Uppsalaekonomernas Höststämma HT2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppsalaekonomernas Höststämma HT2015"

Transkript

1 Uppsalaekonomernas Höststämma HT2015 Stämmotexter

2 Styrelseledamöter Namn: Kasper Fantenberg Det här är jag: Jag är en 21årig göteborgare uppvuxen på Värmdö i Stockholms skärgård. Jag läser min tredje termin på ekonomprogrammet och gnuggar för tillfället på nyttofunktioner i tillämpad mikroekonomi. Ofta återfinns jag på Borgen som har blivit mitt andra hem. Där smider jag planer för att medlemmar ska få jobb under Kontaktdagarna eller tar en kopp nybryggt kaffe i loungen och försöker reda ut vad som hände förra utekvällen. Jag får ofta höra att jag är en lugn och positiv person som har ett öppet sinne i nya situationer. När jag inte är på Borgen eller pluggar Nek så lagar jag mat tillsammans med vänner, åker till familjens stuga på Gotland eller kollar det senaste avsnittet på någon av de TV-serier jag följer. Detta vill jag genomföra: Jag vill att Uppsalaekonomerna ska vara det självklara valet för studenter och företag. Om ni ger mig förtroendet att vara styrelseledamot så kommer jag verka för detta genom följande områden: Engagera fler Ett led i att vara det självklara valet är att engagera flera. Jag vill att alla studenter i målgruppen ska känna att det finns något för dem. Jag vill ta reda på vad studenter som idag inte engagerar sig saknar. Om vi går från att informera till att kommunicera så tror jag att vi kan öka känslan av gemenskap och närhet med medlemmarna. Idag är Uppsalaekonomernas främsta kanal Facebook, där tävlar vi med uppemot andra inlägg om att vara ett av de ca 300 inlägg som varje dag visas i en person news feed. För att nå ut till fler vill jag att vi gör en målgruppsanalys och utifrån den upprättar en kommunikationsplan tydliga mål och aktiviteter. I Framkant Uppsalaekonomerna ligger i framkant, så lyder en del av värdegrunden. Jag kommer verka för detta genom att våga uppmuntra nytänkande, våga ta beslut för utveckling och våga genomföra nya idéer. När vi genomför något vill jag att medlemmar, företag, universitetet och andra ska känna: Wow! Vad häftigt, professionellt och nyskapande. Bättre utbildning För att vara det självklara valet hos företag behöver vi ha studenter som är i framkant när det kommer till utbildning. Jag kommer verka för detta genom att höja kunskapsnivån hos medlemmar genom att tillhandahålla utvecklingsmöjligheter inom föreningen. För att höja kunskapsnivån hos studenter ytterligare vill jag förbättra utbildningen på universitetet genom studiebevakning och påverkan av studierna, oavsett om Uppsalaekonomerna blir kår eller inte. Jag vill att alla ska känna: Mitt hem är min borg. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Vice projektledare Kontaktdagarna 2016, Projektmedlem Best in Business 2015, Chefsfadder Recceveckorna VT15, frukostföreläsning med PwC Det här är mina övriga meriter: Jobbat inom servicebranschen sedan 2009, bland annat som kock, bagare och försäljare.

3 Namn: Fredrik Geijer Haeggström Det här är jag: En tankfull och nördig 20 år ung gubbe uppväxt i Djursholm norr om Stockholm. Levde mina första år som sladdbarn och skitunge med mycket frihet och få problem. Mina livsmål delade jag som 5-åring vid middagsbordet och löd: Jag ska gå på Handels och jobba på Electrolux. Med min vilseledda pojkdröm krossad, lever jag idag min verkliga dröm i Uppsalas värme. Den målinriktade och envisa 5-åringen Fredrik har delvis format den jag är idag, om än med måttlighet. Dessa egenskaper kombinerat med viljan att träffa nya människor har hjälpt mig att både älska och arbeta inom föreningen. Lite kuriosa: Tränat fler sporter än någon kan tro, varav samtliga jag avslutat p.g.a. talangbrist. Antagligen spenderat fler timmar framför datorn än i sängen, vilket format en skicklig Counter Strike-spelare och kvalificerad ensamvarg. Även lagt otaliga timmar på kortmagi och rubiks kub för att imponera familjen på sommarmiddagarna. Observera att hela detta stycke tenderar utelämnas från första dejten. Detta vill jag genomföra: Fortsatt kåransvar: Uppsalaekonomerna står förhoppningsvis inför en av de största förändringarna sen dess bildande; kårstatus. Oavsett utfall av en eventuell kåransökan i januari så kommer det kräva stort ansvarstagande från den nytillsatta styrelsen. Ett godkännande innebär breda föreningsfrågor med tillhörande styrelsepunkter medan ett avslag ger anledning till omfattande utvärderingar. Det är viktigt för kommande styrelse att se detta som en successiv process, snarare än bagage från tidigare ledamöter. Värdera oss själva: Även som ideel förening är vi högt beroende av intäkter. Föreningens ekonomi är idag stabil, men kan alltid förbättras. Att se över processen som den är idag och eventuellt modernisera våra arbetsmodeller borde vara en kontinuerlig process, någonting som jag anser kan utvecklas. Mycket av detta kräver medel och information att utreda efter, någonting jag hoppas tillföra med hjälp av punkten nedan. Teknisk infrastruktur: Jag har under min tid som IT-ansvarig varit ansvarig för föreningens tekniska lösningar och infrastruktur. Posten har varit mycket operativ samtidigt som jag försökt vinkla den mot strategiska beslut och ställningstaganden. Medan den operativa sysslan stannar hos nästkommande IT-ansvarig, är mitt mål att ta med det strategiska till styrelsen och implementera detta i min roll som ledamot. Exempel på sådana områden vore övergripande statistikföring och hur vi använder den i vårt dagliga arbete. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: IT-ansvarig för föreningen VT15 samt HT15 Det här är mina övriga meriter: Tidigare webbutvecklare på reklambyrån Ingager i Stockholm. Idag frilansande webbutvecklare och konsult via min enskilda firma.

4 Namn: Adam Malmeby Det här är jag: Jag är en 22 årig skojfrisk kille som kommer från Bromma i Stockholm och studerar min andra termin här i allas vårt Uppsala. Jag är social och utåtriktad och är bra på teamwork. Inte bara för att jag har ett stort fotbollsintresse med stor erfarenhet av vad som krävs för att arbeta upp en laganda och arbeta tillsammans, utan för att ha kul och samtidigt åstadkomma resultat. Nördar gärna in mig i kläder och brukar framåt halv 2 tiden på natten befinna mig på någon Japansk web shop som inte ens har leverans till Sverige. Detta vill jag genomföra: Långsiktig attraktivitet. Att Uppsalaekonomerna är långsiktigt attraktiva för arbetsgivare och studenter är något jag är väldigt intresserad av att medverka till. Detta hoppas jag kunna göra genom att, i egenskap av att vara andra-terminare, ha ett förutsättningslöst perspektiv och se frågor och utmaningar med friska ögon. Jag tror det är viktigt att hela tiden ha örat mot rälsen och lyssna in vad medlemmarna tycker så att vi säkerställer att vi driver rätt frågor. Att våga ifrågasätta gamla sanningar är en bra väg mot förnyelse och konkurrensförmåga. Medlemsnytta och engagemang. Ett ökat inslag av icke-akademiska utbildningar samt kontakter med företag tror jag är positivt för att skapa en kultur med framåtanda som förbereder våra medlemmar och värnar om en av våra grundpelare Framtid. Jag hoppas att ännu fler ska vilja delta på våra aktiviteter och jag tror att nyckeln till detta är Öppenhet. Det skall vara naturligt och enkelt att delta och engagera sig i Uppsalaekonomernas aktiviteter, där Borgen ska fungera som ett naturligt nav. Föreningen har redan tagit flera steg i rätt riktning. Ytterligare satsningar behövs dock för att öka medlemsnyttan. Exempel på detta är After school och andra event för att locka medlemmar till att komma och umgås på borgen, vilket i sin tur gör det enklare att ytterligare sätta sig in i allt vad Uppsalaekonomerna har att erbjuda. Fortsatt arbete med kårfrågan. Föreningen har lagt ett stort arbete på kårfrågan. Att, baserat på utfallet, ta detta vidare blir nästa viktiga steg. Området kommer att till stor del prägla det kommande arbetet inom Uppsalaekonomerna. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: General för Recentiorsveckorna HT15 med sponsoransvar. Projektmedlem Halloweenfesten HT15. Det här är mina övriga meriter: Innan min tid i Uppsala spenderade jag ca 2 år på Södermalm där jag sålde och köpte in högkvalitativa second handkläder i butiken Herr Judit. Förutom att jag kan italienska kavajer in i minsta detalj, så ansvarade jag för web shop, inköp, lager och kassa. Flytande mingelfranska, den utvecklade jag under fyra väl spenderade månader i Frankrikes huvudstad.

5 Namn: Alice Stål Det här är jag: Självutnämnd rosa prinsessa som älskar födelsedagar mer än livet självt. Kommer från Lidingö, Stockholm där jag bodde i 20 år innan jag flyttade till den bästa studentstaden (läs: Uppsala) VT14. Drömde som 10-åring om att bli bonde och hade Maud Olofsson som min största idol, men läser nu istället till kommunikatör. Jag är glad, engagerad, nytänkande och jag tycker att det är superhärligt att inspirera och sprida glädje till andra. När jag engagerar mig i någonting jag har passion för arbetar jag gärna med det dygnet runt, vilket mitt engagemang i Uppsalaekonomerna är ett exempel på. Att ha ordning och reda, gärna genom att få organisera i lugn och ro, gör mig lugn i själen. Förutom att organisera mina strumpor i färgordning eller genom att skriva milslånga att-göra-listor organiserar jag även gärna fester eller andra typer av häng, jag är nämligen diagnostiserad som sällskapssjuk. När jag inte styr upp häng hemma hos mig själv gör jag gärna det på Borgen, där ni hittar mig sippandes på kaffe svartare än döden. I övrigt skulle jag inte kunna uppskatta tid, mängd eller längd om så mitt liv hängde på det, kanske är det därför jag inte ser någonting som en omöjlighet. Detta vill jag genomföra: Min vision är att Uppsalaekonomerna ska vara en förebild för andra studentföreningar. Genom att ansöka till styrelsen hoppas jag att få vara en del i arbetet mot att uppnå detta. Jag anser att en viktig del i denna vision bygger på att uppnå kårstatus och därefter anpassa Uppsalaekonomernas organisationsstruktur utefter detta. Förutom detta arbetsområde anser jag även att dessa områden är av yttersta vikt för att Uppsalaekonomerna ska ligga i framkant: Socialt ansvarstagande: sedan Uppsalaekonomernas förändringsarbete inleddes har föreningen börjat arbeta med, och till stor del funnit, sin identitet - men ännu saknas en viktig pusselbit. Uppsalaekonomernas arbete med jämställdhet och välgörenhet är delvis bristande, men framförallt finns det ingen strategisk plan för detta arbetsområde. Transparens: för att skapa en bättre insikt i föreningens arbete, såväl på operativ som på strategisk nivå, är det viktigt att föreningen har en ökad transparens. Detta gäller inte minst i styrelsens och valberednings arbete, men även Uppsalaekonomernas kommunikation i stort gentemot föreningens alla intressenter. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Ordförande i Eventutskottet VT15-HT15 (och vice), montersamordnare KD15, projektledare STIL 14, chefsfadder HT14 Det här är mina övriga meriter: Heltidstjänst som butiksbiträde på Gant vilket efterföljdes av en extratjänst på samma arbetsplats. Tränare i amerikansk fotboll samt spelat i svenska damlandslaget i amerikansk fotboll.

6 Vice ordförande Eventutskottet Namn: Caroline Brander Det här är jag: 22 år gammal idésprudlande Stockholmsbrud som gjorde ett tamt försök att pendla innan Uppsalalivet tog över och flyttlasset bar av till Geijersgatan. Hade en kort period där jag tävlade i discodans, vigheten försvann efter ett halvår men en orimlig kärlek till allt som glittrar bestod. Jag tycker om att ha mycket för händerna och sysselsätter mig gärna med allt från att planera tokiga fester på temat Året runt på 24 timmar till att laga hemgjord ost. Med en Snickers kan man muta mig till att göra det mesta. Detta vill jag genomföra: Eventutskottet har i nuläget en fantastisk kalender fylld av spännande evenemang. Jag skulle främst vilja fokusera på att utveckla dessa och göra dem ännu bättre. Detta anser jag lämpligen görs från flera fronter med fokus på överlämningsprocessen mellan projektgrupper och att utvärderingar görs i en än mer omfattande utsträckning än i dagsläget. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Projektledare STIL 2015, chefsfadder Eurosport HT15, aktiv recce The Bandits VT15. Det här är mina övriga meriter: Basår i kläddesign och konstruktion, designat,och lanserat egen klädkollektion som såldes på Stockholms Stadsmission, arrangerat två modevisningar/vernissager för Tillskärarakademin, jobbat i kostymateljé och gästspelar numera på Buttericks som skyltdekoratör. Namn: Gustaf Ytander Det här är jag: Jag är 21 år gammal från Stockholm och läser för närvarande min andra termin här på Uppsala universitet. Samtidigt som jag ständigt vill testa nya saker och tänja på mina gränser, har jag en sida inom mig som stormtrivs hemma i soffan med Netflix and chill, vilket förutsätter en påse lakritsnappar och en sprakande basa i bakgrunden. Har genom mitt arbete utvecklat en passion för märkliga detaljer om vitvaror och annan hemelektronik, så tveka inte på att fråga om korridorskylen oförklarligt inte blir kall eller om mikropopcornen endast poppar halvklart. Detta vill jag genomföra: Mitt mål som vice ordförande, följt av ordförande, i eventutskottet är att visa upp föreningens bästa sidor under olika event och på så sätt få andra studenter att vilja bli en del av Uppsalaekonomerna. En punkt där jag ser förbättringspotential är de grundläggande rutiner som behandlar kunskapsöverföringen mellan projektgrupper och sammanhållningen mellan projektmedlemmar. Det här är mina meriter inom föreningen: Chefsfadder i Eurosport HT15, funktionär under Best in business, projektmedlem i fadderöverlämningen HT15. Det här är mina övriga meriter: Pågående anställning (deltid) som säljare på ELON sthlm, sedan två år tillbaka. Kock på Roy s delikatesser, Smögen, i tre somrar. Ambulerande ambassadör på ryska posten. Tre år som säljare på Coop forum Täby, under gymnasie

7 Vice ordförande Finansutskottet Namn: Erik Olofsson Det här är jag: 22-årig kille med rötterna i Undersvik, Hälsingland. Jag är inne på min andra termin på ekonomie kandidat och jag läser för tillfället tillämpad statistik. Stort intresse för friluftsliv i diverse former, gärna jakt, utförsåkning eller långfärdsskridskor. Detta vill jag genomföra: Samarbeten utskotten sinsemellan utbildnings- och finansutskottet har gemensamma områden som vore bra att utveckla tillsammans. Excelutbildningar skulle vara bra för studenter oavsett och särskilt om de vill jobba inom finans. Intervju- och internshipworkshops. Att komma förberedd till en intervju och ha gjort en ordentlig ansökan till ett internship kommer förhoppningsvis öka frekvensen av Uppsalastudenter utomlands vilket är bra för både studenterna och universitetet. Det är dags att bli ett namn inom finanssektorn. Jag vill ha en fortsatt ha en bra introduktionsnivå på mötena men samtidigt kunna erbjuda de mer intresserade en högre nivå genom div. projekt, UEAM, företagsbesök eller kontakt med alumner verksamma inom finans. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Fadder för Disney Channel HT15, anordnar alumnimiddagen VT16, ständig närvaro på finansutskottsmötena Det här är mina övriga meriter: Kom tvåa i Börs & Bärs VT15, fick följa med på UBW HT15 Vice ordförande idrottsutskottet Namn: Hugo Bergström Det här är jag: En glad och taggad tjugoåring från Stockholm. När mina planer på att utforska världen inte blev av tog jag ett halvt sabbatsår för att sedan inleda mina studier inom ekonomi här i Uppsala. Jag är annars en social person som mer än gärna träffar nya människor och utövar sporter av alla dess slag. Utöver detta älskar jag entreprenörskap och ser ekonomiekandidaten som ett steg i rätt riktning för att senare i livet kunna starta ett eget företag. Detta vill jag genomföra: Jag har som ambition att göra idrottsutskottet än mer tillgängligt och öppet för alla. Jag vill vara med och bygga en större gemenskap inom utskottet för att alla ska känna sig välkomna och se till att det finns något som även tilltalar alla. Genom en större gemenskap och ett utökat arbete med att marknadsföra olika event tror jag att fler kommer att vilja, samt våga delta i idrottsutskottets aktiviteter. Det här är mina meriter inom föreningen: Jag har under HT15 varit chefsfadder för Eurosport och genom det varit aktiv i föreningen. Det här är mina övriga meriter: Vice ordförande och ekonomiansvarig för elevkåren på en av Sveriges största gymnasieskolor. Ekonomiansvarig i Youth marketing and research UF. Genom arbete på citygross och som säljare på ABC- gruppen har jag även arbetat mycket med människor och service av olika slag.

8 Intendent Namn: Henrik Claesson Det här är jag: Mitt namn är Henrik Claesson och jag är en grabb på 22år som läser min andra termin på ekonomprogrammet. Jag skulle beskriva mig som en utåtriktad kille med mycket energi som alltid är sugen på att testa och lära sig nya saker. Jag är uppväxt på västkusten, i Göteborg, men har även bott i USA i två år där jag pluggade ekonomi och spelade tennis på ett stipendium. Detta vill jag genomföra: Som framtida Intendent vill jag fortsätta på det spår tidigare intendenter lagt till grund för. Att se till så att de rutiner som finns på Borgen följs och att Borgen förblir den härliga mötesplats för alla av Uppsalaekonomernas medlemmar som den just nu är. Mitt största mål är att alla ska känna sig välkomna och bekväma att använda sig av Borgens lokaler och utrustning. Event som After school är något som jag vill fortsätta driva och utveckla, men även klura på idéer jag har om möjliga nya event. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Årets Recce VT15, Chefsfadder HT15, Projektmedlem Afterschool HT15. Det här är mina övriga meriter: För tillfället timanställd som ekonomiassistent på Svensk Direkt Reklams huvudkontor, Receptionist Scandic Hotels juni aug 2015, Aug 2013-Maj 2014 medlem av SAAC- Student Athlete Advisory Commitee. Vice ordförande Internationella utskottet Namn: Miriam Tate Det här är jag: Miriam heter jag och är en 22 årig Stockholmstjej. Jag läser andra terminen på ekonomiprogrammet och trivs som fisken i vattnet i denna underbara stad. Innan det bar av till Uppsala, hann jag med studier i både Kanada och Frankrike, så är en jäkel på franska! I övrigt älskar jag att resa, hikea och nörda ner mig i olika dokumentärer. Detta vill jag genomföra: Jag vill underlätta för Uppsalaekonomer att skapa internationella nätverk och möjligheter. De projekt utskottet har idag är väldigt bra och mycket uppskattade. Men då många av projekten sker i utlandet och med ett begränsat antal platser, känner jag att vi missar en stor del av studenterna. Jag skulle vilja se över möjligheterna att erbjuda föreläsningar/ företagsbesök i Sverige, med en tydlig inriktning på den internationella marknaden och olika karriärmöjligheter, för att på så sätt öka medlemsnyttan på plats. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Projektledare för Buddysystem HT15. Det här är mina övriga meriter: Projektassistent på en retail-marketing byrå, med bl.a. ansvar över koordinering av personal. Projektledare för Karriärsvalet (Föreningen Ekonomerna, SU) där vi anordnade fem företagsbesök.

