2 Företag. Inget går upp mot en god måltid.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 Företag. Inget går upp mot en god måltid."

Transkript

1 Nya Det enda intelligenta matlagningssystemet som memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före.

2 2 Företag Inget går upp mot en god måltid.

3 Matlagning med passion. RATIONAL hjälper dig att förverkliga dina idéer. Matlagning är passion, hantverk och erfarenhet. Det är kocken som med sin uppfinningsrikedom förvandlar råvaror till smakfulla maträtter. Individualitet och skaparglädje ligger till grund för den kulinariska mångfalden i världens kök. Det är precis den individualiteten vi vill värna om. Genom att ge dig utrymme att förverkliga dina idéer. Genom att erbjuda dig tekniken som behövs för perfekt matlagning. En teknik som skapar en självklar koppling mellan tanke och resultat och som alltid står vid din sida. Det är nämligen bara du som vet hur dina gäster vill ha det.

4 4 Fem sinnen Du lagar mat med alla fem sinnen. Det gör din nya RATIONAL också. Finns det verkligen ett matlagningssystem som alltid tillagar maten exakt som du vill ha den? Som inspirerar och befriar dig från tidskrävande rutinarbeten? Som du verkligen kan lita på när det behövs? Som uteslutande arbetar precis som du vill? Ja, med nya SelfCookingCenter 5 Senses har vi skapat ett sådant matlagningssystem. Ett system som alltid erbjuder optimalt stöd. SelfCookingCenter 5 Senses är världens enda matlagningssystem med fem sinnen. Eftersom det memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före. Nya RATIONAL är resultatet av 40 års forskning inom matlagning. Den har utvecklats av kockar för kockar. Tillsammans med näringsexperter, fysiker och ingenjörer har vi satt en ny standard för matkvalitet, effektivitet och tillagningsintelligens. En standard med fördelar som du kommer att uppskatta. 5 Senses klicka här för att visa filmen

5 Känner av aktuellt ugnsklimat och livsmedlens konsistens. Registrerar beskickningsmängd, produkternas storlek och aktuell status samt beräknar bryningsfärgen. Ligger steget före och avgör bästa tillagningssättet till önskat resultat under själva tillagningen. Memorerar hur du arbetar i köket och använder inställningarna nästa gång. Stämmer av med dig och visar dig vad som sker i ugnsutrymmet för att uppnå det resultat du vill ha. Unik. Intelligent. Användbar.

6 6 SelfCookingCenter 5 Senses Du letar efter en pålitlig assistent. Vi har den: SelfCookingCenter 5 Senses. SelfCookingCenter 5 Senses kan användas för att grilla, steka, baka, ångkoka ånga, blanchera och pochera mat. Det spelar ingen roll om du tänker laga 30 eller flera tusen portioner, kött fisk fågel, grönsaker, äggrätter, bakverk eller desserter. Det här matlagningssystemet är en lika pålitlig assistent på restaurangen som hotellet, cateringfirman, skolmatsalen. Du anger hur du vill ha dina maträtter och SelfCookingCenter 5 Senses förverkligar dina idéer. Exakt och tillförlitligt. Hos oss är och förblir det kocken som bestämmer över resultatet och får maten att bli precis som det är tänkt. Nya SelfCookingCenter 5 Senses är avlastningen kökspersonalen tidigare bara har kunnat drömma om. Den är resurssnål, befriar dig från rutinarbeten och ger dig friheten att fokusera på det väsentliga. I slutändan är det nöjda gäster som räknas. Förr behövdes specialutrustning som grill, ugn, stekbord, grytor och pannor för att med stor ansträngning tillaga en smaklig måltid. Idag behöver du bara de fyra, intelligenta assisterande funktionerna som erbjuder perfekt stöd i köket. Modern teknik. Stora fördelar. Små krav.

7 icookingcontrol Ställ bara in önskat resultat och fyll ugnen. icookingcontrol tillagar maten precis som du vill ha den. Den stämmer till och med av processen med dig, visar hur tillagningen sker, vilka beslut den fattar och vilka inställningar den gör. HiDensityControl Den patenterade HiDensityControl ger unik, jämn och hög kvalité i hela ugnsutrymmet: 100 % ångmättnad, dynamisk luftcirkulation på upp till 120 km/h och maximal avfuktning av ugnsutrymmet med upp till 100 l/sek. ilevelcontrol Snabbare tillagning av flera maträtter samtidigt ilevelcontrol visar dig vilka maträtter som kan lagas tillsammans. På så sätt sparar du tid, pengar, utrymme och energi. Efficient CareControl Unikt, automatiskt rengöringssystem som känner av smuts- och kalkmängder och avlägsnar dem bara du trycker på en knapp. Hygienisk och skinande ren arbetsmiljö som är skonsam mot både miljön och plånboken.

8 8 icookingcontrol Du vet exakt hur du vill ha dina maträtter.

9 icookingcontrol förverkligar dina önskemål. Som erfaren kock vet du precis hur en maträtt ska vara för att gästerna ska uppskatta den och det är exakt det resultatet du åstadkommer. Till exempel om köttet ska vara lätt- eller välstekt med ljus eller mörk bryningsyta, medium rare eller genomstekt. icookingcontrol förverkligar dina önskemål till punkt och pricka. Och anledningen till att det fungerar så bra är att matlagningssystemet bygger på erfarenheter från 40 års matlagningsforskning inom RATIONAL. icookingcontrol utnyttjar dessa erfarenheter och kan på så sätt uppnå önskade resultat både snabbt och säkert. Systemet memorerar hur du vill ha det och om du är nöjd med hur det blev räcker det med en enda knapptryckning för att du eller din personal ska kunna använda inställningarna på nytt. Det mest väsentliga: det spelar ingen roll om du nästa gång vill tillaga en större eller mindre mängd eller om produkten är större eller mindre, tjockare eller tunnare. Maten blir alltid precis så som du vill ha den. Helt enkelt genialiskt! kyckling ljus mörk 88 C medium welldone Förstår. Memorerar. Stämmer av. 09: h:m 00:39 Väljer önskat resultat. icookingcontrol förverkligar dina idéer. Med en enkel knapptryckning kan du skapa ditt personliga önskeresultat på nytt.

10 10 icookingcontrol Du vill ha fullständig överblick. Det får du med icookingcontrol. Inte nog med att icookingcontrol tillagar dina maträtter precis som du vill ha dem. Med icookingcontrol har du alltid koll på vad som händer under hela tillagningen. Detta är det enda matlagningssystemet som visar dig hur maten tillagas. På så sätt vet du alltid vad som pågår i matlagningssystemet. Så här fungerar det: SelfCookingCenter 5 Senses läser av och registrerar beskickningsmängd, storlek och aktuell status på produkterna och beräknar själv hur önskad bryningsfärg ska uppnås. Utifrån önskat resultat fattas nödvändiga beslut för att anpassa temperatur, tillagningstid, fläkthastighet och ugnsklimat optimalt utifrån maträtternas aktuella krav. Så snart en inställning ändras informeras du om det på displayen. Du kan till och med se varför ändringarna görs. På så sätt får du inte bara det färdiga resultatet i handen, utan kan också hålla ögonen på maten på vägen dit om du vill.

11 kyckling kyckling 236 C 00:13 h:m 24 C 88 C Rostning :13 h:m 24 C 88 C CC Monitor Sensorposition korrekt. Resttid anpassas. - 2:55 m:s Produktstorlek fastställd. Ugnstemperatur anpassas. + 6 C 50 % I icc Cockpit 09:58 kan hela tiden följa vad som händer i matlagningssystemet icc Monitor 09:58visar vilka inställningar som görs Det är nytt. Det är unikt.

12 12 Manuellt läge Ibland vill du förstås jobba manuellt. Du kan naturligtvis även göra alla inställningar i SelfCookingCenter 5 Senses manuellt, i enskilda procent och grader. Du får nämligen den bästa RATIONAL kombi-ugnen på köpet. Praktisk. Direkt. Traditionell.

13 Vi erbjuder dig den bästa kombi-ugnen på köpet. Driftsätt Ångkokning från 30 C till 130 C Den högpresterande ånggeneratorn med ny ångreglering ger exakt och jämn ugnstemperatur och högsta möjliga ångmättnad. Det garanterar att maten inte blir torr och ger aptitlig färg, lagom tuggmotstånd och bevarade näringsämnen och vitaminer, i synnerhet hos grönsaker. Känsliga rätter som crème caramel och brûlée lyckas med minimal ansträngning, även i stora mängder. Driftsätt Varmluft från 30 C till 300 C Varmluften som cirkulerar med hög hastighet når maten från alla sidor. Köttproteinet binds omedelbart och köttet förblir underbart saftigt inuti. Konstant varmluft upp till 300 C är inte bara en teknisk detalj, det betyder också att det finns nödvändiga effektreserver vid full beskickning. Ett bra sätt att lyckas med saftigt gyllenbruna korttidsstekta produkter, djupfrysta halvfabrikat eller luftiga bakverk. Driftsätt Kombiläge från 30 C till 300 C Här kombineras alla fördelar av varm ånga med varmluftens positiva effekter. På så sätt får du krispiga stekytor med betydligt kortare tillagningstid och upp till 50 % mindre svinn. Optimalt ugnsklimat ClimaPlus Control reglerar exakt på procenten det produktspecifika idealklimatet i ugnsutrymmet. För krispiga stekytor, knapriga paneringar och saftiga stekar. Fem fläkthastigheter Rätt fläkthastighet för alla sorters mat. Pensling Exakt doserad pensling speciellt för mästerliga bakprodukter. Nedkylning För snabb, fläktunderstödd nedkylning av ugnsutrymmet. Tillagning med kärntemperaturnål För tillagning av produkter med specificerad kärntemperatur. Delta-T-tillagning Genom ett hela tiden behålla samma skillnad mellan kärntemperatur och ugnstemperatur blir köttet mörare och svinnet mindre. Manuell programmering 1200 programplatser med upp till tolv steg.

14 14 ilevelcontrol Du vill arbeta snabbt och flexibelt. Dina valda maträtter visas på displayen. Du kan enkelt se vilka maträtter som passar tillsammans. Räkor Pizza Broccoli Croissant Grillskivor Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburgare På vilken plats olika maträtter bör placeras i ugnen. 00:05:12 4 Hamburgare 00:00: :06:43 6 Schnitzel Varje gejderspår övervakas individuellt och återstående tillagningstid visas. 00:05:12 7 Grillad frukt 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter Tillagningstiden anpassas efter beskickningsmängd och hur ofta/länge ugnsluckan står öppen. 00:03:50 09: Pizza 10: : Så snart respektive maträtt är färdig meddelas detta automatiskt.

15 Smart blandbeskickning för maximal produktion och kvalitet. Räkor Kotletter Grillskivor Pizza Grönsaker Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburger 00:05:12 4 Hamburger 5 00:06:43 6 Schnitzel 00:05:12 7 Grilled fruit LC Messenger Rest. tid anpassad på grund av att luckan öppnades 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter 00:03:50 10 Pizza 09: : : Aktiv display med de inställningar som görs just nu. Med ilevelcontrol bemästrar du à la carte, mise en place och frukostserveringen snabbt, smidigt och flexibelt. På bara en kvadratmeter, i en maskin, får du tillgång till vad som motsvarar olika typer av köksutrustning, allt från grytor och pannor till grillplatta, stekbord och fritös på en och samma gång. Det betyder att du kan laga de mest skiftande maträtter samtidigt, i samma ugn. Vilka maträtter som kan tillagas tillsammans visas på displayen i SelfCookingCenter 5 Senses. Du väljer bara vad du vill tillaga, sedan övervakar ilevelcontrol varje gejderspår för sig. Beroende på mängden mat som tillagas och hur länge dörren står öppen, korrigerar ilevelcontrol tillagningstiden så att allt tillagas exakt rätt och informerar dig om vad som händer. På så sätt har du alltid koll på vad som händer. Dina maträtter lyckas till punkt och pricka, de blir precis som du har tänkt dig. Ökad effektivitet. Högre kvalitet. Bättre överblick.

16 16 HiDensityControl PATENTERAD Du vill laga mat av högsta kvalitet. HiDensityControl visar vägen även vid stora volymer. För att uppnå unik kvalitet på maten krävs att ugnen hela tiden arbetar med tillräcklig effekt det gäller framförallt vid tillagning av stora mängder. Vi kan lova att du alltid uppnår högsta tänkbara kvalitet på din mat, tack vare vår patenterade HiDensityControl. HiDensityControl ser till att värmen, luften och fuktigheten i ugnsutrymmet alltid ligger på en hög och jämn nivå. Den har de nödvändiga prestandareserverna för att uppnå ett perfekt resultat varje gång på varje enskilt gejderspår. Jag kunde knappt tro att sådana beskickningsmängder var möjliga. Men med min 202 SelfCookingCenter lagar jag 240 schnitzlar på bara 12 minuter! Det går dubbelt så snabbt eftersom jag producerar allt på en gång. Kvaliteten är häpnadsväckande, gejderspår för gejderspår. Kurt Stümpfig, chef för storkökstjänster, Linde AG Engineering Division, Pullach, Tyskland

17 > Upp till 160 grillskivor, medium med grillmönster, på 15 minuter. > Upp till 320 croissants, luftiga och frasiga, med märkbart större volym, på 23 minuter. > Upp till 400 kycklingklubbor, knapriga och saftiga, på 45 minuter. > Upp till 240 schnitzlar, knapriga på utsidan och saftiga inuti, på 12 minuter. Kraftfull. Känslig. Exakt.

18 18 HiDensityControl Du förväntar dig maximal effekt. Ånggeneratorn ger intensiva färger och förstklassig smak utan att torka ut maten. Den högeffektiva regleringen ger exakta ångtemperaturer och maximal ångmättnad. Kokpunkten anpassas intelligent efter den aktuella höjden över havet på platsen där ugnen är placerad. 100 % Aktiv avfuktning för krispiga stekytor och knapriga paneringar. Med hjälp av innovativ vakuumteknik avfuktas ugnsutrymmet snabbt och effektivt. 100 l/sek.

19 Du får hjälp av fyra kraftfulla funktioner. Dynamisk luftcirkulation fördelar värmen jämnt i ugnsutrymmet, på varje enskilt gejderspår. Det högeffektiva fläkthjulet anpassar cirkulationriktning och fläkthastighet på ett intelligent sätt efter produkt, volym, tillagningsstatus och sprider värmen jämt i hela ugnsutrymmet km/h Intelligent klimatstyrning för saftigt knaperstekt kött och luftiga bakverk. Exakta mätningar av fuktnivån i ugnsutrymmet ligger till grund för procentuella inställningar och justeringar. Det innebär att hänsyn tas till fukthalten hos respektive beskickning %

20 20 Efficient CareControl Du vill ha det rent och resurssnålt. Med Efficient CareControl rengörs och avkalkas SelfCookingCenter 5 Senses automatiskt och om så önskas även över natten. Beroende på nedsmutsning ges en intelligent rekommendation om det mest effektiva rengöringsprogrammet. Du får förslag på optimal dosering av rengörings- och avkalkningsmedel för att hålla SelfCookingCenter 5 Senses hygienisk och funktionell. Du behöver inte någon dyr och underhållskrävande vattenavhärdningsanläggning. Nya Efficient CareControl förbrukar ungefär 30 procent mindre resurser än föregående modell. Rengöringen kostar mycket mindre än en grundlig manuell rengöring, och användning av rengöringstabletter ger en säkrare arbetsmiljö. Vi sparar ca sek om året bara genom att vi inte längre behöver någon vattenavhärdningsanläggning. Vi har reducerat de löpande kostnaderna för rengöringskemikalier, vatten och energi till ett minimum. Alan Bird, Owner, Birds of Smithfields, London, Storbritannien

21 Efficient CareControl läser av smuts- och kalknivåer, avlägsnar dem automatiskt. Effektiv. Hygienisk. Säker.

22 22 whitefficiency Du vill att din investering ska löna sig. Vi med. whitefficiency är vårt bidrag till hållbarhetsarbetet, som börjar redan med produktutvecklingen. I samarbete med olika universitet forskar vi på innovativa lösningar för att minimera resursförbrukningen. Konceptet sträcker sig in i vår miljöcertifierade produktion och gäller till och med för den mycket resurseffektiva distributionslogistiken liksom för återvinning av kasserade ugnar. Framför allt lönar det sig att använda whitefficiency i köket. Ugnen sparar energi, vatten, tid och råvaror och dessutom blir utsläppen mindre. Därtill får du mer plats i köket, eftersom RATIONAL på minsta tänkbara yta ersätter eller avlastar upp till 50 % av all konventionell utrustning. För oss innebär whitefficiency att vi alltid finns där när du behöver oss. Vår omfattande service ser till att du från allra första början har den största nyttan av din investering. Från första dagen och under produktens hela livslängd. Större kapacitet. Ökad effektivitet. Betalar sig på kort tid. Till lönsamhetsjämförelsen

23 Betalar sig själv på mycket kort tid. Räkna själv, så får du se. Genomsnittsrestaurangen som serverar 200 måltider per dag med två SelfCookingCenter 5 Senses 101 ytterligare inkomster jämfört med föregående modell. Din vinst Budgeterat belopp per månad Din förtjänst per månad Din beräkning Kött/fisk/fågel Tack vare icookingcontrol reduceras inköpen av råvaror med 10 % i genomsnitt genom exakt reglering och tillagningsprocesser, idealiskt anpassade till produkten*. Ingredienskostnad SEK Råvarukostnader med SelfCookingCenter 5 Senses SEK = SEK Energi Förbrukning Unik tillagningsprestanda, ilevelcontrol och den senaste reglertekniken förbrukar upp till 20 % mindre energi* kwh x 2 SEK per kwh Förbrukning med SelfCookingCenter 5 Senses 2.902,4 kwh x 2 SEK per kwh = 1 451,20 SEK Arbetstid ilevelcontrol kortar produktionstiden med upp till 30 % tack vare rullande laddningar. Inga mer rutinmässiga uppgifter. 30 timmar mindre x 220 SEK = SEK Vattenavhärdning/avkalkning Med Efficient CareControl bortfaller dessa kostnader helt. Kostnader konventionellt med 600 SEK med SelfCookingCenter 5 Senses 0 SEK = 600 SEK Din förtjänst per månad = ,20 SEK Din förtjänst per år = ,40 SEK * Jämfört med föregående modell.

24 24 RATIONAL CookingLive

25 Du vill se allt med egna ögon. Laga mat med oss. Upplev kraften i vår SelfCookingCenter 5 Senses. På plats, nära dig, och helt utan köptvång. Besök ett av våra kostnadsfria RATIONAL CookingLive Events. För frågor om tider för matlagningsseminarier står vi gärna till tjänst på tel , datumen finns också på Det är imponerande att se och smaka på mångfalden och kvaliten RATIONAL erbjuder och också få uppleva hur enkelt det kan vara med avancerad teknik. RATIONAL CookingLive Events är en erfarenhet som jag varmt kan rekommendera till varje kock. Julia Carmen Desa, ägare av restaurang Tres i, Delhi, Indien Till anmälan till RATIONAL CookingLive

26 26 RATIONAL ServicePlus Du förväntar dig service utöver det vanliga. Vi vill att du ska få maximal nytta av din investering redan från första dagen och under ugnens hela livslängd, utan några extra kostnader. Produktens hela livslängd Före köpet RATIONAL CookingLive Laga mat med våra köksmästare och upplev hur RATIONAL underlättar vardagen i köket. Du hittar alla datum på Rådgivning och projektering Vi hjälper dig med besluten: I samråd med dig tar vi fram en lösning som passar just dig. Prova i ditt eget kök Vill du testa SelfCookingCenter 5 Senses i ditt eget kök före köpet? Ett samtal räcker: Tel Installation Vårt väl utbyggda nät av RATIONAL SERVICE- PARTNER ombesörjer snabb och sakkunnig installation. Om du hellre vill installera maskinerna själv får du tydliga instruktioner till monteringen. Efter köpet Introduktion på plats Vi besöker dig i ditt kök och visar kökspersonalen hur våra maskiner fungerar eller hur ni bäst kan använda dem utifrån era behov. Academy RATIONAL Bara hos oss vidareutbildning på köpet. På kan du anmäla dig till våra kostnadsfria seminarier.

27 Vi har all-inclusive-paketet som förtjänar sitt namn. All-inclusive I den dagliga driften Programuppdateringar Hos oss är till och med programuppdateringar gratis: Du laddar enkelt ner dem från ClubRATIONAL för att ta del av de senaste rönen i vår matlagningsforskning. Så ser du till att din SelfCookingCenter 5 Senses alltid är uppdaterad med den senaste tekniken. ClubRATIONAL Internetplattform för proffskockar. Vill du ha recept, experttips eller se en video om hur man använder våra maskiner här hittar du spännande information och uppslag till köket. Anmäl dig enkelt på ChefLine Om du har frågor som rör recept eller användning av utrustningen, hjälper vi dig gärna på telefon. Snabbt, smidigt, kockar emellan årets alla arbetsdagar. Ring vår ChefLine på tel ClubRATIONAL-App Ta del av massor av praktiska tips även i farten. RATIONAL SERVICE-PARTNER Våra SelfCookingCenter 5 Senses är pålitliga och hållbara. Om du ändå skulle stöta på tekniska problem, får du snabbt hjälp av RATIONAL SERVICE-PARTNER. Garanterad reservdelsservice och teknisk hotline på köpet: Tel Återvinning Helt i linje med vårt effektiva resurstänkande går det att återvinna våra produkter. Vi hämtar din gamla maskin och ser till att den blir en del av kretsloppet.

28 28 RATIONAL ServicePlus Du vill få ut ännu mer av din RATIONAL. Academy RATIONAL Gratis vidareutbildning. Få nya kreativa idéer till din meny. Lär dig hur du kan förbättra arbetsrutinerna i köket. Laga mat med kollegor och utbyt erfarenheter. På Academy RATIONAL endagskurser arbetar du under handledning av erfarna RATIONAL-köksmästare och får lära dig optimera användningen av SelfCookingCenter 5 Senses i köket. Gratis för dig. Du kan delta i en Academy RATIONAL-kurs när du vill, antingen ensam eller tillsammans med hela kökspersonalen helt utan kostnad. Kursavgiften på 4500 sek gäller inte dig. Alla deltagare får ett omfattande kursmaterial och diplom. Anmäl dig nu! På kan du läsa mer om när kommande kurser äger rum.

29 Vi utbildar och informerar dig. ClubRATIONAL Välkommen till kockklubben. ClubRATIONAL är en webbplattform för proffskockar. Som medlem har du tillgång till exklusiva förmåner och tjänster, som är helt unika i branschen. Anmäl dig redan idag på Det kostar ingenting att vara medlem! Receptinspiration till köket Upptäck, dela och betygsätt receptförslag från hela världen! MySCC bilduppladdning Bygg upp en egen bildbank i SelfCookingCenter 5 Senses! Kocktips Dra nytta av över 30 års kockerfarenhet hos RATIONAL och upptäck oanade möjligheter med SelfCookingCenter 5 Senses. Besök RATIONALS videotek och utvecklas du också! Vi visar hur lekande lätt det är att arbeta med våra maskiner och hur enkelt du lagar maträtter av de mest skiftande slag. Allt i ljud och bild! Anmälan till Academy RATIONAL Under ledning av våra erfarna RATIONAL-köksmästare blir du snabbt proffs på SelfCookingCenter 5 Senses! 10 anledningar att gå med i ClubRATIONAL Ta del av nyheter först av alla! I vårt månadsbrev får du kocktips, inspiration och kampanjerbjudanden. Utöka ditt personliga nätverk Utbyt erfarenheter och kommunicera med kollegor och kockar från hela världen! Uppdateringar till SelfCookingCenter 5 Senses Ta del av de senaste forskningsrönen från RATIONAL. Handboksbibliotek för alla modeller Bruks-, installations- och användarhandböcker nära till hands med ett enkelt musklick. RATIONAL ServiceCall Snabbt och enkelt ditt ServiceCall går direkt vidare till RATIONAL SERVICE- PARTNER!

30 30 Teknik Du uppskattar finslipad teknik. Skillnaden ligger i detaljerna. PATENTERAD > Säkrare arbetsmiljö med låg inskjutningshöjd > Inbyggd dropplist Dropplisten töms hela tiden, > Inbyggd tätningsmekanism hos golvmodeller > Upphängningsskenor Tack vare U-profilskenorna Det översta gejderspåret även när dörren är öppen. Med eller utan gejder- kan galler och plåtar inte sitter på 1,60 m höjd i Vattenpölar på golvet ställvagn: Den inbyggda tippa framåt när de dras ut. samtliga ugnsmodeller. förhindras effektivt. tätningsmekanismen klarar sig utan extra isoleringsplåt och släpper varken ut ånga eller energi. PATENTERAD > Ventilerad dubbelglasruta Det värmereflekterande ytskiktet ger låg beröringstemperatur. Enkel skötsel, eftersom det går att torka mellan rutorna och luckans handtag är försett med automatlåsning. > Längsgående inskjutning Den längsgående inskjutningen tillåter beskickning med 1/3 och 2/3 GN-kantiner. Kantinerna är enkla att beskicka och tömma. Eftersom öppningsradien är liten försvinner mycket lite värme. > Integrerad handdusch Den steglösa stråldoseringen och ergonomisk placering underlättar grovrengöring, kondensering och ösning. Den integrerade återförings- och vattenspärrautomatiken erbjuder optimal säkerhet och hygien enligt EN 1717 och SVGW (Schweizerischer Verein des Gas- und Wasserfaches). The products manufactured by RATIONAL are protected under one or more of the following patents, utility models or design models: DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; US 5,915,372; US 6,299,921; US 6,510,782; US 6,600,288; US 6,752,621; US ; US 6,753,027; US 7,048,312;

31 > MyDisplay Med MyDisplay är det ännu enklare att använda ugnen. Alla funktioner som inte behövs försvinner från användargränssnittet och du ser bara precis det du själv behöver. > Topp 10-lista RATIONAL skapar automatiskt en lista med dina tio mest lagade rätter, som du kan ta fram med en enkel knapptryckning. > Bildöverföring För över bilderna på dina maträtter till displayen och lägg till egna bilder till dina recept. PATENTERAD > 6-punkts kärntemperaturnål med positioneringshjälp Mäter kärntemperaturen på sex punkter och korrigerar felpositioneringar automatiskt. Fungerar även på produkter som inte har fast konsistens och små produkter, t.ex. muffins. > ClimaPlus Control Den automatiska mät- och styrcentralen bibehåller hela tiden önskat klimat i ugnsutrymmet. > Ånggenerator 100 procent frisk, hygienisk ånga garanterar mat av högsta kvalitet och maximal ångmättnad, även vid låga temperaturer. > USB-anslutning Via USB-anslutningen dokumenterar du HACCPdata och uppdaterar programvaran enligt de senaste rönen från RATIONALS forskning. PATENTERAD > Centrifugal fettavskiljning Inga byten eller rengöring av konventionella fettfilter behövs. Den centrifugala fettavskiljningen håller luften i ugnsutrymmet ren och garanterar en ren smakupplevelse. PATENTERAD > Dynamisk luftcirkulation Den speciella geometrin inne i ugnen tillsammans med kraftfull, energibesparande fläkthjulsdrift fördelar hela tiden värmen jämnt i ugnsutrymmet. Systemet anpassar rotationsriktningen och hastigheten på ett intelligent sätt efter de maträtter som tillagas. Oumbärligt för att uppnå perfekt kvalitet på maten även vid full beskickning. Fläkthjulsbromsen reagerar blixtsnabbt och stannar direkt fläkthjulet när ugnsluckan öppnas för maximal säkerhet. US 7,150,891; US 7,165,942; US 7,196,292; US 7,223,943; US 7,232,978; US 7,438,240; US 7,409,311; US 8,025,740; US 8,269,151; US 8,147,888; US 8,344,294; US 8,475,857; JP ; JP ; JP B1; JP B2; JP B2; Plus patents pending

32 32 Tillbehör Du vill utnyttja matlagningssystemet optimalt. Vi har tillbehören du behöver. På hittar du hela vårt tillbehörssortiment i en praktisk översikt.

33 Gastronorm-tillbehör till grillning, bakning, stekning, fritering, ångkokning och Finishing Använd tillbehör från RATIONAL för att få ut det där lilla extra av din nya SelfCookingCenter 5 Senses. På så sätt utnyttjar du ugnen maximalt och sparar samtidigt värdefull tid. Många tidskrävande arbetsuppgifter försvinner nämligen helt med våra tillbehör, exempelvis borttagning av matrester som fastnar och du slipper vända det du tillagar. Ännu fler fördelar: RATIONAL Gastronorm-tillbehören leder värme optimalt och är väldigt robusta och hållbara. TriLax -ytskiktet besitter fantastiska antistick-egenskaper, ger maten extra fin färg, är natriumhydroxidbeständigt och kan användas även vid höga temperaturer. Rengöring- och underhållsprodukter Med våra underhållsprodukter blir det hygieniskt och skinande rent i köket. Samtliga produkter är anpassade för användning med SelfCookingCenter 5 Senses och uppfyller mycket höga kvalitetskrav. Kraftfulla rengöringsmedel och högeffektiva underhållsingredienser skyddar och förlänger aktivt livslängden för SelfCookingCenter 5 Senses. För en perfekt installation Vi erbjuder individuella lösningar för att du alltid ska få maximal nytta av SelfCookingCenter 5 Senses både i köket och under cateringuppdrag. Välj önskade produkter bland fläktkåpor, ramper, transport- och beskickningsvagnar, värmeskydd, stativ och underskåp.

34 34 Teknik Du ställer personliga och unika krav. Trettio eller flera tusen portioner? Det spelar ingen roll vi erbjuder SelfCookingCenter 5 Senses i rätt storlek för alla behov. Ugnar Typ 61 Typ 101 Kapacitet 6 x 1/1 GN 10 x 1/1 GN Antal portioner per dag Längsgående inskjutning 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN Bredd 847 mm 847 mm Djup 771 mm 771 mm Höjd 782 mm mm Vattenanslutning R 3/4" R 3/4" Vattenutlopp DN 50 DN 50 Vattentryck kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa Vikt 112,5 kg 132,5 kg Anslutningsvärde 11 kw 18,6 kw Avsäkring 3 x 16 A 3 x 32 A Nätanslutning 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V Effekt Varmluft 10,3 kw 18 kw Effekt Ångkokning 9 kw 18 kw Vikt El och gas Samtliga SelfCookingCenter 5 Senses finns i el- och gasutförande, som är helt identiska när det gäller utrustning och funktioner. Dessutom finns många specialutföranden som möjliggör detaljerad anpassning till de specifika förhållandena i ditt kök. För mer information och ytterligare alternativ, se produkt- och tillbehörskatalogen. El Förutom SelfCookingCenter 5 Senses erbjuder vi nya CombiMaster Plus i sammanlagt tolv utföranden. Gas 127 kg 149,5 kg Höjd inkl. dragskydd mm mm För mer information, beställ broschyren CombiMaster Plus eller besök vår hemsida på Anslutningsvärde el 0,3 kw 0,39 kw Avsäkring 1 x 16 A 1 x 16 A Nätanslutning 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V Gastillförsel/gasanslutning R 3/4" R 3/4" Maximal nominell värmebelastning 13 kw/13 kw/14 kw 22 kw/22 kw/24 kw Effekt Varmluft 13 kw/13 kw/14 kw 22 kw/22 kw/24 kw Effekt Ångkokning 12 kw/12 kw/13 kw 20 kw/20 kw/22 kw Internationell standard Naturgas/gasol 3P/gasol 3 BP

35 Vi har rätt SelfCookingCenter 5 Senses för dig. 2 års Typ 62 Typ 102 Typ 201 Typ x 2/1 GN 10 x 2/1 GN 20 x 1/1 GN 20 x 2/1 GN /1, 1/1 GN 2/1, 1/1 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 2/1, 1/1 GN mm mm 879 mm mm 971 mm 971 mm 791 mm 996 mm 782 mm mm mm mm R 3/4" R 3/4" R 3/4" R 3/4" DN 50 DN 50 DN 50 DN kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa 148,5 kg 173 kg 267 kg 346 kg 22,3 kw 36,7 kw 37 kw 65,5 kw 3 x 32 A 3 x 63 A 3 x 63 A 3 x 100 A 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 21,8 kw 36 kw 36 kw 64,2 kw 18 kw 36 kw 36 kw 54 kw 169,5 kg 203,5 kg 297,5 kg 374 kg mm mm mm mm 0,4 kw 0,6 kw 0,7 kw 1,1 kw 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V R 3/4" R 3/4" R 3/4" R 3/4" 28 kw/28 kw/31 kw 45 kw/45 kw/50 kw 44 kw/44 kw/48 kw 90 kw/90 kw/100 kw 28 kw/28 kw/31 kw 45 kw/45 kw/50 kw 44 kw/44 kw/48 kw 90 kw/90 kw/100 kw 21 kw/21 kw/23 kw 40 kw/40 kw/44 kw 38 kw/38 kw/40 kw 51 kw/51 kw/56 kw garanti

2 Företag. Inget går upp mot en god måltid.

2 Företag. Inget går upp mot en god måltid. Nya Det enda intelligenta matlagningssystemet som memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före. 2 Företag Inget går upp mot en god

Läs mer

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet.

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Baka med Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Det enda intelligenta matlagningssystemet i världen som dessutom kan baka. Det känner av, känner igen, förutsäger, lär sig av dig och memorerar hur du vill

Läs mer

VarioCooking Center MULTIFICIENCY. Liten på utsidan Stor på insidan

VarioCooking Center MULTIFICIENCY. Liten på utsidan Stor på insidan Liten på utsidan Stor på insidan Koka, steka, fritera... upp till 4 gånger så snabbt *, exakt och enkelt Allt i en enhet Världens modernaste kokteknik! Roligare matlagning» Oavsett vad du vill laga så

Läs mer

Bruksanvisning SelfCooking Center

Bruksanvisning SelfCooking Center Bruksanvisning SelfCooking Center Nu kan du få ett gratis medlemskap i Club RATIONAL Det finns mer information på sidan 78 i bruksanvisningen Kära kund, grattis till ditt nya SelfCooking Center. Med SelfCooking

Läs mer

Bruksanvisning CombiMaster

Bruksanvisning CombiMaster 2 års RATIONAL garanti Nu får du 2 års garanti och gratis medlemskap i ClubRATIONAL. www.rational-online.com/warranty Bruksanvisning CombiMaster Symbolförklaring Fara! Akut farlig situation som kan leda

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat HANDBOK I E-POSTMARKNADSFÖRING UPPDATERAD MED e-post för sociala medier och mobila enheter INNEHÅLL 1. nycklarna till framgång 6 2.

Läs mer

NR 1 / 2006 / ÅRGÅNG 13 / PRIS 50 KR EXKL MOMS / TIDNING FÖR EL- & VITVARUBRANSCHEN SPISREVOLUTION KÖKSFLÄKT MED LCD-TV FÖRSÄLJNING MED REKORD

NR 1 / 2006 / ÅRGÅNG 13 / PRIS 50 KR EXKL MOMS / TIDNING FÖR EL- & VITVARUBRANSCHEN SPISREVOLUTION KÖKSFLÄKT MED LCD-TV FÖRSÄLJNING MED REKORD NR 1 / 2006 / ÅRGÅNG 13 / PRIS 50 KR EXKL MOMS / TIDNING FÖR EL- & VITVARUBRANSCHEN SPISREVOLUTION KÖKSFLÄKT MED LCD-TV FÖRSÄLJNING MED REKORD Den bästa vi någonsin byggt Nu lanserar Miele S5-en helt ny

Läs mer

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse stöd, avlastning, avslappning och rörelse För dig som tänker sitta ett tag Forskning och arbetsplatsergonomi Ergonomiska finesser kommer bara till sin rätt om de verk ligen används. Med rätt inställning

Läs mer

Bosch grönvaror drar mindre och ger mer.

Bosch grönvaror drar mindre och ger mer. Grönvaror. 2 En hållbar utveckling Bosch grönvaror drar mindre och ger mer. Bosch sortiment Green Technology inside behövs i tider med höga energipriser och viktiga klimatmål. I Europa finns idag över

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol.

Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol. Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol. Vad blev det av pannrummet? Pannrummen har genomgått en formidabel omvandling från ett smutsigt,

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE FRÅNLUFT NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem.

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

För husägaren. Bosch Värmepumpar Trygg värme från säker källa

För husägaren. Bosch Värmepumpar Trygg värme från säker källa 1 För husägaren Bosch Värmepumpar Trygg värme från säker källa Innehåll Val av uppvärmningssystem...4 Miljövänlig värme...6 Välja rätt värmepumpstyp...8 Ekonomi & besparing...10 Produkter Berg-, Sjö- &

Läs mer

Tina vet hur arbetslivet blir en dans. Håll rätt på tiden i mobilen Växande marknad för middag vid dörren

Tina vet hur arbetslivet blir en dans. Håll rätt på tiden i mobilen Växande marknad för middag vid dörren tidningen för dig som vill förenkla ditt företagande Nr 70 2011 Tina vet hur arbetslivet blir en dans Håll rätt på tiden i mobilen Växande marknad för middag vid dörren Besök oss på Kistamässan easyfairs

Läs mer

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR + VARFÖR KASTA BORT ENERGI NÄR MAN KAN ÅTERVINNA DEN? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar upp energi från den varma inomhusluften

Läs mer

Värmepumpar & Luftkonditionering

Värmepumpar & Luftkonditionering Värmepumpar & Luftkonditionering En värmepump är ett av det mest rena och effektiva uppvärmningssystem du kan välja idag. Värmepumpen utvinner energin från utomhusluften som är en förnyelsebar energikälla

Läs mer

Värmepumpar och solsystem för villor. Värmepumpslösningar från mark, sjö, berg, luft och sol.

Värmepumpar och solsystem för villor. Värmepumpslösningar från mark, sjö, berg, luft och sol. Värmepumpar och solsystem för villor. Värmepumpslösningar från mark, sjö, berg, luft och sol. Bara hos CTC. Valfrihet med Energyflex. Installerar du en värmepump från CTC, ingår Energyflex. Det ger dig

Läs mer

viegajournal 2/10 Vänskap framtidens grund för samarbete Gallupundersökning VVS-företagen vill ha märkesvaror Sida 4-5 Sida 8-9

viegajournal 2/10 Vänskap framtidens grund för samarbete Gallupundersökning VVS-företagen vill ha märkesvaror Sida 4-5 Sida 8-9 viegajournal 2/10 Vänskap framtidens grund för samarbete Sida 4-5 Gallupundersökning VVS-företagen vill ha märkesvaror Sida 8-9 2 Förord/Innehåll Bästa läsare 3 Med förtroende i samarbetet når man långt

Läs mer

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN DÄCKDATA FULL KONTROLL PÅ DÄCKHOTELLET PRISLISTOR & LEVERANTÖRER ALLTID ONLINE TIDBOKNING VIA INTERNET SMS-TJÄNST DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN VÄLKOMMEN! Sedan jag startade Compilator för snart

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

avance Magazine FDT Invoice Skeppshults Gjuteri hela vägen från järntacka till färdig produkt

avance Magazine FDT Invoice Skeppshults Gjuteri hela vägen från järntacka till färdig produkt avance Magazine Nummer 2 Maj 2014 KUNDMAGASINET FRÅN FDT SOM ÖKAR DIN LÖNSAMHET Avance Bransch TIPS OCH MODULER FÖR DEN TILLVERKANDE INDUSTRIN Nylansering av FDT Invoice EFFEKTIVISERAD FAKTURAHANTERING

Läs mer

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ NIBE LUFT/VATTEN NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ + GRATIS ENERGI, NÅGON? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en gratis

Läs mer

SCRUM minimerar risken i utvecklingsprojekten sid 6. Förbättra företagets processer med CMMI sid 10

SCRUM minimerar risken i utvecklingsprojekten sid 6. Förbättra företagets processer med CMMI sid 10 GER INSIKT I TID Tema: Få ut det bästa ur organisationen SCRUM minimerar risken i utvecklingsprojekten sid 6 Förbättra företagets processer med CMMI sid 10 Reflekterande ledarskap smartare än processer?

Läs mer

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster.

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster. Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer