Jag gillar utmaningar. Jag gillar att göra det som först verkar omöjligt möjligt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jag gillar utmaningar. Jag gillar att göra det som först verkar omöjligt möjligt."

Transkript

1 Pernilla Eriksson ADRESS Kungsbäcksvägen GÄVLE MOBIL FÖDELSEÅR 1969 CIVILSTÅND Sambo Utveckla. Förändra. Göra nytt. En marknad. Ett företag. Eller kanske t o m en bransch. Och leder verksamheten som gör det. Mål. Använder mina styrkor - att greppa komplexa situationer, ta fram begripliga strategier, för att sen leda verksamheten igenom ett professionellt genomförande. Utnyttjar mina erfarenheter inom styrelsearbete, ledningsgrupper och förändringsledning. Jag gillar utmaningar. Jag gillar att göra det som först verkar omöjligt möjligt. Jag har ett tydligt och aktivt ledarskap och som bottnar starkt i mina grundvärderingar; respekt för människan och ett professionellt genomförande. Jag är en aktiv kraft i min ledningsgrupp, med en stor förståelse för samtliga processer/delar i en verksamhet. Jag. Jag är analytisk och strategisk. Jag ser såväl miljarden som den enskilda enkronan. Jag har ett affärs- och helhetsperspektiv i mina utföranden. Jag har en bred utbildning med såväl teknik, ekonomi och marknadsföring. 1.

2 De åren. Jag är för närvarande VD på Donald Davies & Partners AB. Ett företag med en omsättning på ca 100 miljoner och som tillhandahåller erfarna specialister med beprövade metoder, för ledande roller i medelstora och stora projekt och program. Jag har startat by ilo AB. Ett idé och konceptföretag som redan från dag ett har jobbat med varumärken av världsklass. Eller vad sägs t ex om Pippi Långstrump, en alldeles särskilt märklig flicka. Jag sitter för närvarande i styrelsen för Länsförsäkringar Gävleborg och har haft ett antal styrelseuppdrag inom Sandvik koncernen och innan jag axlade VD-rollen inom Donald Davies & Partners AB satt jag även i deras styrelse. Jag har varit med i företagsledningen för Sandvik Coromant, ett av världens mest framgångsrika verkstadsföretag och ett produktbolag inom Sandvik-koncernen. Där deltog jag bl a i framtagande av en ny företagsstrategi och en ny affärsprocess. Jag har utvecklat såväl organisationen som marknadsföringen Sandvik Coromant, till att bli i nivå med bolagets sofistikerade sätt att utveckla produkter och bedriva försäljning. Världsklass. Detta genom att genomföra ett generations- och kompetensskifte i marknadsföringsorganisationen och samtidigt ansvarat för att ta fram och framgångsrikt lansera ett nytt globalt marknadsföringskoncept på 60 marknader runt om i världen för företaget. 2.

3 De anställningarna. VD, Donald Davies & Partners AB, Uppsala, Fr o m årsskiftet 2012 så är jag VD för Donald Davies & Partners AB. Företaget omsätter ca 100 msek och är ett 70-tal erfarna partners med specialistkunskaper inom verksamhetsutveckling och ledande roller i medelstora/stora projekt och program. Alla partners är anställda i sina egna bolag men har genom s k exklusiva partneravtal förbundit sig att endast verka genom Donald Davies & Partners. På så sätt får man som partner "det bästa av två världar", dvs behålla friheten som egen företagare samtidigt som man får tillgång till de fördelar som ett etablerat varumärke och en anställning medför. Våra kunder är t ex Folksam, Fortum, Lantmäteriet, Sandvik, SEB, Försvarsverket, Bankernas Automatbolag, SAAB Aero, Transportstyrelsen. Grundare och VD, by ilo AB, Stockholm, by ilo AB är ett relativt nystartat idé och konceptföretag för starka varumärken. Vi jobbar med såväl uppdrag där vi endast är ett bollplank, som uppdrag att ta fram hela konceptet och genomföra dessa. Vilket vi har gjort för Pippi Långstrump Ett äventyr på is, som är en familjemusikal på is och en ny och alldeles särskilt märkvärdig sak som hade världspremiär i Sverige i april Förutom Pippi så jobbar vi även med företag såsom Anna PS, Diiza Fashion och Saltkråkan AB. Kommunikationsdirektör, Sandvik Coromant, Sandviken, Jag var ansvarig för extern- och intern kommunikation globalt på både strategisk och operativ nivå. Jag satt med i företagsledningen för Sandvik Coromant, ett ytterst lönsamt produktområde inom Sandvik-koncernen med en omsättning på ca 14 miljarder kronor. Jag säkrade att varumärket och marknadsföringen gick hand-i-hand med företagets övergripande affärsstrategi och lyfte även bolagets interna kommunikation för att passa dagens utmaningar och storlek på företaget. Marknadskommuniktionschef, Sandvik Coromant, Sandviken, Ansvarig för den globala marknadskommunikationen, samt operativ chef för marknads-kommunikationsavdelningen på huvudkontoret. En avdelning med ca 45 medarbetare, som inkluderade en in-house byrå för produktion av allt globalt material. Jag genomförde ett större förändringsprogram inom avdelningen. Programmet innefattade personalrationaliseringar, generationsväxling och ut- och infasning av nya kompetensområden. Samtidigt ansvarade jag för få företagets marknadsföring upp till samma nivå som bolagets framgångsrika produktutveckling och försäljning. Ett ansvar som resulterade i ett helt nytt globalt marknadsföringskoncept. Referenser lämnas på begäran. 3.

4 Styrelseledamot Länsförsäkringar Gävleborg, Länsförsäkringar Gävleborg är ett av 23 kundägda, lokala och självständiga försäkringsbolag inom länsförsäkringsgruppen. Hela verksamheten, ledningen och styrelsen finns i Gävleborgs län. Min roll i styrelsen är såväl att dela med mig av min erfarenhet inom olika typer av verksamhetsutveckling som med min varumärkeskunskap. Styrelseledamot Donald Davies & Partners, Uppsala, Sverige Min roll i styrelsen, innan jag tog över som VD, var att verka som en extern kraft i styrelsen och samtidigt bidra med min kompetens inom marknadsföring och affärsutveckling. Styrelseordförande Sandvik Coromant Benelux, Bryssel, Belgien Företaget är ett dotterbolag till Sandvik Coromant med Benelux-länderna som marknad, med en omsättning på ca 250 msek. Min roll var främst att stötta dotterbolagschefen i sitt ledarskap, i implementering av den marknad- och säljplanen, samt ge insikt i den globala affären. Några av utmaningarna var en vikande marknad och en ny men inte riktigt samspelt ledningsgrupp, Styrelseordförande Sandvik Coromant South Africa Ltd, Johannesburg, Sydafrika Företaget är dotterbolag till Sandvik Coromant med Sydafrika och kring liggande Afrikanska stater som marknad och med en omsättning på ca 50 msek. Min roll var främst att stötta dotterbolagschefen i sitt ledarskap, i implementering av marknadoch säljplanen och ge insikt i den globala affären. En av utmaningarna var distansen till övriga marknader och till moderbolaget i Sverige. Styrelseledamot Teeness A/S, Trondheim, Norge En norskt företag som tillverkar vibrationsdämpande verktyg och med en omsättning på ca 250 msek. Bolaget är världsledande inom sin bransch och har hela världen som marknad förvärvades bolaget av Sandvik Coromant. Min roll i styrelsen var, som representant för de nya ägarna, att stötta VDn i integrationsprocessen. De styrelseuppdragen. Referenser lämnas på begäran. 4.

5 De tidigare erfarenheterna. ANSTÄLLNINGAR Business intelligence analytiker, Sandvik Cormant, Sandviken. Byggde upp Sandvik Coromants Business Intelligence organisation inkl. sättet att jobba på och arbetsmetoder för analyser. Mycket som jag etablerade ligger fortfarande idag till grund för företagets affärsutvecklingsverksamhet. Investor Relations, Sandvik AB, Sandviken. Arbetade med att koordinera och presentera finansiell information till kapitalmarknaden. Genomförde s k road shows med koncernledningen och presenterade Sandviks affär för finansanalytiker och investerare. Fokuserade även mycket på att presentera företaget för de nya Etniska fonderna på kapitalmarknaden som blev allt viktigare inom kapitalmarknaden under den här tiden. Marknadschef Knivstål, Sandvik Steel, Sandviken. Marknadschef för knivstål inom Banddivision på Sandvik Steel med personal- och säljansvar för omsättning på 300 msek. Marknadskoordinator, Sandvik Steel. Sandviken. Marknadskoordinator med fokus på verksamhetsutveckling, Business Intelligence och Internet marknadsföring. Ansvarade för uppbyggnad, utveckling och uppsättning av en global webbsajt, samt byggde upp en Business Intelligence organisation för divisionen. Offert- och orderansvarig Sågstål, Sandvik Steel, Sandviken. Order- och offertansvarig för produktområdet Träbandsågstål inom Banddivisionen på Sandvik Steel. Placerade och supporterade order från förfrågan till leverans. Genomförde en större marknadsanalys i Sydamerika som resulterade i en ny försäljningsorganisation och en ny logistisk lösning för produktionen av Träbandsågstål i den Sydamerikanska regionen. Marknadsassistent, Skogsjan AB, Österfärnebo, Var marknadsassistent och allt-i-allo på familjeföretaget Skogsjan AB. Företaget tillverkade skogsmaskiner och stod för innovationer som förändrade hela skogsbranschen, t ex Engreppsskördaren. Företaget såldes sedan till Caterpillar Inc. USA STYRELSEUPPDRAG Styrelseledamot Swedbank Gävleborg, Gävle, Sverige Styrelseledamot Högbo Golfklubb, Sandviken, Sverige Styrelseordförande Sandviks kvinnliga nätverk, Sverige UTBILDNING Ekonomiingenjör, 120 p, Högskolan Gävle KURSER Styrelsekraft, Sandvik Senior Executive Program, IMD Business School Switzerland TIO 56 (IFL) ledarskapsutbildning Marknadskommunikationsplan Sandvik Coromant ledarskapsprogram SGL - Sandviks grundläggande ledarskapsutbildning Business intelligence management Styrelsearbete i aktiebolag Finansiell analys (IFL) Certifierad business intelligence analytiker Projektledning Pågår x 5 dagar x 9 dagar dagar x 3 dagar dagar dagar dagar dagar dagar dagar 5.

S T O C K H O L M H E L S I N G F O R S R I G A

S T O C K H O L M H E L S I N G F O R S R I G A Chef och ledare CHEF OCH LEDARE Operativt ledarskap Programmet Chef och ledare utgår från chefens dagliga verksamhetsutmaningar, utifrån både ett ekonomiskt och ett operativt ansvar. Vårt mål är att göra

Läs mer

års redo visn ing 2010

års redo visn ing 2010 års redo visn ing 2010 innehåll know it årsredovisning 2010 02 0 3 verksamhetsåret som gått 0 5 vd har ordet 0 9 vision, affärsidé, mål och strategi 1 1 kundcase 1 2 marknad och kunder 14 kundcase 1 5

Läs mer

60 sekunder. Avega Group på. Våra erbjudanden. Avega Group. Vår vision är att vara Nordens ledande konsult företag inom utvalda specialist områden.

60 sekunder. Avega Group på. Våra erbjudanden. Avega Group. Vår vision är att vara Nordens ledande konsult företag inom utvalda specialist områden. Årsredovisning 2014 Avega Group på 60 sekunder Avega Group är ett konsultföretag med specialiserade dotterbolag inom IT och verksamhetsutveckling grundades år 2000, har idag ca 400 medarbetare och verksamhet

Läs mer

MDS Digital Solutions

MDS Digital Solutions Informationsbroschyr MDS Digital Solutions - systemlösningar som automatiserar affärsprocesser för små och medelstora företag samt redovisningskonsulter Innehåll MDS i korthet 3 VD i MDS Digital Solutions

Läs mer

Utbildningskatalog Våren 2008

Utbildningskatalog Våren 2008 Vi hjälper företag att växa Utbildningskatalog Våren 2008 10 goda råd för att lyckas som företagare Sidan 3 Ditt bästa nätverk en aktiv styrelse Sidan 5 VD-utbildning sid 4 Rekryteringsutbildning sid 4

Läs mer

Innehåll. Året i korthet. ++7% ökning medelantal medarbetare. ++33% ökad soliditet VÄLKOMMEN TILL INXL. Finansiella nyckeltal

Innehåll. Året i korthet. ++7% ökning medelantal medarbetare. ++33% ökad soliditet VÄLKOMMEN TILL INXL. Finansiella nyckeltal Årsredovisning 2012 VÄLKOMMEN TILL INXL Innehåll 3 VD har ordet 4 InXL innovation 5 Vision och strategier 6 Detta är InXL innovation Dotterbolag 7 Avensia 10 Grade 13 Force12 14 Mashie 17 Styrelse 18 Koncernledning

Läs mer

Årsredovisning 2007 / Avsnittsrubrik. Årsredovisning 2007

Årsredovisning 2007 / Avsnittsrubrik. Årsredovisning 2007 Årsredovisning 2007 / Avsnittsrubrik Loc G presenen nce b reach Årsredovisning 2007 www.cybercomgroup.se/2007 1 Årsredovisning 2007 / Innehåll Innehåll Inledning Cybercom i korthet 1 Året i korthet 2 VD-ord

Läs mer

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SMART MEDIA ANNONS LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI JANUARI 2011 Trendspaning de stora systemen blir bredare, de små blir smalare

Läs mer

VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer!

VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer! PREMIÄR! Ny ledarskapsutbildning för dig inom VVS-branschen! VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer! 1 Utmanande tider VVS-branschen utmanas och förändras. Det ställs allt högre krav

Läs mer

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Drift Implema Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Implemas driftsorganisation består av ett tiotal medarbetare som tillsammans delar ansvaret - dygnet runt - för första till tredje linjens

Läs mer

Årsberättelse 2011 2012

Årsberättelse 2011 2012 Årsberättelse 2011 2012 B3IT 1 1 3 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 B3IT i korthet Därför B3IT Vi sätter IT i ett verksamhetssammanhang VD-ord Frihet under ansvar Affärsidé, vision, mål och strategier

Läs mer

ÅRS REDO VISN ING 2013

ÅRS REDO VISN ING 2013 ÅRS REDO VISN ING 2013 Innehåll 03 Verksamhetsåret som har gått 07 Vd har ordet 09 Kundcase: Pensionsskyddscentralen 11 Vision, affärsidé, mål och strategier 14 Marknad och kunder 18 Verksamhet 23 Kundcase:

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram Årsredovisning 2014 Rätt person på rätt plats sedan 1960» Det här är Proffice Förutsättningar för lönsam tillväxt» Hållbart samhälle hållbart arbetsliv» Proffice som investering Ett mer stabilt Proffice

Läs mer

Medlemsnytta. SalusAnsvars tjänster skapar mervärde mellan organisationer och dess medlemmar. Organisationer. Medlemmar

Medlemsnytta. SalusAnsvars tjänster skapar mervärde mellan organisationer och dess medlemmar. Organisationer. Medlemmar Årsredovisning 2006 S A L U S A N S VA R PÅ E N M I N U T Medlemsnytta SalusAnsvars tjänster skapar mervärde mellan organisationer och dess medlemmar. Ä Ä Medlemmar Ä Organisationer MARKNAD Marknaden omfattar

Läs mer

Diplomerad Företagsledare Dunensis. En utbildning för dig som är etablerad företagsledare eller siktar på att bli det.

Diplomerad Företagsledare Dunensis. En utbildning för dig som är etablerad företagsledare eller siktar på att bli det. Diplomerad Företagsledare Dunensis En utbildning för dig som är etablerad företagsledare eller siktar på att bli det. Att leda ett företag handlar om att ha en tydlig vision men också om förmågan att få

Läs mer

SKAPA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DE NYA JOBBEN OCH DE VÄXANDE FÖRETAGEN

SKAPA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DE NYA JOBBEN OCH DE VÄXANDE FÖRETAGEN sverigesingenjorer.se 2 SKAPA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DE NYA JOBBEN OCH DE VÄXANDE FÖRETAGEN BAKGRUND Den globala konkurrensen hårdnar. Det blir allt tydligare att den enda vägen till framgång är genom utveckling

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

Årsredovisning. Innehåll

Årsredovisning. Innehåll LAToUr Årsredovisning 2014 Årsredovisning 2014 Innehåll 3 2014 i sammandrag 4 VD-ord 6 Det här är Latour 8 Trender i omvärlden 10 Förvärvsprocessen 12 Hållbarhetsarbete 12 Medarbetare 16 Miljö- och affärsnytta

Läs mer

POOLIA ÅRSREDOVISNING 2011

POOLIA ÅRSREDOVISNING 2011 POOLIA ÅRSREDOVISNING 2011 Poolia AB (publ) Kungsgatan 57 A Box 207 101 24 Stockholm Telefon: 08-555 650 00 Fax: 08-555 650 01 Org.nr: 556447-9912 www.poolia.com Framsidan består av våra medarbetare i

Läs mer

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr i Sverige Verksamhetsberättelse 2012 1 Index 5 6 8 Godkänd affärsplan, mentor Presentationsträning Kompetenspanel Uppföljning Riskkapital, kompetensforum SPRÅNGBRÄDAN

Läs mer

www.pwc.se Kvalitet service innovation

www.pwc.se Kvalitet service innovation www.pwc.se Kvalitet service innovation Vår vision Vår vision är att medverka till ett väl fungerande privat, offentligt och ideellt företagande som inger förtroende. PwC Sverige det här är vi Innehåll

Läs mer

Innehåll. Inledning 6. Så driver vi Volati framåt 8. Tankar om affären med Kellfri 12. Så fogades TeamOlmed samman 16. Så arbetar Corroventas vd 22

Innehåll. Inledning 6. Så driver vi Volati framåt 8. Tankar om affären med Kellfri 12. Så fogades TeamOlmed samman 16. Så arbetar Corroventas vd 22 2010 VOLATI 2010 5 Innehåll Inledning 6 Så driver vi Volati framåt 8 Tankar om affären med Kellfri 12 Så fogades TeamOlmed samman 16 Så arbetar Corroventas vd 22 Martin investerar åt Volati 24 Volati stöder

Läs mer

VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009

VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009 VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009 Innehåll INTRUM JUSTITIA PÅ EN MINUT Kort om 2009 1 VD-ord 2 Affärsidé, vision och strategier 4 Tre ambitioner för 2010 5

Läs mer

Våra kunder berättar

Våra kunder berättar Våra kunder berättar Implemas kunder består främst av medelstora svenska företag. Företagen verkar inom ett antal branscher med viss tyngdpunkt på tillverkning, livsmedel, läkemedel, handel och grossist.

Läs mer

Branschen i siffror Fasta nyhetsavdelningar Specialbevakning Guiden Verktyg Abonnera Annonsera

Branschen i siffror Fasta nyhetsavdelningar Specialbevakning Guiden Verktyg Abonnera Annonsera nnons: Affärsmagasinet för hela installationsbranschen Affärsmagasinet för elteknikbranschen Affärsmagasinet för VVS kyla, isolering, sprinkler, VA Installationsbranschens oberoende affärstidning. Etablerad

Läs mer

Verksamheten 1999/2000

Verksamheten 1999/2000 Verksamheten 1999/2000 Öhrlings PricewaterhouseCoopers Verksamheten 1999/2000 Öhrlings PricewaterhouseCoopers är Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med cirka 2 700 medarbetare och ett rikstäckande

Läs mer

INNEHÅLL INFORMATION TILL AKTIEÄGARNA

INNEHÅLL INFORMATION TILL AKTIEÄGARNA Årsredovisning 2004 INNEHÅLL 3 Året i korthet 4 BTS i sammandrag 6 VD-intervju 8 Vad BTS erbjuder 10 Kunder 12 Kundcase 16 BTS tillväxt och lönsamhet 18 Marknadsöversikt 20 BTS i världen 24 How to Use

Läs mer

Årsredovisning 2006/2007

Årsredovisning 2006/2007 Årsredovisning 2006/2007 Innehåll Året som gått 1 Lagercrantz Group 2 Lagercrantz Group i korthet 3 VD har ordet 4 Vision, affärsidé, mål och strategier 6 Decentralisering och målstyrning 7 En stark företagskultur

Läs mer

Sälja företaget. Råd och tips vid ägarväxling i företag

Sälja företaget. Råd och tips vid ägarväxling i företag Sälja företaget Råd och tips vid ägarväxling i företag 1 Förbered ägarskiftet För att lyckas med en ägarväxling krävs det oftast gott om tid. Tid till att ta reda på vad man vill, tid till att planera

Läs mer