Informationsblad 2. Inför cupen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Informationsblad 2. Inför cupen"

Transkript

1 Informationsblad 2 I år blir vi återigen över 400 deltagande lag och cupen växer till att bli lite större och lite bättre år efter år. Storsjöcupen är landets äldsta fotbollscup för ungdomar och detta ska vi vara stolta över tillsammans. Här kommer det lite information att tänka på före, under och efter deltagandet i cupen. Inför cupen Arrangera så att någon ansvarig för laget noga följer Storsjöcupens hemsida veckorna före cupstart. Där kan Ni då kontrollera om alla lagets uppgifter stämmer. Det kan gälla boende, tröjfärg beställningar av extra nätter, extra måltider, hämtning vid ankomst, m m. Incheckning Incheckning: Sker direkt vid ankomst till den skola där Ni ska bo (A-korts lag). Incheckning på skola sker från och med klockan på måndagen den 29/6. Ni som har B-kort och J/H-lagen anmäler Er och får material och deltagarband vid informationstältet på Sportfältet vid Storsjöskolan, mellan måndag kväll. Lag från Frösö IF, Ope IF och IFK Östersund hämtar sitt material måndag kl i informationstältet på sportfältet. Lag som har B-band ska lämna uppgift på hur Ni kan nås vid behov. Deltagarband: Vid anmälan/incheckning erhålls deltagarband för varje betald spelare och ledare. Ni kan då komplettera med extra deltagarband. Cupmanager (Informationssystem) Detta är vårt nya system för anmälningar, resultat och informationsflöde. Använd detta system för att lättast komma i kontakt med vår personal. Glöm inte att när ni anmäler deltagare i Cupmanager att även informera oss om eventuella allergier och specialmat. Cupmanager är för oss nytt till årets cup och vår hemsida är portalen för Cupmanager och det är via detta system som vi hoppas kunna styra informationen mellan deltagare och organisation.

2 Boende på skola Vi får varje år in massor av olika önskemål från lagledare, vi lägger in alla önskemål men det är inte alltid de går att lösa, vi jobbar på att det ska bli så bra som möjligt för alla lag! Varje år varierar antalet rum på skolorna på grund av renoveringar eller att verk-samheten har öppet under sommaren och behöver tillgång till lokaler. Om det blir ett klassrum över på någon skola kan vi erbjuda ett ledarrum men det är inget vi går ut och lovar. Möjlighet kan finnas för ledare som av olika anledningar inte kan sova med laget att campa vid skolan, men där gäller samma regler som för de övriga camparna att kom i tid det blir snabbt fullt. Det går inte att boka camping i förväg. Minst en och högst fyra ledare ska bo tillsammans med laget på våra förläggningar och ansvarar för ordning och kontakt med cuparrangörerna. Det är viktigt att ni så fort ni kan skriva in ett ungefärligt antal på hur många som kommer att bo på rummet för att få ett rum som är anpassat efter just ert lag. Annars kan ni bli tilldelad ett rum som är för litet och får bo väldigt trångt under veckan. Vi kan inte placera ut ett lag som inte betalat deltagaravgift. Vi får in många önskemål om vilka skolor som man vill bo på, vi skriver in era önskemål och gör allt för att alla ska bli nöjda. På vissa skolor är det stor efterfrågan på klassrum men som ni vet har vi begränsat med rum. Så vi kan tyvärr inte uppfylla allas önskemål. Vi jobbar på att slippa dela på föreningar, för att undvika detta kan det förekomma att lag från samma förening som anmält få spelare får dela rum. Om man inte är nöjd med detta kan man få ett eget rum men på en helt annan skola där det finns plats. Det kommer även in önskemål om att få bo på samma skola som andra lag från ens egen hemkommun eller samarbetsklubb. Det är inte alltid som detta går att lösa. Det finns föreningar som kommer till oss som är så stora att enbart de kan fylla en hel skola. Vi kan inte heller lova att ni kommer att bo på samma skola som ni har gjort tidigare. När det gäller madrasser som deltagare tar med sig för övernattning så måste vi införa en maxbredd om 90 centimeter/madrass, detta på grund av utrymmesskäl. Grovstädning: Alla boende på våra förläggningar är ansvariga för avslutande grovstädning av sitt/sina rum. Kontakta platschef för besiktning innan avfärd. Depositionsavgift/Städavgift: Vi kommer från och med i år att ta ut en depositions/städavgift (1000:- SEK) från alla lag som skall bo på våra förläggningar. Vi tvingas tyvärr till detta på grund av att vissa lag åkt ifrån våra anläggningar utan att grovstäda sina rum eller att de glömt lämna tillbaka utkvitterade nycklar. Vi vill med detta förmå lagen att stanna på förläggningen tills avsyning av rummet tillsammans med ansvarig platschef skett. Betalning av avgiften sker kontant till platscheferna vid ankomst till respektive skola/förläggning där Ni skall bo..

3 Efter återlämnande av nyckel samt att rumskontroll skett återlämnas deponerade pengar till laget. Vi kommer även att skriva ett enkelt avtal med ansvarig ledare för laget om att rummet skall lämnas i det skick det var vid ankomst. Vi hoppas att detta inte ställer till allt för mycket för Er som skall bo hos oss, utan att Ni ser det som att Ni hjälper oss med att hålla våra skolor fina inför kommande Cupår. Internet Informera alla intresserade om vår hemsida samt att vi har appar för smartphones. Tystnad Respektera utsatt tid för tystnad kl Hänsyn ska tas till de som vill sova redan kl Ordningsregler För att göra Er vistelse i Östersund trivsam för alla parter gäller följande: För ordningen i förläggningen och i övrigt ansvarar respektive ledare. Minst en ledare skall bo tillsammans med deltagarna. Medverka till att vi kan hålla de i programmet angivna tiderna. Respektera utsatt tid för tystnad kl I händelse av sjukdom eller olycksfall kontaktar Du plan- respektive förläggningsansvariga funktionärer. I matsalen ser Du till att alla uppträder lugnt och städat, respekterar köbildning, plockar bort disk mm. All åverkan på material och inredning ersätts av den som orsakat skadan, alternativt av ansvarig ledare. Grovstädning av förläggningen skall göras av respektive lag. Detta skall göras innan ni lämnar förläggningen. Städmaterial utkvitteras vid förläggningssekretariatet. Besiktning av utförd städning sker innan avfärd. Medverka till att alla uppträder prydligt och sportsligt mot övriga. Då ger Du Din idrott, förening och Ditt distrikt och land god PR och vi får möjlighet att ordna Storsjöcupen även i framtiden. VI UPPMANAR ALLA DELTAGARE OCH LEDARE ATT ALDRIG LÄMNA VÄRDEFULLA FÖREMÅL ELLER PENGAR KVAR PÅ SKOLAN!

4 Säkerhet Olycksfall: För första hjälpen finns Röda Kors-personal på Odensala sportfält under den tid matcherna pågår. I viss utsträckning kommer dessa även att finnas på övriga planer. De hjälper Er att ta ställning till om ytterligare hjälp behövs. Stöldrisk. Försäkringar, ansvar mm. Varje lagledare måste tillse att samtliga deltagare är försäkrade både på och utanför planen. Föreningen Storsjöcupen har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse på enskild egendom. Tävlingsregler Antal spelare Varje lag får använda fritt antal spelare, såväl totalt som vid varje match. En spelare kan delta i två eller flera av föreningens lag, om lagen spelar i OLIKA klasser. Spelaren måste då finnas med på varje lags laguppställning. En spelare får alltså inte, under några omständigheter, spela i två olika lag i samma åldersklass. Dock får flickor spela även i pojkklasser. Notera att det att det via vår anmälningssida går att hämta spelare från föreningens andra lag, när de är registrerade där. Benskydd Benskydd ska användas av alla spelare. Bollar Storlek 5 i F-16, F-15, P-16, P-15, P-14 och P-13 Storlek 4 i F-14, F-13, F-12 och P-12. Byten Byten får göras under spelets gång (flygande byten) utan särskilt godkännande av domaren. Spelare får inträda i spelet flera gånger under matchen. Bytet ska ske vid mittlinjen och ny spelare får inte inträda på planen innan den utbytte spelaren lämnat planen. Felaktigt byte kan beivras med varning på den spelare som kliver in för tidigt. Deltagarband Alla spelare ska bära deltagarband för att få spela respektive match. Upptäcks sådant fel ska detta påpekas för domare. Dispenser Två överåriga (högst ett år) spelare får användas vid varje matchtillfälle. Om det finns fler än två överåriga på lagets sida måste ny laguppställning lämnas till Tävlingssekretariatet eller till Storsjöcupens planvärdar senast 15 minuter före varje match. Övriga överåriga måste alltså lämnas utanför laguppställningen vid den aktuella matchen. Vid förfrågan ska överåriga spelare presenteras för domare och/eller motståndarledare. Flickor får spela i pojkklasserna.

5 Dobbar Skruvdobb/metalldobb får endast användas i F-15/16 och P-15/16. I övrigt är dessa förbjudna. Upptäcks ett sådant regelfel ska domaren uppmärksammas på detta och domaren ska beordra spelaren av planen. Förlängning Se slutspel Kombinerade lag Storsjöcupen kan godkänna att lag kombineras från fler än en förening endast för Storsjöcupen. Ansökan om detta måste vara Storsjöcupen tillhanda senast 18/6. Därefter godkänns inte kombinerade lag. Det är annars inte tillåtet att tillfälligt låna spelare från annan förening endast för Storsjöcupen. Laguppställning Laguppställning måste också lämnas av lag som lagt till spelare efter första match. Laguppställning ska lämnas senast 15 minuter före aktuell match. På Odensala sportfält lämnas den till Tävlingssekretariatet. Inför matcher på övriga planer kan den lämnas endera till planvärd vid aktuell plan eller till Tävlingssekretariatet på Odensala sportfält. Legitimation Vid anmodan ska alla spelare kunna visa upp giltig ålderslegitimation. Lån av spelare Det är inte tillåtet att låna spelare från annan förening endast för Storsjöcupen. Det är däremot möjligt för spelare att spela i flera av föreningens lag i Storsjöcupen, under förutsättning att spelaren står på respektive laguppställning, och under förutsättning att lagen spelar i olika klasser. Se även punkten Kombinerade lag. Matchtid Matchtiden är 2 25 min, förutom i B-slutspelen fram till och med B-kvartsfinaler. Då är tiden 2 20 min. Domare har möjlighet att lägga till tid vid skador eller andra speciella händelser som tydligt påverkar speltiden. Notera att i Storsjöcupen används den internationella grundregeln att matchen blåses av när matchtiden är slut, oavsett om det t ex är målchans. Numrering Alla spelare ska ha nummer på ryggen. Inga spelare i samma lag får ha samma nummer. Spelare som beträder planen med samma nummer som annan spelare ska varnas och måste lämna planen för att rätta till detta. Upptäcker motståndarlag att två spelare har samma nummer ska de uppmärksamma domaren på detta. Offside Offside tillämpas inte i sjumannaklasserna. Placeringar I gruppspelet avgörs inbördes placeringar genom, i tur och ordning: 1) Poäng 2) Målskillnad 3) Flest gjorda mål 4) Inbördes möten (vid fler än två lag, inbördes tabell) 5) Vad gäller plats 2-5, resultat mot gruppsegraren 6) Lottning.

6 Protest Protest inlämnas skriftligt (på enklaste sätt) till Tävlingssekretariatet senast en timme efter avslutad match. Kostnad 500:-, som återbetalas om protesten godkänns. Vi tar naturligtvis emot påpekanden om regelbrott senare än en timme efter matchen, men då påverkas inte resultatet i den enskilda matchen. Det kan dock bli aktuellt med annan form av bestraffning för det felande laget. Sjumanna (U-klasserna har egna regler) I F-12 och P-12 tillämpas inte offside. Målvakten får såväl fritt sparka som kasta ut bollen efter att den varit bakom kortlinjen (inspark). Sexsekundersregeln för målvakten gäller inte absolut, men fördröjning av spelet är inte tillåtet. Målvakt har rätt att ta upp bakåtpassning med händerna. Varning med kort tillämpas endast undantagsvis och utvisning innebärande att lag får spela med färre spelare tillämpas inte. Däremot kan domaren instruera ledare att icke tillåta enskild spelare att spela mer i pågående match. Vid eventuell sådan avvisning i F-12 och P-12 är spelaren inte avstängd kommande match, om inte Tävlingsledningen tar särskilt beslut om detta. I så fall kontaktar Tävlingsledningen lagets ledare. Slutspel Vid oavgjort tillgrips förlängning 2 5 minuter Golden goal. Därefter, om det fortfarande är oavgjort, straffsparkar enligt FIFA:s regler. Först fem straffar per lag. Därefter vid behov en straff per lag tills avgörande skett. Olika straffläggare tills alla spelare lagt sin straff, endast bland de spelare som avslutade matchen på planen (dock kvittas ev utvisade spelare så att samma antal spelare från båda lagen lägger straffar). Byte av målvakt får ske bland de spelare som fanns på planen när förlängningen blåstes av. Smycken m m Smycken, piercing, klockor m m som innebär risk för någon spelare måste avlägsnas. Ledare ansvarar för detta och domare har rätt att skicka spelare som ej har avlägsnat sådant av planen. Domare avgör om spelare med gips, som är väl inbäddat, får spela eller inte. Spelare är dock skyldiga att bära sitt deltagarband för att få spela matchen, om det inte finns särskilda skäl. Tröjfärg Lag som står som bortalag i spelprogrammet ska vid lika tröjfärg byta. Kontrollera motståndares tröjfärg före varje match. Om domare bedömer att behov finns även av andra skäl är bortalaget ansvariga för att byta. Alla lag är skyldiga att under Storsjöcupen ha tillgång till reservtröjor och/eller västar i avvikande färg. Lag som ej uppgett tröjfärg byter även som hemmalag. Kontrollera i god tid innan Ni reser till Östersund om Ert lags tröjfärg noterats på vår hemsida. Sista datum för att byta tröjfärg på hemsidan är 18/6, beroende på att det ska stå samma tröjfärg på hemsidan och på det tryckta programmet. U-klassens regler Glidtacklingar Glidtacklingar är förbjudna Igångsättande av spel Efter att bollen spelats över kortlinje sätter målvakten igång spelet med händerna. Bollen måste vidröra planen eller spelare innan den passerar mittlinjen. Går bollen över mittlinjen utan att detta skett, döms indirekt frispark till motståndarna, att slås från mittlinjen.

7 Lån av spelare Spelare uppsatta på Lag 1:s Totalspelarförteckning får endast spela i Lag 1. Spelare från Lag 2 får även spela i Lag 1. Matchtid Gruppspel 2 20 min, slutspel 2 25 min Skruv/metalldobb Skruv/metalldobb är inte tillåtna Utvisning Vid utvisning får spelaren inte ersättas. Efter utvisning, en match automatisk avstängning. Vid grov utvisning inhämtas besked från tävlingsledningen om det blir fler matchers avstängning. Utvisning Vid utvisning avstängs spelaren automatiskt i lagets nästkommande match i samma tävlingsklass. Vid grov utvisning avgör tävlingskommittén om det blir avstängning i fler matcher. Ansvarig ledare inhämtar besked av Tävlingssekretariatet. Besked kan lämnas inom tre timmar efter avslutad match, ofta tidigare. Deltar spelare i match där han är avstängd ska laget dömas till förlorare. Varning Varningar ackumuleras ej. Walkover Vid walkover blir resultatet 0-5 och tre poäng till motståndarna. Lag som lämnar walk over kan, beroende på anledning, uteslutas ur turneringen. Vid uteslutning räknas lagets alla resultat bort Spelprogram Detta kommer att finnas på vår hemsida ungefär en vecka innan Storsjöcupen börjar, det finns även en mobilapp för smartphones att ladda ner för både IOS och Android. Ni söker efter Storsjöcupen i respektive butik. Denna applikation är en kopia av vad ni hittar på vår hemsida och här kommer ni även att hitta spelprogram respektive resultat. Resultat Detta kommer att finnas på vår hemsida eller via vår mobilapp. Sociala medier Vi finns både på Facebook och Instagram. Under pågående cup kommer ni att kunna se filmer och bilder från våra olika arenor. Vi kommer även att ha reportage, intervjuer och massor av andra roliga inslag

8 Specialkost m.m Kom ihåg att anmäla i god tid om ni har spelare som kräver specialkost, vi kommer att behöva stänga denna möjlighet redan i början av juni (10/6). Denna anmälan gör ni via er portal på vår hemsida Måltider för de lag som köpt A-kort (Boende på skola), serveras på våra förläggningar från och med middag på måndag till och med lunch på lördag, totalt 15 måltider : Frukost , lunch , middag Kontakt mail Ordförande Sven-Bertil Bengtsson Tävlingsledare Per Lagerbäck Ekonomi/Administration Örjan Wikström Kansli/Boendeansvarig Marika Wiklund Mat/Köksansvarig Gunvor Lund Falgén Transporter/IT-Teknik Bengt-Olov Arnsten

REGLER F13/F14 OCH P13/14

REGLER F13/F14 OCH P13/14 REGLER F13/F14 OCH P13/14 SKARA FC och SKARA SOMMARLAND presenterar regler för SOMMARLAND CUP 2014. 1. Cupen spelas med 11-mannalag med (rullande byten). Varje lag får innehålla obegränsat antal spelare.

Läs mer

REGLER OCH TÄVLINGSBESTÄMMELSER SÄSONGEN HT 2015 - VT 2016

REGLER OCH TÄVLINGSBESTÄMMELSER SÄSONGEN HT 2015 - VT 2016 REGLER OCH TÄVLINGSBESTÄMMELSER SÄSONGEN HT 2015 - VT 2016 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Tanken med spelet i Svenska Innebandy Ligan sid 4 2. Speciella regler i SIL sid 4 Målvakt / utespelare får; sid 4 Spelfakta

Läs mer

2014 / 2015. Tävlingsbestämmelser & Ekonomiska bestämmelser & Övrig information för

2014 / 2015. Tävlingsbestämmelser & Ekonomiska bestämmelser & Övrig information för 2014 / 2015 Tävlingsbestämmelser & Ekonomiska bestämmelser & Övrig information för Herrjuniorer Damjuniorer (96-yngre) Pojkar A - Flickor A (98-yngre) Pojkar B - Flickor B (00-yngre) 2014-06-26 / Ralf

Läs mer

Västergötlands IBF Lokala förutsättningar

Västergötlands IBF Lokala förutsättningar Västergötlands IBF Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2013 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Serieavgifter fastställs av DS efter förslag från TK och finns på Anmälan till seriespel

Läs mer

Spelregler. för bandy

Spelregler. för bandy Spelregler för bandy Spelregler för bandy 1 Spelregler för bandy, upplaga 7, reviderad av RDK och tryckt aug 2013 Sv. Bandyförbundet, Box 78, 641 21 Katrineholm E-post: info@svenskbandy.se www.svenskbandy.se

Läs mer

Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar. 1:a utgåvan. Gäller från 1 juli 2014

Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar. 1:a utgåvan. Gäller från 1 juli 2014 Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Serieavgifter fastställs av distriktsstyrelsen. Kapitel 3 Före match 12 a) Distriktstävlingar

Läs mer

Datorstöd till din turnering

Datorstöd till din turnering Datorstöd till din turnering Cup Manager erbjuder modern resultatservice kombinerat med ett avancerat administrationsverktyg När man organiserar en turnering är det mycket att hålla reda på. Det som tar

Läs mer

Stockholms Innebandyförbunds särskilda tävlingsföreskrifter - 6:e utgåvan, gäller från 1 juli 2008.

Stockholms Innebandyförbunds särskilda tävlingsföreskrifter - 6:e utgåvan, gäller från 1 juli 2008. Stockholms Innebandyförbunds särskilda tävlingsföreskrifter - 6:e utgåvan, gäller från 1 juli 2008. FÖRORD Tävlingsverksamheten inom Svensk Innebandy regleras av Tävlingsbestämmelser, -föreskrifter, handbok,

Läs mer

Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER

Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Förord Det här materialet har framställts för att underlätta för dig och din förening att arrangera en bordtennistävling. Materialet är avsett

Läs mer

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2 Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2 2. Skolans informationsansvar 2 2.1 Information innan antagning 2 2.2 Information vid kursstart 3 3. Deltagarinflytande

Läs mer

Grundad 1/3 2014. Grundad 28/5 1922. ann

Grundad 1/3 2014. Grundad 28/5 1922. ann VERKSAMHETSHANDBOKANDBOK Grundad 1/3 2014 ꔷ Verksamhetshandboken är en beskrivning av hur vi vill att vår förening skall fungera. Den tar upp de vanligaste frågorna som nya och gamla ledare kan ha ꔷ ꔷ

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013 Trädgårdsstadsskolan Information A till Ö Läsåret 2012/2013 Innehållsförteckning Introduktion...3 Allergier och specialkost...4 Arbetsmaterial...4 Besök till skolan...4 Betyg...4 Bilparkering...5 Borttappade

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Spelr egler för fotboll 2015 Spelregler för fotboll

Spelr egler för fotboll 2015 Spelregler för fotboll Spelregler för fotboll 2015 Spelregler för fotboll 2015 Beställningar: Svenska FotbollFörlaget AB fotbollforlaget.se E-post: distribution@holmbergs.com Telefon: 040-660 66 50 Fax: 040-660 66 70 Adress

Läs mer

Användarvillkor för tjänsten städabonnemang privatkund hos Strykfritt AB

Användarvillkor för tjänsten städabonnemang privatkund hos Strykfritt AB Användarvillkor för tjänsten städabonnemang privatkund hos Strykfritt AB Säljare av tjänst städabonnemang: Strykfritt AB Tullgårdsgatan 10 116 68 Stockholm Org. Nr 556797-4471 Sidan innehåller samtliga

Läs mer

Fritidshem, fritidsklubb och pedagogisk omsorg i Uddevalla kommun

Fritidshem, fritidsklubb och pedagogisk omsorg i Uddevalla kommun Reviderade 2013-04-18 (BUN 63) Reviderade 2015-03-19 (BUN 34) Gäller från 2015-08-01 Reviderade 2015-06-10 (KF 152) Gäller from 2015-08-01 Fritidshem, fritidsklubb och pedagogisk omsorg i Uddevalla kommun

Läs mer

WIPPIES, ALLMÄNNA VILLKOR

WIPPIES, ALLMÄNNA VILLKOR WIPPIES, ALLMÄNNA VILLKOR Dessa är generella villkor gällande Wippies som är en del av Saunalahti Group Oyj som levererar följande Wippies-tjänster (senare även kallad Wippies eller vi ) till konsumenter

Läs mer

Inför resan Allergi Glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att finna på våra resmål. Du kan alltså inte räkna med att det ska finnas på det resmål eller hotell du valt. Hotellen tillhandahåller inte

Läs mer

Vet du om att du blir borta mer än en dag så tala om det. Annars får du ringa varje dag.

Vet du om att du blir borta mer än en dag så tala om det. Annars får du ringa varje dag. Handbok elev 2015-2016 SJUKANMÄLAN Sjukanmälan gör du så här: Ring 0526 170 892 ( automatisk telefonsvarare) eller anmäl via Dexter. OBS! Vårdnadshavare ska ringa för omyndiga elever Du blir uppmanad att

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

1. PULS...4 2. GE ERELLT...6 3. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUME T U DER ÅRET...10 4. EKO OMI...15

1. PULS...4 2. GE ERELLT...6 3. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUME T U DER ÅRET...10 4. EKO OMI...15 POLICY PULS Policy Senast reviderad: 101122 1. PULS...4 1.1 OM SEKTIO SFÖRE I GE...4 1.2 STYRELSE OCH FÖRTROE DEVALDA...4 1.3 ARBETSMILJÖ...5 2. GE ERELLT...6 2.1 I FORMATIO SKA ALER...6 2.1.1 E-POST ADRESSER...6

Läs mer

Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter

Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter RAPPORT FRÅN LÄRARNAS RIKSFÖRBUND Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Användarvillkor för Abonnemang avtal mellan privatkund och Julias Rent Hus AB

Användarvillkor för Abonnemang avtal mellan privatkund och Julias Rent Hus AB Användarvillkor för Abonnemang avtal mellan privatkund och Julias Rent Hus AB Säljare av tjänst: Julias Rent Hus AB Mörtgatan 10, 5tr. 133 43 Saltsjöbaden 556890-8395 Följande avtal gäller mellan följande

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRORD I detta dokument har vi försökt åskådliggöra Kubikenborgs IF:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom föreningen och ledarna

Läs mer

Resevillkor. Ansvar för resans utförande

Resevillkor. Ansvar för resans utförande Resevillkor Ansvar för resans utförande Travelpartner är endast en förmedlare av flygbiljetter, hotell, hyrbilar och kring arrangemang. Vi ansvarar inte för eventuella tidtabellsändringar, inställda flyg,

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer