SecureCom Card Preparation System

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SecureCom Card Preparation System"

Transkript

1 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 1(7) SecureCom Card Preparation System Översikt I detta dokument beskrivs SecureComs lösning för preparering av kortunderlag, Card Preparation System (CPS). Vid design av systemet har stor vikt lagts på flexibilitet och användarvänlighet. Systemet ska vara lätt att anpassa till kundens unika krav för att på ett smidigt sätt kunna integreras i befintlig miljö och nya funktioner ska kunna läggas till utan allför stora ingrepp i systemet. Erforderliga krav på säkerhet följs givetvis. Följande bild visar en översikt på CPS: SecureCom Card Preparation Server Beställningsfiler CPS Card Preparation Server Resultatfiler Inställningar Nycklar SecureCom Depå CPS_ADM Administration Nycklar CPS bearbetar en beställningsfil (underlagsfil) och skapar en eller flera resultatfiler som i sin tur används som underlag vid korttillverkning. CPS skapar alla de värden som krävs både för magnetspårskort samt chipbaserade EMV-kort. CPS kan antingen levereras som en fristående programvara som användaren startar via ett användargränssnitt, eller som en serverprogramvara som startar körning automatiskt. Till CPS hör även ett administrationsprogram som hanterar alla de unika inställningar som krävs vid kortpreparering. Administrationsprogrammet körs vid enstaka tillfällen när en ny kortprodukt läggs till eller befintliga inställningar måste ändras. För hantering av nycklar passar SecureCom Depå alldeles utmärkt. Programmet preparerar nycklarna och exporterar dessa i krypterat format till CPS.

2 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 2(7) Card Preparation Server CPS har utvecklats som ett moduluppbyggt system för att få en så stor flexibilitet som möjligt. CPS, säljs som en baslicens som kundanpassas enligt de krav och behov som respektive kund har. Följande figur visar principen för servern: SecureCom Card Preparation Server CPS ADM (användargränssnitt) Format in-fil Programkärna Format ut-fil PINPREP EMVPREP CAPPREP HSM Programkärnan Programkärnan tar hand om en beställningsfil och bearbetar varje post i filen. Anrop sker till de olika PREP-modulerna för att skapa önskade värden och resultatet sammanställs sedan i en eller flera resultatfiler. Vilka PREP-moduler som ingår i CPS varierar beroende på kundens krav på systemet. Filformat En viktig del av programmet är de kundunika filformat som hanteras. Formaten på både inkommande beställningsfil och utgående resultatfil kan variera stort beroende på kortutgivare och korttillverkare. Filernas innehåll och format är också beroende av vilka funktioner i CPS som ska användas, t.ex. om PIN genereras i CPS eller skickas med i filen, om CAP används o.s.v. Därför har CPS en särskild modul som hanterar dessa format och som enkelt går att anpassa efter hand som förändring sker. Detta gör det också enklare för kunden att få systemet att fungera på ett smidigt sätt i befintlig miljö. PINPREP PINPREP är den modul som hanterar PIN och tillhörande verifieringsvärden samt magnetspårsdata. PINPREP hanterar bland annat följande: Generering av PIN Generering av CVV/CVC Generering av offset (referensvärde) All hantering av PIN sker enligt fastställda krav av ISO 9564 samt PCI PIN management.

3 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 3(7) EMVPREP EMVPREP är den modul som skapar alla de värden som krävs för utgivning av EMV-kort. Dessa värden består dels av fasta värden och dels av värden som sätts olika för olika korttyper. För att sätta olika värden för olika korttyper används administrationsprogrammet CPS_ADM (se beskrivning längre fram). Användaren kan med administrationsprogrammet lägga upp kortunika mallar med valda värden som sedan används för att skapa olika korttyper. De RSA nycklar som krävs genereras av systemet. EMVPREP hanterar både MasterCard och Visa och skapar alla värden för kortverifiering, dvs SDA, DDA och CDA. EMVPREP kommer även att hantera CPA (Common Payment Application) när specifikationerna är fastställda. CAPPREP Modulen CAPPREP skapar de värden som krävs för utgivning av kort med en CAPapplikation. CAP-värden sätts med administrationsprogrammet CPS_ADM på ett liknande sätt som för EMV-parametrarna. HSM För att hantera PIN och andra kryptografiska värden som ställer höga krav på säkerheten så används en Hardware Security Module, HSM. De olika HSM:er som stöds är för närvarande SecureCom SA10 och IBM När EMV-värden ska prepareras skall alltid IBM 4764 användas. IBM 4764 har en bra prestanda och är certifierad enligt FIPS 140. Administrationsprogrammet CPS_ADM För att hantera alla de unika parametrar till kortproduktionen används ett administrationsprogram, CPS_ADM. Administrationsprogrammet körs inte lika ofta som CPS, men används t.ex. när nya korttyper ska läggas upp tillsammans med nya nycklar och andra parametrar. Se bilder under rubriken Bilder från CPS_ADM Administrationsprogrammet hanterar bl.a. följande: Import av nycklar från SecureCom Depå (se nedan) Hantering av prefixunika data (nycklar m.m.) EMV-mallar med värden för olika korttyper CAP-parametrar Import av nycklar De nycklar som krävs i systemet läggs upp i SecureCom Depå (se beskrivning nedan) och exporteras sedan krypterade med en transportnyckel till CPS. Den enda nyckel som manuellt måste matas in i CPS är denna transportnyckel. Övriga nycklar importeras och lagras krypterade med systemets masternyckel. Omkryptering av nycklar från transportnyckel till masternyckel sker i HSM:ens säkra minne.

4 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 4(7) Prefixhantering Administrationsprogrammet används också för att bestämma parametrar för kortunika prefixdata. Bland annat kan man här styra vilka nycklar som ska användas för varje enskilt prefix. EMV-mallar När underlag till EMV-kort ska skapas hämtas data för olika korttyper från respektive mall. För att hantera detta på ett smidigt sätt har administrationsprogrammet en inställningsfunktion där användaren kan definiera mallar för olika korttyper. Med hjälp av inställningsfunktionen skapas enkelt kortmallar med olika värden för utvalda EMV-parametrar (t.ex. användningsområde, verifieringsmetoder m.m.). I inställningsfunktionen visas de parametrar som kan ändras men även en del fasta värden som aldrig justeras. Valda inställningar sparas i en databas och används vid generering av kortdata. I beställningsfilen anges aktuell mall som ska användas för varje enskild beställningspost. CAP-värden CAP-värdena hanteras på ett liknande sätt som EMV. Användaren anger i administrationsprogrammet vilka värden som CAP ska ha och kortunderlaget skapas enligt givna värden. SecureCom Depå Säkerhet De nycklar som krävs av CPS läggs upp i SecureCom Depå. SecureCom Depå fungerar som ett elektroniskt kassaskåp där nycklar och andra känsliga datavärden kan lagras och hämtas ut på ett säkert och kontrollerat sätt. Depån ersätter dagens kuvert med nyckelkomponenter och gör key management mycket smidigare och med bibehållen eller till och med förbättrad säkerhetsnivå. Depån hanterar alla nycklar enligt (se särskild beskrivning över Depå-systemet). För att CPS ska få de nycklar som krävs för att skapa kortunderlag genererar Depån en transportnyckel som skrivs ut som två komponenter. Komponenterna matas sedan manuellt in vid CPS och därefter kan övriga nycklar exporteras i krypterat format från depån för importering till CPS. På så sätt undviks all känslig hantering av nycklar som sker vid manuell hantering. SecureSoms CPS följer alla uppsatta krav för säkerhet. Kraven hittas hos EMVco, ISO-standarder och varumärkesföreningarna. För åtkomst till administrationsprogrammet CPS_ADM krävs påloggning av två personer. CPS körs som en server och är därför konfigurerad med en roll som har tillgång till enbart de funktioner som används. En klar separation mellan t ex olika utgivare erhålls genom att det vid kryptering används utgivarunika nycklar.

5 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 5(7) Appendix: Bilder från programmet CPS_ADM För att ge en bild över hur arbetet med administrationsprogrammet kan se ut visar vi en serie bilder. Bilderna visar data som krävs för ett Mastercard M/CHIP SDA. För varje utgivare kan följande data anges:

6 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 6(7) För varje utgivare kan följande parametrar anges för att skapa det som vi kallar mallar:

7 I-KL: Öppen (SeCo nr 3747) sid 7(7) De fasta parametrarna för SDA ser ut på följande sätt:

Krypteringstjänster. LADOK + SUNET Inkubator dagarna GU, Göteborg, 6-7 oktober 2014. Joakim Nyberg ITS Umeå universitet

Krypteringstjänster. LADOK + SUNET Inkubator dagarna GU, Göteborg, 6-7 oktober 2014. Joakim Nyberg ITS Umeå universitet Krypteringstjänster LADOK + SUNET Inkubator dagarna GU, Göteborg, 6-7 oktober 2014 Joakim Nyberg ITS Umeå universitet Projekt mål Identifiera de behov som finns av krypteringstjänster Utred funktionsbehov

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

Att. Vad kan vi hjälpa er med?

Att. Vad kan vi hjälpa er med? especifikation Att Vad kan vi hjälpa er med? Vi vet att man lägger ned mycket tid och energi på sina lönespecifikationer och det vill vi ändra på. Vi vill spara på miljön. Vi vill minska kostnaderna för

Läs mer

256bit Security AB Offentligt dokument 2013-01-08

256bit Security AB Offentligt dokument 2013-01-08 Säkerhetsbeskrivning 1 Syfte Syftet med det här dokumentet är att översiktligt beskriva säkerhetsfunktionerna i The Secure Channel för att på så vis öka den offentliga förståelsen för hur systemet fungerar.

Läs mer

Undervisningen i ämnet mobila applikationer ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

Undervisningen i ämnet mobila applikationer ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: MOI Ämnet mobila applikationer behandlar olika tekniker för att utveckla programvara riktad mot mobila enheter samt processen från idé till färdigt program. Ämnet mobila applikationer får bara anordnas

Läs mer

KUNDREGISTER Sid 2(7) Teknisk specifikation

KUNDREGISTER Sid 2(7) Teknisk specifikation KUNDREGISTER Sid 1(7) Kundregister Innehållsförteckning 1 Allmänt...2 1.1 Inledning...2 1.2 Disposition...2 1.3 Ordlista...2 1.4 Referenser...2 2 Systemöversikt...3 3 Systemlösning...4 3.1 Kundregisterfiler...4

Läs mer

Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många

Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många L e d n in g sä g a rm o d u le n - e n sm a rt o c h a u to m a tisk tjä n st so m so rte ra r d in a fö rfrå g n in g a r Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många

Läs mer

Kravspecifikation Fredrik Berntsson Version 1.1

Kravspecifikation Fredrik Berntsson Version 1.1 Kravspecifikation Fredrik Berntsson Version 1.1 Status Granskad FB 2016-02-01 Godkänd FB 2015-02-01 Dokumenthistorik Version Datum Utförda ändringar Utförda av Granskad 1.0 2015-02-01 Första versionen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare;

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare; Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat med mera för tillverkning av digitala färdskrivare;

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat med mera för tillverkning av digitala färdskrivare; Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av kryptografiska nycklar och certifikat med mera för tillverkning av digitala färdskrivare; beslutade den 14 september 2018. TSFS 2018:85 Utkom från trycket

Läs mer

Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies

Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies 2004-11-25 Global marknad Fritt sätt att arbeta Alltid nåbar Hård konkurrens Kostnadseffektivitet och säkerhet Förutsättningarna

Läs mer

Prislista Supporttjänster

Prislista Supporttjänster Prislista Supporttjänster Art Tjänst Pris Fjärrdemo av ny funktionalitet i ny version av Evatic 1450 Grundutbildning - Introduktion av Evatic för nya användare 2900 Grundutbildning - Report Designer i

Läs mer

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0 Direktkoppling till Girolink Internet Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet Version 1.0 Maj 2007 Innehållsförteckning 0. DOKUMENTHISTORIK 1 ALLMÄNT - DIREKTKOPPLING

Läs mer

Krypteringstjänster. Ladok-Inkubatordagar 02-03/4 BTH. Joakim Nyberg ITS Umeå universitet

Krypteringstjänster. Ladok-Inkubatordagar 02-03/4 BTH. Joakim Nyberg ITS Umeå universitet Krypteringstjänster Ladok-Inkubatordagar 02-03/4 BTH Joakim Nyberg ITS Umeå universitet Projektet Informationssäkerhet och möjligheten till att enkelt kryptera information har blivit en allt mer viktig

Läs mer

Försöksnomineringssystem 2013

Försöksnomineringssystem 2013 Försöksnomineringssystem 2013 Försöksnomineringssystem 2013... 1 1 Nominering... 2 1.1 Nominera sig själv... 2 1.2 Nominera någon annan... 2 1.3 Nominera som förening m.fl.... 2 2 Deltagaruppgifter...

Läs mer

Modul 3 Föreläsningsinnehåll

Modul 3 Föreläsningsinnehåll 2015-02-03 2015 Jacob Lindehoff, Linnéuniversitetet 1 Modul 3 Föreläsningsinnehåll Vad är ett certifikat? Användningsområden Microsoft Certificate Services Installation Laboration Ingår i Klustringslabben

Läs mer

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 2012-12-21 Kivuto Solutions Inc. [KONFIDENTIELLT] INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERSIKT...1 VERIFIERINGSMETODER...2 IUV (Integrated User Verification)...2 Shibboleth

Läs mer

Uni-View Excel rapporter

Uni-View Excel rapporter Uni-View Excel rapporter 1 2 Uni-View Excel rapporter 1. Förord Uni-View Excel rapporter är en option till Uni-View med funktion för att bygga avancerade rapporter baserat på historiken i ett Uni-View

Läs mer

Hämta hem 2005 års installationspaket från Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se

Hämta hem 2005 års installationspaket från Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se Om MacElda Classic Denna version av Elda finns kvar av historiska skäl. Om du använder operativsystemet OSX, rekommenderas du att använda OSX-versionen av MacElda, EldaX. Skillnaderna mellan MacElda Classic

Läs mer

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings ver. 1.0-2014 360 emeetings för Apple ios Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings hjälper dig och din verksamhet att minska

Läs mer

Integrationsspecifikation av nuvarande äldreomsorgssystem

Integrationsspecifikation av nuvarande äldreomsorgssystem Integrationsspecifikation av nuvarande äldreomsorgssystem Innehållsförteckning Inledning 2 Sofias integrationer 2 1.1 Integration KID (Tekis)... 3 1.2 Integration Logica (Försäkringskassan)... 4 1.3 Integration

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. Vad innebär ett IMAP-konto? Med protokollet IMAP sparas all din

Läs mer

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Traka21 Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Kontroll på dina nycklar skapar trygghet Traka21 är ett intelligent fristående nyckelhanteringssystem

Läs mer

Manuell import till Lime Pro

Manuell import till Lime Pro Manuell import till Lime Pro Ibland kan det vara nödvändigt att göra en manuell import till Lime Pro, t.e.x. om en fil inte kan importeras och man behöver mer information för att felsöka. I den vanliga

Läs mer

Produktkonfigurator. Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Varför Produktkonfigurator?

Produktkonfigurator. Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Varför Produktkonfigurator? Produktkonfigurator Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Produktkonfiguratorn är en tilläggsfunktion i MONITOR som ger dig ett systemstöd för att hantera och kombinera flera varianter och utföranden av

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

Traka32 alt Traka Touch

Traka32 alt Traka Touch N YC K E L H A N T E R I N G Traka32 - Traka Touch Traka32 alt Traka Touch Nyckeln till fullständig kontroll! Traka32 stabil nätverksadministration Traka Touch framtidens webbadministration I-fob nyckeln

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 12.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 12.0. Installationsfilen

Läs mer

Hot mot nyckelhantering i DNSSEC och lite om hur man undviker dem. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef

Hot mot nyckelhantering i DNSSEC och lite om hur man undviker dem. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef Hot mot nyckelhantering i DNSSEC och lite om hur man undviker dem Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef Överväganden Införandet av DNSSEC nödvändiggör en juridisk analys. Vilken riskexponering

Läs mer

ALEPH ver. 18 ALEPH Digital Asset Module (ADAM)

ALEPH ver. 18 ALEPH Digital Asset Module (ADAM) ALEPH ver. 18 ALEPH Digital Asset Module (ADAM) Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Innehållsförteckning 1. INLEDNING...1 2. SKAPA NYA OBJEKT...1 3. OBJEKTLISTA...2 4. FORMULÄR...3 4.1 Objektinformation...3

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av krypteringsnycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare;

Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av krypteringsnycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare; Transportstyrelsens föreskrifter om hantering av krypteringsnycklar och certifikat för tillverkning av digitala färdskrivare; beslutade den 13 december 2012. Transportstyrelsen föreskriver följande med

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Apple Remote Desktop 3. Viktor Glemme Systemingenjör - Apple glemme.v@euro.apple.com 2006-06-07

Apple Remote Desktop 3. Viktor Glemme Systemingenjör - Apple glemme.v@euro.apple.com 2006-06-07 Apple Remote Desktop 3 Viktor Glemme Systemingenjör - Apple glemme.v@euro.apple.com 2006-06-07 Datorer Kontrollerade datorer har 40% lägre TCO! Kontrollerad Hård och mjukvara Drift Administration Slutanvändare

Läs mer

Att komma igång med ELDA

Att komma igång med ELDA Att komma igång med ELDA SmartDisk används tillsammans med programmet ELDA som måste vara installerat på din dator. Programmet laddas ned från Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.om du inte har

Läs mer

Automatiserad katalogproduktion

Automatiserad katalogproduktion Automatiserad katalogproduktion EBI AB Brändövägen 7 S-165 72 Hässelby Sweden Tel:+46(0)8-899002 Fax:+46(0)8-899003 info@ebi.se www.ebi.se Inledning Detta dokument beskriver i korthet några lösningar som

Läs mer

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA MODULSYSTEM DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR God avkastning på investeringen i form av minskade

Läs mer

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013 För DataPage+ 2013 Senast uppdaterad: 25 juli, 2013 Innehållsförteckning Installera komponenter som krävs... 1 Översikt... 1 Steg 1: Kör Setup.exe och starta guiden... 1 Steg 2: Godkänn licensavtalen...

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

SURFTOWNS SÄKERHETSMILJÖ. Databehandlingsavtal - Bilaga 1

SURFTOWNS SÄKERHETSMILJÖ. Databehandlingsavtal - Bilaga 1 SURFTOWNS SÄKERHETSMILJÖ Databehandlingsavtal - Bilaga 1 Innehållsförteckning Fysisk säkerhet... 2 Loggning... 2 Sårbarhetshantering... 2 Övervakning... 2 Backup... 3 Kryptering... 3 Underleverantörer...

Läs mer

8 Importera/Exportera låssystem och personregister

8 Importera/Exportera låssystem och personregister 8 Importera/Exportera låssystem och personregister Import/Export av låssystem kan i KeyControl göras från dessa låssmedsprogram: KeyDesign/DoorDesign Assa Security Master Generalen Vilken person som nycklarna

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE Offert Sepab - ett komplett fleet management-system Innehåll 1. Om Sepab... 2 2. Beskrivning av produkt och funktion... 3 2.1. System... 3 2.2. ExyPro översikt... 4 2.3 ExyPro office... 5 3. Drift och

Läs mer

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg:

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg: Bästa säkerhetspraxis för Symantec pcanywhere I det här dokumentet beskrivs ändringarna för förbättrad säkerhet i pcanywhere 12.5 SP4 och pcanywhere Solution 12.6.7, hur huvuddragen i dessa förbättringar

Läs mer

OpenDNSSEC. Rickard Bondesson,.SE

OpenDNSSEC. Rickard Bondesson,.SE OpenDNSSEC Rickard Bondesson,.SE Rickard.bondesson@iis.se 2009-08-17 1 Av vem? 2009-08-17 2 Detta är OpenDNSSEC 2009-08-17 3 Beskrivning OpenDNSSEC är en komplett DNSSEC zonsignerare som automatiserar

Läs mer

Scan to RightFax. Version 2.0. Administratörshandbok

Scan to RightFax. Version 2.0. Administratörshandbok Scan to RightFax Version 2.0 Administratörshandbok Augusti 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Checklista för distribueringsberedskap...5 Konfigurera programmet...

Läs mer

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Konfigurationshandbok A-61732_sv 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Innehåll Skillnader... 1 Installation... 2 Skapa

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera dataöverföringar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera dataöverföringar...4

Läs mer

Informatikai megoldások

Informatikai megoldások Informatikai megoldások Nyckelhanterings Systemet IQ serien Varför behöver man ett nyckelhanterings system? Nycklar skall förvaras på ett säkert ställe Nycklarna bör användas av rätt person Kontroll på

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

Budgetering. Presented by: Maria Åhrberg

Budgetering. Presented by: Maria Åhrberg Scala Bruk Finans Budgetering Presented by: Åke Jonviken Maria Åhrberg Olika sätt att lägga in budgetar Manuell budget hantering 5 budget alternativ D Direkt M Via budgetmodeller Budgetfördelning% (Budgetmodeller)

Läs mer

Analysarbetet gjort enkelt. Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser. 1. Samarbetet(Betyg) Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt

Analysarbetet gjort enkelt. Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser. 1. Samarbetet(Betyg) Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt Analysarbetet gjort enkelt 1 8 6 2 Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser 1. Samarbetet(Betyg) 95 9 85 8 75 7 65 6 55 5 45 35 3 25 2 15 1 5 86 53 53 42 42 37 29 18 16 14 5 5 Mycket bra Bra

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Karlstads kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Diarie 9708-12 Ansvarig upphandlare Anders Lindsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Import & export av personer i Vaka

Import & export av personer i Vaka Import & export av personer i Vaka Med hjälp av Microsoft Excel kan du enkelt skapa en fil för att importera personer. Detta kan vara en stor fördel om du redan har en Excel-lista med personer som skall

Läs mer

ClamatorVoiceSystem II

ClamatorVoiceSystem II 1 (10) MANUAL ClamatorVoiceSystem II 1 INTRODUKTION... 2 1.1 Systemkrav... 2 2 INSTALLATION... 2 3 FUNKTION... 3 3.1 ARKITEKTUR... 3 3.1.1 Larmövervakning... 5 3.1.2 Urval av larm... 5 3.1.3 Blockeringslogik...

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 13.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 13.0. Installationsfilen

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

PCI DSS 3.0! PCI Vad? För vem? Hur uppnå? Om man inte efterlever?!!! Mathias Elväng, QSA! David Borin, QSA!!

PCI DSS 3.0! PCI Vad? För vem? Hur uppnå? Om man inte efterlever?!!! Mathias Elväng, QSA! David Borin, QSA!! PCI DSS 3.0! PCI Vad? För vem? Hur uppnå? Om man inte efterlever?!!! Mathias Elväng, QSA! David Borin, QSA!! SENTOR I KORTHET Företaget Startat 1998 50- tal säkerhetsexperter anställda i Stockholm, Malmö,

Läs mer

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller?

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? EU har infört krav på spårbarhet för fiskeri- och vattenbruksprodukter. Orsaken är behovet av en förbättrad kontroll och konsumenternas behov av säkrad

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 20003-1 Vaka snabbstart axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-sv Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt

Läs mer

SITHS på egna och andra organisationers kort. Hur SITHS kort-information uppdateras i HSA

SITHS på egna och andra organisationers kort. Hur SITHS kort-information uppdateras i HSA SITHS på egna och andra organisationers kort Hur SITHS kort-information uppdateras i HSA Innehållsförteckning 1. Certifikat och kortadministration HSA och SITHS... 2 1.1 SITHS en förtroendemodell... 2

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

BILAGA 1 ADVES MANUAL 1 (7)

BILAGA 1 ADVES MANUAL 1 (7) BILAGA 1 ADVES MANUAL 1 (7) Handläggare Kristofer Söderhielm Datum 2012-06-01 Versionsnr 1.1 Tel +46 739 795 776 Mobil +46 739 795 776 Fax +46 10 505 01 01 kristofer.soderhielm@afconsult.com ÅF-Industry

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 TIDOMAT PW32 Nyheter i version 9.0 Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 Innehåll Ändrade program... 3 Inledning... 4 Klient (PW32 Easy Client)... 6 Webserver/WebService...

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.1 samt anvisningar till ITansvarig eller IT-tekniker Installation av HogiaLön Plus Se separat installationsanvisning på Kundtorget.

Läs mer

FÖRESKRIFTER FÖR FÖRSÄLJNING MOT BETALNING MED KONTOKORT DISTANSHANDEL (Card Not Present) (Juli 2010)

FÖRESKRIFTER FÖR FÖRSÄLJNING MOT BETALNING MED KONTOKORT DISTANSHANDEL (Card Not Present) (Juli 2010) FÖRESKRIFTER FÖR FÖRSÄLJNING MOT BETALNING MED KONTOKORT DISTANSHANDEL (Card Not Present) (Juli 2010) Dessa föreskrifter, Distanshandelsföreskrifterna, gäller för försäljning mot betalning med Kontokort

Läs mer

Att bygga VPN. Agenda. Kenneth Löfstrand, IP-Solutions AB. kenneth@ip-solutions.se. Olika VPN scenarios. IPsec LAN - LAN. IPsec host - host SSH

Att bygga VPN. Agenda. Kenneth Löfstrand, IP-Solutions AB. kenneth@ip-solutions.se. Olika VPN scenarios. IPsec LAN - LAN. IPsec host - host SSH Att bygga VPN Kenneth Löfstrand, IP-Solutions AB kenneth@ip-solutions.se 1 IP-Solutions AB Agenda Olika VPN scenarios LAN - LAN host - host SSH 2 IP-Solutions AB IP-Solutions - Konsultverksamhet Oberoende

Läs mer

Dokument ID: AJP131126 001. Er referens: SecureMailbox Mats Enocson. Säkerhetsgranskning. SecureMailbox

Dokument ID: AJP131126 001. Er referens: SecureMailbox Mats Enocson. Säkerhetsgranskning. SecureMailbox 2014 06 27 Dokument ID: AJP131126 001 Er referens: SecureMailbox Mats Enocson Säkerhetsgranskning SecureMailbox 1. Exekutiv summering Bitsec har som oberoende part, på uppdrag av SecureMailbox, granskat

Läs mer

Låsningssystemet iloq S10

Låsningssystemet iloq S10 Låsningssystemet iloq S10 iloq S10 Server (SaaS) iloq S10 Nyckeln till säkerhet Utmärkt låsning driven av kundens behov Den patenterade prisbelönta elektroniska låslösningen iloq S10 med integrerad modern

Läs mer

ANVÄNDAR MANUAL. SESAM 800 RX MC Manager

ANVÄNDAR MANUAL. SESAM 800 RX MC Manager ANVÄNDAR MANUAL SESAM 800 RX MC Manager Åkerströms Björbo AB Box 7, SE-780 45 Gagnef, Sweden street Björbovägen 143 SE-785 45 Björbo, Sweden Phone +46 241 250 00 Fax +46 241 232 99 E-mail sales@akerstroms.com

Läs mer

HP StoreEasy 5000 Network Storage Solution Installation and Startup Service

HP StoreEasy 5000 Network Storage Solution Installation and Startup Service HP StoreEasy 5000 Network Storage Solution Installation and Startup Service HP Services Teknisk information HP StoreEasy 5000 Network Storage Solution Installation and Startup Service omfattar installation

Läs mer

Astro. Centiro Solutions. -Transportörstöd -Transportdokument -Track&Trace LAGERSTYRNINGSSYSTEM. Version 1.0 2001-01-10

Astro. Centiro Solutions. -Transportörstöd -Transportdokument -Track&Trace LAGERSTYRNINGSSYSTEM. Version 1.0 2001-01-10 Astro LAGERSTYRNINGSSYSTEM Centiro Solutions -Transportörstöd -Transportdokument -Track&Trace Version 1.0 2001-01-10 1 AVSNITT A: SAMMANFATTNING Detta white paper ( vitbok ) handlar om Astro Centiro Solutions-modul

Läs mer

EasyDisplay RolloutExe

EasyDisplay RolloutExe EasyDisplay - RolloutExe Sida 1 av 5 EasyDisplay 186 - RolloutExe EasyDisplay - RolloutExe Sida 2 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Processbeskrivning för RolloutExe... 3 Installationen startar...

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/70 Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Bearbetning allmänt...5 3 Inkomstöverföring FK - Månad...6 3.1 Backup...7

Läs mer

Mamut Enterprise DebiTech

Mamut Enterprise DebiTech Mamut Enterprise DebiTech Med Mamut Enterprise DebiTech får du en betalningslösning som gör det säkert för kunden att betala och säkert för dig att få dina pengar. Allt fler mindre företag säljer sina

Läs mer

Användarmanual CallPad

Användarmanual CallPad Användarmanual CallPad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering eller informationslagring,

Läs mer

Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc

Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc Titel: Installationsanvisning för Blankett Utfärdare: Mia Landin Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc Säkerhetsklass: Extern Enbart dokument i säkerhetsklass Publik får distribueras till

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016.

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Sida 1 (9) Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering!

Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering! N YC K E L H A N T E R I N G Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering! I-fob nyckeln till full kontroll Nyckeln till fullständig kontroll! Traka, full kontroll på era viktiga nycklar;

Läs mer

Traka Schoollockers! www.traka.se info@nordiclocker.se. Traka 32 - Traka Förvaring. Förvaring av: Skolmaterial Kläder Laptops ipods

Traka Schoollockers! www.traka.se info@nordiclocker.se. Traka 32 - Traka Förvaring. Förvaring av: Skolmaterial Kläder Laptops ipods wwwtrakase info@nordiclockerse E L E V S K Å P Traka 32 - Traka Förvaring Traka Schoollockers! Här förvarar man allt av värde och detta styrs via vårt administrationsprogram Traka32 Tillgång via beröringsfria

Läs mer

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Koll på läget i realtid med R-CONTROL RCO Securitys mjukvara R-CONTROL erbjuder avancerad systemstyrning och oöverträffad anläggningskontroll

Läs mer

Hjälp till MV-Login Administration Elevdata AB

Hjälp till MV-Login Administration Elevdata AB Hjälp till MV-Login Administration Elevdata AB Dokumentversion: 20130920A 1 Innehållsförteckning Förord... 3 Kapitel 1. Aktivera administratörkontot... 4 Kapitel 2. Tillgång till MV-Login Administration...

Läs mer

Användarhandledning Plancenter Admin version 2011

Användarhandledning Plancenter Admin version 2011 Användarhandledning Plancenter Admin version 2011 Senast reviderad 2012-01-16 Utgivare pcskog AB Copyright 2012 pcskog AB Innehållsförteckning...2 1 Välkommen...2 2 pcskog Plancenter 2.1 Plancenter Admin...

Läs mer

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Tekn.dr. Göran Pulkkis Överlärare i Datateknik Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Innehåll Varför behövs och hur realiseras datasäkerhet? Datasäkerhetshot Datasäkerhetsteknik Datasäkerhetsprogramvara

Läs mer

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Sida: 1(5) Installationsanvisningar VisiMIX Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Detta dokument Detta dokument beskriver hur man installerar Visi Mix på en server.

Läs mer

Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.9

Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.9 Sidan av 7 0-0-5 Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version.9 Nu finns nya versioner av KeyDesign och DoorDesign tillgängliga på www.doordesign.se Detta dokument kommenterar - nya och ändrade programfunktioner

Läs mer

Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool

Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool Hämta programpaket, MSI Aktuell version av klientprogramvaran finns tillgänglig för nedladdning på vår hemsida på adress http://www.2c8.com/

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Import från Excel 3L Pro 2015. Import från Excel. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Import från Excel 3L Pro 2015. Import från Excel. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Import från Excel Innehåll INSTÄLLNINGAR... 4 REGISTRERA STANDARDVÄRDEN... 4 IMPORT FRÅN EXCEL... 5 VÄRT ATT NOTERA... 10 EXEMPEL PÅ VAL I DROPPLISTOR... 11 INLÄSNING AV BUDGET FRÅN EXCEL... 13 ATT GÖRA

Läs mer

Målriktad prestanda för IoT-arkitektur. SAUTER modulo6

Målriktad prestanda för IoT-arkitektur. SAUTER modulo6 Målriktad prestanda för IoT-arkitektur SAUTER modulo6 Modulo 6 Funktioner i korthet Prestanda Pålitlig bearbetning av stora mängder data och realtidskommunikation med en mängd olika nätverksenheter gör

Läs mer

Dokumentation EDP Future Statistics. v 2.12

Dokumentation EDP Future Statistics. v 2.12 Dokumentation EDP Future Statistics v 2.12 Innehållsförteckning Översikt... 3 Installation... 3 Systemkrav... 3 Klient... 3 Server... 3 Server... 3 Klient... 3 Exempel på inställda config-filer... 4 FutureStatisticsWindowsService.exe.config...

Läs mer

OpenDNSSEC. Rickard Bondesson,.SE

OpenDNSSEC. Rickard Bondesson,.SE OpenDNSSEC Rickard Bondesson,.SE Rickard.bondesson@iis.se 2009-06-15 1 Av vem? 2009-06-15 2 Detta är OpenDNSSEC 2009-06-15 3 Beskrivning OpenDNSSEC är en komplett DNSSEC zonsignerare som automatiserar

Läs mer