Världspremiär för Setras nya 500-serie

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Världspremiär för Setras nya 500-serie"

Transkript

1 Världspremiär för Setras nya 500-serie Nya ComfortClass 500 kommer att representeras av 3 bussar ur modellserien under IAAmässan Bussarna är byggda och anpassade för att klara framtida krav gällande bland annat säkerhet och miljö De har en exklusiv nyskapande design och teknologi Stuttgart/Hannover Setra kommer att presentera sin nya modellserie ComfortClass 500 på IAA-mässan i Hannover mellan den september Med världspremiären av ComfortClass 500 lyfts de välkända och klassiska värdena som alltid kännetecknat Setra-bussarna såsom komfort, effektivitet och säkerhet fram men på ett nyskapande och innovativt sätt för att redan nu uppfylla framtida krav. Lothar Holder, Setra-chef på EvoBus GmbH, förklarar att framtiden ser ljus ut med utgångspunkt i den nya modellserien: Som trendsättare inom bussbranschen, sätter vi med den här nya modellserien CC500 nya måttstockar inom design, aerodynamik och effektivitet och gör därigenom framtidens möjligheter tillgängliga redan idag. Ny design med mjukare drag Ett karakteristiskt kännetecken för ComfortClass 500 är den svängda sidolisten som löper längs med de båda långsidorna på bussen och gradvis stiger och faller fram- och baktill. Tillsammans med det nya dekorelementet som är placerat vid B-stolpen skapar dessa båda detaljer en omfamnande rörelse som löper runt hela fordonet. Den bidrar även till att ge den främre delen av bussen ett förnyat utseende som är mer välkomnande och ger den nya modellen ett helt eget utseende, samtidigt som alla de aerodynamiska målen uppnås. Även om bussarna både har utvecklats och designats i Neu-Ulm, så har den slutliga finishen och de tillhörande testerna för första gången genomförts i Daimlers egen vindtunnel i Stuttgart- Untertürkheim. Ett av de mer utmärkande dragen på nya ComfortClass 500 är strålkastarna som förutom ny design numera även innehar LED-lampor. De nya strålkastarna bidrar till att vägen blir bättre upplyst och gör därigenom också körningen säkrare. Iögonfallande är den dynamiska linjen utmed bussens sida, som har sin början vid det tredimensionella silverglänsande Setramärket vid B-stolpen och som faller bak vid C-stolpen. Det nya snett nedåtgående ventilationsgallret på höger sidan av bussen i området kring motorrummet syftar till att ytterligare framhäva den nya aerodynamiska formen som sveper runt om hela fordonet. Även den nyutformade bakre delen på bussarna i ComfortClass 500 bidrar till att lyfta fram det förnyade utseendet på bussen.

2 Aerodynamisk design ger lägre bränsleförbrukning Den 20-procentiga minskningen av luftmotståndet spelar en väsentlig roll för att bränslekonsumtionen i sin tur ska kunna sänkas med upp till 5 procent. Tillsammans med den nya aerodynamiska bakre delen samt ytterligare finjusteringar, uppnår nya ComfortClass 500 ett Cw värde på 0,33! Även frontpartiet på bussarna i nya ComfortClass 500 har fått ett förnyat utseende genom att det långa takavslutet i fronten och den välvda vindrutan möts och sträcker sig ända ner till den tredimensionella Setra-loggan. Detsamma gäller backspeglarna som även de har fått ett nytt utseende samt optimerats och vidareutvecklats. Den nya aerodynamiska formen gör att luftmotståndet minskas rejält, vilket i sin tur även leder till lägre bränsleförbrukning. En sensation inom bussbranschen: AquaBlade En av de mer påfallande nyheterna vid första mötet med ComfortClass 500 och för övrigt ytterligare en världspremiär för bussindustrin, är de nya torkarbladen AquaBlade. För att kunna få bästa möjliga aerodynamiska egenskaper och effektivare rengöring har de en meter långa torkarbladen en mjuk konstruktion utan clips och med spolning direkt framför torkarbladet. Vattenkanalerna är integrerade i bladet för att kunna fördela spolarvätskan jämnt. Större utrymme vid insteg I I nya ComfortClass 500 har konstruktörerna inte sparat på utrymmet, snarare tvärtom. I och med att bussarna i den nya 500-serien har förlängts med 9,5 cm i jämförelse med sina föregångare, så har man kunnat utnyttja den extra längden till att bland annat göra det främre insteget bredare. I det generöst tilltagna och utvidgade insteget leder tre steg upp mot förarplatsen och det ljusa och öppna passagerarutrymmet. Den böjda ledstången på höger sida om insteget, gör det enkelt för passagerarna att stiga in i bussen utan problem. En ny konstruktion av den övre delen av trappan vid insteg I i kombination med en något högre underdel på bussens bärande konstruktion har gjort det möjligt att skapa en ingång med trappsteg upp till förarplatsen och ett extra steg in i bussen och på så sätt slippa den lutande mittgången framtill i bussen. På högra sidan bredvid guidestolen finns det i nya ComfortClass 500 ett extra förvaringsutrymme för till exempel broschyrer och infomaterial. På förarplatsen som går i två färger, är insteget i gråbeiget. Den här färgsättningen har man fått fram genom att blanda beiga och grå nyanser och på så vis fått fram en ton som sprider en varm och behaglig känsla i hela bussen.

3 Den ergonomiskt utformade förarplatsen i ComfortClass 500 Enkel och smidig tillgång till flertalet funktioner och knappar, optimal sittsposition, ergonomiskt förhöjda hängande pedaler samt en förbättrad överblick ger föraren de bästa förutsättningarna för en avslappnad och koncentrerad körning. Med utångspunkt i förarens behov har förarplatsen skräddarsytts ytterligare med bland annat ett antal extra förvaringsutrymmen, som är strategiskt placerade kring föraren. Tyngdpunkten i den nyutformade förarplatsen ligger dock i den högupplösta färgdisplayen med fyra runda visarinstrument och runt dessa sitter alla knappar och kontakter precis där de ska. Allt finns alltså numera inom räckhåll! Med hjälp av ett system där liknande funktioner inom samma område ligger i högar, exempelvis alla funktioner (undermenyer) som har med fordonsinformation att göra, går det snabbt och enkelt att hitta nödvändig information. På ratten finns ytterligare ett par nyheter däribland navigeringstangenter som gör att föraren slipper gå till någon speciell knapp på instrumentbrädan för att utföra ett kommando. Coach Multimedia System: en harmonisk mix av ögongodis och funktionalitet Coach Multimedia System (CMS) står för underhållning, information och funktionalitet på högsta nivå. Det är baserat på de båda systemen Bosch Coach Communications Center (CCC) och det vidarutvecklade Coach System Extension (CSX). CSX är anpassat för just bussar och möjliggör separat justering av funktion och ljud, till exempel kan volymen mellan förarplatsen och passagerarutrymmet justeras genom en enkel knapptryckning via en och samma knapp. Nya bagagehyllor öppna för allt Den invändiga ståhöjden från golv till tak har höjts från 1,99 m till 2,10 m i ComfortClass 500. Både högtalarna och luftkanalerna ligger numera infällda i kanalerna på en speciell skena i höjd med överkanten på fönstren. Detta gör att ljusinsläppet blir större och att passagerarna därmed även får bättre sikt ut genom rutorna. Bussarna i den nya modellserien har behållt de öppna och välbeprövade bagagehyllorna, men de har däremot öppnats upp ytterligare för att ge plats åt mer förvaring och för att bli enklare att komma åt. En annan nyhet i ComfortClass 500 som lyfter interiören ytterligare, är den välvda Setra-loggan klädd i tonat glas framtill i bussen. Det nya textiltaket: stilrent och praktiskt Det nya textiltaket i ett stycke spänner över mittgången och ut över sittplatserna en innovation inom bussbranschen! Det här nya konceptet och den ljusa färgen på tyget lyfter taket ytterligare och bidrar till en känsla av rymd i bussen.

4 Flyttbara service-set Läslamporna är riktade mot respektive sittplats och tillsammans med luftmunstycken sitter de på en serviceskena som gör att de flyttas för att alltid passa inredningen i bussen. Det här nya patenterade systemet ger bussägaren en helt ny möjlighet då man av någon anledning exempelvis ändrar eller flyttar om antalet platser i bussen, och då även enkelt kan anpassa de redan existerande service-set:en till den nya sittsindelningen, utan att behöva bygga om taket. Lite längre större bagagerum Bussarna i ComfortClass 500 är 9,5 cm längre än sina föregångare i 400-serien. Den nya S 515 HD är numera 12,295 m lång, S 516 HD är 13,115 m lång, medan S 517 HD är 13,935 m lång. Bredden på 2,55 m är oförändrad medan höjden har ökats till 3,77 m inklusive det takmonterade luftkonditioneringssystemet. Hjulbasen har ökats med 1 cm och överhänget med 7 cm. Höjden i bagagerummet har ökats med 40 mm. Detta har gjort att volymen i bagageutrymmet har ökat från 8.4 till 8.5m³ (9.7m³ utan WC). Mer säkerhet mindre vikt Setras konstruktion bygger på en självbärande kaross av svetsade stålrör men i ComfortClass 500 används en avsevärt styvare design baserat på ett material med lägre vikt, nya node elements och förstärkta lodräta tvärsektioner. Vinsten är en reducering av fordonsvikten med cirka 200 kilo. Användandet av stål med hög styrka garanterar passagerarnas säkerhet och ser till att alla bussar i ComfortClass 500 redan idag uppfyller de strängare kraven i riktlinjen R66/01 ECE som träder i kraft år Nytt övervakningssystem för kontroll av däcktryck säkerhet in i minsta detalj En avsevärt förbättrad komfort, säkerhet och översikt över hela bussen ges med hjälp av det nya övervakningssystemet som kontrollerar däcktrycket, som på begäran visar föraren det aktuella/rådande däcktrycket på instrumentpanelen. I tillägg är bussarna i ComfortClass 500 dessutom utrustade med ett nytt finkänsligt elektroniskt nivåregleringssystem. Genom att elektroniskt sänka bussen med 2 cm när man kör i en hastighet på över 95 km/tim minskar det aerodynamiska luftmotståndet vilket resulterar i en påtaglig minskning av bränsleförbrukningen, utan att för den skull påverka bussens tysta och smidiga gång.

5 Förbättrade säkerhetssystem Den nya vidareutvecklade aktiva bromsassistenten (ABA2) med ny radarsensorer bromsar även bussen vid upptäckt av ett stillastående fordon eller hinder på vägbanan. Avståndsregleringstempomaten (ART) är till för att hålla ett förvalt avstånd till framförvarande fordon. Om inget fordon kör framför bussen stänger systemet automatiskt av sig vid en hastighet av 15 km/tim. På nya ComfortClass 500 är nu en ny funktion till ART valbar tillsammans med växellådan GO 250 PowerShift som kallas för automatisk stannar-assistent (AHA). Denna fungerar nertill 0 km/tim och startar även igång bussen om stilleståndet i trafiken är mindre än 2 sekunder. Bussen fortsätter sedan med bibehållen inställning på ART n. Trötthetsvarnare med fokus på föraren För första gången någonsin används trötthetsvarnaren (ATAS) inom bussbranschen. Systemet övervakar ständigt förarens fysiska kondition genom att utvärdera rattrörelser, inbromsningar, användning av blinkers, fordonets hastighet samt vilken tid på dygnet det är. Euro VI möjliggör en ekovänlig framtid Nya ComfortClass 500 kommer att köras med de nya BlueEfficiency Power -motorerna från Mercedes-Benz. Den nya raka 6-cylindriga motorn OM 470 med 10,7 liters slagvolym har optimerats både vad det gäller förbrukningen och effekten som uppgår till 315 kw (428 hk) vid /min. Den uppnår ett vridmoment på Nm redan vid varv per minut. För att få en motor med mjuk gång, minsta möjliga bränsleförbrukning och så låga emissionsvärden som möjligt, utnyttjas toppmodern commonrail insprutningsteknik. Det är en mekanisk högtryckspump som kombineras med datorstyrda insprutningsmunstycken och unik tryckökning (X-Pulse). Varje cylinder har separat kontrollerad variabel insprutningsteknik och kan nå ett insprutningstryck på upp till 2100 bar. En effektiv trestegs motorbroms och en asymmetrisk avgasturbo ger ytterligare fördelar. Motorbromsen är dessutom integrerad i motorkonstruktionen och består av en inbyggd turboladdad dekompressionsbroms. Nya GO PowerShift I kombination med den nya motorn har växlingskvaliteten förbättrats ytterligare tack vare den nya växellådan GO PowerShift som finns i ComfortClass 500. Den nya automatlådan bygger på den väl beprövade växellådan GO PowerShift. Tillvalspaket Utöver alla de otaliga tekniska innovationerna, komforten och säkerhetsdetaljerna innehåller nya ComfortClass 500 även ett antal exklusiva utrustningspaket. Det extrautrustningspaket som finns för förarplatsen till exempel, fokuserar mycket på komfort och kombinerar specialutrustning för förarplatsen med Visibility-paketet som innehåller ett antal säkerhetsdetaljer. Även assistanspaketet är utformat för att ytterligare förhöja säkerheten.

6

Setra firar 60 år. Setra firar 60 år / Följ med på en resa genom sex decennier. Följ med på en resa genom sex decennier 1

Setra firar 60 år. Setra firar 60 år / Följ med på en resa genom sex decennier. Följ med på en resa genom sex decennier 1 Setra firar 60 år En period som bjudit på mängder av uppfinningar, ett nytt säkerhetstänkande och en plats bland världens allra främsta när det gäller utveckling av bussteknik. De här 60 åren har kantats

Läs mer

familjen Sverige Nr 2/12 ComfortClass Dressed for success Sköna dagar på jobbet Setra det är säkert

familjen Sverige Nr 2/12 ComfortClass Dressed for success Sköna dagar på jobbet Setra det är säkert Sverige Nr 2/12 ComfortClass 500-special 500-special Information från Setra i Sverige familjen Dressed for success Setra S 515, S 516 och S 517 HD Premiär för ComfortClass Sidan 2 Sköna dagar på jobbet

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984

Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984 Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984 Utveckling, säkerhet, design och urval av komponenter är alla viktiga faktorer för att upprätthålla arvet av Chatenet s bilar. Tillverkas i Frankrike

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

Många spännande KABE nyheter 2015

Många spännande KABE nyheter 2015 Många spännande KABE nyheter 2015 2015 blir det ännu lättare att hitta en KABE som passar just dig och din familj. Vårens uppmärksammade nyhet på husvagnssidan, lyxiga KABE Imperial, blir nu en egen modellserie

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa. Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4

Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa. Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4 Nya Expert Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4 Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa Nya

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan den förra utgåvan: Januari 2009 Innehållsförteckning

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar EVO Optimerad design för säkra förflyttningar SLOW R SMARTLOCK EVO En evolution inom mobila golvlyftar EVO har designats för att erbjuda nya valmöjligheter baserat på ny teknologi. EVO ger användaren maximal

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen Badkar med dörr och dusch den perfekta kombinationen TWINLINE 1 TWINLINE 2 TWINLINE DUETT Exklusivt badkar med optimal komfort Twinline är den perfekta

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 gäller från 08/2009 Arctic Star 595 När de första snöflingorna dansar i vinden. När en klar himmel och gnistrande kyla bjuder

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l :

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l : Nu är framtiden här. En sportbil med bokstavligt talat elektrifierande egenskaper. En unik drivlina som saknar motstycke. Sportig körupplevelse med blixtrande respons. Extremt innovativ design tar aerodynamiken

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

familjen Sverige Nr 2/13 500-special Premiär för TopClass 500 TopClass-jobb i lyxig miljö Styrning från ovan

familjen Sverige Nr 2/13 500-special Premiär för TopClass 500 TopClass-jobb i lyxig miljö Styrning från ovan Sverige Nr 2/13 TopClass 500-special Information från Setra i Sverige familjen Premiär för TopClass 500 Setra TopClass 500 presenterades för första gången vid bussmässan i Kortrijk. Sidan 2 TopClass-jobb

Läs mer

since 1870 Duschsystem för seniorer

since 1870 Duschsystem för seniorer since 1870 Duschsystem för seniorer Passar alla rum Glan finns i ett flertal olika utföranden för att passa olika rum. Förutom nedanstående standardutföranden kan vi tillverka specialutföranden såsom anpassning

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT SE 1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT ETT PERFEKT INSTEG I PREMIUMKLASSEN. Att lyx inte är en fråga om storlek är något som Credo alltid bevisat. Credo har samma egenskaper som kännetecknar Concordes

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Unternehmen Mer än 50 års know-how HYMER-produktionsställe i Bad Waldsee. Europas modernaste husvagnsproduktion

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL VÅR MEST VÄRDA ÅRET RUNT-BIL 594.000 ALL- INCLUSIVE NORDKAPP EDITION matrix - coral - twin MATRIX nordkapp edition Planlösningar M 670 SC L (mm) 7503 5 5 B (mm) 2299 769.000 M 670 SL L (mm) 7503 5 +1 5

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

I sitt rätta element.

I sitt rätta element. 0510-1 SE 950F I sitt rätta element. Kraftiga mot- eller medlut klarar 950F lätt och säkert. Logiska, smidiga reglage och den starka motorns överskottskraft ger dig alltid full kontroll. Du kan välja till

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Pressinformation Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Elbil med plug-in klarar 55 km helt utan avgasutsläpp E-Flex med diesel ökar räckvidden Dynamisk,

Läs mer

Chevrolets modellutbud 2006

Chevrolets modellutbud 2006 Genève, 27 februari 2006 Chevrolets modellutbud 2006 Matiz: bästsäljare i toppform Kalos: attraktiv småbil med finslipade detaljer Lacetti: kompakt men rymlig halvkombi med hög komfort Nubira: smakfull

Läs mer

LAMELLGARDINER. Fönsternischade sedan 1985

LAMELLGARDINER. Fönsternischade sedan 1985 Fönsternischade sedan 1985 LAMELLGARDINER När du bryr dig om detaljerna För att en lamellgardin ska se snygg ut och fungera som den ska krävs det millimeterprecision. Men vid produktionen lägger vi också

Läs mer

Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil.

Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil. Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil. Skåpet med marknadsledande styrka, smidighet, livslängd och design. Robust, stryktåligt och ytterst anpassningsbart Berco VolyX är

Läs mer

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR www.demex.se ISO-omfånget på takskjutportarna är resultatet av den mest moderna design och tillverkningsteknik som för närvarande finns tillgänglig. Dessa dörrar är robusta

Läs mer

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS SERIEN SUPREME PLUS AXESS En modell för alla SUPREME Vår eleganta och mångsidiga crossover-serie Matrix är fylld med praktiska lösningar. Nytt för säsong 2017 är ny inredning och grafisk exteriör. Byggd

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från

Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från Dual Purpose Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från Kawasaki som ger dig friheten att köra var

Läs mer

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår!

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår! PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015 Res smart, allt ingår! TEKNISK INFORMATION MODELLÅR 2015 HALVINTEGRERADE MODELLER Modell T 132 T 135 Grundpris inkl. moms. 409.000 kr 429.000 kr Längd / bredd / höjd cm 598

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Baklysen. Ny patenterat växelvred integrerar alla växlar och med analog varvräknare samt multifunktions LCD-

Baklysen. Ny patenterat växelvred integrerar alla växlar och med analog varvräknare samt multifunktions LCD- I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad, inte bara

Läs mer

Rullstolsplats EU-direktiv 2001/85/EG

Rullstolsplats EU-direktiv 2001/85/EG Rullstolsplats EU-direktiv 2001/85/EG 2006-11-24 Definitioner av bussar enligt EU-direktiv 20 01/85/EG Klassificering av busstyper används i olika sammanhang för att kort beskriva fordonen. I bussdirektivet

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

Q-Inspirations by Q-railing

Q-Inspirations by Q-railing Q-Inspirations by Q-railing Kvalitet, enkelhet Låt dig inspireras och stil Du funderar över den miljö du bor eller arbetar i och idéer börjar ta form. Det handlar om kvalitet, modern design och särskilda

Läs mer

Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design

Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design Elden ska vara en upplevelse Aduro förenar elegant design med användarvänlighet, kvalitet och funktion i en bred produktpalett. Med Aduros

Läs mer

Med säkerhet ombord. I Flair skyddas du som standard av krockkuddar, ESP och bältesåtstramare.

Med säkerhet ombord. I Flair skyddas du som standard av krockkuddar, ESP och bältesåtstramare. Med säkerhet ombord. I Flair skyddas du som standard av krockkuddar, ESP och bältesåtstramare. Safety first: Nytt säkerhetskoncept i Flair. Av omtanke om dig, har vi revolutionerat säkerhetsstandarden

Läs mer

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD.

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. design in motion KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. Collect Beauty. SNYGG, SPÄNNANDE, MODERN: ETRUSCO ERBJUDER DET VACKRASTE SÄTTET ATT UPPTÄCKA VÄRLDEN. PÅ RESANDE FOT OCH ÄNDÅ HEMMA. Collect Moments. BLI EN

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna.

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna. Helt nya KABE 2009 Förnyad utvändig design på husvagnarna, nya snickerier i både husvagnar och husbilar, många nya husvagnsmodeller och en helt ny lite mindre Travel Master. Ja, nyheterna är verkligen

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS INNEHÅLL 4 KALEA two Det första du märker med Kalea TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda

Läs mer

NOVA PRO UTDRAGSSYSTEM

NOVA PRO UTDRAGSSYSTEM Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO ORIGINALET MED MÅNGA MÖJLIGHETER. Endast ett lådsystem som ständigt vidareutvecklas fungerar som en inspirationskälla

Läs mer

NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE

NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE För medvetna båtmänniskor som uppskattar sociala aktiviteter, bekvämt boende, enkel hantering och utmärkta långfärdsegenskaper. NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE Den nya modellen bygger

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

Flyttade luftintag Krängningshämmarstag med snabbkoppling Höghållfast kombinationsräcke med LinQ -snabbmonteringssystem

Flyttade luftintag Krängningshämmarstag med snabbkoppling Höghållfast kombinationsräcke med LinQ -snabbmonteringssystem OUTLANDER 6x6 DPS T3 Kontinuerligt variabel transmission (CVT) med extra låg L-växel Dual-Level lastflak med 318 kg lastkapacitet och modulbaserade tillbehör WARN -vinsch med 1 361 kg dragkapacitet och

Läs mer

Den första motviktstrucken som stavas med tre E

Den första motviktstrucken som stavas med tre E Den första motviktstrucken som stavas med tre E UPPTÄCK DEN HELT NYA TX-GENERATIONEN Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Den nya TX-generationen: Lägre Energiförbrukning Den nya TX-serien är

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR NYA PONSSE BEAR KRAFT, PRODUKTIVITET OCH ARBETSGLÄDJE Helt nya PONSSE Bear är en sann skogens konung. Den representerar bästa tänkbara prestanda, produktivitet

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG DUX 8888 VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG Du får ut det bästa av din sömn med DUX 8888, då den är resultatet av över 80 års forskning och utveckling inom sängtillverkning. Den är inte bara tillverkad

Läs mer

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006 Information London, juli 2006 Interiör Nytt ljus bakom interiörens design Utformningen av sittbrunnen i Saab Aero X relaterar direkt till den flygplansinspirerade karossformen. En blandning av klassisk

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 740 1990-92 1/7 Är av många fortfarande ansedd som bilen som skapade det moderna Volvo. En äkta storbil med Volvos alla utmärkande egenskaper inbyggda, inte minst vad gäller säkerhet och kvalitet.

Läs mer

DYNAPRO UTDRAGSSKENOR

DYNAPRO UTDRAGSSKENOR Kraftfull, exakt lådskena för absolut designfrihet. www.grass.eu Fritt spelrum för nya idéer. Färger, former, ytor, strukturer och material, allt detta ingår i modern möbeldesign. Dynapro, utdragssystemmet

Läs mer

Tillval på hyttens utsida. Allmänt om tillval på hytt

Tillval på hyttens utsida. Allmänt om tillval på hytt Det är möjligt att beställa olika tillval ditsatta på hyttens utsida. Följande komponenter finns tillgängliga: Takbågar Takräcke Takluftriktare Sidoluftriktare Tryckluftshorn Klimatsystem Obs! Utrustning

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E KABE husvagnar 2011 Mer kungligt från KABE Marknadens bredaste modellprogram blir nu ännu större! Royal serien utökas nu med ytterligare 3 modeller, vilket ger hela 18 nya planlösningar detta tack vare

Läs mer

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar!

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! LASERKAMPANJ HÖSTEN 2014 1.195:- Perfekt även utomhus! Avstånd upp till 60 m, tracking, kvadratmeter, bluetooth. 9677-0010 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! BYGGLASER I

Läs mer