Nu kommer. till ditt hus! Vi hjälper Nykvarn att växa!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nu kommer. till ditt hus! Vi hjälper Nykvarn att växa!"

Transkript

1 Nu kommer till ditt hus! Vi hjälper Nykvarn att växa!

2

3 Kabel-TV och 100 Mbps Bredband till ALLA i Nykvarns tätort Den 1 september 2011 anslöt sig AB Nykvarnsbostäder till C-SAM:s TV och Bredbandsnät. Det innebär att Södertäljes lokala nät även blir Nykvarns! Nu slår vi på stort och erbjuder samtliga villaägare i Nykvarns tätort anslutning till ett nytt fibernät som vi avser bygga under Fibernätet i Nykvarn kommer att bli en del av C-SAM:s befintliga Kabel-TV och Bredbandsnät och innehålla samma uppskattade tjänster. Vi undersöker nu intresset hos Nykvarns alla villaägare, gata för gata. Kostnaden för att gräva är densamma oavsett hur många som väljer att ansluta sig, så ju fler som hänger på, ju billigare blir det! I vår startar vi med den gata som fått flest anslutningar. Logga in på vår och följ utvecklingen av priset och anslutningsgraden på just din gata. Med fiberanslutning får ditt hus: Anslutning till ett framtidssäkert nät med i det närmaste oändlig kapacitet. Analoga basutbudet med 20 vanliga TV-kanaler till valfritt antal apparater i huset 100 Mbps äkta fiberbredband VIABOX, digital-tv inklusive digitala Basutbudet och kortavgift 475:-/månad. Avtalstid 36 månader, därefter förlängning till samma pris alternativt individuella val av tjänster från vår ordinarie tjänsteportfölj (se Anslutningsavgiften till fibernätet inklusive startkit varierar mellan beroende på din gatas anslutningsgrad. Ju fler som vill med, desto lägre pris.

4 Samma kabel, samma faktura, samma kundtjänst Konsumtionen av media och bredband ökar för varje år. Fler och fler tvingas ha parallella abonnemang på TV, bredband och telefoni. Många har satellit, andra har Boxer och vissa har båda. Därutöver ett ADSL-buret bredband vilket får många villahushåll att spendera tusenlappar varje månad på olika abonnemang med kortoch fakturaavgifter. Med en anslutning till vårt fibernät kommer allt i samma kabel, på samma faktura och hjälpen från ett och samma kundcenter. Betydligt billigare, smidigare och enklare! Det är inte lätt att sia om framtiden, men en sak är säker: fiberkabeln har en i det närmaste oändlig kapacitet och kommer aldrig att bli för trång. En anslutning till ett fibernät är därför en självklar investering. Analog-TV Ett av de tyngsta argumenten för framtidens nät är faktiskt dåtidens gamla hederliga analog-tv. Undersökningar har visat att det finns nästan en TV per person i ett modernt land som Sverige. I C-SAM:s moderna fibernät levererar vi som standard ett Analogt Basutbud med 20 kanaler. Fördelen med det Analoga Basutbudet är att det kan delas till obegränsat antal apparater i hemmet utan extra kostnader. Från antennuttaget rakt in i TV:n utan extra boxar, kortavgifter eller fjärrkontroller! Alla kanaler i Analoga Basutbudet sänds i nicam-stereo. Digital-TV C-SAM:s egen digital-tv VIABOX, ger möjlighet till ytterligare drygt 110 TV-kanaler. Många små kanalpaket ger alternativ för alla olika önskemål och plånböcker, här finns något för alla. I kortavgiften för VIABOX ingår digitalt alla kanaler som finns i det analoga basutbudet i det vi kallar för det Digitala Basutbudet. På så sätt betalar man inte två gånger för samma innehåll. VIABOX ger en bättre bildkvalité för dig med stor Platt-TV och flerkanaligt digitalt ljud för hembioanläggningen. Dessutom en äkta 7 dagars elektronisk program guide (s k EPG) som förenklar zappning och inspelning för de som kompletterat boxen med hårddisk.

5

6 Bredband Inget snack om saken, bredband älskar fiberkablar. Den fiberkonverter som vi monterar i ditt hus omvandlar ljuset i fibern till Bredband med maximal hastighet på 1000 Mbps. Det är just därför alla är överens om att en investering i fiberanslutning är framtidssäker. Med tanke på hur internet är uppbyggt och hur applikationer och tjänster ser ut, är 100 Mbps mer än tillräckligt. men vem vet vad som väntar runt knuten? Fiberanslutningen är på lång sikt och överkapaciteten en självklarhet. Om man jämför en ADSL uppkoppling med fiber i termer av antalet filer i en motorväg så har ADSL en fil och fiberkabeln 40 filer! ADSL Kabel-TV Fiberkabel 24 Mbps 200 Mbps 1000 Mbps (1,0 Gbps) C-SAM tillverkar Internet själva i vår Serverhall i Södertälje. Vi var först ut i Södertälje med Bredband via vårt eget Kabel-TV nät redan hösten 1999 (två år innan ADSL kom). Med 12 års erfarenhet av Bredband till slutanvändare vill vi påstå att vårt Bredband är ett av de stabilaste i Sverige. Dels för att vi har kontrollen över hela kedjan från tillverkningen via våra egna nät ända fram till överlämningen i ditt hus, men även för att det är samma personer som varit med och byggt näten som sköter driften. C-SAMs kundcenter finns i Södertälje tillsammans med driftsavdelningen. Det innebär att alla du talar med är kompetenta och väl informerade om vad som är på gång och vilka nät du är ansluten till. Snabb kundsupport är ett av skälen till att 48% av de som bor i hyreshus anslutna till vårt nät väljer oss som Bredbandsleverantör i Södertälje. Detta ingår 5 st mailadresser á 50 MB i domänen c-sam.nu eller fibernykvarn.se och 50 MB hemsideutrymme på vår domän c-sam.nu. IP-telefoni Genom att ringa via Bredbandet slipper du betala för den fasta telefonilinjen till Telia (145:-/månad). För 69:-/månad ingår obegränsat antal samtal och samtalsminuter till det fasta nätet oavsett tid på dygnet. Ringer du till mobilnätet kostar det 1,49:-/minut och till utlandet enligt utlandstaxa. Öppningsavgiften är 0,49:-. Väljer du vår ip-telefonitjänst prat-sam kommer din nuvarande telefonikostnad att halveras. C-SAM tillhandahåller telefonidosan som du ansluter din gamla hederliga telefon till och självklart får du all support du behöver för att komma igång. Ditt vanliga telefonnummer flyttar vi över kostnadsfritt så att du kan behålla det. Genialiskt, enkelt och massor av pengar att spara!

7 100 Mbps

8 Hur går det till? Fiberkablar måste enligt normen förläggas djupt i allmän mark. Det är bra, då det ideligen schaktas i gator och trottoarer på grund av åldriga vatten- och elnät. På tomtmark däremot, finns inga normer på hur djupt kabeln skall läggas. Vi vill inte, och säkert inte du heller, köra in en grävskopa bland dina pelargoner. Vi föreslår därför att du själv utför schaktningen fram till det ställe där fibern skall borras in. Det räcker med att göra ett spår med en vanlig grävspade och sedan trycka ner kabeln. Kabeln har ett hårdplasthölje som är svårt att kapa, så schaktdjupet är upp till dig. Naturligtvis korsar man inte trädgårdslandet där jordfräsen härjar 1 Från fiberkonvertern som monteras ovanpå hålet där fibern kommer in levereras TV med en koaxialkabel-anslutning av F-typ och Bredbandet med en TP-kontakt. 2 När du är klar med din bit kommer vi och svetsar på kontakter på fiberkabeln och monterar fiberkonvertern (CPE:n). Om vi hunnit svetsa i andra ändan är du igång samma dag! Vad kostar fibern? För att alla skall få chansen att vara med måste vi schakta oss fram längs varje gata i hela tätorten. Priset för att gräva upp gatan är i princip detsamma oavsett hur många som ansluter sig. Nätbygget skall vara en nollaffär, vilket innebär att priset blir lägre ju fler som nappar. Anslutningsavgiften kommer ligga på mellan 7.500:- och :- beroende av anslutningsgraden på din gata. Om 50% av de boende på din gata ansluter sig, kommer anslutningsavgiften att understiga :-. Intresseanmälan Vi har byggt en enkel webbtjänst, för att du ska kunna ta reda på exakt vad det kommer att kosta på din gata. Vi ber därför dig som är intresserad att göra en ej bindande intresseanmälan på hemsidan för just din gata. Där kan du sedan följa prisutvecklingen och även se vilka av dina grannar du kanske ska ta en pratstund med... Ju fler som hänger på ju billigare blir det!

9

10 Det här ingår i anslutningen (startkit) Fiberkabel till den plats på huset där mediakonvertern skall monteras En mediakonverter till vilken TV-nätet och bredbandet ansluts (CPE) TV-kabel 10 m 1 st antennuttag 25 m TP-kabel (datakabel) Platt träborr 10 mm Tre extra TV-uttag 500:- 10 st F-kontakter En fördelare, 4 vägs 3 st antennuttag 100 st spiknubb TV-kabel 100 m Det här behöver du själv Spade Skruvdragare Hammare Övriga tillval Grävning på din tomt, :-, pris på begäran Ihopkoppling av TV-nätet med hjälp av C-SAM:s personal, 500:- (efter att du dragit kabeln) Trådlös bredbandsrouter 650:-

11

12 Snabbt, nära och personligt det här är C-SAM! C-SAM är ett privat företag som grundades 1992 med målet att bygga ett lokalt nät för kabel-tv. I Södertäljes gator, trottoarer och kulvertar ligger runt 30 km fiber och koaxialkabel som ägs av C-SAM. Nätet är i huvudsak byggt av företagets egen personal, vilket har gett otrolig kunskap och erfarenhet om teknik, drift och förvaltning av bredbandsnät. Samma personal som har byggt nätet sköter också driften. C-SAM tillverkar alla tjänster som vi levererar från vår datorhall mitt i Södertälje. Vi har valt standardiserade tekniska lösningar med mogen teknik och maximal prestanda. Driften och övervakningen av vår tjänstefabrik sköts av egen personal dygnet runt. Personalen i vårt kundcenter i Södertälje har stor lokal kännedom och ger C-SAM kunder en snabb, nära och personlig service. Vi erbjuder installation av bredband via hembesök under vilket vi konfigurerar uppkopplingen samt ser till att mailtjänster m m fungerar. Vår telefon är bemannad dygnet runt för felanmälan och kundcenterärenden genom ett samarbete med Rapid Larmcentral. Om felet är allvarligt kommer vi ut och hjälper dig även utanför kontorstid! Läs gärna mer om oss och våra tjänster på C-SAM - det lokala företaget i Södertälje, Järna och nu även Nykvarn!! C-SAM Kabel TV AB, Oxbacksgatan 10, Södertälje Tel växel:

Varför skulle jag skaffa fiber?

Varför skulle jag skaffa fiber? Varför skulle jag skaffa fiber? Händige Ja varför skulle du skaffa fiber? Framförallt för att redan dagens tjänster på internet kräver allt mer bandbredd. För att inte tala om framtidens tjänster videosamtal,

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se STADSNÄT Frågor och svar stadsnat.dalaenergi.se Innehåll Vad är egentligen ett öppet nät?...3 Vad är ett fibernät?...3 Är nätet framtidssäkert?...3 Villaanslutning...4 Flerbostadshus...8 Företagsfastigheter...9

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Uppdaterat 2013-11-14 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som

Läs mer

Äntligen kan du ansluta dig till fibernätet Information om att skaffa fiber

Äntligen kan du ansluta dig till fibernätet Information om att skaffa fiber Äntligen kan du ansluta dig till fibernätet Information om att skaffa fiber Grävning ingår Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer. Dvd 1gb ADSL 2

Läs mer

Svenska Fibernät bygger ut fiber till landsbygden & ~.X~.~SKA FIBERNÄT

Svenska Fibernät bygger ut fiber till landsbygden & ~.X~.~SKA FIBERNÄT Svenska Fibernät bygger ut fiber till landsbygden & ~.X~.~SKA FIBERNÄT Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens

Läs mer

Härryda Stadsnät bygger ut fiber till villor

Härryda Stadsnät bygger ut fiber till villor Härryda Stadsnät bygger ut fiber till villor Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabba bredbandstjänster; Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över

Läs mer

Uppsala Stadsnät bygger ut fiber till villor

Uppsala Stadsnät bygger ut fiber till villor Uppsala Stadsnät bygger ut fiber till villor Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet

Läs mer

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber och varför ska man ha det? Fiberoptik är en modern teknik som ersätter traditionell koppar med glas. Det innebär att information kan skickas med ljusets

Läs mer

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Kom igång med tv Koppla in din tv Test bredband Fördelar med fiber o koppling Nytt bredband via fiber 2014/2015 Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Den 31 mars 2015 släcks kabel-tv-nätet

Läs mer

Prisförslag 2014-09-08

Prisförslag 2014-09-08 Prisförslag 2014-09-08 62 lägenheter 6 kommersiella lokaler BRF Dannemora Presentation av Bredbandsbolaget Bredbandsbolaget erbjuder bredband med höga hastigheter för bredband, tv, telefoni och andra tjänster.

Läs mer

Det är några av de frågeställningar som det här dokumentet tar upp.

Det är några av de frågeställningar som det här dokumentet tar upp. Bakgrund och syfte Många samfälligheter och bostadsrättsföreningar har koppar- eller koaxnät som börjar närma sig slutet av dess livslängd. Föreningarna står inför ett antal beslut där det gäller att identifiera

Läs mer

FIber till byn. för en levande landsbygd

FIber till byn. för en levande landsbygd FIber till byn 1 för en levande landsbygd Bredband till alla genom Fiber till byn Det är viktigt att landsbygden och de mindre orterna får samma tillgänglighet som storstäderna. Det är avgörande för Karlstads

Läs mer

Landsbygden ska leva och utvecklas

Landsbygden ska leva och utvecklas Från första informationen till färdiginstallerad fiber. 1 - Stormöte Bynet informerar om FFH - Projekt på din lokala ort 2 - Projektgrupp En projektgrupp bildas av deltagarna på stormötet. Entrepenad grupp

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Söderort. www.familjebostader.com/bredband

Söderort. www.familjebostader.com/bredband Söderort www.familjebostader.com/bredband Felanmälan Behöver du göra en felanmälan är det alltid din bredbandsleverantör som du vänder dig till, oavsett om felet gäller nätet eller din tjänst. Kundtjänst

Läs mer

TRÖSKVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014-02-28

TRÖSKVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014-02-28 FIBERANSKAFFNING STYRELSENS REKOMMENDATION TILL STÄMMAN 2014-03-25 SAMMANFATTNING Styrelsen rekommenderar att stämman ger styrelsen i uppdrag att upphandla fibernät inom de kostnadsramar som specificeras

Läs mer

Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar

Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar Internet Vad kostar det? Se http://www.bredband2.com/skanor-falsterbo Vilken hastighet får jag via den nya anslutningen? 100Mbit/s i båda riktningarna dvs. både upp och

Läs mer

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden!

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! INSTALLERA BÄSTA BREDBANDET I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! Blixtsnabbt, stabilt bredband Bättre TV 3 Prisvärd telefoni Nu kan du ansluta Bredband via fiberoptik

Läs mer

Tillsammans bygger vi framtiden. - med fiber för snabbt bredband!

Tillsammans bygger vi framtiden. - med fiber för snabbt bredband! Tillsammans bygger vi framtiden - med fiber för snabbt bredband! De digitala vägarna är lika viktiga som vägar och järnvägar Kalmar kommun satsar tillsammans med Telia på att bygga ut öppen fiber till

Läs mer

så blir du en vinnare!

så blir du en vinnare! villaägaren granskar FRAMTIDENS UPPKOPPLING så blir du en vinnare! Allt fler använder sig av fiberteknik för att få ännu snabbare bredband. Regeringens satsning på bredband till landsbygden eldar på den

Läs mer

Fiber för bredband! Tillsammans.

Fiber för bredband! Tillsammans. Fiber för bredband! Tillsammans. Att bo på landsbygden, ha nära till djur och natur, men ändå ha samma förutsättningar till kommunikation som de som bor på större orter. Det är livskvalitét. www.ornskoldsvik.se

Läs mer

Fiber till Mörtfors. Väl fungerande samhällsservice förutsätter i allt högre grad höghastighetsbredband. *** Varför just fiberkabel?

Fiber till Mörtfors. Väl fungerande samhällsservice förutsätter i allt högre grad höghastighetsbredband. *** Varför just fiberkabel? Fiber till Mörtfors Mörtfors är en livskraftig by, där vi som bor här själva tar hand om allt från vatten och avlopp till badplats, fotbollsplan och vår mötesplats, Folkets Hus. För att kunna fortsätta

Läs mer

När fibern kom till byn

När fibern kom till byn När fibern kom till byn 1 Att bo på landsbygden, ha nära till djur och natur, men ändå ha samma förutsättningar till kommunikation som de som bor på större orter. Det är livskvalitet samt en nödvändighet

Läs mer

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer.

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Sid 1/5 Frågor och svar Om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber? Fiber eller fiberoptik består av överföring av ljus eller data via optiska fibrer. Det är den snabbaste metoden för informationsöverföring

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Peter Eklund - Wexnet Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Bill Johansson ElTel - Entreprenör UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet i Uppvidinge kommun. UppCom

Läs mer

Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI

Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI Landsbygden ska leva och utvecklas Därför behövs moderna bredbandslösningar Bra kommunikationer är en förutsättning för en levande

Läs mer

Ett fibernät... KOS Fiber ek. förening. så mycket mer än bara data och internet. Information från

Ett fibernät... KOS Fiber ek. förening. så mycket mer än bara data och internet. Information från Ett fibernät... så mycket mer än bara data och internet Information från KOS Fiber ek. förening Varför vill vi bygga fibernät i Okome, Köinge och Ätrafors? TELEFONI Fibern läggs ned i marken och är därför

Läs mer