9 Vice ordförande Marknadsföringsgruppen Namn: Anna Johansson Det ha r a r jag: 21 år gammal, uppvuxen i Stockholm. Som yngst i familjen och uppvuxen med två programmerare till bröder var favoritämnet på gymnasiet såklart Datorkunskap. Mitt andra år på gymnasiet spenderades på gatorna i Paris där jag studerade på den Svenska Skolan, med drömmar om att bli fransyska på heltid. Efter livet i Uppsala och på Ekonomikum har jag siktet inställt på Hyper Island! Detta vill jag genomfo ra: Som Vice Ordförande i Marknadsföringsgruppen vill jag göra MG till ett starkare och mer enhetligt organ inom Uppsalaekonomerna genom en mer tydlig och distinkt marknadsföring - som gör MG till ett starkt varumärke. Det ha r a r mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Mina tidigare erfarenheter inom Uppsalaekonomerna har varit som engagerad recce i Ninjas vt15, stolt Chefsfadder i Animal Planet ht15, projektmedlem i Marknadsföringsgruppen under ht15 där jag marknadsfört Tillsättningsperioderna, Fadderansökan och Julfesten pågående. Var även med och arrangerade höstens event Träffa Utskotten - MG, Utbildning och Internationella. Det ha r a r mina o vriga meriter: Jag har arbetat inom diverse olika serviceyrken så som bland annat inom äldrevården, som kassabiträde, receptionist och rekryterare, detta på grund av att jag uppskattar att jobba med människor och få ett socialt utbyte! Vice ordförande Näringslivsutskottet Namn: Karl Hellström Det här är jag: För snart ett år sedan lämnade jag min hemort Upplands Väsby för studier på ekonomprogrammet här i Uppsala. Jag är en social 21-åring som hellre ser möjligheter än problem och gillar att ha många bollar i luften. Entreprenörskap och att se andra utvecklas motiverar och inspirerar mig. När jag inte umgås med vänner kan jag sitta och planera en ny resa som inkluderar dykning, skidåkning eller spännande kulturer. Detta vill jag genomföra: Näringslivsutskottet är redan idag ett seriöst och väl genomarbetat utskott som har många projekt på sitt bord. Jag vill se över dessa projekt och säkerställa att samtliga håller en hög standard. Finns det utrymme skulle jag vilja ha mer entreprenörskap på agendan då de projekt vi har idag är väldigt inriktade på anställning, vilket inte alltid är en självklarhet för våra studenter. Vidare är det viktigt att utskottet fortsätter vara inbjudande och att de närvarande på mötena känner att dessa är givande, utöver en trevlig fikapaus. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Projektledare med budgetansvar för recceveckorna HT15, projektledare för Halloweenfesten HT15 och Buddy HT15. Det här är mina övriga meriter: Studentrepresentant i Statistiska institutionsstyrelsen. Har arbetat i en Hemköpsbutik i 3 år där jag numera är butiksansvarig de kvällar jag jobbar. VD för ett UF-företag under gymnasietiden.

10 Redaktör Reversen Namn: Frida Nordenfors Det här är jag: Jag flyttade från min hemstad Gävle förra hösten och efter ett halvårs förvirring hamnade jag äntligen på Eko. Mina favoritsaker i världen är glossiga magasin, kaffe och att förfesta. Min kalender är min bästa vän och någonting som många blir förskräckta över är att jag föredrar catwalken när det ska tentapluggas. Detta vill jag genomföra: Det är skribenterna som är Reversen, därför vill jag satsa ännu mer på dem. Jag vill fortsätta arbeta med feedbacken till skribenterna och skulle även vilja anordna fler träffar utöver mötena där skrivande/illustration kan diskuteras. Vidare vill jag arbeta för att i större utsträckning locka nya skribenter. Uppfattningen jag har är att många inte vågar skriva för Reversen. Därför vill jag pusha ännu mer för att det bara ska vara roligt att vara med och skapa tidningen, samt att alla alltid är välkomna oavsett om det är ett möte eller en releaseöl. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Projektmedlem Karriärkvällen, skribent för Reversen, anordnade Utb-MG-Näringslivs-kickoffen, medarbetare på P3- turneringen. Det här är mina övriga meriter: Var medlem i en gymnasieförening satt som kassör i styrelsen. Var också ansvarig för att planera en bal för 300 personer. Sommaren 2015 jobbade jag som ekonomiassistent på Gröna Lund, och jag har efter tre år precis sagt upp mig från McDonalds. Sekreterare Namn: Daniel Hartman. Det här är jag: En glad och sprallig Uppsalason på 23 år med ett brinnande intresse för mat, träning, företagande och att prata med människor. Efter studenten jobbade jag två år och hösten 2013 spenderade jag i Los Angeles där jag studerade retorik, engelska och ekonomi. Nu studerar jag min fjärde termin på ekonomiprogrammet. Detta vill jag genomföra: Med hjälp av mitt tidigare engagemang i föreningens och universitetets olika verksamheter vill jag aktivt jobba med att utveckla föreningens verksamhet inom de ramar som finns inom styrelsens och utskottsgruppens arbete. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Recce i Madagaskar VT14. Projektledare med Sponsoransvar för Recceveckorna HT14. Ansvarig för föreningens löparträffar VT15. Vice- och ordförande i Näringslivsutskottet VT15- HT15. Medarbetare KD15. Ett antal utredningar på såväl styrelse- som utskottsgruppsnivå. Skribent Reversen HT15. Det här är mina övriga meriter: Ekonomiassistent AB Johan Hansson. Restaurangsäljare Feskarn i Uppsala AB. Utlandstermin vid Santa Monica College HT13. Ordinarie ledamot i Statistiska Institutionsstyrelsen. Ordinarie ledamot i Ekonomiska Sektionsrådet. Suppleant i Företagsekonomiska Institutionsstyrelsen. Studentambassadör för Uppsala Universitet på mässor och skolbesök.

11 Vice ordförande Utbildningsutskottet Namn: Carl Fredrik Kjellberg Det här är jag: 19 år gammal, född i Stockholm men uppvuxen lite överallt. Dock kanske mest präglad av mina 13 år i Wimbledon, där jag kultiverade en charmig dialekt och en förkärlek till Baked Beans. Tillbaka i Sverige bodde jag dels på Gotland och dels i Sigtuna, och efter studenten var jag en termin i Lyon innan jag började studera här i Uppsala, vilket medförde att jag även pluggar franska på halvfart. Språk, tennis, historia och politik är mina största intressen när jag inte livligt socialiserar mig. När jag har läst klart min Ekonomiekandidat så är tanken att komplettera med en kandidat i statsvetenskap. Detta vill jag genomföra: Jag vill att utskottet ska synas mer och vara mer tillgängligt och öppet för studenternas åsikter inom studiebevakning och informera mer om de olika studieinriktningarna. Detta vill jag göra genom att höja utskottets status för att korrekt återspegla dess viktiga roll för Uppsalaekonomerna och därigenom få utskottet att ta mer plats. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Stolt chefsfadder för Animal Planet ht15 och nominerad till årets nolla vt15. Det här är mina övriga meriter: Medlem i välgörenhetsgruppen Kenyaprojektet under gymnasiet där jag samlade in pengar till och var med och byggde en skola i Kenya. Jag satt med i elevrådet i gymnasiet. Har även fem somrars erfarenhet av restaurangbranschen. Vice skattmästare Namn: Sebastian Augustsson Det här är jag: En 22-åring som är uppväxt i Sveriges gladaste stad Örebro (nja, inte riktigt). Hemma i Örebro hann jag med ett års juridikstudier innan jag flyttade till den ultimata studentstaden Uppsala, ett beslut jag inte ångrar. När jag inte lägger ner min själ i ekonomiprogrammets kurslitteratur eller följer dagens dokusåpor till punkt och pricka så ägnar jag mycket tid till att spela fotboll, följa mitt kära Örebro SK i Allsvenskan och annan träning i olika former. Avnjuter gärna en portion av min favoritmaträtt tacos en fredag- eller lördagkväll efter en händelserik uppsalavecka. Detta vill jag genomföra: Jag vill främst fortsätta med det fantastiska jobb som skattmästeriet gör och genomföra de ekonomiska uppgifterna på bästa möjliga sätt. Jag vill även bidra till att fler personer får upp ögonen för denna post genom att t.ex. synas mer under UE:s recceveckor. Slutligen se över rutiner och ha månatliga kontroller av redovisningen som mål för att underlätta arbetet inför bokslut, det är dock ett beslut som får tas internt med skattmästaren. Det här är mina meriter inom Uppsalaekonomerna: Chefsfadder VT15, projektgrupp Vårfesten VT15, ansvarig för UE:s fotbollsträningar samt Battle of the Borg HT15 Det här är mina övriga meriter: Fotbollsdomare och domaransvarig för diverse cuper, ett års arbete som flyttgubbe, Drivit UF-företag på gymnasiet

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 10 maj, 09:00 i H1, Ekonomikum Vice ordförande med näringslivsansvar (1 post) Namn: Aras Amin Det här är jag: Jag är 22 år och kommer från Västerås. För

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 700 600 500 400 300 200 100 0 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 Vem är jag André Malmaeus Ordförande Idrottsutskottet, Handelshögskolans i Stockholms Studentkår

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014 Kallelse till vårstämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Kallelse till höststämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas vårstämma 2016

Stämmotexter Uppsalaekonomernas vårstämma 2016 Stämmotexter Uppsalaekonomernas vårstämma 2016 25 april, kl. 16.00 i H4, Ekonomikum Ordförande (1 post) Namn: Gustav Svensson Det här är jag: En orädd och ganska rolig tjugoåring med rötterna i huvudstaden

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR:

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR: POSTBESKRIVNINGAR ORDFÖRANDE Som ordförande i FF-styrelsen kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda möten för att samordna festeristvärlden. Dessa möten är till för att underlätta samarbetet

Läs mer

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk.

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Vice- /Ordförande har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Herman läser just nu sitt första år på Industriell Ekonomi. Han är en lugn, ambitiös och driftig person

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Nedan använder vi bara namnet Malmö FBC, men det innefattar verksamheten både i Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom.

Nedan använder vi bara namnet Malmö FBC, men det innefattar verksamheten både i Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom. Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279. Föreningarna är två skilda juridiska personer, men med en gemensam

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Ordförande ANNA MARBLE. Hej!

Ordförande ANNA MARBLE. Hej! Ordförande ANNA MARBLE Hej! Mitt namn är Anna Marble och jag läser just nu min tredje termin på civilekonomprogrammet. Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Karlstad. Jag söker posten som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Valberedd! - din guide till valet

Valberedd! - din guide till valet Valberedd! 2016 - din guide till valet Valberedd 2016 - din guide till valet! Vad är valet? På måndagen den 21/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Verksamhetsplan 2014/2015 Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Vår verksamhet Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279.

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden MÅLBILD 2020 Innehåll VISION MÅL DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar STRATEGI Önskad position Fokusområden GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. VÄRDEGRUND VISION SVERIGES SKÖNASTE SLALOMKLUBB

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015 Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015 20 april, klockan 16:00 i H4, Ekonomikum Ordförande (1 post) Namn: Daniel Gustavsson Det här är jag: Här har ni ett 23 år gammalt energiknippe med rötter

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-02-25 Tid: 17:32-23:00 Plats: KPMG Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Evelina

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Vöfabs uppförandekod

Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vöfabs uppförandekod Vår vision Vi ska vara ledande på verksamhetsmiljöer med offentligt uppdrag genom: Framgångsrika verksamhetsmiljöer Optimal leverans Unik kompetens Starkt varumärke

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

Stämmotexter. Uppsalaekonomernas Höststämma :e december

Stämmotexter. Uppsalaekonomernas Höststämma :e december Stämmotexter Uppsalaekonomernas Höststämma 2018 3:e december Chefsredaktör Reversen (1 post, 1 termin) Namn: Viktor Mattsson Det här är jag: En glad och social kille som är på resande fot så fort möjligheten

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej,

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Jag heter Emma Schlyter och är 22 år gammal. Jag studerar min tredje termin på civilekonomprogrammet här i Karlstad. I och med mitt

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012-2013.

Verksamhetsberättelse 2012-2013. Verksamhetsberättelse 2012-2013. Verksamhetsåret 2012-2013 var ett händelserikt år för Utrikespolitiska föreningen i Örebro (UF Örebro). En stor variation av föreläsningar och aktiviteter har anordnats

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU.

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Där bor jag tillsammans med min häst Pilot. När vi inte går i skolan bor

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Styrelsen på Svenska Skolan i Paris

Styrelsen på Svenska Skolan i Paris Styrelsen på Svenska Skolan i Paris 2016 2017 Kristina Rudin Jag är utbildad civilingenjör och har arbetat med finansiering inom olika områden och som VD för ett elektronikföretag. Jag arbetar just nu

Läs mer

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 I EN AMERIKANSK UNDERSÖKNING....bland kommunikationschefer uppgav en majoritet att de upplever att förändringarna de senaste två åren är mer omfattande och

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD  Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2012-04-23 Plats: 1B-347 Närvarande: Stefan Orbaum Fredriksson, Viktoria Pettersson, Hampus Gerlach, Jonas Björkman, Kristin Eriksson, Simon Strid, Gustav Johansson,

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på Varumärkesbok Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på marknaden. Vi är MooreGames Tanken kring MooreGames

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET Innehållsförteckning Om den här skriften... 2 Vad är IF Brommapojkarnas Akademi?... 2 Vad skiljer IF Brommapojkarnas Akademi från andra?... 3 Vad vill vi uppnå?...

Läs mer

10.30-11.30 KNYTKONFERENS 10.45-11.15. 4A Bidragsskolan. LOK-stöd. Valet av partners. 6A Framtidens träning. Möjligt för unga att förbättra Korpen

10.30-11.30 KNYTKONFERENS 10.45-11.15. 4A Bidragsskolan. LOK-stöd. Valet av partners. 6A Framtidens träning. Möjligt för unga att förbättra Korpen Dags att välja! En knytkonferens är vad det låter som, det liknar ett stort knytkalas. Du som deltagare kommer för att ta en välsmakande munsbit här och där och sätter din personliga agenda för dagarna.

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer