Utlåtande efter Utställning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utlåtande efter Utställning"

Transkript

1 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Sara Gustavsson /rev Planhandläggare DNR: Utlåtande efter Utställning Tillhörande detaljplan för: Strängnäs 2:3 del av, Sidöparken, Strängnäs, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden beslutade enligt 15 att sända ut detaljplan för utställning enligt normalt planförfarande, PBL (1987:10) kap Utställningstiden var mellan och Planförslaget har varit utställt på biblioteket i Strängnäs och på Medborgarkontoret i Strängnäs kommunhus samt på Strängnäs kommuns hemsida. Annons med information om utställningen infördes i Strängnäs tidning Detaljplanehandlingarna alternativt endast underrättelse sändes ut enligt sändlista (till länsstyrelsen, kommuner som berörs av förslaget, kända sakägare, känd organisation enl PBL 5 kap 25 och andra som har ett väsentligt intresse av förslaget). Under utställningsperioden inkom åtta skrivelse angående detaljplanen. Sex av åtta skrivelse innehöll erinringar/synpunkter. Två av de sex inkomna skrivelserna med erinringar kan inte anses tillgodosedda i utställningsförslaget för förnyad utställning. En skrivelse kan anses vara delvis tillgodosedd. Till detaljplanen tillhör även en miljökonsekvensbeskrivning (MKB). Enligt Miljöbalken (1998:808) kap 6 14 ska det beredas tillfälle för berörda myndigheter, kommuner och medborgare att yttra sig. Handlingen ställdes ut för utställning under samma period som övriga detaljplanehandlingar. Under utställningsperioden inkom en skrivelser. Skrivelsen innehöll erinringar/synpunkter som inte har tillgodosetts då synpunkterna syftar till att området inte ska exploateras och att arbetet med detaljplanen för området borde avbrytas.

2 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 2(12) Efter utställning av detaljplanen har förvaltningen fört en diskussion men Länsstyrelsen Sörmland angående upphävande av strandskydd vilket har resulterat i en s.k. förnyad utställning. Vid utställningstidens slut hade följande skrivelser inkommit: Inkomna synpunkter Datum Synpunkt Detaljplan/MKB Synpunkt tillgodosedd Detaljplan/MKB Statliga myndigheter och kommuner Länsstyrelsen Nej/- - Statens geotekniska institut (SGI) Ja/- Ja/- Övriga myndigheter, företag, sammanslutningar och enskilda Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Ja/- Ja/- Vattenfall Eldistribution AB Nej/- - Boende Eskilstunavägen / Ja/Ja Nej/Nej Mariefredspartiet Ja/- Delvis/- Privatperson Ja/- Ja/-

3 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 3(12) SYNPUNKTER KOMMENTARER Statliga myndigheter och kommuner Statens geotekniska institut Statens geotekniska institut, SGI, lämnade ett yttrande , dnr som ovan, över samrådshandling daterad Sammanfattningsvis fann vi då: "... att de geotekniska förhållandena är sådan att de inte bör utgöra hinder för plangenomförande ". Men vi noterade att "... det kan finnas risk för översvämning av delar av parkområdet. Jordartsförhållanden är sådana alt det kan finnas risk för erosion vilket bör värderas." Underlag o Planbeskrivning tillhörande detaljplan för: Strängnäs 2:3 del av "Sidöparken" Strängnäs, Strängnäs kommun. Dnr: 2009:60 daterad o Genomförandebeskrivning Dnr: 2009:60 daterad o Plankarta daterad o Samrådsredogörelse Dnr: 2009:60 daterad o MKB för detaljplan Strängnäs 2:3 del av, Sidöparken, Strängnäs kommun. Utställningshandling, daterad SGI:s synpunkter I planbeskrivningen har risken för erosion tydliggjorts men det framgår inte om det kan medföra framtida konsekvenser eller långsiktiga effekter på det berörda parkområde där människor kommer att vistas frekvent. Om det behövs åtgärder eller restriktioner så ska dessa säkerställas i planen. I och med att intentionerna för parkområdet närmast vattnet är att det ska förbli en naturstrand anser förvaltningen att erosion och översvämningar av strandområdet inte kan medföra framtida konsekvenser eller långsiktiga effekter i den grad att det behövs åtgärder eller restriktioner i detaljplanen. Detta med anledning av att en naturstrand binder samman marksiktet bättre än en öppen strand och anses därmed klara erosion och översvämningar bättre än en öppen strand. Om behov av förebyggande åtgärder uppstår anser förvaltningen att det kan hanteras inom nuvarande bestämmelser på parkmark. Ett förtydligande om erosion och förebyggande åtgärder har gjorts i planbeskrivningen.

4 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 4(12) Övriga myndigheter, företag, sammanslutningar och enskilda Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Planen syftar till att möjliggöra bostadsbebyggelse i form av flerbostadshus, parhus och fristående småhus (villor), med konceptet hus i park. Förslaget möjliggör 5 nya flerbostadshus vilket omfattar cirka 80 lägenheter samt 13 bostäder i parhus och fristående småhus. Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet vill framföra följande synpunkter: Detaljplanen föreslår en ny lokalgata som ska ansluta till Regementsgatan i planområdets södra del. Av planbeskrivningen att döma kommer den nya lokalgatan anläggas på motsatt sida av korsningen mellan Skogsvägen och Regementsgatan, precis i närheten av busshållplatsen Skogsvägen. Myndigheten föreslår därför att den busshållplats som ligger närmast Sidöparken flyttas cirka 50 meter mot centrum för att möjliggöra en säker på- och avstigning för kollektivtrafikens resenärer. Hela Regementsgatan, från centrum ut till campus (gamla P-10), planeras att byggas om inom en snar framtid. I samband med detta är det lämpligt att se över busshållsplatsers placering samt att tillgänglighetsanpassa dessa. Synpunkterna vidarebefordras till ansvarig förvaltning för ombyggnation av Regementsgatan. När Norra staden är fullt utbyggt uppskattas trafikmängden på Regementsgatan att öka från 3400 fordon ÅDT till 8900 fordon. För att minska den ökade biltrafiken ska området, enligt detaljplanen, möjliggöra resor med kollektivtrafiken. Befintliga busshållplatser längs med Regementsgatan uppfyller inte kraven på tillgänglighet. I samband med utvecklingen av planområdet föreslår därför myndigheten att hållplatserna på Regementsgatan tillgänglighetsanpassas för att öka förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att resa med kollektivtrafiken. Exempel på tillgänglighetsanpassade åtgärder är taktila plattor, höjd kantsten, ledstråk och kontrastmarkering. Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet vill även i framtiden bistås med information kring områdets utveckling för att säkerställa en tillfredställande kollektivtrafik. Noterat.

5 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 5(12) Boende på Eskilstunavägen Erinringar på miljökonsekvensbeskrivning. Strängnäs behöver inte förtätas. Det finns mark bort mot Härad. Regementsgatan har villabebyggelse. Sidöparken är en slänt med hög nivå upp till gatan. Höghus förstör utsikten mot Mälaren Parhus för 2 eller 4 familjer? Lokalgatan leder ingenstans. Ingen service eller affärer finns i området. De boende kommer att känna sig instängda, det är för liten yta. Förstör inte den naturmark, som finns och behövs för närboende. Promenadvägen utmed vattnet behövs, för oss som bor i centrum. Norra staden en ny stadsdel satsa på en ny förort. Erinringar på detaljplan. Satsa på Norra staden en ny stadsdel ett lyft för Strängnäs. Bakom campus mot Härad. Småhus från SMÅA. Radhus för hyresrätt och bostadsrätt. Fristående villor, nya förutsättningar där man vill bo. Service, dagis och lekpark. Affär och kommunikationer. OBS! Låt Sidöparken vara ett naturreservat. Flytta skjutbanan till Arsenalen. Medborgarförslag, 20 mars 2014 Sidöparken borde vara ett naturreservat, en bit mark som blev över, en slänt med hög nivåskillnad. Promenadväg från Milostaben fram till Visholmen. Sjöviken var också en gång ett promenadstråk med orörd natur. Boende i höghusen behöver också ett grönområde. Det finns en stig där många går ner till centrum. Förstör inte den vilda naturen med fula fyrkantiga lådor. Var rädd om naturen. I den fördjupade översiktsplanen för Strängnäs-Härad, antagen av KF , beskrivs en översiktlig utbyggnadsstrategi som bland annat säger att staden ska byggas inifrån, där restmark och befintlig infrastruktur nyttjas. I samma dokument är Sidöparken utpekat som planerat bostadsområde och tillsammans med Milostaben blir det länken mellan Norra staden och befintliga Strängnäs stad. I och med utvecklingen av Sidöparken följer Samhällsbyggnadskontoret den utvecklingsstrategi som är politiskt förankrad. I och med utbyggnaden av den nya stadsdelen Norra staden kommer service att finns inom ett rimligt avstånd för de boende i Sidöparken. Planerad lokalgatan leder in till kvarteret och är till för boende och besökande i området. Bilister med andra målpunkter ska nyttja Regementsgatan. Befintligt promenadstråk kommer att finnas kvar och vara allmänt tillgängligt även efter exploatering av området. Inför detaljplanarbetet gjordes en naturinventering av Milostaben och Sidöparken. Syftet med inventeringen var att klassificera områdets biotoper och känsligheten för exploateringen. Inventeringen visar att Sidöparken inte innehar några högre naturvärden och att det inte hittades några värdefulla arter eller individer. Området innehar därmed inte några högre naturvärden av nationellt intresse som krävs för att området ska få det nationella skydd som ett naturreservat medför.

6 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 6(12) Mariefredspartiet 1) Plangränsen mot DP samråd för Milostaben överensstämmer inte med denna plan. 2) Mariefredspartiet vidhåller att det skall finnas en tilläggsbestämmelse om tomtplatsmarkering i form av häck, staket eller mur gällande mot strandområdet och de tre parkstråken ner mot stranden inkl det som går från Regementsgatan. Liknande yttrande har f ö NHS gjort i sitt samrådsyttrande. Anledningen är det mycket korta avståndet mellan kvartersmarken och den allmänna platsmarken. Den som vistas på allmän plats skall kunna utnyttja även den korta grönremsan mot kvartersmarken, t ex låta hunden nosa. Utan staket kommer det att kännas besvärande för allmänheten i de fall fastighetsägarna gör trädgårdsanläggning ända ut till fastighetsgränsen. Det är också vanligt att fastighetsägare olovligen tar i anspråk delar av allmän platsmark för privat nyttjande och undantränger allmänheten. En markering är inte kostsam. Sådana bör också ligga i fastighetsägarnas eget intresse. 3) De tre parkstråken ner mot stranden bör kompletteras med gångstigar för att inbjuda allmänheten att gå där. 4) Lokalgatans anslutning mot Milostabsområdet slutar i parkområdet, där det i norra delen anges "parkväg". Lokalgatan bör förlängas till plangränsen mot Milostaben och dess anslutning där visas. Beteckningen och beskrivningen "Tillfart till intilliggande fastighet och genomfart för sophämtningsfordon ska anordnas" kan då tas bort. Vilken trafik som skall tillåtas behöver inte regleras i DP-bestämmelserna. Det kan finnas goda skäl att tillåta även annan motorfordonstrafik i gångfart. 5) Parallellt med lokalgatan är inritad gångväg på kvartersmark. Det är inkonsekvent att körvägen har kommunen som huvudman medan gångvägen har enskilt huvudmannaskap. Det komplicerar också underhåll och snöröjning. Gångvägen och området däromkring bör därför överföras till allmän platsmark. 1) Planområdets gräns har utökats för att kunna möjliggöra mark för tekniska installationer i området. Detta med anledning av att planens intentioner ska vara möjliga att genomföra oberoende av detaljplanen Mässen 2 m fl Milostaben utgång. Ändringen av plangränsen för Sidöparken innebär att plangränsen för detaljplan Mässen 2 m fl Milostaben kommer att ändras inför utställning. 2) En detaljplan ska inte vara mer detaljerad än vad som behövs. Föreslagen reglering står inte i proportion till regleringens utfall. Planen hindrar inte att kommande fastighetsägare uppför en gränsmarkerig i form av häck eller staket. Eventuell överträdelse som kommer till kommunens kännedom kommer att hanteras som ett tillsynsärende. 3) Två av parkstråken är markerade som gångstråk, genom egenskapsgräns och egenskapsbestämmelsen, gc-väg. Det tredje stråket, i östra delarna av detaljplanen, närmast befintlig bebyggelse, är tänkt som en skyddszon av vegetation mellan befintlig och tillkommande bebyggelse. 4) Planerad lokalgata är tilltänkt till de boende i Sidöparken och ev Soldathemmet och till de som har ärenden till området. Regementsgatan går parallellt med planerad gata och ska användas av övriga bilister med andra målpunkter. Det kan vara möjligt att öppna planerad lokalgata för genomfart. Frågan hanteras i angränsande detaljplan Mässen 2 m.fl. Milostaben där gatan kommer att gå igenom ett rekreationsområde.

7 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 7(12) 6) Enskild eller av samfällighetsförening ägd mark kan stängas av för allmänheten. Det kan därför inte förutsättas att den lekplats som anges kommer att få utnyttjas av andra än delägarna i gemensamhetsanläggningen eller dess inbjudna. Den allmänna platsmarken måste därför dimensioneras för att allmänhetens behov av rörelseutrymme tillgodoses. För att lekområdet skall kunna utnyttjas av alla inom området måste samtliga fastigheter som bildas vara delägare i den mark som den ligger på. Planen reglerar inte ägarformerna men det kan antas att flerbostadshusen kommer att ha andra ägare än de friliggande husen. Lantmäterimyndigheten beslutar vilka fastigheter som skall ingå i en gemensamhetsanläggning. Kommunen kan dock i en plan reglera hur en fastighetsdelning skall göras och vilka fastigheter som skall delta i en gemensamhetsanläggning (PBL 4: 18). Det kan finnas skäl att göra det här för att förebygga konflikter inom området. 7) Det prickade stråket mellan "parkering" och Regementsgatan bör överföras till allmän platsmark (parkstråk) och förses med gångstig. Detta kommer vara en naturlig nedgång från Regementsgatan till det parkstråk som leder från lokalgatan ner till stranden. 8) Under "Utseende (ny bebyggelse)" anges att "tak skall utföras med mörkgrå falsad slätplåt, papp eller vegetationstak. "Vi föreslår i stället följande skrivning: "Tak skall vara mörkgrå alternativt vara vegetationstak. Utan hinder av dessa bestämmelser får dock solceller, solfångare eller motsvarande anläggas." 9) I bestämmelserna anges att inom användningsområdena PARK kvarstår strandskydd men att vissa åtgärder får utföras utan ansökan om dispens. Strandskydd regleras i Miljöbalken. Där strandskydd gäller så krävs det beslut om dispens för vissa åtgärder. En planbestämmelse med innebörden att strandskydd kvarstår men att det inte krävs dispens är motsägelsefull och saknar troligen laglig verkan. Vi föreslår att texten om vad som är möjligt att göra utan dispens utgår. Alternativt kan strandskyddet upphävas även för strand- och vattenområdet och vilka åtgärder Ställningstagande om genomfart och dess lämplighet hanteras i intilliggande plan inför utställning. 5) Inom planerat område för lokalgata finns utrymme för en allmän gångväg på kommunal mark. Intentionerna illustreras med en sektion i planbeskrivningen. Planerad gångväg innanför planerad kantstensparkering bidrar till att gatan gestaltas på ett bra sätt och även till att det finns plats för avstigning vid parkering. Allmän gångväg är redan tillgodosett i planen genom att planerat utrymme för lokalgata inrymmer detta. Det är angränsande fastighetsägare till trottoar eller gångbaneutrymmen som ansvarar för renhållning av dessa utrymmen. 6) Gemensamhetsanläggning för lek skapas då det är svårt att veta hur framtida fastighetsindelning av planerade flerbostadshus kommer att bli. En lekplats kräver underhåll för att inte bli en farlig plats för lekande barn. Under senare år har flera lekplatser i kommunen avvecklats pga bristande säkerhet. I dagens läge går säkra lekplatser före antalet. Det som går att utläsa när man frågar barn så är det inte konkreta lekplatser som efterfrågas utan grönytor där man kan vistas och göra något tillsammans. Genom att utforma planerat parkområdet nedan för Soldathemmet i detaljplanen Mässen 2 m fl, på ett bra sätt kan detta bli möjligt. I och med utvecklingen av Norra staden kommer det bli möjligt att utveckla andra platser i området för lek och vistelse. 7) Bestämmelsen GCM-VÄG 1 och egenskapsbestämmelsen trapp har infogats i plankartan för att göra det

8 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 8(12) som får göras förtydligas. Det sistnämnda alternativet förenklar. Kommentarer till planbeskrivningen Markanvändning för skola/förskola finns inte i planområdet, ej heller i planförslaget för den angränsande Milostaben. Däremot finns sådan inritad i DP Eldsund (f d P 10). Dessa avser befintliga regementsbyggnader, de närmaste ca 400 m från Sidöparkens mitt. Är dessa lokaler lämpliga för förskoleverksamhet? Kommentarer till samrådsredogörelsen Länsstyrelsen anger i sitt samrådsyttrande om strandskydd och rekreation "Kommunen bör överväga om parkområdet är tillräckligt brett för att även fortsättningsvis fylla detta syfte". Som framgår av vårt samrådsyttrande har Mariefredspartiet samma uppfattning. Vi kan dock inte se att vårt önskemål om bredare parkmark vid stranden tillgodosetts i utställningsförslaget. Planförfattarens kommentar till Handikappkretsen HSO om byggnation nära stranden referat av Länsstyrelsens bedömning är inte korrekt. Planförfattaren skriver också i samma kommentar att "Strängnäs Stad har en tradition att bygga längs med vattnet". Vi menar at byggnationen i Strängnäs inte skiljer sig så mycket från andra mälarstäder. Byggnation vid vatten har gjorts för kommunikationer och för andra vattenberoende verksamheter. Bostäder och andra byggnader har i allmänhet förlagts till bättre byggmark med bättre klimat - högre upp. Statens geotekniska Institut anger att riskerna för erosion och översvämningar bör säkerställas i planen. Planförfattaren kommenterar med att "Risk för erosion har tydliggjorts i planbeskrivningen". Några särskilda bestämmelser med anledning av denna risk saknas dock i planbestämmelserna. Behövs inte detta? Övergripande kommentarer Hög exploatering i ett attraktiv strandområde som möjlig att tillskapa en trappgränd som inbjuder fotgängaren att ta sig från Regementsgatan ner till vattnet och parkområdet. Trappgränden blir därmed en förlängning av utpekad gångväg som ansluter till planerad lokagata i planens nordvästra delar. 8) Det är av stor vikt att området gestaltas väl med tanke på att planområdet ingår i riksintresse för kulturmiljövården. Vid framtagande av gestaltningsprogrammet kom förvaltningen fram till att falsad slätplåt, papp eller vegetation var de takmaterial som var bäst lämpade för området. Ett förtydligande har skett och utöver tillåtna takmaterial får solceller uppföras. 9) Bestämmelsen gällande upphävande av strandskydd har setts över och ändrats. Strandskyddet upphävs för planerad gång- och cykelväg på parkmark. Strandskyddet upphävs även i vattenområdet där vattnet får överbyggas med mindre bryggor för allmänt nyttjande samt på angränsande på parkmark för att kunna anlägga bryggfästen. Lämplig mark för förskola finns i närområdet och olika förslag är uppe för diskussion i den operativa planeringsgruppen och den strategiska planeringsgruppen. I dessa grupper lyfts de kommunala behoven vad gäller olika former av lokaler för bland annat utbildningssyfte samt boende för sociala behov, för att sedan samordnas med kommunens fysiska planering. Länsstyrelsen har ej lämnat något yttrande under utställningstiden vilket

9 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 9(12) detta kräver stor omsorg så att inte området utvecklas till ett gated community som hindrar allmänhetens passage mellan Regementsgatan och stranden. Det måste därför vara tydligt att de tre passagerna genom området är avsedda för allmänheten med tydlig avgränsning mot kvartersmark. Vi menar att det är olyckligt om Sidöparken exploateras före Milostaben. I allmänhetens ögon kommer det att uppfattas som rovdrift på oexploaterad strandmark. Det är inte hållbar utveckling. Det kommer också försämra attraktiviteten för Sidöparken som bostadsområde. l samrådsyttranden anges en av de som avlämnat yttrande endast som "privatperson". Samma angivelsesätt har använts i yttrandena till ÖP samråd. Vi förstår att det är av PUL-skäl. Anonymiseringen undertrycker dock väsentlig information: vilken relation den yttrande har till planen. För att inte bryta mot PUL föreslår vi att de som avger yttranden får välja om de vill vara anonyma i samrådsredogörelsen eller accepterar att stå med sitt namn. Vi tror att de allra flesta inte vill vara anonyma, utan tvärt om, ser det som en förminskning av sitt yttrandes värde om de inte får stå med sitt namn. Kommunen kan därför när planer går ut för samråd eller granskning på hemsidan ange t ex: "Kommunen publicerar samrådsyttrandena i en samrådsredogörelse på hemsidan. För sådan publicering tillämpas Personuppgiftslagen (PUL). Det är därför bra om den som är privatperson och skickar in ett yttrande anger om namnet får anges i samrådsredogörelsen eller inte. " medför att kommunens bedömning av Länsstyrelsens samrådsyttrande kvarstår. Angående skrivelsen att "Strängnäs Stad har en tradition att bygga längs med vattnet", är skrivelsen baserad på information från den fördjupade översiktsplanen, Strängnäs stad - Härad, antagen av KF Vad gäller risker vid erosion och översvämningar vänligen se kommentar till SIG. I den fördjupade översiktsplanen för Strängnäs-Härad, antagen av KF , beskrivs en översiktlig utbyggnadsstrategi som bland annat säger att staden ska byggas inifrån, där restmark och befintlig infrastruktur nyttjas. I samma dokument är Sidöparken utpekat som planerat bostadsområde och tillsammans med Milostaben blir det länken mellan Norra staden och befintliga Strängnäs stad. I och med utvecklingen av Sidöparken följer Samhällsbyggnadskontoret den utvecklingsstrategi som är politiskt förankrad. Förvaltningens handläggning påverkas inte av på vilket sätt en privatperson benämns, dvs. vid namn eller som privatperson X.

10 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 10(12) Privatperson 2 Vi såg planerna för Sidöparken och vill föreslå att lägga till en liten trappa: Förläng gångvägen från sjön hela vägen upp till Regementsgatan. Se rosa markeringen på kartan. Nu slutar gångvägen i en vändplan, vi tänker oss att gångvägen/gränden kan leda vidare från vändplanen upp till Regementsgatan med en smal trappa. Planen säger u, n1 där vi tänker oss trappan, som vi förstår planen har inget särskilt planerats in just här annat än kanske ledningar under mark. Planbestämmelsen n1 verkar ju också öppen för just gångvägar som hård yta. Vi tycker också det är viktigt att trappan blir allmän. 2 argument/anledningar för trappgränden: - Ståendes på Regementsgatan ser vi att planens nedre gångväg kommer att bilda ett perspektiv mot sjön (rama in en vy mot sjön). Vi tycker det vore bra och vackert om man kan ta sig ner mot sjön längs med denna vy. Annars blir det ju att man ser den inbjudande sjö-utsikten men måste gå omvägar för att komma dit. - Det vore fint om det nya området bygger vidare på Strängnäs karaktär med många små gångvägar och gränder som gör stan så trevlig att promenera runt i. Trappgränden är en bra idé som vi kommer att ta med oss. Från Regementsgatan kan flanören som sagt se ner till vattnet och det skapas en visuell inbjudan som borde kompletteras med en möjlighet att ta sig ner till parkområdet och vattnet utan att flanören ska behöva gå en omväg. Trappgränden kommer att bli allmän genom bestämmelsen GCM VÄG 1 och egenskapsbestämmelsen trapp. Tankarna beskrivas i planbeskrivningen genom text och bild.

11 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 11(12) Trappgränd, från Norra strandvägen upp mot Kvarnen. En modern trappgränd som halvvägs byter riktning för att klara höjdskillnaden (kanske nödvändigt i Sidöparken?). Liten viloplats med en bänk halvvägs upp för en av trappgränderna mot kvarnen. Det vore fint med en sådan plats längs trappgränden i Sidöparken också; solig och med utsikt mot sjön.

12 Utlåtande ANTAGANDEHANDLING 12(12) FÖRÄNDRINGAR, DETALJPLAN Inkommande synpunkter har resulterat i följande ändringar i detaljplanen. Ändringar i detaljplanen Följande ändringar har skett i detaljplanen efter inkomna synpunkter: Ett förtydligande om erosion och förebyggande åtgärder har skett i planbeskrivningen under rubriken Risk för skred/höga vattenstånd. Infoga planbestämmelsen GCM-VÄG 1 och egenskapsbestämmelsen trapp i västra delarna av planen, mellan Regementsgatan och planerad lokalgata. Detta möjliggör uppförandet av en trappgränd från Regementsgatan och knyter an till det planerade gångstråket ner till strandpromenaden och parkområdet. Bestämmelsen gällande upphävande av strandskydd har setts över och ändrats. Strandskyddet upphävs för gång- och cykelväg som går genom parkområdet samt de släpp som ansluter till planerad lokalgata i området. Strandskyddet upphävs även i vattenområde där vattnet får överbyggas med mindre bryggor för allmänt nyttjande. I anslutning till dessa områden upphävs även strandskyddet för en del av angränsande parkmark för att möjliggöra anläggande av bryggfästen. Ett förtydligande angående takmaterial har skett. Utöver tillåtna takmaterial får även solceller uppföras. FÖRÄNDRINGAR, MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING I och med ändringar av planbestämmelsen för upphävande av strandskydd har mindre textredigeringar gjorts i miljökonsekvensbeskrivningen. Revideringarna förändrar inte miljökonsekvensbeskrivningens ställningstagande och helhetsbedömning. Gunilla Östling Planchef Sara Gustavsson Planhandläggare

Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande

Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande 1/3 PBN 161 Dnr PBN/2009:60-214 Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande Beslut beslutar att 1. den sista meningen i planbestämmelsen Vattenområden, WB1, Bryggor avsedda för båt får ej

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse Granskningshandling Detaljplan för Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun Samrådsredogörelse Plan- och byggenheten i Karlsborg dec 2013 Karlsborgs kommun, Byggnadsnämnden, Storgatan 16, 546

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö STRÄNGNÄS KOMMUN Samhällsbyggnadskontoret Plan- och byggenheten ANTAGANDEHANDLING 1 (4) Marie Jonsson planingenjör HANDLING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Utlåtande efter granskning

Utlåtande efter granskning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) 2016-11-16 SBN/2015:4159 Anders Jonsson Planhandläggare Utlåtande efter granskning Tillhörande ändring av detaljplan för: Del av Strängnäs 3:1, Fårhusområdet

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Antagandehandlingar x Beskrivning

Antagandehandlingar x Beskrivning 0 UPPLYSNINGAR PARKERING normer, "Trafikplan med parkeringsplan", som antogs av Antagandehandlingar x Beskrivning x beskrivning x x Illustrationskarta x Beslutsdatum Antagande 2012-03-27 Lagakraftvinnande

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Johanna Vinterhav Planhandläggare Särskilt utlåtande Tillhörande detaljplan för: Ekhovsgärdet 6 m.fl., Ekhovstorg, Mariefred, Strängnäs kommun Plan- och

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Å-P08/33 Ädp Å3. Tillägg till PLANBESTÄMMELSER. Gränsbeteckning Gräns för område där tillägg till planbestämmelser ska gälla

Å-P08/33 Ädp Å3. Tillägg till PLANBESTÄMMELSER. Gränsbeteckning Gräns för område där tillägg till planbestämmelser ska gälla Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande byggnadsplan för Åkers styckebruk 1:1 m fl i Strängnäs kommun, Å3, gäller jämsides. Gränsbeteckning Gräns

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Utlåtande efter granskning

Utlåtande efter granskning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Anna Nilsson 2014-11-04 DNR:2007:587-214 Arkitekt Utlåtande efter granskning Tillhörande detaljplan för: Stora Sundby 4:3, del av Stora Sundby gård Strängnäs

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Tidigare ställningstagande

Tidigare ställningstagande 2(5) Tidigare ställningstagande Översiktsplan I översiktsplan 1990 redovisas aktuellt område som planerat bostadsområde. Motiv anges här för att pröva ekologiskt byggande. För Kullön har en fördjupad översiktsplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för KVARNEN, Töcksfors ANTAGANDEHANDLING. Årjängs kommun Värmlands län. Normalt planförfarande HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för KVARNEN, Töcksfors ANTAGANDEHANDLING. Årjängs kommun Värmlands län. Normalt planförfarande HANDLINGAR ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för KVARNEN, Töcksfors Årjängs kommun Värmlands län PLANBESKRIVNING Normalt planförfarande Upprättad i juni 2006. HANDLINGAR Antagandehandlingar: -Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Tillägg till Planbeskrivning 2012-08-27. Ändring av detaljplan för Magra, Bostäder vid Furulundsvägen. Dnr 2012.108/211 Antagandehandling

Tillägg till Planbeskrivning 2012-08-27. Ändring av detaljplan för Magra, Bostäder vid Furulundsvägen. Dnr 2012.108/211 Antagandehandling Handläggare: Job van Eldijk, tfn 010 615 33 17 Dnr 2012.108/211 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Magra, Bostäder vid Furulundsvägen Tillägg till Planbeskrivning 2012-08-27 1 1. Inledning Syfte

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta

Läs mer

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Samt upphävande av del av Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda Samrådshandling 2 (7) Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr MBN/2012-0691 DETALJPLAN FÖR PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Granskningshandlingarna har varit tillgängliga för granskning under tiden 2015-03-26 2015-04-22. Handlingarna

Läs mer

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Kommunstyrelsen 2010-03-15 70 164 Plan- och tillväxtutskottet 2010-02-15 18 35 Dnr 10.91-214 marskf12 Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Bilagor: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Storängstorp - kv Jätten m fl förnyat och utvidgat uppdrag att upprätta detaljplan

Storängstorp - kv Jätten m fl förnyat och utvidgat uppdrag att upprätta detaljplan Tjänsteskrivelse 2011-11-29 Handläggare: Samhällsbyggnadsnämnden Storängstorp - kv Jätten m fl förnyat och utvidgat uppdrag att upprätta detaljplan Sammanfattning Storängstorp är en del av stadsdelen Storängen

Läs mer

Del av ABISKO ÖSTRA, Del av Abisko 1:22

Del av ABISKO ÖSTRA, Del av Abisko 1:22 Ändring med tillägg av detaljplan för del av Abisko Östra, Abisko 1:22, laga kraft 1995-01-13 Del av ABISKO ÖSTRA, Miljö- och byggnämnden Upprättad i november 2008 ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (6) ANTAGANDEHANDLING 2012-10-29 Dnr MSN 2010/96 214 Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 313, Svetshallen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

UPPHÄVDA PLANBESTÄMMELSER

UPPHÄVDA PLANBESTÄMMELSER Tillägg till PLANBESTÄMMELSER X=6582800 Y=1578600 Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande detaljplan för Toresunds-Sundby 1:1, del av, Sundby Strand 4, Stallarholmen, STA-P08/1,

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan Sicklaön 13:1 m.fl. Marinstaden i Svindersviken, Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till detaljplan Sicklaön 13:1 m.fl. Marinstaden i Svindersviken, Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Dnr MSN 2011/87-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till detaljplan Sicklaön 13:1 m.fl. Marinstaden i Svindersviken, Sicklaön, Nacka kommun Enkelt planförfarande

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer