Framgång med flera nya order på kortterminaler efter kommersiell lansering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Framgång med flera nya order på kortterminaler efter kommersiell lansering"

Transkript

1 West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-juni 2013 Framgång med flera nya order på kortterminaler efter kommersiell lansering Andra kvartalet 2013 Rörelseintäkterna uppgick till 10,4 (13,4) Mkr, en minskning med 22% Rörelseresultatet uppgick till -2,1 (-0,1) Mkr, en minskning med 2,0 Mkr Resultat efter skatt uppgick till -1,7 (-0,1) Mkr, en minskning med 1,6 Mkr Resultat efter skatt per aktie uppgick till -0,21 (-0,01) kr Januari juni 2013 Rörelseintäkterna uppgick till 21,0 (23,6) Mkr, en minskning med 11% Rörelseresultatet uppgick till -4,0 (-1,4) Mkr, en minskning med 2,6 Mkr Resultat efter skatt uppgick till -3,2 (-1,4) Mkr, en minskning med 1,8 Mkr Resultat efter skatt per aktie uppgick till -0,40 (-0,18) kr Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Jan-dec Rörelseintäkter, Tkr Rörelseresultat, Tkr Resultat efter skatt, Tkr Resultat efter skatt per aktie, kr -0,21-0,01-0,40-0,18-0,50 Väsentliga händelser under kvartalet Nyemission om ca 5,6 Mkr med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Nyemissionen är garanterad i sin helhet utan kostnad för bolaget. En övertilldelningsoption om max 2,5 Mkr har lagts till för att öka ägarspridningen och tillmötesgå nya investerare som visat intresse för bolaget. Syftet med nyemissionen är att finansiera fortsatt satsning inom området Kortterminaler. Avanza Bank är bolagets finansiella rådgivare och teckning pågår fram till och med den 5 september Två order från Open Solution på nya mobila kortterminaler med NFC-teknik för säkrare och snabbare betalningar på arenor och restauranger. Totala ordervärdet är ca 5,5 Mkr och leveranser kommer ske under Q3 och Q4. Väsentliga händelser efter kvartalets utgång Centre har etablerats och blivit en framgång hos flera handlare runt om i Sverige. Boende i glesbefolkade områden kan nu göra kontantuttag, insättningar och betala sina räkningar direkt i butik. Lokala näringsidkare kan enkelt sätta in sina dagskassor direkt på sitt konto. Under juli har West kontrakterat nya ombud för Centre i Östergötland, Västernorrland och Jämtland till ett värde av 1,1 Mkr. Leveranser kommer genomföras under det tredje kvartalet ÖoB investerar i nya kortterminaler från West. Samtliga kortterminaler byts ut under hösten. ÖoB är en av Sveriges största lågpriskedjor och finns i dag på 100 platser runtom i Sverige. Totalt rör det sig om cirka 500 kassaplatser. West International AB (publ) Org.Nr (9)

2 Kort om West International West levererar smarta transaktions- och betalningslösningar som hjälper bolagets kunder att effektivisera handeln i fysiska miljöer. Kunderna utgörs av systemintegratörer, distributörer samt slutkunder inom områdena handel och besöksnäring. West International grundades 1988 med inriktning på distribution av datorkomponenter. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX First North sedan Huvudkontoret ligger i Upplands Väsby och där finns ca 20 anställda inom försäljning, projektledning, utveckling, inköp, lager och service. Marknadstrender Det pågår en urbaniseringstrend som gör att fler människor flyttar till storstäder och landsbygden avfolkas. Bolaget ser även tydliga effekter av säkerhetsproblematik och fördyring i hantering av kontanter i samhället. Detta har öppnat en marknad för säkra och effektiva betalningslösningar där West under ett antal år har utvecklat konceptet Centre och nya moderna kortterminaler. Vision och strategi För att bygga en långsiktighet i bolagets affär tar West kontroll över strategiska komponenter i sina erbjudanden. Detta minskar utbytbarheten och skapar en starkare koppling mellan levererad kundnytta och West. Genom starka och långvariga leverantörsrelationer skall West också fokusera på att lansera och vidareutveckla produkterbjudanden där West kan bibehålla unicitet på sina marknader. Produktstrategin för Kassautrustning är att fortsätta erbjuda ledande komponenter och produkter från de bästa tillverkarna i världen och integrera dessa till helhetslösningar på egen hand eller tillsammans med partners. Hur når vi dit? Genom en enkel vision bestående av tre delar: Vi vågar utmana det som är etablerat på marknaden. Vi förenklar processer och beteenden med våra produkter och tjänster vilket kommer våra kunder och deras kunder till nytta. Vi strävar efter att göra det bättre för konsumenterna i handeln. Utifrån denna vision har vi skapat ett tydligt fokus i våra produktområden Kortterminaler, Självbetjäning och Kassautrustning för att kunna hjälpa våra kunder att förenkla och förbättra handeln i fysiska miljöer. Våra grundläggande värderingar: professionalism, lyhördhet och respekt ger oss de verktyg vi behöver för att nå vår målsättning som är att vara och förbli en flexibel partner med en innovativ produktportfölj med mervärde för våra kunder. West International AB (publ) Org.Nr (9)

3 VD s kommentar Utvecklingen av Wests helt nya område Kortterminaler motsvarar våra mycket högt ställda förväntningar. Under drygt två år har vi av egen kraft genomfört den kanske största satsningen i Sverige av en oberoende aktör på den svenska kortterminalmarknaden. Nu har vi även passerat det sista formella nålsögat. Vi är nu igenom omställningsperioden och jag ser väldigt positivt på framtiden för West. Vår första kortterminal WestInt 8006 godkändes nyligen bl.a. av de internationella kortutgivarna och de svenska inlösande bankerna. I jämförelse med andra utvecklingsprojekt för kortterminaler har vi lyckats passera detta kritiska skede rekordkort tid. Med start under det andra kvartalet levererar vi nu dagligen ut kortterminaler till våra PSP-kunder och deras kunder inom handel, hotell och restaurang. Den första återkopplingen från användarna på marknaden är väldigt positiv och det är mycket glädjande för vi ska alltid vara ett bättre alternativ. Men vi är inte nöjda här utan kommer fortsätta ta vara på en rad möjligheter att växa mer. Till hösten startar vi leveranser av mobila kortterminalslösningar och introduktionen på nya marknader utanför Sverige inleds. Ett stort erkännande är att vi under perioden har erhållit flera order från stora PSP-kunder. Jag bedömer att tillväxten är så kraftig att innan året är slut kommer Kortterminaler vara vårt största produktområde. I detta sammanhang är det väldigt glädjande att intresset för den pågående nyemissionen är så stor. Vi genomför den för att öka bolagets finansiella stabilitet samt ge utrymme för nya affärer och investeringar. En ytterligare positiv effekt med emissionen är att aktien får en ökad spridning och West får fler aktieägare. Vi vårdar dock det förtroende vi har från våra aktieägare och kostnadsmedvetenheten inom West är mycket hög, inte minst då konjunkturen inom retail-sektorn under de senaste åren har varit under stark press. Glädjande är också att våra Centre -ombud forsätter att bli fler. Det går nästan dagligen att läsa om hur de etablerade bankerna stänger sina kontor för kontanthantering, hur betalningshantering blir dyrare för handlare och hur svårt det blir för många privatpersoner att utföra enklare bankärenden. Samtidigt lever två tredjedelar av Sveriges befolkning utanför våra tre storstadsregioner och Sverige har 1,7 miljoner pensionärer. I dessa tider när tillgängligheten på finansiella tjänster minskar dramatiskt känns det väldigt motiverande att vi på West kan erbjuda ett långsiktigt hållbart alternativ till hela Sverige. Vare sig du bor i Abisko eller på Östermalm ska du ha samma möjlighet att sköta dina bankärenden över disk. Sten Karlsson, vd West International AB West International AB (publ) Org.Nr (9)

4 Intäkter Rörelseintäkterna uppgick under andra kvartalet 2013 till 10,4 (13,4) Mkr vilket är en minskning med 22% i jämförelse med samma period förra året. Rörelseintäkterna för första halvåret uppgick till 21,0 (23,6) Mkr, vilket är en minskning med 11% Första amorteringen uppgår till 1,0 Mkr och därefter amorteras 0,5 Mkr per kvartal. Varulagret Varulagret uppgick på balansdagen till 2,9 (5,5) Mkr där 0,3 Mkr utgörs av varor på väg. Investeringar Under 6-månadersperioden har investeringar gjorts för 2,0 (4,3) Mkr. Investeringarna utgörs främst av aktiverade utvecklingskostnader. 0 Mkr jan-mar apr-jun jul-sep okt-dec Rörelseintäkter per kvartal Valutarisk För att minska valutarisken säkrar West International, en del av bolagets kontrakterade nettoflöden i utländsk valuta. De totala valutakursdifferenser som påverkat resultatet under det andra kvartalet 2013 uppgår till -0,2 (-0,1) Mkr. Resultat och kostnader Rörelseresultatet uppgick under andra kvartalet 2013 till -2,1 (-0,1) Mkr, vilket är en försämring med 2,0 Mkr. Bruttomarginalen uppgick till 42% (39). 1,0 0,5 0,0-0,5-1,0-1,5-2,0-2,5 Mkr jan-mar apr-jun jul-sep okt-dec Rörelseresultat per kvartal Personalkostnaderna uppgick under andra kvartalet 2013 till 35% (25) av rörelseintäkterna. Finansiell ställning och likviditet Den 30 juni 2013 uppgick bolagets likvida medel till 0,0 (1,0) Mkr. Nettokassan var på bokslutsdagen -3,5 Mkr (-0,2). Beviljad outnyttjad checkkredit uppgick till 2,8 Mkr. Soliditeten var 40 % (59). Bolagets egna kapital uppgick till 10,9 (16,6) Mkr. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -1,2 (2,3) Mkr under första halvåret Totala kassaflödet efter investerings- och finansieringsverksamheten var -3,0 (-1,8) Mkr. Beviljad checkkredit uppgår till 4,0 Mkr. Därutöver har bolaget ett banklån om 2,0 Mkr, som ska återbetalas i slutet av varje kvartal med start i tredje kvartalet 2013 och slut i första kvartalet Personal Antal anställda i slutet av perioden uppgick till 19 (18). Medelantalet anställda under andra kvartalet var 19,3 (16,7). Transaktioner med närstående I slutet av andra kvartalet har lån om totalt 0,4 Mkr upptagits från styrelseledamöterna Hans Johansson och David von Laskowski. Lånen ska återbetalas under tredje kvartalet och löper med en enkel årsränta om 10%. Aktiens utveckling På balansdagen uppgick antalet aktieägare till 614 (666) stycken och aktiekursen till 1,68 (2,50) kr. Väsentliga händelser under kvartalet Nyemission om ca 5,6 Mkr med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Nyemissionen är garanterad i sin helhet utan kostnad för bolaget genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från ett antal större befintliga aktieägare, däribland ledning och styrelseledamöter. En övertilldelningsoption om max 2,5 Mkr har lagts till för att öka ägarspridningen och tillmötesgå nya investerare som visat intresse för bolaget. Syftet med nyemissionen är att finansiera fortsatt satsning inom området Kortterminaler. Avanza Bank är bolagets finansiella rådgivare och teckning pågår fram till och med den 5 september Två order från Open Solution på nya mobila kortterminaler med NFC-teknik för säkrare och snabbare betalningar på arenor och West International AB (publ) Org.Nr (9)

5 restauranger. Totala ordervärdet är ca 5,5 Mkr och leveranser kommer ske under Q3 och Q4. Väsentliga händelser efter kvartalets utgång Det nya konceptet för finansiella tjänster, Centre, har etablerats och blivit en framgång hos flera handlare runt om i Sverige. Boende i glesbefolkade områden kan nu göra kontantuttag, insättningar och betala sina räkningar direkt i butik. Lokala näringsidkare kan enkelt sätta in sina dagskassor direkt på sitt konto. Under juli har West kontrakterat nya ombud för Centre i Östergötland, Västernorrland och Jämtland till ett värde av 1,1 Mkr. Leveranser kommer genomföras under det tredje kvartalet Finansiellt mål Bolagets långsiktiga finansiella mål för perioden är att öka försäljningen med mer än 30% per år och att uppnå en rörelsemarginal på minst 10% vid periodens utgång. Redovisningsprinciper Utvecklingsutgifter aktiveras för större utvecklingsprojekt. För första halvåret uppgår detta till 1,9 Mkr (4,0) och 0,8 (3,0) för andra kvartalet. I delårsrapporten har samma redovisningsprinciper och beräkningsmetoder använts som i senaste årsredovisningen. Granskning Rapporten har inte granskats av bolagets revisorer. ÖoB investerar i nya kortterminaler från West. ÖoB byter ut samtliga kortterminaler under hösten De nya kortterminalerna, WestInt 8006, har stöd för kommande mobila kortbetalningar genom bl a NFC-teknik (Near Field Communication). ÖoB är en av Sveriges största lågpriskedjor och finns i dag på 100 platser runtom i Sverige. Totalt rör det sig om cirka 500 kassaplatser. Kommande rapporter West International rapporterar resultatet kvartalsvis. Följande kommande rapporttillfällen är planerade: 14 november 2013 Delårsrapport jul-sep februari 2014 Bokslutskommuniké 2013 Upplands Väsby den 30 augusti 2013 West International AB (publ) Ytterligare information om denna delårsrapport: Sten Karlsson, vd tel: +46 (0) e-post: sten.karlsson@westint.se Hans Johansson, Styrelseordförande tel: +46 (0) West International AB (publ) Kanalvägen Upplands Väsby Telefon: +46 (0) Telefax: +46 (0) investor@westint.se West International levererar smarta transaktions- och betalningslösningar inom butik, hotell och restaurang, samt retail banking. Bland företagets erbjudanden finns kortterminaler, utrustning till kassasystem, kontanthanteringslösningar, självbetjäningskiosker och andra produkter som alla syftar till att effektivisera våra kunders betalningsflöden för sina konsumenter. Försäljning sker dels via systemintegratörer och distributörer, men också direkt till slutkund. Bland kunder och användare återfinns exempelvis Visma, Schenker, EG Gruppen, Fujitsu, Micros- Fidelio, Volvo, Payzone Nordic, Citibank och Absa Bank. Bolaget har säte i Stockholm och är listat på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Thenberg & Kinde Fondkommission AB, Se även West International AB (publ) Org.Nr (9)

6 RESULTATRÄKNINGAR I SAMMANDRAG Tkr Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Jan-dec Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Handelsvaror Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Bokslutsdispositioner Resultat före skatt Skatt Periodens resultat Resultat per aktie, kr -0,21-0,01-0,40-0,18-0,50 Resultat per aktie efter utspädning, kr -0,21-0,01-0,40-0,18-0,50 Genomsnittligt antal aktier före utspädning Genomsnittligt antal aktier efter utspädning Antal aktier vid periodens slut Totalt antal aktier efter utspädning West International AB (publ) Org.Nr (9)

7 BALANSRÄKNINGAR I SAMMANDRAG Tkr 30-jun 30-jun 31-dec Tillgångar Anläggningstillgångar Immateriella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Varulager m.m Kortfristiga fordringar Likvida medel Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Långfristiga skulder, avsättningar Kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder FÖRÄNDRINGAR I EGET KAPITAL I SAMMANDRAG Tkr Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Ingående eget kapital enligt fastställd balansräkning Periodens resultat Utgående balans West International AB (publ) Org.Nr (9)

8 KASSAFLÖDESANALYSER I SAMMANDRAG Tkr Den löpande verksamheten Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Jan-dec Resultat efter finansiella poster Justering poster som inte ingår i kassaflödet mm Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring i rörelsekapital Förändring i rörelsekapital Varulager Rörelsefordringar Rörelseskulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Förvärv av anläggningstillgångar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Banklån Förändring checkkredit Ägarlån Kassaflöde från finansieringsverksamheten PERIODENS KASSAFLÖDE Likvida medel vid periodens början Likvida medel vid periodens slut Beviljad outnyttjad checkkredit West International AB (publ) Org.Nr (9)

9 FINANSIELLA NYCKELTAL Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Jan-dec Nettoomsättning, tkr Nettoomsättningstillväxt, % -22% -7% -11% 3% -1% Bruttomarginal, % 42% 39% 38% 37% 38% Rörelsemarginal, % -20% 0% -19% -6% -11% EBITDA-marginal, % -8% 6% -8% 0% -4% Resultat före skatt, tkr Soliditet, % 40% 59% 40% 59% 51% Skuldsättningsgrad, ggr 0,3 0,1 0,3 0,1 0,2 Investeringar materiella anläggningstillgångar, tkr Investeringar immateriella anläggningstillgångar, tkr Eget kapital per aktie, kr 1,38 2,10 1,38 2,10 1,78 Likvida medel per aktie, kr 0,00 0,13 0,00 0,13 0,38 Kassalikviditet, % 68% 106% 68% 106% 83% Genomsnittligt antal aktier Antal aktier vid periodens slut Resultat per aktie (kr) -0,21-0,01-0,40-0,18-0,50 Resultat per anställd, tkr Antal anställda vid utgången av perioden Snittantal anställda under perioden 19,3 16,7 19,2 16,5 17,3 Definitioner Bruttomarginal Nettoomsättning minus kostnad sålda varor, i förhållande till omsättning. Rörelsemarginal Rörelseresultat i förhållande till omsättning. EBITDA-marginal Rörelsemarginal före avskrivningar dividerat med nettoomsättningen. Soliditet Justerat eget kapital i förhållande till balansomslutningen. Skuldsättningsgrad Räntebärande skulder dividerat med justerat eget kapital. Resultat per aktie Resultat efter skatt i förhållande till genomsnittligt antal aktier. Eget kapital per aktie Eget kapital i förhållande till antal utestående aktier. Likvida medel per aktie Likvida medel i förhållande till antal utestående aktier. Kassalikviditet Omsättningstillgångar minus varulager dividerat med kortfristiga skulder. Resultat per anställd Periodens resultat i förhållande till genomsnittligt antal anställda. West International AB (publ) Org.Nr (9)

Nya order på kortterminaler efter slutgodkännande

Nya order på kortterminaler efter slutgodkännande West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-mars 2013 Nya order på kortterminaler efter slutgodkännande Första kvartalet 2013 Rörelseintäkterna uppgick till 10,6 (10,2) Mkr, en ökning

Läs mer

ABSA Bank i Sydafrika väljer Wests kortterminaler

ABSA Bank i Sydafrika väljer Wests kortterminaler West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 2013 ABSA Bank i Sydafrika väljer Wests kortterminaler Tredje kvartalet 2013 Rörelseintäkterna uppgick till 9,2 (8,5) Mkr, en ökning

Läs mer

Förbättrade bruttomarginaler och framgångsrik lansering av Banken Nära Dig

Förbättrade bruttomarginaler och framgångsrik lansering av Banken Nära Dig West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-juni 2012 Förbättrade bruttomarginaler och framgångsrik lansering av Banken Nära Dig Andra kvartalet 2012 Rörelseintäkterna uppgick till

Läs mer

Mastercard, VISA och JCB godkänner nya kortterminalen och West blir huvudleverantör till Visma Retail

Mastercard, VISA och JCB godkänner nya kortterminalen och West blir huvudleverantör till Visma Retail West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 2012 Mastercard, VISA och JCB godkänner nya kortterminalen och West blir huvudleverantör till Visma Retail Tredje kvartalet 2012

Läs mer

Fortsatt utrullning av Centre och ny nordisk kortterminalskund kontrakterad

Fortsatt utrullning av Centre och ny nordisk kortterminalskund kontrakterad West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden januari-december 2012 Fortsatt utrullning av Centre och ny nordisk kortterminalskund kontrakterad Fjärde kvartalet 2012 Rörelseintäkterna uppgick

Läs mer

Ökande rörelseintäkter och förbättrad täckningsgrad

Ökande rörelseintäkter och förbättrad täckningsgrad West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-mars 2012 Ökande rörelseintäkter och förbättrad täckningsgrad Första kvartalet 2012 Rörelseintäkterna uppgick till 10,2 (8,4) Mkr, en ökning

Läs mer

53 procents tillväxt på helåret och positivt EBITDA

53 procents tillväxt på helåret och positivt EBITDA West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden januari-december 2014 53 procents tillväxt på helåret och positivt EBITDA Fjärde kvartalet 2014 Rörelseintäkterna uppgick till 30,9 (14,3) Mkr,

Läs mer

Genombrott inom kortterminaler

Genombrott inom kortterminaler West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden januari-december 2011 Genombrott inom kortterminaler Fjärde kvartalet 2011 Rörelseintäkterna uppgick till 11,0 (17,6) Mkr, en minskning med 37%

Läs mer

Svagare kvartal på grund av pågående förändring mot ny position i värdekedjan

Svagare kvartal på grund av pågående förändring mot ny position i värdekedjan West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-mars Svagare kvartal på grund av pågående förändring mot ny position i värdekedjan Första kvartalet Rörelseintäkterna uppgick till 8,4 (12,2)

Läs mer

Genombrottsorder i Asien och lansering i Norge

Genombrottsorder i Asien och lansering i Norge West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 2015 Genombrottsorder i Asien och lansering i Norge Tredje kvartalet 2015 Rörelseintäkterna uppgick till 11,9 (9,6) Mkr, en ökning

Läs mer

Pågående förflyttning av verksamheten framåt i värdekedjan fortsätter enligt plan

Pågående förflyttning av verksamheten framåt i värdekedjan fortsätter enligt plan West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 2011 Pågående förflyttning av verksamheten framåt i värdekedjan fortsätter enligt plan Tredje kvartalet 2011 Rörelseintäkterna

Läs mer

Fördubblade intäkter och positivt EBITDA

Fördubblade intäkter och positivt EBITDA West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-mars 2015 Fördubblade intäkter och positivt EBITDA Första kvartalet 2015 Rörelseintäkterna uppgick till 16,7 (7,7) Mkr, en ökning med 117%

Läs mer

Stark lönsamhetsförbättring i Q4 och förväntad god resultattillväxt för helåret 2014

Stark lönsamhetsförbättring i Q4 och förväntad god resultattillväxt för helåret 2014 West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden januari-december 2013 Stark lönsamhetsförbättring i Q4 och förväntad god resultattillväxt för helåret 2014 Fjärde kvartalet 2013 Rörelseintäkterna

Läs mer

Försäljningen har ökat med 22% och kraftigt ökad orderingång

Försäljningen har ökat med 22% och kraftigt ökad orderingång West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 2014 Försäljningen har ökat med 22% och kraftigt ökad orderingång Tredje kvartalet 2014 Rörelseintäkterna uppgick till 9,6 (9,2)

Läs mer

Ökande försäljning men negativt resultat pga nedskrivningar

Ökande försäljning men negativt resultat pga nedskrivningar West International AB (publ) Delårsrapport för perioden april - juni 211 Ökande försäljning men negativt resultat pga nedskrivningar Fjärde kvartalet 29/21 Rörelseintäkterna uppgick till 16,5 (15,7) Mkr,

Läs mer

Hög tillväxt och positivt rörelseresultat

Hög tillväxt och positivt rörelseresultat West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-juni 2015 Hög tillväxt och positivt rörelseresultat Andra kvartalet 2015 Rörelseintäkterna uppgick till 23,2 (19,6) Mkr, en ökning med 18%

Läs mer

Försenad försäljning av utrustning för den nya kassalagen

Försenad försäljning av utrustning för den nya kassalagen West International AB (publ) Org.nr 556321-8105 Delårsrapport för perioden juli - september 2009 Jämförelser i rapporten har, om inte annat angetts, skett med motsvarande period år 2008. West International

Läs mer

Starkaste kvartalet någonsin för West med hög tillväxt och positivt EBITDA

Starkaste kvartalet någonsin för West med hög tillväxt och positivt EBITDA West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-juni 2014 Starkaste kvartalet någonsin för West med hög tillväxt och positivt EBITDA Andra kvartalet 2014 Rörelseintäkterna uppgick till

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

Flera viktiga order och förväntat positivt EBITDA för helåret

Flera viktiga order och förväntat positivt EBITDA för helåret West International AB (publ) Delårsrapport för perioden januari-mars 2014 Flera viktiga order och förväntat positivt EBITDA för helåret Första kvartalet 2014 Rörelseintäkterna uppgick till 7,7 (10,6) Mkr,

Läs mer

Förbättrad täckningsgrad och resultat under sista kvartalet

Förbättrad täckningsgrad och resultat under sista kvartalet West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden juli 29- december 211 Förbättrad täckningsgrad och resultat under sista kvartalet Sjätte kvartalet 29/21 (oktober december 21) Rörelseintäkterna

Läs mer

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Koncernrapport 14 augusti 2015 Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 4%

Läs mer

Resultatet januari september 2007 uppgick före skatt till -6 712, (-4 666) ksek. Bolaget har under perioden förstärkt organisationen.

Resultatet januari september 2007 uppgick före skatt till -6 712, (-4 666) ksek. Bolaget har under perioden förstärkt organisationen. Ellen AB har som målsättning att förbättra kvinnohälsan genom probiotiska innovationer. Vi tillhandahåller en unik produkt, tampongen ELLEN, som hjälper kvinnor att återställa och bibehålla en naturlig

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal Delårsrapport 1 januari 31 mars 2010 Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal JANUARI MARS (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 9,9 MSEK (9,3) Rörelseresultatet

Läs mer

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2017 Koncernrapport 18 augusti 2017 Andra kvartalet svagare än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 12% till 9,9 (11,2)

Läs mer

Svagare kvartal än förväntat

Svagare kvartal än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2012 Koncernrapport 17 augusti 2012 Svagare kvartal än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 11% till 9,9 (11,2) MSEK.

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013

Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013 Delårsrapport januari mars 2013 FÖR SMARTEQ AB (PUBL), ORG NR 556387-9955 FÖR KVARTAL 1, 2013 Delårsrapport Q1 2013 Smarteqs affärsidé är att sälja och utveckla antennsystem för ökad tillgänglighet, effektivitet

Läs mer

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet Delårsrapport 1 januari 31 mars 2012 Koncernrapport 9 maj 2012 God resultattillväxt första kvartalet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 8% till 12,3 (11,4)

Läs mer

Önskefoto AB delårsrapport

Önskefoto AB delårsrapport Önskefoto AB delårsrapport 1 Önskefoto AB (publ). Sölvesborg 2008-04-25 556211-8637 Delårsrapport 2008-01-01- tom 2008-03-31 Önskefoto fortsätter att bygga för framtiden Önskefoto antar Tyskland som ny

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK.

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2016 Koncernrapport 11 november 2016 Svagare tredje kvartal än förväntat JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2016 Nettoomsättningen minskade

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Fortsatt tillväxt och positivt rörelseresultat för helåret

Fortsatt tillväxt och positivt rörelseresultat för helåret West International AB (publ) Bokslutskommuniké för perioden januari-december 2015 Fortsatt tillväxt och positivt rörelseresultat för helåret Fjärde kvartalet 2015 Rörelseintäkterna uppgick till 23,7 (30,9)

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2007

Delårsrapport januari - mars 2007 Delårsrapport januari - mars 2007 - Omsättningen ökade till 136,9 Mkr (126,3) - Resultatet före skatt 25,6 Mkr (23,6) - Resultatet efter skatt 17,6 Mkr (17,0) - Vinst per aktie 0,83 kr (0,80) Omsättning

Läs mer

+20% 0,7% +65% Q % omsättningstillväxt

+20% 0,7% +65% Q % omsättningstillväxt Delårsrapport 1 januari 30 juni 2016 Koncernrapport 19 augusti 2016 20% omsättningstillväxt APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 20% till 11,2 (9,3) MSEK. Rörelseresultatet

Läs mer

+5% Resultat efter skatt ökade till -0,9 (-1,1) MSEK.

+5% Resultat efter skatt ökade till -0,9 (-1,1) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2017 Koncernrapport 10 november 2017 Viss omsättningstillväxt JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2017 Nettoomsättningen ökade med 5% till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 Perioden januari - mars i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - mars blev 44,9 Mkr (46,9) Rörelseresultatet för årets första kvartal uppgick till -0,4

Läs mer

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 VD-rekrytering klar Sammanfattning tredje kvartalet 2013 Tillväxt på 13 % i Bolaget under tredje kvartalet. Tillväxten kommer från förvärvet Watchonwatch.com. Hedbergs

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2015

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2015 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april 2015 30 juni 2015 April Juni 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,8 (-0,8) MSEK. Resultat efter

Läs mer

Utsikterna för kvartal fyra ser bra ut och målet för 2011 är att nå en betydande resultattillväxt.

Utsikterna för kvartal fyra ser bra ut och målet för 2011 är att nå en betydande resultattillväxt. Delårsrapport 1 januari 30 september 2011 Koncernrapport 11 november 2011 Nya finansiella mål och etablering i Tyskland JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april 2014 30 juni 2014 April - juni 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (84,1*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,8 (3,3*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport Kvartal 1 2010 Sammanfattning Minskad omsättning på grund av mindre B2B intäkter och valutaeffekter. Förbättrat rörelseresultat. Outsourcing av produktion

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2007

Delårsrapport januari - september 2007 Delårsrapport januari - september 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 389,1 Mkr (364,3) - Resultatet före skatt 80,5 Mkr (83,2) - Resultatet efter skatt 59,2 Mkr (60,2) - Vinst per aktie 2,79 kr

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER 2012

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER 2012 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER 2012 Perioden i sammandrag Fjärde kvartalet Totala intäkter uppgick till 55,2 (26,2) MSEK. Försäljningstillväxten under perioden var 111%. Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Delårsrapport. NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr /1 31/3 2018

Delårsrapport. NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr /1 31/3 2018 NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr 556529 9293 Delårsrapport 1/1 31/3 2018 Faktureringen för perioden uppgick till 6,7 MSEK (5,1 MSEK), en ökning med 1,6 MSEK mot föregående år. Resultat före avskrivning för

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 Q1 2016 Q1 2015 HELÅR 2015 Nettoomsättning, ksek 74 576 72 947 298 485 Ändring i lokala valutor, procent 5,1 10,2 5,0 Bruttoresultat,

Läs mer

Önskefoto AB (publ). Sölvesborg

Önskefoto AB (publ). Sölvesborg Önskefoto AB (publ). Sölvesborg 2009-05-15 556211-8637 Delårsrapport 2009-01-01- tom 2009-03-31 Nya produkter ger trendbrott i försäljningen Omsättningen ökade med 22 % till 3,0 MSEK Förbättrat resultat

Läs mer

april-juni 2016 april-juni 2015

april-juni 2016 april-juni 2015 DELÅRSRAPPORT 1 APRIL 30 JUNI 2016 Nettoomsättningen uppgick till 22,7 MSEK (21,5). Bruttomarginalen uppgick till 45,3 % (45,2 %). Rörelseresultatet uppgick till 3,5 MSEK (2,6), motsvarande 15,4 % (12,1%).

Läs mer

Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2016

Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2016 Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal Perioden april juni Omsättningen ökade till 87,3 MSEK (82,2), vilket motsvarar en tillväxt om 6,2 % (13,1) Rörelseresultatet uppgick till 8,7 MSEK (8,2)

Läs mer

+23% 15,0% Positiv. 23% omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Q1 2015

+23% 15,0% Positiv. 23% omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Q1 2015 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 Koncernrapport 12 maj 2015 23% omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 23% till

Läs mer

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport juli september 2017 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2017 2016 2017 2016 2016 Nettoomsättning 256,9 245,4 851,0 847,4 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015 Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat Perioden april juni Omsättningen ökade till 82,2 MSEK (72,7), vilket motsvarar en tillväxt om 13,1 % (19,7) Rörelseresultatet uppgick till 8,2 MSEK (7,0)

Läs mer

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG Q 2 Delårsrapport januari juni 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 288,4 262,1 581,0 487,8 969,0 Rörelseresultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 juli september 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 juli september 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 juli 2014 30 september 2014 Juli - september 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (52,7*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,7 (1,7*) MSEK.

Läs mer

Önskefoto AB delårsrapport

Önskefoto AB delårsrapport Önskefoto AB delårsrapport Önskefoto AB (publ). Sölvesborg 20071025 1 Önskefoto AB (publ). Sölvesborg 20080820 5562118637 Delårsrapport 20080101 tom 20080630 Breddat produktprogram och fortsatt satsning

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Highlights första tre kvartalen Ökad omsättning jämfört med föregående år Förbättrat rörelseresultat före och efter avskrivningar Ny grafisk profil och ny hemsida Rapportperioden

Läs mer

Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %).

Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %). NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr 556529-9293 Delårsrapport 1/1 30/9 2012 Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %). Resultat efter skatt

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

Human Care Delårsrapport

Human Care Delårsrapport Human Care Delårsrapport januari-juni 2003 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 8,0 Mkr (7,4). Omsättningen ökade med 100 procent till 94,4 Mkr (47,3). Notering på Stockholmsbörsens O-lista

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2014 31 mars 2014 Januari Mars 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (80,3*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,6 (5,1*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september 2018

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september 2018 Delårsrapport januari september Delårsrapport januari september DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 september Perioden januari - september i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - september var 138,8

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer

Ellen AB DELÅRSRAPPORT FÖR ELLEN AB JANUARI JUNI Resultat och finansiell ställning. Väsentliga händelser under perioden

Ellen AB DELÅRSRAPPORT FÖR ELLEN AB JANUARI JUNI Resultat och finansiell ställning. Väsentliga händelser under perioden Ellen AB har som målsättning att förbättra kvinnors hälsa genom probiotiska innovationer. Vi tillhandahåller en unik produkt, tampongen ELLEN, som hjälper kvinnor att återställa och bibehålla en naturlig

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 Januari Mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,5 (-0,6) MSEK. Resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2014

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2014 DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars Perioden januari - mars i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - mars blev 41,1 (34,4) Rörelseresultatet för årets första kvartal uppgick till +1,8 (-2,1) Resultatet

Läs mer

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007.

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JULI JUNI 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 30 JUNI 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 133* (103,8) MSEK, en ökning med 28,4 % EBITA

Läs mer

Seamless Delårsrapport januari-mars 2007

Seamless Delårsrapport januari-mars 2007 Seamless Delårsrapport januari-mars 2007 Seamless Distribution AB (publ) Dalagatan 100, 113 43 Stockholm Telefon: 08-564 878 00 www.seamless.se Organisationsnummer: 556610-2660 JANUARI TILL MARS 2007 3

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 44% försäljningstillväxt och kraftigt stärkta marginaler JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 44% till 7,6 (5,3) MSEK. Rörelseresultatet* ökade till 1,8

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2011-07-01 2011-09-30 43 % tillväxt för Hedbergs Guld & Silver Sammanfattning tredje kvartalet 2011 43 % omsättningstillväxt i Hedbergs Guld & Silver AB. Tillväxten kommer från både e-handeln

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1)

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1) Delårsrapport 1 januari 30 september Nettoomsättningen uppgick till 4,3 MSEK (3,2) Rörelseresultatet blev - 5,4 MSEK (- 5,7) Rörelsemarginalen blev - 127 % (- 176 %) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

25 % omsättningstillväxt och avsevärt bättre rörelseresultat

25 % omsättningstillväxt och avsevärt bättre rörelseresultat Delårsrapport 1 januari 30 september 2015 Koncernrapport 6 november 2015 25 % omsättningstillväxt och avsevärt bättre rörelseresultat JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2013-01-01 2013-03-31 Fortsatt tillväxt och omstruktureringar Sammanfattning första kvartalet 2013 Tillväxt på 3 % i Hedbergs Guld & Silver under första kvartalet. E-handelns tillväxt är

Läs mer

-22% Omsättningstillväxt. -26% Rörelsemarginal. n/a Resultattillväxt per aktie Q Svagare kvartal än förväntat, följt av VD-byte

-22% Omsättningstillväxt. -26% Rörelsemarginal. n/a Resultattillväxt per aktie Q Svagare kvartal än förväntat, följt av VD-byte Delårsrapport 1 januari 31 mars 2018 Koncernrapport 16 maj 2018 Svagare kvartal än förväntat, följt av VD-byte JANUARI MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 22% till

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014 Q4 Q4 2014 2013 2014 2013 Nettoomsättning, ksek 271 949 227 983 70 693 59 691 Bruttoresultat, ksek 173 728 148 789 44 928 37 041 Bruttomarginal,

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016 Nettoomsättning, ksek 80 908 74 576 306 842 Ändring i lokala valutor, procent 6,0 5.1 3,2 Bruttoresultat,

Läs mer

-4% 5,0% -65% Q Första kvartalet något svagare än förväntat

-4% 5,0% -65% Q Första kvartalet något svagare än förväntat Delårsrapport 1 januari 31 mars 2016 Koncernrapport 11 maj 2016 Första kvartalet något svagare än förväntat JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 4% till 10,9

Läs mer

Faktureringen under perioden uppgick till 14,6 MSEK (11,4 MSEK), en förbättring med 3,2 MSEK mot samma period föregående år.

Faktureringen under perioden uppgick till 14,6 MSEK (11,4 MSEK), en förbättring med 3,2 MSEK mot samma period föregående år. NFO DRIVES AB (Publ) Org. nr 556529-9293 Delårsrapport 1/1 30/6 2018 Faktureringen under perioden uppgick till 14,6 MSEK (11,4 MSEK), en förbättring med 3,2 MSEK mot samma period föregående år. Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie.

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie. FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 STABIL INLEDNING PÅ ÅRET Finansiell utveckling januari mars 2018 Orderingången minskade med 2 % till 56,3 mkr (57,2 mkr) Orderstocken ökade med 3 % under

Läs mer

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader Q2 Delårsrapport januari juni 2013 Koncernen april-juni januari-juni Nettoomsättning 92,9 Mkr (104,7) Nettoomsättning 194,9 Mkr (211,3) Resultat före skatt -1,1* Mkr (10,4) Resultat före skatt 8,0* Mkr

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Ökad tillväxt med förbättrad lönsamhet

Ökad tillväxt med förbättrad lönsamhet Q4 Ökad tillväxt med förbättrad lönsamhet Väsentliga händelser under det fjärde kvartalet Intäkterna under det fjärde kvartalet uppgick till 19 895 (16 999) tkr och motsvarar en tillväxt på 17%. Bruttovinsten

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer