Agneta Lindau Persson. Stina Thuresson, SPF Aktiv Thyra Karlsson, SPRF avd. 11 och DHR Elsie Lindgren, HLR Anny Månsson, PRO Ingegärd Bovin, HRF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Agneta Lindau Persson. Stina Thuresson, SPF Aktiv Thyra Karlsson, SPRF avd. 11 och DHR Elsie Lindgren, HLR Anny Månsson, PRO Ingegärd Bovin, HRF"

Transkript

1 ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 13 september 2012 kl Jane Björkman, SN, ordförande Carina Zachau, KS 004 Bjarne Daa, SBN Åke Sjörin, SPF Agneta Lindau Persson, PRO Stina Thuresson, SPF Aktiv Thyra Karlsson, SPRF avd. 11 och DHR Elsie Lindgren, HLR Anny Månsson, PRO Ingegärd Bovin, HRF Mona Fransson, FUB Anne Larsson, FUR Madeléne Ekelund, sekreterare, Socialchef Jonas Jönsson , Astrid Åkesson, SPF Aktiv, Kjell Jeppsson, PRO, Kjell Karlsson, PRO, Gun Kempe , Rose-Marie Karlsson 005, Susanne Olsson 005 Mona Fransson, FUB och Agneta Lindau Persson, PRO Socialkontoret tisdagen den 25 september kl Madeléne Ekelund Jane Björkman Paragrafer Mona Fransson Agneta Lindau Persson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Pensionärsrådet och Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokoll Underskrift Socialkontoret Madeléne Ekelund

2

3 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 001 Val av justeringsperson Ordförande på sammanträdet är Jane Holmström Björkman som öppnar sammanträdet och hälsar välkommen. Val av justeringsperson. KPR och KHR beslutar att utse Mona Fransson, FUB, och Agneta Lindau Persson, PRO, att justera protokollet.

4 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 002 Genomgång av föregående mötes protokoll Föregående möte genererade inget protokoll då det skedde i form av ett studiebesök på Tallgården.

5 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 003 Överförmyndaren informerar Gun Kempe är förtroendevald överförmyndare i Örkelljunga kommun och det finns även en ersättare, Kenneth Jacobsson, som tjänstgör vid sjukdom och under semestertid. Överförmyndare Överförmyndaren utövar tillsyn över förmyndares, förvaltares och gode mäns förvaltning och efter ansökan eller anmälan utreder behovet av nämnda insatser. Demokratisk tillsättning Överförmyndaren utses av kommunfullmäktige och verksamheten styrs av föräldrabalken. Överförmyndarens verksamhet står i sin tur under tillsyn av Länsstyrelsen och JO. Besluten kan överklagas hos Tingsrätten. Verksamhetens omfattning Verksamheten omfattar i huvudsak tillsyn av förmyndare, gode män och förvaltare samt frågor rörande förordnande och entledigande av dessa. Överförmyndaren utfärdar också tillstånd till uttag av medel från spärrade bankkonton, ekonomiska placeringar, försäljning eller köp av fastigheter/lägenheter, förvaltarfrihetsbevis och skall godkänna gåvor, köp och försäljning av fastigheter för t.ex underåriga. Ca 140 personer i Örkelljunga har god man eller förvaltare. God man En god man hjälper myndiga personer, som på grund av till exempel sjukdom inte kan ta tillvara på sina tillgångar eller föra sin talan. Valet av en god man bygger på samtycke, samråd och samförstånd, vilket innebär att ingen kan få god man mot sin vilja. Den som har en god man behåller sin rättshandlingsförmåga och kan själv förfoga över sina tillgångar med mera.

6 Kommunala Pensionärsrådet och Ensamkommande barn har rätt till en god man inom två dygn från att de placeras i vistelsekommunen och fram till att de får permanent uppehållstillstånd (PUT). Där behövs gode män som kan ställa upp med kort varsel och det krävs att man kan göra stora insatser på dagtid. Förvaltare När en god man inte är ett tillräckligt skydd mot rättsförluster kan förvaltarskap bli aktuellt. Förvaltaren är ställföreträdare för sin huvudman, vilket innebär att denne ensam har rådighet över huvudmannens egendom och kan företräda huvudmannen i alla frågor som ingår i uppdraget. Den enskilde får behålla sin rösträtt och giftorätt. Gedigen dokumentation och social utredning krävs. Omyndiga barn Arv, skadestånd och försäkringsutbetalningar (barnpension) till omyndiga barn kan leda till att ett överförmyndarkonto öppnas där vårdnadshavare kan begära uttag via överförmyndaren. Medförmyndaskap kan tillämpas om vårdnadshavarna inte är lämpliga, ur t.ex ekonomisk synpunkt, att handha sina barns ekonomi. Kunskap och utbildning I uppdraget som överförmyndare ligger också att tillse att gode män och förvaltare garanteras kunskap och utbildning. Vuxenskolan genomför cirkel för intresserade. Den som åtar sig ett uppdrag efter kursen får halva avgiften åter, tar man två uppdrag får man hela avgiften tillbaka. Arvode Ett vanligt uppdrag ger ca kr/år. Det är mest jobb första året och då utgår ett extra arvode. Målet med godmanskap är att den enskilde åter ska kunna få förmåga att hantera sin ekonomi själv. Vid förvaltarskap omprövas beslutet årligen. Både gode män och förvaltare lämnar in årsräkning en gång per år till överförmyndaren. KPR och KHR beslutar att ta informationen till handlingarna.

7 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 004 Remissuppdrag till råden Kommunstyrelsens ordförande, Carina Zachau, ger pensionärsrådet och handikapprådet i uppdrag att komma in med förslag på lösningar för Utsmyckning/hinder på trottoaren utanför Violens lokal (anhörigstöd och frivilligcentral) för att förhindra att parkering görs på trottoaren men ändå tillåter färdtjänst att ta sig fram till dörren. Alternativ väg från Storgatan ner till Ejdern, där ICA kommer att bygga ny affär, för att underlätta tillgängligheten för äldra och funktionshindrade att ta sig dit. Det finns olika alternativ; den avstängda trappan från Storgatan, gångstigen utmed kyrkomuren och Storgatan ner till centrum och runt kvarteret. Carina efterfrågar synpunkter från de som bor i området. Ber rådet att samtal med sina medlemmar och återrapportera. Övriga förbättringsåtgärder som underlättar tillgängligheten i vår kommun. Tipsar om att hämta turistkartor, använda Google Maps, Eniro m.m. Carina berättar också att kommunen inför nästa år arbetar med att utöka antalet platser för sommarpraktikanter med 3 (28 totalt) och att dessa ska ges till ungdomar med något funktionshinder. Personalenheten arbetar med detta. KPR och KHR beslutar att ta informationen till handlingarna.

8 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 005 Information om hörselinstruktör Rose-Marie Karlsson, verksamhetschef för omsorgen om funktionsnedsatta och äldreomsorgen, och Susanne Olsson, enhetschef hemtjänsten, berättar om riktlinjer och rutiner gällande detta. De uppgifter som hörselinstruktören tidigare hade i Örkelljunga kommun ligger inom Region Skånes ansvar. Det kommunen ansvarar för är att utföra det bistånd som biståndshandläggare i kommunen beviljat. I biståndet livsföring i övrigt kan sätta i och ta ur hörapparat, justera volym m.m. ingå. Resten är regionens ansvar. Något oklart om batteribyte ingår i kommunens åtagande. Det är skillnad i vad man har för uppdrag. För de som har personlig omvårdnad i sin hemtjänst kan det ingå, medan de som enbart har service (städ, tvätt och inköp) inte har rätt till det. Finns behov av hjälp med hörapparat kan man söka om bistånd till det. Man arbetar efter principen att det man gör hos en kund/brukare ska man kunna erbjuda alla. Frågan ställdes om biståndshandläggaren frågar vid ansökan om man behöver hjälp med hörapparat. Socialchef Jonas Jönsson svarar att han vet att man frågar om det finns annat man behöver hjälp med än det man ansöker om. Det ingår i hemtjänstpersonalens roll att vara lyhörd för att det kan finnas ouppfyllda behov och lyfta dem vidare när dessa upptäcks. Ingegärd Bovin får erbjudande om att komma på en arbetsplatsträff (APT) inom hemtjänsten för att ge en kort instruktion i hur man byter batteri etc. Susanne Olsson och Ingegärd bokar detta efter mötet.

9 Kommunala Pensionärsrådet och Thyra Karlsson påpekar att ID-handlingen fortfarande inte alltid bärs synligt och att hemtjänstpersonalen bör ringa på dörrklockan innan de kliver in i boendet, även om man är väntad. Susanne Olsson tar det vidare till sin personal. KPR och KHR beslutar att ta informationen till handlingarna.

10 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 006 Genomgång av socialnämndens budget för 2013 Socialchef, Jonas Jönsson, berättar om visionsarbetet som gjordes i diskussion mellan socialnämndens politiker och tjänstemän under en halvdag. Man arbetade fram visionen Närhet ger trygghet och mål för 2013 vilka är: - socialnämndens verksamheter ska präglas av kontinuitet med hög och jämn kvalitet - brukares, närståendes och medarbetares synpunkter ska aktivt tas tillvara. - Socialnämnden ska sträva efter att bibehålla samt utveckla resurser och aktiviteter - Valfrihet för individens rätt att välja ska vara prioriterat - Socialnämnden ska ha som ambition att vara ett föredöme i såväl uppsökande, förebyggande som rehabiliterande arbete - Socialnämndens arbete ska präglas av: Jämställdhet Glädje Professionalitet Miljömedvetenhet För att få in målarbetet i verksamheterna ska verksamhetsmål och mätbara nyckeltal redovisas i årsredovisningen och delårsbokslut. Verksamhetsförändringar En sjukgymnast och en arbetsterapeut kommer att anställas under 2013 för att arbeta mer hemma och på så sätt undvika korttidsvistelse på våra särskilda boenden kr är avsatta för det och det är en permanent utökning av två heltidstjänster. Målet är att satsa på ett tryggt boende i hemmet. - Utökning av LASS görs med kr. - Utökning av ramen för ekonomiskt bistånd med kr/år = kr/månad. - En ny heltidstjänst på Solgården skapas för samordning av aktiviteter i huset.

11 Kommunala Pensionärsrådet och För 2014 behövs kanske en extra socialsekreterare beroende på om regeringen beslutar att placerade barn ska ha en egen socialsekreterare. Övrigt Agneta Lindau Persson tar upp att råden inte används som remissinstans och att man önskar vara med i ett tidigare skede i frågor som berör råden. Hon önskar också att råden är med i stora frågor som till exempel framtagandet av kvalitetsledningssystemet. Jonas menar dock att de bör skilja på det politiska arbetet och tjänstemännens arbete. Sprinklersystemet på våra äldreboenden är inte kompletta och Jonas kollar upp det. Han har dock inte sett något brandskyddsprotokoll att det brister. Larmen på Södergården och Tallgården behöver bytas ut. På de andra boendena är de nyare. Jane för fram frågan om att råden ofta efterfrågar analyser och information. Hur mycket resurser finns till detta? Jonas svarar att det är begränsad administration till detta och dialog är bra. Socialchefen bör närvara på råden och även på AU. Arbetet med att ta fram ett kvalitetsledningssystem pågår och under hösten kommer arbete med att utforma lokala värdighetsgarantier att göras i form av inspirationsföreläsning och utbildning av värdegrundsledare. Biståndshandläggarna har nu utlokaliserats till Tallgården, socialsekreterarna är på Ejdern och därmed har en stabsfunktion inrättats på kommunhuset med alla verksamhetschefer samlade. Det strategiska arbetet förväntas bli bättre. KPR och KHR beslutar att ta informationen till handlingarna.

12 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 007 Övriga frågor Hälso- och sjukvårdschefen Suzane Erlandsson bjuds in till nästa rådsmöte. De frågor man vill diskutera och ha svar på är: o Rullatorer - Hur fungerar det? Vad kan man få hjälp med? o Finns distriktssjuksköterskan i regionens regi kvar i Skånes Fagerhult? Vem har annars hand om det förebyggande arbetet? Övrigt: o Anslagstavla fanns förr i Skånes Fagerhult. Får PRO sätta upp en? Bjarne Daa fick i uppdrag att kolla och återrapportera vid nästa råd. o Åke Sjörin visar bildspel på olika vägskyltar och situationer runt om i kommunen. De får i uppdrag att forma förslag på hur det skulle kunna se ut och samråda med övriga till nästa rådsmöte för att kunna lämna över förslag till Samhällsbyggnadsenheten. o Mona Fransson informerar om nytt möte på Skånetrafiken för KHR. Thyra Karlsson går på det mötet. o Agneta Lindau Persson informerar om att Region Skånes ambulansverksamhet är under upphandling. Ett område är undantaget från upphandling. Det är det område som Örkelljunga tillhör och som kommer att drivas i egen regi i fortsättningen. Mötet avslutas.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 26 april 2012 kl. 09.00 Beslutande Jane Björkman, ordförande Carina Zachau,

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 4 februari 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, Socialnämnden

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhult rummet, Kommunhuset Torsdagen den 11 april 2013 kl. 09.00 Jane Björkman,

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdagen den 4 juni 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson,

Läs mer

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 22 oktober 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Arne Andersson, Socialnämnden fr.o.m 051

Läs mer

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Beslutande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 7 april 2016, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare

Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare Överförmyndarkansliet Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Särskilt förordnad vårdnadshavare och

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-25 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Boendet för ensamkommande barn tisdagen den 25 september 2012, klockan 13.30

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, onsdagen den 19 oktober 2016, klockan 09.30-12.05 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 1-5, 7-11 ) Eva-Lena

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-10-30 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet Kommun huset tisdagen den 30 oktober 2012, klockan

Läs mer

Godmanskap hur fungerar det? Disposition. Överförmyndare. - Överförmyndare/överförmyndarnämnd. - Barn under 18 år. - God man/förvaltare

Godmanskap hur fungerar det? Disposition. Överförmyndare. - Överförmyndare/överförmyndarnämnd. - Barn under 18 år. - God man/förvaltare Godmanskap hur fungerar det? Stockholm den 13 april 2016 Eva von Schéele Förbundsjurist Sveriges Kommuner och Landsting Disposition - Överförmyndare/överförmyndarnämnd - Barn under 18 år - God man/förvaltare

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen?

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-01-16 Skåne Fagerhults rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) - ordförande Ingemar Svensson (S) - vice ordförande Lennart Anderberg

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 5 mars 2013, direkt efter

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 29 augusti 2013, klockan

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Gunnel Vejdeland, PRO, tjg ers för Eivor Eriksson, PRO Örjan Persson, PRO Viola Ekavall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse Information om godmanskap och förvaltarskap Kortfattad redogörelse 1 Godmanskap och förvaltarskap Här lämnas en kortfattad redogörelse om godmanskap och förvaltarskap. Du är alltid välkommen att kontakta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Information från överförmyndaren

Information från överförmyndaren FLENS KOMMUN Information från överförmyndaren Om förordnade förmyndare/särskilt förordnade vårdnadshavare 2018-07-18 INFORMATION TILL FÖRORDNAD FÖRMYNDARE Uppdraget Bestämmelserna i Föräldrabalkens (FB)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grå, 2019-06-19, kl. 14:30-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (NOS), ordförande Birgit Persson (SKPF) Agneta Normann (KS) Lars Stenberg (PRO) Greta Lemminge (PRO)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-05-15 Skånefagerhult rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) ordförande Lennart Anderberg (SD) ledamot Tommy Håkansson (S) - ledamot

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september 1(10) Plats och tid Mus-Olle, måndagen den, klockan 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Eivor Eriksson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, tjg

Läs mer

Ann-Christin Strandqvist

Ann-Christin Strandqvist 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Ann-Christin Strandqvist (PF) Catharina Tann

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Godmanskap. hur fungerar det? Stockholm den 11 april 2018 Eva von Schéele

Godmanskap. hur fungerar det? Stockholm den 11 april 2018 Eva von Schéele Godmanskap hur fungerar det? Stockholm den 11 april 2018 Eva von Schéele Disposition Överförmyndare/överförmyndarnämnd Barn God man/förvaltare Anhörigbehörighet Framtidsfullmakter Överförmyndare (ÖF) En

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-01-08 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhultrummet Kommunhuset Tisdagen den 8 januari 2012, klockan

Läs mer

Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap

Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap 1 september 2016 Hanna Fransson Överförmyndarnämnden Växjö kommun Överförmyndarens verksamhet Se till att underåriga och personer som inte själva kan bevaka

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhultrummet Kommunhuset Tisdagen den 5 februari 2013, klockan

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) WEBB-VERSION. Protokollet finns i sin helhet på kommunledningskontoret Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 5 februari 2015 kl 08.30-16.00 Beslutande Marcus

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 17-21 2 17 Frågor till nämnder inför årlig granskning 2016...4 18 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...7 19 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...8 20 Vitesföreläggande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M)

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) 2019-04-10 1 (13) Plats och tid Hörby, Kommunhuset - Victoria Benedictsson 2 Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27 Beslutande Övriga Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 45, 49-51) Eva-Lena

Läs mer