SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Socialnämnden 2008-11-24"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset kl , ande Övriga deltagande Gunilla Åström (s), ordförande Agneta Hansson (v), v ordförande Kenneth Fahlesson (s) Torgny Lind (s) Ulla-Britt Kulin(s) Karin Andersson (s) Birgitta Burström (fp) Maria Wiksten (kd) Anette Lindgren (m) Tjänstgörande ersättare Daniel Öhgren (c) tjänstgör för Eva Enqvist (c) Tanja Olofsson (s) tjänstgör för Jagdish Desai (s) Tjänstemän Lotta Svärd, socialchef Berit Silverlind, äldreomsorgschef Samuel Lundqvist, chefscontroller Håkan Lundmark, handikappomsorgschef Staffan Näslund, individ- och familjeomsorgschef Bo Siegwan, processledare 212 Martin Grenholm, utredningsledare 207 Jeanette Nilsson, chef för beslutsenheten 207 Inger Olofsson, planeringssekreterare 207 Företrädare Gun-Britt Jansson, LO Ersättare Micael Stenlund (s) Gunnel Sandström (s) Bernth Nyhlén (s) Andreas Westerberg (fp) Catharina Söderström (mp) Utses att justera Anette Lindgren Paragrafer Underskrifter.. /Gunilla Åström, ordförande/ /Maria Eriksson, sekreterare/.. /Anette Lindgren, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av socialnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Socialkontoret Underskrift. Maria Eriksson

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Dagordningen fastställs sunderlagen i 215 och 218 har kompletterats av förvaltningen inför sammanträdet. att godkänna dagordningen.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Socialchefen informerar Socialkontoret lämnar följande informationer: Rutiner för anmälan om god man och förvaltare från socialkontoret Frågor om vilken beredskap som finns för socialnämndens verksamheter vid avbrott i kraftförsörjningen Kommunens kravpolicy med fokus på äldre som inte betalar avgifter Information om kvinnocentrum Information från träffar i Migrationsrådet

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Föregående mötesprotokoll Berit Silverlind, äldreomsorgschef, svarar på en fråga från föregående nämnd om socialkontorets sjuksköterskebemanningen.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Rapport om särskilda uppdrag från kommunfullmäktige Inga nya uppdrag från kommunfullmäktige har tillkommit sedan förra nämndsmötet.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Information om projektet IT-stöd för kvalitetssäkring av beviljade biståndsinsatser och dokumentation i hemtjänsten Mobipen - slutrapport Sammanfattning Projektets mål var att se om Mobipen är det IT-stöd som kan kvalitetssäkra att beviljade biståndsinsatser kommer brukaren tillgodo, förenkla och öka dokumentationen samt att möjliggöra uppföljning av nyttjandet av resurser. Med ett fungerade IT-stöd skulle möjligheten öppnas för budgetfördelning utifrån utförd tid. Utifrån projektets mål har inte Mobipen kunnat visa att IT-stödet uppfyller kraven fullt ut. Tidsregistreringen, som är den mest väsentliga funktionen har inte varit tillförlitlig, varför det under projektets gång inte varit möjligt att utvärdera i vilken omfattning beviljad tid kommer brukaren tillgodo. Vid projektets slut kan inte bedömningen göras om de åtgärder som vidtagits har löst problemen fullt ut. Dokumentationen har ökat och i det avseendet har Mobipen uppfyllt kraven. Projektet avslutas och arbete fortgår för att hitta alternativa lösningar. Planering är påbörjad för att testa ett redan befintligt system (Intraphone) som får prövas mot bl a Mobipen när och om de löser de redovisade brister som påtalats under denna testperiod. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse Slutrapport att notera informationen.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Exp Kommunstyrelsen 211 Dnr Motion om solrum friskvård för pensionärer Kommunfullmäktigeledamot Inger Andersson-Öberg har ställt en motion till kommunfullmäktige (21/08) angående solrum. Inger Andersson-Öberg har i media tagit del av informationen kring solrum som finns i bl a Piteå och riktar sig till pensionärer. Äldreomsorgen i Skellefteå har i samarbete med fastighetskontoret arbetat sen i våras med att hitta en lokal som är passande för att inrätta ett solrum. Ett lämpligt rum finns som förslag idag, där både fastighetskontoret samt fastighetsägaren Skebo är positiva till detta solrum. Det som återstår är att få lokalen godkänd från miljökontoret. Om denna lokal inte skulle anses passande har vi alternativ till denna och vi kommer att under denna vinter kunna starta verksamheten med solrum. Denna verksamhet kräver även personella resurser, allt från eventuellt behov av hjälp till och från lokalen till någon som bokar, städar osv. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll att föreslå att motionen lämnas utan åtgärd då arbetet med solrum redan är påbörjat.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Samverkan inom vård och omsorg, Västerbottens läns landsting, Umeå och Skellefteå kommuner Sammanfattning Socialnämnden har , 49 gett förvaltningen i uppdrag att utarbeta övergripande samverkansavtal med skolkontoren och landstinget inom ett fåtal övergripande avtalsområden kopplade till socialnämndens mål- och resultatstyrning. Socialkontoret lämnar en rapport om hur arbetet fortgår. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse att notera informationen till protokollet. att förvaltningen får i uppdrag att till måldagarna 2009 redovisa handlingsplaner, direktiv och genomförandeorganisationen.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Exp Röda korset 213 Dnr Slutrapport från projektet Tillbaka till livet (Sesam) Röda Korset startade i augusti 2007 ett projekt i Umeå och Skellefteå för rekrytering och utbildning av mentorer till flyktingar. Syftet var att bygga upp en verksamhet som kunde ge invandrare ett personligt stöd, en samhällslots för att underlätta deras väg till en lyckad integration och ett snabbare inträde på arbetsmarknaden. Den primära målgruppen har varit flyktingar som går i behandling på behandlingscentrat för krigs- och tortyrskadade flyktingar. Socialnämnden i Skellefteå beslutade i april 2007 att bevilja projektet ett bidrag på kronor för ett år. Vid decembernämnd 2007 behandlades en delrapport av projektet. Röda korset har inkommit med en slutrapport av projektet Tillbaka till livet (Sesam). Resultatet för Skellefteås del av projektet visar att man i dagsläget har lyckats rekrytera 10 mentorer. Röda Korsets konsulent i Skellefteå arbetar nu vidare med att implementera mentorsgruppen som en del i Röda Korsets ordinarie verksamhet. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse Röda korsets rapport med bilaga att noterar rapporten till handlingarna.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Månadsrapport per 31 oktober Sammanfattning Socialkontoret redovisar per den sista oktober en årsprognos som pekar mot en negativ avvikelse mot årsbudget med 3,2 mnkr vilket motsvarar omkring 0,2 procent av årsbudget (brutto) på över 1,5 mdkr. Årsprognosen är en förbättring med cirka 12 mnkr jämfört med månadsrapporten i maj samt en liten förbättring jämfört med septemberprognosen. Socialnämnden beslutade i juni ( 131) om en åtgärdsplan för att få tillbaka ekonomin i balans. Åtgärdsplanens effekter tillsammans med en säkrare prognosbedömning gör nu att läget ser ljusare ut. För att säkra ett nollresultat fortsätter förvaltningen arbetet med åtgärdsplanen, ytterligare åtgärder och allmän återhållsamhet. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse med rapport att godkänna rapporten att förvaltningen får i uppdrag att fortsätta arbetet med den av nämnden beslutade åtgärdsplanen för att nå en ekonomi i balans.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Socialkontorets resursfördelning 2009 Socialkontorets behov av resurstillskott presenterades vid socialnämndens måldagar i april. Utifrån detta beslutade socialnämnden i maj om ett budgetförslag till kommunens centrala budgetberedning. Budgetberedningen har nu lämnat förslag till kommunfullmäktige. Som grund för socialkontorets förslag till resursfördelning 2009 ligger budgetberedningens förslag samt nya och säkrare prognoser gällande det ekonomiska utfallet Förvaltningens ordning i resursfördelningen Verksamheternas nivå Delar av handikappomsorgens och individ- och familjeomsorgens underskott för 2008 (försörjningsstöd och LSS) har accepterats som nivåhöjning - Äldreomsorgens förväntade överskott har hanterats som budgetutrymme och använts i den totala fördelningen Anslaget har justerats till följd av ytterligare sänkning av personalomkostnader 2009 med 14 mnkr, för anställda mellan år och över 65 år samt en generell sänkning med 1 procent. Kostnadssänkningen är en resursförstärkning utöver budgetberedningens förslag Full kompensation till samtliga verksamheter avseende löne- och prisökningar (utgångspunkt är KF:s beräkning av löner och priser 2009) Utökningar och minskningar av verksamhet utifrån socialnämndens 10-åriga boendeplan Behov och ambitioner i socialnämndens budgetförslag från maj 2008 En viktig förändring jämfört med tidigare år är att resurser för boendeplanens volymökningar inom äldre- och handikappomsorgen behålls centralt under förvaltningschefen till dess att inflyttning sker och verksamheten börjar belastas med driftkostnader. Socialkontorets förslag till resursfördelning, se bilaga, innehåller också ett budgeterat överskott på 6 mnkr utifrån socialnämndens beslut om inarbetning av 2007 års underskott (SN ).

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 Yrkande Kenneth Fahlesson (s) yrkar att följande omprioriteringar ska göras i resursfördelningen: att förebyggargrupperna stärks med en tjänst i syfte att främst arbeta med grundskoleelevers sociala utveckling. Detta finansieras genom att en årsarbetare tillförs personalutvecklingsenheten istället för två. att förvaltningen grundfinansierar två tjänster inom Fixar Malte/Märtas verksamhet. Detta finansieras inom de centrala medlen. att förvaltningens förslag preciseras med att en tjänst finansieras i syfte att stärka utvärdering och uppföljning samt inbjuda universitetens forskare att använda socialtjänsten som forskningsfält Agneta Hansson (v) yrkar tillsammans med Gunilla Åström (s) och Anette Lindgren (m) att socialnämnden tidigt under 2009 ska tydliggöra behovet av personaltillskott inom äldre- och handikappomsorgen inför sgång Ordförande ställer proposition på Fahlessons yrkande och finner att nämnden bifaller yrkandena. Ordförande ställer proposition på Hanssons yrkande och finner att nämnden bifaller yrkandet. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse med bilaga att förebyggargrupperna stärks med en tjänst i syfte att främst arbeta med grundskoleelevers sociala utveckling. Detta finansieras genom att en årsarbetare tillförs personalutvecklingsenheten istället för två. att förvaltningen grundfinansierar två tjänster inom Fixar Malte/Märtas verksamhet. Detta finansieras inom de centrala medlen. att förvaltningens förslag preciseras med att en tjänst finansieras i syfte att stärka utvärdering och uppföljning samt inbjuda universitetens forskare att använda socialtjänsten som forskningsfält att socialnämnden tidigt under 2009 ska tydliggöra behovet av personaltillskott inom äldre- och handikappomsorgen inför 2010.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 att i övrigt godkänna förvaltningens förslag till resursfördelning 2009.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 14 Exp Kommunstyrelsen 216 Dnr Uppföljning av internkontrollplan 2008 Sammanfattning Socialnämnden har fastställt en plan för den interna kontrollen och redovisar årligen de kontroller som görs utifrån planen. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse Yrkande Torgny Lindh (s) yrkar att internkontrollplanen tas upp för diskussion på måldagarna. att internkontrollplanen tas upp för diskussion på måldagarna. att godkänna socialkontorets uppföljning av internkontrollplanen att ge socialkontoret i uppdrag att redovisa resultatet av åtgärdsplanerna i årsbokslutet att lämna uppföljningen till kommunstyrelsen.

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Internkontrollplan för socialkontoret Sammanfattning Socialkontoret har tagit fram en plan för den interna kontrollen av rutiner för ekonomin och verksamheten. En handlingsplan för den interna kontrollen är ett viktigt instrument för att nämnden ska kunna veta att den interna kontrollen är effektiv. Nämnden är ytterst ansvarig för att den interna kontrollen fungerar tillfredsställande, att en väl genomtänkt och tydlig arbets- och ansvarsfördelning görs och att det upprättas en internkontrollplan för att beskriva detta. I planen görs en prioritering av vad som ska granskas utifrån en bedömning av risk och väsentlighet. Det görs en bedömning om sannolikheten för att fel uppstår och vilka konsekvenser det får. Uppföljning av internkontrollplanen redovisas en gång per år vid månadsuppföljningen per oktober. Kontrollerna görs löpande under året. sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse att godkänna internkontrollplanen.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 16 Exp Länsstyrelsen 218 Dnr Delegationsförteckning 2009 Sammanfattning Socialkontoret har genomfört den årliga översynen av delegationsförteckningen och lämnar ett förslag till ändringar i tjänsteskrivelse daterad sunderlag Arbetsutskottets protokoll Socialkontorets tjänsteskrivelse med bilaga att godkänna delegationsförteckningen enligt socialkontorets tjänsteskrivelse. att den nya delegationsförteckningen gäller fr o m 1 januari 2009.

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Övriga frågor Maria Wiksten (kd) ställde en fråga vid föregående nämnd om beslutet att undanta av personliga assistenter från erbjudande om heltidstjänster är förenligt med EU-direktivet. Margareta Eklind, enhetschef, svarar att i detta fall bedöms anställningsvillkoren, (genom brukarens rätt att påverka vem som ska vara personlige assistent) vara så specifik att det finns skäl att undanta denna grupp. Efter kontakter med juridisk expertis anses att detta ska hålla vid en ev. prövning.

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Redovisning av delegationsbeslut Härmed anmäls följande delegationsbeslut: 1. Sammanträdesprotokoll från arbetsutskottet: , och tagna av socialkontoret på delegation av socialnämnden vecka 41 vecka att notera informationen till protokollet.

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr Anmälan av ordförandebeslut Socialnämndens ordförande har fattat följande beslut - beslut enligt 6 LVU den beslut enligt 6 LVU den beslut enligt 6 LVU den att noterar besluten till protokollet.

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Meddelanden Anmäls och läggs till handlingarna: Förteckning över diarieförda ärenden från Kommunfullmäktiges beslut att godkänna socialkontorets redovisning av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen. Kommunfullmäktiges beslut att motionen om nyckelfria hembesök med hänsyn till socialnämndens yttrande inte ska föranleda någon ytterligare åtgärd. Socialstyrelsens meddelande november 2008 om ändring i socialtjänstförordningen som innehåller riksnormen för försörjningsstöd

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Kurser och konferenser Gunilla Åström (s) och Anette Lindgren (m) rapporterar från Demensdagen den 20 november som äldreomsorgen ordnat. Anette Lindgren (m) rapporterar från äldreomsorgsdagarna i Stockholm.

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-8.30, 11.00 12.00, 13.00-14.55 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2009-09-28

PROTOKOLL 1 (24) 2009-09-28 PROTOKOLL 1 (24) 2009-09-28 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 8.15-10.15, 13.00-15.45 Beslutande Gunilla Åström (S), ordförande Agneta Hansson (V) Kenneth Fahlesson (S) Torgny Lind (S) Ulla-Britt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17)

PROTOKOLL 1 (17) PROTOKOLL 1 (17) 2010-08-26 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.00, 13.00-14.30 Beslutande Agneta Hansson (V), ordförande 108-112, 120 Torgny Lind (S), 108-112, 120, ordförande 113-119,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23)

PROTOKOLL 1 (23) PROTOKOLL 1 (23) 2010-06-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.30, 13.00-16.00 Beslutande Gunilla Åström (S), ordförande Agneta Hansson (V) Kenneth Fahlesson (S) Torgny Lind (S) 92-95,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-01 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.00, 13.00 16.20 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S) Iosif Karambotis (S) Åsa Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2010-10-25

PROTOKOLL 1 (24) 2010-10-25 PROTOKOLL 1 (24) 2010-10-25 Socialnämnden Plats och tid Byske camping kl. 13.00-16.40 Beslutande Agneta Hansson (V), ordförande Kenneth Fahlesson (S) Torgny Lind (S) Ulla-Britt Kulin (S) Jagdish Desai

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23) 2012-06-11

PROTOKOLL 1 (23) 2012-06-11 PROTOKOLL 1 (23) 2012-06-11 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.15, 13.00-16.20 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S) Iosif Karambotis (S) 121-137 Anna Lundström

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2012-10-01

PROTOKOLL 1 (22) 2012-10-01 PROTOKOLL 1 (22) 2012-10-01 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-12.00, 13.30-15.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin (S) Iosif

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Socialnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Socialnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset kl.8.15-10.00, 13.00-14.40 ande Övriga deltagande Gunilla Åström (s), ordförande Agneta Hansson (v), v ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2011-09-22

PROTOKOLL 1 (22) 2011-09-22 PROTOKOLL 1 (22) 2011-09-22 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.15, 13.00-17.20 Beslutande Gunilla Åström (S), ordförande 144-161 Kenneth Fahlesson (S), vice ordförande Torgny Lind (S)

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22)

PROTOKOLL 1 (22) PROTOKOLL 1 (22) 2011-01-27 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset, kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 08.15-15.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Ulla-Britt Kulin (S) Joseph Karambotis

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-04-26

PROTOKOLL 1 (24) 2012-04-26 PROTOKOLL 1 (24) 2012-04-26 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-10.15, 13.00-14.50 Beslutande Gunilla Åström (S), ordförande 73-76 Kenneth Fahlesson (S), ordförande 77-95 Torgny Lind (S) Ulla-Britt

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 65-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 43-52 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 29-39 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2011-09-21 Plats och tid Rådhuset, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD)

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 10 Anmälningsärenden till socialnämnden år 2011 11 Anmälan av delegationsbeslut år 2011 12 Information/Beredning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-03 1/7 Sammanträdestid: 2016-02-03 kl. 9.00 12.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-09-29

PROTOKOLL 1 (16) 2014-09-29 PROTOKOLL 1 (16) 2014-09-29 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset 08:15-15:30 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin (S) Iosif Karambotis (S) Åsa

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer