SYSTEM FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN I ÅBOREGIONEN LEVERANS AV VATTEN TILL PARGAS STAD AVTAL 1 AVTALSPARTER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SYSTEM FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN I ÅBOREGIONEN LEVERANS AV VATTEN TILL PARGAS STAD AVTAL 1 AVTALSPARTER"

Transkript

1 (Översättning) SYSTEM FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN I ÅBOREGIONEN LEVERANS AV VATTEN TILL PARGAS STAD AVTAL 1 AVTALSPARTER Säljare Köpare Turun Seudun Vesi Oy Mariegatan ÅBO FO-nummer Pargas stad Strandvägen Pargas FO-nummer INLEDNING Genom detta avtal avtalar säljaren och köparen om leverans av vatten från systemet för konstgjort grundvatten i Åboregionen till Pargas stads nät. Leveransen av vatten är ett led i projektet för konstgjort grundvatten i Åboregionen som parterna kommit överens om att genomföra genom ett delägaravtal som undertecknats I punkt 3.7 Anslutningsavtalet i delägaravtalet konstateras att innan projektet med konstgjort grundvatten tas i bruk kommer mätpunkterna, kvalitetsansvars- och tryckförhöjningspunkterna och likaså parternas övriga ansvar och övriga förpliktelser att bestämmas i ett anslutningsavtal mellan Bolaget och Delägarna. 3 LEDNINGSLINJER SOM BEHÖVS FÖR LEVERANS AV VATTEN 4 VATTENMÄNGD OCH TRYCK Leveransen av vatten till köparen sker genom de matarvattenledningar som anlagts från bergreservoaren i Mustavuori till nätet i Pargas. Anslutningspunkten har markerats på kartbilaga 1. Köparens uttag av vatten får enligt punkt Delägarnas vattenreserveringar i delägaravtalet högst utgöra m 3 /d beräknat enligt ett månatligt medelvärde. Leveransen av vatten sker med tryck som bestäms utifrån vattennivån i vattentornet i Tennby i Pargas. Säljaren och köparen kommer överens om maximi- och minimitrycknivåerna. Säljaren är inte skyldig att vidta särskilda åtgärder för att höja eller sänka trycket på det vatten som levereras. Köparen ska eftersträva ett året runt fortgående och ett så jämnt uttag av vatten som möjligt. Köparen är skyldig att underrätta säljaren om sådana omständigheter gällande distributionen och användningen av vatten inom sitt område som påverkar leveransen av vatten från säljaren till köparen. 5 VATTENMÄTNING Säljaren har byggt de konstruktioner som behövs för mätning av mängden vatten med vattenmängdmätare o.d. anordningar vid den punkt som är markerad på kartbilaga 1 (PA_VA1).

2 rev.3 2(5) Konstruktionerna för mätning av mängden vatten med mätare o.d. anordningar är säljarens egendom och kopplas in som en del av säljarens automationssystem. Säljaren ansvarar för skötsel och underhåll av mätkonstruktionerna och de tillhörande anordningarna. 6 GRÄNS FÖR ANSVAR Ansvaret för vattenmängden, -trycket och -kvaliteten övergår från säljaren till köparen vid den anslutningsfläns som återges i bilaga 2. 7 VATTENPRIS OCH FAKTURERING Säljaren debiterar köparen för kapitalkostnader som fastställs för respektive år på förhand utifrån en beräkning i enlighet med en avskrivningsplan. Kostnaderna för försäljning av vatten faktureras månatligen enligt levererad kubikmängd och ett på förhand fastställt kubikpris. I slutet av året görs en utjämningsfakturering/gottskrivning för att stämma av kostnaderna med utfallet. De kapitalkostnader som uppkommit till följd av investeringarna debiteras enligt på förhand fastställda fasta belopp i enlighet med bolagets avskrivningsplan. Kostnaderna för leverans av vatten debiteras på basis av mätning ( /m 3 ). Faktureringen sker månadsvis. Prissättningsgrunderna (beräkning) återges i bilaga 3. Faktureringen startar när leveransen av vatten har inletts. Betalningstiden för fakturan är 21 dygn. På förfallen betalning ska en dröjsmålsränta enligt räntelagen betalas från förfallodagen fram till att full betalning skett. Investeringskostnader Alla uppkomna investeringskostnader har skrivits in i Turun Seudun Vesi Oy:s system där kostnaderna vid behov kan kontrolleras. De investeringskostnader som ingår i priset på det vatten som säljs definieras i punkterna 6 Finansiering av systemet och 7 Investeringarna i delägaravtalet som undertecknats Som investeringskostnader för systemet för konstgjort grundvatten räknas också de investeringskostnader som uppkommer till följd av anläggande av vattenledningarna med tillhörande anordningar från säljarens nät till köparens nät samt kostnaderna för byggande av mätkonstruktionerna. Drifts- och underhållskostnader Kostnaderna för drift och underhåll av matarvattenledningen faktureras enligt det månatliga utfallet i början av följande månad. 8 VATTENKVALITET Det vatten som levereras ska uppfylla kvalitetskraven på hushållsvatten enligt vid var tid gällande lagstiftning. Säljaren förser köparen med tillräcklig information om egenskaper som väsentligt påverkar användbarheten av det vatten som levereras. Säljaren och köparen följer upp vattenkvaliteten inom sitt verksamhetsområde i enlighet med ett särskilt tillsynsprogram. Resultaten rapporteras till vardera parten efter att de blivit klara. 9 DRIFT OCH UNDERHÅLL AV NÄTET OCH ANORDNINGARNA FÖR UTTAG OCH HANTERING AV VATTEN

3 rev.3 3(5) 10 SAMARBETE OCH PRISJUSTERINGAR Vardera avtalsparten ansvarar för drift- och underhållsåtgärderna på de ledningslinjer och tillhörande anordningar som de själva äger. För driften, servicen och underhållet av anordningar för uttag och hantering av vatten svarar säljaren. Avtalsparterna håller ett möte en gång om året efter att säljarens bokslut färdigställts och innan köparens budget för följande år utarbetats, dock senast före utgången av augusti månad respektive år. Avtalsparterna behandlar åtminstone följande frågor på mötet: säljaren presenterar bokslutet och de faktiska kostnaderna för föregående år säljaren presenterar budgeten för följande år samt räntekostnaderna och enhetspriset på vatten som bestäms på basis av budgeten meningsskiljaktigheter som gäller avtalet eller utvecklingsförslag behandlas vardera partens prognoser för följande år av användning av vatten, planerings- och byggprojekt samt övriga faktorer som påverkar samarbetet presenteras. 11 EXCEPTIONELLT UTTAG AV VATTEN 12 STÖRNING I VATTENLEVERANS Därutöver kan de prissättningsgrunder som återges i bilaga 3 justeras årligen, dock så att prissättningen inte väsentligt förändras. Köparen ska på förhand komma överens med säljaren om exceptionellt uttag av vatten, om inte orsaken är oförutsedd eller oöverstiglig. Köparen är skyldig att underrätta säljaren utan dröjsmål om sådana exceptionella situationer och störningar i uttaget av vatten som kan vara till men för säljarens verksamhet och som säljaren ännu inte är medveten om. Köparen är skyldig att ersätta säljaren för exceptionellt uttag av vatten enligt vad som bestäms i punkt 11 Sanktioner till följd av överskridning av rätten till vatten i delägaravtalet. Om avbrott eller begränsningar i vattenleveransen på grund av reparations- eller ombyggnadsarbeten ska en överenskommelse göras med köparen på förhand och strävan ska vara att arbetet utförs under låg vattenkonsumtion, om inte felet kräver omedelbara reparationsåtgärder. Köparen ska dock alltid underrättas om störningar i vattenleveransen utan dröjsmål. Om oförutsedda och plötsliga avbrott eller begränsningar i vattenleveransen ska säljaren informera köparen utan dröjsmål med beaktande av omständigheterna. Vid avbrott eller begränsningar i vattenleveransen ska säljaren starta upp en reservanläggning. Reservanläggningen utnyttjas tills de faktorer som orsakar problem för driften av systemet för konstgjort grundvatten kan elimineras. Strävan är att reservanläggningen utnyttjas så lite som möjligt.

4 rev.3 4(5) Köparen informerar konsumenterna inom sitt verksamhetsområde om alla rådande och/eller kommande förändringar eller störningar i vattenleveransen.

5 rev.3 5(5) 13 SÄLJARENS ERSÄTTNINGSSKYLDIGHET 14 AVVÄRJNING OCH BEGRÄNSNING AV SKADA Säljaren är skyldig att ersätta köparen för de skador och olägenheter som driftstörningarna samt ombyggnads- och reparationsarbetena orsakar, om dessa skulle ha kunnat undvikas med åtgärder som kan betraktas som skäliga. I händelse av att det uppstår ersättningsskyldighet är det att beakta att köparen tog beslut om att matarvattenledningen skulle anläggas i form av ett s.k. enkelt rör. Säljaren är inte ansvarig för skador eller olägenheter som orsakas av köparens vattenledningar och övriga anordningar eller av köparens åtgärder. Avtalsparterna ska vid hot om eller inträffad skada vidta alla sådana åtgärder för att avvärja eller begränsa skadan som man rimligen kan kräva och förvänta sig av en avtalspart. De kostnader som orsakas den ena avtalsparten för avvärjning och begränsning av en skada inom den andra avtalspartens ansvarsområde ska ersättas. För att avvärja skadorna och begränsa konsekvenserna utarbetar parterna en övergripande beredskapsplan för sin verksamhet. 15 TILLÄMPNING AV AVTALET VID EXCEPTIONELLA FÖRHÅLLANDEN 16 ÄGARFÖRHÅLLANDEN 17 ÄNDRING AV AVTALET Om inte annat särskilt överenskommits, kan den vattenmängd som levereras reduceras tillfälligt i fall då det råder brist på vatten på grund av exceptionell torka, förorenad vattentäkt eller annan motsvarande orsak som inte beror på avtalsparterna och säljaren inte rimligen kan leverera den vattenmängd som avses i detta avtal till köparen. Säljaren ska underrätta köparen om det leveranshinder som uppstår omedelbart efter att ha fått kännedom om det. Vattenleveransen till köparen får dock inte avbrytas helt utan ett myndighets- eller domstolsbeslut, om det inte är fråga om sådana avbrott eller force majeure som avses i punkterna 11 Exceptionellt uttag av vatten eller 12 Störning i vattenleverans. Genom detta avtal ändras inte de ägarförhållanden som rådde innan avtalet slöts. Om tillståndsvillkoren eller omständigheterna förändras, ska avtalsparterna gå till väga på det sätt som fastställs i delägaravtalet och i detta avtal. Avtalet kan vid behov preciseras och göras mer detaljerat, om avtalsparterna är eniga om detta. Därutöver kan parterna komma överens om olika tekniska arrangemang som gäller vattenleveransen samt om andra åtgärder som hänför sig till praktisk organisering av vattenförsörjningen. Parterna ska förhandla om ändring av avtalet, om det innan avtalet slutar gälla uppstår en tillräcklig orsak till att ändra avtalet. En tillräcklig orsak kan till exempel vara en ändring i tvingande lagstiftning eller myndighetsbestämmelse, teknisk utveckling, en

6 rev.3 6(5) väsentlig ändring av omständigheterna hos en avtalspart eller annan motsvarande orsak.

7 rev.3 7(5) 18 MENINGSSKILJAKTIGHETER 19 AVTALETS GILTIGHET Alla meningsskiljaktigheter som gäller detta avtal ska lösas i enlighet med vad som bestäms om lösning av meningsskiljaktigheter i punkt 20 i delägaravtalet. Detta avtal börjar gälla efter att avtalsparterna har godkänt det och avtalet har undertecknats. Avtalet gäller i enlighet med vad som bestäms i delägaravtalet. Detta avtal har upprättats i två (2) likalydande exemplar, ett för vardera avtalsparten. Datum Säljare TURUN SEUDUN VESI OY Jonas Heikkilä styrelseordförande Aki Artimo verkställande direktör Köpare PARGAS STAD Folke Öhman stadsdirektör Manne Carla stadsingenjör BILAGOR 1. Anslutnings- och mätningspunkt 2. Gränserna för ansvaret för vattenmängden, -trycket och -kvaliteten 3. Grunderna för prissättning av vattnet

HUVUDAVTAL AVSEENDE TRANSITERING AV DRICKSVATTEN

HUVUDAVTAL AVSEENDE TRANSITERING AV DRICKSVATTEN HUVUDAVTAL AVSEENDE TRANSITERING AV DRICKSVATTEN Bakgrund Nacka kommun transiterar av Stockholm Vatten AB levererat dricksvatten genom Nacka till Värmdö kommun. Villkor för transiteringen regleras i detta

Läs mer

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad )

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD (Översättning) KÖPARE Pargas stad FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) Faktureringsadress: Pargas stad Servicetjänster Brinkasvägen

Läs mer

SAMARBETSAVTAL Mall 21.10.2009

SAMARBETSAVTAL Mall 21.10.2009 1 P:\ARK\TEMI\FI-TE\yhteistoimintasopimus.doc SAMARBETSAVTAL Mall 21.10.2009 Avtalsparter: 1) Kommun 2) Företag Syftet med och föremålet för avtalet Med detta avtal har avtalsparterna kommit överens om

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Allmänna leveransvillkor för HSY:s vattenförsörjning

Allmänna leveransvillkor för HSY:s vattenförsörjning Allmänna leveransvillkor för HSY:s vattenförsörjning 1 2 Innehåll 1. ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR OCH DEFINITIONER 6 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR 6 1.1 Tillämpningsområde 6 1.2 Ikraftträdande 6 1.3 Ordningsföljd

Läs mer

AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013

AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013 INOFFICIELL ÖVERSÄTTNING AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013 KUNDEN OCH FINEXTRA OY 1 (4) Innehåll 1 AVTALETS SYFTE... 2 2 AVTALETS GILTIGHETS... 2 3 EFFEKT RESERVAVGIFT OCH FASTSTÄLLANDE AV AVGIFTEN...

Läs mer

HRM:s allmänna leveransvillkor för HRM:s vattenförsörjning till sprinklersystem från och med den 1.6.2013

HRM:s allmänna leveransvillkor för HRM:s vattenförsörjning till sprinklersystem från och med den 1.6.2013 HRM:s allmänna leveransvillkor för HRM:s vattenförsörjning till sprinklersystem från och med den 1.6.2013 1 Leveransvillkor för sprinklersystem 1.1. Allmänt Vattentjänstverket kan ingå ett avtal (sprinkleravtal)

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 (5) ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 TILLÄMPNING Dessa Enervent Oy:s ( Enervent ) allmänna försäljningsvillkor tillämpas, om inget annat skriftligen har avtalats mellan parterna, både

Läs mer

1.5 Med avtalsparter avses säljaren av laddningstjänsten och användaren av det uppladdningsbara fordonet tillsammans.

1.5 Med avtalsparter avses säljaren av laddningstjänsten och användaren av det uppladdningsbara fordonet tillsammans. 1 (7) LIIKENNEVIRTA LTD ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LADDNINGSTJÄNSTEN 1 Tillämpningsområde och definitioner 1.1 Dessa allmänna villkor för tillhandahållandet av laddningstjänsten avser försäljning av laddningstjänsten

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad.

Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad. 1(7) VASA SJUKVÅRDSDISTRIKT 1.1.2012 GRUNDAVTAL 1 KAPITLET SAMKOMMUNEN 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad. 2 Uppgifter Samkommunen har

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014 Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber Sida 1 (5) Mellan Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber, org. nr 769624-1327, (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan benämnda fastighetsägare (nedan kallad Fastighetsägare)

Läs mer

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP Gäller från den 4 april 2010 2 LEVERANSVILLKOR FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE 1. ALLMÄNT Nedan stadgas de villkor som gäller för AB Kvällstidningen Expressens (nedan

Läs mer

Vattentjänstverket. Allmänna leveransvillkor. KF 5.6.2003 66 kompletterad KF 22.4.2004 34 kompletterad KF 21.9.2006 48 kompletterad KF 23.9.

Vattentjänstverket. Allmänna leveransvillkor. KF 5.6.2003 66 kompletterad KF 22.4.2004 34 kompletterad KF 21.9.2006 48 kompletterad KF 23.9. 1 Vattentjänstverket Allmänna leveransvillkor KF 5.6.2003 66 kompletterad KF 22.4.2004 34 kompletterad KF 21.9.2006 48 kompletterad KF 23.9.2010 49 1 1. ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR OCH DEFINITIONER... 3 ALLMÄNNA

Läs mer

Eltjänster. ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar. Åbo Hamns prislista för tjänster 2014 Eltjänster 1/5. Allmänt. Anslutningsvillkor

Eltjänster. ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar. Åbo Hamns prislista för tjänster 2014 Eltjänster 1/5. Allmänt. Anslutningsvillkor Eltjänster 1/5 Eltjänster Gäller fr.o.m. 1.6.2014 ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar Allmänt I anslutningsprislistan ingår avgifterna för anslutning och inkoppling. Den som betalar anslutningsavgiften

Läs mer

ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION PÅ ÅLAND AVP 09

ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION PÅ ÅLAND AVP 09 Anslutningsvillkor för elproduktion (AVP 09) Sida 1 av 6 ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION PÅ ÅLAND AVP 09 1. Tillämpning av anslutningsvillkoren 1.1 Dessa anslutningsvillkor för elproducenter (AVP 09)

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas till konsument

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas till konsument Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas till konsument 2. Leverans av naturgas Leveransåtagande 2.1 För leverans av naturgas gäller vad som anges i naturgaslagen (2005:403), dessa allmänna avtalsvillkor

Läs mer

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster.

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster. SPECIALVILLKOR FÖR ANSLUTNING TILL FLERTJÄNSTNÄT 1. Allmänt I dessa avtalsvillkor fastställs villkoren för anslutning av en i avtalet avsedd fastighet, byggnad, lägenhet eller ett motsvarande objekt (i

Läs mer

Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och

Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Konsument verket KO PROTOKOLL Dnr Datum 2012/1044 2013-12-12 Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Elektronikbranschen Konsumentverket och Elektronikbranschen har träffat en överenskommelse

Läs mer

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE.

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Allmänna leveransvillkor 1.Nedanstående allmänna leveransvillkor ska förutsatt

Läs mer

Effektreservavtal XXXX/2017. Kund Ab. och. Finextra Oy

Effektreservavtal XXXX/2017. Kund Ab. och. Finextra Oy INOFFICIELL ÖVERSÄTTNING Effektreservavtal XXXX/2017 Kund Ab och Finextra Oy 2 (5) Innehåll 1 AVTALETS SYFTE... 3 2 AVTALETS GILTIGHET... 3 3 EFFEKTRESERVAVGIFTEN OCH DESS FASTSTÄLLANDE... 3 3.1 Effektreservavgiften...

Läs mer

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen).

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Avtal mellan fastighetsägare: Namn: Person/Org. Nr. Ovan benämnda Fastighetsägare Avseende

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion DNR SVENSKA KRAFTNÄT [Klicka och skriv] BILAGA 3 AVTAL NR [KLICKA OCH SKRIV] Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion 1/7 Innehåll

Läs mer

Leveransvillkor för sprinkleranslutare

Leveransvillkor för sprinkleranslutare Leveransvillkor för sprinkleranslutare 1.5.2019 2 Innehåll 1. LEVERANSVILLKOR FÖR SPRINKLERANSLUTARE... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Tillämpningsområde... 3 1.3 Ikraftträdande... 3 1.4 Tillämpningsordning...

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

Allmänna villkor Bredband

Allmänna villkor Bredband Allmänna villkor Bredband Dokument namn Allmänna villkor Bredband Dokumentnamn digitalt QS-EX-Allmänna villkor Bredband [SW] Säkerhetsklassning Public Skapad av City Network Hosting AB Skapad datum 2016-08-25

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet Gas 2013 N Gäller fr o m 1 januari 2015 och tillsvidare Allmänna avtalsvillkor för försäljning av naturgas som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet Allmänna avtalsvillkor är utarbetade

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION AVP 2014

ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION AVP 2014 1(6) ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ELPRODUKTION AVP 2014 Rekommenderade av Finsk Energiindustri rf 1. Tillämpning av anslutningsvillkoren 1.1 Dessa anslutningsvillkor för elproducenter (AVP 2014) bifogas till

Läs mer

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL)

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL) Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL) FöPL-Villkor Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL) Godkända av social-

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

RAISIOAGRO AB. 3. Pris, fakturering och betalning. 1. Tillämpningsområde

RAISIOAGRO AB. 3. Pris, fakturering och betalning. 1. Tillämpningsområde RAISIOAGRO AB ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGS- OCH LE- VERANSVILLKOR FÖR ANDRA PRO- DUKTER ÄN OLJE- OCH DIESELPRO- DUKTER Gäller tillsvidare från och med 17.9.2012 1. Tillämpningsområde Dessa allmänna försäljnings-

Läs mer

INGÅ BORGEN FÖR LÅN SOM TAS FÖR TURUN SEUDUN VESI OY:S PROJEKT FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN. Turun Seudun Vesi Oy:s skrivelse av 21.12.

INGÅ BORGEN FÖR LÅN SOM TAS FÖR TURUN SEUDUN VESI OY:S PROJEKT FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN. Turun Seudun Vesi Oy:s skrivelse av 21.12. Stadsstyrelsen 20 30.01.2008 Stadsfullmäktige 3 12.02.2008 INGÅ BORGEN FÖR LÅN SOM TAS FÖR TURUN SEUDUN VESI OY:S PROJEKT FÖR KONSTGJORT GRUNDVATTEN 485/02/028/2003 SST 20 Bilagor B3-6, A7 Turun Seudun

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

AVTAL FÖR SPANNMÅLSEXPORT. Detta avtal har ingåtts mellan följande avtalsparter: Namn FO-signum Kontaktuppgifter: Adress. Säljare: (härefter Säljaren)

AVTAL FÖR SPANNMÅLSEXPORT. Detta avtal har ingåtts mellan följande avtalsparter: Namn FO-signum Kontaktuppgifter: Adress. Säljare: (härefter Säljaren) EXPORTKONTRAKT FÖR SPANNMÅL TID FÖR UPPGÖRANDE AV KONTRAKTET: 16.3-15.4.2015 Förmedlare: Västra och mellersta Nyland Andelslaget A-spannmål, kontaktperson: Västnyland Bengt Nyman, tel. 0500 348185, e-post:

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Gränssnittsingenjör till Kungl.biblioteket (KB) mellan. Kungl.biblioteket. och.

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Gränssnittsingenjör till Kungl.biblioteket (KB) mellan. Kungl.biblioteket. och. 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Gränssnittsingenjör till Kungl.biblioteket (KB) mellan Kungl.biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och

Läs mer

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor 2018-05-25 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av, org. nr 556715-1641, nedan kallad Midpoint. Följande

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan kallad Medlem) och Östra Gustafs Fibernätverk ekonomisk

Läs mer

KYRKSLÄTTS KOMMUN ALLMÄNNA PRINCIPER FÖR UTVECKLINGEN AV VATTENTJÄNSTERNA PÅ GLESBYGDEN

KYRKSLÄTTS KOMMUN ALLMÄNNA PRINCIPER FÖR UTVECKLINGEN AV VATTENTJÄNSTERNA PÅ GLESBYGDEN Allmänna principer för utvecklingen av vattenförsörjningen på glesbygden 1 (7) KYRKSLÄTTS KOMMUN ALLMÄNNA PRINCIPER FÖR UTVECKLINGEN AV VATTENTJÄNSTERNA PÅ GLESBYGDEN Godkända av kommunfullmäktige 19.12.2013

Läs mer

Avtal om av kommunen beviljat stöd

Avtal om av kommunen beviljat stöd 1 (6) Avtal om av kommunen beviljat stöd Projektet Bredband för alla 2015: Emsalö projektet Avtalsparter Beställare och Borgå stad (nedan Kommunen ) stödgivare Stadshusgatan 7 06100 BORGÅ FO-nummer 1061512-1

Läs mer

OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION

OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION AVTAL OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION Nylands närings-, trafik- och miljöcentral (nedan ELY-centralen) och Grankulla stad (nedan staden) avtalar om följande när det gäller anvisande

Läs mer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Version: Allmänna Villkor 2019-06-01 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av Midpoint AB, org. nr 556715-1641,

Läs mer

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster Allmänna villkor för :s tjänster 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i avtalet och som tillhandahålls av (FO-nummer: 2348973-4). För det fall att det i avtalet eller

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening PARTER Fastighetsägare/ Upplåtare:......... nedan kallad fastighetsägaren Pers.nr:.. Berörd fastighet (fastighetsbeteckning):.. Ledningsägare:....

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen SPECIALVILLKOR FÖR BESTÄLLARENS UPPHANDLING AV TILLÄMPNINGSPROGRAM Avtalets datum och nr: Bilaga nr: 1 TILLÄMPNING (1) Dessa specialvillkor

Läs mer

INTENTIONSAVTAL. om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan. Fortum Power and Heat Ab. och

INTENTIONSAVTAL. om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan. Fortum Power and Heat Ab. och INTENTIONSAVTAL om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan Fortum Power and Heat Ab och Karleby stad för under bildning varande bolags räkning Karleby den 3 juni 2009 MERILAMPI

Läs mer

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande 2011-11-25 2 (7) Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr 000000 0000, (licenstagaren) har denna dag träffats följande Förutsättningar GEODATAAVTAL Avtalsbeteckning xxxxx/xxxx Kommunen har det

Läs mer

Meddelandetjänst, anvisningar för abonnemang

Meddelandetjänst, anvisningar för abonnemang Meddelandetjänst, anvisningar för abonnemang I ett abonnemang, d.v.s. på en abonnemangsblankett, kan högst 10 företags FO-nummer anges vars uppgifter med samma innehåll ska uppföljas. Det är möjligt att

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk LOGGO AVTAL Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk Avtal 1. ALLMÄNT 1.1. Avtalsparter Detta avtal upprättas av?? vattenvårdsförbund. Beställare?? vattenvårdsförbund Adress:??

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner. Senaste uppdatering DEFINITIONER

Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner. Senaste uppdatering DEFINITIONER Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner Senaste uppdatering 2018-05-25 1. DEFINITIONER Leverantör av el är Telinet Energi AB, nedan kallad Telinet. Köpare av el är nedan kallad Kunden. Villkoren i avtalet

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Dental Technology AB med organisationsnummer 556657-0338. Med Kunden

Läs mer

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Inledande bestämmelser 1 Detta kapitel gäller överföring och leverans av

Läs mer

Allmänna villkor. Cision 2014

Allmänna villkor. Cision 2014 Allmänna villkor Cision 2014 juni 2014 ALLMÄNNA VILLKOR 1. Allmänt 1.1. Dessa Allmänna villkor gäller tjänster som Kunden abonnerar på (Tjänsten) från Cision Sverige AB (Cision). Genom Tjänsten kommer

Läs mer

FARs allmänna villkor för lagstadgad revision av svenska aktiebolag Version 2005.1

FARs allmänna villkor för lagstadgad revision av svenska aktiebolag Version 2005.1 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar förhållandet mellan Revisionsbyrån ( Revisionsbyrån ) och klientbolaget ( Bolaget ), om inte annat följer av tvingande bestämmelser i lag eller annan författning.

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL)

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL) Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för företagare (FöPL) Allmänna bestämmelser 1 Dessa försäkringsvillkor tillämpas på avtalsförhållandet mellan företagaren som ingått ett

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER Genom beställning och/eller köp av annons genom Göteborgs-Postens Nya AB, org. nr 556000-6966, 405 02 Göteborg ( GP ) accepterar du ( Annonsören ) GP:s vid

Läs mer

FO-nummer (stadsstyrelsen xx.xx.2017 x) PB 11, LOVISA

FO-nummer (stadsstyrelsen xx.xx.2017 x) PB 11, LOVISA Avtal nr 2017-434-481-1-77-V301 ARRENDEAVTAL 1. INLEDNING 1.1 Avtalsparter Arrendegivare: Lovisa stad FO-nummer 0203263-9 (stadsstyrelsen xx.xx.2017 x) PB 11, 07901 LOVISA Arrendator: Ruotsinpyhtään Riistanhoitoyhdistys

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV TANDVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV TANDVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV TANDVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands Tandläkarförbund rf

Läs mer

Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät

Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät 1 PARTER 1.1 Medlem Namn på medlem Anslutningsadress Postnummer Ort Fakturaadress om annan än anslutningsadress

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

Om mot varandra stridande villkor skulle förekomma mellan det skriftliga avtalet och NÄT 2012 H ska avtalet gälla.

Om mot varandra stridande villkor skulle förekomma mellan det skriftliga avtalet och NÄT 2012 H ska avtalet gälla. 1.1 Dessa allmänna avtalsvillkor avser anslutning av elektriska högspänningsanläggningar och överföring av el till eller från sådana anläggningar och ska tillämpas när parterna skriftligen har överenskommit

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa

Läs mer

Till samtliga fastighetsägare och nyttjare av fastigheter i Ingarö-Långviks Samfällighetsförening

Till samtliga fastighetsägare och nyttjare av fastigheter i Ingarö-Långviks Samfällighetsförening Till samtliga fastighetsägare och nyttjare av fastigheter i Ingarö-Långviks Samfällighetsförening Ang. Vattenförbrukning Med anledning av en del större vattenuttag vilka skett under ett flertal år som

Läs mer

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Betryggande välfärd LPA Dessa försäkringsvillkor gäller frivillig arbetsskadeförsäkring enligt 21 1 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för

Läs mer

Riktlinjer för hantering av hotellbokningar för kongresser i Stockholm

Riktlinjer för hantering av hotellbokningar för kongresser i Stockholm Riktlinjer för hantering av hotellbokningar för kongresser i Stockholm Hotellgruppen i Stockholm och SHR har tillsammans med kongressarrangörerna Congrex (Congrex) och Stockholm Convention Bureau (StoCon)

Läs mer

ELTJÄNSTERPRISLIST. ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar

ELTJÄNSTERPRISLIST. ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar ELTJÄNSTERPRISLIST ANSLUTNINGSPRISLISTA Fasta anslutningar Allmänt I anslutningsprislistan ingår avgifterna för anslutning och inkoppling. Den som betalar anslutningsavgiften får rätt att ansluta sig till

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

LEVERANSBESTÄMMELSER MORGONTIDNINGAR/TIDSKRIFTER

LEVERANSBESTÄMMELSER MORGONTIDNINGAR/TIDSKRIFTER 1 LEVERANSBESTÄMMELSER MORGONTIDNINGAR/TIDSKRIFTER Gäller from 1 september 2007 Dessa leveransbestämmelser har tillkommit efter överläggningar mellan företrädare för morgontidningsbranschen och företrädare

Läs mer

GRUNDERNA FÖR INTERN KONTROLL OCH RISKHANTERING I VASA STAD OCH STADSKONCERN. Godkända av Vasa stadsfullmäktige den 16.12.2013 153

GRUNDERNA FÖR INTERN KONTROLL OCH RISKHANTERING I VASA STAD OCH STADSKONCERN. Godkända av Vasa stadsfullmäktige den 16.12.2013 153 GRUNDERNA FÖR INTERN KONTROLL OCH RISKHANTERING I VASA STAD OCH STADSKONCERN Godkända av Vasa stadsfullmäktige den 16.12.2013 153 GRUNDERNA FÖR INTERN KONTROLL OCH RISKHANTERING I VASA STAD OCH STADSKONCERN

Läs mer

GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN

GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN 1 GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN Godkänd 23.9.2003 104 stadsfullmäktige, Jakobstads stad Godkänd 1.9.2003 52 kommunfullmäktige, Pedersöre kommun Godkänd 20.8.2003 30 kommunfullmäktige,

Läs mer

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten SRK/ /48/2017 Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten Avtalsvillkor 1. Avtalsparter Statsrådets kansli (nedan kunden) PB 23 00023 Statsrådet samt (nedan leverantören)

Läs mer

Mall för licensavtal (SGU:s exempel)

Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1 Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1. Parter Licenstagare* Kommun A Att. Namn: Licensgivare* Sveriges geologiska undersökning (SGU) Kundtjänst (direktnummer) Kalle Karlsson Fakt. Adress: Box 99, 12390

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Molntjänster från gazoo HB

Molntjänster från gazoo HB Molntjänster från gazoo HB Extern Lagring Avtalsvillkor för molntjänsten Extern Lagring. 1. Allmänt 1.1 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan Abonnent och gazoo HB, org. nr 969718-5438 (nedan

Läs mer

Prislista för nättjänster. Caruna Oy 1.1.2015

Prislista för nättjänster. Caruna Oy 1.1.2015 Prislista för nättjänster Caruna Oy 1.1.2015 Avgifter för elöverföring Nätbolaget sörjer för överföring av el från producenten till kunden och erbjuder nättjänster i samband med elöverföring enligt avgifterna

Läs mer

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme VL-Kollektivtrafikförvaltningen Org.nr 232100-0172 www.vl.se 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme

Läs mer

BILAGA AVTALSVILLKOR. Allmänt

BILAGA AVTALSVILLKOR. Allmänt BILAGA AVTALSVILLKOR Allmänt 1 Med kund avses i detta avtal en fastighets ägare eller innehavare eller någon annan som ingår avtal med vattentjänstverket (nedan verket). Den som ansluter sig är en kund

Läs mer

9.2 Utkast till lag. Ny dammsäkerhetslag. 1 kap. Allmänna bestämmelser

9.2 Utkast till lag. Ny dammsäkerhetslag. 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 9.2 Utkast till lag Ny dammsäkerhetslag 1 kap. Allmänna bestämmelser 1. Syfte Syftet med denna lag är att garantera säkerheten i samband med anläggande, underhåll och drift av dammar samt att minska

Läs mer

Samverkansavtal FOU norr

Samverkansavtal FOU norr Samverkansavtal FOU norr Parter Följande samverkansavtal har träffats mellan kommunerna Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna Stad, Upplands-Bro och Upplands Väsby samt Stockholms läns landsting.

Läs mer

SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI

SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI 1 (8) SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI 1 AVTALSPARTER Kontoinnehavare Oy (Kontoinnehavaren) och Finextra Oy (Finextra) avtalar med detta avtal

Läs mer

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Jordägare: Adress: Samtliga lagfarna jordägare, pers.nr Nyttjanderättshavare: Adress: Person/företag, pers.nr/org.nr Fastighet: Fastighetsbeteckning,

Läs mer

Protokoll fört efter förhandlingar mellan Konsumentverket och Elektriska hushållsapparatleverantörer

Protokoll fört efter förhandlingar mellan Konsumentverket och Elektriska hushållsapparatleverantörer Konsument verket KO PROTOKOLL Dnr Datum 2012/273 2012-12-17 Protokoll fört efter förhandlingar mellan Konsumentverket och Elektriska hushållsapparatleverantörer Konsumentverket och Elektriska hushållsapparatleverantörer

Läs mer