stockholms län, KSL (20)

7 4. Komplettering av beslutsattestanter år 2007 AU 47 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner föreslagna beslutsattestanter för ansvarskoderna 702 och 729 avseende år Fastställande av beslutsattestanter för ansvarskoderna 702 och 729 för år (20)

8 5. Uppföljning av konsultläkare för försörjningsstöd AU 48 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner rapporten. Vuxengruppen för försörjningsstöd har anlitat en konsultläkare för hjälp med att granska sjukintyg för personer som beviljats försörjningsstöd bedöma bland annat deras eventuella arbetsförmåga. Granskningen har oftast lett till en begäran om nytt utlåtande från den behandlande läkaren. De flesta av dessa personer har visat sig vara hel- eller delvis arbetsför och har antingen påbörjat arbetsträning/praktik eller av olika skäl kunnat skrivas av. Endast enstaka aktuella ärenden återstår där det för närvarande finns behov av granskning. Konsultläkaren kommer att anlitas av socialförvaltningen i fortsättning vid behov. Handlingar i ärendet Uppföljning konsultläkare för försörjningsstöd (20)

9 6. Utvärdering av projektet komplexa vårdbehov AU 49 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner rapporten om utvärdering av projektet Komplexa Vårdbehov daterad Projektet komplexa vårdbehov påbörjades i november 2005 sedan Socialstyrelsen beviljat statliga psykiatrimedel. En första uppföljning gjordes u juli En vidare utvärdering har nu gjorts som visar övervägande positivt resultat. Handlingar i ärendet Utvärdering av projektet Komplexa Vårdbehov daterat (20)

10 7. Remissvar ang gemensam policy gällande missbruk AU 50 Dnr Förslag till beslut Socialnämnden beslutar anta denna tjänsteskrivelse såsom sitt svar på remiss från Kommunstyrelsen angående Kommunförbundet Stockholms län och Stockholms läns landstings gemensam policy för att förebygga, tidigt upptäcka och behandla missbruk och beroende. Kommunförbundet har begärt svar på remiss angående en ny gemensam policy omkring förebyggande och behandling av missbruk och beroende. Den nuvarande policyn är från Förslaget till en ny policy har arbetats fram av olika arbetsgrupper och intresseföreningarna har deltagit som referensgrupp. Syftet är att förtydliga och beskriva kommunernas och landstingets delvis skilda delvis sammanfallande ansvar. Policyn har tagits fram med utgångspunkt från socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruksoch beroendevård och är avsedd att ge stöd åt kommunernas och landstingets arbete med att implementera dessa riktlinjer. Första delen av policyn redovisar för missbrukets omfattning i länet, klargöra ansvarsområden mellan kommunerna och landstinget samt slå fast ett antal särskilda målgrupper. Andra delen innehåller tio riktlinjer som kommunerna och landstinget ska arbeta efter för att tillgodose behov hos de olika målgrupperna. Riktlinjerna gäller: Bemötande Gemensamma metoder Tidigt upptäckt av missbruk Gravida med riskbruk eller missbruk Barn till föräldrar med missbruk Komplexa vårdbehov Underhållsbehandling vid opiatberoende Samverkan kring smittskydd mot infektionssjukdomar Hemlösa med missbruk För de flesta av riktlinjerna anger policyn kvalitetindikatorer. Kvalitetsindikatorer är särskilda punkter som ska följas upp för att fastställa kvalitén i verksamheterna. I sista delen av policyn beskrivs förutsättningarna för att kunna genomföra policyns intentioner genom att skapa en tydligare struktur för de lokala integrerade mottagningarna. Policyn förespråkar lokala och regionala samråd på ledningsnivå som styr, stöder och leder arbetet. 10 (20)

11 Socialnämnden anser att den föreslagna policyn utgör ett ambitiöst försök att omfatta alla tänkbara aspekter på området missbruk- och beroende. Riktlinjerna är mycket omfattande och nämnden har inte kunnat identifiera någon särskild fråga som förbisetts. Nämnden noterar samtidigt att policyn begränsas till att omfatta problem relaterade till missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel, lösningsmedel eller kombinationer av dessa, eftersom det är denna typ av missbruk som omfattas av framför allt 3 kap 7 och 5 kap 9 socialtjänstlagen (SoL). Andra typer av missbruk som våra handläggare möter, t.ex. spelmissbruk, omfattas inte av policyn. Dessbättre pågår i Vallentuna redan arbete med de allra flesta av de angivna målgrupperna. Bland annat finns sedan 2002 ett samverkansavtal mellan Beroendecentrum, landstinget och socialnämnden som styr en samlokaliserad mottagning och ett gemensamt projekt kring komplexa vårdbehov. Det finns också förebyggande arbete omkring ungdomar och missbruk och samverkan med BVC och MVC omkring familjer. Vissa riktlinjer kommer att kräva att nya rutiner utvecklas. Ett sådant är Riktlinje 2 s krav på gemensamma skriftliga vårdplaner för personer som får vård och behandling från flera vårdgivare (s.27). Där har vi i Vallentuna en fördel i att redan ha en redan fungerande samverkansöverenskommelse med Beroendecentrum. Vuxenenheten kommer snarast att föreslå Beroendecentrum att denna rutin införs i handläggning av gemensamma ärenden. Även projektet komplexa vårdbehov arbetar med gemensam vårdplanering. Samtidigt ska noteras att samverkan inte är något som sköter sig själv utan det finns mycket forskning som redovisar faktorer som gynnar resp. hindrar effektiv samverkan. Erfarenheter från BUSavtalet (Barn- och ungdomar med särskilda behov) visar att det kan bli mycket svårt att åstadkomma gemensamma vårdplaner när det finns flera parter involverade. Några av intentionerna i riktlinjerna kommer att bli svåra att uppnå fullt ut på grund av begränsade resurser och underlag i en kommun av Vallentunas storlek. En sådan är kravet på särskilt anpassade mottagningar för unga vuxna (s. 37). Varken Vallentuna kommun eller landstinget har idag underlag för en sådan lokalmottagning. I stället avsätter befintlig personal en del av sin tid för att arbeta med denna grupp. Möjligen skulle en gemensam mottagning kunna skapas för hela nordost området om landstinget skulle ta initiativet och bjuda in de olika kommunerna. Riktlinje 7 lyfter fram situationen för vuxna personer med ADHD och att dessa personer är utsatta på så vis att de inte omfattas av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Riktlinjen 11 (20)

12 pekar på behovet av att utveckla speciell kompetens för utredning och behandling av särskilt vårdkrävande patienter med neuropsykiatrisk problematik och missbruk inom den specialiserade beroendevården. Socialnämnden instämmer till fullo med detta. Väntetiderna för utredning är idag långa, vilket ofta är förödande för behandlingsarbetet med personer med sådana problem. Det är även utmärkt att riktlinjen pekar på behovet av utbildningsinsatser för den enskilde och anhöriga i denna grupp. Det måste dock påpekas att personer med ADHD inte bara står utanför insatser enligt LSS, utan även utanför verksamheter för psykiskt funktionshindrade. Policyn är otydlig när det gäller ansvarsfördelning för denna typ av insatser. Dessutom behöver resurser skapas för att utveckla sådana insatser. För Vallentunas del finns inte idag sådana resurser inom den ordinarie budgeten. Riktlinje 8 tar upp frågan om underhållsbehandling vid opiatberoende. Det är utmärkt att riktlinjen understryker kravet enligt Socialstyrelsens föreskrift 2004:8 om gemensam vårdplanering mellan hälso- och sjukvården och socialtjänsten. För personer boende i Vallentuna försvåras dock underhållsbehandling genom att det saknas landstingsverksamheter med denna inriktning i nordostområdet. Patienterna väntas i stället resa dagligen till Stockholm, vilket innebär upp till tre timmars restid om dagen. Riktlinje 10 behandlar hemlösa med missbruk. De specifika rutiner som riktlinjen kräver saknas till stor del i Vallentuna, men denna grupp är så pass liten här att sådana personer kan fångas upp utan större svårigheter av ordinarie verksamheter. Bedömningsinstrumentet ASI implementeras för närvarande i missbrukshandläggning. Socialnämnden stödjer förslaget på ett regionalt samråd för att stödja arbetet kring de lokala integrerade beroendemottagningarna (s. 57). Vallentuna kommun har redan idag ett samverkansavtal med Beroendecentrum omkring den lokala mottagningen och ett annat samverkansavtal med landstingets psykiatri. Samverkansgrupper finns som i praktiken redan fungerar som ett lokalt samråd på tjänstemannanivå. Däremot är socialnämnden mycket tveksam till att ett lokalt samråd mellan kommunen och landstinget på politisk nivå skulle fylla någon funktion. Vid tidigare erfarenhet från t.ex. lokal sjukvårdsberedning har landstinget inte kunna få fram representanter som haft mandat att ta nödvändiga beslut på den lokala nivån. Ett lokalt samråd på politisk nivå kring missbruksfrågor skulle troligen möte samma hinderansökan om utvecklingsmedel till kvinnojourverksamhet 12 (20)

13 Handlingar i ärendet Remiss Kommunstyrelsen Dnr KS Remiss Kommunförbundet Stockholms län Dnr KSL 2006/0029 Stockholms läns landsting Dnr HSN Gemensam policy för att förebygga, tidigt upptäcka och behandla missbruk och beroende, remissversion juni (20)

14 8. Ansökan om utvecklingsmedel till kvinnojourverksamhet AU 51 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden ansöker i samverkan med Kvinnojouren i Vallentuna hos Länsstyrelsen i Stockholms län om utvecklingsmedel för kvinnojourverksamhet à kr för projektåret 2007 och kr för 2008, totalt kr. Socialnämnden tecknar i enlighet med länsstyrelsens ansvisningar samarbetsavtal med Kvinnojouren i Vallentuna som reglerar projektet. Regeringen har avsatt 109 miljoner kronor för åren 2007 och 2008 för att förstärka och utveckla kvinnojoursverksamheterna i landets kommuner. Länsstyrelsen i Stockholms län har fått c:a 21.6 miljoner kronor för 2007 och lika mycket för 2008 att fördela. Kommunerna erbjuds att söka utvecklingsmedel för stöd till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld och för att stödja kvinnojourer i syfte att stärka deras verksamhet på lokalnivå. Det finns inga krav på att kommun ska stå för någon ekonomisk prestation eller delfinansiering. Pengarna får däremot inte användas som en ersättning till de resurser som kommunen redan satsar eller planerar att satsa inom området. Socialnämnden samverkar sedan 2003 med Kvinnojouren i Vallentuna enligt Handlingsplanen för kvinnofrid i Vallentuna. En viktig del av kvinnojourens verksamhet är dess lägenhet som disponeras för akutboende för våldsutsatta kvinnor och deras barn. Denna verksamhet bygger på att det finns skyddade boenden i olika kommuner där socialtjänsten kan placera kvinnor som utsatts för våld. Kvinnor som bor i Vallentuna placeras normalt sett i andra kommuner, eftersom de behöver bo någonstans som ligger på åtminstone ett visst avstånd från mannen som misshandlat dem, medan kvinnojouren i Vallentuna tar huvudsakligen emot kvinnor från andra kommuner. Vallentuna kommun stödjer denna verksamhet genom föreningsbidrag, medan andra kommuner på liknande sätt stödjer kvinnojourerna i deras kommuner. Kvinnojouren har sedan dess start byggt sin verksamhet endast på frivilliga insatser. Kommunens bidrag har varit tillräckligt för att täcka hyran för den skyddade lägenheten. Kvinnojourens representanter har beskrivit hur frivilliga kvinnor gör stora insatser under en period, för att sedan inte längre orka. Nyrekrytering måste pågå ständigt för att säkra verksamheten. Samtidigt är frivilligarbetare ofta inte tillgängliga när de placerade kvinnorna behöver hjälp. En annan konsekvens är att lägenheten inte har kunnat beläggas fullt ut, 14 (20)

15 eftersom det har saknats personal. Därför har kvinnojouren fått mindre intäkter än som kunde ha tagits in. Under september 2006 augusti 2007 har kvinnojouren med projektbidrag från länsstyrelsen och stöd av socialnämnden kunnat ha en halvtidsanställd personal. Syftet har varit att avlasta de frivilligarbetarna och stärka stödet till kvinnorna som placerats i lägenheten. Det har även funnits ett ekonomiskt mål att genom att fullbelägga lägenheten stärka kvinnojourens intäkter så att kvinnojouren så småningom skulle kunna med egna medel betala en halvtidsanställd personal. Bidraget gav resultat i form av ökade intäkter med kronor under september december Den positiva utvecklingen har fortsatt under Kvinnojouren behöver dock mer tid för att vidareutveckla sin organisation och stabilisera ekonomin. Ansökan gäller bidrag till två halvtidsanställd personal fr.o.m. september Utökningen beror på kvinnojourens målsättning att även bättre kunna stödja de barn som kvinnorna oftast har med sig till lägenheten och som ofta mår dåligt efter att ha bevittnat våld och konflikter i familjen. Den totala personalkostnaden är beräknad till kr för år 2007 och kr för Ansökan gäller även samtal med terapeut som kommer att erbjudas de placerade kvinnorna vid behov. Kostnaden beräknas till 8000 kr för 2007 och kr för Utvärdering kommer att göras genom statistiska sammanställningar, enkäter till placerade kvinnor och deras socialsekreterare samt ekonomisk redovisning i samband med kvinnojourens verksamhetsberättelse. Ansökan gäller även handikappanpassning av lägenheten. Kvinnojouren har med hjälp av Tunafastigheter och i samråd med en representant från det kommunala handikapprådet beräknat kostnaden till kr. En del av länsstyrelsen bidrag för användes till en föreläsningsserie för ungdomar om kvinnofridsfrågor som kvinnojouren organiserade i samarbete med Vallentuna Gymnasium och ungdomsverksamheten Nova. Försöket var framgångsrikt, men ett nytt bidrag behövs för att kvinnojouren ska kunna fortsätta utveckla denna form av förebyggande arbete. Kostnaden beräknas till kr per år, totalt kr. Enligt länsstyrelsens direktiv ska ett samarbetsavtal upprättas mellan kommunen och kvinnojouren som reglerar samarbetet enligt ansökan. Förslag till avtal biläggas denna tjänsteskrivning. 15 (20)

16 Handlingar i ärendet Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för kvinnojourverksamhet Samarbetsavtal 16 (20)

17 9. Yttrande till länsstyrelsen över ansökan att bedriva korttidsvistelse AU 52 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden förordar att Ikasus AB beviljas tillstånd att bedriva korttidsvistelse utanför det egna hemmet enligt 9 6 LSS i anslutning till den planerade högstadiesärskolan med adress Galgbacken 2 i Vallentuna. Länsstyrelsen har begärt ett yttrande från socialnämnden över ansökan från Ikasus AB att bedriva korttidsvistelse utanför det egna hemmet enligt 9 6 LSS. Länsstyrelsens beteckning Handlingar i ärendet Yttrande till Länsrätten daterad (20)

18 10. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och KSL avseende rutiner för samverkan vid in- och utskrivning av patienter i sluten vård AU 53 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden antar överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Kommunförbundet Stockholms Län avseende rutiner för samverkan om in- och utskrivning av patienter i sluten vård daterad Socialstyrelsen har gett landstingen och kommunerna i uppdrag att utarbeta rutiner för samverkan vid in- och utskrivning av patienter i sluten vård. Företrädare för Stockholms läns landsting och KSL har tagit fram ett förslag till överenskommelse för Stockholms län. Den föreslagna överenskommelsen angående samverkan vid in- och utskrivning av patienterna i slutenvård bedöms enligt KSL inte påverka kommunernas ekonomi. Enligt förslaget ska kommunen få kallelsen före kl en vardag, varefter kommunen har fem betalningsfria dagar för sin planering innan betalningsansvaret för kommunen infaller. Det föreslagna sättet att beräkna tidpunkten för en kommuns betalningsansvar tillämpas redan i länet. Handlingar i ärendet Rekommendation att anta överenskommelser mellan Stockholms läns landsting och KSL avseende rutiner för samverkan vid in- och utskrivning av patienter i slutenvård m m, KSL Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommunerna i Stockholms län angående samverkan vid in- och utskrivning av patienter i sluten vård (20)

19 11. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och KSL om logopedinsatser och medicinsk fotvård i särskilda boenden för äldre samt apodos AU 54 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden antar överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Kommunförbundet Stockholms Län avseende rutiner för samverkan om Logopedinsatser Medicinsk fotvård Apodos Daterad Stockholms läns landsting och KSL har fört diskussioner i syfte att förtydliga ansvarstagande för logopedinsatser och medicinsk fotvård samt apodos i särskilda boenden inom Stockholms län. Diskussionerna har lett till en överenskommelse som gäller under förutsättning att den antas av länets kommuner. Förtydligande av ansvar för logoped och medicinsk fotvård är enligt parterna nödvändig eftersom detta inte framgår av lagstiftningen. Landstinget har återtagit krav på kostnadsersättning avseende dosdispenserade läkemedel (apodos). Enligt överenskommelsen ansvarar landstinget för logopedinsatser och kommunerna för den medicinska fotvården. I ansvaret ingår det gängse ansvar som de båda huvudmännen har inom sina respektive hälso- och sjukvårdområden, vad gäller dokumentation, lex Maria, verksamhetschef, MAS m m. Kostnaderna för logopedinsatser respektive för medicinsk fotvård har varit svåra att få fram och har därför uppskattats. För hela Stockholms län uppskattas kostnaden för logopedinsatser till 0,5 1,0 mkr medicinsk fotvård 2,0 2,5 mkr ( vilket motsvarar ca 1 kr per invånare) apodos 25,0 30,0 mkr. Handlingar i ärendet Rekommendation att anta överenskommelser mellan Stockholms läns landsting och KSL avseende rutiner för samverkan vid in- och utskrivning av patienter i slutenvård m m, KSL Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Kommunförbundet Stockholms Län om logopedinsatser och medicinsk fotvård i särskilda boenden för äldre samt apodos (20)

20 12. Anmälningsärenden AU Delrapport juni 2007 avseende Projekt Personer med tungt missbruk en inventering och kartläggning 2. Länsstyrelsens beslut om utvecklingsmedel till projektet Vallentuna Komet 3. Länsstyrelsens beslut om utvecklingsmedel till projektet Ungdomsstödet 27:an 4. Migrationsverkets information ang anmälan av ensamkommande barn till skolan 5. Socialstyrelsens skrivelse om stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg om äldre personer 6. Program för detaljplan för del av Lindholmsvägen och Smidesvägen 7. Detaljplan och gatukostnadsutredning för bostadsområdet SKOGA 20 (20)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie Louise Löwenbeck (m) Leif Öhman (m) Malin Edberg (m) t o m 76 Kenneth Östlund (m) Anita Frost Ek (c)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie Louise Löwenbeck (m) Leif Öhman (m) Malin Edberg (m) t o m 76 Kenneth Östlund (m) Anita Frost Ek (c) Socialnämnden 4 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 september 2007, kl 18.30-20.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (fp),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande Socialnämndens arbetsutskott 2008-09-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 september 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN

SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN DNR 105-0626/2007 SID 1 (5) 2007-11-16 Handläggare: Christina Högblom Telefon: 508 25 606 Till Socialtjänstnämnden Yttrande över förslag till gemensam policy för att förebygga,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2009-09-08 Handläggare: Krister Eriksson tel. 508 25 567 Ulla Fredriksson tel. 508 36 216 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-14 1(11) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.05 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt (M) Gunvor

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL)

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) PM 2010: RVII (Dnr 326-1523/2010) Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Förslag till förlängning av Policy för att förebygga och behandla missbruk och beroende. Samverkan mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län

Förslag till förlängning av Policy för att förebygga och behandla missbruk och beroende. Samverkan mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-02-11 1 (5) HSN 1302-0168 Handläggare: Jocelyne Ängeslevä Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-03-18, p 5 Förslag till förlängning av Policy för att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. Maggie Falk, enhetschef, 6 Anna Uusitalo, handläggare, 11-12

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. Maggie Falk, enhetschef, 6 Anna Uusitalo, handläggare, 11-12 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-11-08, kl 0830-1230 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning Datum Ärendebeteckning 2013-05-02 SN 2012/0684 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2013-2014 Kalmar kommun

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-04-03 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Dnr SN13/25 RIKTLINJER. Riktlinjer för handläggning inom missbruks- och beroendevården. Antagen av socialnämnden 2013-11-07

Dnr SN13/25 RIKTLINJER. Riktlinjer för handläggning inom missbruks- och beroendevården. Antagen av socialnämnden 2013-11-07 Dnr SN13/25 RIKTLINJER för handläggning inom missbruks- och beroendevården socialnämnden 2013-11-07 Dnr SN13/25 2/6 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Mål och inriktning... 3 3 Utredning och handläggning...

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) l Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Utlåtande Rotel VIII (Dnr KS 2018/1728) Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Tilläggsöverenskommelse mellan kommuner och regioner i Stockholms län Rekommendation Storsthlm

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-04-04 Socialförvaltningen 1 (5) Catrin Ullbrand Utredare Diarienummer 2011/SN 0047 005 Socialnämnden Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017 Socialförvaltningen Avdelningen för statsövergripande frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-17 Handläggare Emma Braconier Telefon: 08-508 437 27 Till Socialnämnden 2017-04-18 Yttrande över revisionsrapport

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 55-2010-1.5.1 SID 1 (5) 2010-02- 22 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

EGENVÅRD RIKTLINJE FÖR BEDÖMNING AV EGENVÅRD

EGENVÅRD RIKTLINJE FÖR BEDÖMNING AV EGENVÅRD EGENVÅRD RIKTLINJE FÖR BEDÖMNING AV EGENVÅRD KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och omsorgsförvaltningen Ansvarig samt giltighetstid: Medicinskt ansvarig sjuksköterska Medicinskt ansvarig för rehabilitering

Läs mer

Stimulansmedel till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk 2007

Stimulansmedel till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk 2007 Stimulansmedel till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk 2007 Information Inom ramen för regeringens satsning på utveckling av vården för personer med tungt missbruk har för år 2007

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 6 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 mars 2007 kl 17.30-19.50 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-15:25 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Elisabeth Henningsson (S) Peter Agelii (S) Yvonne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr /2009)

Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr /2009) Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr 327-2157/2009) Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar för äldre samt personer med fysisk funktionsnedsättning, utvecklingsstörning

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN UTLYSNING DNR /2011 SID 1 (5)

SOCIALFÖRVALTNINGEN UTLYSNING DNR /2011 SID 1 (5) SOCIALFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSENHETEN UTLYSNING SID 1 (5) 2011-10-17 UTLYSNING AV FOU-MEDEL FÖR UTVÄRDE- RING AV PROJEKTET SAMVERKAN OCH STYR- NING UTIFRÅN EFFEKTER FÖR MÅLGRUPPEN SAMORDNAD VÅRDPLAN FÖR

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-02-01, kl 1000-1530 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Irene Lundholm, KD Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer