ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (1) Plats och tid Kommunkontoret, Hällefors, kl Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och tid Lilian Stenqvist och Riitta Löfström, Christina Johansson ers. Riitta Löfström som justerare betr. 124 Kommunsekreterarens rum måndag Paragrafer Sekreterare... Gunnel Rundqvist Ordförande... Peter Carlsson Justerande Lilian Stenqvist Riitta Löfström Christina Johansson , ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunförvaltningen Underskrift...

2 Kommunstyrelsen (2) Beslutande: Peter Carlsson (S), ordförande Birger Antonsson (s), ers. Pentti Supponen, ej 124 Anna-Lena Woll (s), ers. Birger Antonsson 124 Lilian Stenqvist (S) Ritha Sörling (S) Sture Beckman (S) t.o.m. kl 15.50, 135 Anna-Lena Woll (S), ers. Sture Beckman fr.o.m. 136 Susanne Grundström (S), ers. Monica Eriksson Lars-Göran Zetterlund (C) Christina Johansson (M) Göran Strömqvist (M) Riitta Löfström (HOB), ej 124 Sören Hillbom (M), ers. Riitta Löfström 124 Örjan Fredriksson (V) Övriga deltagande: Samuel Eriksson (V), gruppledare Anna-Lena Woll (S), ej tjänstg. ers och Laila Palm (S), ej tjänstg. ers. Sören Hillbom (M), ej tjänstg. ers och Anna Eriksson (C), ej tjänstg. ers. Lena Sahrblom, kommunchef Gunnel Rundqvist, kanslichef Ann-Britt Pettersson, assistent Dessutom var förvaltningscheferna Kenth Adamsson och Elisabeth Solberg, personalchef Ann Karlsson och ekonom Per Andreasson närvarande klockan

3 Kommunstyrelsen (3) 113 Information om personalläget juli 2009, dnr 4.09/020 Kommunförvaltningens personalenhet har tagit fram personalstatistik t.o.m. juli månad Statistiken över sjukfrånvaron per juni 2009 visar att antalet frånvarodagar var 901. Det kan jämföras med att antalet frånvarodagar i december 2008 var 890. Alla rapporterade sjukdagar inklusive sjukersättning gällande all personal var i juni och i december Andelen av de tillsvidareanställda som inte har någon sjukfrånvaro är 89,80 % i juni 2009 och den totala sjukfrånvaron i % av arbetstiden (avser månadsavlönade) är 4,60 % i juni Statistiken visar att antalet tillsvidareanställda, årsarbetare är 548 i januari 2009 och 549 i juli. Omsorgsförvaltningen har minskat antalet årsarbetare med 2 och kommunförvaltningen har minskat antalet årsarbetare med en. Bildningsförvaltningens årsarbetare är 194 i januari och 198 i juli. Antalet vilande tjänster, årsarbetare, är 6 på omsorgsförvaltningen, ingen på bildningsförvaltningen och en på kommunförvaltningen. Vikarier anställda på månadslön, årsarbetare, var i januari 28 och i juli 26. Bildningsförvaltningen hade 10 vikarier, årsarbetare, i januari i år och har 8 i juli, omsorgsförvaltningen hade 15 i januari och 13 i juli. Kommunförvaltningen hade 3 vikarier i januari och 6 i juli. Årsarbetare anställda på månadslön, t.ex. projektanställda och resursförstärkning m.m. var 24 i januari och är 3 i juli. Årsarbetare tillsvidare och vikarier med månadslön (exkl. timavlönade, projektanställda m.m.) var 576 i januari och 575 i juli.

4 Kommunstyrelsen (4) Den timavlönade personalen har arbetat totalt timmar i januari 2009 och timmar i juni. Omräknat till heltider motsvarar detta 27 i januari och 50 i juni. Andelen deltidsanställda i procent av alla månadsavlönade var 31,7 % i januari 2009 och 33,0 % i juli. Totala antalet årsarbetare var 627 i januari 2009 och 610 i juni. Här är samtliga vikariat och timavlönade medräknade, men inte vilande anställningar. Bildningsnämnden har ökat från 215 årsarbetare i januari 2009 till 219 i juni. Kommunförvaltningen och omsorgsförvaltningen har minskat med 12 respektive 9 mellan januari och juni. Personalchef Ann Karlsson redogör för personalstatistiken. Kommunstyrelsen diskuterar den personalstatistik som presenteras. Den är mycket detaljerad och ibland svår att analysera. Ledamöterna i kommunstyrelsen är intresserade av att veta hur personalkostnaderna förändras och också enkelt kunna läsa ut hur antalet tjänster varierar. Föreslås att kommunförvaltningen tar fram ett förslag på hur personalläget kan redovisas för att ge större tydlighet. Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunförvaltningen får i uppdrag att utveckla rapporten om personalläget för att åstadkomma större tydlighet. 2 Härmed läggs informationen till handlingarna.

5 Kommunstyrelsen (5) Kommunfullmäktige för kännedom 114 Revisionsplan 2009 för Hällefors kommun, dnr 96.09/007 KPMG har sammanställt en revisionsplan som innehåller revisionsplaneringen för Revisorernas åligganden följer av kommunallag, aktiebolagslag, revisionsreglemente och god revisionssed i kommunal verksamhet. Revisionen syftar till att ge kommunfullmäktige underlag till ansvarsprövning av nämnder, beredningar, styrelser och enskilda förtroendevalda. För att kunna ge detta underlag granskar revisorerna årligen all verksamhet som bedrivs inom nämnders och styrelsers verksamhetsområden. Revisorerna granskar även kommunens samlade verksamhet i förvaltning och företag ur ett övergripande ägar-/styrningsperspektiv. Det samlade resultatet redovisas i revisionsberättelsen. I revisionsplanen för 2009 finns följande fördjupningsprojekt upptagna som man kommer att prioritera: - Bildningsnämndens ekonomiska kontroll - Kommunstyrelsens uppdrag som facknämnd - Intern kontroll gällande utnyttjandet av kommunens fordon inom kommunen Revisorerna har också tagit fram andra angelägna fördjupningsprojekt som dock inte prioriteras nu. Bland dem kan nämnas: - Styrning av kommunens finansfrågor - Nämndernas ansvar för IT-säkerhet

6 Kommunstyrelsen (6) - Lönerutiner (ev. gällande personliga assistenter) - Ändamålsenlighet i fastighetsförvaltning och fastighetsunderhåll - Rektorsrollen, pedagogiskt och administrativt ansvar - Rutiner för LASS-ersättning - Styrning och ledning av LSS verksamheten Då revisorerna kontinuerligt under året följer och analyserar kommunens ekonomi och verksamhet kan omprioriteringar under pågående revisionsår göras. Kommunstyrelsens beslut - Härmed läggs informationen om revisionsplanen 2009 till handlingarna.

7 Kommunstyrelsen (7) Kommunfullmäktige för kännedom 115 Information om revisionsrapport om bildningsnämndens ekonomiska kontroll, dnr 95.09/007 Revisorerna i Hällefors kommun har genomfört en granskning avseende bildningsnämndens ekonomiska kontroll under år Granskningen ingår i revisionsplanen för år Revisorerna har biträtts av konsulter från KPMG. Revisorerna anser att den bristande kontroll som nämnden haft på ekonomin under 2008 beror på ett antal olika faktorer: - Budgeten för år 2008 var underbalanserad då samtliga kända kostnader, t ex vikariekostnader, inte fanns budgeterade. - Beslut har fattats om utökningar där det antingen inte gjorts realistiska bedömningar av hur det ska finansieras alternativt har det inte funnits några förslag till finansiering. - Ett generellt sparuppdrag har lagts ut på samtliga verksamheter. Då det ej är preciserat hur besparingarna ska ske är det dock svårt att följa om verksamheterna klarat sparuppdraget. Granskningen visar också att utökningar gjorts i verksamheten som inte rapporterats skriftligt till nämnden. Trots detta har de ekonomiska prognoser som lämnats från förvaltningen under hela året visat på att nämnden skulle klara kostnaderna inom 2008 års ram. Revisorernas bedömning är att en väsentlig förbättring måste ske av bildningsnämndens styrning och kontroll av ekonomin. Nämnden måste ställa krav på tydliga och realistiska beräkningar och redovisningar av kostnader, t.ex. vid beslut om förändringar i verksamheten. Det finns inget utrymme för att fatta beslut om utökningar i verksamheten där det inte finns tydligt preciserat hur dessa ska finansieras.

8 Kommunstyrelsen (8) Revisorerna önskar svar från bildningsnämnden senast på vilka åtgärder man har för avsikt att vidta för att stärka styrning och kontroll av nämndens ekonomi. Rapporten sänds till kommunstyrelsen för information och till kommunfullmäktige för kännedom.

9 Kommunstyrelsen (9) Kommunfullmäktige för kännedom 116 Revisionsplan 2009 för Bergslagens Kommunalteknik, dnr 90.09/301 Revisorerna har efter sina bedömningar av risk och väsentlighet lagt fast sin revisionsplan för år 2009 avseende Bergslagens Kommunalteknik (BKT). Revisionsplanen kan ses som revisorernas verksamhetsplan och den ger uttryck för de prioriteringar revisorerna gör av sina insatser. Ändringar kan komma att ske under året utifrån aktuella händelser i förbundet som föranleder revisorerna att närmare fördjupa sig i olika verksamheter. En rad preliminära fördjupningsområden har diskuterats inför fastställandet av planen för 2009, bl.a.: - Direktionens roll och ansvar, förutsättningar för styrning och ledning. - Momshanteringen inom förbundet. - Underhåll av VA-verksamhet samt gator och vägar. - IT-säkerhet - Offentlighet och sekretess Det man utifrån analys, bedömningar och resurser har beslutat att i första hand prioritera är - Granskning av intern kontroll i lönehanteringen. Utöver detta avser revisorerna att träffa direktionen för att få ökad kunskap om hur direktionen arbetar för att utveckla sin styrning, ledning och kontroll. Revisionsplanen sänds till kommunstyrelsen för information och till kommunfullmäktige för kännedom.

10 Kommunstyrelsen (10) 117 Bergslagens Räddningstjänsts tertialrapport 1, delårsrapport 2009, dnr /170 Bergslagens Räddningstjänst (BRT) har sammanställt en tertialrapport per april Resultatet är plus tkr och prognosen för 2009 är plus 422 tkr. Under tertial 2 och 3 finns kostnader som gör att det positiva resultat som finns per kan komma att reduceras till bokslutet för Direktionen för Bergslagens Räddningstjänst har antagit redovisad tertialrapport för första tertialet 2009 på sammanträde , 19. Rapporten överlämnas till medlemskommunerna för information.

11 Kommunstyrelsen (11) 118 Ekonomisk rapport augusti 2009, dnr 3.09/042 Kommunförvaltningens ekonomienhet har sammanställt en ekonomisk rapport per augusti Helårsprognosen för hela kommunen för år 2009 visar på ett underskott på 4,5 miljoner kronor. Skillnaden mot antagen budget är därmed 5,5 miljoner kronor. Omsorgsnämndens prognos visar på en negativ avvikelse mot budget på 3,9 miljoner kronor och bildningsnämnden en negativ avvikelse på 5,4 miljoner kronor. Kommunförvaltningen visar på ett underskott på 0,4 miljoner kronor och finansförvaltningen ett underskott på 0,7 miljoner kronor. Målet för 2009 är att klara balanskravet, men efter augusti månads prognos ser det inte möjligt ut. Totalt beräknas ett underskott på 4,5 miljoner kronor som innebär att det egna kapitalet försämras med motsvarande belopp. Under året beräknar kommunen ha omställningskostnader på totalt 1,9 miljoner kronor. Likviditeten var vid årsskiftet 15,8 miljoner kronor och den 19 augusti uppgick den till 10,3 miljoner kronor. Minskningen beror på att den avgiftsbestämda ålderspensionen betalats ut. Kommunens lånestock per 30 augusti uppgår till 112,8 miljoner kronor. Under perioden har 17,5 miljoner kronor omsatts. Totalt för 2009 kommer nyupplåning troligen att ske p.g.a. investeringar i samband med Skola Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Christina Johansson (M) och Örjan Fredriksson (V) att återrapportering ska ske till ekonomiberedningen. Göran Strömqvist (M) yrkar att brister i uppföljning och utvärdering av tidigare fattade beslut ska åtgärdas.

12 Kommunstyrelsen (12) Ordföranden föreslår att återrapporteringen ska göras till ekonomiberedningen och kommunstyrelsen Ordföranden ställer proposition på yrkandena vilka bifalles. Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunstyrelsen förväntar att förvaltningarna intensivt arbetar för att minimera förväntat underskott på 4,5 miljoner kronor. 2 Återrapportering ska ske till ekonomiberedningen och till kommunstyrelsen Förvaltningarna ska åtgärda brister i uppföljning och utvärdering avseende tidigare fattade beslut. 4 Med ovanstående beslut läggs den ekonomiska rapporten per augusti 2009 till handlingarna.

13 Kommunstyrelsen (13) Kommunfullmäktige 119 Hällefors kommuns åtgärdsplan med anledning av resultatet 2008, dnr /042 Ekonomienheten har sammanställt en åtgärdsplan för Hällefors kommun på grund av resultatet för Planen omfattar åren Underskottet för år 2008 var på totalt tkr. Den planerade årseffekten av åtgärderna är 584 tkr år 2009, tkr år 2010 och 440 tkr år Planen ska överlämnas till kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Åtgärdsplanen med anledning av 2008 års resultat godkännes.

14 Kommunstyrelsen (14) Kommunfullmäktige 120 Skriftliga redovisningar med anledning av beslut avseende ansvarsfrihet, dnr 93.09/007 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 55, att ansvarsfrihet skulle beviljas under förutsättning att kommunstyrelsen, omsorgsnämnden och f.d. kommunstyrelsens ordförande Pentti Supponen skulle inkomma med skriftliga redogörelser varför uppföljning, analyser och styrning inte fungerat samt varför f.d. kommunchefens avtalspension ansågs nödvändig att teckna och varför det skedde på ett felaktigt sätt enligt revisorernas kritik. När ovanstående beslut fattats gick kommunfullmäktige vidare och beslutade bevilja ansvarsfrihet för kommunstyrelsen och samtliga nämnder samt alla förtroendevalda. Skriftliga redovisningar har inkommit från kommunstyrelsen, Pentti Supponen och omsorgsnämnden och överlämnas härmed till kommunfullmäktige. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden att inkomna skriftliga redovisningar godkänns och överlämnas till kommunfullmäktige. Ordföranden ställer proposition på yrkandet vilket godkänns. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Inkomna skriftliga redovisningar godkänns.

15 Kommunstyrelsen (15) Kommunfullmäktige 121 Förlängning av giltighetstid för tillfällig delegationsplan, dnr 13.09/002 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 8, att anta en tillfällig delegationsplan att gälla Planen var en övergångslösning i avvaktan på att en ny kommunchef skulle tillträda. Ytterligare tid för genomgång av en ny plan är önskvärd, varför giltighetstiden för den tillfälliga delegationsplanen behöver förlängas. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Nuvarande delegationsplan ska gälla t.o.m

16 Kommunstyrelsen (16) Kommunfullmäktige 122 Firmatecknare m.m. för Hällefors kommun, dnr 9.09/002 Kommunfullmäktige utsåg senast på sammanträde , 7, personer att teckna kommunens namn i olika sammanhang. Lena Sahrblom tillträder tjänsten som kommunchef fr.o.m och ekonomichef Jessica Jansson återkommer i tjänst efter sin föräldraledighet. Detta föranleder att förteckningen över firmatecknare m.m. ändras. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Följande personer utses att teckna Hällefors kommuns namn i nedanstående fall: A/ Uttag av medel från bank och andra penninginrättningar, gäller även samtliga donationsfonder Kommunstyrelsens ordförande Peter Carlsson, kommunchef Lena Sahrblom, ekonomichef Jessica Jansson, assistenterna Ingrid Eklund och Marjo Mäkinen, två i förening. B/ Utkvittering av till kommunen ställda handlingar m.m. Inköpssamordnare Michael Friman, vaktmästare Erika Heisner och telefonist/handläggare Birgitta Berggren, samtliga var för sig. C/ Rätt till tecknande av kommunens postgiro, bankgiro och bankkonto Kommunchef Lena Sahrblom, ekonomichef Jessica Jansson och assistenterna Ingrid Eklund och Marjo Mäkinen, två i förening. D/ Pantförskrivning avseende av Hällefors kommun utlämnade lån Kommunchef Lena Sahrblom och ekonomichef Jessica Jansson, var för sig.

17 Kommunstyrelsen (17) E/ Köpe- och försäljningshandlingar, leasingavtal o.dyl. vid samordnad upphandling av t.ex. kopiatorer, faxar m.m. Inköpssamordnare Michael Friman och vaktmästare Erika Heisner, var för sig. F/ Köpe- och försäljningshandlingar, avtal o.dyl. avseende datorer IT-chef Lars Örtlund och handläggare Eva Bäcklund, var för sig. G/ Köpe- och försäljningshandlingar, avtal o.dyl. inom livsmedelsområdet Centralkökets chef Ulrika Sjökvist och inköpssamordnare Michael Friman, var för sig. H/ Rätt att teckna kommunens borgen Kommunstyrelsens ordförande Peter Carlsson och kommunchef Lena Sahrblom, tillsammans eller var för sig. Vid deras frånvaro ersätter kommunstyrelsens vice ordförande Ritha Sörling och ekonomichef Jessica Jansson. I/ Firmatecknare Kommunstyrelsens ordförande Peter Carlsson och kommunchef Lena Sahrblom, tillsammans eller var för sig. Vid deras frånvaro ersätter kommunstyrelsens vice ordförande Ritha Sörling och ekonomichef Jessica Jansson.

18 Kommunstyrelsen (18) 123 Arkivbeskrivning för Hällefors kommuns arkiv, dnr /004 Enligt Arkivlagen 6 ska kommunen upprätta en arkivbeskrivning. Däri ska ges information om vilka slag av handlingar som kan finnas i myndighetens arkiv och hur arkivet är uppbyggt. Kommunfullmäktige antog , 56, ett arkivreglemente för Hällefors kommun. Även i reglementet ( 5) finns angivet att myndigheten ska redovisa sitt arkiv i en översiktlig arkivbeskrivning. Kommunstyrelsen är kommunens arkivmyndighet. Arkivbeskrivningen har till syfte att underlätta för allmänheten att ta del av allmänna handlingar. Den ska sammanfatta hur myndighetens arkiv är organiserat samt vilka uppgifter och handlingar man kan finna hos myndigheten. Den arkivbeskrivning som varit gällande tills nu antogs av kommunstyrelsen , 113. Den har nu uppdaterats. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet upptäcks en uppgift som behöver ändras, varför kommunförvaltningen får i uppgift att utföra ändringen. Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunförvaltningen får i uppdrag att utföra en smärre ändring i arkivbeskrivningen. 2 Arkivbeskrivning för Hällefors kommuns arkiv antas.

19 Kommunstyrelsen (19) 124 Yttrande över Riitta Löfströms, Åke Wennerströms och Kim Mattsons överklagande och begäran om laglighetsprövning enligt kommunallagen avseende ärendet Årsredovisning och revisionsberättelse för Hällefors Bostads AB, dnr 59.09/322 Riitta Löfström samt Åke Wennerström och Kim Mattson har i separata skrivelser till Länsrätten överklagat beslutet avseende Årsredovisning och revisionsberättelse för Hällefors Bostads AB. De anger som skäl för överklagandet att kommunstyrelsens ledamot Birger Antonsson varit jävig när han medverkat i beslutsfattandet i kommunstyrelsen, eftersom han även är ledamot i styrelsen för bostadsbolaget. Löfström, Wennerström och Mattson yrkar att beslutet rivs upp med hänvisning till Antonssons jäv. Länsrätten ska i detta ärende göra en laglighetsprövning enligt kommunallagen (KL) kap.10:8. Man tar t.ex. ställning till om beslutet inte har tillkommit i laga ordning eller om det strider mot lag eller annan författning ( 8). Enligt 10 i samma kapitel kan vid Länsrättens prövning av överklagandet inte beaktas andra omständigheter än sådana som klaganden har hänvisat till före klagotidens utgång. I förslaget till yttrande till Länsrätten hänvisas till de paragrafer i kommunallagen som är tillämpliga i detta fall, nämligen 6 kap. 27 och 6 kap. 25. Normalt föreligger inte jäv vid dubbla engagemang i kommunstyrelse och bolagsstyrelse där kommuner äger alla aktier. Däri inbegrips dock inte att bevilja ansvarsfrihet för sig själv, vilket lagen behandlar i 25. Övriga beslut som ingår i detta ärende kan inte anses vara berörda när det gäller jävsfrågan utan endast den del som handlar om Birger Antonssons egen ansvarsfrihet. Övriga beslut kan därför inte anses stå i strid mot reglerna i KL 10 kap. 8.

20 Kommunstyrelsen (20) I yttrandet föreslås också att även när det gäller frågan om ansvarsfrihet för Antonsson kunna bortse från jäv, eftersom frågan om opartiskhet här kan anses sakna betydelse (KL 6:26). Ärendets utgång kan inte väntas medföra synnerlig nytta eller skada för honom själv. Således anses i yttrandet att beslutet i sin helhet inte strider mot reglerna i KL 10:8. Kommunstyrelsen föreslås därför godkänna upprättat förslag till yttrande. Kommunen har beviljats anstånd med yttrandet till På kommunstyrelsens sammanträde anmäler Birger Antonsson (S) och Riitta Löfström (HOB) att de inte ämnar delta i kommunstyrelsens beslut i detta ärende på grund av jäv. Christina Johansson (M) yrkar avslag på förslaget samt meddelar att hon inkommer med en särskild skrivelse. Lars-Göran Zetterlund (C) och Örjan Fredriksson (V) bifaller Christina Johanssons yrkande. Ordföranden ställer bifall mot avslag och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla förslaget att godkänna upprättat yttrande till Länsrätten. Kommunstyrelsens beslut - Kommunförvaltningens förslag till yttrande över Riitta Löfströms, Åke Wennerströms och Kim Mattsons överklagande godkänns. Christina Johansson, Göran Strömqvist och Sören Hillbom, samtliga (M), Lars-Göran Zetterlund (C) samt Örjan Fredriksson (V) reserverar sig mot beslutet till förmån för Christina Johanssons m.fl:s yrkande. Christina Johansson (M) inkommer med en skriftlig motivering till reservationen. Bilaga

21 Kommunstyrelsen (21) Kommunfullmäktige 125 Reglemente för valnämnden i Hällefors kommun, dnr /110 Enligt Vallagen (2005:837) ska det i varje kommun finnas en valnämnd. Valnämnden är lokal valmyndighet med ansvar i kommunen för frågor om val. Valnämnden består av fem ledamöter och fem ersättare och nämndens ordförande är Siv Sander (S). Ann-Britt Pettersson på kanslienheten är nämndens sekreterare och sköter administrationen och är nämnden behjälplig med det praktiska kring valen. Ett förslag till reglemente för valnämnden har upprättats, vilket tidigare har saknats. Reglementet beskriver valnämndens uppgifter, ansvarsområde och arbetsformer. Vidare finns med hur sammanträden ska hållas, justering av protokoll, undertecknande av handlingar m.m. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Upprättat förslag till reglemente för valnämnden fastställes.

22 Kommunstyrelsen (22) 126 Namngivning av väg i Hällefors, dnr /311 Hällefors kommun har blivit kontaktad av företaget Bygg och Järn i Hällefors angående att vägen till bygghandeln saknar namn. I dag finns en anslutningsväg till Bygg och Järn och den går söder ifrån Sikforsvägen vid järnvägsövergången med stickspåret till virkesterminalen. Avsaknaden av namn på vägen gör det svårt för såväl kunder som leverantörer att hitta till bygghandeln. Vid en genomgång av detaljplanen för området framkommer inget förslag till vägnamn. Bygg och Järn föreslår själva namnet Byggvägen. Detta namn finns inte i Hällefors tätort och inte heller i Grythyttan. Namnet ansluter också till verksamheten. Vägen ansluter inte till annan verksamhet eller fastighet. Kommunstyrelsens beslut - Vägen från Sikforsvägen in mot Bygg och Järn ges namnet Byggvägen.

23 Kommunstyrelsen (23) 127 Revisionsrapport över årsredovisningen 2008, dnr 94.09/007 Kommunens revisorer har med bistånd av KPMG granskat kommunens årsredovisning för år De har gjort bedömningen att årsredovisningen och koncernredovisningen, i allt väsentligt, ger en rättvisande bild av kommunens och koncernens finansiella resultat och ekonomiska ställning samt har upprättats enligt kommunal redovisningslag och god redovisningssed. Kommunens resultat 2008 är 19,5 Mkr, vilket är 20,5 Mkr sämre än budget. Orsaken är främst verksamhetens nettokostnadsökningar i förhållande till budget. När 12,1 Mkr av karaktären synnerliga skäl avräknas, återstår -7,4 Mkr. Kommunen uppfyller inte kommunallagens krav på balans för år 2008 och klarar att uppnå tre av nio finansiella målsättningar samt två av fyra verksamhetsmässiga mål för Revisorerna understryker att kommunens mycket besvärliga ekonomiska situation innebär att samtliga verksamheter måste klara sina tilldelade budgetramar samt genast vidta åtgärder i de fall det finns indikationer på budgetöverskridanden. De anser också att kommunstyrelsen måste, inom ramen för sin uppsiktsplikt, med stor uppmärksamhet följa nämndernas arbete och vara mycket tydlig med att det inte finns något utrymme för budgetöverskridanden. Revisorernas uppfattning är att Hällefors kommun inte har uppnått god ekonomisk hushållning år 2008.

24 Kommunstyrelsen (24) Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Christina Johansson (M) och ordföranden en ändring i beslutsförslaget så att revisionsrapporten ska beaktas och beredas i ekonomiberedningen för att återrapporteras i kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens beslut - De synpunkter som revisorerna framfört i revisionsrapporten avseende kommunens årsredovisning för 2008 ska beaktas och beredas i ekonomiberedningen för att återrapporteras i kommunstyrelsen.

25 Kommunstyrelsen (25) Kommunfullmäktige för kännedom 128 Revisorernas granskning av den interna kontrollen avseende kommunens fordon, dnr 71.09/007 Revisorerna har med bistånd av KPMG genomfört en granskning av den interna kontrollen gällande kommunens fordon. Det övergripande syftet med granskningen har varit att bedöma hur arbetet med den interna kontrollen fungerar beträffande kommunens fordon inom kommunstyrelsen och nämnderna. Revisorernas bedömning är att det finns brister i den interna kontrollen avseende kommunens fordon. Granskningsresultatet pekar också på behov av förbättringar av den interna kontrollen inom främst bildningsnämnden, men även inom kommunstyrelsen och omsorgsnämnden. Kommunen saknar ett kommunövergripande styrdokument som reglerar fordon och dess användning och revisorerna rekommenderar kommunstyrelsen att upprätta bestämmelser för användning av fordon, en fordonspolicy, som fastställes av kommunfullmäktige. Revisorerna efterlyser också en enhetlig mall för körjournaler för att användas i kommunens samtliga verksamheter och att man säkerställer en korrekt hantering av betalkort och koder. Revisorerna vill ha kommunstyrelsens och nämndernas kommentarer till granskningen senast Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunförvaltningen får i uppdrag att upprätta en kommunövergripande fordonspolicy.

26 Kommunstyrelsen (26) 2 Gällande Regler för användande av kommunförvaltningens leasingbilar ska uppdateras och kompletteras med regler för förande av körjournal samt att ta fram en gemensam mall för körjournal.

27 Kommunstyrelsen (27) 129 Årsredovisning och revisionsberättelse 2008 för AB Måltidsupplevelser i Grythyttan, dnr 60.09/107 AB Måltidsupplevelser i Grythyttans årsredovisning för 2008 föreligger. Årets resultat blev en förlust på kronor. Den balanserade vinsten på kronor och årets förlust, tillsammans en förlust på kronor, föreslås i förvaltningsberättelsen överföras i ny räkning. Revisor Torbjörn Evaldsson, Grant Thornton, har granskat årsredovisningen och bokföringen samt styrelsens och verkställande direktörens förvaltning för räkenskapsåret Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Revisorn tillstyrker att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen, behandlar förlusten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Under kommunstyrelsens sammanträde diskuteras ärendet och Christina Johansson (M) meddelar att hon inkommer med ett särskilt yttrande till protokollet. Susanne Grundström (S) yrkar bifall till kommunförvaltningens förslag. Ordföranden ställer proposition på förslaget, vilket bifalles. Kommunstyrelsens beslut 1 Årsredovisning för 2008 för AB Måltidsupplevelser i Grythyttan godkänns.

28 Kommunstyrelsen (28) 2 Resultat- och balansräkning för 2008 fastställs. 3 Resultatet disponeras i enlighet med förslaget i förvaltningsberättelsen. 4 Styrelsen och verkställande direktören beviljas ansvarsfrihet för den tid årsredovisningen omfattar. 5 Ovanstående beslut ska gälla som ombudsinstruktion vid årsstämma i AB Måltidsupplevelser i Grythyttan. Christina Johansson (M) inkommer med ett särskilt yttrande till protokollet. Bilaga

29 Kommunstyrelsen (29) Kommunfullmäktige 130 Ändring av bolagsordning för AB Måltidsupplevelser i Grythyttan samt val av styrelseledamot, dnr /107 Förslag föreligger att ändra antalet styrelseledamöter i AB Måltidsupplevelser i Grythyttan. Med anledning därav ska 9 i gällande bolagsordning för AB Måltidsupplevelser ändras. Styrelsen kan i dag bestå av lägst sex och högst femton ledamöter vilket föreslås ändras till lägst två och högst femton ledamöter. I styrelsen ingår Carl Jan Granqvist, Jan Lindström, Per Anders Andersson, Per Fritzell, Sören Lithell, Pentti Supponen och Börje Weidensjö. Med anledning av att bolaget och kommunen behöver fler intressenter för vårt strategiarbete föreslås från bolagsägaren att styrelsen krymps och ska bestå av två ledamöter, varför samtliga ledamöter undantaget Pentti Supponen entledigas från sina uppdrag som ledamöter i bolagsstyrelsen. Föreslås att kommunstyrelsens ordförande Peter Carlsson utses att ingå i styrelsen tillsammans med Pentti Supponen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet ställer ordföranden bifall mot avslag på förslaget, vilket bifalles. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige 1 Bolagsordning för AB Måltidsupplevelser i Grythyttan antas. 2 Följande styrelseledamöter entledigas från sina uppdrag: Carl Jan Granqvist, Jan Lindström, Per Anders Andersson, Per Fritzell, Sören Lithell och Börje Weidensjö.

30 Kommunstyrelsen (30) 3 Till ledamot i bolagsstyrelsen utses kommunstyrelsens ordförande Peter Carlsson. 4 Ovanstående beslut ska gälla som ombudsinstruktion vid årsstämma i AB Måltidsupplevelser i Grythyttan.

31 Kommunstyrelsen (31) 131 Förstudie om samverkansmöjligheter inom KNÖL-området, dnr 98.09/106 Inom KNÖL-området (KNÖL = kommunerna i norra Örebro län) har kommunledningarna beslutat att se över möjligheterna till samverkan inom det administrativa området. Bergslagens Kommunalteknik (BKT) fick i uppdrag att göra en förstudie inom området. Denna har genomförts av utredare Lars-Göran Loré, förstudien bifogas. Utifrån förstudien har BKT tillskrivit kommunerna i KNÖL-området och begärt att respektive kommun senast den 1 oktober inkommer med besked angående ställningstagande till utökat samarbete. De områden som ingår i förstudien är IT och telefoni, upphandlingsverksamhet, löneadministration och måltidsverksamhet. Förstudien består av en sammanställning av dagens situation, en jämförelse med andra kommungrupperingar och överväganden. Förslaget i förstudien är att: -samordna IT-verksamhet, telefoni och upphandling inom KNÖLområdet - inom KNÖL inte gå vidare med samordning av lönekontor och måltidsfrågor. Administrativt föreslås att IT-verksamhet, telefoni och upphandling förs till BKT utifrån att dessa enheter ligger nära de tekniska verksamheterna. BKT finns redan som en gemensam resurs, vilket gör att nytt kommunalförbund eller ny gemensam nämnd inte krävs. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Lars-Göran Zetterlund (C), Lilian Stenqvist (S) och Örjan Fredriksson (V) bifall till förslaget. Ordföranden ställer proposition på förslaget, vilket bifalles.

32 Kommunstyrelsen (32) Kommunstyrelsens beslut 1 Hällefors kommun ställer sig positiv till utökat samarbete inom områdena IT, telefoni och upphandling med Bergslagens Kommunalteknik som utförare. 2 Bergslagens Kommunalteknik ges i uppdrag att återkomma med ett konkret förslag till genomförande. 3 Vid lokalisering av nya verksamheter till Bergslagens Kommunalteknik ska ambitionen vara att sprida verksamheter inom KNÖL-området.

33 Kommunstyrelsen (33) 132 Remissyttrande över förslag till Länstransportplan Örebro län , dnr /530 Hällefors kommun har inbjudits att lämna synpunkter på Regionförbundet Örebros förslag till Länstransportplan Örebro län Länstransportplanen omfattar om- och tillbyggnadsåtgärder på det regionala vägnätet och statlig medfinansiering till kommunala åtgärder i form av cykelvägar och trafiksäkerhets- och miljöåtgärder. Regionala mål, bl.a. målet om att länet på sikt ska integreras i en arbetsmarknadsregion och målet att regionens transportsystem ska vara fossilfritt 2030, har spelat stor roll för förslagets utformning. Ett förslag till remissyttrande har sammanställts av t.f. kommunchef Sune Valegren. I yttrandet framförs att kommunen är kritisk till Länstransportplanen p.g.a. att den inte levererar förslag till påtagliga förbättringar av restider för person- och godstransporter. Länsplanens ambitioner om en gemensam länsarbetsmarknad kommer inte till uttryck i några som helst konkreta åtgärder för Hällefors del. Företag och privatpersoner i vår del av länet tycks få en relativ konkurrensförsämring och sämre möjligheter till tillväxt. Dessa skillnader mellan Länstransportplanens målsättningar och dess medelstilldelning kräver en omfattande revidering av Länstransportplanen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Christina Johansson (M) bifall till förslaget. Kommunstyrelsens beslut - Upprättat förslag till yttrande över remissversionen av Länstransportplan Örebro län godkänns.

34 Kommunstyrelsen (34) Kommunfullmäktige 133 Yttrande över Roger Lioddens medborgarförslag om utredning av kostnaden för en ny profilinriktning för kommunen, dnr /609 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 126, att överlämna rubricerade medborgarförslag till kommunstyrelsen för beredning. Medborgarförslaget lyder: Jag önskar utreda vad en ny profil inriktning skulle kosta för kommunen. Önskar veta vad kulturskolan kostar per år med löner & driftbidrag (Folkets Hus). Önskar veta vad de stora föreningarna får i bidrag för sin drift. Hällefors IK, Hällefors AIF, Silvergruvans IF, Hällefors BK samt gymnastiken. Motivering: Att ge barn på orten samma möjligheter som finns på andra orter att röra sig/idrotta mer på skoltid. Förslaget kommer att utarbetas när jag vet lite mer vad det finns för medel/pengar att räkna på. Jag tror nämligen att det i dag är en snedfördelning av pengarna. Jag är medveten om att det kan vara svårt att dela upp vissa kostnader eftersom ex. Folkets Hus & ishallen används för allmänheten. Men gör så gott ni kan. Kommunstyrelsen beslutade på sammanträde , 177, att överlämna medborgarförslaget till bildningsnämnden för beredning. Bildningsnämnden har på sammanträde , 65, beslutat godkänna följande redovisning av de kostnader som efterfrågats i medborgarförslaget (tkr):

35 Kommunstyrelsen (35) Driftbidrag till förening som sköter anläggningarna 965,0 Fastighetsenhetens kostnader Hällevi 1 300,0 Bowlinghall 198,0 Sporthall (delas med skolan) 1 083,0 Totalt 3 546,0 Kulturskolan, frivillig verksamhet Frivillig undervisning (delas med skolan) 1 650,0 Hyra Folkets Hus (delas med skolan) 1 782,0 Fritidsklubb Lilla Kvarn 765,0 Totalt 4 197,0 Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Riitta Löfström (HOB), Christina Johansson (M) och Susanne Grundström (S) bifall till förslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Med bildningsnämndens redovisning av kostnader för idrottsverksamhet och frivillig verksamhet inom kulturskolan ska medborgarförslaget anses besvarat.

36 Kommunstyrelsen (36) Kommunfullmäktige 134 Yttrande över Matti Nylunds medborgarförslag om björkarna längs Grythyttevägen, dnr 29.08/310 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 39, att överlämna rubricerade medborgarförslag till kommunstyrelsen. Förslaget lyder: Att kommunen kontaktar berörda parter för att gå och kontrollera de gamla björkarna längs Grythyttevägen och fälla de som utgör risk för allmänheten och plantera nya. Kommunstyrelsen beslutade på sammanträde , 75, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik (BKT) för beredning. BKT har i yttrande framfört att man successivt tagit ned skadade björkar som angripits av svamp samt att kontroll sker kontinuerligt. Plantering av nya björkar har dock inte kunnat ske på grund av kostnaden. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Med yttrande från Bergslagens Kommunalteknik att man fortlöpande kontrollerar och åtgärdar skadade björkar ska medborgarförslaget anses besvarat.

37 Kommunstyrelsen (37) Kommunfullmäktige 135 Yttrande över Elisabeth Nordahls medborgarförslag om belysningen på Rv 63 i Sikfors, dnr /317 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 135, att överlämna Elisabeth Nordahls medborgarförslag till kommunstyrelsen för beredning. Medborgarförslaget lyder: att gatubelysningen ska återställas utmed riksväg 63 i Sikfors, mellan Skålnvägen och N. Ekebergsvägen. Det handlar om endast fyra lyktstolpar. Ny kabel finns redan nedgrävd efter hela sträckan sedan tidigare. Riksväg 63 är en hårt trafikerad väg med mycket tung trafik. Hastighetsbegränsningen på 70 km efter sträckan hålls aldrig. Skolbarnen boende i närheten måste dagligen gå utefter vägen (där ingen befintlig vägren finns) och även korsa den för att komma till busshållplatsen. Under vinterhalvåret är det väldigt otrevligt och farligt för dessa skolbarn som är tvungna att gå i mörkret. Varför har barnen i Sikfors inte rätt till en säker skolväg?! Kommunstyrelsen beslutade på sammanträde , 195, att medborgarförslaget överlämnas till Bergslagens Kommunalteknik (BKT) för beredning. I yttrande från BKT framförs att Rv 63 är en statlig väg i det allmänna vägnätet och Vägverkets ansvar. Vägverket kräver i dag annan typ av belysning än den som fanns tidigare. Det krävs också ytterligare två stolpar för att erhålla full belysningseffekt. Belysningen i Sikfors har tidigare varit föremål för utredning, varför det denna gång önskades ett förslag med beräknad kostnad för återställande av belysningsstolparna. Ett förslag togs fram våren 2008 och innefattade 6 belysningsstolpar. Projektet ligger i dag på en kostnad på ca kronor.

38 Kommunstyrelsen (38) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige - Med yttrande från Bergslagens Kommunalteknik ska medborgarförslaget anses besvarat.

39 Kommunstyrelsen (39) 136 Yttrande över Christina Wilhelmssons medborgarförslag om en rullatorväg vintertid, dnr /312 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 157, att överlämna rubricerade medborgarförslag till kommunstyrelsen för beredning. Medborgarförslaget lyder: Vid sammanträde i handikapprådet kom ett förslag. Vi vill ha en, om möjligt, rullator väg i centrum. Ytan blir knagglig och rulig vid snöfall. Kommunstyrelsen beslutade på sammanträde , 15, att överlämna medborgarförslaget till trafikmiljörådet för beredning. Trafikmiljörådet beslutade på sammanträde att skicka medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för utredning. I yttrande från BKT framförs att man inte ansvarar för gångbanerenhållningen utmed trottoarerna i Hällefors. Detta åligger respektive fastighetsägare enligt de allmänna ordningsföreskrifterna för kommunen. BKT har ingen möjlighet att med egen maskinpark klara detta p.g.a. det smala utrymmet och takkonstruktionen. BKT ansvarar dock för renhållningen på gångvägsutrymmet utmed Stationsvägen till Björkhaga. För detta vägutrymme kan BKT prioritera denna gångväg vid inställelsetillfällen för snöröjning. Man kan dock inte garantera sommarvägstandard även vintertid. Om sådan standard krävs behövs saltning, vilket kommer att innebära en merkostnad. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Susanne Grundström (S) att ärendet återremitteras till trafikmiljörådet. De föreslås också få i uppdrag att beskriva sitt uppdrag.

40 Kommunstyrelsen (40) Birger Antonsson (S) yrkar att ärendet återremitteras till trafikmiljörådet, eftersom det var rådet som fick kommunstyrelsens uppdrag att bereda frågan. Ordföranden ställer bifall mot avslag på återremissyrkandet, vilket bifalles och bifall mot avslag på Susanne Grundströms yrkande angående trafikmiljörådets uppdrag, vilket också bifalles. Kommunstyrelsens beslut 1 Medborgarförslaget återremitteras till trafikmiljörådet för fortsatt beredning. 2 Trafikmiljörådet får i uppdrag att beskriva hur de ser på sitt uppdrag.

41 Kommunstyrelsen (41) 137 Barbro Anderssons (S) motion om klimatsmarta idrottsanläggningar, dnr 99.09/820 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 85, att överlämna rubricerade motion till kommunstyrelsen. Motionären föreslår att: Hällefors kommun tar initiativ till samarbete med andra kommuner för att ta fram underlag för energisparande åtgärder på idrottsanläggningarna samt påbörja utbytet till mer energisnål teknik. Hällefors kommun undersöker möjligheten till att gemensamt söka ekonomiskt stöd för dessa planer och åtgärder. Kommunstyrelsens beslut - Motionen överlämnas till kommunförvaltningens fastighetsenhet för beredning.

42 Kommunstyrelsen (42) 138 Medfinansiering av EU-projekt finnskogarna.com, dnr 15.09/841 Projektet finnskogarna.com bygger på två förstudier som genomförts under där man undersökt möjligheterna att utveckla en områdesövergripande turism, baserad på finnskogskulturen, där ideella och kommersiella aktörer samverkar. Hällefors kommun erbjuds som en av 27 svenska kommuner med skogsfinsk historia att ingå i ett projekt för att utveckla turism baserad på finnskogskulturen. Projektet är kostnadsberäknat till totalt 15,5 miljoner kronor för åren och bygger på finansiering från berörda kommuner, regionförbund och länsstyrelser. Kommunens stöd till projektet innebär ett stöd till de företag och verksamheter i den egna kommunen som kommer att bjudas in att delta i projektet. Kommunal medfinansiering bidrar till regional samverkan och ger möjlighet till påverkan vid det årliga Finnskogstinget, där alla aktörer samlas. Projektägaren Ludvika kommun ansöker i skrivelse om medfinansiering till projektet med totalt kronor i kontanta medel fördelat på år Kommunstyrelsen behandlade på sammanträde , 29, ett ärende angående medfinansiering av EU-projekt finnskogarna.com. Det beslutades då att Hällefors kommun skulle bidra med totalt kronor fördelat på åren Denna ansökan har återtagits och inga pengar har utbetalats från Hällefors.

43 Kommunstyrelsen (43) Kommunstyrelsens beslut 1 Hällefors kommun medfinansierar EU-projektet finnskogarna.com med totalt kronor fördelat på åren Pengarna ska tas från den s.k. näringslivsmiljonen hos kommunförvaltningen. 3 Tidigare fattat beslut i detta ärende upphävs härmed.

44 Kommunstyrelsen (44) 139 Yttrande avseende bristen på budget- och skuldrådgivning i Hällefors kommun, dnr /759 Av en lägesrapport som Konsumentverket presenterat framgår att Hällefors kommun inte tillhandahåller budget- och skuldrådgivning. Av rapporten framgår vidare att kommunen meddelat att budget- och skuldrådgivning kommer att erbjudas inom kort. Enligt Skuldsaneringslagen ska kommunen, inom socialtjänsten eller på annat sätt, lämna råd och anvisningar i budget- och skuldfrågor till skuldsatta personer. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet och vill nu ha ett besked om när och i vilken form kommunen avser att tillhandahålla budget- och skuldrådgivning till kommunens invånare. I yttrande från omsorgsförvaltningen, chefen för individ- och familjeenheten Eija Kilpala, framförs att Hällefors kommun har tillhandahållit budget- och skuldrådgivning t.o.m Till år 2002 hade kommunen egna socialsekreterare som arbetade med skuldsanering, men därefter har tjänster köpts in från olika kommuner, senast från Karlskoga kommun, vilket upphörde Diskussioner har förts med en grannkommun om köp av sådan tjänst, vilket var avsett att gälla fr.o.m Detta kom dock inte till stånd. Hällefors kommun har själv inte någon kompetens inom detta område för närvarande. Nu undersöks möjligheten att köpa tjänsten från någon annan kommun i länet, vilket kan bli klart tidigt under hösten. Kommunstyrelsens beslut - Upprättat förslag till yttrande med anledning av brist på budgetoch skuldrådgivning godkänns.

45 Kommunstyrelsen (45) 140 Försäljning av Hällefors Värme AB, dnr /107 Fortum har meddelat per brev att de kommer att sälja Hällefors Värme. Orsaken till detta är att Fortum kommer att koncentrera ägande och investeringar till Stockholmsregionen. Motsvarande försäljningar kommer att ske i bl.a. Ljusnarsbergs, Torsby och Grums kommuner. Hällefors Värme ägs till 95 % av Fortum och till 5 % av Hällefors kommun. Fortum erbjuder Hällefors kommun att köpa Hällefors Värme enligt förköpsrätt som anges i konsortialavtal. Förköpsrätten gäller två månader. Vid diskussioner med initierade framkommer svårigheter med ägande av värmebolag med tanke på kompetensfrågan. Detta gäller bl.a. drift, miljökrav, inköp av råvara, utsläppsrätter m.m. Dessa kompetenser finns inte i kommunal verksamhet utan måste köpas in. Ett köp av Hällefors Värme skulle också belasta Hällefors kommun ekonomiskt. Om Hällefors kommun avstår från förköpsrätten så kommer Hällefors kommun att ges ytterligare en möjlighet att förvärva Hällefors Värme. Denna möjlighet ges efter att budgivning på bolaget avslutats. Hällefors kommun har vid detta tillfälle ytterligare en möjlighet att utnyttja förköpsrätten. Kommunstyrelsens beslut - Hällefors kommun utnyttjar inte sin förköpsrätt avseende Hällefors Värme.

46 Kommunstyrelsen (46) 141 Delgivningsärenden, ej utnyttjad kommunal förköpsrätt, dnr 1.09/260 A/ Fastigheten Grängshyttan 2:7 Köpare: xx Säljare: xx B/ Fastigheten Holmtjärn 1:6 Köpare: xx Säljare: xx C/ Fastigheten Hällefors 9:634 (område vid kyrkbyn) Köpare: xx Säljare: xx D/ Fastigheten Björskogsnäs 2:3 (Loka station) Köpare: xx Säljare: xx E/ Fastigheten Grythyttan 6:144 (Torget, Grythyttan) Köpare: xx Säljare: xx F/ Fastigheten Kärvingeborn 4:35 (Lundsfjärden) Köpare: xx Säljare: xx

47 Kommunstyrelsen (47) G/ Fastigheten Saxhyttan 1:531 (Nygård) Köpare: xx Säljare: xx H/ Fastigheten Gillershöjden 3:15 (Schillingvägen 6) Köpare: xx Säljare: xx I/ Fastigheten Hjulsjöby 1:41 Köpare: xx Säljare: xx J/ Fastigheten Kärvingeborn 5:29 (Lundsfjärden) Köpare: xx Säljare: xx K/ Fastigheten Nygård 1:2 Köpare: xx Säljare: xx L/ Fastigheten Hällefors Hällefors 9:300 (Norrälgen, Skåln) Köpare: xx Säljare: xx M/ Fastigheten Flintenhäll 1:3 (Sörälgen) Köpare: xx Säljare: xx N/ Fastigheten Kronhagen 26:6 (Kronhagsvägen 4) Köpare: xx Säljare: xx O/ Fastigheten Saxhyttan 1:277 (Nygård) Köpare: xx Säljare: xx

48 Kommunstyrelsen (48) P/ Fastigheten Grängshyttan 1:42 Köpare: xx Säljare: xx Q/ Fastigheten Grythyttan 6:315 (Norra Bergvägen 5) Köpare: xx Säljare: xx R/ Fastigheten Hällefors 9:440 (Käxtjärn) Köpare: xx Säljare: xx S/ Fastigheten Grängshyttan 2:19 Köpare: xx Säljare: xx T/ Fastigheten Grängshyttan 2:12 Köpare: xx Säljare: xx U/ Fastigheten Älgviken 1:20 Köpare: xx Säljare: xx V/ Fastigheten Hjulsjöby 3:53 Köpare: xx Säljare: xx X/ Fastigheten Saxhyttan 1:60 (Västra Fjällbo) Köpare: xx Säljare: xx Y/ Fastigheten Hällefors 9:424 (Lygna) Köpare: xx Säljare: xx

49 Kommunstyrelsen (49) Z/ Fastigheten Gränsjöskogen 1:10 (Gränsjön) Köpare: xx Säljare: xx Kommunstyrelsens beslut - Delgivningsärendena läggs till handlingarna. Enligt gällande regler i personuppgiftslagen (1998:204) och personuppgiftsförordningen (1998:1191) får inte personuppgifter läggas ut på Internet utan ifrågavarande persons samtycke. Av den anledningen har uppgifter om fastigheternas köpare och säljare dolts.

50 Kommunstyrelsen (50) 142 Delgivningsärenden, centrala förvaltningen, dnr 2.09/100 A/ Tilldelningsbeslut avseende ramavtalsupphandlingen Fasta och mobila operatörstjänster samt transmission B/ Yttrande över ansökan om tillstånd att begagna offentlig plats för valaffischering, Socialdemokraterna i Örebro län C/ Yttrande över ansökan om tillstånd att begagna offentlig plats för Nationaldagsfirande på torget i Grythyttan, Destination Grythyttan D/ Yttrande över ansökan om tillstånd att begagna offentlig plats för politiskt torgmöte , Miljöpartiet E/ Yttrande över ansökan om tillstånd att begagna offentlig plats för valaffischering, Vänsterpartiet Örebro län F/ Yttrande över ansökan om tillstånd att begagna offentlig plats för valaffischering, Sverigedemokraterna i Örebro län G/ Yttrande över ansökan om tillstånd till allmän sammankomst för information och bokbord , Moderata Samlingspartiet H/ Yttrande över ansökan om tillstånd till allmän sammankomst för tal och utdelning av valmaterial , Socialdemokraterna i Hällefors I/ Yttrande över ansökan om tillstånd till begagnande av allmän plats för Bergslagsmarken , Lions Club J/ Granneyttrande, godkännande av placering av friggebod på fastigheten Grythyttan 17:1 ca 1,5-2 m från tomtgräns mot gata.

51 Kommunstyrelsen (51) K/ Tilldelningsbeslut avseende ramavtalsupphandlingen Service, underhåll, utökningar och uppgraderingar L/ Yttrande över ansökan om tillstånd till allmän sammankomst för konserten Diggiloo , avstängning av Svedbergsvägen, Hällefors Herrgård. Kommunstyrelsens beslut - Delgivningsärendena läggs till handlingarna.

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23 Kommunstyrelsen 2008-04-22 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 10.00 10.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag Kommunstyrelsen 2009-12-17 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Hällefors, kl. 14.00 17.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Riitta Löfström och

Läs mer

Björn Sundström, Sveriges Kommuner och Landsting, 94 Siv Ighe (V), ej tjänstg. ers. Lena Sahrblom, kommunchef Gunnel Rundqvist, kanslichef

Björn Sundström, Sveriges Kommuner och Landsting, 94 Siv Ighe (V), ej tjänstg. ers. Lena Sahrblom, kommunchef Gunnel Rundqvist, kanslichef Kommunfullmäktige 2009-09-15 1 (41) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, klockan 13.00 16.30 Beslutande Se bilagd förteckning Allan Myrtenkvist beviljas permission kl. 16.00 efter behandlingen av 101.

Läs mer

Ritha Sörling och Örjan Fredriksson. Sekreterarens rum tisdag 2008-09-30

Ritha Sörling och Örjan Fredriksson. Sekreterarens rum tisdag 2008-09-30 Kommunstyrelsen 2008-09-23 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Ritha Sörling och Sören Hillbom. Kommunsekreterarens rum fredag 2007-09-28

Ritha Sörling och Sören Hillbom. Kommunsekreterarens rum fredag 2007-09-28 Kommunstyrelsen 2007-09-25 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 14.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

Siv Ighe (v), ej tjänstg. ers. Lars-Göran Loré, kommunchef Gunnel Rundqvist, kanslichef. Örjan Fredriksson och Benny Jansson

Siv Ighe (v), ej tjänstg. ers. Lars-Göran Loré, kommunchef Gunnel Rundqvist, kanslichef. Örjan Fredriksson och Benny Jansson Kommunfullmäktige 2008-09-16 1 (31) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, klockan 13.00 14.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Siv Ighe (v), ej tjänstg. ers. Lars-Göran Loré, kommunchef

Läs mer

Jan Friman och Lars-Göran Zetterlund. Kommunsekreterarens rum tisdag 2006-10-03

Jan Friman och Lars-Göran Zetterlund. Kommunsekreterarens rum tisdag 2006-10-03 Kommunstyrelsen 2006-09-26 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.30 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 15.30-16.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande Jessica Jansson, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Antaget av kommunfullmäktige, KF 86/06-11-27. 5 reviderad av kommunfullmäktige, KF 15/08-06-16. Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 Kf 19/2006 Dnr Ks 2012/135 Dnr Ks/K 2006.10322 REVISIONSREGLEMENTE Gäller från den 1 januari 2007. Revisorernas roll 1 Revisorernas uppgift är att

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

12% 1% Fastighetsbeståndet 87% Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Uppsala Kommun Sport- och Rekreationsfastigheter AB, org.nr 556911-0744 Rapport om årsredovisningen Uttalanden

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Ritha Sörling och Göran Strömqvist. Kommunsekreterarens rum onsdag 2009-05-27

Ritha Sörling och Göran Strömqvist. Kommunsekreterarens rum onsdag 2009-05-27 Kommunstyrelsen 2009-05-19 1 (71) Plats och tid Kommunkontoret, Hällefors, kl. 13.00 19.30 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Kommunal författningssamling Revisionsreglemente. Revisionens roll

LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Kommunal författningssamling Revisionsreglemente. Revisionens roll LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

HKF 9100 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 9100 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (1) Antagen av kommunfullmäktige 2006 12 11, 237, med ändring 2017 12 11, 17 Reglemente för Huddinge kommuns revisorer 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2001:06 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Dnr 07:06 2007:16 REVISIONSREGLEMENTE Reglemente för revisorerna i Höganäs kommun Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år

Läs mer

Förbundsordningen i kommunalförbund och regionförbund ger de grundläggande förutsättningarna i det aktuella förbundet.

Förbundsordningen i kommunalförbund och regionförbund ger de grundläggande förutsättningarna i det aktuella förbundet. BRÄCKE KOMMUN 2007-08-28 1(5) Reglemente för Bräcke kommuns revisorer Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

1 Revisionens roll Revisionens formella reglering Revisorernas antal och organisation

1 Revisionens roll Revisionens formella reglering Revisorernas antal och organisation Revisionsreglemente 2(7) Innehåll 1 Revisionens roll... 3 2 Revisionens formella reglering... 3 3 Revisorernas antal och organisation... 3 4... 3 5... 3 6... 3 7... 4 8 Revisorernas uppgifter... 4 9...

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer Kommunstyrelsen 2018-10-29 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2018:378 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

2 För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunens företag.

2 För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunens företag. REGLEMENTE FÖR KALIX KOMMUNS REVISORER Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer REVISIONSREGLEMENTE FÖR FALKENBERGS KOMMUNS REVISORER fastställt av kommunfullmäktige 200 6-11-30 154 Gäller fr o m 2007-01-01 Dnr: 2006:294 Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer Revisionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Tommy Henningsson kommunchef Jessica Jansson ekonomichef Malin Bergkvist nämnd- och utredningssekreterare. Kommunkontoret tisdag 5/ kl.08.

Tommy Henningsson kommunchef Jessica Jansson ekonomichef Malin Bergkvist nämnd- och utredningssekreterare. Kommunkontoret tisdag 5/ kl.08. 1(12) Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Rektangeln, kl. 09.00-09.40 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare, ej tjänstgörande Johan Stolpen (V) Övriga närvarande Tommy Henningsson

Läs mer

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN 1 REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN KF 2006-12-18 196 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

Reglemente för revisionen

Reglemente för revisionen Reglemente för revisionen Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2015-11-23 Ansvarig för revidering: Kommunfullmäktige Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: KS 15-648 Regler 2 (6) Innehållsförteckning

Läs mer

Benny Jansson och Mats Runqvist. Kommunsekreterarens rum tisdag 2006-09-05

Benny Jansson och Mats Runqvist. Kommunsekreterarens rum tisdag 2006-09-05 Kommunstyrelsen 2006-08-29 1 (35) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 16.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun 2007-04-16 1(6) Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2007-01-31 18 och gäller från och med 2007-02-01. Ersätter Kommunfullmäktige beslut 2003-03-26 106. Revisionens

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: 2006-11-27 Reviderad senast: 2016-10-31 FÖRFATTNINGSSAMLING Revisionsreglemente 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionens roll...

Läs mer

Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer Antaget av kommunfullmäktige den 20 december 2011 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders,

Läs mer

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 14.10 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande ej 146 Per Jonsson (c) 1:e vice

Läs mer

Vi bedömer att räkenskaperna i allt väsentligt är rättvisande.

Vi bedömer att räkenskaperna i allt väsentligt är rättvisande. Revisorerna Till Fullmäktige i Ragunda kommun Organisationsnummer 212000-2452 Revisionsberättelse för år 2016 Vi, av fullmäktige utsedda revisorer, har granskat den verksamhet som bedrivits i styrelse

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun

Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun VK400S v1.0 040416 L:\Dokument\Författningssamling\Flik 3.17 Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun, rev 2015.doc FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 3.17 Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-27, 127 Gäller

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Antagen av Förbundsfullmäktige 2012-11-28, 52 Dnr: 12RV0269 Inledning Revisorerna är förbundsfullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I MÖLNDALS STAD

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I MÖLNDALS STAD REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I MÖLNDALS STAD den 18 september 2014 Ersätter reglemente enligt fullmäktiges beslut den 8 november 2006, 216. Utöver det som föreskrivs i kommunallagen, andra lagar, kommungemensamt

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd) Kristina Kamsten (sekreterare)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd) Kristina Kamsten (sekreterare) 1 / 20 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 18:00 18:15 Plats Ledamöter Kulturhuset Fregatten Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson administrativ chef Agneta Dejenfelt kommunsekreterare

Läs mer

Maria Gustafsson (V), gruppledare Jessica Jansson, ekonomichef, del av mötet Hans Karlsson, kommunchef Mathias Brandt, kommunsekreterare

Maria Gustafsson (V), gruppledare Jessica Jansson, ekonomichef, del av mötet Hans Karlsson, kommunchef Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-14.40 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Marjo Pruuki (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande Ulla Werdin

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA. Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA. Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m 1 LINDESBERGS KOMMUN Författningssamling REGLEMENTE FÖR REVISORERNA Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m. 2007-01-01 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs

Läs mer

Ägardirektiv för Bohusläns Kommunala exploateringsaktiebolag Organisationsnummer:

Ägardirektiv för Bohusläns Kommunala exploateringsaktiebolag Organisationsnummer: Ägardirektiv för Bohusläns Kommunala exploateringsaktiebolag Organisationsnummer: 556069-9539 Ingår i Kungälvs kommuns författningssamling enligt beslut 2015-12-10 KF 315/2015 KS2015/1382 Diarienummer:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.7

Laholms kommuns författningssamling 3.7 Laholms kommuns författningssamling 3.7 Reglemente för revisorerna i Laholms kommun; antaget av kommunfullmäktige den 26 oktober 2006, 135 1, med ändring den 16 december 2014, 201 2. Revisionens roll 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57,

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, Datum Diarienummer 2010-04-29 KS-2009/1033 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, 2010-04-29 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun I anslutning till allt som

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) 1 / 8 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson

Läs mer

Revisionsberättelse för år 2017

Revisionsberättelse för år 2017 Sida 1 av 18 Kommunfullmäktige i Kalix kommun Revisionsberättelse för år 2017 Vi, av fullmäktige utsedda revisorer, har granskat den verksamhet som bedrivs i styrelser, nämnder och ev fullmäktigeberedningar,

Läs mer

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen!

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen! K A L L E L S E Beredande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndagen den 18 oktober 2010 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Spara handlingarna

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Revisionsreglemente för Sjöbo kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Sjöbo kommuns revisorer 1 Revisionsreglemente för Sjöbo kommuns revisorer Revisionens formella reglering 1 För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i kommunallag, bestämmelser som påverkar kommunal revision i annan lagstiftning,

Läs mer

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Kommunallag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Revisorerna ska varje år till fullmäktige lämna en berättelse med redogörelse för resultatet av den revision som avser verksamheten under det föregående budgetåret.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Reglemente för revisorerna

Reglemente för revisorerna Revisionens uppdrag 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden. De granskar och prövar om verksamheten

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 15 januari 2018 kl. 9.00 11.20 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson

Läs mer