Vad är det för typ av självplågare som frivilligt utsätter sig för det här? Gratis!!!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är det för typ av självplågare som frivilligt utsätter sig för det här? Gratis!!!"

Transkript

1 Reflektioner över vecka 39 Utan de här är vi ingenting En förening utan ledare är en paradox. Det kan finnas hur många spelare och pengar som helst men utan ledare ingen förening. Jag hoppas alla runtomkring försöker förstå vilken insats det här gänget gör framförallt för våra barn men även för våra seniorspelare. Att vara ledare är ett omöjligt uppdrag. Du ska vara föredöme, extra förälder, pedagog, tröstare, sjukvårdare, coach, organisatör, kompis, konfliktlösare, taktiker, tekniker, förhandlare och dessutom, i vårt fall, handbollsexpert. Dessutom ska man hantera mängder med frågor och synpunkter från föräldrar. Vad är det för typ av självplågare som frivilligt utsätter sig för det här? Gratis!!!

2 Efter ledarträffen i söndags funderade jag just över detta och min relation till de som var där. Jag är gift med en av dem (sen -95 oavsett vad Facebook än säger ). Spelat fotboll och handboll med en handfull av dem. Min svåger är där. Mina bästa vänner sitter här. Förra årets herrseniorledare är på plats nu egenskap av ungdomsledare. En morfar. Två med rötterna i Göteborg varav en som är barndomskamrat med Bagarn (Sävehof). Hon som räddade föreningen när allt var som värst. Hon som målmedvetet bestämt sig för att bli ledare 11 månader innan handbollsskolan ens börjat. Ulvåkers senioransvarige. En förälder utan handbollskunskaper men med viljan att hjälpa till. Dottern till min tränare när jag var C-pojk. Dottern till min tränare i IFK när 3 av oss i rummet som första åldersgrupp i mitten på 80-talet satsade vidare i den blåvita dräkten. Hans som vaktade kassen när vi spelade pojkallsvenskan med IFK. 3 före detta elitspelare. Ulvåkers tidigare dammålvakt. Spelare i Husaren Allstar. En handfull ungdomsledare i Ulvåkers IF ett par ungdomsledare i Värings GIF. Folk bosatta i Stöpen, Väring, Lerdala, Horn och Skövde. 10 av dem har gått på Stöpenskolan. Föräldrar. Inavel skulle nog en lustigkurre kunna säga. Men jag tror just att alla dessa kopplingar och erfarenheter är kittet i vår förening och just därför det går så bra. Tyvärr hade inte alla ledare möjlighet att deltaga bl a för att herrarna var i Eskilstuna och spelade till sig sina två första poäng i div 1 Norra. Husaren A var i Trollhättan och kämpade tappert. Husaren Allstar hade jag helt enkelt glömt att informera. Mötet som sådant innehöll mer information än diskussion men vi konstaterar att vi är välrustade med den nya organisationen där Handbollsgruppen kommer agera stödinstruktörer i de lag som så önskas. Inför varje sådant tillfälle skickar Handbollsgruppen ut mail till samtliga ledare så alla vet när och om vad träningen kommer innehålla. Då står det alla fritt att komma för att se och lära. Effektivt och lättillgängligt. Det finns ingen som gör sig mer förtjänt av respekt och uppskattning än våra ledare! Samarbete med HP Skövde och USM för A-pojk september arrangerar vi USM steg 1 för A- pojk tillsammans med HP Skövde. Det otroligt lyckosamma samarbetet från förra säsongen (som avslutades med seger i Potatiscupen) fortsätter även den här säsongen. USM kommer spelas i Arena Skövde och Idrottshallen. Klicka på bilden för mer information. Laget leds fortfarande av de stora grabbarna Johan Alfredsson och Inge Johansson. De är bara stora rent fysiskt utan framförallt vad gäller handbollskunnande. Duon kompletteras dessutom av Owe Johnsson, tidigare ordförande i MAIF handboll och sjukvårdar Per. I serien spelar vi under namnet HP Skövde/Country. Nu har det kommit spelare från IFK som utan det här alternativet hade slutat spela handboll som 16 åring!

3 Ulf på kansliet delar ju sin tid mellan HP Skövde och HK Country (Husaren HK). Nu är det mycket jobb med licenser, övergångar och medlemsregister. Nyckelordet är och har varit samverkan. Hur är förutsättningarna föreningarna emellan framledes? HP Skövdes förre ordförande Anders Welin är uppvuxen i Ulvåker (broder Johan är ledare och förälder i HK Country). Tillsammans med sin far och med krafter som Pihlblad och Nero har de styrt om föreningens resa mot stabil ekonomi och stort sportsligt intresse baserad på en bred ungdomsverksamhet. HP Skövdes nuvarande ordförande Magnus Pihlblad är en go gubbe som jag spelat ihop med både i IFK, Västgötalaget och i HK Country s herrlag i tidernas begynnelse. Han hade HP s -93:or under ungdomsåren och i det gänget återfinns Hampus Westh som nu spelar i HK Country s A-lag. Svaret är alltså att förutsättningar för samarbete är nästan onödigt bra. Ett exempel är Pihlblad s uppmaning till Hampus. Du är för bra för att komma hem till HP nu, testa i Country om du får chansen!. Ungdomssatsning Det här står att läsa på baksidan av våra årskort till div 1 norra. Föreningen vill skapa bättre förutsättningar för ungdomar att spela handboll utan för stor belastning på föräldrar såväl tidsmässigt som ekonomiskt. Historisk sett har föreningen bidragit med följande till: Alla seriespelande lag Handbollskolan 1:års D-ungdom 2:års D-ungdom - matchtröjor. - Lagbidrag kr per säsong - T-shirt - Bollar och västar - Lagbidrag kr - Boll till varje spelare - Bussresa till och från första cupen, (Aluceum/Hallbybollen)

4 Nuläge Alla seriespelande lag - matchtröjor. Handbollskolan - Lagbidrag 100 kr/spelare och säsong (ca spelare/åldersgrupp) - T-shirt - Tillgång till bollar och västar - Hela överskottet från tvärhandbollssammandrag i Arena C (senast kr totalt) 1:års D-ungdom 2:års D-ungdom - Lagbidrag kr - Tillgång till boll för varje spelare - Bussresa till och från första cupen (Hallbybollen) Vision Tillgång till boll på träning för alla spelare. Matchtröjor och reservställ till samtliga lag. Träningsset: T-shirt, shorts och strumpor till alla spelare. Lagbidrag till samtliga lag. Följande krav har föreningen: - Försöka sälja 5 idrottsrabatten per spelare (färre vid syskon i föreningen) pass på Miljöstationen i Stöpen/lag och år. Medlemsavgift information om medlemsavgifter T-shirten till handbollskolan är samma som seniorerna har som uppvärmnings t-shirt och som vi har som supportertröja i år. Som synes klär den även fd Country lirare som Bedda, Gummi och Litborn.

5 Idrottsrabatten Världens bästa Sigge har gjort häftet lättsålt den här gången. Det är en riktig föreningsmänniska det. Att handla lokalt känns bäst i hjärtat och nu ger Sigge dessutom en generös rabatt. Lagen lägger en bra plattform för sin egen ekonomi genom att sälja Idrottsrabatten. 60 kr av totalt 75 kr som föreningen får går till lagkassan. Häftet kostar 150 kr. Som tack till Sigge har vi gjort en banderoll (120x120cm) som kommer hänga upp i Idrottshallen på div 1 matcherna. Här är lite mer argument Handla på ICA Blomman för 500 kr och du har tillbaka 50 spänn. Skulle sedan någon behöva herrkläder för den hiskeliga summan av 500 kr på Jack & Jones så har man t o m 50 spänn över på ett köpt häfte. Är man inte nöjd med det så ta en lunch hos Slejman och vips 30 kr rabatt. Kanske dags för nya löparskor? Välj ett par för typ 700 kr och du har 105 kr i rabatt på Teamsportia. Nämen en lunch hos Kenny på Restaurang Valle, japp 25 kr till. Vi slänger väl med något snyggt från Vero Moda för 300 kr, 60 kr till. Varför inte ett däckbyte hos Otter på Däckonomen med 50 kr rabatt, nu när det snart är dags för minusgrader. Vet inte om jag behöver fortsätta. Häfte för 150 kr. Någon påstod att det var dyrt?! Ovanstående exempel ger 370 kr. Då har vi inte räknat på 10% på Hoffmeiers lampor på Ljusexperten (såg att de fick hem 12 pall härom dagen) eller 10% rabatt på Beier. 15% på hela sortimentet på Skövde Ridsport, fabatt på katt och hundfoder på Arken Zoo etc etc etc För Jessica och andra som jobbar i Falköping eller har andra kontakter i regionen finns nu en hel hög med matställen (Bredablick, McDonalds, Kurorten...), mataffärer (Coop Extra, ICA Supermarket...) och andra företag med i häftet. På tal om banderoll så har vi sålt 25 meter sargreklam i Idrottshallen. Tillsammans med Runit (Pontus Bohman) och i samförstånd med Skövde HF har vi satt kardborre på sargen och på så sätt skapat reklamplats vid matcherna. Den som kommer dit får se men här är ett litet smakprov.

6 Handbollsintresse Ta vilken idrott som helst och tänk dig lägsta tänkbara serie, reservlagsserie inkluderad. Visualisera omgivningen. inte fan är det den här bilden du ser. Kolla runt läktaren! Detta är Husaren Allstar HP Skövde B i handbollens div 5! 10 minuter in på matchen var jag tvungen att gå runt och räkna. 170 personer!!!!!!!!!!!!! Det är en torsdagskväll i september. Handbollsintresset i den här stan är enormt. Är det någon som undrar om det känns bra att vi drog igång Husaren HK? Svar Ja. Systrarna Larsson från Husaren Dam är på plats (dagen efter seger borta mot Falköping med 18-30). Fäderna Agerborn och Green gör som de gjort det senaste 30 år, följer pojkarnas framfört på planen. Grynge står och konstaterar att en och annan av spelarna tvingats lyssna på honom genom åren. Coach Andreas Larsson haltar fram på sin nya höft och styr manskapet som om det vore OS-final. Slejman ser ut som ett barn på julafton. Vi byter anfall/försvar. Vem har sagt att det viktigaste är att deltaga? De här gubbarna är vinnarskallar och det märks. Agerborn är en härförare på planen och den som tror man måste blir tjock vid 40 kan ju kolla in den grabben. Personligen blir jag mest imponerad över Falkhage. Han går till slut in och avgör matchen till vår fördel. En elog till Olli som skadad ställer sig i målet när Ludde bestämde att Green spelat klart. Han inte bara ställde sig, han tog ett par bollar också. Tack till Carlbom för att grabbarna hade tröjor att spela i. De trycktes nämligen klart och levererades lagom till samlingen. Nu såg jag förståss ett gäng i publiken som kanske hellre sett att tröjorna blivit försenade.

7 Damlaget tar form Det är ett härligt gäng som nu kommit igång. Tillsvidare samtränar de med A-flickorna men så sent som i onsdags var de 17 st (i huvudsak 94:or). Med spelare som Julia Jonsson och Amanda Johansson kommer det bli mer än ett kontringsmål det kan jag lova. Vi jobbar vidare på att hitta en bra tränarlösning. Som ni kunde läsa i fredagens matchannons i SLA så ska ni komma till Stöpenhallen på torsdag kl 20:00. En av ljuspunkterna i höstmörkret är IFKs härliga handbollscup. Vi har i år anmält 16 lag varav A- pojkar tillsammans med HP Skövde. Tyvärr har jag tvingats påbörja en diskussion med arrangörsklubben angående anmälningsavgiften för lokala lag. Fakturan till HK Country från IFK Skövde Handboll landar på kr. Samverkan på alla plan är viktigt för handbollens framtid i Skövde och vad gäller Skadevi cup har anmälningsavgiften hamnat på en nivå som skapar problem. Styrelsen i HK Country har tagit beslut om att den här kostnaden inte skall drabba de enskilda lagen utan istället gå på huvudföreningen. Tyvärr vet vi inte om det kommer att vara så kommande år och då är vi oroliga för att man från ledarhåll väljer bort Skadevi cup av ekonomiska skäl. Detta behöver diskuteras vidare såväl inom föreningen som mellan föreningarna. Jag tycker detta är något som alla föreningar bör ta i beaktning vad gäller cuper som arrangeras i kommunen. Oavsett idrott. Ja jag tänker då på såväl Skadevi cup fotboll som Ulvacupen. Det kan inte vara en överraskning för någon att det till syvende och sist är föräldrarna som direkt eller indirekt belastas av den här kostnaden. En lokal subvention skulle garanterat inte försvåra rekryteringen av sponsorer.

8 Positiv tillväxt Glädjande kan vi konstatera att många av våra lag växer. Det borde tyda på att det vi gör tilltalar folk. Vi växer i åldersgrupper som traditionellt har svårt att hålla kvar ungdomar i handbollen. Viss oro Det är med viss oro vi följer utvecklingen i andra föreningar i närområdet. Det gynnar alla att det finns många lag att spela mot. Skövde HF har bjudit in till möte på tisdagen den 2 oktober kl 19:00 i Idrottshallen och det ska handla om samverkan. Handboll på elitnivå Glöm inte bort att vi är bortskämda i den här stan där vi kan gå på elithandboll varje vecka. Det är ingen självklarhet! Gynna våra lokal lag och njut av handboll när det är som bäst, LIVE! Idiotförklara mig gärna men jag klär mig självklart rätt färger när det vankas match. Gör det du också så behöver spelarna inte tveka på vem de har på sin sida. IFK i Arena på söndag och HF på måndag. Missa inte det Först har vi våra egna i Idrottshallen lördag kl 16:00, japp ja och Tompa tar med trummorna. Tjing Karlgren

13 lag är anmälda till spel får se om även F03 kan få efteranmäla sig.

13 lag är anmälda till spel får se om även F03 kan få efteranmäla sig. Vecka 50 Hallbybollen Fredagen den 4 januari samlas 130 spelare och ledare från HK Country för att åka buss ner till Jönköping och Hallbybollen. Ett par lag tar sig ner på egen hand. 13 lag är anmälda

Läs mer

God Jul och Gott Nytt år

God Jul och Gott Nytt år God Jul och Gott Nytt år F02 i Hjo Kenneth rapporterar: I söndags var vi DF-02 och spelade en miniturnering i Hjo. Vi var representerade med 2 lag, Tibro också med 2 lag samt att Guldkroken hade 1 lag.

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Ryktet säger att det kommer åka folk från Skultorp för att testa på vår handbollsskola. Känns hur häftigt som helst.

Ryktet säger att det kommer åka folk från Skultorp för att testa på vår handbollsskola. Känns hur häftigt som helst. Stora och små Handbollsskolan Lördagen den 6 oktober kommer de. Handbollens framtid och de som kommer att skörda frukten av vårt arbete idag. Det kommer vara en härlig blandning av förväntansfulla tjejer

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

Föräldramöte pojkar -05

Föräldramöte pojkar -05 Föräldramöte pojkar -05 2015-02-01 2/15/2015 1 Agenda Presentation av tränare Våra mål 2014/15 Träningar och laget Minisammandrag / Cupper Kommunikation Förväntningar o På tränare, barn och föräldrar Föräldraengagemang

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc.

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Säsongen 2016 Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Ekonomi Styrelsen informerar Övergripande Resonemang Alla i

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015 Välkomna till Landvetter IF Flickor - 05 Föräldramöte våren 2015 Hur många är vi? 23 st. Vi behöver bli fler, nu spelar vi på större plan Lagformer 7- manna under 2015 Vi har anmält om att få spela matcher

Läs mer

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03 Skövde Handbollsflickor Kick Off Säsongen 2015-2016 SKÖVDE HF F03 Agenda 09:00- Samling 09:05- Information 10:00- Utdelning matchställ Spelarfoto 10:15- Lagfoto 10:20- Träningspass 1 11:30- Lunch med TV-

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Trygghet och gemenskap

Trygghet och gemenskap Respekt Jämställdhet Jämlikhet Positiv anda Rent spel Miljömedvetenhet Trygghet och gemenskap IFK Västerås är en klubb öppen för alla! Flickor och pojkar oavsett ålder, etnisk tillhörighet eller plats

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Vecka 41. Boendet i Grottbyn, campingen vid Skånes djurpark, var toppen och kan verkligen rekommenderas.

Vecka 41. Boendet i Grottbyn, campingen vid Skånes djurpark, var toppen och kan verkligen rekommenderas. Vecka 41 Handbollsskolan Från lördagens handbollsskolestart rapporterar Thimberg att det var 37 pojkar (5 st som inte kunde komma) och tjejerna var 34 st enligt Robban och Jonas! Coolt Den 27:e kommer

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7 RAPPORT Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Pianot i fokus Daniel Larsson Hur fick du idén till att göra pianokonserten och varför ville du göra den? Jag har spelat piano sedan jag var runt

Läs mer

Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten

Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten Entré vuxen 100 kr - Pensionärer 60 kr - Ungdom 15-17 år 30 kr - Barn 0-14 år samt medlemmar med medlemskort fri entré Köp årskort på

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

BREDD GER EN LJUS FRAMTID

BREDD GER EN LJUS FRAMTID BREDD GER EN LJUS FRAMTID En bråkdel av ungdomsledarna har elitbakgrund. Det innebär att breddverksamheten fostrar framtidens föreningsmänniskor. HK Country hade under säsongen 2017/18 5 seniorlag. Det

Läs mer

INFORMATION OM MATCHVÄRDSKAP

INFORMATION OM MATCHVÄRDSKAP INFORMATION OM MATCHVÄRDSKAP MATCHVÄRDSKAP - FADDERLAG: Vi skiljer på lagens egna matchvärdskap och matchvärdskap vid seniorernas matcher. Listor om matchvärdskap/fadderlag skickas ut till ansvarig och

Läs mer

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse?

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? Träff 1: Föreningskunskap 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? 3. Vilka personer arbetar i en styrelse? 4. Vad gör en ordförande, en kassör, en sekreterare och en

Läs mer

Lite information avseende Gothia cup för GIF P01 (uppdaterad )

Lite information avseende Gothia cup för GIF P01 (uppdaterad ) 1 Lite information avseende Gothia cup för GIF P01 (uppdaterad 2014-06-23) Som bekant så har vi anmält ett lag till Gothia cup som äger rum mellan den 13-19 juli. Vi har nedan sammaställt lite information

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun

Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun Anders Holmensköld, ordförande Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun Handboll handlar om gemenskap och glädje som bygger på ett gemensamt intresse. En gemenskap som sträcker sig över gränser och kulturer.

Läs mer

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp!

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp! Flickor 00/99/98/97 Roslagens hopp! Om laget Ledare Laget består i dagsläget av 38 tjejer fördelat på följande åldersgrupper F00,99,98,97. Vi är en gemensam spelartrupp men kommer att anmäla 2 lag i seriespelet

Läs mer

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Innehållsförteckning Hur börjar man?... 3 Vem frågar man om man vill starta ett lag?... 3 Var hittar man spelarna?... 3 Vem får vara med?... 3 Vart vänder man sig om man önskar

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY

FÖRÄLDRAMÖTE PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY 1 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-04-12 PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY AGENDA SERIESPEL/LAGINDELNING VAD F-06 FOKUSERAR PÅ 2016 FÖRÄLDRARS ROLL PÅ KANTEN

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

Information till KB P99

Information till KB P99 INFORMATIONSBREV 2015 2015-02-12 (ver 1.07) Information till KB P99 INLEDNING KB P99 är en del av KB fotbolls ungdomsverksamhet. KB Fotbolls ungdomsverksamhet består till stor del av föräldrars ideella

Läs mer

Hej medlem i Visby IF Gute Handbollsklubb säsongen !

Hej medlem i Visby IF Gute Handbollsklubb säsongen ! Hej medlem i Visby IF Gute Handbollsklubb säsongen 2017-18! I samband med att vi skickar ut faktura för säsongens medlems- och aktivitetsavgift vill vi passa på att ge dig som medlem och dig som förälder

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg Susanna Hedenborg Susanna.Hedenborg@mah.se 2010 05 04 Tänk om det fanns en idrottshall där jag har mitt gym. Där du har ett årskort och får gå in hur mycket du vill och träna din idrott. Det har jag aldrig

Läs mer

Ungdomsledarmöte

Ungdomsledarmöte Ungdomsledarmöte 2015-09-15 Närvarande: Lottie Pedersen (F06), Ingrid Viberg (F02), Maria Nielsen (F01), Tina Arup Troedsson (F05), Carl Eklund (F01, F03), Viktor Persson (F03), Anna Gidebratt (P02/03),

Läs mer

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis..

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför kan det vara bra att planera sin träning? Diskutera med bänkkompisen Den bästa träningen är den som blir av Så välj en aktivitet/aktiviteter

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten.

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten. Agenda Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet Medlemsregister ( Sportadmin ) Närvarokort ( APN ) Matchtröjor Bötesbelopp ( Spelare/ledare ) Utbildning Träningstider Nomineringar

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Föräldramöte 2015-04-14 Lars, Zoran, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong Träningstider

Läs mer

Välkomna till säsongen 2017/2018! Föräldramöte P

Välkomna till säsongen 2017/2018! Föräldramöte P Välkomna till säsongen 2017/2018! Föräldramöte P04 170820 1 Agenda Säsongsstart 2017/2018 Översikt P04 - gemensamt vs per träningsgrupp Träningstider Ledarstab & organisation Seriespel Cuper USM Lagkassa

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Verksamhetsberättelsen omfattar perioden från årsmötet 2011 till årsmötet 2012. Årsbokslutet omfattar kalenderåret 2011.

Verksamhetsberättelsen omfattar perioden från årsmötet 2011 till årsmötet 2012. Årsbokslutet omfattar kalenderåret 2011. HK Countrys verksamhetsberättelse för säsongen 2011/2012 Verksamhetsberättelsen omfattar perioden från årsmötet 2011 till årsmötet 2012. Årsbokslutet omfattar kalenderåret 2011. Inför årsmötet 2011 genomförde

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!!

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! ÖCKERÖ IBK 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! 1 FÖRENINGSINFORMATION Klubbens värdegrund & vision Värdegrund glädje och kunskap delaktighet, engagemang och gemenskap Vision en av Öckerö kommuns

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information F0506-2016 Info Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Sture Lomakka Anders Lindqvist Jonas Jonasson Laget.se huvudkanal för anmälningar och information Notiser via email och SMS Facebook-grupp endast

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Föräldramöte Bromsten IK P

Föräldramöte Bromsten IK P Föräldramöte Bromsten IK P08 2018-02-21 Nya laget Klädsel BIK lånar ut matchtröjor till spelarna. Till matcher i S:t Eriks cupen bör alla spelare ha rätt shorts och strumpor. Hemmaställ består av svarta

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Sällan har en webannons innehållit så mycket!

Sällan har en webannons innehållit så mycket! Sällan har en webannons innehållit så mycket! En givande webannons! Köp en webannons på Göteborg Rugbyförenings hemsida och hjälp oss att fortsätta utvecklas! Förra året gick vårt Herrlag till semifinal

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2017-03-30 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 22 gånger 15 oktober 2016-8 april 2017 Lidingö SK Lidingö SK grundades 1933 och har genom åren fostrat många Lidingöungdomar i en mängd olika sporter (fet

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation 2014-03-06 F 0 Spelglädje & kamratskap Så många som möjligt så länge som möjligt INFORMATION IFRÅN FÖRENINGEN: Målsättning för 2014 - Ro iland projekt enligt

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp.

Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp. Anteckningar från avslutningsmöte säsong 12/13 Örebro 14/4-2013 1. Sammanfattning av säsongen Gruppens utveckling Gruppen har utvecklats mycket positivt den här säsongen. Sammanhållningen har blivit bättre

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer