Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Ann-Marie Fagerström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Ann-Marie Fagerström"

Transkript

1 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, , 13:00 14:20 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s) Birgit Ekblad (s) Jan-Olof Jäghagen (s) Mikael Nilsson (v) Göran Eriksson (c) ersätter Ingrid Jensen (c) Lennart Gustavsson (c) ersätter Christer Jonsson (c) Sten-Olof Johansson (m) Berthold Andersson (m) Anders Johansson (kd) Mikael Berzelius (kd) Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Utses att justera Göran Eriksson Justeringens plats och tid Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 14:00 Underskrifter sekreterare Paragrafer Tommy Persson ordförande justerande Ann-Marie Fagerström Göran Eriksson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse KOMMUNSTYRELSEN Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda Gun-Britt Fransson

2 KS/2009: Allmänhetens yttranderätt Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Fagerström(s) frågar om kommunstyrelsen kan besluta att om någon utöver ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare vill, får lov att yttra sig i/om något av det aktuella sammanträdets ärenden. Förslag till beslut att bifalla frågan. Kommunstyrelsen beslutade att vid varje nytt kommunstyrelsesammanträde ställer ordföranden frågan om någon utöver ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare vill yttra sig i/om något av det aktuella sammanträdets ärenden. att det vid önskan om yttranderätt krävs ett enhälligt beslut av kommunstyrelsens ledamöter och tjänstgörande ersättare för sammanträdet.

3 KS/2010:5 54 Kommunledningen informerar Kommunchef Claes Lewander informerar Många avtal är nu klara vad gäller lönerevisionen. Arbetsmarknadssiffrorna ligger på 6,2 % för Emmaboda vilket är en minskning med 0,3 % från senaste redovisningen. Befolkningsstatistiken visar fortsatt nedåtgående trend. Budgetuppföljningen är för första kvartalet och prognosen visar på ett resultat med 1,1 tkr. Ett förslag till hyresavtal finns mellan Emmaboda kommun och EMFAB (delas ut vid sammanträdet) och synpunkter från ledamöter görs direkt till kommunchef eller VD för EMFAB. Likviditeten är fortsatt god i Emmaboda kommun. att anteckna informationen till protokollet.

4 KS/2008: Besvarande av Medborgarförslag - Hållbar utveckling Ett medborgarförslag har inkommit till kommunfullmäktige. Medborgaren föreslår att Emmaboda kommun bidrar till att "referensobjekt" uppförs, såsom solfångare, mindre vindkraftverk och solcellsanläggningar. Syftet skulle vara att skapa exempel på miljövänlig teknologi och på så sätt uppmuntra till en ökad spridning. KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR beslutade att remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Medborgarförslaget remitterades till Bygg- och miljönämnden för vidare utredning. Med anledning av medborgarförslag och kommunens aktuella investering på Bjurbäcksskolans lågstadium föreslår Bygg- och Miljönämnden att föreslå kommunstyrelsen att det investeras i solcellsanläggning på lågstadieskolans nya sadeltak. En solcellsanläggning kan dels fungera som referensanläggning för kommunens invånare, dels tjäna i pedagogiskt syfte på skolan och samtidigt tillskapa förnybar elenergi. För att uppnå det pedagogiska syftet föreslås att anläggningen förses med tydlig mätutrustning. Bidrag för investering finns att söka hos Energimyndigheten med 60 % av kostnaden. Bygg- och miljönämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att det investeras i solcellsanläggning enligt ovanstående förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att ställa sig positiv till medborgarförslaget att uppdra till Teknik- och fritidsnämnden att i samband med den planerade renoverings- och ombyggnaden av kulturskolans och lågstadiebyggnadens lokaler på Bjurbäcksskolan verka för en solcellsanläggning att finansieringen av solcellsanläggningen inryms i redan tilldelad investeringsram för Bjurbäcksskolan.

5 Revisionsrapport - Granskning av årsredovisningen 2009 Emmaboda kommun KS/2010:7 Kommunens revisorer har genom Komrev granskat årsredovisningen för verksamhetsåret Granskningen visar att resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys ger en rättvisande bild av kommunens ekonomi och ställning. Revisorerna bedömer att årsredovisningen i allt väsentligt redovisar utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen, att årsredovisningen i allt väsentligt uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad enligt god redovisningssed. Revisorerna framför dock vissa synpunkter vilka Emmaboda kommun planerar att genomföra under hösten Revisorerna överlämnar rapporten för beaktande till kommunstyrelsen. Förslag till beslut att uppdra till kommunledningen att genomföra revisorernas föreslagna åtgärder under hösten 2010.

6 KS/2010:18 57 Räddningstjänstförbundet Emmaboda Torsås - årsredovisningen 2009 och revisionsberättelse 2009 Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås (RET) är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Emmaboda och Torsås kommuner. I kommunalförbund utan fullmäktige måste medlemmarnas respektive kommunfullmäktige bevilja direktionen för Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås ansvarsfrihet. Förbundets revisorer tillstyrker att direktionen beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2009 och att årsredovisning för 2009 godkänns. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att godkänna Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås årsredovisning 2009 och bevilja direktionen för Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2009.

7 KS/2010:18 58 Revisionsrapport - Granskning av årsredovisning 2009 Räddningstjänstförbundet Emmaboda Torsås Kommunens revisorer har genom Komrev granskat årsredovisningen för verksamhetsåret Ekonomichefen genomför de åtgärder som revisorerna har påpekat till nästa årsredovisning. Revisorerna överlämnar rapporten för beaktande till kommunstyrelsen. Förslag till beslut att uppdra till Räddningstjänstförbundet att genomföra revisorernas föreslagna åtgärder till nästa årsredovisning.

8 KS/2010:82 59 Samordningsförbundet - Årsredovisning 2009 och revisionsberättelse för 2009 Samordningsförbundet i Kalmar län bildades from 1 oktober 2005 av Försäkringskassan, Landstinget, Länsarbetsnämnden och samtliga kommuner i Kalmar län i syfte att samordna aktiviteter för att få människor tillbaka till arbetslivet. Emmaboda kommun har således varit medlem i förbundet sedan dess start. Samordningsförbundet i Kalmar län har överlämnat sin årsredovisning för 2009 till förbundets medlemmar. Det är upp till varje medlem att pröva frågan om förbundsstyrelsen skall beviljas ansvarsfrihet. Förbundets revisorer tillstyrker att förbundsstyrelsen beviljas ansvarsfrihet för perioden 1 januari till 31 december Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att bevilja styrelsen för Samordningsförbundet i Kalmar län ansvarsfrihet för perioden 1 januari till 31 december 2009 och godkänna årsredovisningen för 2009.

9 KS/2010:32 60 Detaljplan för Eriksmåla skolområdet, Emmaboda kommun Särskilt utlåtande Ett planförslag har varit på samråd enkelt förfarande till 12 februari Yttranden utan erinringar har inkommit från - Teknik och fritidsnämnden, Emmaboda kommun - Vägverket, Region Sydöst - Kalmar läns museum - Anita Eriksson - Emmaboda Energi AB Yttrande med synpunkter har inkommit från - Lantmäteriet Kalmar län: Är det avsikten att utfartsförbudet mot Växjövägen försvinner? Borde inte utnyttjandegraden regleras? Gemensamhetsanläggningar/servitut kan behövas. Detta är inte beskrivet. Kommentar: Det finns inga aktuella önskemål som förutsätter servitut eller gemensamhetsanläggningar. Om sådana måste göras i framtiden kan kommunen tillstyrka att dessa genomförs även om de inte förutsatts i detaljplanen. - Länsstyrelsen i Kalmar län: Instämmer i uppfattningen att planens genomförande inte kan antas innebära betydande miljöpåverkan. Syftet bör förtydligas. A bör inte längre användas. Säkerhetsfrågor utmed väg 25 bör redovisas. Riktvärden för trafikbuller ska beaktas vid ev ny bebyggelse utmed väg 25. Hänvisar i övrigt till Vägverkets yttrande. Kommentar: Synpunkterna tillgodoses. Bygg- och miljönämnden beslutade att med egen tillstyrkan föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att anta planförslaget. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att anta planförslaget.

10 KS/2010:85 61 Ansökan om medel till alkohol-, dopnings och tobaksförebyggande insatser Bakgrund Inom individ- och familjeomsorgens verksamhet har sedan hösten 2007 två ungdomsarbetare/fältarbetare med en förstärkning om en person under 2009 arbetat intensivt med Emmaboda kommuns ungdomar. Ungdomsarbetarna/fältarbetarna har genom samverkan med andra myndigheter och frivillig organisationer skapat goda arbetsmetoder och en välfungerande samverkan. Med hjälp av medel från länsstyrelsen har bl.a. en personal arbetat förebyggande enskilt med IFO.s ungdomar. Detta har inneburit att ungdomar allt oftare söker egen kontakt med ungdomsarbetarna/fältarbetarna vilket möjliggör en intervention i ett tidigare skede. Under 2009 har Emmaboda kommun genomfört LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken). Elever i årskurs 2 på gymnasiet och årskurs 8 i högstadiet har blivit tillfrågad om deras upplevelse av sin situation. Kommunsekreteraren har ansvaret att samordna de övergripande ungdomsfrågorna och kommer i samverkan med bl.a. en av våra ungdomsarbetare/fältarbetare arbeta i en arbetsgrupp för att lägga en strategi för det fortsatta övergripande kommunala ungdomsarbetet. Syfte Att i samverkan minska och förebygga dopning och tobaksförbrukning Att via ökad samverka bidra till minskad ungdomsproblematik såsom alkohol- och narkotika förbrukning, skolk, självskadebeteende och annat destruktivt beteende samt minskad skadegörelse. Att föräldrar och ungdomar erhåller kunskap om effekterna av ett alkohol- och narkotikabruk. Att i samverkan med kommunsekreteraren arbeta vidare med resultat av LUPPundersökningen. Att skapa rutiner och riktlinjer för ökad samverkan vars syfte är att gemensamt kunna agera tidigare. Målgrupp Flickor och pojkar i åldern år Mål Att arbeta för en fortsatt samverkan mellan IFO och olika myndigheter och frivillig organisationer för att kunna förebygga ett destruktivt beteende hos ungdomar och för att minska alkohol, - narkotika, dopning och tobakskonsumtionen bland Emmaboda kommuns ungdomar. Nuläge Sedan mars 2008 arbetar två personer med förebyggande/ fältverksamhet och ett intensivt arbete har pågått för att skapa bra samarbetsrutiner mellan skola och

11 socialtjänsten. Idag finns ett gott samarbetsklimat och regelbundna samarbetsträffar har skapats. Rutiner för samverkan vid anmälan har upparbetats och ett förebyggande arbete avseende skolkande elever med en social problematik har påbörjats. Varje skola har en kontaktperson som ansvarar för att vara rådgivande gentemot skolan och att fungera som en länk mellan skolan och IFO. Samverkan med fritidgårdspersonalen, BUP och polis har startats upp och kommer att fortgå under Ett positivt arbete med frivilligorganisationerna pågår. Tjejoch - killgrupper genomförs fortlöpande där fokus bl.a. är att samtala kring alkohol-, narkotika, dopning och tobaksbruk. Sedan juni 2008 arbetar ytterligare en person att arbeta på fält/ förebyggande. Detta för att i ännu större utsträckning arbeta förebyggande i samverkan mot en minskning av alkohol- och narkotika i Emmaboda kommun. Samverkan sker i stor utsträckning med dels Individ- och Familjeomsorgens missbrukshandläggare och dels med verksamhetens behandlingspedagog med inriktning mot missbruk. Samverkan innebär en utökad möjlighet att arbeta med hela ungdomens nätverk. Personalgruppen tillhör organisatoriskt IFO och har ett nära samarbete med den personal som arbetar med myndighetsutövning inom IFO. Vår målsättning är att tillsammans med främst skola och BUP starta upp familjebehandlingsarbete och föräldrainsatser både enskilt och grupp. I samverkan med Nybro och Torsås har vi anställt en samordnare som kommer att arbete med föräldrautbildning där ett fokus kommer att vara ökad kunskap kring olika former av beroende. Under 2009 har en föräldragrupp för föräldrar inom IFO bedrivits. I dagsläget finns en anhöriggrupp för anhöriga till personer med en beroendeproblematik. Under maj månad 2010 kommer en kvinnogrupp för kvinnor med en missbruksproblematik med inslag av våld att startas upp. Vi kan redan idag konstatera att en satsning på samverkan och arbetet på fältet har bidragit till att IFO i större utsträckning har kunnat agera i ett tidigare skede. Ansökan avser anställning av en ungdomsbehandlare under en ett års period. Verksamheten kommer därefter att utvärderas och ställning kommer att tas till en eventuell permanent verksamhet. Under hela projekttiden kommer fortlöpande rapporter att skrivas. Dessa kommer sedan att ligga som grund för en utvärdering. Kommunens egen insats är två och en halv tjänst som kommer att arbeta med ovanstående arbetsuppgifter under en två års period. Medel har utgått till dessa tjänster. Ytterligare en person kommer att stärka upp om ca 20 % för att undvika ensamarbete på helger. Sökt belopp Kostnad för en ungdomsarbetare (100 %) på 12 månader inklusive arbetsgivaravgift och OB-tillägg kr. Kommunens egen finansiering

12 Två ungdomsarbetare (100 %) samt en ungdomsarbetar (50 %) på 12 månader inklusive arbetsgivaravgift och OB-tillägg kronor Lokalkostnad 12 månader kr. Bilkostnad ca kr per år Kostnad för gruppverksamhet ca kr. Kostnad för enskilda aktiviteter ca kr. Kommunens totala kostnad för 12 månader kr. IFO-chefens förslag till att ansöka om medel hos Länsstyrelsen enligt ovanstående förslag. att paragrafen justeras omedelbart.

13 KS/2010: Förslag till tillägg i Reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst Kommunledningskontoret har utrett frågan (PM ) kring tillämpningen av Lag om färdtjänst med anledning av ett antal omdiskuterade avslag av tillstånd för färdtjänst under den senaste tiden. Rätt till färdtjänst i Emmaboda kommun regleras i Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst antagna av Kommunfullmäktige Riktlinjerna citerar Lag om färdtjänst (1997) som säger att färdtjänst ska meddelas den som på grund av funktionshinder, som inte är tillfälligt, har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel. Färdtjänsten är inte att betrakta som ersättning för egen bil, avsaknad av körkort eller som ett alternativ för att allmänna kommunikationer saknas eller är bristfälliga. Tillståndet meddelas för viss tid dock inte kortare än sex månader. Genom att tillämpningen av lagen inte omedelbart när lagen infördes ledde till förändrade bedömningar av rätten till färdtjänst, har enskilda fått olika bedömningar i olika tider utan att vare sig funktionshinder eller lagstiftning förändrats. Avslag vid omprövningar har då inte alltid blivit begripliga för den enskilde. Genom att det finns tillstånd som beviljats utifrån ett äldre regelverk och som inte kan omprövas, så finns det skillnader i hur stort funktionshinder som tillståndsinnehavarna har. Detta kan upplevas som orättvist men ändå förklaras av att nya regler införts. Det är dock mycket svårare att motivera en tillämpning där samma person inte får förnyat tillstånd, trots att regelverket och funktionshindret är oförändrat sedan första tillståndet beviljades. För att få en bättre logik i tillämpningen och skapa större förståelse för vilka förutsättningar som gäller för beviljande av färdtjänst föreslår kommunledningskontoret följande: 1. Tillägg till Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst: Den som tidigare har haft tillstånd ska få förnyat tillstånd om funktionsnedsättningen kvarstår. 2. Översyn av informationen kring reglerna för färdtjänst i syfte att försöka klargöra tillämpningen av regelverket och förklara skillnaderna mot hur det var förr i tiden. 3. Bättre och tydligare information om närtrafiken och dess möjligheter. Dessa förslag är också kommunledningskontorets förslag till beslut Förslag till beslut

14 att uppdra till Kommunledningskontoret att förbättra informationen kring reglerna för färdtjänst i syfte att försöka klargöra tillämpningen av regelverket och förklara skillnaderna mot hur det var förr i tiden. att fortsätta det inledda arbetet med att förbättra informationen och marknadsföringen kring närtrafiken och dess möjligheter Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta att införa ett tillägg till Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst med följande lydelse: Den som tidigare har haft tillstånd ska vid omprövning få förnyat tillstånd om funktionsnedsättningen kvarstår. Mötet ajourneras 13:54 och återupptas igen 14:07. Yrkanden Stig-Ove Andersson(s) yrkar för återremiss för att inhämta synpunkter från socialnämnd, handikappråd och pensionärsråd. att återremittera ärendet för att inhämta synpunkter från socialnämnd, handikappråd och pensionärsråd.

15 KS/2009:8 63 Omfördelning av kommunstyrelsens budget till LUPP och Ungdomsverksamheten 2009 ansökte Emmaboda kommun hos Ungdomsstyrelsen om att få delta i deras undersökning LUPP som står för Lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Undersökningen genomfördes under oktober Elever i årskurs 8 på Bjurbäckskolan och årskurs 2 på Vilhelm Mobergsgymnasiet deltog. Undersökningen genomförs men hjälp av enkäter som är gjorda för att passa in för de olika åldersgrupperna. Emmaboda samverkar kring undersökningen med 11 andra kommuner och får på så sätt en möjlighet att jämföra Emmabodas resultat med andra kommuner. Mats Trondman från Linnéuniversitetet har gjort en regional analys med en mindre analys på kommun nivå. Professor Peter Waara har gjort en lite mer fördjupad analys av Emmabodas resultat. Resultatet ska belysa både områden som Emmaboda håller hög kvalitet på och områden som behöver förbättras. I Emmaboda upplever eleverna en mycket hög respekt/tillit mellan elever och skolpersonal, de känner en stor trygghet och tycker att det är viktigt att det skapas arenor för elever så de ska kunna vara med och påverka. De anser också att skolan behöver bli bättre på att agera kring mobbning. Mer än hälften av eleverna vet inte om de får eller inte får dricka alkohol av sina föräldrar. Runt 90 % är ute på Internet på sin fritid, hänger med kompisar och drygt 70 % hjälper till hemma. Fler killar än tjejer tycker att det finns mycket att välja på i Emmaboda på sin fritid och förstärks med åldern. Onsdagen den 21 april 2010 fick alla elever från 7-9 på Bjurbäcksskolan och elever från 1-3 på Vilhelm Mobergsgymnasiet en redovisning av resultatet. I samband med dagen fick även alla elever svara på frågor som ska ge förslag på konkreta åtgärder som kan förbättra för ungdomarna i Emmaboda kommun. Den 27 april 2010 mötte planeringsutskottet representanter för Vilhelm Mobergsgymnasiets elevråd för att diskutera just ungdomars upplevelse av sin situation. Diskussioner ska även föras kring det fortsatta arbetet med ungdomsfrågor i Emmaboda kommun. Kommunstyrelsen har budgeterat för genomförandet av LUPP. Nu börjar arbetet med konkreta åtgärder utifrån resultatet och skapandet av delaktighet för unga att vara med i beslutsprocessen. En första förstärkning behövs med kronor under Av dessa ska ett stöd på kronor ges till arrangerandet av en kväll för de unga i Emmaboda som en grupp ungdomar arbetar med. Den ska äga rum på kvällen efter karnevalen den 29 maj i Skate-hallen. De vänder sig till ungdomar mellan år

16 och erbjuder en rolig fest som är drogfri och ska visa att det går att ha roligt utan alkohol. Förslag till beslut att inom kommunstyrelsens budgetram för 2010 förstärka LUPP och den övergripande Ungdomsverksamheten med 50 tkr för att kronor av de kronorna ska stödja arrangemanget en drogfri kväll den 29 maj för ungdomar mellan år som en grupp ungdomar arbetar med.

17 KS/2010:10 64 Meddelanden Sveriges kommuner och Landsting med cirkulär: 2010:21 Vård och omsorg i annans hem viktigt avgörande 2010:22 Arbetsdomstolens dom AD 2010 nr 11, avsked av synpedagog 2010:23 Vårpropositionen för år :24 Budgetförutsättningar för åren :25 Sommarjobbsatsning :27 Taxa för tillsyn över handel med vissa receptfria läkemedel EMFAB Emmaboda Fastighets AB med kallelse till ordinarie bolagsstämma EBA Emmaboda Bostads AB med kallelse till ordinarie bolagsstämma Emmaboda Flygbana Fastighetsförvaltning AB med kallelse till ordinarie bolagsstämma Regionförbundet med rekommendation angående läsårstider i Kalmar län Länsstyrelsen med beslut om fördelning av fasta valkretsmandat i Kalmar läns landsting vid 2010 års val Dnr 2009:101 Med stöd av delegationsbeslut , 126, har kommunstyrelsens ordförande beslutat i följande förköpsärenden och påkallande av prövning i hyresnämnden: Tomeshult 2:24, Ingemundebo 1:26-1:27, avstyckning från Bläsemåla 1:3, ca 5 ha, Persmo gamla skola Kalmar läns Pensionskapitalförvaltning AB med kallelse till konsortiemöte och årsstämma Dnr 2010:91 Förslag till beslut att anteckna meddelandena till protokollet.

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström 2011-05-10 94 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2011-05-10, 13:00 14:45 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 2013-11-25 116 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden 2010-04-19 35 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sammanträdesrum Moberg, Rådhusgatan 2, Emmaboda, måndagen den 19 april 2010, kl 13.00. Per Adolfsson, ordförande

Läs mer

Sten-Olof Johansson (M)

Sten-Olof Johansson (M) 2018-05-08 1 Plats och tid The Glass Factory, 2018-05-08, 13:00-16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Dan Bondesson (S) ersätter Jan-Olof Jäghagen (S) Per

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Maria Sundqvist (S) ersätter Bengt Ferm, Socialdemokraterna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Ovalen, Stadshuset Onsdagen den 19 november 2014 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Majvor Sjölund (C) Justeringens tid och plats Vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA)

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:15 Studiebesök på Björken 1, nya Hälsocentralen i Emmaboda. Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 2007-06-04 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 13.00 16.10 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Anders Rydell (S) Kerstin Nyhlén (S)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Plats och tid Notariet, onsdagen den 8 november 2017 kl 08.30-16.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Plats och tid Storegården, Vissefjärda, onsdagen den 1 december 2010, kl 08.30-12.15 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s) Anders Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-09-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-11.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30-10.40 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan

Läs mer

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67 Plats och tid Inredia, måndagen den 30 maj 2016 kl 18:00-18:45 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren 14:00-15:20 ande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anna-Karin Johansson (C) Jan Holm (S) Alda

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11 VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr 1(1) Plats och sammanträdestid Tunasalen, stadshuset, Vimmerby Fredagen den 11 april 2014 Klockan 13.00-14.15 Beslutare Tjänstgörande ersättare Ingela Nilsson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista 1 (11) Föredragningslista 107 Val av protokolljusterare 108 Anmälan av övriga ärenden 122 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer