NyInfo 01/ det nyländska nyhetsbrevet. NyInfo 1/2015. Kontaktuppgifter. Info för styrelseaktiva

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NyInfo 01/2015. - det nyländska nyhetsbrevet. NyInfo 1/2015. Kontaktuppgifter. Info för styrelseaktiva 15.1.2015"

Transkript

1 NyInfo 1/ God fortsättning på det nya året! Vi har mycket på gång på det nya året. Folkhälsans förbund Nyland har ny adress då vi före julen flyttade in i det nyrenoverade Allaktivitetshuset på Topeliusgatan 20, Helsingfors. Motionera dig till Södern kampanjen går igång den första februari och håller på till den sista april, motionskort finns på sista sidan. Därtill kör Hoppa på kampanjen igång i februari, i TV:n kommer BUU-klubbens Bärtil och hans vänner att röra på sig och inspirera till rörelseglädje under våren och rörelseturnén kör genom Svenskfinland i februari. Mycket på gång och mera info nedanom. Hälsningar Egil Kontaktuppgifter Folkhälsans förbund/nyland Adress: Topeliusgatan 20, Helsingfors Kanslitelefon: E-post: fornamn.efternamn@folkhalsan.fi Verksamhetsledare: Samuel Reuter, Organisationssekreterare: Egil Mattsson, Sekreterare: Luca Maurizi, Info för styrelseaktiva Innehåll - Vårmöte och simombunsträff 2015 i Svartå - Förändringar i styrelsesammansättningen - Se över Webben - Låt oss skriva ut medlemsavgifterna! - Bokföring / Fortnox - Meddelande om understöd - Föreningens medlemsregister - LF i Nylands styrelse HOPPA PÅ alla får och alla kan! - SMART PÅ NÄTET - Tidningen Folkhälsan - Kurs i babyberöring - Dansa med din baby - Kom på må bra-dag i Esbo! - Utbildningsmässan Educa - Seniorsvängen i Ekenäs bollhall - INFORMATION TILL NÄRSTÅENDEVÅRDARE - Simmet informerar - Kampanjavdelningen informerar - Motionera dig till södern! Vårmöte och simombunsträff 2015 i Svartå Landskapsföreningen i Nyland håller vårmöte tillika med Nyländska simombudsträffen lördagen den 28 mars i Svartå. Förändringar i styrelsesammansättningen Kom ihåg och meddela oss (och PRH) om förändringar i styrelse. Meddela också om ni ändrat medlemsavgiften, så vi får rätt information i välkomstbreven. Om namntecknarna ändras i styrelsen eller ni har godkänt nya stadgar (och de blivit godkända av Förbundet) ska ni meddela detta till PRH. Banketter och information om detta hittar du på Se över Webben Kolla igenom uppgifterna på er föreningshemsida och uppdatera om det finns föråldrade uppgifter. Det går även att sända korrigeringar åt Egil, egil.mattsson@folkhalsan.fi eller Låt oss skriva ut medlemsavgifterna! Vi kan skriva ut fakturorna för medlemsavgiften via medlemsregister Club-on-Web. Om din förening är intresserad av den här servicen, ta kontakt med Luca, luca.maurizi@folkhalsan.fi eller Bokföring / Fortnox Det går bra att börja bokföra i Fortnox. Meddela Anne Pärnanen anne.parnanen@folkhalsan.fi eller Marcus Orlo marcus.orlo@folkhalsan.fi när ni är klara med bokföringsår 2014 så för vi över den slutliga ingående balansen till Är du nya användare eller vill bli, tag kontakt med Anne eller Marcus för att få rättigheter och instruktioner.

2 Meddelande om understöd Meddelande om Folkhälsans understöd sänds vecka 5. Utbetalningar sker vecka 7. Frågor om understöd kan riktas till Samuel Reuter, eller Föreningens medlemsregister Medlemsregistret Club-on-Web kan användas som mycket mer än enbart ett adressregister. Vill du ha handledning, stöd eller borde er förening bara komma igång med användningen? Ta kontakt med eller så bokar vi individuell handledning. LF i Nylands styrelse 2015 Ordförande Eva Biaudet, Stan Ordinarie Sylvi Beck, Munksnejden Runa Kraemer, Degerby Kaisa Ylimys-Ahlroth, Svartå Camilla Tronti-Stenholm, Esboviken (ny i styrelsen) Ordinarie Stina Heikkilä, Stan Thérèse Meriheinä, Lovisa Anna Moberg-Jokinen, Hyvinge Ove Molander, Tenala Ordinarie Anna Litonius, Stan Maria Johansson, Borgå Camilla Wallén, Ingå Laura Günsberg-Sandström, Sibbo Ersättare Mattias Lindroth, östra Helsingfors, Marina Bergman-Pyykkönen, Lahtis (ny i styreslen) Maria Slangus-Rosenberg, Lovisa, Monica Weckström, Esboviken Maria Grönlund, Degerby, Cecilia Björkskog, Borgå. Information, grupper, kurser och seminarier HOPPA PÅ alla får och alla kan! Hoppa på är en kampanj som inspirerar barn under skolåldern till rörelseglädje.. Kampanjen börjar den 3 februari Vi uppmärksammar och betonar rörelseglädjen i barnen och vill skapa en positiv relation till fysisk aktivitet. Det här ger goda förutsättningar för ett aktivt liv också i vuxenålder. Kampanjen är ett samarbete mellan Folkhälsan och Yle. Kampanjen riktar sig både till hemmen och till alla svenskspråkiga daghem i Finland. Tio avsnitt av barnprogrammet Bärtil som sänds i BUU-klubben på Yle har fysisk aktivitet som tema våren Det första avsnittet sänds den 3 februari Bärtil och hans vänner fokuserar på rörelse och inspirerar barnen till att röra på sig på olika sätt. I samband med kampanjen lanseras en rörelsesång, Hoppa på, med koreografi. Vi ordnar en turné med rörelsefester på flera orter. De är ämnade för barn i åldern 3 6 år och alla svenskspråkiga daghem får denna inbjudan till dem. På festerna får barnen ha kul och röra på sig, pröva olika egenskaper de själva har såsom balans, styrka, uthållighet och koordination. Grundtanken är att alla får och alla kan. Alla barn får också Bärtils rörelsekort-packe på festerna. De som inte kommer till festerna kan beställa kortpacken på buu.yle.fi. Festerna är avgiftsfria. Antalet platser är begränsat, därför behövs en anmälan till festerna. Anmälan sker på adressen och tas i emot i anmälningsordning.

3 Alla daghem kommer under kampanjen att få ett materialpaket som består av en CD med rörelsesången Hoppa på, en Bärtil rörelsekortpacke och en affisch. För pedagogerna på daghemmen ordnas inspirationstillfällen kring fysisk aktivitet och rörelseglädje på daghem under veckorna Under tillfället tipsar vi även om hur man kan använda materialpaketet alla daghem får. Inspirationstillfällena är avgiftsfria. Inspirationsmaterial och information kommer att finnas på både och buu.yle.fi. Ytterligare information får du av Mikaela Wiik per e-post: TURNÉTIDTABELL I NYLAND FÖR HOPPA PÅ RÖRELSEFESTER 2015 Dörrarna till de flesta festerna är öppna kl. 9 11, det organiserade programmet börjar kl Anmälan sker på Borgå 3.2 kl Kokonhallen Vanda 4.2 kl Dickursby skola Raseborg Ekenäs 5.2 kl Bollhallen Solvalla 11.3 kl Arenan Vi förbehåller oss rätten till ändringar. INSPIRATIONSTILLFÄLLEN I NYLAND FÖR PEDAGOGER 2015 Helsingfors kl Folkhälsan, Topeliusgatan 20, (Blåsippan) Esbo kl Solvalla Idrottsinstitut i (Studio Rantala) Karis kl Lovisa kl Anmälan till mikaela.wiik@folkhalsan.fi SMART PÅ NÄTET Seminarium om barns, ungas och vuxnas ansvar för att skapa ett bra klimat på nätet. Onsdagen kl i Arenan, Folkhälsan, Topeliusgatan 20 i Helsingfors Målgrupp: Seminariet riktar sig till skolpersonal, föräldrar, unga och andra intresserade. Kostnad: 30 euro, kaffe och lunch ingår Anmälan: senast till stina.forsberg@folkhalsan.fi Mer information: Tidningen Folkhälsan Mia Smeds vill att prenumeranter skickar in text och bild till tidningen@folkhalsan.fi från kurser, evenemang och dylikt som föreningarna ordnat. Har ni någon kurs eller dylikt ni vill marknadsföra i tidningen behöver vi få information om det FÖRE kursen startar. All form av återkoppling på tidningen är varmt välkommen. Nästa tidning kommer ut i mitten av februari. Kurs i babyberöring TIDTABELL: Kurs Kurs TID: fredagar kl PLATS: Folkhälsans seniorhus, Mannerheimvägen 97 i gymnastiksalen i nedrevåningen. KURSLEDARE: Sophie Romantschuk KURSAVGIFT: 60 euro (inklusive material och kaffe/te) ANMÄLNING och FÖRFRÅGNINGAR: sophie.romantschuk@folkhalsan.fi eller ring Läs mer om Folkhälsans Babyberöring på

4 Dansa med din baby Dansa med din baby är en svenskspråkig version av Mannerheims barnskyddsförbunds Tanssitan vauvaa. Tanken är att föräldern och barnet (i åldern 3 12 månader) tillsammans dansar enkla danserenligt koreografi som ledaren instruerar. Pris: 120 euro Kursens längd: 10 gånger Tid: , fredagar kl Plats: Seniorhuset, Mannerheimvägen 97 Helsingfors Kontakt: Sophie Romantschuk, sophie.romantschuk@folkhalsan.fi eller Kom på må bra-dag i Esbo! Vad kan du göra för att må bra? Att må bra har många olika dimensioner och betyder olika saker för var och en. Nu under vårterminen är du hjärtligt välkommen att reflektera över begreppet Må bra tillsammans med våra inbjudna gäster. Tanken är att gästen gör ett inlägg som vi sedan tillsammans kan spinna vidare på och ha som dagens tema kl Hedvig Silén pratar om mat, aptit och munhälsa kl Jenni Björksten berättar om Esbo stads seniorrådgivning/ tjänster kl Hilkka Olkinuora det andliga och existentiella i relation till välmående kl Mikaela Wiik berättar om fysisk aktivitet och återhämtning kl Helena Ahlers talar om att minnas och att glömma på ålderns kant eller då vi blir äldre. Tillställningarna är gratis och vi bjuder på kaffe med dopp. Må bra-dagarna ordnas i Vardagsrummet i Folkhälsanhuset i Hagalund, Vindgränden 6, Esbo. Mer information ger: Sophie Romantschuk, sophie.romantschuk@folkhalsan.fi eller Utbildningsmässan Educa i Helsingfors Folkhälsan är med på Educa mässan, i det Svenska kvarteret, tillsammans med många andra Finlandssvenska organisationer. Detta år lyfter vi fram våra verksamheter som relaterar till goda relationer i skolan. Bl.a. medfostrarverksamheten, vänelevs- och tutorverksamheten, våra lärarnätverk och kuratorsnätverk och vårt arbete med sexuella trakasserier och jämställdhet kommer att presenteras i montern. I den Svenska hörnan hålls många givande föreläsningar. Från Folkhälsan diskuterar Maria Lingonblad och Stina Forsberg skoltrivsel med unga på fredag 23.1 kl och Mia Nykopp och Marina Paqvalen talar om Konsten att vara tillsammans med andra på lördag 24.1 kl Educa har gratis inträde. Man bör registrera sig på plats eller på förhand på nätet Har du frågor om Educa kan du kontakta Erika Fogelberg, erika.fogelberg@folkhalsan.fi eller Seniorsvängen i Ekenäs bollhall Raseborg stad ordnar tillsammans med olika föreningar som jobbar med äldre Seniorsvängen (en aktivitetsdag för äldre) i Ekenäs bollhall. Vi som jobbar med äldre i Nyland inom Förbundet kommer att delta. Kontakt: Kristina Björklund kristina.bjorklund@folkhalsan.fi eller INFORMATION TILL NÄRSTÅENDEVÅRDARE- VÅREN 2015 Diskussionsgrupp för närståendevårdare ordnas i Seniorhuset i Helsingfors start fr.o.m. 2.2 och i Vanda, Myrbacka på Myrans, för både närståendevårdare och vårdtagare start fr.o.m Semesterdagar för närståendevårdare tillsammans med den som du har omsorg om hålls på Badhotell Päiväkumpu i Karislojo och på Härmä Spa i Ylihärmä. Denna vår ordnas två semesterveckor: Alternativ 1: v.17 ( ) Badhotell Päiväkumpu Alternativ 2: v.21 ( ) Härmä Spa Dagarna ordnas i samarbete med Svenska Semesterförbundet. Rekreationsdagar för närståendevårdare ordnas den april i Kaisankoti herrgårdsbad i norra Esbo. Dagarna sker i samarbete med Helsingfors kyrkliga samfällighet.

5 Samtalsträff för närståendevårdare som mist sin nära och kära ordnas i Folkhälsanhuset Seniora i Ekenäs. Träffarna är tre till antalet, 12.2, 7.5 och Ta kontakt med oss om du är intresserad av att delta. I Esbo samlas en grupp närståendevårdare för information och samtal ca en gång per månad. Ta kontakt med gruppledare Ilse Vaenerberg om du är intresserad. Tfn Alla närståendevårdare oavsett om du har eller inte har det kommunala närståendestödet välkomnas med i vår verksamhet. Vid förfrågan om de olika verksamheterna, handledning, stöd och råd i närståendefrågor, ta kontakt med: Jonna Skand Daniela Spring tfn tfn jonna.skand@folkhalsan.fi daniela.spring@folkhalsan.fi Stödverksamhet för närståendevårdare/folkhälsans Förbund i Nyland. Simmet informerar God fortsättning på det nya året! Tack till alla er som svarat på simenkäten. Nu skall vi analysera svaren och uppdatera simhandboken så att den stöder simskoleverksamheten på bästa sätt. Vårens simlärarutbildningar hittar ni i den bifogade broschyren. Deltagarantalet ser bra ut hela 12 deltagare redan nu och vi lever bara i medlet av januari. Vi har också en specialsimlärarutbildning under sportlovet och den är fullsatt. Vårens fortbildningar för simlärarna är fastspikade och finns på Folkhälsans webbsidor. Påminn gärna era simlärare att ta del av den fortbildning som passar tidsmässigt bäst, anmälningarna sker lämpligast via webbsidan. Simombudsträffen arrangeras igen i samband med vårmötet 28.3 mera info om det lite senare. Simbilen blir aktuell i år meddela gärna undertecknad ifall ni vill att simbilen besökerer simskola. Simbilen kör i Nyland vecka 26, dvs. genast efter midsommar. Påminner till sist om att lämna in Rapport över simskola/tabell över uppnådda resultat för verksamhetsåret Blanketten kan fyllas i elektroniskt och finns på Folkhälsans extranät sidor. Logga in: styrelse medlemmar. Skickas till undertecknad, tack. Ha det gott! Nina nina.hongell-ekholm@folkhalsan.fi eller Kampanjenheten informerar Hoppas ni har haft tid att ladda batterierna under julledigheten. Förbundet startar det nya året i nya fräscha arbetsutrymmen på Topeliusgatan 20. Alla lager har inte flyttats över ännu och många flyttlådor ska ännu tömmas, men tids nog blir det säkert bra. Många av er har redan skickat in sina redovisningar av luciamärkesförsäljningen. Jag bifogar redovisningsblanketten, som jag vill att ni returnerar senast Det går också bra att meddela alla uppgifter i blanketten i ett vanligt mejl, ifall ni har problem att fylla i och returnera den elektroniskt. Bland nya produkter som har kommit in, kan jag nämna de reflekterande trafikskyltarna (bilden Patriks Sakta ner skylt). Måtten på skylten är 40 x 50 cm. Den kostar 33 i inköp för lokalföreningarna (43 utförsäljning). Andra nygamla produkter är sportstrumpan i tekniskt material. One size Pris 6 (inköp) / 8 (utförsäljning) och tubscarfen (bilden) finns nu i lager igen. Pris 1,34 / 1,75. Andra aktuella produkter så här efter julen, om man vill infria sina nyårslöften om att röra på sej mera, är reflexvästar, reflexer och stegmätare.

6 Motionera dig till södern!

NyInfo 1/ det nyländska nyhetsbrevet. NyInfo 1/2017. Kontaktuppgifter. Grupper, kurser och seminarier

NyInfo 1/ det nyländska nyhetsbrevet. NyInfo 1/2017. Kontaktuppgifter. Grupper, kurser och seminarier 18.1.2017 Hej och god fortsättning på det nya året! Vi kör igång direkt med en hel del så här i början av året. Folkhälsans motionskampanj som börjar den 1 februari och pågår till den sista april har fått

Läs mer

Anmälningar till Egil egil.mattsson@folkhalsan.fi eller ring/texta till 044 788 1094.

Anmälningar till Egil egil.mattsson@folkhalsan.fi eller ring/texta till 044 788 1094. 21.8.2015 Hej! Hoppas ni har haft en skön sommar, här kommer fösta NyInfo efter sommaren, fullspäckad som vanligt den här tiden på året. Hälsningar Egil Kontaktuppgifter Folkhälsans förbund/nyland Adress:

Läs mer

Har ni frågor, ring/e-posta Regina Strandberg eller Anna Vilminko. Vi hjälper gärna med tankar och idéer om verksamhet och projekt.

Har ni frågor, ring/e-posta Regina Strandberg eller Anna Vilminko. Vi hjälper gärna med tankar och idéer om verksamhet och projekt. Nyhetsbrev - Åboland september 2015 Hej alla, Hoppas ni har haft en fin sommar trots det mycket varierande sommarvädret. Vi på Folkhälsan sätter igång igen med full fart och massor med verksamhet. Jag

Läs mer

Info till lokalföreningsaktiva

Info till lokalföreningsaktiva Nyhetsbrev - Åboland oktober 2015 Hej alla, Riktigt snart är det dags att börja samla steg i motionskampanjen Hälsostegen. Nu senast gäller det att leta reda på stegmätaren samt registrera sig som deltagare

Läs mer

NyInfo 03/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Stress och trötthet de nya folksjukdomarna? Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.3.

NyInfo 03/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Stress och trötthet de nya folksjukdomarna? Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.3. Helsingfors, 24.3.2011 Stress och trötthet de nya folksjukdomarna? Tecknen finns överallt. Kompisen som alltsomoftast klagar på att hon är lite trött. Vännen som kontinuerligt svarar att hon har lite väl

Läs mer

NyInfo 08/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Den som vågar vinner. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.11.2011

NyInfo 08/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Den som vågar vinner. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.11.2011 Helsingfors, 24.11.2011 Den som vågar vinner Att släppa taget är sällan lätt. Det bekanta och invanda är det trygga. Det må gälla privatlivet, jobbet eller fritiden. Du vet vad du har, men du vet inte

Läs mer

NyInfo 04/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Konsten att mötas. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 28.4.2011

NyInfo 04/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Konsten att mötas. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 28.4.2011 Helsingfors, 28.4.2011 Konsten att mötas Många av oss ägnar en stor del av vår tid till att mötas. Vi möts i familjen, med vänner, med kolleger, med okända. Vi möts spontant, planerat, i på förhand kända

Läs mer

NyInfo 01/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 21.01.2010

NyInfo 01/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 21.01.2010 Nytt år, ny föreningslag på G Hoppas alla haft en bra start på det nya decenniet. På föreningsfronten händer det saker. Arbetet med att förnya föreningslagen fortgår, och ett utkast till proposition har

Läs mer

NyInfo 06/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Konsten att engagera. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 22.9.2011

NyInfo 06/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Konsten att engagera. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 22.9.2011 Helsingfors, 22.9.2011 Konsten att engagera I Finland jobbar ca 38 % av befolkningen frivilligt, i Sverige är samma siffra 48 %. Bägge siffrorna är, sett ur ett europeiskt perspektiv, rätt höga men jämfört

Läs mer

NyInfo 06/ det nyländska nyhetsbrevet. Hej efter sommarpausen! Kontaktuppgifter. Info för styrelseaktiva. Grupper, kurser och seminarier

NyInfo 06/ det nyländska nyhetsbrevet. Hej efter sommarpausen! Kontaktuppgifter. Info för styrelseaktiva. Grupper, kurser och seminarier Hej efter sommarpausen! 25.8.2014 Här kommer hösten första NyInfo, en hel del information så här i början av hösten. Vi börjar hösten med de nyländska regionträffarna i Ingå 4.9, Hyvinge 11.9 och Lappträsk

Läs mer

NyInfo 02/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Medborgarsamhället är inte på utdöende. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.2.

NyInfo 02/2011. - det nyländska nyhetsbrevet. Medborgarsamhället är inte på utdöende. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 24.2. Helsingfors, 24.2.2011 Medborgarsamhället är inte på utdöende Ibland försöker vi intala oss att innebörden i talesätt som Du är din egen lyckas smed och Ensam är stark stämmer kanske gör vi det mer och

Läs mer

NyInfo 08/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Att beröra. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 25.11.2010

NyInfo 08/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Att beröra. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 25.11.2010 Helsingfors, 25.11.2010 Att beröra Med en månad kvar till jul och en lång period av vinterfinland framför oss vill jag belysa temat beröring. Slår man upp verbet i en synonymordbok får man bl.a. följande

Läs mer

Antalet flyktingar som kommer till Mjölbolsta är ca 300 personer.

Antalet flyktingar som kommer till Mjölbolsta är ca 300 personer. 18.9.2015 Mjölbolsta blir igen hem för flyktingar Folkhälsans Mjölbolsta i Karis, Raseborg blir igen mottagningscentral för flyktingar. Folkhälsan kommer att vara hyresvärd och erbjuda tjänster, medan

Läs mer

NyInfo 05/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Tid att blicka framåt. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 26.8.2010

NyInfo 05/2010. - det nyländska nyhetsbrevet. Tid att blicka framåt. Kontaktuppgifter. Citatet. Helsingfors, 26.8.2010 Helsingfors, 26.8.2010 NyInfo 05/2010 Tid att blicka framåt Carpe diem i all ära, men att leva helt i nuet är få förunnat. De flesta bär med sig det förgångna och planerar framåt, oberoende om det gäller

Läs mer

Bästa lokalförening Åbo 1 april 2014

Bästa lokalförening Åbo 1 april 2014 Bästa lokalförening Åbo 1 april 2014 Våren är alltid lite nyckfull men idag kommer Majblommorna! Och det om något är ett säkert vårtecken! Regionträffarna - i år blir det träffar den 10 april i Korpo och

Läs mer

Förnamn. Efternamn. E-post. Telefonnummer

Förnamn. Efternamn. E-post. Telefonnummer Förnamn Efternamn E-post Telefonnummer Välkommen med i vänelevsverksamheten du har ett viktigt uppdrag! Som vänelev bryr du dig om hur andra har det, delar med dig av dina erfarenheter, är med och skapar

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2018

Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2018 www.fspc.fi Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2018 Info om våra kurser Psykosociala förbundets kurser bekostas av Social- och hälsoorganisatinernas undrstödscentral (STEA). Förutom de kurser

Läs mer

Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2017

Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2017 www.fspc.fi Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2017 Info om våra kurser Psykosociala förbundets kurser bekostas av Penningautomatföreningen (RAY). Förutom de kurser som har en egen insats är

Läs mer

Den förening som samlar mest steg vinner ett pris! Kämpa för Ekenäs!

Den förening som samlar mest steg vinner ett pris! Kämpa för Ekenäs! Bästa medlem! Föreningen inleder återigen sin verksamhet. Föreningens vårjippo, Tussilagosteget, lockade i år 26 deltagare. På första plats kom Berit Lundström med 635 kilometer. Hon erhöll en badhandduk

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * *... skulle den samlade lokala, regionala och nationella informationen om svenska aktiviteter vara mindre synlig och betydligt mera fragmentarisk och spretig

Läs mer

Utmaningar och andra ut(e)aktiviteter. NyInfo 05/2011

Utmaningar och andra ut(e)aktiviteter. NyInfo 05/2011 Helsingfors, 25.8.2011 Utmaningar och andra ut(e)aktiviteter I livet möts vi många gånger av olika utmaningar. De kan vara stora eller små, gälla jobbet eller det privata. De kan vara positiva eller betungande,

Läs mer

www.fspc.fi Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2016

www.fspc.fi Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2016 www.fspc.fi Rehabiliterings- och anpassningskursverksamhet 2016 Info om våra kurser Psykosociala förbundets kurser bekostas av Penningautomatföreningen (RAY) och Folkpensionsanstalten (FPA). Förutom de

Läs mer

www.fduv.fi/manadsbrev

www.fduv.fi/manadsbrev MÅNADSBREV AUGUSTI 2014 Hoppas ni haft en bra sommar! Här kan ni ta del av höstens program. Gula Pressen 3 2014 har deadline den 19 augusti Skicka in foton från sommarens resor och utflykter eller berätta

Läs mer

Småbarnspedagogiken är till för barnet

Småbarnspedagogiken är till för barnet Öppna i webbläsaren 18.12.2017 Småbarnspedagogiken är till för barnet Småbarnspedagogiken är till för barnet är en aktuell broschyr som Utbildningsstyrelsens avdelning för svenskspråkig utbildning och

Läs mer

INFO. feb. Monica Martens-Seppelin monica.martens-seppelin@sydkusten.fi (09) 618 212 31

INFO. feb. Monica Martens-Seppelin monica.martens-seppelin@sydkusten.fi (09) 618 212 31 INFO feb 2016 NYHETSBREV FÖR DIG SOM JOBBAR INOM MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHETEN Vi har redan hunnit en bra bit in på det nya året och många firar sportlov som bäst eller är just på väg att inleda

Läs mer

Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015

Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015 KÖRFEST Välkommen till 17:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten i Raseborg den 22 24 maj 2015 Välkommen på körfest! På den här platsen är det lätt att sjunga bra! Orden kom från en kvinna som hade

Läs mer

INNEBANDYN, GYMNASTIKEN, DANSEN

INNEBANDYN, GYMNASTIKEN, DANSEN Hej Medlem! Hoppas du haft en lång skön sommar och känner dig redo för höstens utmaningar! I och med skolstarten kör också Folkhälsan i Esbovikens verksamhet igång. Vi erbjuder även i år barn en möjlighet

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya!

Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya! Bästa medlem! Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya! Som medlem i Föreningen Folkhälsan i Ekenäs stad r.f. får du föreningens infoblad minst två gånger

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen.

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Namn på nya kompisar Det har önskats från föräldrarådet att vi ska skriva ut namnen på den nya barnen i månadsbreven detta

Läs mer

FÖRBUNDSNYTT. December Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande.

FÖRBUNDSNYTT. December Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande. FÖRBUNDSNYTT December 2016 Förbundsstyrelsen 2017 Höstmötet valde enhälligt sittande ordförande Ole Norrback till förbundsordförande. Styrelsens sammansättning år 2017 är: Ordinarie: Henrik Svarfvar, Korsholm

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND FEBRUARI/2016

NYHETSBREV ÅLAND FEBRUARI/2016 NYHETSBREV ÅLAND FEBRUARI/2016 MOTIONERA DIG TILL SÖDERN! Upp ur soffan, samla poäng när du rör på dig och delta i utlottningen av en resa värd 600 euro! Delta i vår motionskampanj Motionera dig till södern

Läs mer

Välsignelse inför skolstart

Välsignelse inför skolstart Välsignelse inför skolstart I en riksomfattande kampanj under år 2016-2017 kommer välsignelse inför skolstart och Mikaelidagen att lyftas fram både på svenska och finska. Det övergripande temat är människovärdet.

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.nu 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014

FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 FSB Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund FSB Kongress i Ekenäs den 24-25 maj 2014 INBJUDAN TILL KONGRESS Inbjudan omfattar lokalförbund, kommuner, brandkårer samt övriga medlemmar i FSB - Finlands

Läs mer

God hälsa är den viktigaste förutsättningen för lyckade studier.

God hälsa är den viktigaste förutsättningen för lyckade studier. 1 Hälsotjänsterna och kontakterna inom social- och hälsovården för studeranden vid Karis-Billnäs gymnasium 2014-2015 God hälsa är den viktigaste förutsättningen för lyckade studier. Din fysiska hälsa kan

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Infobladet 3. Diabetesförbundet i Finland rf oktober nr 3. Ändrad arbetsfördelning på organisationsavdelningen Hjärtligt välkomna Marianne och Harri!

Infobladet 3. Diabetesförbundet i Finland rf oktober nr 3. Ändrad arbetsfördelning på organisationsavdelningen Hjärtligt välkomna Marianne och Harri! Infobladet 3 Diabetesförbundet i Finland rf oktober nr 3 Ändrad arbetsfördelning på organisationsavdelningen Hjärtligt välkomna Marianne och Harri! Välkommen på regional fest! Förhandsanmäla dig nu! w

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2010

NYHETSBREV ÅLAND 01/2010 NYHETSBREV ÅLAND 01/2010 Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett sin e-postadress i blanketten med kontaktuppgifter. Ordförande

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

Manual för medlemsvärvning

Manual för medlemsvärvning Manual för medlemsvärvning BLI MEDLEM I SFP! ETT TVÅSPRÅKIGT OCH FRISINNAT FINLAND BEHÖVER DIG Vem skall värva? Alla kan värva! Vi kan vara stolta över vårt parti, SFP. Därför kan vi alla marknadsföra

Läs mer

Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya!

Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya! Föreningen FOLKHÄLSAN i Ekenäs stad r.f. Bästa medlem! Vi vill tacka er för det gångna året och önska er en riktigt god fortsättning på det nya! Som medlem i Föreningen Folkhälsan i Ekenäs stad r.f. får

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar.

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar. FÖRBUNDSNYTT September 2018 Intressebevakning Justitieombudsmannen har inkommit med svar 28.6.2018 på Svenska pensionärsförbundets klagan om den svenskspråkiga hemvårdsservicen för äldre inom Helsingfors

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

Samtalsgruppen i Malax firade 20-årsjubileum

Samtalsgruppen i Malax firade 20-årsjubileum Medlemsblad 01/14 Samtalsgruppen i Malax firade 20-årsjubileum Innehåll Ledare..... s. 3 Årsmöte......s. 4-5 Samtalgruppen i Malax fyllde 20 år.s. 6 Motionskampanj 11.3-10.4...s. 7-9 www.vasanejden.duv.fi....s.10

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

NYTT från Steg för Steg 1/2019

NYTT från Steg för Steg 1/2019 NYTT från Steg för Steg 1/2019 Riksdagsval Valkampanj I detta nummer bland annat: Vårjippo Understöd för läger Ordförandens ruta Hejsan alla! Hur har ni det? Bra hoppas jag. Själv har jag det bra. Nytt

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas utbildningsansvariga

Läs mer

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag 9.5.2018 Rödakorsveckan 3 9.5.2018 Varför? Vi gör finländarnas vardag trygg, betonar vikten av att kunna hjälpa oavsett ålder och för fram de frivilligas

Läs mer

Information om Natur och Miljös nya medlemsregister Bernt Nordman. Till lokalföreningarna. Nytt medlemsregister

Information om Natur och Miljös nya medlemsregister Bernt Nordman. Till lokalföreningarna. Nytt medlemsregister Information om Natur och Miljös nya medlemsregister 2.11.2018 Bernt Nordman Till lokalföreningarna Nytt medlemsregister Arbetet med att bygga upp ett nytt medlemsregister är i full gång på kontoret i Helsingfors.

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Synlighet åt regionala aktörer!

Synlighet åt regionala aktörer! Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet.

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. s Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Protokoll, styrelsemöte nr 4-2018 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Per mail [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Onsdag 14 mars [+] Jan Lindgrén, viceordförande [ ]

Läs mer

Seminariet för skärgårds-, kust-, och insjöfrågor

Seminariet för skärgårds-, kust-, och insjöfrågor INBJUDAN Seminariet för skärgårds-, kust-, och insjöfrågor Malax 6. 7.6.2011 Tid Seminariet inleds måndag 6.6.2011 kl. 12.00 och avslutas tisdag 7.6.2011 kl. 12.00. Plats Första dagen på Petalax högstadium,

Läs mer

Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide!

Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide! Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide! Varje år måste alla föreningar som är anslutna till Förbundet Unga Forskare årsrapportera. I denna fyller föreningen i vilka som

Läs mer

Internationella reumatikerdagen Nya broschyrer från Unga Reumatiker. Inbjudan till kurs för arbetsgivare och kanslianställda april 2014

Internationella reumatikerdagen Nya broschyrer från Unga Reumatiker. Inbjudan till kurs för arbetsgivare och kanslianställda april 2014 NUMMER 1 2014 Internationella reumatikerdagen 2013 Kristina Söderlund på kansliet har skrivit ihop en redovisning och utvärdering av de många spännande aktiviteterna och arrangemangen som anordnades runt

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Infobladet. Diabetesförbundet i Finland rf september 2016 nr 3. Kom ihåg vid årsskiftet. Temat för Världsdiabetesdagen är hypo

Infobladet. Diabetesförbundet i Finland rf september 2016 nr 3. Kom ihåg vid årsskiftet. Temat för Världsdiabetesdagen är hypo Infobladet Diabetesförbundet i Finland rf september 2016 nr 3 3 Kom ihåg vid årsskiftet Temat för Världsdiabetesdagen är hypo w I DETTA NUMMER Ledare: Uppdatering av registren 3 Kom ihåg vid årsskiftet

Läs mer

Ipad i förskola och skola

Ipad i förskola och skola 2014-11-21 15/21 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Ipad i förskola och skola BAKGRUND/ SYFTE Denna utbildningsdag vänder sig till dig som

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas utbildningsansvariga

Läs mer

FORTBILDNING HÖSTEN 2015. Svenska skolan för synskadade. www.speres.fi www.blindskolan.fi

FORTBILDNING HÖSTEN 2015. Svenska skolan för synskadade. www.speres.fi www.blindskolan.fi www.speres.fi www.blindskolan.fi FORTBILDNING HÖSTEN 2015 SPERES I 040 809 17 53 Svenska skolan för synskadade I 040 809 17 54 Parisgränden 2 A 2, 00560 Helsingfors Svenska skolan för synskadade PRAKTISK

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision!

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Härmed inbjuds du som medlem i Glasbranschföreningen till höstens Glasdagar vilka arrangeras under oktober och november månad. I år arrangeras

Läs mer

INBJUDAN. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte på Kapellparken i Lovisa

INBJUDAN. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte på Kapellparken i Lovisa INBJUDAN Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte på Kapellparken i Lovisa Tid 15-16 november 2013 Adress Beskrivning Målsättning Kostnad

Läs mer

Skolfredsnytt. Skolfred - samarbete för trygghet och hälsa i skolan. Folkhälsan på Åland r.f., Rädda Barnen på Åland r.f. och Ålands polismyndighet

Skolfredsnytt. Skolfred - samarbete för trygghet och hälsa i skolan. Folkhälsan på Åland r.f., Rädda Barnen på Åland r.f. och Ålands polismyndighet N Y H E T S B R E V 3 / 2 0 1 5 Skolfredsnytt Skolfred - samarbete för trygghet och hälsa i skolan Folkhälsan på Åland r.f., Rädda Barnen på Åland r.f. och Ålands polismyndighet Skolfredsutlysningen för

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas

Läs mer

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Inbjudan Inbjudan Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Tid: 2 november 2006, kl. 09.00 14.45 Plats: Kommunförbundet Västernorrland, Härnösand eller via webb-tv Välkomna till en temadag

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Den sångarglädje och goda stämning vi upplevde under dessa dagar sporrar oss till att göra PangSÅNGFesten till ett återkommande evenemang!

Den sångarglädje och goda stämning vi upplevde under dessa dagar sporrar oss till att göra PangSÅNGFesten till ett återkommande evenemang! FÖRBUNDSNYTT Februari 2017 Tack till alla som medverkat i PangSÅNGFesten Ett stort TACK till körsångarna, körledarna, dirigenterna, musikerna, artisterna, konferenciern, den tekniska personalen, bidragsgivarna,

Läs mer

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo PROGRAM Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo Tid 15-16 november 2013 Adress Beskrivning Målsättning Sokos

Läs mer

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse.

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse. KLASS vecka DENNA VECKA: Meddelande: Kom ihåg att logga in på schoolsoft och läsa ditt barns IUP!! OBS Alla barn behöver fylla på sina extrakläderslådor. Det är blött nu... Vi arbetar här: Alex Helin Sjukanmälan:

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 KAMPANJMANUAL 2015 2 KAMPANJMANUAL 2015 3 INNEHÅLL KOMMUNIKATION SOM RÄDDAR LIV Sid 3-6 Sid 7-10 Sid 11 Sid 12-14 Sid 15-16 Sid 17 Sid 18 Om kampanjen Aktiviteter Budskap

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten INBJUDAN TILL: CIRKELLEDARUTBILDNING NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten Stockholm Fredag 6 februari kl. 10-16 alternativt

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 52 Januari 2009 Vecka 3 2008 var återigen ett rekordår! Kostnadsfria seminarier Kurser Minikurser Solskenshistoria Starten av företaget

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet VECKOBLAD v. 11 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om du kan gå, så kan du dansa. Om du kan prata, så kan du sjunga. Ordspråk från Zimbabwe Hej! Vi önskar våra 8:or en trevlig tillvaro ute i arbetslivet

Läs mer

Vi skriver och talar om konst svenska för film- och tv-studerande (3 sp)

Vi skriver och talar om konst svenska för film- och tv-studerande (3 sp) Vi skriver och talar om konst svenska för film- och tv-studerande (3 sp) Sofia Sevón e-post: sofia.sevon@aalto.fi tel: 050-5638032 Tid: 16.30-19.00 Måndag 4.4 Föreläsning 1 Torsdag 7.4 Föreläsning 2 Måndag

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer