Ag r NYTT. YD har ordet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ag r NYTT. YD har ordet"

Transkript

1 Ag r NYTT Oktober 1982 YD har ordet Efter en förvånansvärd sommar och ett mindre förvånansvärt val färgar hösten även träden röda. Förhoppningsvis får vi nu bättre fart på hjulen, en ökande export och en större byggnadsverksamhet. Ätskilliga elfirmor runt om i landet har s,tora ekonomiska problem och en svag beliiggning. För vårt vidkomrnande är beläggningen under hösten ganska god och med gem nsamma krafter skall vi lyckas "hålla näsan över vattenytan". Tyska AEG har däremot påtagliga svårigheter. F;tt 40"/" ackordsförslag är lagt men ännu ej av fordringsägarna antaget. Det tyska ägandet i svenska AEG är av mindre betydelse. A/C kan ej påverkas direkt, men vår agentur för AEG-Schiffbau (försiiljning av generatorer och motorer) mås,te omförhandlas. Av stort intresse är Aksell/AEG-affären. Inte heller denna kommer negativt att påverka vårt jobb. Det finns möjligheter till samarbete mellan de olika företagsenheterna och koncernen blir större och starkare. Försäljningen av 49"/" av aktierna i SATT-Electronlu'nd till ASEA har naturligtvis väokt frågor. Detta samgående är betingat av en internati,onell marknadsföring och utveckling. Några övriga delar av koncernen är ej aktuella för försäljning. Ja, så tar vi nya tag inför hösten, som förhoppningsvis skall bli en fin uppföljning av de två första tertialen. Rolf Carlsson Verkstaden Sysselsättningen är fortfarande god och vi har nu levererat elutrustningen för det första av fyra fartyg till Kockum. Vidare har vi levererat ugnen med kringutrustning för torvtorkanläggn. i Bäckefors. Flera intressanta anläggningar med IR -teknik har offererats. Vi har fått order på en eltavla till Fröddns samt pulpeter till Karlskronavarvet. Vi har också fått order på manöverutrustningen till fyra U-båtar samt installation av ytterligare 30 maskiner från UFAB. Navire har återbeställt de paneler som stoppades på grund av konkursen vid Oskarshamns varv. En del mindre order har även influtit, varför vi kan hoppas på full sysselsättning året ut.

2 - INHAB Torvanläggningen i Bäckefors Provdrift av torvanläggningen hos Markunderhåll AB i Bäckefors har nu skell _.-. Vårt åtagande har ökat allt eftersom tiden gått. Det var från början avsikten att vi endast skulle leverera en IR-Torkutrustning. Detta utökades med att vi fick leverera en skruvtransportqr och en extruder som utvecklats tillsammans med ett danskt företag. Extrudern bygger på samma princip som en stor köttkvarn och formar torven till "maskar", pellets. Därefter fick vi också order på en förvärm' ningsutrustning som gör det lättare att rnekaniskt pressa vatten.ut torven. Vi hai levereåt det eielitriska systemet till hela processen, övervakningssystem varje timma liter vatten att förångas och transporteras ut med med TV-monitorer och larmsystem som via personsökare larmar olika ms luft. Luften värmeväxlas för att personer för fel som eventuellt upp' återvinna energi. står. Torvf örädlingsprocessen Hela processen från uppgrävning av torven till'fätdig -pellets hänger sam' man. Totalt tar det endast 30 minuter mellan uppgtävning tills färdig pellets kommer.ut. ' ' l Kort beskrivning av processen: Upptagning av torven sker med en speciell grävtnaskin som har ett marktryck av endast 0,14 kp/cm'. Torven lastas direkt.i en matarficka som fördelar ut torven på'en.transportör - BELT-LINE:-. Sortr utvecklats av Linden Alimak oph Trelleborg. Det är ett gummiband som.kan.svänga och vändas på mycket små ytor och är flyttpar i solfjädersform över mossen. Från transportören går:torven i en ut: iämningsficka som matar ut torve.n på FöRVÄR.MEN:s traqsportmatta. IIär höjs temperaturen på iorven sorn sedan,matas in i PRESSEN som pressat ut fritt vatten. Härifrån matas torven med SKRUV- TRANSPöR'TÖREN tili EXTRU. DERN där den formas till "maskar" med en diameter av 6 mm. och en längd av mm. DrEkt från extruderns utläggare rnatas torv-maskarna in på IR-TORKEN:s transpqrtmatta. Här tillföres IR-värme med olika intensitet (kw/m'?) och torveri avvattnas terrniskt genomförångning; Under hela värmningsförloppet konttolleras temperaturen med radiometrar (tempgraturmätare som mäter torvens temperatur på optisk väg) och signalen från radiometrarna styr energiflödet från IR.värmarna. I torken kommer Ur torven kommer färdig PELLETS som gryn med en diameter av 3,5 mm. och en längd av l0-12 mm. Torven som grävs upp på mossbn är till 90% vatten och den färdiga pelletten innehåller endast 20'/" vatten, Vid full produktion kommer den här anläggningen att producera ton per är under 9 månader. Denna anläggniirg är den enda fullskaleanläggning som i dag kan produ' cera torv förädlad från mosse till pellets. Pelletsen skall användas framför allt som bränsle men även andra intressapta användningsområden finns. Vi har producerat.pellets i Bäckefors och utrustningarna i vårt åtagande har fungerat, myoket bra, Men som,ni för-

3 Ko[ och koks Bank o tutan Vat t 'Kånnknaft 19f :I is 2l 0tJa 101 Kot t0t Vattenkraft Kärnknaft I och koks Eank o tutan 151 t 990 Enenglbalansen ån,l979 och 1990 ent. proposltlon 980/81 :90 står är det en omfattande lina och en del justeri,ngar och samtrimningar återstår innan full produktion kan erhållas. Det har visats mycket stort intresse av anläggningen från både Sverige och andra länder och vi hoppas kunna ta hem ytterligare order på torvförädlingsutrustningar och därmed bibehålla det försprång vi i dag har och samtidigt ge oss sysselsättning med tillverkning och vid.areutveckling. Enligt energipropositionen 1980/81 :90 skall Sverige producera 10'/. av den beräknade energibalansen från torv ooh flis. Från enbart torv upp till 11 TWh per år. EnergiinnehåLllet hos 1m3 eldningsolja I motsvarar c:a 2 ton torvpellets eller c:a 3m' torvpellets. Jag vet att det har varit tufft med leveranstiderna för utrus'tningen till Båi,ckefors, sam,tidigt som det har varit ett hetrt nytt arbetsområde med nya produkter och jag vill faoka alla inblandade som gjort det möjligt att trots korta tiden i stort hålla totala leveranstiden. Anders Nordh INHAB

4 Marinavdelrtngen Under våren och sommanen har vi installerat Uddevallavarvets nybygge nr. 318 "Viking Cape" och nr. 320 "Gronta". Falkenbergs Varv har levererat sitt nybygge nr. 180 M/S "Leckö" där vi gjort el-installationen. Efter semestern har vi "kommit igen" på Kockums och haft elektriker på bostadsplattformen nr. 925 "Safe Holmia". Plattformen skall levereras i början på november från Kockums. Direkt efter leveransen ankrar plattformen upp i Danafjorden utanför Göteborg. Vi kommer då att gå ombord med ett gäng elektriker, som kommer att köra hårt under tre veckor med tillbyggnad av bostads- och verkstadsmodulen. FEAB är vår uppdragsgivare, de har få'tt beställningen från Consafe. Vid Uddevallavarvet har utrustningen börjat på NB 321 och 323. Yärt arbete där kommer att gå nästan parallellt på båda fartygen. Det kommer därför att kräva många elektriker samtidigt under oktober och november. I Falkenberg kommer inte arbetet igång på nybygge nr. l8l, som vi har kontrakt på, förrän i januari-februari Tyvärr lyckades vi inte få el-installationen på ett supplayfartyg, nybygge nr. 183 vid Falkenbergs Varv. Detta fartyg skall levereras under marsapril 1983, således före nybygge nr. 181 som vi skall installera. Personal Elverkstaden har fått tre nya medarbetare. Raymond Arvidsson (38) började den 14 juni. Han är våilkänd hos oss och har tidigare varit anställd , l97i-17 och 19?8-80. Peter Johansson (22), som började den 23 augusti, är också känd inom företaget. Han har varit anställd vid marinavdelningen från maj 1981 till juni Niclas Pettersson (17), som är anställd från 1 september, kommer direkt från skolan. Han avslutade tvåårig el-teleteknisk linje vid östraboskolan i våras. På lagret har två nya anställts. Gunnar Hedqvist (32) började den 13 september och kommer närmast från Elgross AB på Kuröd. Mikael Bäckman (18) tog tag i mopeden den 19 augusti. Han har ett år vid Christers Radio o TV AB bakom sig. Vi vet alla att arbetslösheten * särskilt bland ungdomar - är besvärlig i Uddevalla. Myndigheterna samarbetar med företagen för att kunna ge ungdomarna meningsfull sysselsättning. En form är individuell yrkesintroduktion som avser att ge eleven erfarenheter från arbetslivet och meriter som kan vara värdefulla vid en anställning. Vid A/C har vi tagit emot två ungdomar i detta syfte. Det är Marie Jacobsson till att börja med v,id ritkontoret och Martin Walldn vid lagret, som fram till'iuni månad skall pröva på omställningen från skolan till arbetslivet.

5 Kalmar Flyttningen till Varvsholmen är nu avslutad och samtliga har funnit sig tillrdtla i de nya lokalerna, som ser ut att passa oss bra. Vi har fått några större arbeten såsom plantkyl och personalutrymmen i Trekanten för Värmlands läns hushållningssällskap, ombyggnad av fjorton lägenheter och kontor, samt ombyggga$ av Systembolagets nya lokaler. För Kalmar Fartygsreparationer har vi fått förlängning av en vägverksfärja. Idrott A/C IK lyckades i år samla ihop tillräckligt många spelare till ett fotbollslag som kunde ställa upp hela'korpsäsongen. Serietabellen fick till slut följande utseende: 1. Tullen Dalabergs Frit I Posten '137 4, DalgångenlF A/CIK Nordverk' I0--I MF Adrian 6 1 g Vi var faktiskt bara ett mål från 3:e platsen efter 0-0 mot Dalabergs Fritid i sista matchen. I cupen vann vi första matchen mot BPA med. 2-l och förlorade. sedan efter straffar mot Hålgjuteberget med mittfältsstrategen Svantesson. Vi hoppas på ännu bättre uppslutning och "ett slagkraftigare lag till nästa säsons. Tjugo spänstiga män (varför inga kvinns?) ställde upp i 24-tinunars på cykel den 3 september. Trots busväder på fredagskvällen och natten till lördag hann laget med att cykla 114 varv vilket. är 473 kilometer d v s gott och väl avståndet Uddevalla-Stockholm. Ingen dålig prestation! I snitt cyklade de 38 lagen 110 varv var. I februari väntar 24 timmars på ski dor. A/C IK har hyrt Agnebergsskolans gymnastiksal torsdagar kl för motion. Alla anställda vid AIC år medlemmar i idrottsklubben och välkomna. Man har tänkt sig att börja timmen med. uppvärmningsgymnastik bch sedan syssla med något bollspel :-::- basket inomhusbandy eller fotboll. Det kommer ;att, bero på deltagarna.

6 WI vinter är vi representerade med ett lag i korptennisen och ett lag i bad' minton. Sedan Lars-Erik Ponner efter många framgångsrika år slutat med bordtennisen hdr vi inte lyckats få fullt lag i den grenen, där vi under flera år varit mycket framgångsrika. Är Du intresserad av bordtennis så ta kontakt med Sten Göran Johansson vid landavdelningen. Han arbetar på att vi skall kunna ta upp våra fina traditioner igen. Uddevalla Korpidrottsförbund har planer på att ta upp volleyboll på Programmet. Det finns en ambidion att starta en serietävling redan i höst. Det kommer upp ett meddelande på ansslagstavlorna när"vi får ett positivt besked. Kanske får Du, som är intresserad av volleyboll, chans att tävla redan i höst. Ekonomi " Bokslut för årets två första tertial är nu klart. Verksamheten i sammandrag: TKR 3r/ i8-81 Orderingång Orderstock Fakturering t Rörelseresultat Anställda 263 Dragning i,bildekal.lotteriet' I I Vid dragningen utföll vinsten, en stereokasettradio, till Dan Samuelsson, marinavd. GRATTIS! Glädjande har varit att så många deltagit. Inte mindre än 92 st. dekaler har delats ut. Alla som vill fortsätta köra omkring med A/C-dekalen på bilen under okt.- nov.-dec. kommer att vara rned om en ny dragning vid jul. Priset är ej fastställt ännu, men något fint kommer det att bli. För Er som redan lämnat talong: Slå en signal till växeln, ooh meddela att Ni är med på nytt. För Er som inte varit med förut finns dekaler och talonger i växeln. Påsladden... Prästen var ny i församlingen och skulle förrätta sin första jordfästning. Han närmar sig ett sällskap och frågar försynt den närmast ståelde mannen. - Är Ni närmast sörjande? - Nej. Jag är närmast glad. ffisnu 81414

I NYTT. YD har ordei. Marinavdclningen. Juni 1985

I NYTT. YD har ordei. Marinavdclningen. Juni 1985 I NYTT Juni 1985 YD har ordei Efter en synnerligen lång och kall vinter borde vi ha kvalificerat oss för en riktigt varm och skön sommar. Men hitintills har vi inte fått njuta av någon påtaglig värme.

Läs mer

Ag r NYTT. VD har ordei,t. Juni

Ag r NYTT. VD har ordei,t. Juni Ag r NYTT Juni 1983 VD har ordei,t Våren har varit kall och regnig. Även om dagarna blivit längre har kvällarna varit kyliga. Det fanns en Rolf som sjöng: "Det blir bättre ooh bättre dag för dag" och låt

Läs mer

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 1 Sammanfattning av delårsrapport (koncernen) Andra kvartalet 2014-10-01 till 2014-12-31 (tkr) Nettoomsättningen uppgick till 6 712 Rörelseresultatet

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Äventyrsklubben 14.30 16.00 Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg BrikettEnergi AB Norberg 2004 BrikettEnergis fabrik i Norberg startades 1983 med enbart framställning av briketter.

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Intervju. -------------- Start -------------- Du kommer från Småland, hur kom du in på detta med el- och ångkraft?

Intervju. -------------- Start -------------- Du kommer från Småland, hur kom du in på detta med el- och ångkraft? Intervju Intervju med: Eric Fornander () Intervjuare: Karl-Erik Adolfsson () Datum: 2008-12-03 Eric Fornander, f 1927, arbetade som maskinist i maskinhallen på Ångkraftverket i Västerås under åren 1956-1962.

Läs mer

Ag, NYTTDecember. VD har ordet. Yerkstaden

Ag, NYTTDecember. VD har ordet. Yerkstaden Ag, NYTTDecember 1982 VD har ordet Det är nu exakt ett år sedan första nu'mret av A/C-nytt utgavs. Ambitionen var och är att med denna lilla personalskrift förbättra informationen, gealla möjligheter att

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

Delårsrapport Januari Juni 2014

Delårsrapport Januari Juni 2014 Delårsrapport Januari Juni 2014 SenseAir AB Org. Nr 556475-5519 2 Sammanfattning januari- juni 2014 Nettoomsättningen för SenseAir-koncernen uppgick under första halvåret till 57 117 ksek (55 073kSEK)

Läs mer

22 26 september MARIA KLUBBNYTT. Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden

22 26 september MARIA KLUBBNYTT. Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden 22 26 september MARIA KLUBBNYTT Luka har varit på Skapande och resultatet ser ni på bilden aktiviteter på MFK 22 26 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter SAL 3 SAL 2 Musiken 15.00

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6 Anteckningsunderlag 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Introduktion... 4 Övrigt... 5 Presentationens innehåll... 6 Förutsättningar för en intressant presentation... 8 Presentationens tre delar... 9

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006 2006-05-11 (publ) är landets mest kompletta leverantör av el- och instrumentmontage med en fakturering om cirka 850 miljoner SEK och drygt 700 anställda. Koncernen levererar kvalificerade tekniska lösningar

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS PROCLIENT NEWS I ÅRGÅNG 4 1 NEWS VD har ordet; Sommar, sol och semester! Efter en ovanligt lång vinter kom så äntligen våren och sommaren. Även om det den senaste tiden regnat lite mer än vad jag personligen

Läs mer

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se Julens gåvor 2014 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se BESTÄLL IDAG OCH SLIPP ALL STRESS, VI LEVERERAR FINA GÅVOR TILL RÄTT ADRESS Tro det eller ej, men det har blivit dags att beställa julens gåvor! Här

Läs mer

D E L Å R S R A P P O RT K VA RTA L T R E

D E L Å R S R A P P O RT K VA RTA L T R E Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TRE 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TRE 2018 Juli - sep 2018 (kvartal tre koncern) Nettoomsättningen uppgick till 15 656 tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson För att använda pulsen som en mätare behöver du veta hur snabbt ditt hjärta kan slå maximalt, med andra ord vad du har för maxpuls. Det är viktigt att notera

Läs mer

Delårsrapport 2014-07-01 till 2014-09-30. TiksPac AB (publ) 556856-0063

Delårsrapport 2014-07-01 till 2014-09-30. TiksPac AB (publ) 556856-0063 Delårsrapport 2014-07-01 till 2014-09-30 TiksPac AB (publ) 556856-0063 1 Första kvartalet 2014-07-01 till 2014-09-30 (tkr) Nettoomsättningen uppgick till 4 411 Rörelseresultatet uppgick till 544 Resultat

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Tävlingsinformation 2016

Tävlingsinformation 2016 Tävlingsinformation 2016 Vi hälsar er alla återigen välkomna till Domarcupen 2016, här kommer all information ni kan tänkas behöva under cupen och längst ner finns även en checklista så ni kan kolla att

Läs mer

Stabil prisutveckling för skog

Stabil prisutveckling för skog Pressmeddelande, den 31 januari 2003 Ny statistik från LRF Konsult Skogsbyrån: Stabil prisutveckling för skog Priserna för skogsfastigheter ökade under andra halvåret 2002 jämfört med det första halvåret

Läs mer

Min bok om hållbar utveckling

Min bok om hållbar utveckling Min bok om hållbar utveckling av: Emilia Nordstrand från Jäderforsskola Energianvändning När jag såg filmen så tänkte jag på hur mycket energi vi egentligen använder. Energi är det som gör att te.x. lamporna

Läs mer

Handledning: Future City på Teknikdagarna

Handledning: Future City på Teknikdagarna Handledning: Future City på Teknikdagarna Under den här lektionen på två timmar får eleverna prova på att planera och bygga en framtidsstad utifrån sina egna tankar och idéer. Eleverna sitter cirka 10

Läs mer

Förnybar energi. vilka möjligheter finns för växthus? Mikael Lantz

Förnybar energi. vilka möjligheter finns för växthus? Mikael Lantz Förnybar energi vilka möjligheter finns för växthus? Mikael Lantz Förnybar energi Sol Vind Vatten Biobränsle Solkraft Solvärme 800 1000 kwh/m 2 V-grad 40 80 % 1 000 5 000 kr/m 2 100 kw kräver 500 m 2 under

Läs mer

Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista

Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets landsbygdsföretagare. Namn på nominerad företagare eller grupp av företagare: Ola Petersson ägare till

Läs mer

Ekonomi betyder hushållning. Att hushålla med pengarna på bästa sätt

Ekonomi betyder hushållning. Att hushålla med pengarna på bästa sätt Ekonomi betyder hushållning Att hushålla med pengarna på bästa sätt Familjeekonomi Det är många saker man behöver i en familj, t ex kläder, men hyran höjs! Kanske kommer företaget att dra ner på skiftarbete

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER SAFFRAN Spansk saffran i presentförpackning Saffran Saffran är världens dyraste krydda och är torkade pistiller av saffransblomman och det krävs 200000 pistiller

Läs mer

Delårsrapport första halvåret 2017

Delårsrapport första halvåret 2017 Delårsrapport första halvåret 2017 Periodens nettointäkter 1,1 MSEK (1,1) Periodens rörelseresultat -5,4 MSEK (-5,2) Periodens resultat -4,4 MSEK (-4,5) Orderstocken vid periodens slut ca 75 TSEK Disponibla

Läs mer

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN Det första intrycket det avgörande ögonblicket Alla får inte en andra chans. Nyckeln till lyckade affärer när bostaden säljs är att förmå visa den från sin allra bästa sida. Det

Läs mer

Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB

Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB Bokslutskommuniké för Comfort Window System AB CWS Comfort Window System AB Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2009-09-01 till 2010-08-31 Verksamhetsåret i sammandrag, (föregående år) : 4:e kvartalets

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

För perioden till Rentunder Holding AB

För perioden till Rentunder Holding AB För perioden 2018-01-01 till 2018-12-31 Rentunder Holding AB 556883-7206 Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2018 Bolagets omsättning var 3,3 mkr och resultatet var -5,8 mkr. Omsättning per aktie var

Läs mer

Safe at Sea AB (publ) Org.nr 556713-7947

Safe at Sea AB (publ) Org.nr 556713-7947 Safe at Sea AB (publ) Org.nr 556713-7947 Delårsrapport för perioden september 2011 maj 2012 Jämförelser i rapporten har, om inte annat angetts, skett med motsvarande period år 2010/2011. Safe at Sea AB:s

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

Pressmeddelande

Pressmeddelande Pressmeddelande 2018-08-24 Delårsrapport kvartal 2 2018 Periodens nettoomsättning MSEK 0,0 (0,0) Periodens rörelseresultat MSEK -2,1 (-2,8 ) Periodens Resultat MSEK -2,1 (-2,4 ) Orderstock vid periodens

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

news Ny webbplats lanseras under hösten Nu bygger vi för framtiden Nr

news Ny webbplats lanseras under hösten Nu bygger vi för framtiden Nr Nu bygger vi för framtiden Efter ett över 50 år långt samarbete sedan Trätrappor i Norsjö var med och grundade Skellefteå Snickercentral, SSC, har Trätrappor nu vuxit till den storlek där företaget väljer

Läs mer

MARIA. 26-30 september. MiniNYTT

MARIA. 26-30 september. MiniNYTT MARIA 26-30 september MiniNYTT På onsdag är det BAD FÖR TJEJER! aktiviteter PÅ MMK 26 30 September LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Singstar Bad för tjejer Bakning Film Bakning Frukt

Läs mer

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011 www.svenniscup.se Det är hög klass på allt i Svennis Cup och vi stortrivdes i Torsby. Vi kommer mer än gärna tillbaka. Jonas Malm, tränare AIK:s P95 Glädje, kämpaglöd,

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q2 2013

DELÅRSRAPPORT Q2 2013 DELÅRSRAPPORT Q2 2013 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 22 JULI 2013 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari juni 2013 Januari juni 2013 jämfört med motsvarande

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-11

HLM-Fiber i Lund 2013-12-11 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-11 Hej grannar! Nu börjar det röra på sig. Vi har efter informationsmötet i tisdags redan fått in ett 70-tal beställningar och är på väg mot de 147

Läs mer

Free2move Holding AB

Free2move Holding AB Kvartalsrapport Q1 2012 Free2move Holding AB 556705-0157 Kvartalsrapport Q1 2013 * Nettointäkterna under Q1 ca 3,1 MSEK * Periodens resultat ca 0 MSEK * Orderstocken vid periodens slut ca 4,5 MSEK Nästa

Läs mer

FINEPART SWEDEN AB (PUBL)

FINEPART SWEDEN AB (PUBL) FINEPART SWEDEN AB (PUBL) 556883-1063 DELÅRSRAPPORT 3 DEN 30 NOVEMBER 2016 JULI - SEPTEMBER 2016, KVARTAL 3 Rörelsens intäkter uppgick till 77 tkr(160). Rörelsens kostnader uppgick till -1474 tkr(-1215).

Läs mer

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme är en effektiv och hållbar energilösning som ger dig en enkel och pålitlig vardag. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

HUMANISTISKT KAPITAL. Välgörenhetspanten

HUMANISTISKT KAPITAL. Välgörenhetspanten HUMANISTISKT KAPITAL Välgörenhetspanten OM DET SOCIALA FÖRETAGET HK är ett Socialt Företag som är aktiv i Sundsvall-Timrå. Det startade hösten 2009 och invigdes i Sundsvall Jan. 2010. Vi har en Second

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter?

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? . TJÄNSTEPRODUKTION Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? Gör ni riktiga förkalkyler och kontrolleras utfallet efteråt? Planeras beläggningen så att ni kan utnyttja

Läs mer

Kvartalredogörelse januari-september 2014 Abelco AB (publ)

Kvartalredogörelse januari-september 2014 Abelco AB (publ) Kvartalredogörelse januari-september 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745 Kvartalredogörelse januari-september 2014 Bovallstrand 2014-11-07 Styrelsen och verkställande direktören för bolaget avger härmed

Läs mer

Små och medelstora företag planerar att anställa - och har brett förtroende för den ekonomiska politiken

Små och medelstora företag planerar att anställa - och har brett förtroende för den ekonomiska politiken Ingela Hemming, SEB:s Företagarekonom Måndag den 20 februari 2012 Positiva signaler i 2012 års första Företagarpanel från SEB: Små och medelstora företag planerar att anställa - och har brett förtroende

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER PÅSKKORT Vackra tecknade påskkort Påskkort Vackra påskkort med olika motiv. Påskkorten är förpackade i plastförpackade buntar med 10 kort med olika motiv i varje.

Läs mer

balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex. kan låna pengar eller spara pengar

balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex. kan låna pengar eller spara pengar TUMBA BRUK anlägga börja bygga något anonym som inte talar om sitt namn ark ett blad av papper balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex.

Läs mer

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande 2

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK.

Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK. Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK. Bäste Kund Grattis till ditt val av en ny ScanBox mattransportvagn. Vi är glada över att ni har valt en av våra

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

ÖSK Fotboll P02 Svart

ÖSK Fotboll P02 Svart 2012-11-29 Sidan 1 av 7 Deltagare, föräldrar & barn: Anna Granath, Nils G. Peter Andersson, Martin S. Peter Wennlöf, William W. Cecillia Adbring, Max A. Mattias Georgson, Albin B.G. Dan Malmsten, Lucas

Läs mer

Blixten och hans Vänner kapitel 5

Blixten och hans Vänner kapitel 5 Kapitel 5 I vilket Blixten möter Jaja och Nänä. Det blixtrade till i Idériks gröna huvud. "Jag fick en ny idé", ropade han. "Vi gör om hela museet till en djungel! "Ja", skrek Idérika, "med träd och blommor

Läs mer

Rapport från SGFs Bankonsulent

Rapport från SGFs Bankonsulent Växjö 2014-10-16 Mikael Frisk Till alla Banchefer, klubbar, GDF m.m. I distriktet Småland Gotland Värmland Örebro Hej Alla! Rapport från SGFs Bankonsulent Tänk vad tiden gått fort sedan jag sist hörde

Läs mer

Halvårsrapport för Metacon AB (publ), januari 30 juni 2018

Halvårsrapport för Metacon AB (publ), januari 30 juni 2018 Halvårsrapport för Metacon AB (publ), 556724-1616 1 januari 30 juni 2018 Nettoomsättningen för perioden uppgick till: Moderbolaget 620 tkr (744) Koncernen 1 200 tkr (1 264) Resultat efter finansiella poster

Läs mer

Helsingborg: 2003-06-11

Helsingborg: 2003-06-11 Helsingborg: 2003-06-11 Nedan följer svar på allmänna frågor vi fått in i samband med vårt Nyhetsbrev (nr 11), samt delaårsrapport (Q1), Frågorna har vi fått via email och är ställda av våra aktieägare.

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag.

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag. VD s ord 2011 var ett spännande år, mycket hände och fort gick det! Vi startade året starkt med bra inflöde av affärer och avslutade året med vårt bästa rörelseresultat sedan starten. Vår rekryteringsverksamhet

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

SMÅFÖRETAGEN. vill växa

SMÅFÖRETAGEN. vill växa SMÅFÖRETAGEN vill växa men kan de det? Småföretagens finansieringsvillkor mars 2014 bättre Konjunktur tuffare finansieringsvillkor Tuffare finansieringsvillkor är ett stort tillväxthinder. Åtta av tio

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2017 HERNÖ GIN AB (PUBL.) Org.nr

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2017 HERNÖ GIN AB (PUBL.) Org.nr DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2017 HERNÖ GIN AB (PUBL.) Org.nr. 556866-0657 Vd har ordet LOVORD OCH PRISER har fortsatt att regna över Hernö Gin från världens alla hörn under första halvåret 2017. Allt från

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745

Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745 Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745 MaskinExpo mässan 2014 Stoxa (Stockholm) Bokslutskommuniké 2014 Bovallstrand 2014-02-27 Styrelsen och verkställande direktören för bolaget avger härmed

Läs mer

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport Nyanlända invandrares syn på att leva och bo i Sverige. Invandrarindex november 15 Utdrag ur rapport Invandrarindex 1 (94) 1 Är du. Bas total: 3.1 % 8 6 4 44 56 Kvinna Man Invandrarindex 2 (94) 2 % 7 6

Läs mer

Bästa Q1 i företagets historia

Bästa Q1 i företagets historia Delårsrapport 2013-07-01 till 2013-09-30 TiksPac AB (publ) 556856-0063 Bästa Q1 i företagets historia TiksPac-konceptet gör skillnad och skapar attityder som säger att det inte är okej att skräpa ner!

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Halvårsrapport för tiden 2010-09-01 till 2011-02-28

Halvårsrapport för tiden 2010-09-01 till 2011-02-28 Comfort Window System AB (publ) Org nr 556574-9826 Halvårsrapport för tiden 2010-09-01 till 2011-02-28 Perioden i sammandrag: Rörelsens intäkter uppgick till 0 (0) tkr. Periodens resultat uppgick till

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer

GRANATLOPPET 6/10 2007

GRANATLOPPET 6/10 2007 GRANATLOPPET 6/10 2007 Tänkte berätta lite om det senaste "äventyret". MK Trophy arrangerade åter igen en backtävling på historisk mark nämligen i anrika Dynamitbacken i Uddevalla. Området för starten

Läs mer

SPORTLOVS PROGRAM. LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an. (men i vissa fall även andra åldersgrupper) MÄSTARE

SPORTLOVS PROGRAM. LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an. (men i vissa fall även andra åldersgrupper) MÄSTARE SPORTLOVS PROGRAM Pulkarace Parkour Curling LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an (men i vissa fall även andra åldersgrupper) ACTIC Dans Skridskor Bowling Fotbollsturnering MÄSTARE Skytte Mästartröja Bollspel

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Bli proffs på plantering

Bli proffs på plantering FOTO: MICHAEL ENGMAN PLANTERINGSINTRUKTION Bli proffs på plantering Att plantera är egentligen inte särskilt svårt, men instruktionerna kan ibland vara lite knepiga att förstå sig på. Vad är egentligen

Läs mer

Tyresö Tyresö FF flickor -00 ansöker om projektbidrag för genomförandet av Nordic Invitational Cup 2014

Tyresö Tyresö FF flickor -00 ansöker om projektbidrag för genomförandet av Nordic Invitational Cup 2014 Tyresö 2014-02-06 Tyresö FF flickor -00 ansöker om projektbidrag för genomförandet av Nordic Invitational Cup 2014 Hej! Jag heter Niclas Bång och företräder TFF flickor -00. Vi, fem föräldrar, har tagit

Läs mer

Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010

Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010 Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010 Nyckeltal i koncernen 3 månader 2010 03 31 (2009 03 31) Omsättning 8 953 068 (7 001 366) Rörelseresultat 1 790 525 (492 219) Resultat före skatt 2 085

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

Cykelpump

Cykelpump 01-030-010-000 en som ett attraktivt inslag i gatumiljön Som ett led i att göra det mera attraktivt att cykla har den här cykelpumpen tagits fram. Design som följer det övriga cykelsortimentet. Elegant

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 26, 1 mars 2011 Alla bilder där inte annat anges: Lars Lindskog

Nyheter från Radiomuseet Nr 26, 1 mars 2011 Alla bilder där inte annat anges: Lars Lindskog Nyheter från Radiomuseet Nr 26, 1 mars 2011 Alla bilder där inte annat anges: Lars Lindskog Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer