2 Företag. Inget går upp mot en god måltid.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 Företag. Inget går upp mot en god måltid."

Transkript

1 Nya Det enda intelligenta matlagningssystemet som memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före.

2 2 Företag Inget går upp mot en god måltid.

3 Matlagning med passion. RATIONAL hjälper dig att förverkliga dina idéer. Matlagning är passion, hantverk och erfarenhet. Det är kocken som med sin uppfinningsrikedom förvandlar råvaror till smakfulla maträtter. Individualitet och skaparglädje ligger till grund för den kulinariska mångfalden i världens kök. Det är precis den individualiteten vi vill värna om. Genom att ge dig utrymme att förverkliga dina idéer. Genom att erbjuda dig tekniken som behövs för perfekt matlagning. En teknik som skapar en självklar koppling mellan tanke och resultat och som alltid står vid din sida. Det är nämligen bara du som vet hur dina gäster vill ha det.

4 4 Fem sinnen Du lagar mat med alla fem sinnen. Det gör din nya RATIONAL också. Finns det verkligen ett matlagningssystem som alltid tillagar maten exakt som du vill ha den? Som inspirerar och befriar dig från tidskrävande rutinarbeten? Som du verkligen kan lita på när det behövs? Som uteslutande arbetar precis som du vill? Ja, med nya SelfCookingCenter 5 Senses har vi skapat ett sådant matlagningssystem. Ett system som alltid erbjuder optimalt stöd. SelfCookingCenter 5 Senses är världens enda matlagningssystem med fem sinnen. Eftersom det memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före. Nya RATIONAL är resultatet av 40 års forskning inom matlagning. Den har utvecklats av kockar för kockar. Tillsammans med näringsexperter, fysiker och ingenjörer har vi satt en ny standard för matkvalitet, effektivitet och tillagningsintelligens. En standard med fördelar som du kommer att uppskatta. 5 Senses klicka här för att visa filmen

5 Känner av aktuellt ugnsklimat och livsmedlens konsistens. Registrerar beskickningsmängd, produkternas storlek och aktuell status samt beräknar bryningsfärgen. Ligger steget före och avgör bästa tillagningssättet till önskat resultat under själva tillagningen. Memorerar hur du arbetar i köket och använder inställningarna nästa gång. Stämmer av med dig och visar dig vad som sker i ugnsutrymmet för att uppnå det resultat du vill ha. Unik. Intelligent. Användbar.

6 6 SelfCookingCenter 5 Senses Du letar efter en pålitlig assistent. Vi har den: SelfCookingCenter 5 Senses. SelfCookingCenter 5 Senses kan användas för att grilla, steka, baka, ångkoka ånga, blanchera och pochera mat. Det spelar ingen roll om du tänker laga 30 eller flera tusen portioner, kött fisk fågel, grönsaker, äggrätter, bakverk eller desserter. Det här matlagningssystemet är en lika pålitlig assistent på restaurangen som hotellet, cateringfirman, skolmatsalen. Du anger hur du vill ha dina maträtter och SelfCookingCenter 5 Senses förverkligar dina idéer. Exakt och tillförlitligt. Hos oss är och förblir det kocken som bestämmer över resultatet och får maten att bli precis som det är tänkt. Nya SelfCookingCenter 5 Senses är avlastningen kökspersonalen tidigare bara har kunnat drömma om. Den är resurssnål, befriar dig från rutinarbeten och ger dig friheten att fokusera på det väsentliga. I slutändan är det nöjda gäster som räknas. Förr behövdes specialutrustning som grill, ugn, stekbord, grytor och pannor för att med stor ansträngning tillaga en smaklig måltid. Idag behöver du bara de fyra, intelligenta assisterande funktionerna som erbjuder perfekt stöd i köket. Modern teknik. Stora fördelar. Små krav.

7 icookingcontrol Ställ bara in önskat resultat och fyll ugnen. icookingcontrol tillagar maten precis som du vill ha den. Den stämmer till och med av processen med dig, visar hur tillagningen sker, vilka beslut den fattar och vilka inställningar den gör. HiDensityControl Den patenterade HiDensityControl ger unik, jämn och hög kvalité i hela ugnsutrymmet: 100 % ångmättnad, dynamisk luftcirkulation på upp till 120 km/h och maximal avfuktning av ugnsutrymmet med upp till 100 l/sek. ilevelcontrol Snabbare tillagning av flera maträtter samtidigt ilevelcontrol visar dig vilka maträtter som kan lagas tillsammans. På så sätt sparar du tid, pengar, utrymme och energi. Efficient CareControl Unikt, automatiskt rengöringssystem som känner av smuts- och kalkmängder och avlägsnar dem bara du trycker på en knapp. Hygienisk och skinande ren arbetsmiljö som är skonsam mot både miljön och plånboken.

8 8 icookingcontrol Du vet exakt hur du vill ha dina maträtter.

9 icookingcontrol förverkligar dina önskemål. Som erfaren kock vet du precis hur en maträtt ska vara för att gästerna ska uppskatta den och det är exakt det resultatet du åstadkommer. Till exempel om köttet ska vara lätt- eller välstekt med ljus eller mörk bryningsyta, medium rare eller genomstekt. icookingcontrol förverkligar dina önskemål till punkt och pricka. Och anledningen till att det fungerar så bra är att matlagningssystemet bygger på erfarenheter från 40 års matlagningsforskning inom RATIONAL. icookingcontrol utnyttjar dessa erfarenheter och kan på så sätt uppnå önskade resultat både snabbt och säkert. Systemet memorerar hur du vill ha det och om du är nöjd med hur det blev räcker det med en enda knapptryckning för att du eller din personal ska kunna använda inställningarna på nytt. Det mest väsentliga: det spelar ingen roll om du nästa gång vill tillaga en större eller mindre mängd eller om produkten är större eller mindre, tjockare eller tunnare. Maten blir alltid precis så som du vill ha den. Helt enkelt genialiskt! kyckling ljus mörk 88 C medium welldone Förstår. Memorerar. Stämmer av. 09: h:m 00:39 Väljer önskat resultat. icookingcontrol förverkligar dina idéer. Med en enkel knapptryckning kan du skapa ditt personliga önskeresultat på nytt.

10 10 icookingcontrol Du vill ha fullständig överblick. Det får du med icookingcontrol. Inte nog med att icookingcontrol tillagar dina maträtter precis som du vill ha dem. Med icookingcontrol har du alltid koll på vad som händer under hela tillagningen. Detta är det enda matlagningssystemet som visar dig hur maten tillagas. På så sätt vet du alltid vad som pågår i matlagningssystemet. Så här fungerar det: SelfCookingCenter 5 Senses läser av och registrerar beskickningsmängd, storlek och aktuell status på produkterna och beräknar själv hur önskad bryningsfärg ska uppnås. Utifrån önskat resultat fattas nödvändiga beslut för att anpassa temperatur, tillagningstid, fläkthastighet och ugnsklimat optimalt utifrån maträtternas aktuella krav. Så snart en inställning ändras informeras du om det på displayen. Du kan till och med se varför ändringarna görs. På så sätt får du inte bara det färdiga resultatet i handen, utan kan också hålla ögonen på maten på vägen dit om du vill.

11 kyckling kyckling 236 C 00:13 h:m 24 C 88 C Rostning :13 h:m 24 C 88 C CC Monitor Sensorposition korrekt. Resttid anpassas. - 2:55 m:s Produktstorlek fastställd. Ugnstemperatur anpassas. + 6 C 50 % I icc Cockpit 09:58 kan hela tiden följa vad som händer i matlagningssystemet icc Monitor 09:58visar vilka inställningar som görs Det är nytt. Det är unikt.

12 12 Manuellt läge Ibland vill du förstås jobba manuellt. Du kan naturligtvis även göra alla inställningar i SelfCookingCenter 5 Senses manuellt, i enskilda procent och grader. Du får nämligen den bästa RATIONAL kombi-ugnen på köpet. Praktisk. Direkt. Traditionell.

13 Vi erbjuder dig den bästa kombi-ugnen på köpet. Driftsätt Ångkokning från 30 C till 130 C Den högpresterande ånggeneratorn med ny ångreglering ger exakt och jämn ugnstemperatur och högsta möjliga ångmättnad. Det garanterar att maten inte blir torr och ger aptitlig färg, lagom tuggmotstånd och bevarade näringsämnen och vitaminer, i synnerhet hos grönsaker. Känsliga rätter som crème caramel och brûlée lyckas med minimal ansträngning, även i stora mängder. Driftsätt Varmluft från 30 C till 300 C Varmluften som cirkulerar med hög hastighet når maten från alla sidor. Köttproteinet binds omedelbart och köttet förblir underbart saftigt inuti. Konstant varmluft upp till 300 C är inte bara en teknisk detalj, det betyder också att det finns nödvändiga effektreserver vid full beskickning. Ett bra sätt att lyckas med saftigt gyllenbruna korttidsstekta produkter, djupfrysta halvfabrikat eller luftiga bakverk. Driftsätt Kombiläge från 30 C till 300 C Här kombineras alla fördelar av varm ånga med varmluftens positiva effekter. På så sätt får du krispiga stekytor med betydligt kortare tillagningstid och upp till 50 % mindre svinn. Optimalt ugnsklimat ClimaPlus Control reglerar exakt på procenten det produktspecifika idealklimatet i ugnsutrymmet. För krispiga stekytor, knapriga paneringar och saftiga stekar. Fem fläkthastigheter Rätt fläkthastighet för alla sorters mat. Pensling Exakt doserad pensling speciellt för mästerliga bakprodukter. Nedkylning För snabb, fläktunderstödd nedkylning av ugnsutrymmet. Tillagning med kärntemperaturnål För tillagning av produkter med specificerad kärntemperatur. Delta-T-tillagning Genom ett hela tiden behålla samma skillnad mellan kärntemperatur och ugnstemperatur blir köttet mörare och svinnet mindre. Manuell programmering 1200 programplatser med upp till tolv steg.

14 14 ilevelcontrol Du vill arbeta snabbt och flexibelt. Dina valda maträtter visas på displayen. Du kan enkelt se vilka maträtter som passar tillsammans. Räkor Pizza Broccoli Croissant Grillskivor Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburgare På vilken plats olika maträtter bör placeras i ugnen. 00:05:12 4 Hamburgare 00:00: :06:43 6 Schnitzel Varje gejderspår övervakas individuellt och återstående tillagningstid visas. 00:05:12 7 Grillad frukt 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter Tillagningstiden anpassas efter beskickningsmängd och hur ofta/länge ugnsluckan står öppen. 00:03:50 09: Pizza 10: : Så snart respektive maträtt är färdig meddelas detta automatiskt.

15 Smart blandbeskickning för maximal produktion och kvalitet. Räkor Kotletter Grillskivor Pizza Grönsaker Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburger 00:05:12 4 Hamburger 5 00:06:43 6 Schnitzel 00:05:12 7 Grilled fruit LC Messenger Rest. tid anpassad på grund av att luckan öppnades 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter 00:03:50 10 Pizza 09: : : Aktiv display med de inställningar som görs just nu. Med ilevelcontrol bemästrar du à la carte, mise en place och frukostserveringen snabbt, smidigt och flexibelt. På bara en kvadratmeter, i en maskin, får du tillgång till vad som motsvarar olika typer av köksutrustning, allt från grytor och pannor till grillplatta, stekbord och fritös på en och samma gång. Det betyder att du kan laga de mest skiftande maträtter samtidigt, i samma ugn. Vilka maträtter som kan tillagas tillsammans visas på displayen i SelfCookingCenter 5 Senses. Du väljer bara vad du vill tillaga, sedan övervakar ilevelcontrol varje gejderspår för sig. Beroende på mängden mat som tillagas och hur länge dörren står öppen, korrigerar ilevelcontrol tillagningstiden så att allt tillagas exakt rätt och informerar dig om vad som händer. På så sätt har du alltid koll på vad som händer. Dina maträtter lyckas till punkt och pricka, de blir precis som du har tänkt dig. Ökad effektivitet. Högre kvalitet. Bättre överblick.

16 16 HiDensityControl PATENTERAD Du vill laga mat av högsta kvalitet. HiDensityControl visar vägen även vid stora volymer. För att uppnå unik kvalitet på maten krävs att ugnen hela tiden arbetar med tillräcklig effekt det gäller framförallt vid tillagning av stora mängder. Vi kan lova att du alltid uppnår högsta tänkbara kvalitet på din mat, tack vare vår patenterade HiDensityControl. HiDensityControl ser till att värmen, luften och fuktigheten i ugnsutrymmet alltid ligger på en hög och jämn nivå. Den har de nödvändiga prestandareserverna för att uppnå ett perfekt resultat varje gång på varje enskilt gejderspår. Jag kunde knappt tro att sådana beskickningsmängder var möjliga. Men med min 202 SelfCookingCenter lagar jag 240 schnitzlar på bara 12 minuter! Det går dubbelt så snabbt eftersom jag producerar allt på en gång. Kvaliteten är häpnadsväckande, gejderspår för gejderspår. Kurt Stümpfig, chef för storkökstjänster, Linde AG Engineering Division, Pullach, Tyskland

17 > Upp till 160 grillskivor, medium med grillmönster, på 15 minuter. > Upp till 320 croissants, luftiga och frasiga, med märkbart större volym, på 23 minuter. > Upp till 400 kycklingklubbor, knapriga och saftiga, på 45 minuter. > Upp till 240 schnitzlar, knapriga på utsidan och saftiga inuti, på 12 minuter. Kraftfull. Känslig. Exakt.

18 18 HiDensityControl Du förväntar dig maximal effekt. Ånggeneratorn ger intensiva färger och förstklassig smak utan att torka ut maten. Den högeffektiva regleringen ger exakta ångtemperaturer och maximal ångmättnad. Kokpunkten anpassas intelligent efter den aktuella höjden över havet på platsen där ugnen är placerad. 100 % Aktiv avfuktning för krispiga stekytor och knapriga paneringar. Med hjälp av innovativ vakuumteknik avfuktas ugnsutrymmet snabbt och effektivt. 100 l/sek.

19 Du får hjälp av fyra kraftfulla funktioner. Dynamisk luftcirkulation fördelar värmen jämnt i ugnsutrymmet, på varje enskilt gejderspår. Det högeffektiva fläkthjulet anpassar cirkulationriktning och fläkthastighet på ett intelligent sätt efter produkt, volym, tillagningsstatus och sprider värmen jämt i hela ugnsutrymmet km/h Intelligent klimatstyrning för saftigt knaperstekt kött och luftiga bakverk. Exakta mätningar av fuktnivån i ugnsutrymmet ligger till grund för procentuella inställningar och justeringar. Det innebär att hänsyn tas till fukthalten hos respektive beskickning %

20 20 Efficient CareControl Du vill ha det rent och resurssnålt. Med Efficient CareControl rengörs och avkalkas SelfCookingCenter 5 Senses automatiskt och om så önskas även över natten. Beroende på nedsmutsning ges en intelligent rekommendation om det mest effektiva rengöringsprogrammet. Du får förslag på optimal dosering av rengörings- och avkalkningsmedel för att hålla SelfCookingCenter 5 Senses hygienisk och funktionell. Du behöver inte någon dyr och underhållskrävande vattenavhärdningsanläggning. Nya Efficient CareControl förbrukar ungefär 30 procent mindre resurser än föregående modell. Rengöringen kostar mycket mindre än en grundlig manuell rengöring, och användning av rengöringstabletter ger en säkrare arbetsmiljö. Vi sparar ca sek om året bara genom att vi inte längre behöver någon vattenavhärdningsanläggning. Vi har reducerat de löpande kostnaderna för rengöringskemikalier, vatten och energi till ett minimum. Alan Bird, Owner, Birds of Smithfields, London, Storbritannien

21 Efficient CareControl läser av smuts- och kalknivåer, avlägsnar dem automatiskt. Effektiv. Hygienisk. Säker.

22 22 whitefficiency Du vill att din investering ska löna sig. Vi med. whitefficiency är vårt bidrag till hållbarhetsarbetet, som börjar redan med produktutvecklingen. I samarbete med olika universitet forskar vi på innovativa lösningar för att minimera resursförbrukningen. Konceptet sträcker sig in i vår miljöcertifierade produktion och gäller till och med för den mycket resurseffektiva distributionslogistiken liksom för återvinning av kasserade ugnar. Framför allt lönar det sig att använda whitefficiency i köket. Ugnen sparar energi, vatten, tid och råvaror och dessutom blir utsläppen mindre. Därtill får du mer plats i köket, eftersom RATIONAL på minsta tänkbara yta ersätter eller avlastar upp till 50 % av all konventionell utrustning. För oss innebär whitefficiency att vi alltid finns där när du behöver oss. Vår omfattande service ser till att du från allra första början har den största nyttan av din investering. Från första dagen och under produktens hela livslängd. Större kapacitet. Ökad effektivitet. Betalar sig på kort tid. Till lönsamhetsjämförelsen

23 Betalar sig själv på mycket kort tid. Räkna själv, så får du se. Genomsnittsrestaurangen som serverar 200 måltider per dag med två SelfCookingCenter 5 Senses 101 ytterligare inkomster jämfört med föregående modell. Din vinst Budgeterat belopp per månad Din förtjänst per månad Din beräkning Kött/fisk/fågel Tack vare icookingcontrol reduceras inköpen av råvaror med 10 % i genomsnitt genom exakt reglering och tillagningsprocesser, idealiskt anpassade till produkten*. Ingredienskostnad SEK Råvarukostnader med SelfCookingCenter 5 Senses SEK = SEK Energi Förbrukning Unik tillagningsprestanda, ilevelcontrol och den senaste reglertekniken förbrukar upp till 20 % mindre energi* kwh x 2 SEK per kwh Förbrukning med SelfCookingCenter 5 Senses 2.902,4 kwh x 2 SEK per kwh = 1 451,20 SEK Arbetstid ilevelcontrol kortar produktionstiden med upp till 30 % tack vare rullande laddningar. Inga mer rutinmässiga uppgifter. 30 timmar mindre x 220 SEK = SEK Vattenavhärdning/avkalkning Med Efficient CareControl bortfaller dessa kostnader helt. Kostnader konventionellt med 600 SEK med SelfCookingCenter 5 Senses 0 SEK = 600 SEK Din förtjänst per månad = ,20 SEK Din förtjänst per år = ,40 SEK * Jämfört med föregående modell.

24 24 RATIONAL CookingLive

25 Du vill se allt med egna ögon. Laga mat med oss. Upplev kraften i vår SelfCookingCenter 5 Senses. På plats, nära dig, och helt utan köptvång. Besök ett av våra kostnadsfria RATIONAL CookingLive Events. För frågor om tider för matlagningsseminarier står vi gärna till tjänst på tel , datumen finns också på Det är imponerande att se och smaka på mångfalden och kvaliten RATIONAL erbjuder och också få uppleva hur enkelt det kan vara med avancerad teknik. RATIONAL CookingLive Events är en erfarenhet som jag varmt kan rekommendera till varje kock. Julia Carmen Desa, ägare av restaurang Tres i, Delhi, Indien Till anmälan till RATIONAL CookingLive

26 26 RATIONAL ServicePlus Du förväntar dig service utöver det vanliga. Vi vill att du ska få maximal nytta av din investering redan från första dagen och under ugnens hela livslängd, utan några extra kostnader. Produktens hela livslängd Före köpet RATIONAL CookingLive Laga mat med våra köksmästare och upplev hur RATIONAL underlättar vardagen i köket. Du hittar alla datum på Rådgivning och projektering Vi hjälper dig med besluten: I samråd med dig tar vi fram en lösning som passar just dig. Prova i ditt eget kök Vill du testa SelfCookingCenter 5 Senses i ditt eget kök före köpet? Ett samtal räcker: Tel Installation Vårt väl utbyggda nät av RATIONAL SERVICE- PARTNER ombesörjer snabb och sakkunnig installation. Om du hellre vill installera maskinerna själv får du tydliga instruktioner till monteringen. Efter köpet Introduktion på plats Vi besöker dig i ditt kök och visar kökspersonalen hur våra maskiner fungerar eller hur ni bäst kan använda dem utifrån era behov. Academy RATIONAL Bara hos oss vidareutbildning på köpet. På kan du anmäla dig till våra kostnadsfria seminarier.

27 Vi har all-inclusive-paketet som förtjänar sitt namn. All-inclusive I den dagliga driften Programuppdateringar Hos oss är till och med programuppdateringar gratis: Du laddar enkelt ner dem från ClubRATIONAL för att ta del av de senaste rönen i vår matlagningsforskning. Så ser du till att din SelfCookingCenter 5 Senses alltid är uppdaterad med den senaste tekniken. ClubRATIONAL Internetplattform för proffskockar. Vill du ha recept, experttips eller se en video om hur man använder våra maskiner här hittar du spännande information och uppslag till köket. Anmäl dig enkelt på ChefLine Om du har frågor som rör recept eller användning av utrustningen, hjälper vi dig gärna på telefon. Snabbt, smidigt, kockar emellan årets alla arbetsdagar. Ring vår ChefLine på tel ClubRATIONAL-App Ta del av massor av praktiska tips även i farten. RATIONAL SERVICE-PARTNER Våra SelfCookingCenter 5 Senses är pålitliga och hållbara. Om du ändå skulle stöta på tekniska problem, får du snabbt hjälp av RATIONAL SERVICE-PARTNER. Garanterad reservdelsservice och teknisk hotline på köpet: Tel Återvinning Helt i linje med vårt effektiva resurstänkande går det att återvinna våra produkter. Vi hämtar din gamla maskin och ser till att den blir en del av kretsloppet.

28 28 RATIONAL ServicePlus Du vill få ut ännu mer av din RATIONAL. Academy RATIONAL Gratis vidareutbildning. Få nya kreativa idéer till din meny. Lär dig hur du kan förbättra arbetsrutinerna i köket. Laga mat med kollegor och utbyt erfarenheter. På Academy RATIONAL endagskurser arbetar du under handledning av erfarna RATIONAL-köksmästare och får lära dig optimera användningen av SelfCookingCenter 5 Senses i köket. Gratis för dig. Du kan delta i en Academy RATIONAL-kurs när du vill, antingen ensam eller tillsammans med hela kökspersonalen helt utan kostnad. Kursavgiften på 4500 sek gäller inte dig. Alla deltagare får ett omfattande kursmaterial och diplom. Anmäl dig nu! På kan du läsa mer om när kommande kurser äger rum.

29 Vi utbildar och informerar dig. ClubRATIONAL Välkommen till kockklubben. ClubRATIONAL är en webbplattform för proffskockar. Som medlem har du tillgång till exklusiva förmåner och tjänster, som är helt unika i branschen. Anmäl dig redan idag på Det kostar ingenting att vara medlem! Receptinspiration till köket Upptäck, dela och betygsätt receptförslag från hela världen! MySCC bilduppladdning Bygg upp en egen bildbank i SelfCookingCenter 5 Senses! Kocktips Dra nytta av över 30 års kockerfarenhet hos RATIONAL och upptäck oanade möjligheter med SelfCookingCenter 5 Senses. Besök RATIONALS videotek och utvecklas du också! Vi visar hur lekande lätt det är att arbeta med våra maskiner och hur enkelt du lagar maträtter av de mest skiftande slag. Allt i ljud och bild! Anmälan till Academy RATIONAL Under ledning av våra erfarna RATIONAL-köksmästare blir du snabbt proffs på SelfCookingCenter 5 Senses! 10 anledningar att gå med i ClubRATIONAL Ta del av nyheter först av alla! I vårt månadsbrev får du kocktips, inspiration och kampanjerbjudanden. Utöka ditt personliga nätverk Utbyt erfarenheter och kommunicera med kollegor och kockar från hela världen! Uppdateringar till SelfCookingCenter 5 Senses Ta del av de senaste forskningsrönen från RATIONAL. Handboksbibliotek för alla modeller Bruks-, installations- och användarhandböcker nära till hands med ett enkelt musklick. RATIONAL ServiceCall Snabbt och enkelt ditt ServiceCall går direkt vidare till RATIONAL SERVICE- PARTNER!

30 30 Teknik Du uppskattar finslipad teknik. Skillnaden ligger i detaljerna. PATENTERAD > Säkrare arbetsmiljö med låg inskjutningshöjd > Inbyggd dropplist Dropplisten töms hela tiden, > Inbyggd tätningsmekanism hos golvmodeller > Upphängningsskenor Tack vare U-profilskenorna Det översta gejderspåret även när dörren är öppen. Med eller utan gejder- kan galler och plåtar inte sitter på 1,60 m höjd i Vattenpölar på golvet ställvagn: Den inbyggda tippa framåt när de dras ut. samtliga ugnsmodeller. förhindras effektivt. tätningsmekanismen klarar sig utan extra isoleringsplåt och släpper varken ut ånga eller energi. PATENTERAD > Ventilerad dubbelglasruta Det värmereflekterande ytskiktet ger låg beröringstemperatur. Enkel skötsel, eftersom det går att torka mellan rutorna och luckans handtag är försett med automatlåsning. > Längsgående inskjutning Den längsgående inskjutningen tillåter beskickning med 1/3 och 2/3 GN-kantiner. Kantinerna är enkla att beskicka och tömma. Eftersom öppningsradien är liten försvinner mycket lite värme. > Integrerad handdusch Den steglösa stråldoseringen och ergonomisk placering underlättar grovrengöring, kondensering och ösning. Den integrerade återförings- och vattenspärrautomatiken erbjuder optimal säkerhet och hygien enligt EN 1717 och SVGW (Schweizerischer Verein des Gas- und Wasserfaches). The products manufactured by RATIONAL are protected under one or more of the following patents, utility models or design models: DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; US 5,915,372; US 6,299,921; US 6,510,782; US 6,600,288; US 6,752,621; US ; US 6,753,027; US 7,048,312;

31 > MyDisplay Med MyDisplay är det ännu enklare att använda ugnen. Alla funktioner som inte behövs försvinner från användargränssnittet och du ser bara precis det du själv behöver. > Topp 10-lista RATIONAL skapar automatiskt en lista med dina tio mest lagade rätter, som du kan ta fram med en enkel knapptryckning. > Bildöverföring För över bilderna på dina maträtter till displayen och lägg till egna bilder till dina recept. PATENTERAD > 6-punkts kärntemperaturnål med positioneringshjälp Mäter kärntemperaturen på sex punkter och korrigerar felpositioneringar automatiskt. Fungerar även på produkter som inte har fast konsistens och små produkter, t.ex. muffins. > ClimaPlus Control Den automatiska mät- och styrcentralen bibehåller hela tiden önskat klimat i ugnsutrymmet. > Ånggenerator 100 procent frisk, hygienisk ånga garanterar mat av högsta kvalitet och maximal ångmättnad, även vid låga temperaturer. > USB-anslutning Via USB-anslutningen dokumenterar du HACCPdata och uppdaterar programvaran enligt de senaste rönen från RATIONALS forskning. PATENTERAD > Centrifugal fettavskiljning Inga byten eller rengöring av konventionella fettfilter behövs. Den centrifugala fettavskiljningen håller luften i ugnsutrymmet ren och garanterar en ren smakupplevelse. PATENTERAD > Dynamisk luftcirkulation Den speciella geometrin inne i ugnen tillsammans med kraftfull, energibesparande fläkthjulsdrift fördelar hela tiden värmen jämnt i ugnsutrymmet. Systemet anpassar rotationsriktningen och hastigheten på ett intelligent sätt efter de maträtter som tillagas. Oumbärligt för att uppnå perfekt kvalitet på maten även vid full beskickning. Fläkthjulsbromsen reagerar blixtsnabbt och stannar direkt fläkthjulet när ugnsluckan öppnas för maximal säkerhet. US 7,150,891; US 7,165,942; US 7,196,292; US 7,223,943; US 7,232,978; US 7,438,240; US 7,409,311; US 8,025,740; US 8,269,151; US 8,147,888; US 8,344,294; US 8,475,857; JP ; JP ; JP B1; JP B2; JP B2; Plus patents pending

32 32 Tillbehör Du vill utnyttja matlagningssystemet optimalt. Vi har tillbehören du behöver. På hittar du hela vårt tillbehörssortiment i en praktisk översikt.

33 Gastronorm-tillbehör till grillning, bakning, stekning, fritering, ångkokning och Finishing Använd tillbehör från RATIONAL för att få ut det där lilla extra av din nya SelfCookingCenter 5 Senses. På så sätt utnyttjar du ugnen maximalt och sparar samtidigt värdefull tid. Många tidskrävande arbetsuppgifter försvinner nämligen helt med våra tillbehör, exempelvis borttagning av matrester som fastnar och du slipper vända det du tillagar. Ännu fler fördelar: RATIONAL Gastronorm-tillbehören leder värme optimalt och är väldigt robusta och hållbara. TriLax -ytskiktet besitter fantastiska antistick-egenskaper, ger maten extra fin färg, är natriumhydroxidbeständigt och kan användas även vid höga temperaturer. Rengöring- och underhållsprodukter Med våra underhållsprodukter blir det hygieniskt och skinande rent i köket. Samtliga produkter är anpassade för användning med SelfCookingCenter 5 Senses och uppfyller mycket höga kvalitetskrav. Kraftfulla rengöringsmedel och högeffektiva underhållsingredienser skyddar och förlänger aktivt livslängden för SelfCookingCenter 5 Senses. För en perfekt installation Vi erbjuder individuella lösningar för att du alltid ska få maximal nytta av SelfCookingCenter 5 Senses både i köket och under cateringuppdrag. Välj önskade produkter bland fläktkåpor, ramper, transport- och beskickningsvagnar, värmeskydd, stativ och underskåp.

34 34 Teknik Du ställer personliga och unika krav. Trettio eller flera tusen portioner? Det spelar ingen roll vi erbjuder SelfCookingCenter 5 Senses i rätt storlek för alla behov. Ugnar Typ 61 Typ 101 Kapacitet 6 x 1/1 GN 10 x 1/1 GN Antal portioner per dag Längsgående inskjutning 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN Bredd 847 mm 847 mm Djup 771 mm 771 mm Höjd 782 mm mm Vattenanslutning R 3/4" R 3/4" Vattenutlopp DN 50 DN 50 Vattentryck kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa Vikt 112,5 kg 132,5 kg Anslutningsvärde 11 kw 18,6 kw Avsäkring 3 x 16 A 3 x 32 A Nätanslutning 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V Effekt Varmluft 10,3 kw 18 kw Effekt Ångkokning 9 kw 18 kw Vikt El och gas Samtliga SelfCookingCenter 5 Senses finns i el- och gasutförande, som är helt identiska när det gäller utrustning och funktioner. Dessutom finns många specialutföranden som möjliggör detaljerad anpassning till de specifika förhållandena i ditt kök. För mer information och ytterligare alternativ, se produkt- och tillbehörskatalogen. El Förutom SelfCookingCenter 5 Senses erbjuder vi nya CombiMaster Plus i sammanlagt tolv utföranden. Gas 127 kg 149,5 kg Höjd inkl. dragskydd mm mm För mer information, beställ broschyren CombiMaster Plus eller besök vår hemsida på Anslutningsvärde el 0,3 kw 0,39 kw Avsäkring 1 x 16 A 1 x 16 A Nätanslutning 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V Gastillförsel/gasanslutning R 3/4" R 3/4" Maximal nominell värmebelastning 13 kw/13 kw/14 kw 22 kw/22 kw/24 kw Effekt Varmluft 13 kw/13 kw/14 kw 22 kw/22 kw/24 kw Effekt Ångkokning 12 kw/12 kw/13 kw 20 kw/20 kw/22 kw Internationell standard Naturgas/gasol 3P/gasol 3 BP

35 Vi har rätt SelfCookingCenter 5 Senses för dig. 2 års Typ 62 Typ 102 Typ 201 Typ x 2/1 GN 10 x 2/1 GN 20 x 1/1 GN 20 x 2/1 GN /1, 1/1 GN 2/1, 1/1 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 2/1, 1/1 GN mm mm 879 mm mm 971 mm 971 mm 791 mm 996 mm 782 mm mm mm mm R 3/4" R 3/4" R 3/4" R 3/4" DN 50 DN 50 DN 50 DN kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa kpa eller 0,15 0,6 Mpa 148,5 kg 173 kg 267 kg 346 kg 22,3 kw 36,7 kw 37 kw 65,5 kw 3 x 32 A 3 x 63 A 3 x 63 A 3 x 100 A 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 21,8 kw 36 kw 36 kw 64,2 kw 18 kw 36 kw 36 kw 54 kw 169,5 kg 203,5 kg 297,5 kg 374 kg mm mm mm mm 0,4 kw 0,6 kw 0,7 kw 1,1 kw 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V R 3/4" R 3/4" R 3/4" R 3/4" 28 kw/28 kw/31 kw 45 kw/45 kw/50 kw 44 kw/44 kw/48 kw 90 kw/90 kw/100 kw 28 kw/28 kw/31 kw 45 kw/45 kw/50 kw 44 kw/44 kw/48 kw 90 kw/90 kw/100 kw 21 kw/21 kw/23 kw 40 kw/40 kw/44 kw 38 kw/38 kw/40 kw 51 kw/51 kw/56 kw garanti

2 Företag. Inget går upp mot en god måltid.

2 Företag. Inget går upp mot en god måltid. Nya Det enda intelligenta matlagningssystemet som memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före. 2 Företag Inget går upp mot en god

Läs mer

CombiMaster Plus. Kombiugnen

CombiMaster Plus. Kombiugnen CombiMaster Plus Kombiugnen 02 Företag 03 RATIONAL kockarnas företag. Hjärtligt välkommen! Sedan vi uppfann Kombi-ugnen för 35 år sedan drivs vi av ambitionen att förse världens kockar med den bästa utrustningen

Läs mer

SelfCookingCenter. Från leverantören nr. 1 - med de bästa lösningarna för varm matlagning

SelfCookingCenter. Från leverantören nr. 1 - med de bästa lösningarna för varm matlagning SelfCookingCenter Från leverantören nr. 1 - med de bästa lösningarna för varm matlagning 02 03 Företaget Perfekt konstruerad. Fullmatad med nytta. Genialiskt enkel. Hjärtligt välkommen! Sedan vi uppfann

Läs mer

Tillagning - Ugnar Rational SelfCooking Center

Tillagning - Ugnar Rational SelfCooking Center Tillagning - Ugnar Rational SelfCooking Center RATIONAL SelfCooking Center från och med nu är allting annorlunda Välj maträtt. Klart! Traditionella inställningar som temperatur, tid och fuktighet eller

Läs mer

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet.

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Baka med Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Det enda intelligenta matlagningssystemet i världen som dessutom kan baka. Det känner av, känner igen, förutsäger, lär sig av dig och memorerar hur du vill

Läs mer

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN 6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN EN NY STJÄRNA ÄR FÖDD WHIRLPOOLS GREEN GENERATION STARCLEAN UGN Om din kärlek till matlagning

Läs mer

A2PYID-6 100 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN PYROLYTISK) OCH INDUKTIONSHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN

A2PYID-6 100 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN PYROLYTISK) OCH INDUKTIONSHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN A2PYID-6 100 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN PYROLYTISK) OCH INDUKTIONSHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN EAN13: 8017709145804 Induktionshäll med 5 induktionszoner Vänster

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Nyhet! Slow food, snabbt.

Nyhet! Slow food, snabbt. Nyhet! Slow food, snabbt. iq700 - inbyggnadsserien som ger dig mer tid över till annat. siemens-home.se Siemens. Framtiden flyttar in. Ugnen som ger dig mer tid över till annat. 2 Vi blir allt mer medvetna

Läs mer

1. Viktigt till att börja med din spis.

1. Viktigt till att börja med din spis. HETA TIPS 1 Ett kök kan se ut nästan hur som helst. Ljust eller mörkt, gammalt eller nytt spelar ingen roll där finns nästan alltid en spis. Har du sedan en stekpanna eller två, några kastruller och grytor

Läs mer

Hemligheterna med att laga nyttig mat

Hemligheterna med att laga nyttig mat Hemligheterna med att laga nyttig mat Presenteras av: www.101kalorier.com/home.html Alla recept under 101 Kalorier! www.101kalorier.com Alla recept under 101 Kalorier! 1 Innehållsförteckning 1. Nyttig

Läs mer

SCP112-8. linea 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A

SCP112-8. linea 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A SCP112-8 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A EAN13: 8017709130046 12 funktioner 12 recept varav 3 programmerbara Ugnskapacitet: 68 liter (+35%) Temperaturer mellan 30 280 C

Läs mer

BEHÖVER du mer? KONVEKTIONSUGNAR

BEHÖVER du mer? KONVEKTIONSUGNAR BEHÖVER du mer? KONVEKTIONSUGNAR Jag rekommenderar Zbigniew Kurleto Kockmästare Medlem i kökscherers klubbs fond UGNAR Fråga om CD STEKNING GRILLNING ÅNGKOKNING STUVNING BLANCHERING UPPTINING REGENERERING

Läs mer

Regenerering. Produkter

Regenerering. Produkter Regenerering 10.10.11 16:15 EXTRA PRERISCALDO MANUALE Regenerering En hjälpreda i köket ScanBox Regenereringsugnar ScanBox erbjuder nu ett komplett sortiment av ventilerade ugnar för regenerering. I en

Läs mer

FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE

FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE Varför skall man köpa Demeyere produkter? Demeyere tillverkar stek- och kokkärl i rostfritt stål som håller hela livet. Många av världens stjärnkockar använder

Läs mer

Förr. I dag då många pratar om lokal- och närproducerat så kan det vara skönt att veta att vi på Dahlmans alltid tänkt i dessa banor.

Förr. I dag då många pratar om lokal- och närproducerat så kan det vara skönt att veta att vi på Dahlmans alltid tänkt i dessa banor. God mat sedan 1924 Förr NU Mariehamns Korvmakeri grundades 1924 av Wilhelm Johannes Dahlman. Korvfabriken låg då i en enkel källar lokal och råvaran kom oftast från byslaktare i närheten. Av många skäl

Läs mer

Att lyckas med kött. Simon Laiti ger tips. Välj rätt kött Stekning Grillning Mariander/glace

Att lyckas med kött. Simon Laiti ger tips. Välj rätt kött Stekning Grillning Mariander/glace Att lyckas med kött Simon Laiti ger tips Välj rätt kött Stekning Grillning Mariander/glace Gör det bästa av ditt kött För att få till en riktigt god kötträtt krävs bra råvaror, men lika viktigt är det

Läs mer

Diskar där det passar dig bäst.

Diskar där det passar dig bäst. Diskar där det passar dig bäst. De nya speedmatic Modular-diskmaskinerna från Siemens. Framtiden flyttar in. Den första inbyggda diskmaskinen som hänger med på alla köksidéer. För det egna drömköket finns

Läs mer

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar Produktpresentation S-serien Ministickugnar S-serien stora små ugnar för ett perfekt bakresultat För att baka gott bröd med hög kvalitet krävs inte bara råvaror eller bake-off produkter av hög kvalitet.

Läs mer

Hem- och konsumentkunskap år 7

Hem- och konsumentkunskap år 7 Hem- och konsumentkunskap år 7 följa ett recept planera och organisera arbetet vid matlagning (bli färdig med måltidens delar i ungefär samma tid) baka med jäst och bakpulver tillaga en måltid (koka och

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

Smarta tillbehör för ugn, grill och bakning

Smarta tillbehör för ugn, grill och bakning Smarta tillbehör för ugn, grill och bakning MINDRE FETT, HÄLSOSAM TILLAGNING! INGENTING FASTNAR LÄTT ATT RENGÖRA 1 Droppskydd FÖR EN RENARE OCH FRÄSCHARE UGN Skyddar ugnsbotten från dropp och spill och

Läs mer

Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten.

Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten. Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten. Det moderna köket är hjärtat i hemmet, platsen där vi alla älskar att

Läs mer

ACTIVE CHILLERS 10/15/28 kg

ACTIVE CHILLERS 10/15/28 kg SORTIMENT Risken för bakterieangrepp ökar ju längre tid det tar att få ner temperaturen i maten från +90 C till +3 C. Experiment gjorda i laboratorium visar att den ökade risken för bakterier kan drastiskt

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR.

EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR. EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR. Gipeco Triss är den enkla vägen till lägre kostnader och högre städkvalitet. När vi lanserade Triss 1992 innebar det en ny era för städarbetet. Med modernt processtänkande

Läs mer

Genom praktisk tillämpning ska undervisningen ge eleverna möjlighet att erfara olika arbetsuppgifter som förekommer inom dagligvaruhandeln.

Genom praktisk tillämpning ska undervisningen ge eleverna möjlighet att erfara olika arbetsuppgifter som förekommer inom dagligvaruhandeln. MAT OCH BUTIK Ämnet mat och butik behandlar hur råvaror och andra produkter inom olika varugrupper i dagligvaruhandeln kan användas, kombineras och tillagas. I ämnet behandlas också grunderna i matlagning

Läs mer

Så här används Cylinda spisar

Så här används Cylinda spisar Så här används Cylinda spisar Modellerna med emaljhäll SE 512 SE 514 Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Läs hela bruksanvisningen

Läs mer

GENERAL DATA VIP TREND ROYAL EN INTERNATIONELL GRUPP EN SPECIELL KVALITÈ UTRUSTNING TILLVERKNING EN NY GENERATION AV YTBELÄGGNING: NT TECHNOLOGY

GENERAL DATA VIP TREND ROYAL EN INTERNATIONELL GRUPP EN SPECIELL KVALITÈ UTRUSTNING TILLVERKNING EN NY GENERATION AV YTBELÄGGNING: NT TECHNOLOGY International head office Finance and Marketing - Luxemburg EN INTERNATIONELL GRUPP VIP DOMOTEC Group är representerad i hela världen, forskning, utval, utveckling, testing och distribution av högkvalitativa

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id II FÖRBÄTTRAD PÅ 8 OLIKA PUNKTER Se sid. 4 HTC 80 id II Finslipad in i minsta detalj. HTC s flaggskepp till stoftavskiljare, HTC 80 id II har fått en grundlig

Läs mer

Välj rätt spis, häll och ugn

Välj rätt spis, häll och ugn Välj rätt spis, häll och ugn 1 Som alternativ till en hel spis kan du välja att köpa häll och ugn separat. Du kan då placera ugnen i en bekväm arbetshöjd. Spishällen kan antingen bestå av enskilda gjutjärnsplattor

Läs mer

hearing systems Fjärrkontroll WatchPilot TM 2 Bruksanvisning

hearing systems Fjärrkontroll WatchPilot TM 2 Bruksanvisning hearing systems Fjärrkontroll WatchPilot TM 2 Bruksanvisning Välkommen till Phonaks digitala kommunikationsvärld! Gratulerar till valet av WatchPilot2. WatchPilot2 är inte bara en bekväm och mycket diskret

Läs mer

Bruksanvisning CombiMaster

Bruksanvisning CombiMaster 2 års RATIONAL garanti Nu får du 2 års garanti och gratis medlemskap i ClubRATIONAL. www.rational-online.com/warranty Bruksanvisning CombiMaster Symbolförklaring Fara! Akut farlig situation som kan leda

Läs mer

Nu kan du få ett gratis medlemskap i Club RATIONAL. www.club-rational.com. Instruktionsbok SelfCooking Center

Nu kan du få ett gratis medlemskap i Club RATIONAL. www.club-rational.com. Instruktionsbok SelfCooking Center Nu kan du få ett gratis medlemskap i Club RATIONAL www.club-rational.com Instruktionsbok SelfCooking Center Teckenförklaring till valbara piktogram Bryningsgrad Storlek på produkten Kärntemperatur/ Innertemperatur

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING KURSPROGRAM 2014 Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar

Läs mer

High Productivity Cooking. ProThermetic stekbord, tippbart, 100L, compoundbotten. High Productivity Cooking

High Productivity Cooking. ProThermetic stekbord, tippbart, 100L, compoundbotten. High Productivity Cooking Produkt # Modell # Namn # SIS # AIA # 100L, compoundbotten 586154 (PFET10ECEO) ProThermetic stekbord, tippbart, 100L, compoundbotten, kroppshöjd 700 mm, fristående, djup 900 mm Kort specifikation Pos.

Läs mer

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING www..se BETONGBORRNING OCH MEJSLING Du har köpt det bästa verktyget, nu kan du köpa det bästa tillbehöret för arbetsuppgiften. FRÅGA EFTER DEWALT BORR OCH

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Den nya generationen mobillyftar.

Den nya generationen mobillyftar. Den nya generationen mobillyftar. LikoTM VikingTM Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Låt behoven styra ditt val. Sedan flera år har vår unika lyftfamilj LikoTM VikingTM satt standarden för

Läs mer

MAT I NATUREN LÄRARHANDLEDNING TEMA: MATEN I VÅRA LIV SYFTE GENOMFÖRANDE CENTRALT INNEHÅLL

MAT I NATUREN LÄRARHANDLEDNING TEMA: MATEN I VÅRA LIV SYFTE GENOMFÖRANDE CENTRALT INNEHÅLL LÄRARHANDLEDNING Ämne: Hem- och konsumentkunskap, Idrott och hälsa, Biologi Årskurs: 4-6 SYFTE Syftet med övningen är att eleverna lär sig mer om att planera proviant för en längre utflykt i skog och natur

Läs mer

Bruksanvisning SelfCooking Center

Bruksanvisning SelfCooking Center Bruksanvisning SelfCooking Center Nu kan du få ett gratis medlemskap i Club RATIONAL Det finns mer information på sidan 78 i bruksanvisningen Kära kund, grattis till ditt nya SelfCooking Center. Med SelfCooking

Läs mer

MATGLÄDJE FÖR ALLA. Lättuggad mat med färdiga timbaler Extra näring med berikning. Findus Special Foods Upplev skillnaden

MATGLÄDJE FÖR ALLA. Lättuggad mat med färdiga timbaler Extra näring med berikning. Findus Special Foods Upplev skillnaden MATGLÄDJE FÖR ALLA Lättuggad mat med färdiga timbaler Extra näring med berikning Findus Special Foods Upplev skillnaden Rätt och näringsriktig kost en rättighet Att få i sig näringsriktig och energirik

Läs mer

r r Vinterkampanj 14.11.01-15.02.28 Eldstäder Bastu

r r Vinterkampanj 14.11.01-15.02.28 Eldstäder Bastu r r r Eldstäder Bastu Vinterkampanj 14.11.01-15.02.28 r r r HIISI 2 Värmeavgivning 24h/33 kwh Bredd 1680 mm 1070 kg Toppansluten, upp el. bak En nypa unik, primitiv magi! Vikt ger riktig värmeavgivning

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar ger utomordentligt goda resultat. Det visar

Läs mer

Att välja rätt stekpanna KONSUMENTINFORMATION OM BELAGLDA STEKPANNOR

Att välja rätt stekpanna KONSUMENTINFORMATION OM BELAGLDA STEKPANNOR Att välja rätt stekpanna KONSUMENTINFORMATION OM BELAGLDA STEKPANNOR ÄR DET VERKLIGEN NÅGON SKILLNAD PÅ STEKPANNORNA? MÅSTE EN STEKPANNA VARA DYR FÖR ATT VARA BRA? ATT HITTA RÄTT I STEKPANNEDJUNGELN De

Läs mer

Den mest flexibla kyl/frysen i världen

Den mest flexibla kyl/frysen i världen ASKO KYL Den mest flexibla kyl/frysen i världen 7 C 6 C 5 C 4 C 3 C 2 C 1 C Hur ofta dörren öppnas Med den nya (adaptiv temperaturreglering) anpassas ditt ASKO-kylskåp till dina vanor och ger optimal temperaturhantering.

Läs mer

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling. Pressmapp Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.com Peter Norrbin Tel. +46 (70) 203 85 50 peter.norrbin@telia.com

Läs mer

Rutiner för livsmedelshantering

Rutiner för livsmedelshantering Rutiner för livsmedelshantering När man säljer mat gäller lite andra regler än när man kokar ihop sin matlåda i hemmet. Dels för att betalande gäster förväntar sig en viss kvalité, samt dels för att ett

Läs mer

Inför provet årskurs 8

Inför provet årskurs 8 Inför provet årskurs 8 Näringsämnena: Protein, kolhydrater, fett, vitaminer, mineraler och vatten Koka potatis: Koktid: 20-30 minuter Använd salt för att få smak och för att vattnet ska koka bättre. Behåll

Läs mer

Handbok Tillagningsexempel Installationsanvisningar ClimaPlus Combi El och Gas. ...skillnaden märks på detaljerna

Handbok Tillagningsexempel Installationsanvisningar ClimaPlus Combi El och Gas. ...skillnaden märks på detaljerna Handbok Tillagningsexempel Installationsanvisningar ClimaPlus Combi El och Gas...skillnaden märks på detaljerna Vår kundservice Vi ger 12 månaders garanti från fakturadatum. Garantin innefattar inte glasskador,

Läs mer

Lathund för styckningsdetaljer. Fläskkött

Lathund för styckningsdetaljer. Fläskkött Lathund för styckningsdetaljer Fläskkött Detaljstyckning av gris med användningsområden Köttet är styckat anatomiskt, det vill säga att detaljerna styckas ut efter de naturliga hinnor som finns runt om

Läs mer

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiden har betydelse Våra måltider har stor betydelse. Det är säkert alla överens om. Näringsriktig mat ger energi och hälsa. God och

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 00 gram räkor Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm pkt glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka fylld av spännande smaker från världens

Läs mer

Dual Control 100 % AGA, UPP TILL HALVA DRIFTSKOSTNADEN

Dual Control 100 % AGA, UPP TILL HALVA DRIFTSKOSTNADEN Dual Control 100 % AGA, UPP TILL HALVA DRIFTSKOSTNADEN Vi presenterar nya AGA Dual Control Finns i 3-ugns- och 5-ugnsmodeller Nya elektriska AGA Dual Control har allt du älskar hos AGAspisen, men med extra

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Altherma värmepump för bergvärme fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola.

100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola. Brygg&Espresso Martin Olsson Blå 100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola. Art.nr 101576 40x100 g 391425 36x110 g 391391 35x115 g 101584

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

hearing systems Fjärrkontroll SoundPilot TM Bruksanvisning

hearing systems Fjärrkontroll SoundPilot TM Bruksanvisning hearing systems Fjärrkontroll SoundPilot TM Bruksanvisning Välkommen till Phonaks digitala kommunikationsvärld! Vi vill gratulera dig till valet av en digital Phonak hörapparat. SoundPilot fjärrkontroll

Läs mer

PatientSafe. Coverage. Information om. FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL

PatientSafe. Coverage. Information om. FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL Information om PatientSafe Begränsad garanti Coverage FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL För säkerhets skull. För din skönhet. För din säkerhet. Försäkra dig om att det bröstimplantat som ska bli en del

Läs mer

Top tips guide. - Din hjälp för att få ut det bästa av din produkt.

Top tips guide. - Din hjälp för att få ut det bästa av din produkt. Top tips guide - Din hjälp för att få ut det bästa av din produkt. HUSHÅLLSMASKINER Kylskåp och frysar Fyll hela frysen den fungerar bäst när den är helt fylld. Överbelasta inte kylen den arbetar bäst

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. Borstlös FEIN PowerDrive motor 1 Nytt från proffset för gipsdragning: FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är specialisten för

Läs mer

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2012. Nyheter!

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2012. Nyheter! MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2012 Nyheter! 2012 år 5 Polarbröd - Polarklämma lax, Vetevikare ost och skinka, Mörkt Kuvertbröd (KRAV), Ljust Kuvertbröd (KRAV), Vörttunnbröd

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id HTC 80 id Det är dags att ta kontroll. Alla företag söker efter sätt att göra sin verksamhet mer lönsam. Men en kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk.

Läs mer

Vimmerby Kommuns Kostenhet. Information kring nya produktionslösningar Uppdaterad med Alt 3. Kostenheten 2013 02 25

Vimmerby Kommuns Kostenhet. Information kring nya produktionslösningar Uppdaterad med Alt 3. Kostenheten 2013 02 25 Vimmerby Kommuns Kostenhet Information kring nya produktionslösningar Uppdaterad med Alt 3 Kostenheten 2013 02 25 1 VARFÖR FÖRÄNDRA? Anledningen är att avlasta Vimarköket den överbelastning som är idag.

Läs mer

Xerox Remote Services. Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar

Xerox Remote Services. Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar Xerox Remote Services Automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Kundfördelar Bekräftelse av registreringen för automatisk påfyllnad av förbrukningsmaterial Uppfyller kundens behov av större effektivitet

Läs mer

Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar

Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar Cerafit Fusion_MNL_R0_SV_140828.indd 1 Kära kund! Du har precis köpt en enastående kvalitetsprodukt, Cerafit Fusion-setet från Emerald Green Edition. Aluminium och

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

Braun Series 7. Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion

Braun Series 7. Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion Braun Series 7 Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion Alternativ: 750cc - med avancerad Cleaning Center, påse och exakt LED-display Produktfördelar - Intelligent

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

Huvdiskmaskin WD-7. www.wexiodisk.com

Huvdiskmaskin WD-7. www.wexiodisk.com Huvdiskmaskin WD-7 www.wexiodisk.com Vår historia att diska rent Wexiödisk startades 1972 De tre grundarna, med erfarenhet från produktion och utveckling av storköksutrustning såg möjligheten att tillhandahålla

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Nästa. Fresh Brew. Animo introducerar den nya Optifresh (BEAN)

Nästa. Fresh Brew. Animo introducerar den nya Optifresh (BEAN) Nästa generation Fresh Brew Animo introducerar den nya Optifresh (BEAN) OptiFresh Next generation OptiFresh från Animo OptiFresh Bean NG OptiFresh Bean NG OptiFresh NG OptiFresh NG Fresh Brew har fått

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010 10 läckra kycklingrecept Grillade kycklingfileér med pestosallad Vänd filéerna i en blandning av citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek filéerna tills de

Läs mer

Produktpresentation. C-serien Stickugnar

Produktpresentation. C-serien Stickugnar Produktpresentation C-serien Stickugnar C-serien. Stor kapacitet på liten yta C-serien är kompakta stickugnar, designade för att passa in i små utrymmen. Ugnen är byggd för en effektiv, jämn bakning och

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Svensk unggris. inspiration & recept

Svensk unggris. inspiration & recept Svensk unggris inspiration & recept Mört och saftigt premiumkött Svensk unggris föds upp i liten skala runtom i Sverige. Det är en ung gris som väljs ut för sina goda egenskaper. Det speciella med den

Läs mer

Wontonknyten med chilidip

Wontonknyten med chilidip Thailändska smaker Thailand B J U D E R PÅ O Ä N D L I G A S M A K VA R I AT I O N E R Thailändsk matlagning bygger på tre viktiga hörnstenar: färska råvaror, balanserade smaker och snabb tillagning. Grönsaker

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

HITTA RÄTT STEKPANNA En lit en guide som leder dig rät t bland gjutjär n och kolstål.

HITTA RÄTT STEKPANNA En lit en guide som leder dig rät t bland gjutjär n och kolstål. HITTA RÄTT STEKPANNA En lit en guide som leder dig rät t bland gjutjär n och kolstål. EMALJERAT GJUTJÄRN GJUTJÄRN Ex. Le creuset och Staub Emaljerat gjutjärn är ett slitstarkt material och kan användas

Läs mer

-ett stort litet aggregat

-ett stort litet aggregat -ett stort litet aggregat - Låg Friktion 1. Proportionellt vinklade matarhjul innebär att när aggregatet är fullt öppet, dvs vid max trädstorlek, har också matarhjulen mest vinkel och bärkraft mot stammen.

Läs mer

Flödesschema, HACCP och faroanalys

Flödesschema, HACCP och faroanalys Flödesschema, HACCP och faroanalys Ändrad 2008-09-30 Syftet med HACCP är att minska hälsoriskerna vid hantering av livsmedel genom att identifiera potentiella faror i verksamheten. De identifierade farorna

Läs mer

Användarhandbok Luftkonditionering Breeze www.trygghandel.se 0771-222030

Användarhandbok Luftkonditionering Breeze www.trygghandel.se 0771-222030 2008-07-08. Sida 1 av 14 Användarhandbok Luftkonditionering Breeze 2008-07-08. Sida 2 av 14 Förord Gratulerar till ditt val av Luftkonditionering Denna manual är generell för fler modeller av luftkonditioneringar,

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TIS, TES, TFS TIS: Tovenco Internal System Intern EC fläkt TES: Tovenco External System Extern EC/AC fläkt TFS: Tovenco Filtering System Recirkulering, kolfilter Tovenco

Läs mer

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG Program för stomplanering och beslagsbeställning www.blum.se Varför ska just du installera DYNALOG? Planering av skåpstommar och mycket mer Tack vare enkel och

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

Bosch-batterier: Optimal startkraft till alla bilar

Bosch-batterier: Optimal startkraft till alla bilar Bosch-batterier: Optimal startkraft till alla bilar Rätt Bosch-batteri till alla bilar S5: Energikällan till bilar i högre prisklasser S4: Massor av energi och kraftig start till alla bilklasser S3: Den

Läs mer

Getinge 46-serien Diskdesinfektorer

Getinge 46-serien Diskdesinfektorer Getinge 46-serien Diskdesinfektorer Välj exakt den kapacitet du behöver. Varken mer eller mindre. Getinges nya diskdesinfektorer i 46-serien är anpassade exakt efter dina behov, oavsett vilken verksamhet

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

Granule Smart. hög kapacitet på liten yta

Granule Smart. hög kapacitet på liten yta Granule Smart hög kapacitet på liten yta 1 ren kraft I ett professionellt kök finns det inte utrymme till att lägga för mycket tid på disken. Med svensktillverkade Granulatgrovdiskmaskiner från GRANULDISK

Läs mer

FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE

FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE FEMSTJÄRNIG MATLAGNING ATT LAGA MAT MED DEMEYERE Varför ska jag välja Demeyere? Rostfria stekpannor Teppanyaki 35,4 x 32,5 cm 53 x 32,5 cm Demeyere tillverkar stek- och kokkärl i rostfritt stål som håller

Läs mer

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP AQUASNAP JUNIOR LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP 30RA/30RH ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP ALLA VIKTIGA KOMPONENTER FINNS REDAN INBYGGDA... Med Aquasnap Junior är vår redan så populära Aquasnap-produktfamilj

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Kompromisslös kompetens för höga krav

Kompromisslös kompetens för höga krav www.format-4-sweden.com Kompromisslös kompetens för höga krav Våra rådgivare hjälper er gärna med planering och sammanställning av er individuella maskin från Format-4. Rådgivning Utbildning Service Vi

Läs mer

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem.

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. E-Control Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. Vår produkt E-Control ska hjälpa människor som känner att de vill minska energiförbrukningen i hemmet. Vi har tänkt att den ska sitta

Läs mer