Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011:29 2014-03-07"

Transkript

1 Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011: Utlåtande Utlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa. Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden till Kungörelse om samråd utsändes i enlighet med bifogad fastighetsförteckning samt till myndigheter och organisationer. Kungörelse har anslagits på kommunens anslagstavla samt sänts till berörda sakägare. Samtliga planhandlingar har funnits tillgängliga på biblioteket och kommunhuset samt på kommunens webbplats. Ett samrådsmöte hölls på Kristinehamns Energi den 21 november personer närvarade. Sammanfattning återfinns längst bak i denna redogörelse. Sammanfattning av inkomna yttranden Inkomna yttranden utan erinran: 4 st Kulturnämnden Socialnämnden Bergslagens räddningstjänst Förpacknings- och Tidningsinsamlingen Yttranden med synpunkter: 4 st Miljö- och Byggnadsnämnden Tekniska nämnden Länsstyrelsen Lantmäteriet Förändringar av planen efter samrådet - Fastigheten Norra Dye 1:14 som tillhör elverket har fått en egen användning, E 1 Tekniska anläggningar, ställverk och transformatorer. - Användningen G 1 Fordonsservice, ej drivmedel, har lagts till inom användningsområdet i nordöstra delen av planområdet. - Plusmark har lagts till som en skyddszon mellan ställverket och ny användning, där ny bebyggelse inte får uppföras, med undantag för garage och uthus. Detta för att ge ett skyddsavstånd för ev. magnetisk strålning från ställverket till ny bebyggelse där människor kan tänkas vistas en längre tid om dygnet. - U-områden och L-område för befintliga ledningar har uppdaterats på plankartan.

2 - En planbestämmelse, n 1, har införts på befintlig grönyta runt planområdet. Den säger att: Marken får inte hårdgöras och ska vara tillgänglig för diken. Fördröjningsmagasin får anordnas. Detta för att skapa en möjlighet för fördröjning av dagvatten inom planområdet. - Planområdet har utökats något för att inrymma en till infart till området. - Planbestämmelserna y- Marken ska vara tillgänglig för tillfart från angränsande fastigheter och g- Gemensamhetsanläggning ersätter z- Marken ska vara tillgänglig för allmännyttig körtrafik. Detta för att möjliggöra för fastighetsägarna att bilda servitut alt. gemensamhetsanläggning för väg. - En lägre höjd och våningsantal har lagts till i det nordvästra hörnet av planområdet. - Text gällande Dagvatten och MKN vatten har uppdaterats, s. 9 i planbeskrivningen. - Text gällande Risker och Magnetfält har uppdaterats s i planbeskrivningen. - Text gällande markföroreningar har uppdaterats, s. 13 i planbeskrivningen. - De fastighetsrättsliga åtgärderna har uppdaterats, s. 15 i planbeskrivningen. - Redaktionella ändringar på plankartan har gjorts för att förtydliga den. - Grundkarta och tillhörande teckenförklaring har gjorts tydligare. Kvarstående synpunkter - Inga kvarstående synpunkter. Inkomna yttranden under samrådet Yttranden med synpunkter redovisas här och kommenteras. Regionala yttranden Länsstyrelsen Miljökvalitetsnormer Enligt planhandlingarna ska dagvatten fördröjas inom respektive fastighet. Planen saknar ytterligare information kring dagvattenhantering, till exempel beskrivs inte hur stor andel av ytan som får hårdgöras eller hur stor andel som ska lämnas för att möjliggöra infiltration av dagvatten i området. Den näraliggande Lötälven uppnår ej god ekologisk status och tillkommande dagvatten får inte ytterligare försämra vattenkvaliten i vattendraget. Länsstyrelsen kräver mer utförliga beskrivningar över hur dagvatten ska hanteras samt förslagets eventuella påverkan på miljökvalitetsnormer för vatten. Kommentar: Rubriken Dagvatten och MKN vatten har lagts till i planbeskrivningen (s.9) där dagens situation beskrivs samt förslag på hur dagvattnet ska hanteras i området. En planbestämmelse, n 1, har införts i planen som säger att marken inte får hårdgöras. Denna är satt inom den 10 meter breda grönremsan som går runt planområdet för att förhindra att den grönyta som finns idag ska hårdgöras. Förutom denna del är planområdet redan till största del hårdgjort. Några större förändringar i mängden dagvatten ut från området, i och med planförslaget bedöms därför inte medföras. Planbestämmelsen n 1 säger också att marken ska vara tillgänglig för diken och att fördröjningsmagasin får anordnas. Detta för att avsätta mark till fördröjning av dagvatten. Strandskydd Planområdet omfattas delvis av strandskydd som enligt planförslaget ska upphävas. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att det finns särskilda skäl att upphäva strandskydd eftersom marken redan har tagits i anspråk och saknar betydelse för

3 strandskyddets syfte. Kommentar: Noteras. Hälsa och säkerhet Kommunen konstaterar att el-produktion och distribution innebär både risker och störningar samt att strålning och magnetfält bildas kring högspänningsledningar. Planhandlingarna saknar dock vidare diskussion av förslaget ur elsäkerhetsperspektiv med eventuella behov av säkerhets- och skyddsavstånd samt begränsningar vad gäller placering av ny bebyggelse. Enligt Länsstyrelsens mening är kontor- eller handelsverksamhet svårt att förena med den pågående verksamheten. Det framgår inte hur man har tagit hänsyn till den pågående verksamheten i planens utformning. Markanvändningsbestämmelserna samt egenskapsgränser behöver preciseras för att undvika eventuella konflikter och för att säkerställa en lämplig placering av nya bebyggelser. I precisering behöver hänsyn tas till gällande föreskrifter kring elsäkerhet (t.ex. ELSÄK-FS 2008:1). Planen bör också utformas så att människors exponering för magnetfält begränsas. Kommentar: I det uppdaterade planförslaget har elverkets fastighet, Norra Dye 1:14, där en kraftledning går in en bit på fastigheten, samt där ställverk och transformatorer finns, nu endast fått användningen E 1 - tekniska anläggningar, ställverk och transformatorer. Detta för att inte hamna i konflikt med annan användning. En uppdaterad text och resonemang kring risker intill ställverk och kraftledning har även lagts till i planbeskrivningen, s Utifrån det har planförslaget också uppdaterats så att säkerhetsavstånd gällande både brand och magnetfält har tagits hänsyn till. Plusmark har lagts till som en skyddszon mellan ställverket och ny användning, där ny bebyggelse inte får uppföras, med undantag för garage och uthus. Detta för att ge ett skyddsavstånd för ev. magnetisk strålning från ställverket till ny bebyggelse där människor kan tänkas vistas en längre tid, såsom arbetsplatser. Kraftledningen ligger längre än 25 meter (som är det avstånd som behövs för att ge betryggande säkerhet ur ett hälsoperspektiv, enligt Statens Strålskyddsinstitut) från annan användning. För vidare resonemang, se s. 12 i planbeskrivningen. Vidare saknar Länsstyrelsen en redovisning kring de markföroreningar som kan ha uppstått i samband med områdets mångåriga användning som elverk. Kommentar: Planbeskrivningen har kompletterats gällande beskrivning av markföroreningar, s Prövningsgrundande synpunkter Länsstyrelsen bedömer att detaljplaneförslaget, som det nu är redovisat, kan bli föremål för överprövning på grund av att bebyggelse inte blir lämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet samt att miljökvalitetsnormer för vatten inte följs.

4 Lantmäteriet För plangenomförandet viktiga frågor där planen måste förbättras: Plankarta med bestämmelser Plankartan, dess bestämmelser och avgränsningslinjer är svårtolkade och måste ändras. Manéret för prickmarken bör ändras så att prickarna görs mindre, eftersom de med nuvarande visning flyter ihop med angränsande begränsningslinje så att det inte går att utläsa om det är en användningsgräns eller egenskapsgräns. Användningsgränserna och egenskapsgränserna är också missledande lika i sin tjocklek. Det bör vara större skillnad på tjockleken på dessa gränser så att de blir lättare att utläsa. I den äldre versionen av Boken om detaljplan och områdesbestämmelser rekommenderas att linjerna ska redovisas med nedanstående bredder: Planområdesgräns: 1,2-1,4 mm Användningsgräns: 0,7-1,0 mm Egenskapsgräns: 0,35-0,50 mm Manéret för utfartsförbud bör också ändras. Förslagsvis görs ringarna större för att inte blandas samman med prickmarkens prickar och så att det tydligt framgår att det inte är fyllda ringar det ska vara vilket är en helt annan planbestämmelse (stängsel utan öppning ska finnas). Det finns i kartan också väldigt mycket grundkartedetaljer som gör kartan svårtolkad. Många av dessa detaljer i kartan stämmer heller inte överens med teckenförklaringen. T.ex. redovisas fastighetsgränser och körbanekant på ett annat sätt i grundkartan än vad som anges i teckenförklaringen vilket lätt kan leda till att de misstolkas. Den nuvarande fastighetsindelningen är svår att utläsa, alla servitut och ledningsrätter finns inte redovisade och de servitutsområden som redovisas kan inte utläsas. Befintlig luftledning för starkström är karterad på ett mycket märkligt sätt och tolkas närmast som fastighetsgräns om man ska följa teckenförklaringen. Illustrationslinjer bör inte heller redovisas i plankartan eftersom de riskerar att misstolkas. De är ju heller inte juridiskt bindande och eventuella illustrationer bör redovisas som en separat handling eller i planbeskrivningen. Jag tolkar z-området i nordöstra delen av området som att det finns en tanke på att ordna ytterligar en utfart från området där. För det ska kunna genomföras bör väl också del av Varnumsleden ingå i detaljplanen. Den detaljplan som gäller för Varnumsleden i detta område anger parkmark där en eventuell utfart ska anläggas. Kommentar: Plankartan har uppdaterats efter inkomna synpunkter. Planområdesgränsen har ändrats till att inkludera en möjlig ny infart. Fastighetsförteckning Samfälligheten Norra Dye S:5 finns inte upptagen bland fastigheter utanför planområdet. Kommentar: Fastighetsförteckningen har uppdaterats. Planbeskrivning Genomförandebeskrivningen behöver förbättras med avseende på markreservaten betecknade med u och z. Hur ska dessa rättigheter tillskapas och vem ansvarar för genomförandet och kostnaderna för det. Observera att z-område innebär en inlösensskyldighet för kommunen enligt 14 kap 18 PBL om

5 någon fastighetsägare begär det. Kommentar: Beteckningen z, gällande utfart, har ändrats till g och y för att skapa möjlighet för fastighetsägarna att ordna servitut alt. gemensamhetsanläggning för väg. Fastighetsägaren ansvarar för ansökan och kostnad av förrättning. Planbeskrivningen har uppdaterats gällande de fastighetsrättsliga frågorna. Delar av planen som bör förbättras: Plankarta med bestämmelser I planens sydvästra hörn finns ett u-område utlagt för något som jag tror är en befintlig luftledning för starkström. För luftledningar bör istället bokstaven l användas. Kommentar: Det stämmer, plankartan har uppdaterats gällande detta. Planbeskrivning I planen finns flera u-områden utlagda. Det vore bra om det bland de fastighetsrättsliga frågorna i planbeskrivningen framgår för vilken typ av ledning marken reserveras samt om det är en befintlig ledning eller om det är något som ska nyanläggas. Det bör även framgå vem som ska bekosta åtgärden för att säkra rättigheten till marken. Kommentar: Noteras. Planhandlingarna har uppdaterats. Andra planhandlingar Lantmäteriet lämnar inga synpunkter på MKB, geoteknisk utredning och trafikbullerberäkning. Kommunala yttranden Bergslagens räddningstjänst Har inget att erinra i detaljplaneförslaget. Kommentar: Noteras. FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen Har inga planer på etablering av återvinningsstation i fastigheten. Kommentar: Noteras. Tekniska nämnden Tekniska nämnden beslutar föreslå att kommunfullmäktige snarast antar Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. och att kommunstyrelsen avsätter medel att genomföra en VA-plan eller motsvarande övergripande strategi för Kristinehamns kommun enligt tekniska förvaltningens tjänsteskrivelse Gatan har tillräcklig kapacitet och bärighet för att klara de föreslagna ändringarna. Fastigheten har idag ingen dagvattenservis då recipienten för dagvatten, Lötälven, rinner i kanten av området. Lötälven har periodvis under året dålig kapacitet att ta emot dagvatten. Detta hanteras i planförslaget som förutsätter fördröjning av dagvatten inom kvarteret, vilket framgår av planbeskrivningen. Infarten till området har dock i närtid varit hotad av översvämning. En möjlig åtgärd skulle vara att dika ur och öka kapaciteten i Lötälven, men det finns flera problem med denna lösning. Lötälven är ett övergött vattendrag, som rinner genom områden med en stor andel jordbruksmark. En urdikning/röjning av Lötälven skulle innebära att större mängder övergött vatten släpps ut i Varnumsviken, tvärt emot ambitionen i de miljömål som är satta för statusen på Vänern och Vänervikarna. Lötälven behöver därför förbättringsåtgärder i sig, och dess nuvarande delvis meandrande lopp gör att den även ur naturvårdssynpunkt och för utvecklingen av biologisk mångfald är intressant för åtgärder.

6 Problematiken med Lötälvens dåliga kapacitet som dagvattenrecipient måste lösas i ett större sammanhang där miljöaspekterna kan lösas samtidigt. Därför kommer Tekniska förvaltningen i ett separat ärende föreslå att kommunstyrelsen sätter av medel att följa upp Lötälvens miljöproblematik så att ett samarbetsprojekt mellan Tekniska förvaltningen och Kommunstyrelsen med syfte att lösa både dagvatten- och miljöproblematiken med gemensamma åtgärder kan påbörjas under Den föreslagna ändringen av användning medför inga problem för avfallshanteringen. Kommunens renhållningsföreskrifter och -anvisningar ska följas. Kommentar: Noteras. Gällande medel till övergripande VA-plan eller strategi hamnar det utanför denna detaljplan och dess projekt. Detta ska behandlas som ett enskilt ärende. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Eftersom den närbelägna cirkulationsplatsen i dagsläget inte finns med i någon plan kan det finnas fördelar med att utöka det aktuella planområdet. Kommentar: Planområdet kommer inte att utökas och inkludera cirkulationsplatsen. På fastigheterna har det tidigare noterats i miljödiariet att det förekommit utsläpp i dagvattennätet som orsakat olja i Lötälven. Dessutom verkar det ha förekommit/förekommer lagring av oljor i cisterner på fastigheterna. Övrig verksamhet som förekommer på och intill ett elverk kan också vara av sådan art att det kan bli förorenad mark, t.ex. lagring av stolpar, elledningar o. dyl. I samrådshandlingen anges att tidigare markanvändning inte bedöms ha förorenat planområdet på ett sådant sätt att markundersökningar behöver utföras. Grunderna för bedömningen bör redovisas. Kommentar: Planbeskrivningen har kompletterats gällande beskrivning av markföroreningar, s Översvämning av Lötälven är inte ovanliga i området. Vid den senaste större översvämningen 2011 var infarten till området vattenfylld och då låg Vänernivån på ca 44.5 möh (RHOO). Frågan är då hur relevant det är att nämna (RHOO) som dimensionerande vattennivå och att all bebyggelse och byggrätter ligger ovanför denna nivå. Kommentar: Noteras. Text gällande översvämning har uppdaterats i planbeskrivningen, s. 13. I samrådshandlingarna bör det framgå tydligare vad som finns inom planområdet idag och om den verksamheten kan påverkas av en yttre olycka. Dessutom bör det beskrivas hur en eventuell olycka på befintliga verksamheter kan påverka nya verksamheter som kan komma att tillåtas i planen. Syftet med planen är att möjliggöra ett annat markanvändningsområde men borde också vara att säkerställa drift, underhåll och utveckling av befintlig verksamhet. Det bör då tydligt framgå av handlingarna vilken typ av verksamhet som inte tillåts. Dessutom vore det lämpligt med prickad mark kring ställverk mot den nya markanvändningen så att nuvarande verksamhet tillåts utöka vid ev. framtida behov samtidigt som ett lämpligt skyddsavstånd uppnås kring verksamheten. Kommentar: I det uppdaterade planförslaget har fastigheten för elverket nu endast fått användningen E 1 - Tekniska anläggningar, ställverk och transformatorer. Detta för att inte hamna i konflikt med annan användning. En uppdaterad text och resonemang kring risker intill ställverk och kraftledning har även lagts till i planbeskrivningen, se sid Se även tidigare svar till Länsstyrelsen i detta dokument. Det anges att dagvattenledning inte finns kopplad till planområdet. I ärendet med uppgifter om oljeutsläpp till Lötälven finns det en ritning över dagvattenbrunnar inne på området som är sammankopplade och leder ut till Lötälven. Om detta finns kvar bör det redovisas i handlingarna och det bör göras en bedömning om det är något som behöver förändras med den för att säkerställa att det stämmer överens med det nya planförslaget. Det har även framkommit muntliga uppgifter om att det ska finnas en oljeavskiljare i en av de befintliga byggnaderna det är dock oklart om utloppet från denna går till spill- eller dagvatten.

7 Kommentar: Noteras. Planhandlingarna har uppdaterats efter nya uppgifter. Det stämmer att en befintlig ledning finns och att fastigheterna har egna dagvattenbrunnar och en ledning leder dagvattnet till recipienten Lötälven. Dagvattnet föreslås även fortsättningsvis att ledas på detta sätt till Lötälven. Ett u-område har även lagts in på plankartan efter befintlig dagvattenledning. Möjlighet för fördröjning av dagvatten inom planområdet anges också på plankartan. Under rubriken Dagvatten och MKN vatten har planbeskrivningen (s.9) kompletterats gällande detta. Det finns en oljeavskiljare på planområdet idag i lokaler avsedda för fordonsskötsel och som är påkopplad på spillvattnet och kan stängas av. För buller tas det upp frågan om trafikbuller men det anges inte om det även kan vara buller från den redan befintliga verksamheten som kan komma att störa eventuella nya verksamheter. Kommentar: Buller som alstras i eldistributionsanläggningen är så ringa att man inte kan tala om ljudstörningar. Detta har kompletterats i planbeskrivningen. Socialnämnden Har inga synpunkter på förslag till detaljplan för Norra Dye 1:14 m.fl., då det inte nämnvärt rör någon verksamhet under nämndens ansvarsområde. Kommentar: Noteras. Kulturnämndens au Arbetsutskottet har inget att erinra mot förslaget. Kommentar: Noteras

8 Samrådsmöte I Kristinehamns Energis lokaler. Närvarande: 4 st. Marie Janäng, planarkitekt kommunen, Per Rathsman, arkitekt konsult, Stefan Karlsson, Kristinehamns Energi samt en granne till planområdet. Marie presenterade planprocessen samt vad en detaljplan innebär. Per presenterade sedan själva planförslaget och därefter diskussion och synpunkter på förslaget: Ska prickmarken minskas mot Varnumsleden? Eventuellt skulle prickmarken kunna sluta där asfalten slutar idag. Befintliga mindre byggnader på prickmarken får stå kvar, men inga nya får uppföras. Dessa planeras ändå att flyttas enligt Kristinehamns energi. U-området med tillhörande prickmark från sydvästra hörnet bör förlängas in mot ställverket. Viktigt att kemikalier från ev. verksamhet inte kommer ut till omkringliggande åkermark som brukas. Brandrisk mot elverket, behövs ev. riskavstånd? Ryms bilverkstad/bilservice inom användningen J1? Annars bör det läggas till/ändras så att bilverkstad skulle vara möjligt inom fastigheten då intresse för det finns. Drivmedel/bensinstation måste i så fall specifikt skrivas att det inte ska ingå i den användningen. Samrådsredogörelsen är sammanställd på planavdelningen av planarkitekt Marie Janäng i samverkan med Per Rathsman, arkitekt MSA A och Kalle Alexandersson, planeringschef. Kristinehamn

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland

DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland KRISTINEHAMNS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland ENKELT PLANFÖRFARANDE Upprättad 2013-11-08 av Per Rathsman, Rathsman Arkitektkontor

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort.

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer: KS:2018:530 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET HACKSPETTEN Del av Malmberget 8:17, Robsam 1:1 m.fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa.

Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa. Detaljplan för Högtrycket 2 m fl. inom Strand Kristinehamns kommun, Värmlands län Dnr. 2013:36 2014-02-17 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige.

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige. Detaljplan Södra Otterbäcken, Gullspångs kommun, Västra Götaland SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Detaljplanen syftar till att skapa förutsättningar för byggandet av bostäder samt utveckling

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan: Vålösundet östra del 5 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit tillgänglig för utställning under tiden 16 november till

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36)

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: B335 Inledning Allmänt Samrådskrets Detaljplan för Lerdal

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

SAMRÅDS- HANDLING. Ändring av detaljplan nr 499, Krögaren 1, Vänersborgs kommun. PLANBESKRIVNING Miljö- och byggnadsförvaltningen Upprättad i maj 2019

SAMRÅDS- HANDLING. Ändring av detaljplan nr 499, Krögaren 1, Vänersborgs kommun. PLANBESKRIVNING Miljö- och byggnadsförvaltningen Upprättad i maj 2019 Dnr PLAN.2019.2 Ändring av detaljplan nr 499, Krögaren 1, Vänersborgs kommun SAMRÅDS- HANDLING PLANBESKRIVNING Miljö- och byggnadsförvaltningen Upprättad i maj 2019 Samrådstid: 24 maj 13 juni 2019 Detaljplanen

Läs mer

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr MBN/2012-0691 DETALJPLAN FÖR PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Granskningshandlingarna har varit tillgängliga för granskning under tiden 2015-03-26 2015-04-22. Handlingarna

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland

DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland KRISTINEHAMNS KOMMUN Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR NORRA DYE 1:14 m fl Kristinehamns kommun i Värmland ENKELT PLANFÖRFARANDE Upprättad 2013-11-08 rev 2014-03-07 av Per Rathsman, Rathsman

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare. Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare. Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2 ANTAGANDEHANDLING Diarienr: KS/2017:2410 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits 2012-11-16 Antagandehandling Utlåtande Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har i dess ursprungliga omfattning varit på utställning

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län Ändring av detaljplan för TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA & PLANBESKRIVNING Plankarta: Utsträckningen av tomtindelningen som upphävs är markerad i grönt.

Läs mer

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län.

Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län. Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Fastighetsägarna till fastigheterna Homeopaten 1, Askersund

Läs mer

Detaljplan för del av KVARTERET HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp SAMRÅDSHANDLING. Allmänt.

Detaljplan för del av KVARTERET HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp SAMRÅDSHANDLING. Allmänt. 1(6) Detaljplan för del av KVARTERET HYACINTEN Karlstorp SAMRÅDSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder i flerbostadshus alternativt

Läs mer

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning)

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-07 Samhällsbyggnadskontoret Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) Dnr: 2015-02488-214 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Samrådsredogörelse för fortsättning av. Kvarteret Ritaren. Vara tätort, Vara kommun, Västra Götalands län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Samrådsredogörelse för fortsättning av. Kvarteret Ritaren. Vara tätort, Vara kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för fortsättning av Kvarteret Ritaren Vara tätort, Vara kommun, Västra Götalands län Upprättad av Tillväxts- och utvecklingsavdelningen i maj 2016,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Handläggare Petra Okanovic 0550-881 90, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2018-01-25 Diarienummer Ks/2015:204 Sida 1(2) Utställningsutlåtande Detaljplan för Gästhamnen Kristinehamns

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för. DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för. DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016 654 Detaljplan för DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2018-08-22 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (7) Tidigare

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1

Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1 1 [6] SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Referens Kaisa-Leena Aksli Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1 Ärendet Planområdet ligger i Eriksberg i Botkyrka kommun.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra ett samlat verksamhetsområde

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Bränninge 2:12 och 2:17

Detaljplan för Bränninge 2:12 och 2:17 Detaljplan för Bränninge 2:12 och 2:17 Habo kommun Samrådsredogörelse 2019-03-27 Samrådsredogörelse Standardförfarande Hur samrådet har bedrivits Byggnadsnämnden i Habo kommun beslutade den 11 november

Läs mer